|
|
#3331 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Cytat:
Ja właśnie nie przypinam pasami i pozycji półleżącej używam i z tylu nóżki podwyższam. Ale dobry pomysł spróbuje tak jak u Was ![]() To ja też potem ok 19 karmiłam Pory karmienia hmm wyszło 14.30 obiadek po 16 60 ml owoców i o 18 kaszka. Ale dzisiaj inaczej to rozciągnę. Bo pewnie za jakieś pol godz będę karmić obiadkiem. Jeszcze jakieś danie na rano by mi pasowało gdybym chciała zrezygnować z karmienia porannego.Cytat:
O matko ostra ilośc Ile czasu takie swojskie jaja mogą leżeć??[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53381241]Ha! Dorabialam dzis druga porcje kaszki Hance dzis na kolacje,bo tak jadla 😀 co prawda nieco spozniona bo 19:30,ale godzine wczesniej trochę kp. No w szoku jestem 😍 Tak wizta towarzyska na nią wplynela?! Ekstra sie bawily dziewczynki,jedna pokrzykiwala i pelzala druga ja gladkala i tanczyla i uciekala przed karmiaca ją owsianka i kanapka ciotka,bo tez niejadek tyle ze 2letni więc mobilny [/QUOTE]Małe super przemiana z jedzeniem! Oby na dłużej! Cytat:
To moja mniej więcej tez tyle cm albo i mniej. W Pepco kupiłam jej body na 74 i patrzę ze takie akurat jest, ta rozmiarówka ehh Tylko rękawki za długie, mam nadzieje ze Ada nie będzie miała figury po chrzestnym.. Długi tułów krótkie nogi he [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53382206]VIOLKA,moja ma kombiaka z early days rozmiar 74, ale na teraz jest dobry taki akurat. Kupowalam uzywany i wymiary byly,rzadko uzywam,wole kurtke. W tiny love juz rzadko klade małą,jak chce uspokoic marudzenie czasem, moja nie wali po bokach rekami, bo lapie zabawki wiszące i się podciaga na nich[/QUOTE] Też mam jakieś ciuszki z tej firmy. Ja lubię kombiaka mam mediowego i używam Ja karmie w Tiny Love ale i jak w kuchni jestem to siedzi ze mną w nim. U nas zaczął się p rzydawać hehe Mnie wkurza jak pakują w gemini te słoiczki i wszystkie płyny o matko ile czasu to trzeba rozpakowywać ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Hej! Nadrabiam powoli. Wczoraj mieliśmy znajomych do północy, fajnie było, Adeczka 3 razy jadła do 7 do pobudki. Ale tata rano zabrał, aż się zdziwiłam bo sobie popił wczoraj. Ładnie dobie razem z Adą radzą, będę mogła zostawiać jak coś ![]() Ale u nas wieje masakra, na spacer się nie wybieram. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Współczuje dobrze ze weekend, bo chorowanie i opieka nad szkrabem to masakra.,Cytat:
Współczuje Wam szkoda ze sie nie wyrasta z tego![1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53383942]Dzień dobry u Hanki ząb sie przebil 😀 ichyba nie w nocy tylko wczesniej bo w nocy tylko jedna spokojna pobudka o 2giej,potem 6:30 i po kp dospalado 7:30. Myslalam ze to zasluga kaszki po 19tej zjedzonej. Wczoraj tz mowil, ze ma zaczerwienione dziaslo z boku-przy trojce a od 2 dni lapala sie za ucho.poza tym spokpj i zadowolenie,ostatni dzoen grozy byl w poniedzialek.tylko nocki wielopobudkowe. No szal 😀[/QUOTE]Gratulacje!!! Cytat:
Brawoo! 👏🏻 Cytat:
Małe nie małe są!! Brawo! ![]() Cytat:
Gratulacje Zuziak! Najlepszego! 🎈🎈🎈 Cytat:
Ah te facety! Mógłby dla Ciebie podtrzymywać tą relację!
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Dzisiejsza noc znów pod znakiem pobudek. Dziś tz spał w domu i co rusz brał małego do nas do łóżka, chyba myślał że to pomoże i nie będzie się tak wybudzac. Ja tam wole do łóżeczka odłożyć, no chyba ze jest juz ok 5 rano. Poza tym dostrzegam ze mały paluszkami jakby drapie się po podniebieniu, zajrzałam a tam takie małe bialawe kropeczki, myślę czy to afty czy nie. Ale to już jakiś czas to ma, a pani pediatra zaglądala ostatnio do buzi i nic nie mówiła ze coś nie tak. No ale ze aftin mam w domu to pomyślałam nie zaszkodzi przemyć. Jak to zrobiłam to mały tak rzygnal ze aż się przestraszylam. A że było właśnie po obiadku i mleku to możecie sobie wyobrazić co się działo :/ chyba mu za głęboko wjechalam tym gazikiem :/ SYLWIA kurde biedny Jasio z tym AZS, jak to jest, ta alergia na te pokarmy przechodzi po czasie czy zostaje na całe życie? PAVLINECKA mnie też wkurza takie gadanie ze kiedyś się robiło to i tamto i dzieci jadły wszystko wrrrrr NIEZAWSZE ten Twój Maciuś to tez taki wybredus jak mój Filip chyba co? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- PAVLINECKA biedna Ty to samo przechodziłam niedawno wiec wiem co czujesz. Zdrowiej szybko! :-*
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53385274]szkoda,ale może zamiast przed tv to gdzies na miasto na spacer, na kawe? Na zachodzie Polski piękna pogoda,slonce,cieplo 15st. to może i u Was?
a to mendy! W mojej jednej pracy mnie grzecznosciowo zaprosili,mimo ze koleżanka, ktora dzwonila wiedziala że mala mam przyssana do cycka i juz auta nie mam. Chętnie wrocisz do tej pracy? a synek jak przezyl zderzenie? Moja mi kiedys tak przyfasolila w warge głową, ze krew mi poleciala.a ona nic nie jeknela nawet. Taaa,my lezymy i pachniemy caly dzien.no i w wizazu napierdzielamy. Zamiast latac na ścierce[/QUOTE] Jeknal troszke ale mnie gorzej bolalo chyba. Tak chetnie wroce. Ogolnie mamy dobre relacje i fajna atmosfere w pracy. No grzecznosciowo mogli choc zapytac.
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA, SYLWIA gratki nowych umiejętności
![]() U nas też wieje, rano wiało mocniej ale to dobrze bo tak jak u Kany smog wiatr przepedza ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- GOCZEK gratki zabka! Wreszcie się doczekałas
|
#3335 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zostaw go z córcia i pojedz na caly dzień. Wiem ze chciałaś razem ale skoro nie to Ty odpocznij Cytat:
Rozumiem że bylo Ci przykro. Może to spontaniczna impreza ![]() Cytat:
Mnie Julus rano z plaskacza pookladal ![]() Cytat:
Dzięki :-* Cytat:
W sumie racja postęp to postęp Cytat:
Nie wiem ile. Zazwyczaj mam 20-30 szt a teraz tak nas obdarowali Cytat:
Filip refluksowy więc wrażliwy pewnie. Mój starszy tak ma Cytat:
Cały dzien w garach. Nagotowalam zupek Julkowi. Chyba z 12 porcji po ok.180g wyszło. Czesc z mieskiem, czeec z zoltkiem, z brokulem, kalafiorem groszkiem. Ogolnie z 6 rodzajów. Już w zamrażarce
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Majka to super zapasy
) brokuły kalafiory normalne sklepowe? O ja chyba też za zółtko muszę się wziąć, miesiąc nam minął.Kurde dalej niewiem jak rozplanować jedzenie. Obiad skończyła córcia jeść o 13 30, to myśle koło 16 coś dać to wypada owoce np, a potem za 2 godz wychodzi kaszka i za godzinę kp i jakoś tak na kupie wszystko, bym wolała ten obiad jakoś wcześniej czy jak hmm albo o 16 kaszka z owocami hmm Doradzicie coś..
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna baza zupki i potem mieszalam i mieszalam :PU nas tak 8.30-9 kaszka 11.30-12.30 zupka 14.30-15.30 deserek 17.30-18 kaszka 19-20 kp ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- W lidlu będą inhalatory http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=896
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA ladne zapasy
tez mam po mrozone ![]() Mloda po kapieli juz. Teraz chlopaki..
|
#3340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i popatrz,ze jesc wiecej zaczął,chyba chce mamie oslodzic troche ten listopad MAJKA, w czym mrozisz zupki? W woreczkach?Moja corka dzis została przez zajomych nominowana na przyszlego papieża bo z takim gestem ręka jak Jan Pawel II dzis "przemawiala", skojarzenie nieodparte 😜 tzn. pokrzykiwala. No i coraz częściej pokrzykuje mamama, głównie przy jedzeniu o jedzeniu nic nie napiszę, żeby nie zapeszac
|
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#3342 |
|
Konto usunięte
|
U nas podobny rozklad menu plus sniadanie 8-9 no i kp pomiedzy,przed drzemkami zwykle,bo tak sie mlodej najlepiej zasypia... a jak tak Jas? nadal kp przed spaniem w dzien?
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia Goczek - mroże w plastikowych pojemniczkach
Goczek - kciuki za to niezapeszanie ![]() Jemy po kąpieli
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA no on refluksu nie ma stwierdzonego sama nie wiem czy to ma czy nie.
Ale ładne zapasy pogotowalas kiedy mi się zachce? ![]() GOCZEK ale fajnie ze Hanka zaczyna gadać i ładnie je! Tylko się cieszyć
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Zechce Ci się gotować jak zobaczysz ze Filipek ladnie je choc u mnie pierwsza próba była bo nic nie chcial. Sprobuj może obiadki made by mummy polubi
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie odlozylam młodego do łóżeczka
Dziś opuścił tz o jeden poziom, bo ostatnio jego akrobacje robią się coraz odwazniejsze. I dostaliśmy karuzelke z fp z projektorem. Będzie na zmianę Filip miał. Jak myślicie - zjadłam ten serek w piątek i od tamtej pory nic się nie dzieje w sensie buzia gładka, ulewanie się nie zwiększyło. Czy mogę uznać ze serek się przyjął i jutro próbować z jogurtem czy jeszcze czekać na reakcję?
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. Ale mi szybko weekend zlecial znowu :-( - wczoraj byłam u rodziców bo tata miał imieniny a dzisiaj właściwie to cały dzień sprzątalam :-/ - eh... teraz zrobiłam porządek z pazurami i w końcu wyregulowalam brwi. Jestem padnieta... Spokój tu nawet... no ale jak to w weekend.
HANIA - Kochana dziękuję za miłe słowa które mi napisałaś w piątek :-* - ja wiem ze bardzo byśmy się polubily w realu - szkoda ze faktycznie nie jesteś gdzieś tu bliżej :-( Jak Filipek się czuje? Bo czytałam ze coś tam wymiotowal Bidus? Za dużo zjadł? MAJKA - pytałaś jakie ilości je Olaf. A wiec kaszki je tak ok 180 potem zupka 190 - ten taki większy słoiczek a owocki to zależy - jak jakieś z kaszka czy z owsianka to tez ten większy słoiczek - same owocki coś koło 150 .. tylko przy tym refluksie to lekarka mówiła żeby dawać częściej a mniej ale nie umiem tego robić bo jak jest głodny to co mam zrobić. Płacze ze chce jeszcze :-( PAVLINECKA - Zdrówka życzę Kochana - oby Ci już przechodziło.... GOCZEK - super z Hania - - zebulek się pojawił - fajowo... kciuki za to żeby nie zapeszyc :-*MAŁA - ja mam podobny kombinezon dla Małego... jak pokazywałas chyba nawet nie wiem czy nie taki sam. Zamawialam w Bon Prixie. Mam rozmiar 80 ale jest duuuzzzyyy póki co.... ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- MAJKA - super pogotowalas - jak zrobiłaś wywar tzn na jakich warzywach?---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- MAŁA - Bardzo mi przykro z powodu tego AZS u Jasia :-( |
|
|
|
#3349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O fajne wskazówki dzięki ![]() Cytat:
Dzięki, a deserek to same owoce? Chyba jutro spróbuje z kaszką z rana. Boję się trochę że będę kombinować, a potem Adka nie będzie chciała jeść, a mi pokarm zaniknie jak będę tak mało karmić. Wogole z jednej strony bym chciała już w dzień nie karmić, az drugiej mi jakoś dziwnie że tak jej odstawiam tego cycka... [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53389094]Brawa dla Julka, bedzie smigal i popatrz,ze jesc wiecej zaczął,chyba chce mamie oslodzic troche ten listopad MAJKA, w czym mrozisz zupki? W woreczkach?Moja corka dzis została przez zajomych nominowana na przyszlego papieża bo z takim gestem ręka jak Jan Pawel II dzis "przemawiala", skojarzenie nieodparte 😜 tzn. pokrzykiwala. No i coraz częściej pokrzykuje mamama, głównie przy jedzeniu o jedzeniu nic nie napiszę, żeby nie zapeszac[/QUOTE]Fajnie ze jest poprawa u papiezowej ![]() Cytat:
A karmisz pomiędzy w dzień???
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U mnie dziś taka depresyjna pogoda, nic się nie chce, najchętniej bym siedziała cały dzień pod kocem Młody od godziny śpi. Dalam mu paracetamolu trochę, bo wczoraj w nocy dalej pobudki z krzykiem, pierwszą już przed północą. Za to dziś spalismy prawie do 10. Tzn.on z tatusiem w łóżku, a ją w salonie od 7 rano Jak zeszłam na dół on płakał i płakał. Już wkurzona bylam bo oczyma wyobraźni widziałam jak mąż śpi a on krzyczy. Zaszlam opierdzielic go żeby zajął się synem, to młody przestał plakac i zaczął grzecznie smoka ssać. Do teraz mi glupio, że dziecko mogło pomyśleć że to do niego było MAJKA ladne zapasy a co dalas do poszczególnych zupek? HANKA cieszę się że serek co zjadlas nie zaszkodził Filipowi. Ja bym chyba jeszcze raz spróbowała ten sam zjeść. PAVLINECKA wspolczuje przebojów z brzuchem :/ i gratki drugiego ząbka! GOCZEK nie zapeszaj z jedzeniem, a ją nie zapeszam żadnymi kciukami
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym tak zrobila 😊
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, żyje, po 2 saszetce smecty sie przystopowalo, oby Zuzia sie nie zaraziła ;( czuje sie strasznie słabo, wlasnie bede jesc pierwsza dzis kromkę chleba saute
oby sie przyjęła
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Nie wiem czy u nas znowu jakiś ząbek nie jest na rzeczy... bo już była druga pobudka z płaczem :-( eh ... Macie może jakieś sprawdzone kremy na spekane dłonie? I coś cokolwiek na spekane usta?Kurde jeszcze zimy nie ma a ja już mam takie problemy z suchoscia :-( |
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA faktycznie te badanie nieciekawe.
Może spróbuję faktycznie coś sama ugotowac bo ostatnio z tym jedzeniem mnie mój Filip załamuje stresuje się tym coraz bardziej :/ Ok w takim razie posłucham Cię Majko i kupię znów bielucha ![]() DOMIMA nie, on za dużo nie jada podraznilam mu podniebienie przemywajac gazikiem w środku i spowodowalam tym odruch wymiotny i pooszlo sporo tego było. Szafka w kuchni, koc i podłoga zarzygane:/ ale na szczęście to było jednorazowe juz wszystko ok dzięki ze pytasz
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się ze jest ok :-* |
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ust - maść ziaja na sutki super się sprawdza, prócz tego balsam tisane można go kupić w aptece. Lepszy w wersji słoiczkowej jest niż w pomadce ( są dwie). Do rąk polecam krem do rąk z mocznikiem z rosska isana urea 5,5% czy 5 % nie pamiętam dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- CASH ja też dziś jakaś nie do życia jestem nic się nie chce masakra. A to jak weszłas na górę to tz spał czy nie?
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja mam jeszcze purelan - 100 % lanolina - mogę to tez stosować? A do rąk kupie wobec tego - bo mam dramat - pękają czerwone i szorstkie :-(
|
|
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
DOMI tak jeśli to 100% lanolina to to samo co ziaja. Powinno pomóc
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

śliwki nie mam co dawać hehe
Pory karmienia hmm wyszło 14.30 obiadek po 16 60 ml owoców i o 18 kaszka. Ale dzisiaj inaczej to rozciągnę. Bo pewnie za jakieś pol godz będę karmić obiadkiem. Jeszcze jakieś danie na rano by mi pasowało gdybym chciała zrezygnować z karmienia porannego.
dobrze ze weekend, bo chorowanie i opieka nad szkrabem to masakra.,
dupa mu jeszcze opada w dol, nie umie sie utrzymac w tej pozycji. czasem na twarz padnie bo mu sie rece podwina jak kicnie.

u nas też dziś wieje okropnie :/ ale słońce i ciepło, jak Nadia się obudzi przejdziemy się na chwilę na spacer
ja nie cierpię listopada :/ okropnie mi się zawsze dłuży i ta pogoda...