Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-16, 13:29   #1561
pandziksa
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Z tego co się orientuję to zel ma jakiś okres trwania i trzymanie go za długo nic nie daje. Możesz dokupić strzykawki po około 65 zł za 4 sztuki w sklepie internetowym dla stomatologów. Gdzieś parę postów wcześniej dziewczyny pisały.
pandziksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 00:52   #1562
*Justynka*
Wtajemniczenie

Niechciałam zakładać nowego wątku, więc podczepię się pod ten. Mianowicie, cztery dni temu skończyłam brać antybiotyki. Brałam je 7 dni, pod koniec kuracji zauważyałam taki dziwny osad na zębach, czy to możliwe że jego powstanie spowodował antybiotyk na zapalenie gardła. Może pytanie jest takie czy na taki żółtawy osad pomoże jakaś pasta wybielająca? Dodam, że przed braniem tego antybiotyku nie miałam problemu z jakimiś osadami na zębach, a tego nie mogę zmyć

*Justynka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 15:29   #1563
dziewczynka_87
Przyczajenie

Odradzam żel o stężęniu 20% dla osób o wrażliwych dziąsłach...Może i efekty są dobre, ale po 2 nocy dziąsła tak pieką, że nie można wytrzymać (przez pierwsze 15-20 minut od założenia nakładek). No chyba, że ktoś tak jak ja kieruje się powiedzeniem: "chcesz być piękna to cierp" :P
dziewczynka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 12:06   #1564
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez dziewczynka_87 Pokaż wiadomość
Moje nakładki także wystają trochę ponad ząb to chyba dlatego by partia zęba przylegająca do dziąsła równie dobrze się wybieliła.

Agabil a myślisz, że jeżeli będę trzymać żel na zębach ok 14 godzin to będzie to miało jakiś skutek uboczny dla moich zębów?
tak-przy dużym szczęściu nabawisz się tylko nadwrażliwości. Zdecydowanie odradzam!

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 12:21   #1565
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Mam kilka pytań:

1. Czy po metodzie nakładkowej jest możliwym osiągnięcie śnieżno-białych zębów? Mam jasne zęby z lekkim odcieniem kremu.
2. Czy mogę stosować na przemian raz żel o stężeniu 15% a za drugim razem żel o stężeniu 20%?
3. Myśle, że poprzez używanie większego stężenia rezultaty będą większe. Mam racje?
Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Zacznij od 10 tki, a potem przejdź na 15tkę - uwierz mi efekty już po 10 % są widoczne!! Tym bardziej że zęby masz jasne..
Stronę czy dwie wcześniej Aga odradza stosowanie stężenia 20% a już na pewno nie bez kontroli stomatologa!! Podpisuję sie pod tym - to Ci nie zagwarantuje lepszych efektów i to bez zniszczenia sobie szkliwa
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
20% odradzam to za silne stężenie, będą Cię bolały zęby a efekt raczej taki sam jak przy 15%. Lepiej jednak zostać przy 15%

Cytat:
Odradzam żel o stężęniu 20% dla osób o wrażliwych dziąsłach...Może i efekty są dobre, ale po 2 nocy dziąsła tak pieką, że nie można wytrzymać (przez pierwsze 15-20 minut od założenia nakładek). No chyba, że ktoś tak jak ja kieruje się powiedzeniem: "chcesz być piękna to cierp" :P
Cytat:
Nie śpie 14 godzin:P Chodzi o to, że dostałam od dentysty tylko 4 strzykawki. A domyślam się, że im dłużej będę trzymać żel na zębach tym większe będą efekty.
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
tak-przy dużym szczęściu nabawisz się tylko nadwrażliwości. Zdecydowanie odradzam!
Dziewczynko...
Może tym razem posłuchaj Agi
Yola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 13:36   #1566
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

a mam takie małe pytanko, a nie chce zakładac oddzielnego wątku. Orientujecie sie ile może kosztować usuwanie osadu z zębów w prywatnym gabinecie?
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 16:08   #1567
Zabcia_mala
Raczkowanie

hej!!!
Ja równiez chcialabym sobie wybielic zabki, ale jest maly problem. Kiedys wybilam sobie 2 zeby (siekacze) -nie cale, ale prawie polowe kazdego i wypelniajac je, dobrali mi oczywiscie taki kolor zeby nic nie podpadlo. No wiec jesli zaczne sobie wybielac zabki, czy ten material równiez bedzie sie wybielac??? -mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
Zabcia_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 16:17   #1568
pandziksa
Raczkowanie

Ja mam licówki na obu jedynkach. Sztuczne materiały nie wybielają sie. Ja nawet nie próbowałam wybielac jedynek. po wybielaniu zrobie koronki.
Stary 2007-09-18, 18:37   #1569
goha80
Zadomowienie

Zachęcona waszymi doświadczeniami z wybielaniem nakładkowym, spróbowałam iiii.... po 3 półgodzinnych razach nic sie nie działo, więc nałożyłam zakładki na noc tak jak jest zalecane. wcześniej sie bałam bo mam słabe szkliwo i wiekszość dentystów mi odradzało jakiekolwiek próby wybielania. chyba mieli racje bo po 4 godz obudzilam sie z takim bólem wszystkich zębów ze czym prędzej musiałam ściągnąć nakładki. niestety cały dzień jeszcze cierpiałam i pomogła dopiero pasta i płyn do płukania sensodyne. boje sie znów nakładać ten żel i tylko żałuje wydanych na niego pieniędzy fakt chyba troche po tych 4 godz zęby rozjaśniały ale zeby wybielic genetycznie ciemne zęby trzeba by bylo kilku zabiegów, a ja po tej jednej próbie sie boje. nie wiem co gorsze ten ból czy ciemne zęby?
Stary 2007-09-18, 19:08   #1570
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Goha, a jakie masz stężenie żelu?
Stary 2007-09-18, 20:21   #1571
karola:)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zabcia_mala Pokaż wiadomość
hej!!!
Ja równiez chcialabym sobie wybielic zabki, ale jest maly problem. Kiedys wybilam sobie 2 zeby (siekacze) -nie cale, ale prawie polowe kazdego i wypelniajac je, dobrali mi oczywiscie taki kolor zeby nic nie podpadlo. No wiec jesli zaczne sobie wybielac zabki, czy ten material równiez bedzie sie wybielac??? -mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
Wypełnienia ani uzupełnienia protetyczne nie wybielą się

Cytat:
Napisane przez goha80 Pokaż wiadomość
Zachęcona waszymi doświadczeniami z wybielaniem nakładkowym, spróbowałam iiii.... po 3 półgodzinnych razach nic sie nie działo, więc nałożyłam zakładki na noc tak jak jest zalecane. wcześniej sie bałam bo mam słabe szkliwo i wiekszość dentystów mi odradzało jakiekolwiek próby wybielania. chyba mieli racje bo po 4 godz obudzilam sie z takim bólem wszystkich zębów ze czym prędzej musiałam ściągnąć nakładki. niestety cały dzień jeszcze cierpiałam i pomogła dopiero pasta i płyn do płukania sensodyne. boje sie znów nakładać ten żel i tylko żałuje wydanych na niego pieniędzy fakt chyba troche po tych 4 godz zęby rozjaśniały ale zeby wybielic genetycznie ciemne zęby trzeba by bylo kilku zabiegów, a ja po tej jednej próbie sie boje. nie wiem co gorsze ten ból czy ciemne zęby?
co kto woli...
ból na początku jest spory, ale potem stopniowo mija. z każdym kolejnym dniem boli mniej a potem już wcale. jeśli dla ciebie to nie do przeskoczenia, to daj sobie spokój.
karola:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-19, 13:17   #1572
goha80
Zadomowienie

Dostałam żel pola night 22%. Może rzeczywiście tylko poczatki sa tak przerazające? mnie tak bolało ze az sie obudzilam z tego bólu o 2.45 w nocy.wpadłam w panikę i potem cały dzień ani chwili nie mogłam zapomnieć o tym dyskomforcie.ale po 3 dniach kurowania sensodyne juz nie boli. więc może dziś znów zaryzykuje? zawsze marzyłam o białych ząbkach. nie mówię o śnieżnej bieli bo z góry wiem ze nie osiągnę takich efektów...ale normalne kremowe ząbki by mnie zadowoliły wiec chyba zaryzykuje. dam wam znać
Stary 2007-09-19, 20:31   #1573
zaza2
Przyczajenie

Red face Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Witam

Znalazłem ten wątek przypadkowo, ale z chęcią skorzystam z Waszej porady. Chcę kupić na allegro produkt Dr.Fresh, dokładnie z tej aukcji http://www.allegro.pl/item242027688_...bielanie_.html Co do skuteczności, to jest ona "pewna", co widać po komentarzach, natomiast nie wiem jak jest ze skutkami ubocznymi typu bolenie dziąseł czy nadwrażliwość? Czy taki żel stosowany na 30min przez 2 tygodnie może zaszkodzić? Podobno zawiera peroxide, choć nie bardzo wiem czy to dobrze czy źle

Z góry dzięki
zaza2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-19, 21:03   #1574
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez goha80 Pokaż wiadomość
Dostałam żel pola night 22%. Może rzeczywiście tylko poczatki sa tak przerazające? mnie tak bolało ze az sie obudzilam z tego bólu o 2.45 w nocy.wpadłam w panikę i potem cały dzień ani chwili nie mogłam zapomnieć o tym dyskomforcie.ale po 3 dniach kurowania sensodyne juz nie boli. więc może dziś znów zaryzykuje? zawsze marzyłam o białych ząbkach. nie mówię o śnieżnej bieli bo z góry wiem ze nie osiągnę takich efektów...ale normalne kremowe ząbki by mnie zadowoliły wiec chyba zaryzykuje. dam wam znać
hmm... nie znam żelu pola night... większośc tutaj stosujących wybielanie nakładkowe używa żelu opalescence.. jak piszemy wyżej 10% i 15%. 20tka bardzo mocno uwrażliwia.
Nic, spróbuj Goha, oby było dobrze
Stary 2007-09-20, 09:45   #1575
zaza2
Przyczajenie

odświeżam
zaza2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 10:08   #1576
goha80
Zadomowienie

No ja też go nie znałam. trudno wymęcze ten zel co mam a potem kupie opalescence w niższym stężeniu. Bo takich katuszy znosić nie chcę nawet za ceną śnieznobiałego uśmiechu
Stary 2007-09-20, 11:32   #1577
Raczkowanie

Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
hmm... nie znam żelu pola night... większośc tutaj stosujących wybielanie nakładkowe używa żelu opalescence.. jak piszemy wyżej 10% i 15%. 20tka bardzo mocno uwrażliwia.
Pola Night to mniej więcej to samo co Opalescence, tylko inny producent. Składnik wybielający jest dokładnie ten sam, zasada działania również, więc i skuteczność ta sama.

Cytat:
Napisane przez zaza2 Pokaż wiadomość
Witam

Znalazłem ten wątek przypadkowo, ale z chęcią skorzystam z Waszej porady. Chcę kupić na allegro produkt Dr.Fresh, dokładnie z tej aukcji http://www.allegro.pl/item242027688_...bielanie_.html Co do skuteczności, to jest ona "pewna", co widać po komentarzach, natomiast nie wiem jak jest ze skutkami ubocznymi typu bolenie dziąseł czy nadwrażliwość? Czy taki żel stosowany na 30min przez 2 tygodnie może zaszkodzić? Podobno zawiera peroxide, choć nie bardzo wiem czy to dobrze czy źle

Z góry dzięki
Co do skuteczności, to jest ona znikoma. Wszelkie wybielające bajery typu paski, lakiery czy pasty można sobie podarować, jeśli naprawdę chce się jakiegoś efektu. Naprawdę skuteczne jest wybielanie nakładkowe (patrz wyżej) lub w gabinecie stom.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-09-20 o 13:32 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-20, 20:48   #1578
dziewczynka_87
Przyczajenie

Jestem po 6 nocach stosowania żelu opalescence (stężenie 20%) i wiecie co....?
Mam śnieżno-białe zęby!!!!!!!!!!!!! Zużyłam tylko 3 strzykawki i już nie muszę się więcej męczyć! Jestem bardzo zadowolona z efektów choć muszę przyznać, że przez pierwsze 20 minut przy każdym zakładaniu nakładek ból był dość silny, ale jak widać było warto! ( a nadwrażliwość zębów minęła po 4 nocach
dziewczynka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 23:30   #1579
pandziksa
Raczkowanie

To efekty mojego wybielania po dokładnie 16 dniach żelem opalescence 15%. Cóż efekty sa widoczne ALE dla mnie to mało. Mogę chyba wybielac maksymalnie trzy tygodnie? Jedynki sa ciemne bo to martwe a na nich licówki. Moje naturalne były nieznacznie jaśniejsze. Naprawde ciut a 3 jak patrzy sie na zdjęcie to ta po prawej była taka sama jak jedynka po prawej. Ta trójka jest martwa. Czy jest sens dalej wybielac? Czy jest szansa, ze wybiela mi się jeszcze?
Dół wygląda przyzwoicie. Jak mówię to widac tylko górną bielszą część więc ok ale górne widac całe i po prostu dobija mnie to zółte przy szyjkach Na jedynkach będa koronki więc ich wogóoe proszę nie brać pod uwage .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby.jpg (15,3 KB, 446 załadowań)
Stary 2007-09-21, 09:07   #1580
Raczkowanie

Szyjki naturalnie są ciemniejsze i wybielanie nie zniweluje tej delikatnej różnicy kolorów. jedne zęby są bardziej podatne na wybielanie, inne mniej, nic na to nie poradzimy. Na Twoim miejscu nie martwiłabym się tak bardzo, jak będziesz miała koronki (najlepiej pełnoceramiczne plus wkład z włókna szklanego) to od razu zobaczysz różnicę w odbiorze całego uzębienia.
Stary 2007-09-21, 12:09   #1581
pandziksa
Raczkowanie

Niestety na pełnoceramiczne mnie nie stać Jeszcze nie wiadomo czy będzie na wkład czy bez wkładu. Myślałam o porcelanie napalanej na metal ale z orogiem ceramicznym czy jakoś tak ale zastanawiam się też nad napalana na złoto. jak jest różnica w cenie samej koronki? Pozatym będe jeszcze wewnetrznie wybielała dwa martwe ale w całkiem dobrej kondycji.

Powtarzam pytanko. Czy jest sens wybielac dłużej niz 3 tygodnie? Może zmienić na 20% z 15%?
Stary 2007-09-21, 12:15   #1582
Smile_Smile
BAN stały

a ja ide 27 na wybielanie nakladkowe, i zrobie fotki przed i po.
mam pytanie do Was, czy dentysta bedzie mi nakladal ten roztwor czy on daje tylko nakladki a reszta w domu?
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 13:27   #1583
pandziksa
Raczkowanie

A tu znalazłam jakieś widoczne w miarę zdjęcie moich zebów przed wybielaniem. ta sina jedynka była najbielsza!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby brzydkie.jpg (8,2 KB, 342 załadowań)
Stary 2007-09-21, 13:32   #1584
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez pandziksa Pokaż wiadomość
A tu znalazłam jakieś widoczne w miarę zdjęcie moich zebów przed wybielaniem. ta sina jedynka była najbielsza!!!!!
Różnica niesamowita
Stary 2007-09-21, 13:48   #1585
Furuś
Przyczajenie

Witam Ja kupiłam na allegro jakiś czas temu specyfik o który tu pytano (opakowanie przypomina kształtem lakier do paznokci- dr.fresh, absolute white)i uzywałam więc mogę odradzic każdemu kto zechce kupić. Po 2 tyg zero poprawy. Zęby mają kolor taki jak wcześniej. Nie polecam.
I mam pytanie bo zakupiłam też zestaw - nakładki (swoja drogą one są beznadziejne, kształt nie chce sie zbytnio zmieniac i nie trzymaja sie zębów) i strzykawke z żelem 36% carbamide peroxide. Kilka razy załozyłam i efektów takze nie widzialam (a dziąsła bolały), może powinnam na noc zakładać albo zmienić nakładki na takie które bedą sie lepiej dopasowywaly by ślina nie wypłukiwała tego żelu?
Czy ktoś stosował taki żel?
Pozdrawiam
Furuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 17:12   #1586
Zabcia_mala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola:) Pokaż wiadomość
Wypełnienia ani uzupełnienia protetyczne nie wybielą się.
tak tez myslalam . a czy mozna w jakis sposob te miejsca wybielic?? Tylko mi nie piszcie, ze musieliby mi te wypelnienia usuwac i nowe dawac
Stary 2007-09-21, 18:31   #1587
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pandziksa Pokaż wiadomość
się też nad napalana na złoto. jak jest różnica w cenie samej koronki? Pozatym będe jeszcze wewnetrznie wybielała dwa martwe ale w całkiem dobrej kondycji.

Powtarzam pytanko. Czy jest sens wybielac dłużej niz 3 tygodnie? Może zmienić na 20% z 15%?
Cena zależy od gabinetu, w niektórych doliczają tylko koszt złota, w innych korona na złocie jest dwa razy droższa niż na metalu nieszlachetnym.

Cytat:
tak tez myslalam . a czy mozna w jakis sposob te miejsca wybielic?? Tylko mi nie piszcie, ze musieliby mi te wypelnienia usuwac i nowe dawac
tylko i wyłącznie, inaczej się nie da

Edytowane przez karola:)
Czas edycji: 2007-11-20 o 23:52
Stary 2007-09-21, 19:16   #1588
Zabcia_mala
Raczkowanie

ehhh.... no coz . Jakos to przezyje gdy wkoncu na to zdecyduje sie
Stary 2007-09-21, 20:21   #1589
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
a nie ma czegoś takiego jak bialy lakier do zębów? moze sie myle ale cos mi kiedys przemknelo gdzies o tym.........

znalazlam narazie tylko to
http://www.charakteryzacja.com/index...pr,500202.html
hmm...... 27 zł to moze i ja z ciekawości sie skusze.....
"Kolor biały służy do poprawienia kolorytu uzębienia. Jest szczególnie pomocny gdy zęby mocno blikują w światłach.(...) Lakier zmywa się z zębów patyczkiem kosmetycznym nasączonym alkoholem lub pastą do zębów." wiec moze jakąś tam trwalość to troche ma....
ale lepiej poszukaj czegos trwalszego...
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 09:21   #1590
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

Cytat:
Napisane przez karola:) Pokaż wiadomość
Cena zależy od gabinetu, w niektórych doliczają tylko koszt złota, w innych korona na złocie jest dwa razy droższa niż na metalu nieszlachetnym.

Dłużej niż 3 tygodnie nie polecam, może dojść do uszkodzenia struktury szkliwa.
pacjenci tetracyklinowi wybielają nawet do pół roku.. mozna zrobic kilka tygodni przerwy i wybielac 2 tyg.. poczekaj na efekt po stabilizacji koloru.. zeby mopga pójśc pół kroku do tyłu lub pół do przodu..

cena korony na złocie zalezna jest od ceny samego złota.. dolicza się cenę złota wg gramatury która została urzyta do wyrobu korony..
moskirz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości