|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() Moja w dzien miala drzemki po 2-3h ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
kurcze, ja chce taka sztukę ![]() ![]() Ty a ja bede miała do Ciebie prośbe ;D no i do innych mam które juz maja jedno dziecko ;D potrzebuje listy takich rzeczy które mi sie moga przydac, takich bardziej apteczno-higienicznych ( np bepanten ) Chodzi mi np o krem do tyłka jakis krem czy masc na brodawki pogryzione itp ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
APTEKA • tantum rosa- do podmywania krocza • wkładki laktacyjne • duże płatki kosmetyczne, waciki • płyn do dezynfekcji pępka (np. Octenisept) • Aspirator do nosa – frida • roztwór wody morskiej do pielęgnacji – Marimer baby • Sól fizjol.- do przemywania oczek, noska • Termometr bezdotykowy Beurer FT90 • Krem na popękane brodawki - maść Lansinoh HPA • osłonki na brodawki Avent • herbata na laktację z Herbapolu-Lactosan • Mały obcinacz Tommee Tippee • Miękka szczotka do włosów – BabyOno • Laktator, LOVI Laktator elektroniczny Prolactis + akcesoria • woreczki/pojemniki do przechowywania i zamrażania pokarmu BabyOno • Podgrzewacz do butelek - Lovi Podgrzewacz Żelowy • Szczotka do mycia butelek i smoczków np. BabyOno ROSSMANN • Chusteczki nawilżone - Babydream Calendula • Krem przeciw odparzeniom - Babydream Natural: Calendula • Odpowiedni krem na mróz lub słońce - Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem) • Puder - Babydream • Patyczki do uszu - Babydream ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- figa84 czy Ty używasz ksylitolu cały dzień? Bo na jednej z aukcji wyczytałam, że zalecana dawka do 3 łyżek dziennie ![]() Kurczę ja piję herbatkę w dużym kubku i słodzę go 3 łyżeczki. A takich kubków na dzień z 3 a czasem 4 wypiję. ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- butterfly20 pamiętam, że polecałaś osłonki na brodawki z Aventu. Czy można ich używać profilaktycznie? Czy dopiero jak będą popękane/pogryzione? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pewno cos z tego zamówie ![]() ![]() A ja mam kubek na herbate chyba pół litrowy ![]() ![]() i tez kilka dziennie pije ![]() ![]()
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Aninis oslonki czesto mamusie stosuja jak dziecko nie może samego sutka chwycić...i ta oslonka to tak żeby Dzieciowi łatwiej było 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kosmetyczka moja to tak: - krem na sutki, wazne by byla to sama lanolina, bo jest skuteczna i nie trzeba jej zmywac, dziecko moze ja "jesc" ![]() - krem na odparzenia pewnie warto miec na czarną godzinę bo nigdy nie wiadomo, mi sie przydal dopiero jak mloda miala juz kilka tygodnia i sie odparzyla porzadniej. Tutaj w PL mialam sudocrem i radzil sobie swietnie. Tam w USA mialam krem o podobnym skladzie. Ale to tylko na sytuacje gdy pupa odparzona (niestety niektore dzieci ponoc maja z tym problem). - krem do pupy coby sie nie odparzala. ja uzywalam taki na bazie naturalnych olejow i woskow. eko i te sprawy, zero chemi ![]() - woda morksa do noska - oilatum do kapieli - wiem ze nie wszyscy uzywaja jak nie ma problemow, ale dla mnie fajnie nawilza wiec planuje uzywac 1-2 razy w tygodniu - jak nie oilatum to dodaje do wanienki z wodą pol lyzeczki masła shea - octenisept - na pępek jak sie slimaczy, na zadrapania i inne ranki w razie w. do dezynfekcji. ja nim tez psikalam nozyczki do paznokci przed uzyciem - paracetamol w czopkach - w razie goraczki - frida/gruszka do noska - krem do buzki na mroz, ale tu nie mam pojecia jaki bo nie uzywalam dla mlodej bo w klimacie mielismy wieczne lato - biały jeleń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko tak się też zastanawiam 1 para takich osłonek? Czy więcej ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
to piątka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego Ci nie powiem bo nie mam doświadczenia w tej kwestii...ale myślę że jedne wystarczą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do oslonek to ja polecam jednak sprobowac bez i zobaczysz jak sie dogadacie z maluchem. Po co przyzwyczajac dziecko do oslonek jesli radzi sobie bez? Niektore dziewczyny mają plaskie brodawki, albo silnie poranione i wtedy jasne, ale jesli nie ma potrzeby to wg mnie profilaktycznie bez sensu przyzwyczajac dziecko. Polecam poogladac filmiki na youtubie o prawidlowym chwytaniu sutka przez dziecko. Tylko po ang - termin "latch on". O np tu: https://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs I jeszcze co do plaskich brodawek. Ja tez mialam plaskie. Ale jak polozna zobaczyla po porodzie to sie popukala w glowe i poweidziala ze plaskich to ja nie widzialam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
Ja nie słodzę 😊 i nie pije zwyklej herbaty tylko mieta z jabłkiem 😊 kilka kubków dziennie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z droższych jeszcze Medela. Na receptę można zdobyć w aptece (w tych co robią leki). Ewentualnie w sklepach z półproduktami. A mydło biały jeleń mam na stałe w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puder - sama nie wiem, czy będzie potrzebny ![]() A te osłonki na brodawki, to ja się bardziej boję, że mnie dzieciak pogryzie i będą boleć i wtedy to już kaplica, nic mi nie pomoże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racje swieta masz ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masc mam jeszcze tamtą, bo praktycznie nie uzywana a data waznosci do 2017 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
A ten podgrzewacz do butelek - to taki bajer
![]() Ale kosztuje ok. 40 zł a spodobało mi się to, że trzyma ciepło do 2 godzin i można go wykorzystać na spacerkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na blogu srokao są dobrze ocenione, a cena jest niewielka coś koło 15 zł za opakowanie 1,8 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Puder ponoc niekorzystny dla dziecka ale nie wiem, nie znam sie. No jest duza szansa ze pogryzie i beda bolec ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile pieluch tetrowych/wkładów - powinnam mieć do otulaczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
w ogole proponuje zrobic ogolnodostepny dokument w google doc i bedziemy mogly go wspolnie edytowac
![]() tak jak jest na wizyty na pierwszej stronie to zrobic drugi taki na wyprawke - wszystko bedzie w kupie, obok beda mogly byc komentarze etc ![]() co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.