Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 21:34   #4441
monikmi
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

misia te ciuszki z txm to trochę lipa... ja w sklepie stacjonarnym znalazłam jedynie kocyk i jest ok, a ciuszki raczej słabej jakości lepiej na smyku polować na promocje, ja się zakochałam w tym sklepie. I na 5.10.15 też ostatnio fajny pikowany komplecik kupiłam

Darkandark oprócz tacierzyńskiego, Twój mąż może dostać urlop na opiekę nad żoną po porodzie, max tydzień płatny 100% jak normalne l4

Mój Tż spodnie kupuje albo z Levisa albo w Reserved, a jak eleganckie jakieś to głównie Bytom ale spodnie to jedyna część garderoby którą kupuje sam, resztę zaopatruje ja

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:35   #4442
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ja tylko wzięłam 3 bawełniane czapeczki za jakieś grosze i dwie pary półśpiochów 100% bawełna bez żadnych wad... chyba jeszcze tam te ręczniczki kupię z kapturkiem bo są w dobrej cenie, a myślę że jakość podobna... a do tego textill marketu podejdę po koszulę do porodu 20 zł można poświęcić, a pewnie i tak będzie na zmarnowanie...
Ja wczoraj dostałam pełno czapeczek. Kobieta mojego taty jest krawcową i mi uszyła.
U mnie ostatnio nie było tych ręczniczków, a też szukałam.
Zastanawiałam się też nad pieluchami tetrowymi i flanelowymi z pepco.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:40   #4443
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Dzisiaj keksa. Robię próbę przed Świętami. Nigdy nie robiłam i średnio lubię, ale ostatnio mamy koleżanka zrobiła i był pyszny, więc wzięłam przepis, poleciła mi mieszankę i zobaczymy co wyjdzie
podzielisz się przepisem i rodzajem mieszanki? może być w klubie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj dostałam pełno czapeczek. Kobieta mojego taty jest krawcową i mi uszyła.
U mnie ostatnio nie było tych ręczniczków, a też szukałam.
achhh jak Ci dobrze no właśnie, o pieluchach też można pomyśleć...
Stary 2015-11-08, 21:50   #4444
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
przyznam szczerze, bardziej się boje właśnie tego czasu po porodzie niż samego rodzenia.
I masz rację! Poród i pobyt w szpitalu to pikuś. Ale najważniejsze co trzeba sobie w połogu powtarzać to to, że porządek, obiad i pranie mogą poczekać, najważniejsza jest mama i dziecko! Warto pomrozić sobie gotowe obiady na te pierwsze dni po porodzie, rosoły(baza na zupę), mięso przygotowane już do obróbki, czy jakieś słoiki. Często o tym się zapomina i wtedy mama chodzi nie dość, że zmęczona to jeszcze głodna i z wyrzutami sumienia, że nie daje rady
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj szczęśliwe bo matka zjadła na kolację naleśniki z nutellą i bananem raz na jakis czas mam na to ochotę i dzisiaj właśnie był ten dzień
Tż też będzie szczęsliwy bo mam zamiar jeszcze przed spaniem to spalić
Takie naleśniory uwieeeelbiam
Widzisz Monia żadne fitnesy Ci niepotrzebne
Cytat:
Zanim kupisz poczytaj opinie o nich bo tetrowe muszą być grube(podwójnie tkane) bo inaczej po kilku praniach wyglądają gorzej niż szmaty trafiłam kiedyś na takie byle jakie i z kwadratów zrobiły się prostokąty z prześwitami dobrze, że wzięłam tylko kilka sztuk na próbę.
Stary 2015-11-08, 21:53   #4445
trzydziescidwa
Zakorzenienie

idę już do łóżeczka grzecznie poczytam i się kładę... wczesne pobudki się odbijają na rytmie dobowym jednak, dobranoc dziewczyny
Stary 2015-11-08, 22:36   #4446
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
podzielisz się przepisem i rodzajem mieszanki? może być w klubie :brzydal

Jasne, wrzucę jak tylko TŻ neta naprawi, bo póki co na komórce działam

Dobranoc, zmęczona dzisiaj jestem
Stary 2015-11-08, 22:39   #4447
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
I masz rację! Poród i pobyt w szpitalu to pikuś. Ale najważniejsze co trzeba sobie w połogu powtarzać to to, że porządek, obiad i pranie mogą poczekać, najważniejsza jest mama i dziecko! Warto pomrozić sobie gotowe obiady na te pierwsze dni po porodzie, rosoły(baza na zupę), mięso przygotowane już do obróbki, czy jakieś słoiki. Często o tym się zapomina i wtedy mama chodzi nie dość, że zmęczona to jeszcze głodna i z wyrzutami sumienia, że nie daje rady

Zanim kupisz poczytaj opinie o nich bo tetrowe muszą być grube(podwójnie tkane) bo inaczej po kilku praniach wyglądają gorzej niż szmaty trafiłam kiedyś na takie byle jakie i z kwadratów zrobiły się prostokąty z prześwitami dobrze, że wzięłam tylko kilka sztuk na próbę.
Szkoda, że mam maleńką zamrażarkę. Będę musiała jak najszybciej wszystko z niej wyjeść.

Te pieluchy, to raczej takie cienkie są. Więc odpuszczę.

Stary 2015-11-08, 22:53   #4448
Darkanddark
Zakorzenienie

Ah, czyli w marcu trzeba robić wałówę, pierogi ulepić do zamrożenia, mięsko przygotować.. Ja nawet o tym nie pomyślałam szczerze mówiąc ;x
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 22:54   #4449
misia880
Zakorzenienie

Ja zagonie meza do gotowania

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 22:55   #4450
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ah, czyli w marcu trzeba robić wałówę, pierogi ulepić do zamrożenia, mięsko przygotować.. Ja nawet o tym nie pomyślałam szczerze mówiąc ;x
Ja przyznam, że też nie. Na pewno coś przygotuję, ale wiem, że moja mama i teściowa będą nas bombardować jedzeniem.

Stary 2015-11-09, 01:17   #4451
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przyznam, że też nie. Na pewno coś przygotuję, ale wiem, że moja mama i teściowa będą nas bombardować jedzeniem.
I dobrze! Będziesz za to bardzo wdzięczna, zobaczysz

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 06:18   #4452
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
a propo męskich zakupów gdzie wasi panowie kupują spodnie? bo mój strasznie narzeka że spodni potrzebuje a gdzie nie pójdziemy to wszystkie takie wąskie i wygląda w nich śmiesznie. Poszukujemy klasyczny spodni które nie będą opinać mu łydek??
Mój też wybredny pod tym względem. Ostatnio bardzo fajne luźniejsze i z fajnego materiału kupił w New Yorkerze

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Czytam właśnie, że tylko dwa tygodnie, chyba, że ja zrezygnuje z macierzyńskiego.. Oj to lipa, tylko 2 tyg :-D
Może dostać po porodzie l4 opiekę na Ciebie. Mój miał 10 dni.

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Ja juz taka wkurzona jestem tym mierzeniem cukru Ze zaraz wybuchnę. Wczoraj popołudniu po porządnym obiedzie miałam 85 gdzie norma jest do 120,a dzis sie oszczędzam, dłuższy spacerk z psem i specjalnie zamiaralam chałupę przed mierzeniem i wynik 135. Nie ogarniam tego a boje sie i insuliny jak ognia ;(
Co zjadłaś na obiad?

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
[B]
Darkandark oprócz tacierzyńskiego, Twój mąż może dostać urlop na opiekę nad żoną po porodzie, max tydzień płatny 100% jak normalne l4
Mój miał 10 dni
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 06:57   #4453
201704101323
Konto usunięte

Witam, z rana, dziś znów pobudka o 4 z bólu ręki, zazylam polopirynę, i na 2 godz. ból ustąpił. Wiec do 6.30 w łóżku, teraz kawa , i pakuję się do przedszkola.
Wczoraj byliśmy u szwagra i jego 3-go dziecka Lilianki, mówią że nie dziecko a anioł śpi je i tyle. Ze jak na razie to bardziej daje w d...upę najstarszy synek 5-latek, bo biega jak szalony po domu i o wózek zahacza.
Jutro mam to polówkowe i szczerze mówiąc nie moge doczekac się i trochę się boje.Generalnie nie przejmuje się przed badaniami, ani wizytą A tu jednak...jakiś stresik jest. Maleństwo już pożądnie kopię, a po sobotniej 40-ce +1, czyli 3,5 kg na plusie.Aż się zdziwiłam , ciasta, sery róznego typu, przekąski , mimo iż nie tknełam części mięsnej ojadłam się dostatecznie, - pyyysznę było jedzenie, własnej roboty i b.wymyślane, tak jak lubię

Darkanddark;Emma- nooo... w summie przydało by się jakiś zapas zrobić do zamrażalki, ja w summie zawsze taki mam na dzień lenia, ale u mnie bardziej o produkty bo gotować może dam radę, co najwyżej łatwiejsze dania.

Polly- dzięki bardzo, miałam ostatnio robić zamówienie z GR, bo szminki i kredki, cienie mnie kuszą i szukałam infa na cień do brwi bo dużo opini pozytywnych na yt tylko miałam problem z odcieniem.
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 07:16   #4454
sowa2806
Rozeznanie

Monicca wczoraj ziemniaki ieczorem kurczak w warzywach i kapusta kiszona, a dzis makaron + filet ( był w sosie śmietanowym ale ja wygrzebywałem same mięsko) i buraczki
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 07:19   #4455
Abii84
Rozeznanie

witam się z rana, naskrobałam posta i szlag go trafił więc na razie życzę miłego dnia i idę młodego do szkoły szykować :P
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 07:20   #4456
sowa2806
Rozeznanie

Monicca wczoraj ziemniakikurczak w warzywach i kapusta kiszona, a dzis makaron + filet ( był w sosie śmietanowym ale ja wygrzebywałem same mięsko) i buraczki
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 07:30   #4457
magda16262
Zadomowienie

Ja dzis od 5.30 spac nie moge zaraz podniose sie na sniadanie. Mam troche prania chyba sie wezme bo tz ma wyjazd i wroci wieczorem. Skocze i ja po tusz i do fryzjera na podciecie sie zapisze przy okazji wstapie do kolezanki ona w ciazy starszej o 2 tyg do piatku blysk w chalpie musze zrobic wpadaja znajomi z bialegostoku z rocznym synkíem na weekend nie widzielismy sie 2 lata a poznalismy sie w podrozy poslubnej na Rodos tego samego dnia brali slub
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 08:09   #4458
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
a jak robicie ten soczek z bananów i jabłek?

a propo męskich zakupów gdzie wasi panowie kupują spodnie? bo mój strasznie narzeka że spodni potrzebuje a gdzie nie pójdziemy to wszystkie takie wąskie i wygląda w nich śmiesznie. Poszukujemy klasyczny spodni które nie będą opinać mu łydek??
mój w Cropp'ie kupuje jak w Pl jesteśmy

Dzień dobry
Byliśmy wczoraj na spacerze wieczorem i jak mnie zaczęło boleć w pachwinie promieniujący aż do kolana, myślałam, że nie wytrzymam. Na szczęście przeszło, ale dziś znów coś zaczyna boleć W dodatku kłuje mnie w podbrzuszu i jakby w szyjce boli jak na @ też.. eh...
zaczynam chyba schizować (szczególnie po przestudiowaniu neta), a do wizyty jeszcze 2 tygodnie.. Jakoś trzeba wytrzymać i koniecznie gin o wszystko wypytać..

Malutka wczoraj cały dzień skakała jak szalona a dziś od rana kopnęła mnie raz jakby od niechcenia i tylko dlatego, że popukałam do niej Chyba odpoczywa po wczorajszych tańcach Mam nadzieję, że potem się jeszcze odezwie i nie będzie matki cały dzień w ciszy trzymała.

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-11-09 o 08:28
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 08:39   #4459
michalina_84
Raczkowanie

Witajcie,

Ja już od rana w laboratorium czekam bo jutro wizyta a wczoraj zaczęłam 25 tydzień 😀 Niestety od wczoraj pobolewa mnie głowa pogoda mi nie służy 😕 Byliśmy wczoraj synkiem w kinie na Hotel Transylwania 2 nawet udało mi sie bez problemu wysiedzieć 😉 W CH tłoki ale jak zwykle skusiłam sie na malutkie zakupy dla córeczki, w sumie mam braku tylko w czapeczkach nie mam ani jednej jeszcze ale zdążymy.

Mój mąż kupuje spodnie w Reserved jakoś rozmiarowo i fasonowo zawsze mu pasują.

Jak z rana nie czuje głodu tak dzisiaj jak na złość jeść mi sie chce 😡
michalina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 08:40   #4460
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry ale brzydka pogoda za oknem, piękną jesień szlag jasny trafił z dnia na dzień

U mnie w planie kino dzisiaj i wizyta w Orange, bo na konto Neostrady nie mogę się dostać, a pomoc telefoniczna od wczoraj nie działa.

Miłego poniedziałku
Stary 2015-11-09, 09:08   #4461
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry. ja już zdążyłam w Rossmannie być. Wzięłam żel do brwi z L'oreal. Ma fajną, małą szczoteczkę, podobną jaki ma MACowy żel do brwi. Jak zobaczyłam szczoteczkę w żelu do brwi z Maybelline, to sobie odpuściłam, wielka jak od tuszu do rzęs, jeszcze z jakąś dziwną kulką. Po użyciu tego na pewno bym miała czoło uwalone.

A i drugie podejście do połówkowego dzisiaj. Muszę zaraz iść pod prysznic i łeb umyć. Chciałam jechać tam sama, ale tż się uparł, że jego tata mnie zawiezie.

Stary 2015-11-09, 09:20   #4462
_emma
Zakorzenienie

Witam się i ja
Zdążyłam już zrobić porządek i odkurzyć, zjadłam śniadanko. Teraz czekam na kuriera, który będzie lada moment przywiezie mi buty na zimę. Kupiłam sobie w Decathlonie na ten jeden sezon:
Malinka rozumiem, że Cie boli ale nie możesz się takimi rzeczami przejmować w sensie, że coś grozi Twojemu dziecku. W taki sposób do marca wypadną Ci włosy.. Jedyne co powinno Cię teraz niepokoić to regularne i bolące skurcze, czy krew na bieliźnie. Reszta to niestety normalne objawy ciąży. Ruchy na razie są nieregularne więc jeśli mała Cię już raz kopnęła to nic tylko się cieszyć. Moja jeszcze śpi

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg
Moje usg w czwartek i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją pchełkę nie wiedziałam jej od początku września i jestem ciekawa, czy cipucha nadal jest cipuchą
Stary 2015-11-09, 09:42   #4463
_polly_
Zakorzenienie

Chciałam sobie nogi wydepilować, zrobiłam 1/4 łydki i depilator padł.

Emma, to Ty długo małej nie widziałaś. Dla mnie miesiąc to za długo i gdybym mogła i miała wystarczająco dużo kasy, to codziennie bym chodziła prywatnie na usg.

Stary 2015-11-09, 09:52   #4464
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja dzis od 5.30 spac nie moge zaraz podniose sie na sniadanie. Mam troche prania chyba sie wezme bo tz ma wyjazd i wroci wieczorem. Skocze i ja po tusz i do fryzjera na podciecie sie zapisze przy okazji wstapie do kolezanki ona w ciazy starszej o 2 tyg do piatku blysk w chalpie musze zrobic wpadaja znajomi z bialegostoku z rocznym synkíem na weekend nie widzielismy sie 2 lata a poznalismy sie w podrozy poslubnej na Rodos tego samego dnia brali slub
ale śmiesznie bo też mamy takich znajomych poznanych na Rodos brali w tym samym dniu ślub co my, tyle że oni 6 lat wcześniej.

Dzisiaj wolne, mąż dopiero na 11 do pracy, uwielbiam takie poranki przy wspólnym śniadaniu i kawie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 09:56   #4465
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma, to Ty długo małej nie widziałaś.
W pierwszej ciąży miałam usg co trzy tygodnie, a teraz . Chyba nabyłam cennej cierpliwości, której kiedyś mi brakowało

Przyszły buty. Bardzo wygodne, ciepłe. Podeszwa jest super, będę bezpieczna na śliskim chodniku zamówiłam też skarpetki bo uwielbiam te z decathlonu.
Stary 2015-11-09, 09:58   #4466
_polly_
Zakorzenienie

Też muszę sobie buty na zimę kupić. Nienawidzę kupować butów.

Stary 2015-11-09, 09:59   #4467
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witajcie, leje u nas od rana, nie chce mi się wyjść z łóżka.. A mąż w pracy i muszę wstać i sama sobie zrobić kawę. Jak żyć?
Stary 2015-11-09, 10:01   #4468
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Też muszę sobie buty na zimę kupić. Nienawidzę kupować butów.
Widziałam tyle pięknych botków na obcasie pomarzyć można
Stary 2015-11-09, 10:05   #4469
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka rozumiem, że Cie boli ale nie możesz się takimi rzeczami przejmować w sensie, że coś grozi Twojemu dziecku. W taki sposób do marca wypadną Ci włosy.. Jedyne co powinno Cię teraz niepokoić to regularne i bolące skurcze, czy krew na bieliźnie. Reszta to niestety normalne objawy ciąży. Ruchy na razie są nieregularne więc jeśli mała Cię już raz kopnęła to nic tylko się cieszyć. Moja jeszcze śpi

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg
Moje usg w czwartek i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją pchełkę nie wiedziałam jej od początku września i jestem ciekawa, czy cipucha nadal jest cipuchą
ruchami się bardzo nie martwię, bo wiem, że mogą być właśnie nieregularne i najważniejsze, że je czuję Poza tym po śniadanku się rozbujała, więc już w ogóle jestem spokojna o to
Bardziej właśnie tymi bólami się przejęłam, bo pierwszy raz aż tak bolało i wszystko na raz się złożyło. Ale już się uspokoiłam i póki jak piszesz nie mam skurczy regularnych i żadnej krwi czy silnych bóli w brzuchu nie mogę panikować, bo szkodzi to Malutkiej i pewnie też przez to cichsza się robi To moja pierwsza ciąża i stąd chyba panika przed nieznanym. Dobrze, że są tu dzieciate mamy, które potrafią sprowadzić na ziemię

ojej strasznie długo nie widziałaś swojej Malutkiej, nie dziwię Ci się, że doczekać się nie możesz

Tak w ogóle to kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2015-11-09, 10:06   #4470
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam tyle pięknych botków na obcasie pomarzyć można
Ja nie potrafię chodzić na obcasach. Całe życie w płaskich butach.

Kuzynka mi wysłała zdjęcia. Jej mama, a moja chrzestna, zaczęła robić zakupy dla małej. Miło.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości