Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 12:53   #3331
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Bede musiała przymusowa dietę jajeczna wprowadzić

No u nas kupy ida masowo śliwki nie mam co dawać hehe

Poka poka !

A zapinasz ja pasami w lezaczku? U nas sie nie zsuwa, ja używam tej pozycji krzesełka jak karmie i wtedy ta obręcz sie chowa i fajna poleczka powstaje a poza karmieniem to w tej samej pozycji ta ploze z przodu czy jak to nazwać wyciągam a tylnią chowam i sie robi bardziej leżąca pozycja a obręcz nadal schowana, w innej sytuacji nawala wlasnie w nia nogami

No no to niezle Ada Ci wytrzymała
Ja tez ostatni raz cyckiem karmiłam przed 11 a potem przed 19
A jakie miałaś pory karmienia dzis?

Co do kurtki to mam nadzieje, ze bedzie dobra na Adę, kurcze niby h&m wypada większy ale wcale nie jest taka duza ta nasza kurtka, moja R 80 jest na dlugosc jak ta z Pepco w kwiatuszki Co teraz nosimy, tylko rękawy ma dłuższe

Mniam pycha tort nie kuś !!!
Ja tez sie zaszylam, Ala padła w koncu ale ja chyba z 10 razy przykładałam z brzucha na plecy a ona tance wyprawiała

Najlepsze życzenia dla meza

Ja właśnie nie przypinam pasami i pozycji półleżącej używam i z tylu nóżki podwyższam. Ale dobry pomysł spróbuje tak jak u Was
To ja też potem ok 19 karmiłam Pory karmienia hmm wyszło 14.30 obiadek po 16 60 ml owoców i o 18 kaszka. Ale dzisiaj inaczej to rozciągnę. Bo pewnie za jakieś pol godz będę karmić obiadkiem. Jeszcze jakieś danie na rano by mi pasowało gdybym chciała zrezygnować z karmienia porannego.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Chyba jednak dobra uffff

Wydaje mi się że pałąk mógłby byc niżej. Sklada sie chyba średnio (w aucie mam stelaż od 3w1). Tzn.sklada szybko a rozłożenie to trzeba tak nisko pod siedzeniem kliknąć ale to nie jest az taki problem. Niewygodnie ma umiejscowiony hamulec na środku i przy oparciu na płasko trzeba zajrzeć gdzie nogą nacisnąć. Jednak użytkowanie tego wózka na codzień jest b.wygodne. jestem zadowolona.
Żółtko przeciskam przez sitko. Dodaje ciut wody. Powstałą papkę dodaję do zupki

Piękne rzeczy!

Sękacz

Ja dałam chyba caly słoiczek nawet nie pamietam

A nie miałaś kurtki r.74?
Edit. Już doczytałam

Wrzuć fotki

Byliśmy na zakupach. Spozywka a tyle kasy poszło ech. Kolejny 6pak chustek pampers wzięłam bo za 25 zl w Auchan. Po powrocie synek zaczal płakać ze go rączki i nóżki bolą. Czoło lekko cieple juz i dostał ibum. Coś go bierze a jutro miał iść na urodziny do kolegi. Po prezent jeździliśmy.

Mam pytanko - jak ugotuje zupkę jarzynowa to mogę do niej dodać od razu żółtko i zamrozić czy z jajiem nie mrozic? Albo dodać ze słoiczka troche groszku czy kalafiora i juz tego nie gotować tylko zamrozić po wymieszaniu?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Madzixxx - ja mam w domu chyba 60-70 jaj

O matko ostra ilośc Ile czasu takie swojskie jaja mogą leżeć??

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53381241]Ha! Dorabialam dzis druga porcje kaszki Hance dzis na kolacje,bo tak jadla 😀 co prawda nieco spozniona bo 19:30,ale godzine wczesniej trochę kp. No w szoku jestem 😍 Tak wizta towarzyska na nią wplynela?! Ekstra sie bawily dziewczynki,jedna pokrzykiwala i pelzala druga ja gladkala i tanczyla i uciekala przed karmiaca ją owsianka i kanapka ciotka,bo tez niejadek tyle ze 2letni więc mobilny [/QUOTE]

Małe super przemiana z jedzeniem! Oby na dłużej!

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Viola, Zosia ma 67cm, nosi ubrania na 74, ale kombinezon z 5-10-15 kupiłam 68. W 74 totalnie utonęła, a w tym 68 ma jeszcze luz. Dziwna rozmiarowka tam jest 😉

To moja mniej więcej tez tyle cm albo i mniej. W Pepco kupiłam jej body na 74 i patrzę ze takie akurat jest, ta rozmiarówka ehh Tylko rękawki za długie, mam nadzieje ze Ada nie będzie miała figury po chrzestnym.. Długi tułów krótkie nogi he

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53382206]VIOLKA,moja ma kombiaka z early days rozmiar 74, ale na teraz jest dobry taki akurat. Kupowalam uzywany i wymiary byly,rzadko uzywam,wole kurtke.
W tiny love juz rzadko klade małą,jak chce uspokoic marudzenie czasem, moja nie wali po bokach rekami, bo lapie zabawki wiszące i się podciaga na nich[/QUOTE]

Też mam jakieś ciuszki z tej firmy. Ja lubię kombiaka mam mediowego i używam Ja karmie w Tiny Love ale i jak w kuchni jestem to siedzi ze mną w nim. U nas zaczął się p rzydawać hehe

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Mam folie babelkowa a bawić się lubię
Mnie wkurza jak pakują w gemini te słoiczki i wszystkie płyny o matko ile czasu to trzeba rozpakowywać

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Hej! Nadrabiam powoli. Wczoraj mieliśmy znajomych do północy, fajnie było, Adeczka 3 razy jadła do 7 do pobudki. Ale tata rano zabrał, aż się zdziwiłam bo sobie popił wczoraj. Ładnie dobie razem z Adą radzą, będę mogła zostawiać jak coś
Ale u nas wieje masakra, na spacer się nie wybieram.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moj karmił w nocy pierwszy raz i teraz kasKe daje bo ja zgodnie z przewidywaniami cała noc rzygałam na zmianę z pozbywaniem sie zawartości jelit dołem. Wyglądam jak wrak człowieka, wszystko mnie piecze i bulgocze i nawet lekow żadnych nie mam ...

Współczuje dobrze ze weekend, bo chorowanie i opieka nad szkrabem to masakra.,

Cytat:
niestety z azs sie nie wyrasta

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

nie boisz sie ze mala uczuli? tam skrobia kukurydziana dlatego tobie nie proponowalam :P

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

bidula mala te zeby to kompletnie nie pomyslalna sprawa.

mam nadzieje, ze tobie lepiej

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

zdrowka!

Współczuje Wam szkoda ze sie nie wyrasta z tego!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53383942]Dzień dobry u Hanki ząb sie przebil 😀 ichyba nie w nocy tylko wczesniej bo w nocy tylko jedna spokojna pobudka o 2giej,potem 6:30 i po kp dospalado 7:30. Myslalam ze to zasluga kaszki po 19tej zjedzonej. Wczoraj tz mowil, ze ma zaczerwienione dziaslo z boku-przy trojce a od 2 dni lapala sie za ucho.poza tym spokpj i zadowolenie,ostatni dzoen grozy byl w poniedzialek.tylko nocki wielopobudkowe. No szal 😀[/QUOTE]

Gratulacje!!!

Cytat:
Jasiek od wczoraj przujmuje pozycje do raczkowania, buja sie w przod tyl i robi kic jak zajac dupa mu jeszcze opada w dol, nie umie sie utrzymac w tej pozycji. czasem na twarz padnie bo mu sie rece podwina jak kicnie.

a dzis skok zaczynamy.. ciekawe.

Brawoo! 👏🏻

Cytat:
Gratuluje i zazdraszczam

Julo zrobil postęp taki ze dupke próbuje podnosic ale tak lekko nie wysoko i trzymany pod paszkami opiera sie na nogach lub sprężynuje i już posadzony troszkę mniej sue chwieje ale to takie male postępy...

Małe nie małe są!! Brawo!

Cytat:
Ostatnio mi sie przytyło ale brzuch i dupa nie spadnie od zygania. Przeprowadzę sie do kibla. TZet poszedł z Zuzka na spacer- tak oboje ubrani, ze któreś wróci przeziębienie. Pewnie to bez koca. A ja leze z miska i orsalit TZet kupił ale to niedobre jest, słone. A dzis pol roczku Zuzi i do jej chrzestnego mieliśmy jechac i zdjecia porobić ech ...

Gratulacje Zuziak! Najlepszego! 🎈🎈🎈

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ta, nie pojedzie ze mną do mojej siostry na kawę bo nie lubi mojego szwagra, i ja przez to tracę kontakt z nią, a dwa kolejna niedzielę spędzimy w domu przed tv, bo nie mamy tu nikogo innego z kim można by było kawę wypić porozmawiać....

Ah te facety! Mógłby dla Ciebie podtrzymywać tą relację!
Stary 2015-11-08, 14:16   #3332
Hanka20
Zakorzenienie

Witam się

Dzisiejsza noc znów pod znakiem pobudek. Dziś tz spał w domu i co rusz brał małego do nas do łóżka, chyba myślał że to pomoże i nie będzie się tak wybudzac. Ja tam wole do łóżeczka odłożyć, no chyba ze jest juz ok 5 rano.
Poza tym dostrzegam ze mały paluszkami jakby drapie się po podniebieniu, zajrzałam a tam takie małe bialawe kropeczki, myślę czy to afty czy nie. Ale to już jakiś czas to ma, a pani pediatra zaglądala ostatnio do buzi i nic nie mówiła ze coś nie tak.
No ale ze aftin mam w domu to pomyślałam nie zaszkodzi przemyć. Jak to zrobiłam to mały tak rzygnal ze aż się przestraszylam. A że było właśnie po obiadku i mleku to możecie sobie wyobrazić co się działo :/ chyba mu za głęboko wjechalam tym gazikiem :/

SYLWIA kurde biedny Jasio z tym AZS, jak to jest, ta alergia na te pokarmy przechodzi po czasie czy zostaje na całe życie?

PAVLINECKA mnie też wkurza takie gadanie ze kiedyś się robiło to i tamto i dzieci jadły wszystko wrrrrr

NIEZAWSZE ten Twój Maciuś to tez taki wybredus jak mój Filip chyba co?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

PAVLINECKA biedna Ty to samo przechodziłam niedawno wiec wiem co czujesz. Zdrowiej szybko! :-*

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:25   #3333
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53385274]szkoda,ale może zamiast przed tv to gdzies na miasto na spacer, na kawe? Na zachodzie Polski piękna pogoda,slonce,cieplo 15st. to może i u Was?

a to mendy! W mojej jednej pracy mnie grzecznosciowo zaprosili,mimo ze koleżanka, ktora dzwonila wiedziala że mala mam przyssana do cycka i juz auta nie mam. Chętnie wrocisz do tej pracy?

a synek jak przezyl zderzenie? Moja mi kiedys tak przyfasolila w warge głową, ze krew mi poleciala.a ona nic nie jeknela nawet.

Taaa,my lezymy i pachniemy caly dzien.no i w wizazu napierdzielamy. Zamiast latac na ścierce[/QUOTE]

Jeknal troszke ale mnie gorzej bolalo chyba. Tak chetnie wroce. Ogolnie mamy dobre relacje i fajna atmosfere w pracy.

Cytat:
Aaa z tymi ludźmi... Myślą że jak juz ma się dziecko to życie towarzyskie wymiera, owszem często trzeba rezygnować Ale zaproszenie mile widziane....

Odechcialo mi się czegokolwiek...

Ja dziś z liścia dostałam od młodej....
No grzecznosciowo mogli choc zapytac.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 14:30   #3334
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA, SYLWIA gratki nowych umiejętności

U nas też wieje, rano wiało mocniej ale to dobrze bo tak jak u Kany smog wiatr przepedza

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

GOCZEK gratki zabka! Wreszcie się doczekałas

Stary 2015-11-08, 15:18   #3335
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mi sie przytyło ale brzuch i dupa nie spadnie od zygania. Przeprowadzę sie do kibla. TZet poszedł z Zuzka na spacer- tak oboje ubrani, ze któreś wróci przeziębienie. Pewnie to bez koca. A ja leze z miska i orsalit TZet kupił ale to niedobre jest, słone. A dzis pol roczku Zuzi i do jej chrzestnego mieliśmy jechac i zdjecia porobić ech ...
Mam nadz.ze juz lepiej?

Cytat:
Ta, nie pojedzie ze mną do mojej siostry na kawę bo nie lubi mojego szwagra, i ja przez to tracę kontakt z nią, a dwa kolejna niedzielę spędzimy w domu przed tv, bo nie mamy tu nikogo innego z kim można by było kawę wypić porozmawiać....

Zostaw go z córcia i pojedz na caly dzień. Wiem ze chciałaś razem ale skoro nie to Ty odpocznij

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Tez bym sie wkurzyla.
Moj wczoraj mial wziac mlodego na spacer to montowal kabine prysznicowa swojej mamusi. skonczyl po 15 jak juz padalo.
i zrobilo mi sie przykro bo kolezanka z pracy wrzucila zdjecie z imprezy i nawet mnie nie zaprosili.

Rozumiem że bylo Ci przykro. Może to spontaniczna impreza

Cytat:
Mi Zuzka wczoraj twarz podrapala, az krwawe ślady mam. Brutalne te nasze dzieci

Mnie Julus rano z plaskacza pookladal

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
hej u nas też dziś wieje okropnie :/ ale słońce i ciepło, jak Nadia się obudzi przejdziemy się na chwilę na spacer

gratki zębulka

zdrówka dla starszego ja nie cierpię listopada :/ okropnie mi się zawsze dłuży i ta pogoda...

brawa dla chłopaków, powoli do przodu super

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Pavlinecka współczuję, to Cię Tż załatwił zapiekanką... oby szybko przeszło

Black mi wczoraj Nadia z bańki w usta przydzwoniła, tak, że mam małego siniaka a wszystko przez noski eskimoski które ją nauczyłam

Dzięki :-*

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
taa poszedł spać o 00.30

zaraz będzie biegał

małe nie małe ważne ze postępy

W sumie racja postęp to postęp

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie przypinam pasami i pozycji półleżącej używam i z tylu nóżki podwyższam. Ale dobry pomysł spróbuje tak jak u Was
To ja też potem ok 19 karmiłam Pory karmienia hmm wyszło 14.30 obiadek po 16 60 ml owoców i o 18 kaszka. Ale dzisiaj inaczej to rozciągnę. Bo pewnie za jakieś pol godz będę karmić obiadkiem. Jeszcze jakieś danie na rano by mi pasowało gdybym chciała zrezygnować z karmienia porannego.

O matko ostra ilośc Ile czasu takie swojskie jaja mogą leżeć??

Małe super przemiana z jedzeniem! Oby na dłużej!

To moja mniej więcej tez tyle cm albo i mniej. W Pepco kupiłam jej body na 74 i patrzę ze takie akurat jest, ta rozmiarówka ehh Tylko rękawki za długie, mam nadzieje ze Ada nie będzie miała figury po chrzestnym.. Długi tułów krótkie nogi he

Też mam jakieś ciuszki z tej firmy. Ja lubię kombiaka mam mediowego i używam Ja karmie w Tiny Love ale i jak w kuchni jestem to siedzi ze mną w nim. U nas zaczął się p rzydawać hehe

Mnie wkurza jak pakują w gemini te słoiczki i wszystkie płyny o matko ile czasu to trzeba rozpakowywać

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Hej! Nadrabiam powoli. Wczoraj mieliśmy znajomych do północy, fajnie było, Adeczka 3 razy jadła do 7 do pobudki. Ale tata rano zabrał, aż się zdziwiłam bo sobie popił wczoraj. Ładnie dobie razem z Adą radzą, będę mogła zostawiać jak coś
Ale u nas wieje masakra, na spacer się nie wybieram.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Współczuje dobrze ze weekend, bo chorowanie i opieka nad szkrabem to masakra.,

Współczuje Wam szkoda ze sie nie wyrasta z tego!

Gratulacje!!!

Brawoo! 👏🏻

Małe nie małe są!! Brawo!

Gratulacje Zuziak! Najlepszego! 🎈🎈🎈

Ah te facety! Mógłby dla Ciebie podtrzymywać tą relację!

Nie wiem ile. Zazwyczaj mam 20-30 szt a teraz tak nas obdarowali

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się

Dzisiejsza noc znów pod znakiem pobudek. Dziś tz spał w domu i co rusz brał małego do nas do łóżka, chyba myślał że to pomoże i nie będzie się tak wybudzac. Ja tam wole do łóżeczka odłożyć, no chyba ze jest juz ok 5 rano.
Poza tym dostrzegam ze mały paluszkami jakby drapie się po podniebieniu, zajrzałam a tam takie małe bialawe kropeczki, myślę czy to afty czy nie. Ale to już jakiś czas to ma, a pani pediatra zaglądala ostatnio do buzi i nic nie mówiła ze coś nie tak.
No ale ze aftin mam w domu to pomyślałam nie zaszkodzi przemyć. Jak to zrobiłam to mały tak rzygnal ze aż się przestraszylam. A że było właśnie po obiadku i mleku to możecie sobie wyobrazić co się działo :/ chyba mu za głęboko wjechalam tym gazikiem :/

SYLWIA kurde biedny Jasio z tym AZS, jak to jest, ta alergia na te pokarmy przechodzi po czasie czy zostaje na całe życie?

PAVLINECKA mnie też wkurza takie gadanie ze kiedyś się robiło to i tamto i dzieci jadły wszystko wrrrrr

NIEZAWSZE ten Twój Maciuś to tez taki wybredus jak mój Filip chyba co?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

PAVLINECKA biedna Ty to samo przechodziłam niedawno wiec wiem co czujesz. Zdrowiej szybko! :-*

Filip refluksowy więc wrażliwy pewnie. Mój starszy tak ma

Cytat:
MAJKA, SYLWIA gratki nowych umiejętności

U nas też wieje, rano wiało mocniej ale to dobrze bo tak jak u Kany smog wiatr przepedza

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

GOCZEK gratki zabka! Wreszcie się doczekałas

Cały dzien w garach. Nagotowalam zupek Julkowi. Chyba z 12 porcji po ok.180g wyszło. Czesc z mieskiem, czeec z zoltkiem, z brokulem, kalafiorem groszkiem. Ogolnie z 6 rodzajów. Już w zamrażarce
Stary 2015-11-08, 15:30   #3336
violka848
Zakorzenienie

Majka to super zapasy) brokuły kalafiory normalne sklepowe? O ja chyba też za zółtko muszę się wziąć, miesiąc nam minął.

Kurde dalej niewiem jak rozplanować jedzenie. Obiad skończyła córcia jeść o 13 30, to myśle koło 16 coś dać to wypada owoce np, a potem za 2 godz wychodzi kaszka i za godzinę kp i jakoś tak na kupie wszystko, bym wolała ten obiad jakoś wcześniej czy jak hmm albo o 16 kaszka z owocami hmm Doradzicie coś..
Stary 2015-11-08, 15:52   #3337
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadz.ze juz lepiej?

Zostaw go z córcia i pojedz na caly dzień. Wiem ze chciałaś razem ale skoro nie to Ty odpocznij

Rozumiem że bylo Ci przykro. Może to spontaniczna impreza

Mnie Julus rano z plaskacza pookladal

W sumie racja postęp to postęp

Nie wiem ile. Zazwyczaj mam 20-30 szt a teraz tak nas obdarowali

Filip refluksowy więc wrażliwy pewnie. Mój starszy tak ma

Cały dzien w garach. Nagotowalam zupek Julkowi. Chyba z 12 porcji po ok.180g wyszło. Czesc z mieskiem, czeec z zoltkiem, z brokulem, kalafiorem groszkiem. Ogolnie z 6 rodzajów. Już w zamrażarce
Ale fajnie 😊 nagotowalas ze ho ho.

Cytat:
Majka to super zapasy) brokuły kalafiory normalne sklepowe? O ja chyba też za zółtko muszę się wziąć, miesiąc nam minął.

Kurde dalej niewiem jak rozplanować jedzenie. Obiad skończyła córcia jeść o 13 30, to myśle koło 16 coś dać to wypada owoce np, a potem za 2 godz wychodzi kaszka i za godzinę kp i jakoś tak na kupie wszystko, bym wolała ten obiad jakoś wcześniej czy jak hmm albo o 16 kaszka z owocami hmm Doradzicie coś..
U nas po obiadku jest 4h przerwy. Chyba ze nie zje porcji. Po owockach zwykle 1.5-2h jemy cos. Po mleczku tez zwykle 3.5-4h przerwy.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-08, 17:55   #3338
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Brokul kalafior i groszek słoiczkowe jedna baza zupki i potem mieszalam i mieszalam :P
U nas tak
8.30-9 kaszka
11.30-12.30 zupka
14.30-15.30 deserek
17.30-18 kaszka
19-20 kp

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

W lidlu będą inhalatory
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=896
Stary 2015-11-08, 18:26   #3339
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA ladne zapasy tez mam po mrozone

Mloda po kapieli juz. Teraz chlopaki..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 19:02   #3340
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluje i zazdraszczam

Julo zrobil postęp taki ze dupke próbuje podnosic ale tak lekko nie wysoko i trzymany pod paszkami opiera sie na nogach lub sprężynuje i już posadzony troszkę mniej sue chwieje ale to takie male postępy...
Brawa dla Julka, bedzie smigal i popatrz,ze jesc wiecej zaczął,chyba chce mamie oslodzic troche ten listopad MAJKA, w czym mrozisz zupki? W woreczkach?

Moja corka dzis została przez zajomych nominowana na przyszlego papieża bo z takim gestem ręka jak Jan Pawel II dzis "przemawiala", skojarzenie nieodparte 😜 tzn. pokrzykiwala. No i coraz częściej pokrzykuje mamama, głównie przy jedzeniu o jedzeniu nic nie napiszę, żeby nie zapeszac
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 19:08   #3341
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
w czym mrozisz?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
u na obiadek kolo 12-13. ok 16 owoce(ostatnio nie dostaje), kaszka o 19 i kolo 20 cyc

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 19:22   #3342
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
w czym mrozisz?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

u na obiadek kolo 12-13. ok 16 owoce(ostatnio nie dostaje), kaszka o 19 i kolo 20 cyc
U nas podobny rozklad menu plus sniadanie 8-9 no i kp pomiedzy,przed drzemkami zwykle,bo tak sie mlodej najlepiej zasypia... a jak tak Jas? nadal kp przed spaniem w dzien?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 19:29   #3343
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia Goczek - mroże w plastikowych pojemniczkach

Goczek - kciuki za to niezapeszanie

Jemy po kąpieli
Stary 2015-11-08, 19:43   #3344
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA no on refluksu nie ma stwierdzonego sama nie wiem czy to ma czy nie.
Ale ładne zapasy pogotowalas kiedy mi się zachce?

GOCZEK ale fajnie ze Hanka zaczyna gadać i ładnie je! Tylko się cieszyć

Stary 2015-11-08, 19:50   #3345
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA no on refluksu nie ma stwierdzonego sama nie wiem czy to ma czy nie.
Ale ładne zapasy pogotowalas kiedy mi się zachce?

GOCZEK ale fajnie ze Hanka zaczyna gadać i ładnie je! Tylko się cieszyć
Moj starszy tez nie ma stwierdzonego. Zeby go na 100% zdiagnozować trzeba zrobic ph-metrie a to nie jest fajne badanie https://portal.abczdrowie.pl/ph-metria-przelyku

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Zechce Ci się gotować jak zobaczysz ze Filipek ladnie je choc u mnie pierwsza próba była bo nic nie chcial. Sprobuj może obiadki made by mummy polubi
Stary 2015-11-08, 19:50   #3346
Hanka20
Zakorzenienie

Ja właśnie odlozylam młodego do łóżeczka
Dziś opuścił tz o jeden poziom, bo ostatnio jego akrobacje robią się coraz odwazniejsze. I dostaliśmy karuzelke z fp z projektorem. Będzie na zmianę Filip miał.

Jak myślicie - zjadłam ten serek w piątek i od tamtej pory nic się nie dzieje w sensie buzia gładka, ulewanie się nie zwiększyło. Czy mogę uznać ze serek się przyjął i jutro próbować z jogurtem czy jeszcze czekać na reakcję?

Stary 2015-11-08, 19:51   #3347
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie odlozylam młodego do łóżeczka
Dziś opuścił tz o jeden poziom, bo ostatnio jego akrobacje robią się coraz odwazniejsze. I dostaliśmy karuzelke z fp z projektorem. Będzie na zmianę Filip miał.

Jak myślicie - zjadłam ten serek w piątek i od tamtej pory nic się nie dzieje w sensie buzia gładka, ulewanie się nie zwiększyło. Czy mogę uznać ze serek się przyjął i jutro próbować z jogurtem czy jeszcze czekać na reakcję?
Ja bym poczekala jeszcze dwa dni i zjadła ten sam serek nie jogurt
Stary 2015-11-08, 19:59   #3348
DomimaZet
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny. Ale mi szybko weekend zlecial znowu :-( - wczoraj byłam u rodziców bo tata miał imieniny a dzisiaj właściwie to cały dzień sprzątalam :-/ - eh... teraz zrobiłam porządek z pazurami i w końcu wyregulowalam brwi. Jestem padnieta... Spokój tu nawet... no ale jak to w weekend.

HANIA - Kochana dziękuję za miłe słowa które mi napisałaś w piątek :-* - ja wiem ze bardzo byśmy się polubily w realu - szkoda ze faktycznie nie jesteś gdzieś tu bliżej :-(
Jak Filipek się czuje? Bo czytałam ze coś tam wymiotowal Bidus? Za dużo zjadł?

MAJKA - pytałaś jakie ilości je Olaf. A wiec kaszki je tak ok 180 potem zupka 190 - ten taki większy słoiczek a owocki to zależy - jak jakieś z kaszka czy z owsianka to tez ten większy słoiczek - same owocki coś koło 150 .. tylko przy tym refluksie to lekarka mówiła żeby dawać częściej a mniej ale nie umiem tego robić bo jak jest głodny to co mam zrobić. Płacze ze chce jeszcze :-(

PAVLINECKA - Zdrówka życzę Kochana - oby Ci już przechodziło....

GOCZEK - super z Hania - - zebulek się pojawił - fajowo... kciuki za to żeby nie zapeszyc :-*

MAŁA - ja mam podobny kombinezon dla Małego... jak pokazywałas chyba nawet nie wiem czy nie taki sam. Zamawialam w Bon Prixie. Mam rozmiar 80 ale jest duuuzzzyyy póki co....

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

MAJKA - super pogotowalas - jak zrobiłaś wywar tzn na jakich warzywach?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

MAŁA - Bardzo mi przykro z powodu tego AZS u Jasia :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:03   #3349
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie 😊 nagotowalas ze ho ho.

U nas po obiadku jest 4h przerwy. Chyba ze nie zje porcji. Po owockach zwykle 1.5-2h jemy cos. Po mleczku tez zwykle 3.5-4h przerwy.

O fajne wskazówki dzięki

Cytat:
Brokul kalafior i groszek słoiczkowe jedna baza zupki i potem mieszalam i mieszalam :P
U nas tak
8.30-9 kaszka
11.30-12.30 zupka
14.30-15.30 deserek
17.30-18 kaszka
19-20 kp

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

W lidlu będą inhalatory
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=896

Dzięki, a deserek to same owoce? Chyba jutro spróbuje z kaszką z rana. Boję się trochę że będę kombinować, a potem Adka nie będzie chciała jeść, a mi pokarm zaniknie jak będę tak mało karmić. Wogole z jednej strony bym chciała już w dzień nie karmić, az drugiej mi jakoś dziwnie że tak jej odstawiam tego cycka...

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53389094]Brawa dla Julka, bedzie smigal i popatrz,ze jesc wiecej zaczął,chyba chce mamie oslodzic troche ten listopad MAJKA, w czym mrozisz zupki? W woreczkach?

Moja corka dzis została przez zajomych nominowana na przyszlego papieża bo z takim gestem ręka jak Jan Pawel II dzis "przemawiala", skojarzenie nieodparte 😜 tzn. pokrzykiwala. No i coraz częściej pokrzykuje mamama, głównie przy jedzeniu o jedzeniu nic nie napiszę, żeby nie zapeszac[/QUOTE]

Fajnie ze jest poprawa u papiezowej

Cytat:
w czym mrozisz?

A karmisz pomiędzy w dzień???
Stary 2015-11-08, 20:07   #3350
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

U mnie dziś taka depresyjna pogoda, nic się nie chce, najchętniej bym siedziała cały dzień pod kocem
Młody od godziny śpi. Dalam mu paracetamolu trochę, bo wczoraj w nocy dalej pobudki z krzykiem, pierwszą już przed północą. Za to dziś spalismy prawie do 10. Tzn.on z tatusiem w łóżku, a ją w salonie od 7 rano Jak zeszłam na dół on płakał i płakał. Już wkurzona bylam bo oczyma wyobraźni widziałam jak mąż śpi a on krzyczy. Zaszlam opierdzielic go żeby zajął się synem, to młody przestał plakac i zaczął grzecznie smoka ssać. Do teraz mi glupio, że dziecko mogło pomyśleć że to do niego było

MAJKA ladne zapasy a co dalas do poszczególnych zupek?

HANKA cieszę się że serek co zjadlas nie zaszkodził Filipowi. Ja bym chyba jeszcze raz spróbowała ten sam zjeść.

PAVLINECKA wspolczuje przebojów z brzuchem :/ i gratki drugiego ząbka!

GOCZEK nie zapeszaj z jedzeniem, a ją nie zapeszam żadnymi kciukami

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:18   #3351
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym poczekala jeszcze dwa dni i zjadła ten sam serek nie jogurt
Ja tez bym tak zrobila 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-08, 20:19   #3352
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Uch, żyje, po 2 saszetce smecty sie przystopowalo, oby Zuzia sie nie zaraziła ;( czuje sie strasznie słabo, wlasnie bede jesc pierwsza dzis kromkę chleba saute oby sie przyjęła
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:24   #3353
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Uch, żyje, po 2 saszetce smecty sie przystopowalo, oby Zuzia sie nie zaraziła ;( czuje sie strasznie słabo, wlasnie bede jesc pierwsza dzis kromkę chleba saute oby sie przyjęła
Oj Biedna :-( - oby faktycznie się przyjęło :-*

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Nie wiem czy u nas znowu jakiś ząbek nie jest na rzeczy... bo już była druga pobudka z płaczem :-( eh ...

Macie może jakieś sprawdzone kremy na spekane dłonie? I coś cokolwiek na spekane usta?Kurde jeszcze zimy nie ma a ja już mam takie problemy z suchoscia :-(
Stary 2015-11-08, 20:25   #3354
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA faktycznie te badanie nieciekawe.

Może spróbuję faktycznie coś sama ugotowac bo ostatnio z tym jedzeniem mnie mój Filip załamuje stresuje się tym coraz bardziej :/
Ok w takim razie posłucham Cię Majko i kupię znów bielucha

DOMIMA nie, on za dużo nie jada podraznilam mu podniebienie przemywajac gazikiem w środku i spowodowalam tym odruch wymiotny i pooszlo sporo tego było. Szafka w kuchni, koc i podłoga zarzygane:/ ale na szczęście to było jednorazowe juz wszystko ok dzięki ze pytasz

Stary 2015-11-08, 20:29   #3355
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA faktycznie te badanie nieciekawe.

Może spróbuję faktycznie coś sama ugotowac bo ostatnio z tym jedzeniem mnie mój Filip załamuje stresuje się tym coraz bardziej :/
Ok w takim razie posłucham Cię Majko i kupię znów bielucha

DOMIMA nie, on za dużo nie jada podraznilam mu podniebienie przemywajac gazikiem w środku i spowodowalam tym odruch wymiotny i pooszlo sporo tego było. Szafka w kuchni, koc i podłoga zarzygane:/ ale na szczęście to było jednorazowe juz wszystko ok dzięki ze pytasz
Ano tak. Faktycznie pisałaś... dobrze ze to tylko jednorazowa akcja... ja od takiego widoku to mam ciarki :-( - wiadomo z jakiego powodu... :-/
Ciesze się ze jest ok :-*
Stary 2015-11-08, 20:34   #3356
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to najgorsze chyba już za Tobą. Kciuki za kromke

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Nie wiem czy u nas znowu jakiś ząbek nie jest na rzeczy... bo już była druga pobudka z płaczem :-( eh ...

Macie może jakieś sprawdzone kremy na spekane dłonie? I coś cokolwiek na spekane usta?Kurde jeszcze zimy nie ma a ja już mam takie problemy z suchoscia :-(
Biedny Olafek :/
Co do ust - maść ziaja na sutki super się sprawdza, prócz tego balsam tisane można go kupić w aptece. Lepszy w wersji słoiczkowej jest niż w pomadce ( są dwie). Do rąk polecam krem do rąk z mocznikiem z rosska isana urea 5,5% czy 5 % nie pamiętam dokładnie

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

CASH ja też dziś jakaś nie do życia jestem nic się nie chce masakra.
A to jak weszłas na górę to tz spał czy nie?

Stary 2015-11-08, 20:34   #3357
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to najgorsze chyba już za Tobą. Kciuki za kromke

Biedny Olafek :/
Co do ust - maść ziaja na sutki super się sprawdza, prócz tego balsam tisane można go kupić w aptece. Lepszy w wersji słoiczkowej jest niż w pomadce ( są dwie). Do rąk polecam krem do rąk z mocznikiem z rosska isana urea 5,5% czy 5 % nie pamiętam dokładnie
Dziękuję :-* - wlasnie tak myślałam że kiedyś pisalyscie tutaj o tych kremach na sutki ze są ok na usta - ja mam jeszcze purelan - 100 % lanolina - mogę to tez stosować? A do rąk kupie wobec tego - bo mam dramat - pękają czerwone i szorstkie :-(
Stary 2015-11-08, 20:36   #3358
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze ze lepiej. Oby sie przyjelo.

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

Na fejsa ci wrzuce czym smaruje rece zaraz ok? Mam suche placki na dloniach od 4lat zima. I to mi pomaga. Zaraz zrobie fote 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-08, 20:37   #3359
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze ze lepiej. Oby sie przyjelo.

Na fejsa ci wrzuce czym smaruje rece zaraz ok? Mam suche placki na dloniach od 4lat zima. I to mi pomaga. Zaraz zrobie fote 😊
O super dzięki
Stary 2015-11-08, 20:40   #3360
Hanka20
Zakorzenienie

DOMI tak jeśli to 100% lanolina to to samo co ziaja. Powinno pomóc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości