|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Czy kobieta mo¿e zacz±æ kolejny zwi±zek nied³ugo po poprzednim?
Witam drogie Panie
Przedstawiê krótk± historiê. Ponad miesi±c temu pozna³em fajn± dziewczynê. Spodoba³a mi siê. Zaczêli¶my trochê ze sob± pisaæ. Okaza³o siê ,¿e mamy podobne zainteresowania, ¿e du¿o pracujemy, jeste¶my aktywni itp. Nie rozmawiali¶my o zwi±zkach. Czu³em, ¿e iskrzy. 2 tygodnie temu powiedzia³em jej, ¿e mi siê podoba. Trochê j± zamurowa³o, powiedzia³a ok, ale jako¶ jej temperament przygas³. Potem kilka dni by³a cisza. W koñcu uda³o mi siê z ni± znowu spotkaæ. Spêdzili¶my naprawdê mi³y wieczór, szczerze sobie porozmawiali¶my, ca³owali¶my siê. Powiedzia³a, ¿e trochê nie mo¿e siê odnale¼æ po jest ¶wie¿o po rozstaniu. Nie pyta³em o szczegó³y. Potem znowu by³a cisza. Je¶li odpisa³a to napisa³a, ¿e jest zajêta. W koñcu jednak postanowi³a oddzwoniæ. Pogadali¶my sobie co tam s³ychaæ, a potem powiedzia³a, ¿e jest jej ciê¿ko po tym rozstaniu i nie da rady tak szybko pozwoliæ sobie na kolejny zwi±zek. Powiedzia³em, ¿e ok i do us³yszenia. Od tamtej pory odezwa³em siê raz, w sumie wygl±da³o to tak, ¿e co¶ tam jej poopowiada³em co u mnie, ona powiedzia³a "aha" i tyle, przy czym ona ma sporo zajêæ i wmawiam sobie, ¿e taka zdawkowa odpowied¼ oznacza, ¿e nie nie ma po prostu czasu. I teraz pytanko. Czy jest szansa, ¿e zapomni o tym ch³opaku i dajmy na to po nowym roku by³aby gotowa na nowy zwi±zek ze mn± czy raczej ca³y czas bêdê siê jej kojarzy³ z tym momentem, kiedy by³a tu¿ po rozstaniu? Czy ona faktycznie jest tak zapracowana, ¿eby nie po¶wiêciæ 15min czasu? Pokazaæ jej, ¿e czekam? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 939
|
Dot.: Czy kobieta mo¿e zacz±æ kolejny zwi±zek nied³ugo po poprzednim?
Cytat:
A teraz ona ewidentnie próbuje Ciê zbyæ, a jednocze¶nie nie jest na tyle asertywna i odwa¿na, ¿eby powiedzieæ Ci to wprost. Je¶li kto¶ jest tak zajêty, ¿e nie mo¿e po¶wiêciæ Ci 15 minut w perspektywie doby, to znaczy, ¿e k³amie i wcale nie jest zajêty. W przeciwnym przypadku mo¿na zawsze po³o¿yæ siê spaæ 15 minut pó¼niej i mieæ dodatkowe 15 minut do zagospodarowania. Szukaj raczej innej "fajnej" dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 612
|
Cytat:
Dziewczyna da³a Ci znaæ, ¿e nie jest gotowa wej¶æ w nowy zwi±zek i po tym, jak wyzna³e¶ jej uczucia, och³odzi³a kontakty. Oznacza to wed³ug mnie tyle, ¿e nie jest a¿ tak Tob± zainteresowana, jak Ty ni±. Czekanie mo¿e nic nie daæ, bo mo¿liwe, ¿e ona tego iskrzenia nie czu³a. Wed³ug mnie powiniene¶ odpu¶ciæ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 651
|
Daj jej na razie spokoj, chyba, ¿e chcesz byæ kim¶ na zastêpstwo po rozstaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 562
|
daruj sobie bo bêdziesz ¶cian± do p³aczu a nie ch³opakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 98
|
Na byciu zastêpczym przytulasem to siê mo¿na srogo przejechaæ.
Zreszt± widzisz, ¿e odpowiada zdawkowo, wiêc i o jakiekolwiek spotkania mo¿e byæ ciê¿ko. A poca³unek? To czasem chwilowy przyp³yw euforii, nie ma co popadaæ w optymizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Mo¿e wci±¿ kocha by³ego?
Wszystko zale¿y od sytuacji. Poza tym dla jednej osoby ¶wie¿o po rozstaniu oznacza tydzieñ po, dla innej miesi±c a dla innej pól roku... Je¶li eks by³ kiepskim ch³opakiem a dziewczyna trafi na kogo¶ kto jej zawróci w g³owie i jest ¶wietnym facetem, to wcale nie musi czekaæ niewiadomo ile, by byæ w nowym zwi±zku ;-) ale te¿ bez przesady, je¶li nie min±³ nawet miesi±c, to siê jej nie dziwiê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Byæ mo¿e facet j± zostawi³, ona co¶ jeszcze do niego czuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
S± na pewno dziewczyny, które musz± od¿a³owaæ, ale gdyby chcia³a tego samego co Ty, to nie zbywa³aby Ciê a¿ tak..
Chocia¿ ile osób tyle charakterów. Je¶li bardzo Ci na niej zale¿y, to mo¿e rzeczywi¶cie poczekaj i za jaki¶ czas po prostu do niej zagadaj, bez ¿adnych podtekstów, sugestii. Je¶li znowu bêdzie to samo, to nic z tego, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
raczej nikt tu nie odpowie czego potrzebuje ta dziewczyna. ale wyraznie widac ze chyba nie jest zainteresowana.
ja po 5letnim zwiazku, myslalam ze znalezienie nowej milosci zaleczy rany. w ciagu 3 miesiecy spotykalam sie chyba z 3 czy 4 facetami (nie na raz) i jak tylko facet okazywal zainteresowanie, uciakalam w druga strone. nie wiem czemu tak bylo bo wydawalo mi sie ze na kims zaczyna mi zalezec etc a jak chlopak powiedzial wprost ze mu sie podobam , i okazywal to, uciakalam gdzie pieprz rosnie. Dopiero jak poznalam kogos (po jakis 5- 6 miesiacach od rozstania) kto za mna tak nie biegal, nie oakzywal ze mu zalezy, wszystko sie ulozylo i do teraz jestesmy razem (juz rok)
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 492
|
Ja siê rozsta³am 3 miesi±ce temu.
2 misi±ce temu pozna³am kogo¶ i chcê bardzo siê z nim spotykaæ i budowaæ co¶ powa¿niejszego miêdzy nami. A wierz mi ¿e w poprzedni zwi±zek by³am bardzo zaanga¿owana, kocha³am bardzo, i bardzo te¿ cierpia³am. Mo¿na powiedzieæ ¿e szybko siê pocieszy³am, ale to nie tak. To wszystko zale¿y od tego na ile kto¶ prze¿ywa jakie¶ problemy i zawirowania w ¿yciu, ka¿dy potrzebuje trochê czasu na powrót do normalno¶ci, ¿eby najpierw na nowo u³o¿yæ sobie to ¿ycie w pojedynkê a nastêpnie z kim¶ nowym. Co mogê Tobie poradziæ to usuñ siê na trochê, daj jej trochê czasu, byæ mo¿e rzeczywi¶cie po Nowym Roku on spojrzy na to w innym ¶wietle, Jednocze¶nie normalnie ¿yj i prowad¼ ¿ycie towarzyskie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.