Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 20:37   #3421
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pajace sa najlepsze na poczatek Pozniej zreszta do spania tez fajne pod spiworek jesli noce chlodne

Tylko pozniej to ja polecm takie na suwak. Sa mega wygodne nie trzeba sie piep*yć z tymi guzikami
nigdy nie dopadłam takiego na suwak :/

A to mogę jeszcze coś polecić, bardziej na okres letni niż zimowy. Getry, uwielbiałam po prostu. Na górę koszulka czy body, pod spodem pielucha i getry. I nie trzeba było nic poza pieluchą ściągać
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:40   #3422
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
łał to córka aniołek !!! jak ja bym chciała taki egzemplarz

jak wstanie, nakarmic, przebrac, pobawic sie i spac

zero płakania poprosze
Ja wtedy myślałam, że wszystkie takie dzieci są , no bo czemu ono a płakać, jak ma wszystko zapewnione? Ale w tamtym roku nad nami jacyś młodzi wprowadzili się na jakiś rok i byłam przerażona, ile to dziecko potrafi płakać, czy to noc czy dzień , krzywda na pewno mu się nie działa, bo słychac było, że ktoś je ciagle nosi i śpiewa a ono płakało. Współczułam tym rodzicom, bo mi było nieprzyjemnie tego słuchać, a co mówić im, ale po paru mcach minęły płacze

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Ja kiedys nie znosilam oliwek, ale odkad pokochalam wódka-martini jak james bond to pokachalam tez oliwki
Ja lubię oliwki, bo kocham pizzę i sałatkę grecką, a do martini mam uraz, bo po jednym kieliszku zgon zaliczyłam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:41   #3423
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

A to mogę jeszcze coś polecić, bardziej na okres letni niż zimowy. Getry, uwielbiałam po prostu. Na górę koszulka czy body, pod spodem pielucha i getry. I nie trzeba było nic poza pieluchą ściągać
Pierwszy raz widze cos takiego brzmi fajnie.

A te na suwak rzeczywiscie ciezko dostepne, a szkoda bo sa super. Ja widzialam kiedys w auchan. A wieksze rozmiary mam z carters zapas i teraz jeszcze domowilam u kolegi z usa i ostatnio dostalam od niego paczke.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:41   #3424
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
To podpowiem jak najlepiej upolować dobrą aukcję na allegro a przynajmniej ja tak robię i często mi się udaje taniochę kupić

Zawsze filtruję sobie oczywiście to czego szukam np.
Allegro
Dziecko
Odzież
Zestawy ubrań
wybieram odpowiedni rozmiar
i przełączam trafność wyboru na czas najmniejszy do końca

Patrzę tylko na te, które kończą się w najbliższym czasie i nikt nie licytuje, albo mało osób się bije i oczywiście wbijam się na licytację w ostatniej minucie.

Lubię tak kupować, bo niecierpliwa jestem i nie chce mi się nigdy czekać np. kilku dni na koniec aukcji.
to ja wolę zamiast zestawów polować w poszczególnych kategoriach wchodzę np. pajace w rozmiar i potem szukam prywatnych aukcji gdzie mam "5 body". W sporej większości to osoby prywatne, często wyprzedają w kpl body, pajace, itd, natomiast jest tam zwykle mało bijących się i idzie tanio kupić to co dokładnie mi potrzeba.
W tych zestawach zwykle 1/3 rzeczy jest takich, których nie potrzebuje
Stary 2015-11-08, 20:42   #3425
ja :)
Zakorzenienie

Nic to, ja sie zbieram bo jestem glodna tylko a jutro z rana krzywa cukrowa wiec juz musze odpuscic podjadanie..

Dobrej nocy!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:54   #3426
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
no to dokładnie sie z Toba zgadzam

bo mi jak bym była na porodówce i potrzeba by było laktatora to poki z allegro by przyleciał to mała by umarła z głodu

musze duzo przewidziec wczesniej takie sytuacje
No właśnie, stres byłby za duży tak iść na żywioł .

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
u nas też zęby wszystko sp... ale dało się przeżyć. Natomiast nie wiem co to jest drzemka dłuższa niż 15 min w ciągu dnia, czasem prysznica nie zdążyłam wziąść A od 5-6 miesiąc to nie bardzo wiedziałam co to dziecko śpiące w dzień, jedynie spacer + teściowa powodowali senność a jak ja byłam to za żadne skarby się jej nie dało uspać, a koło godziny 17 już była padnięta :/ Jak miała trochę ponad rok to i panie w złobku się poddały z usypianiem jej, bo jak to stwierdziły 2-3h noszenia na rękach, chodzenia z wózkiem i nic i nagle przed 3 urodzinami mówi do pań w żłobku że ona idzie spać i zaczeła spać jeszcze w przedszkolu zasypiała w dzień

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

napiłabym się mojito
Widzę, że miałyśmy bardzo podobne dzieci z tym snem, wprawdzie cały czas tylko 15 min nie spała, bo czasem były i 2-3 godz. w ciągu dnia, ale mało miała tych drzemek. a czasem tak jak mówisz- tylko ten kwadrans i oczy jak pięć złotych . Jak miała półtora roku, to całkiem przestała spać w ciagu dnia, choć w przedszkolu były jeszcze dzieci, które w wieku 3-4 lat spały na leżakowaniu.

A za mną szampan chodzi od paru dni

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Ja na swojej liście zakupowej mam jeszcze takie rzeczy (może Ci się przyda)

APTEKA
• tantum rosa- do podmywania krocza
• wkładki laktacyjne
• duże płatki kosmetyczne, waciki
• płyn do dezynfekcji pępka (np. Octenisept)
• Aspirator do nosa – frida
• roztwór wody morskiej do pielęgnacji – Marimer baby
• Sól fizjol.- do przemywania oczek, noska
• Termometr bezdotykowy Beurer FT90
• Krem na popękane brodawki - maść Lansinoh HPA
• osłonki na brodawki Avent
• herbata na laktację z Herbapolu-Lactosan
• Mały obcinacz Tommee Tippee
• Miękka szczotka do włosów – BabyOno
• Laktator, LOVI Laktator elektroniczny Prolactis + akcesoria
• woreczki/pojemniki do przechowywania i zamrażania pokarmu BabyOno
• Podgrzewacz do butelek - Lovi Podgrzewacz Żelowy
• Szczotka do mycia butelek i smoczków np. BabyOno

ROSSMANN
• Chusteczki nawilżone - Babydream Calendula
• Krem przeciw odparzeniom - Babydream Natural: Calendula
• Odpowiedni krem na mróz lub słońce - Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
• Puder - Babydream
• Patyczki do uszu - Babydream

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

figa84 czy Ty używasz ksylitolu cały dzień?
Bo na jednej z aukcji wyczytałam, że zalecana dawka do 3 łyżek dziennie
Kurczę ja piję herbatkę w dużym kubku i słodzę go 3 łyżeczki. A takich kubków na dzień z 3 a czasem 4 wypiję.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

butterfly20 pamiętam, że polecałaś osłonki na brodawki z Aventu. Czy można ich używać profilaktycznie? Czy dopiero jak będą popękane/pogryzione?
Ja miałam takie osłonki z aventu, ale używałam ich dopiero jak miałam pogryzione brodawki, dopóki mi się nie zagoiły, potem już nie.

Ja wybrałam szczotkę do włosów z koziego włosia delikatną z canpol ( nie moge sie przekonać do firmy babyono), ale nie wiem, czy to nie uczuli albo nie będzie zbyt miękka. jak myślicie?
Stary 2015-11-08, 20:57   #3427
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz widze cos takiego brzmi fajnie.

A te na suwak rzeczywiscie ciezko dostepne, a szkoda bo sa super. Ja widzialam kiedys w auchan. A wieksze rozmiary mam z carters zapas i teraz jeszcze domowilam u kolegi z usa i ostatnio dostalam od niego paczke.
dolar do 4zł dobija, a black friday się zbliża
ah... gdzie te czasy taniego dolara i znajomości w usa A ciuszki z cartersa uwielbiam po prostu
Stary 2015-11-08, 20:57   #3428
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
No to jutro będę polować ��
NanaR wbijaj się na aukcję - zestaw dla chłopaka 51 sztuk, licytacja od 1 zł i nikt nie licytuje - 20 minut do końca
http://allegro.pl/zestaw-body-spioch...762705139.html

ooo tylko nie zauważyłam, że jest jakiś pułap ceny minimalnej ustawiony
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:59   #3429
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam szczotkę do włosów z koziego włosia delikatną z canpol ( nie moge sie przekonać do firmy babyono), ale nie wiem, czy to nie uczuli albo nie będzie zbyt miękka. jak myślicie?
mi koza śmierdzi mam w domu pędzel z kozy i śmierdzi mi normalnie, no nie daje rady się nim malować
Ide czytać tą listę, bo zapomniałam o czymś takim co się nazywa szczotka do czesania, a córa miała bujną czuprynę
Stary 2015-11-08, 20:59   #3430
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzisz... to dobrze wiedziec

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

kurcze, ja chce taka sztukę

Ty a ja bede miała do Ciebie prośbe ;D no i do innych mam które juz maja jedno dziecko ;D

potrzebuje listy takich rzeczy które mi sie moga przydac, takich bardziej apteczno-higienicznych ( np bepanten ) Chodzi mi np o krem do tyłka jakis krem czy masc na brodawki pogryzione itp co mi sie moze przydac a moge z w pl kupic - bo tu bym miała problem z tym
Bepanten używałam, dla dziecka do pupy linomag z zieloną pokrywką. Teraz szwagierka dała mi krem maltan na brodawki, ale nie wiem, jaki on będzie. Dużo rzeczy nie pamiętam, dopiero jak któraś rzuci jakąś nazwę, to mi świta w głowie
Stary 2015-11-08, 21:01   #3431
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Bepanten używałam, dla dziecka do pupy linomag z zieloną pokrywką. Teraz szwagierka dała mi krem maltan na brodawki, ale nie wiem, jaki on będzie. Dużo rzeczy nie pamiętam, dopiero jak któraś rzuci jakąś nazwę, to mi świta w głowie
mam to samo, a niby to tylko 6 lat różnicy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 21:06   #3432
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkładki laktacyjne - to pamiętam, że dziewczyny pisały, żeby nie kupować dużo, bo może nie będą potrzebne. Ale ja wolę mieć wszystko zaplanowane i ogarnięte, więc tak planuję kupić 1 opakowanie na wszelki wypadek

Puder - sama nie wiem, czy będzie potrzebny ale z firmy Babydream to naprawdę mały wydatek.

A te osłonki na brodawki, to ja się bardziej boję, że mnie dzieciak pogryzie i będą boleć i wtedy to już kaplica, nic mi nie pomoże Bo na płaskie brodawki nie narzekam - wydaje mi się, że moje sterczą jak trzeba hahaha
to prawda z tymi wkładkami, mi nawet jedno opak. nie poszło, puder miałam alantan ale nie używałam, bo nie było potrzeby.
Stary 2015-11-08, 21:09   #3433
badzia987
Wtajemniczenie

O widzę, że temat wyprawki na tapecie: u mnie z laktatorem było tak, że mężowi, któregoś razu na wycieczce do tesco powiedziałam, że jakby co to taki ma model laktatora kupić. No i co? Jak 2 noce miałam mięciutkie piersi tak 3 nocy dostałam nawału- w szpitalu mieli tylko taki laktator podobny do wielkiej strzykawy (i to było bolesne odciąganie pokarmu) do wypożyczenia i zadzwoniłam o 23, że ma iść do tego tesco i mi kupić na rano taki jak mu powiedziałam . I już na 6 miałam .

Jeśli chodzi o ubranka to ja miałam mało i wszystko praktycznie na bieżąco ręcznie prałam w Loveli.
No i ja jednak bieliznę nową kupię (body, pajace bawełniane 56-62). Naoglądałam się w szpitalu jak te dzieci potrafią ulewać i jakoś dziwnie by mi było zakładać ubranka które może też wiele przeszły.
My kupiliśmy podgrzewacz (bo mieliśmy dokarmiać mm ale Mała nigdy nie wypiła kropli mm po szpitalu) - także u nas się akurat nie sprawdził.

elena- u nas był taki wyjec, wyjec i jeszcze raz wyjec, więc jak będzie drugie takie samo to nic mnie nie zaskoczy. Jak będzie spokojne to będę miała rozkminę czy jest z nim wszystko ok.

Ale powiem Wam, że co z nią przeszliśmy to nasze ale teraz podług innych dzieci jest bardzo grzeczna...chociaż nadal z byle powodu wyje.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:09   #3434
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam proszki do prania dziecięcych ubranek i pieluszek Biały Jeleń - do koloru i jeszcze do białego.
Na blogu srokao są dobrze ocenione, a cena jest niewielka coś koło 15 zł za opakowanie 1,8 kg.
Ja biorę dzidziuś płyn do prania i do płukania. Kiedyś miałam jelp i tez był ok, tylko droższy.
Stary 2015-11-08, 21:14   #3435
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę dzidziuś płyn do prania i do płukania. Kiedyś miałam jelp i tez był ok, tylko droższy.
Ja tego dzidziusia nie mogłam znaleźć i kupiłam Jelenia
Ale tylko proszek. Płynu do płukania nie kupiłam i raczej nie będę używać.
Wyprałam już część ubranek w Jeleniu z podwójnym płukaniem, ale bez wody.

Jakoś tak mam, że sama nie potrafię używać płynów do płukania jak piorę własną odzież, bo mnie zapach drażni, więc dla dziecka sobie odpuściłam, bo jak będzie miało węch psa gończego po mamusi, to byłoby wesoło
Stary 2015-11-08, 21:18   #3436
Mordsith
Wtajemniczenie

Witam się na koniec weekendu... Jako iż od czwartku mnie nie było, bo byliśmy "na wyjeździe", nie dam rady nadrobić wszystkiego..
Widziałam, że stworzyłyście listę potrzebnych rzeczy - super pomysł !
Ja zamówiłam sobie już jedną koszulę do karmienia z allegro, jak dojdzie i jakościowa będzie dobra, to zamówię kolejną
W tym miesiącu mam zamiar kupić już może łóżeczko, pościel, koszule dla siebie i skończyć remont pokoiku. W grudniu w planach mam zaopatrzyć dziecko i siebie we wszystkie higieniczne i kosmetyczne rzeczy, a w styczniu dokupimy to, czego jeszcze nam brakuje, no i zamówimy wózek, tylko jeszcze nie wiem jaki
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:18   #3437
Aninis
Zakorzenienie

muszę iść na odwyk w związku z allegro
Jakoś się nie mogę powstrzymać do oglądania ubranek, a już nic nie mogę kupić, bo mnie tż z chałupy wyrzuci mam już full ubrań.

A właśnie wyczaiłam pakę dla dziewczynki 147 sztuk licytacja od 55 zł i 11 godz. do końca (nikt nie licytuje). Może, któraś z Was skorzysta z tej aukcji.

http://allegro.pl/147-ubranek-dla-dz...763245894.html
Stary 2015-11-08, 21:21   #3438
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
To podpowiem jak najlepiej upolować dobrą aukcję na allegro a przynajmniej ja tak robię i często mi się udaje taniochę kupić

Zawsze filtruję sobie oczywiście to czego szukam np.
Allegro
Dziecko
Odzież
Zestawy ubrań
wybieram odpowiedni rozmiar
i przełączam trafność wyboru na czas najmniejszy do końca

Patrzę tylko na te, które kończą się w najbliższym czasie i nikt nie licytuje, albo mało osób się bije i oczywiście wbijam się na licytację w ostatniej minucie.

Lubię tak kupować, bo niecierpliwa jestem i nie chce mi się nigdy czekać np. kilku dni na koniec aukcji.
Hehe, też tak robię.
Ja nawet nie wiem, czego ile mam, wszystko leży w torbach w piwnicy, poodkładałam tylko ubranka mniej więcej do 3 mca. moja siostra ma mi jeszcze oddac wszystkie ubranka po swoich dzieciach, to wtedy sie zabiorę za porządną segregację i zrobię rozeznanie.
Super pomysł z ta listą, popieram bardzo
Stary 2015-11-08, 21:22   #3439
Mordsith
Wtajemniczenie

Ojj tak, ja też już ubranek mam full, a ciągle nie mogę się powstrzymać od oglądania kolejnych
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:27   #3440
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja miałam na suwak pajacyki, ale z używanych, i to całkiem sporo, wygoda nieporównywalna, śpiochy też się pałętały, ale rozpinane w kroku, więc dla mnie żadna różnica między takimi a pajacem, gorzej z tymi, co trzeba całe ściągać.
Stary 2015-11-08, 21:27   #3441
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
NanaR wbijaj się na aukcję - zestaw dla chłopaka 51 sztuk, licytacja od 1 zł i nikt nie licytuje - 20 minut do końca
http://allegro.pl/zestaw-body-spioch...762705139.html

ooo tylko nie zauważyłam, że jest jakiś pułap ceny minimalnej ustawiony
Przegapilam 😡

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:34   #3442
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
mi koza śmierdzi mam w domu pędzel z kozy i śmierdzi mi normalnie, no nie daje rady się nim malować
Ide czytać tą listę, bo zapomniałam o czymś takim co się nazywa szczotka do czesania, a córa miała bujną czuprynę
O, dobrze, że mówisz, bo ja na zapachy jestem wrażliwa nie tylko w ciąży .
Jakoś mi do głowy nie przyszło, ze może śmierdzieć .
Szczotkę wybrałam, ale nie kupiłam, były jeszcze miękkie ale ze sztucznego włosia, więc wezmę taką. Dzięki za pomoc!
U córki była bujna fryzura a teraz może być łysiutki junior, ale i tak sie przyda na pewno.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
mam to samo, a niby to tylko 6 lat różnicy
U mnie też 6 lat, i czuję się czasem, jakbym wszystko pierwszy raz miała przechodzic, kupowac, zastanawiać się co wybrać. Koleżanka mówi- tobie dobrze, bo wszystko pamiętasz, jedno dziecko już masz. A guzik prawda
Stary 2015-11-08, 21:37   #3443
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Przegapilam 😡
wysłałam Ci na pw następną
Stary 2015-11-08, 21:41   #3444
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
O widzę, że temat wyprawki na tapecie: u mnie z laktatorem było tak, że mężowi, któregoś razu na wycieczce do tesco powiedziałam, że jakby co to taki ma model laktatora kupić. No i co? Jak 2 noce miałam mięciutkie piersi tak 3 nocy dostałam nawału- w szpitalu mieli tylko taki laktator podobny do wielkiej strzykawy (i to było bolesne odciąganie pokarmu) do wypożyczenia i zadzwoniłam o 23, że ma iść do tego tesco i mi kupić na rano taki jak mu powiedziałam . I już na 6 miałam .

Jeśli chodzi o ubranka to ja miałam mało i wszystko praktycznie na bieżąco ręcznie prałam w Loveli.
No i ja jednak bieliznę nową kupię (body, pajace bawełniane 56-62). Naoglądałam się w szpitalu jak te dzieci potrafią ulewać i jakoś dziwnie by mi było zakładać ubranka które może też wiele przeszły.
My kupiliśmy podgrzewacz (bo mieliśmy dokarmiać mm ale Mała nigdy nie wypiła kropli mm po szpitalu) - także u nas się akurat nie sprawdził.

elena- u nas był taki wyjec, wyjec i jeszcze raz wyjec, więc jak będzie drugie takie samo to nic mnie nie zaskoczy. Jak będzie spokojne to będę miała rozkminę czy jest z nim wszystko ok.

Ale powiem Wam, że co z nią przeszliśmy to nasze ale teraz podług innych dzieci jest bardzo grzeczna...chociaż nadal z byle powodu wyje.

To ja będe miała na odwrót .
Moja grzeczna tylko gaduła i powsinoga straszna, dziś poszła do sąsiadów, bo do młodego przyjechała dziewczyna i musiała ją poznać osobiście- i co, po niecałej pół godz. dostaję zdj. od sąsiada, jak to moja córa i jego dziewczyna są już przyjaciółkami . Potem dorwała się do tel. , bo musiała koniecznie porozmawiać z moją koleżanką .

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Ja tego dzidziusia nie mogłam znaleźć i kupiłam Jelenia
Ale tylko proszek. Płynu do płukania nie kupiłam i raczej nie będę używać.
Wyprałam już część ubranek w Jeleniu z podwójnym płukaniem, ale bez wody.

Jakoś tak mam, że sama nie potrafię używać płynów do płukania jak piorę własną odzież, bo mnie zapach drażni, więc dla dziecka sobie odpuściłam, bo jak będzie miało węch psa gończego po mamusi, to byłoby wesoło
Dzidziusia znalazłam na gemini. Ja lubię płyny do płukania, bo u nas strasznie twarda woda a tak choc trochę są bardziej miękkie.
Stary 2015-11-08, 21:42   #3445
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
O, dobrze, że mówisz, bo ja na zapachy jestem wrażliwa nie tylko w ciąży .
Jakoś mi do głowy nie przyszło, ze może śmierdzieć .
Szczotkę wybrałam, ale nie kupiłam, były jeszcze miękkie ale ze sztucznego włosia, więc wezmę taką. Dzięki za pomoc!
U córki była bujna fryzura a teraz może być łysiutki junior, ale i tak sie przyda na pewno.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

U mnie też 6 lat, i czuję się czasem, jakbym wszystko pierwszy raz miała przechodzic, kupowac, zastanawiać się co wybrać. Koleżanka mówi- tobie dobrze, bo wszystko pamiętasz, jedno dziecko już masz. A guzik prawda
mam podobnie... a miałobyć tak pięknie i łatwo mało tego żyłam w przekonaniu, że sporo rzeczy po córce mam i sporo do mnie wróci, a jednak mało mam i mało co jeszcze wróci
Jedynie co to trochę spokojniej do tego podchodzę, powoli zaczynam ogarniać temat wyprawki. Wtedy na tym etapie już wiedziałam co potrzebuje, z połowę miałam w domu a drugą połowę wiedziałam gdzie kupię
Stary 2015-11-08, 21:45   #3446
Elena_22
Wtajemniczenie

Mykam spać, bo ranek mnie zastanie .
Dobranoc!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
mam podobnie... a miałobyć tak pięknie i łatwo mało tego żyłam w przekonaniu, że sporo rzeczy po córce mam i sporo do mnie wróci, a jednak mało mam i mało co jeszcze wróci
Jedynie co to trochę spokojniej do tego podchodzę, powoli zaczynam ogarniać temat wyprawki. Wtedy na tym etapie już wiedziałam co potrzebuje, z połowę miałam w domu a drugą połowę wiedziałam gdzie kupię
Ototo właśnie, a na dodatek teraz jestem jakaś rozlazła w tym kupowaniu, nie śpieszy mi się zupełnie
Stary 2015-11-08, 21:53   #3447
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
muszę iść na odwyk w związku z allegro
Jakoś się nie mogę powstrzymać do oglądania ubranek, a już nic nie mogę kupić, bo mnie tż z chałupy wyrzuci mam już full ubrań.

A właśnie wyczaiłam pakę dla dziewczynki 147 sztuk licytacja od 55 zł i 11 godz. do końca (nikt nie licytuje). Może, któraś z Was skorzysta z tej aukcji.

http://allegro.pl/147-ubranek-dla-dz...763245894.html

właśnie szalałam na allegro ;D

i chyba sie skusze tez na te licytacje :brzyda l:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 22:00   #3448
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
wysłałam Ci na pw następną
Dziekuje ju patrze ☺

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 22:02   #3449
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie szalałam na allegro ;D

i chyba sie skusze tez na te licytacje :brzyda l:
Skuś się skuś mega paka za śmieszną kasę, to nawet jak coś Ci się nie spodoba, to nie będzie Ci żal wywalić.
Stary 2015-11-08, 22:26   #3450
butterfly20
Zakorzenienie

Kompa mam w naprawie,a zle mi sie pisze na kom to bede was bardziej czytac niz pisac widze,ze o wyprawce znowu- Aninis przrciez robila liste z naszymi uwagami to po co kolejna?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Wkladki laktacyjne- probowalam Lansinoh,tt,penaten i johnsona w rozowym pudelku i te ostatnie moim zdaniem najlepsze,wiec teraz zamowilam.ja akurat duzo uzywalam bo jak kp jedna,to z drugiej lecialo albo jak byla dluzsza przerwa w karmieniu.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości