|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Iola wszystkiego dobrego, żeby synek trochę zluzował z testowaniem mebli a Maluszek był zrowy i szybciutko znalazł się na świecie
![]() MojaKaren nie, to były warsztaty Mama Wie. U nas ponoć w sr też to jest, ale nie wiem dokładnie, bo w planie nie ma. Tak czy inaczej myślę chodzić na spotkania "Chustujących mam" w Bydgoszczy - zdobyć jakieś towarzystwo a może i coś się dowiedzieć, sprawdź na fb, może u Ciebie też są takie spotkania? Ew. Gdzieniegdzie są też doradcy chustowi - jak ktoś się chce spotkać z takim, nauczyć wiązać, porozmawiać, dopasować chustę to fajna opcja, ale już płatna.
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza i spokój dzisiaj.
Ja właśnie kliknęłam prześcieradła do kołyski. Ciekawe jakie będą, bo nie ma wyboru na all w kolorowych, ale to dopiero w styczniu zobaczę jak rodzice przyjadą do małego do przywiozą. |
|
|
|
#4384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Ten rożek taki milutki do spania czy bardziej do noszenia w nim? Szukam miłego rozka do spania dla malego ![]() Cytat:
Ja na razie kupilam biale przescieradlo do lozeczka a drugie chcialabym jakies ladniejsze kupic, we wzorki ![]() My wrocilismy ze spaceru, godzinke sie przechadzalismy po lesie, ale bylo tyle dziwnych much-pajakow,ze myslalam, ze szalu dostane! Jeszcze w domu jak sie rozebralam to gryzly mnie dwie w kark ale i tak fajnie bylo sie dotlenic, bo jakos sennie u mnie dzis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
Dotka sle fajnie
jak oceniasz grubosc kocyka?Kinga u kogo zamawialas? Ja jakis czas temu polecalam sprzedawce ktory ma do kolyski przescieradla z Jerseyu kolorowe 180
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też dziś skorzystałam z pormo w Rossmanie a ogólnie jest tam promocja na proszek Lovella - 17,99 zł za 1,8 kg - powiedzcie dziewczyny czy to dobra promo czy "naciągana"?
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, ja planuję właśnie w takim rożku jak Dotka kupiła Młodego nosić i klasć spać
|
#4388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja mam pytanie z innej beczki - ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja postanowiłam od dzisiaj, bo nigdy mi się nie chciało ale jak sobie uświadomiłam że dzisiaj jest już 8 listopad to się przeraziłam
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA ja mam. I to tym razem wzięłam taka duża, bo ma koła skrętne- jak mi przyjdzie przenieść sie na inny oddział to po prostu popcham ja przed sobą... Wole tak- bo unieść zwykłej bym nie dała rady... I z tego co widzę 1/4pacjentek ma wlasnie takie na kolkach- tyle ze mniejsze niż ja :P
Dzięki dziewczyny za życzenia dla synka... Dostał prezent od mamy... O mało sie nie popłakał jak mu powiedziałam ze nie bedzie mnie na imprezie urodzinowej. Jak odchodzili i mi machali to guła w gardle i mało brakło żebym sie popłakała... HARIET jaka husta? W sensie ktora firma cie obdarowała? Uwielbiam nosić dzieci ![]() IOLA najlepszego ![]() I niedziela przeleciała... Od jutra na oddziale znów zamieszanie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętałam, że polecałaś kogoś, ale zapomniałam sobie zapisać, a odnalezienie tego graniczyło z cudem i zamówiłam od elemelekk102. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-08 o 17:04 |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka Lenny Lamb Norweski Diament
Nosiłaś w chustach? Ale fajnie! To bie takie trudne, prawda?Kinga fakt, znalezienie czegoś na wątku to cud Mam nadzueję że będziesz zadowolona ![]() Viki ja raczej patrzylam na ceny plynów, ale proszkj stoją podobnie i to jest dobra, promocyjna cena
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba ze tak
ale ogolnie dobre maja przescieradla. Ja bralam jersey gruby i jest rewelacyjny
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
HARIETT jakie piękne kolory Wow
Ja mam nati - nosiłam obu chłopców. Przy pierwszym bez chusty to sobie nie wyobrażam. Duzo go nosiłam w domu bo to bardzo absorbujące dziecko było... A w chuście natychmiast zasypiał troche chust tez na testach przerobiłam. Ja morałem od razu po powrocie ze szpitala. Wcale to trudne nie jest- a im sie wcześniej zacznie tym łatwiej bo dzidzia lżejsza i łatwiej dociągnąć. Nie ma sie co zrażać po pierwszym razie. Na Fb sa grupy wsparcia. Jak sie pewności nie ma czy dobrze sie zamotalo to mozna foty wkleić i dziewczyny mówią co poprawić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka prawda? A na żywo jeszcze ładniejsza
![]() Bardzi się ciszę że masz tak pozytywne wspomnienia też chciałabym zacząć szybko, myślę we wtorek wybrać się na spotkanie chustujących mam u mnie w mieście, głównie żeby poznać ludzi, ale może też coś podpowiedzą
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam pytanie z innej beczki - ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja postanowiłam od dzisiaj, bo nigdy mi się nie chciało ale jak sobie uświadomiłam że dzisiaj jest już 8 listopad to się przeraziłam [/QUOTE]Jak mówicie że dobra promo to chyba zakupię Ja się staram ćwiczyć mięśnie Kegla, nawet na ćwiczeniach w sr babka na koniec zawsze je z nami "ćwiczy" co musi wyglądać tak jakby wszyscy siedzieli i nic nie robili tylko podpowiem Ci bo sama nie byłam tego świadoma - tak samo ważne jest napinanie jak i świadome rozluźnianie, ponoć właśnie z rozluźnianiem ich jest problem przy porodzie i czasem z tego powodu nacinają
|
|
#4398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak polecam, ja jak sie wszystko ułoży to tez w Krakowie na jakieś spotkanie pojde. Pomacać rożne chusty można i dużo sie dowiedzieć. W końcu to same mamy i zwykle otwarte bardzo
6 lat temu tego nie było, tylko fora internetowe...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Od ponad godziny przeglądam napisy te 3d nad łóżeczko z imieniem i im więcej widzę, tym mniej wiem. Na dziś wystarczy
|
|
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka,rożek jest milutki
Jak dla mnie i do spania i do noszenia. Ja kupiłam głównie do spania, bo mam otulacz, ale chcę mieć coś na zmianę, jakby przesikał. A do noszenia to jakby np. mama przyjechała, czy koleżanka.Hariett, moim zdaniem jest spoko, ale to na pewno nie jest jakiś mega gruby kocyk. Tylko w sumie nie chodzi o to, żeby był gruby, a ciepły ![]() A do wózka i tak ciepło ubierasz dziecię,to damy radę ![]() Kamilka, o widzisz, bo się zastanawiałam czy nie będę głupio wyglądać ![]() Joanna, ja ćwiczę Szkoda,że ten ematex nie ma wyboru kolorów ![]() Ja chcę 1x szare prześcieradło i 1x czerwone. Czuję się jakby mnie coś rozjechało Jutro jadę na tą patologię ciąży, to powiem, że jestem chora i może mi coś przepiszą...
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ich żyrafa poprawiła mi humor nie mogę przestać się uśmiechać, urocza jest. Ja jednak decyduje się na drewniane tzn ze sklejki.
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Przyczajenie
|
Powiedzcie mamusie jak leza wasze pociechy? moja Niunia glowka do gory a to juz 32 tydz+1dzien
|
|
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
U mnie Jasiu leży główką w dół, mam nadzieję że się nie przekręci
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w 29t 0d mały był główką do góry, czekamy aż się obróci, ma czas do 34-35tc.
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53388758]A to cenna uwaga. Muszę trochę o tym poczytać, żeby nie robić tego na marne i źle. A myślę, że takie ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą, a wręcz przeciwnie - liczę, że pozwolą mi na uniknięcie naciecia
[/QUOTE]Chyba nie da sie tego źle robić musisz sie spiąć tak jakbyś chciała zatrzymać siuisuanie Cytat:
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA ja tam teraz patrzę na wygodę... A jak trzeba spakować jeszcze zeczy dla dziecka to to jednak troche miejsca zajmuje. Lepiej tak nim torba i 4 siatki... Bo i takie pacjentki tu sa... A jak przychodzi sie gdzies przenieść to jest makabra...
Co do ułożenia - u nas 29+5dni i od 2 tyg mała fika takie koziołki ze potrafi sie nawet 2-3 razy odwrocić góra - dół... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

więc z samego rana ciasto upiekłam a teraz mam dzień lenia 

ale i tak fajnie bylo sie dotlenic, bo jakos sennie u mnie dzis 
21.06.2014r.

:

tylko podpowiem Ci bo sama nie byłam tego świadoma - tak samo ważne jest napinanie jak i świadome rozluźnianie, ponoć właśnie z rozluźnianiem ich jest problem przy porodzie i czasem z tego powodu nacinają