Rossmann cz. XXVII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 11:16   #2851
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w jednym z R. chciałam kupić matowy Color Tattoo, ale nie było w szafie, więc zapytałam ekspedientkę czy ma może dostępny w szufladzie. Oczywiście znalazła, ale... bezczelnie mi go otwarła, a tam zmacany, wymazany paluchami cień. To nie był tester, więc... nie, nie ma pewności, że są to całkiem nowe kosmetyki

Też dzisiaj kupiłam te kolory - piękne są
Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
cooo wy mówicie ale jakim cudem w tym "magazynie" znajdują się upaćkane produkty :/ wtf w ogóle. straciłam ostatki wiary w Rossmanna czekam na ddd. chociaż z tego co widziałam niewiele sklepów kosmetycznych bierze udział w ddd... więc czuję, że So Couture, na który się czaję, będzie trzeba kupować o północy :P

wiecie może, czy w którymś Rossmannie w Warszawie jest Catrice?
Może być że jedna klientka pokaże ekspedientce zmacany produkt i ta wyciągnie z szuflady nowy, a tamten zmacany nie odłoży na półkę tylko wrzuci gdzieś do szuflady. Potem np. inna ekspedientka nie wiedząc, że to jest ten zmacany da go innej która poprosi o taki z szuflady. Przy dużej ilości klientów i zamieszaniu myślę, że tak może być. Bo nie wszystkie rzeczy trzymają w foliach część w szufladzie jest tak luzem.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 11:22   #2852
netkaa00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Z innej beczki, pytanie do dziewczyn, które mają problem z tłustymi powiekami. Czy któraś ma/miała bazę pod cienie w Wibo? Zastanawiam się, czy się na nią skusić. Dodam, że u mnie nawet color tattoo zbiera się z załamaniach.
Kochana, ja mam bardzo tłuste powieki, używam Artdeco i uważam, że jest super, cienie trzymają się w nienaruszonym stanie

Dodam, że może najtańsza nie jest, ale starcza na długo
netkaa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 12:06   #2853
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Skąd wiesz?
Pytanie nie do mnie, ale ja np mam pewność,że te z szuflady są świeże, bo pani rozrywała mi zbiorcze, zafoliowane w pełni opakowanie (zarówno tuszu jak i cieni). Co do Maybelline Lash Sensetional, to sprawdzałam w ten sposob, że a- najpierw bardzo trudno było go w ogóle odkręcić, a b-szczoteczka bardzo wolno wychodziła, był opór. Dziś wyjęłam szczoteczkę całkiem i tak, myślę,że też jest świeży. Drugi tusz który wziełam z tej serii na sklepie do sprawdzenia niestety otwierał się bez problemu i bez problemu wychodziła również jego szczoteczka.
Dziewczyny nadal myślę nad korektorem pod oczy i podkładem. Czy Astor Perfect Stay ma mniejsze czy większe krycie niż Rimmel Lasting Finish w szklanej butelce? Kurcze, dywaguję tak, bo wyjątkowo na tej promocji mogę sobie kupić tylko jeden podkład-zawsze brałam więcej, ale mam jeszcze sporo zapasów, więc muszę się ograniczyć Inaczej nie pytałabym i wzięła zarówno Max Factor Face Finity jak i Astora Perfect Stay, a tak muszę wybrac.
Użyłam dziś solo tego nowego cienie creme de nude- jest niemalże niewidoczny na powiece, ale jakoś go lubię i w związku z tym myślę o następmych
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:02   #2854
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Pomożecie mi w doborze podkładu? Krycie musi być w miarę duże bo mam cerę naczynkową. Odcień jasny,chłodny. Cera jest sucha,wręcz odwodniona,co objawia się takimi jakby zmarszczkami na czole,ale równocześnie bardzo się świeci W miarę okej jest dla mnie Astor, Perfect Stay, 24H Foundation + Perfect Skin Primer, ale za bardzo się świeci. Największą porażką był u mnie Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 - in - 1 Foundation
Ja też mam cerę naczynkową, która miejscami jest sucha. Do tej pory najbardziej zadowolona byłam właśnie z tego Astora, bo daje uczucie nawilżenia Możesz przetestować Rimmel Lasting finish w szklanej buteleczce, u mnie się sprawdził A Rimmel Lasting finish nude (ten w tubce) u mnie się nie sprawdził, bo podkreślił wszystkie suche skórki i jeszcze bardziej wysuszył mi skórę. Revlon Colorstay z kolei bardzo dobrze kryje, ale na dłuższą metę może zapychać cerę.
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:12   #2855
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Ja też mam cerę naczynkową, która miejscami jest sucha. Do tej pory najbardziej zadowolona byłam właśnie z tego Astora, bo daje uczucie nawilżenia Możesz przetestować Rimmel Lasting finish w szklanej buteleczce, u mnie się sprawdził A Rimmel Lasting finish nude (ten w tubce) u mnie się nie sprawdził, bo podkreślił wszystkie suche skórki i jeszcze bardziej wysuszył mi skórę. Revlon Colorstay z kolei bardzo dobrze kryje, ale na dłuższą metę może zapychać cerę.
te jasne odcienie astora są różowe prawda?
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:18   #2856
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
te jasne odcienie astora są różowe prawda?
Ten najjaśniejszy jest bardziej beżowy
Stary 2015-11-08, 14:24   #2857
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

No właśnie tak wszyscy chwala astora i rimmel lf nude ze juz sama nie wiem który chce z racji pojawiającego sie łzs mam często rozne suche skorki i mimo peelingów , kremów, wiele podkładów je dodatkowo podkreśla. A te sa określane jako nawilżające.. I sama nie wiem
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 14:26   #2858
takaja2
Zadomowienie

Używała może któraś podkładów Eveline z poza szaf? Jakieś opinie co do trwałości, efektu?
takaja2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:26   #2859
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
No właśnie tak wszyscy chwala astora i rimmel lf nude ze juz sama nie wiem który chce z racji pojawiającego sie łzs mam często rozne suche skorki i mimo peelingów , kremów, wiele podkładów je dodatkowo podkreśla. A te sa określane jako nawilżające.. I sama nie wiem
Astora polecam
Daje fajne uczucie nawilżenia, nie podkreśla suchych skórek, nie zapycha, trzyma się cały dzień i dobrze kryje
Stary 2015-11-08, 14:35   #2860
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
znam to teraz moja cera świruje i pomimo peelingów każdy podkład podkreśla mi suche skórki ja na promo kupie HM 51 i rimmel nude 100, nic innego nie wpadło mi w oko, stwierdziłam że w przyszłym mc przejde sie do Douglasa i kupie jeden idealny podkład, mam dość wiecznego szukania i błądzenia
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:42   #2861
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
znam to teraz moja cera świruje i pomimo peelingów każdy podkład podkreśla mi suche skórki ja na promo kupie HM 51 i rimmel nude 100, nic innego nie wpadło mi w oko, stwierdziłam że w przyszłym mc przejde sie do Douglasa i kupie jeden idealny podkład, mam dość wiecznego szukania i błądzenia

Mam hm51 ale jakoś nie pałamy miłością do siebie. Wiele osób go chwali a na mnie nawet cienka warstwa wyglada jakoś tak.. Jak zważona. Maska. Nie wtapia sie ładnie. Chociaż początki były bardzo obiecujące . Ale wiem ze wiele dziewczyn go bardzo lubi.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Astora polecam

Daje fajne uczucie nawilżenia, nie podkreśla suchych skórek, nie zapycha, trzyma się cały dzień i dobrze kryje

Dziękuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 14:51   #2862
Nikaniki
Zadomowienie

Kupiłam eyeliner żelowy z Maybelline ten z podwójnym pędzelkiem i tusz Miss Sporty Studio Lash 3D volumythic z szuflady z wielką łaską ;/

I co do tego eyelinera to widzę, ze na opakowaniu pisze ze ma nową formułę ktos może się wypowiedzieć na ten temat? używałam tego co miał starą formułę i miał pojedynczy pędzelek i ciekawi mnie czy posiadają jakąś różnicę?
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 15:23   #2863
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja też zawsze uważałam,że z tyłu to macaczki nie dosięgną, ale słyszałam kiedyś rozmowę dwóch pracownic w lubelskim Rossmannie,że muszą te tusze (i inne produkty) przesunąć na tył, bo już długo stoją, a ludzie zawsze z tyłu wybierają bo myślą,że krócej stoi także-różnie bywa
Wniosek z tego taki, że najlepiej brać gdzieś ze środka
Redhead__GIRL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 15:38   #2864
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhead__GIRL Pokaż wiadomość
Wniosek z tego taki, że najlepiej brać gdzieś ze środka
Kolega kiedyś wykładał towar w Rossmannie i mówił, że najlepiej właśnie ze środka. Od tego czasu tak się staram brać.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 15:48   #2865
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Mam hm51 ale jakoś nie pałamy miłością do siebie. Wiele osób go chwali a na mnie nawet cienka warstwa wyglada jakoś tak.. Jak zważona. Maska. Nie wtapia sie ładnie. Chociaż początki były bardzo obiecujące . Ale wiem ze wiele dziewczyn go bardzo lubi.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dziękuje
Też lubię tego astora chyba nawet lepiej niż wersję starszą.
Teraz kupie Rimmel w szklanej butelce i tego nude bo wciąż myślałam, który wziąć to wezmę dwa i już wtedy ocenie, która wersja jest lepsza.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ja za to szukam dobrej bazy pod podkład bo nos mam wiecznie czerwony w zimne dni i wiecznie katar.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 15:49   #2866
LouiseVigee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Kupiłam eyeliner żelowy z Maybelline ten z podwójnym pędzelkiem i tusz Miss Sporty Studio Lash 3D volumythic z szuflady z wielką łaską ;/

I co do tego eyelinera to widzę, ze na opakowaniu pisze ze ma nową formułę ktos może się wypowiedzieć na ten temat? używałam tego co miał starą formułę i miał pojedynczy pędzelek i ciekawi mnie czy posiadają jakąś różnicę?
Miałam obydwie wersje tego eyelinera i mam wrażenie, że ta nowa jest mniej trwała i szybciej robi się taka... wyblakła? Dodam, że pomysł z tą gąbeczką do rozcierania taki sobie, bo mam wrażenie, że ona nie rozciera, a ściera - jakoś tak nieestetycznie to wygląda. Już bardziej nadaje się do rozcierania normalnych, suchych cieni.
Ale ogólnie, choć ciut gorszy od poprzedniej wersji, nadal wypada dość nieźle w stosunku do pozostałych, więc strasznego powodu do zmartwień nie ma
LouiseVigee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 15:53   #2867
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Też lubię tego astora chyba nawet lepiej niż wersję starszą.
Teraz kupie Rimmel w szklanej butelce i tego nude bo wciąż myślałam, który wziąć to wezmę dwa i już wtedy ocenie, która wersja jest lepsza.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ja za to szukam dobrej bazy pod podkład bo nos mam wiecznie czerwony w zimne dni i wiecznie katar.

Ja lubię bazę z rimmela w tubce
Stary 2015-11-08, 15:56   #2868
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LouiseVigee Pokaż wiadomość
Miałam obydwie wersje tego eyelinera i mam wrażenie, że ta nowa jest mniej trwała i szybciej robi się taka... wyblakła? Dodam, że pomysł z tą gąbeczką do rozcierania taki sobie, bo mam wrażenie, że ona nie rozciera, a ściera - jakoś tak nieestetycznie to wygląda. Już bardziej nadaje się do rozcierania normalnych, suchych cieni.
Ale ogólnie, choć ciut gorszy od poprzedniej wersji, nadal wypada dość nieźle w stosunku do pozostałych, więc strasznego powodu do zmartwień nie ma

Ok dzięki
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 16:44   #2869
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Astora polecam
Czyli rozumiem,że używałaś i Astora Perfect Stay i Rimmela w szklanej butelce. Który z nich lepiej kryje?Astor czy Rimmel? Pytam bo miałam ten podklad z Rimmela i teraz szukam czegoś o takim samym lub najlepiej lepszym kryciu. Jeśli Astor jest słabszy zdecyduję się na Max Factora FF...
Juz byłam niemalże zdecydowana na Max Factora Face Finity ale opinie na KWC to jakaś sinusoida- albo b.dobre albo fatalne opinie i ja już sama nie wiem...

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2015-11-08 o 16:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 16:58   #2870
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Czyli rozumiem,że używałaś i Astora Perfect Stay i Rimmela w szklanej butelce. Który z nich lepiej kryje?Astor czy Rimmel? Pytam bo miałam ten podklad z Rimmela i teraz szukam czegoś o takim samym lub najlepiej lepszym kryciu. Jeśli Astor jest słabszy zdecyduję się na Max Factora FF...
Juz byłam niemalże zdecydowana na Max Factora Face Finity ale opinie na KWC to jakaś sinusoida- albo b.dobre albo fatalne opinie i ja już sama nie wiem...
Tak, miałam oba i moim zdaniem te dwa podkłady mają porównywalne krycie, ale ja wolę Astora właśnie ze względu na nawilżenie
Z Rimmela też byłam zadowolona. Astor ma dobre krycie i dobrą trwałość- u mnie trzyma się cały dzień
Max Factora nie miałam, a opinie faktycznie są różne i nie wiem jak by się u mnie sprawdził.
Jeśli może być podkład spoza Rossmanna to w Hebe jest dostępny mineralny podkład Verona mineral silk&lift, który bardzo dobrze kryje i ma dość dobrą trwałość Jego krycie jest moim zdaniem lepsze niż Rimmela czy Astora, ale u mnie nie wytrzymywał całego dnia.
Stary 2015-11-08, 17:02   #2871
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz, że się sprawdza przeglądnę się jej na promocji.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Ale LF czy SM ?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-11-08, 17:08   #2872
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, miałam oba i moim zdaniem te dwa podkłady mają porównywalne krycie, ale ja wolę Astora właśnie ze względu na nawilżenie
Z Rimmela też byłam zadowolona. Astor ma dobre krycie i dobrą trwałość- u mnie trzyma się cały dzień
Max Factora nie miałam, a opinie faktycznie są różne i nie wiem jak by się u mnie sprawdził.
Jeśli może być podkład spoza Rossmanna to w Hebe jest dostępny mineralny podkład Verona mineral silk&lift, który bardzo dobrze kryje i ma dość dobrą trwałość Jego krycie jest moim zdaniem lepsze niż Rimmela czy Astora, ale u mnie nie wytrzymywał całego dnia.
dzięki
A może ktoś używał i Astora i Max Factor face finity i się wypowie jeszcze?
Stary 2015-11-08, 17:10   #2873
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Ale LF czy SM ?

Używam lf
Stary 2015-11-08, 17:51   #2874
xxee
Rozeznanie

Jakiś czas temu kupiłam podkład Wake Me Up Rimmela. Wzięłam odcień "Soft beige" i wtedy wydawał mi się ok (byłam trochę opalona). Teraz niestety wydaje mi się ciut za ciemny Mimo to bardzo go lubie, nie jest za ciężki, ma fajne krycie jak na moje potrzeby, no może troszkę irytują mnie te błyszczące drobinki.
I teraz mam dylemat, czy kupić Wake Me Up w jaśniejszym odcieniu, czy może wypróbować Lasting Finish albo True Match?
Jak myślicie? Jeśli używałyście ich, to który najlepiej się sprawdzał?
xxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 18:15   #2875
Higurashi
Czarna owca

Ja się zastanawiam, jak to jest, że Astor i Rimmel mają jasne korektory, a podkładów nie?
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 18:22   #2876
Smerfetka696969
Zakorzenienie

A ja tusz loreal kupię w zestawie z linerem bo w Tesco będę od 10 takie zestawy

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-11-08, 18:33   #2877
adelka99
Raczkowanie

Cytat:
ja używam MF Face Finity, własniw wykończyłam pierwszą butelkę i kupiłam drugą w SP na promocji 50%. Jak za 30 zł w promocji to bardzo dobry podkład. Ja mam cerę normalną, przetłuszczającą się w strefie T, rozszerzone pory i kilka naczynek. Innych niedoskonałości brak. Podkład jest kryjący, matuje ale nakładany gąbką nie daje efektu mocnej tynkowej maski. U mnie jest trwały, wytrzymje cały dzień,
Jeśli natomiast ktoś chciałby uzyskać efekt rozświetlonej, nawilżonej cery to raczej nie z tym podkładem. Moim zdaniem to jest podkład w typie Revlon CS.

Natomiast mam zagwozdkę jaki korektor kupić pod oczy. Mam jakiś z Bell oraz wykańczam właśnie Rimmel Match Perfection i szukam czegoś nowego. Potrzebuję czegoś co skutecznie ukryje sińce pod oczami i nie wysuszy skóry. Macie jakieś typy ? Myślałam o Lorealu.

Edytowane przez adelka99
Czas edycji: 2015-11-08 o 18:37
adelka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 18:37   #2878
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
dzięki
Ja miałam Max Factora FF i uważam, że jest to najdziwniejszy podkład jakiego kiedykolwiek używałam, serio dlatego nie dziwię się tym opiniom, bo sama miałabym problem jak go ocenić. Jego dobry lub zły wygląd na twarzy zależał od dnia/pory roku/stanu cery/jego humoru (?) Używałam go zimą, wiosną i trochę latem tego roku. I tak jak wiosną i latem był ok, naprawdę podobał mi się jego wygląd na mojej twarzy, tak zimą była to jedna wielka katastrofa - podkład uwidaczniał WSZYSTKIE suche skórki (nawet te, o których istnieniu przed nałożeniem go nie miałam pojęcia). Dodam że mam cerę tłustą (ale dość łatwo się wysuszającą, zwłaszcza zimą). Był on niesamowicie suchy więc najlepiej wyglądał nałożony na krem nawilżający. Krycie tez jak dla mnie miał średnie (jak na podkład, który podobno zawiera korektor). Z plusów natomiast mogę powiedzieć tyle, że miał bardzo przyzwoitą trwałość, filtr spf 20, nie świeciłam się po nim jak choinka, nie zapchał mnie i miał fajny kolor (47 nude). A no i był szalenie wydajny. Więc sama zdecyduj
Tego Astora nie miałam.

Edytowane przez Redhead__GIRL
Czas edycji: 2015-11-08 o 18:40
Stary 2015-11-08, 18:47   #2879
katrintheevil
Raczkowanie

Jakie kredki żelowe polecacie? Oprócz essence longlasting. Chciałabym więcej kolorów
katrintheevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 18:47   #2880
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Zainteresowałaś mnie tym podkładem Verona szkoda, że nie ma go w R. Ale w sumie i tak jest tani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości