|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
A to mogę jeszcze coś polecić, bardziej na okres letni niż zimowy. Getry, uwielbiałam po prostu. Na górę koszulka czy body, pod spodem pielucha i getry. I nie trzeba było nic poza pieluchą ściągać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te na suwak rzeczywiscie ciezko dostepne, a szkoda bo sa super. Ja widzialam kiedys w auchan. A wieksze rozmiary mam z carters zapas i teraz jeszcze domowilam u kolegi z usa i ostatnio dostalam od niego paczke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tych zestawach zwykle 1/3 rzeczy jest takich, których nie potrzebuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Nic to, ja sie zbieram bo jestem glodna tylko a jutro z rana krzywa cukrowa wiec juz musze odpuscic podjadanie..
Dobrej nocy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() A za mną szampan chodzi od paru dni ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Ja wybrałam szczotkę do włosów z koziego włosia delikatną z canpol ( nie moge sie przekonać do firmy babyono), ale nie wiem, czy to nie uczuli albo nie będzie zbyt miękka. jak myślicie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ah... gdzie te czasy taniego dolara i znajomości w usa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
NanaR wbijaj się na aukcję - zestaw dla chłopaka 51 sztuk, licytacja od 1 zł i nikt nie licytuje - 20 minut do końca
![]() http://allegro.pl/zestaw-body-spioch...762705139.html ooo tylko nie zauważyłam, że jest jakiś pułap ceny minimalnej ustawiony |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ide czytać tą listę, bo zapomniałam o czymś takim co się nazywa szczotka do czesania, a córa miała bujną czuprynę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
O widzę, że temat wyprawki na tapecie: u mnie z laktatorem było tak, że mężowi, któregoś razu na wycieczce do tesco powiedziałam, że jakby co to taki ma model laktatora kupić. No i co? Jak 2 noce miałam mięciutkie piersi tak 3 nocy dostałam nawału- w szpitalu mieli tylko taki laktator podobny do wielkiej strzykawy (i to było bolesne odciąganie pokarmu) do wypożyczenia i zadzwoniłam o 23, że ma iść do tego tesco i mi kupić na rano taki jak mu powiedziałam
![]() ![]() Jeśli chodzi o ubranka to ja miałam mało i wszystko praktycznie na bieżąco ręcznie prałam w Loveli. No i ja jednak bieliznę nową kupię (body, pajace bawełniane 56-62). Naoglądałam się w szpitalu jak te dzieci potrafią ulewać i jakoś dziwnie by mi było zakładać ubranka które może też wiele przeszły. My kupiliśmy podgrzewacz (bo mieliśmy dokarmiać mm ale Mała nigdy nie wypiła kropli mm po szpitalu) - także u nas się akurat nie sprawdził. elena- u nas był taki wyjec, wyjec i jeszcze raz wyjec, więc jak będzie drugie takie samo to nic mnie nie zaskoczy. Jak będzie spokojne to będę miała rozkminę czy jest z nim wszystko ok. Ale powiem Wam, że co z nią przeszliśmy to nasze ale teraz podług innych dzieci jest bardzo grzeczna...chociaż nadal z byle powodu wyje.
#3434 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę dzidziuś płyn do prania i do płukania. Kiedyś miałam jelp i tez był ok, tylko droższy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tylko proszek. Płynu do płukania nie kupiłam i raczej nie będę używać. Wyprałam już część ubranek w Jeleniu z podwójnym płukaniem, ale bez wody. Jakoś tak mam, że sama nie potrafię używać płynów do płukania jak piorę własną odzież, bo mnie zapach drażni, więc dla dziecka sobie odpuściłam, bo jak będzie miało węch psa gończego po mamusi, to byłoby wesoło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na koniec weekendu... Jako iż od czwartku mnie nie było, bo byliśmy "na wyjeździe", nie dam rady nadrobić wszystkiego..
Widziałam, że stworzyłyście listę potrzebnych rzeczy - super pomysł ! Ja zamówiłam sobie już jedną koszulę do karmienia z allegro, jak dojdzie i jakościowa będzie dobra, to zamówię kolejną ![]() W tym miesiącu mam zamiar kupić już może łóżeczko, pościel, koszule dla siebie i skończyć remont pokoiku. W grudniu w planach mam zaopatrzyć dziecko i siebie we wszystkie higieniczne i kosmetyczne rzeczy, a w styczniu dokupimy to, czego jeszcze nam brakuje, no i zamówimy wózek, tylko jeszcze nie wiem jaki ![]()
#3437 |
Zakorzenienie
|
muszę iść na odwyk w związku z allegro
![]() Jakoś się nie mogę powstrzymać do oglądania ubranek, a już nic nie mogę kupić, bo mnie tż z chałupy wyrzuci ![]() A właśnie wyczaiłam pakę dla dziewczynki 147 sztuk licytacja od 55 zł i 11 godz. do końca (nikt nie licytuje). Może, któraś z Was skorzysta z tej aukcji. http://allegro.pl/147-ubranek-dla-dz...763245894.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem, czego ile mam, wszystko leży w torbach w piwnicy, poodkładałam tylko ubranka mniej więcej do 3 mca. moja siostra ma mi jeszcze oddac wszystkie ubranka po swoich dzieciach, to wtedy sie zabiorę za porządną segregację i zrobię rozeznanie. Super pomysł z ta listą, popieram bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Ojj tak, ja też już ubranek mam full, a ciągle nie mogę się powstrzymać od oglądania kolejnych
![]()
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam na suwak pajacyki, ale z używanych, i to całkiem sporo, wygoda nieporównywalna, śpiochy też się pałętały, ale rozpinane w kroku, więc dla mnie żadna różnica między takimi a pajacem, gorzej z tymi, co trzeba całe ściągać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakoś mi do głowy nie przyszło, ze może śmierdzieć ![]() Szczotkę wybrałam, ale nie kupiłam, były jeszcze miękkie ale ze sztucznego włosia, więc wezmę taką. Dzięki za pomoc! U córki była bujna fryzura a teraz może być łysiutki junior, ale i tak sie przyda na pewno. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- U mnie też 6 lat, i czuję się czasem, jakbym wszystko pierwszy raz miała przechodzic, kupowac, zastanawiać się co wybrać. Koleżanka mówi- tobie dobrze, bo wszystko pamiętasz, jedno dziecko już masz. A guzik prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja grzeczna tylko gaduła i powsinoga straszna, dziś poszła do sąsiadów, bo do młodego przyjechała dziewczyna i musiała ją poznać osobiście- i co, po niecałej pół godz. dostaję zdj. od sąsiada, jak to moja córa i jego dziewczyna są już przyjaciółkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedynie co to trochę spokojniej do tego podchodzę, powoli zaczynam ogarniać temat wyprawki. Wtedy na tym etapie już wiedziałam co potrzebuje, z połowę miałam w domu a drugą połowę wiedziałam gdzie kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Wtajemniczenie
|
Mykam spać, bo ranek mnie zastanie
![]() Dobranoc! ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie szalałam na allegro ;D i chyba sie skusze tez na te licytacje ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
#3449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Kompa mam w naprawie,a zle mi sie pisze na kom to bede was bardziej czytac niz pisac
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Wkladki laktacyjne- probowalam Lansinoh,tt,penaten i johnsona w rozowym pudelku i te ostatnie moim zdaniem najlepsze,wiec teraz zamowilam.ja akurat duzo uzywalam bo jak kp jedna,to z drugiej lecialo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.