|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
dark
Będziemy trzymać kciuki o 16:00 ![]() A mnie strach obleciał. Umówiłam się pod koniec grudnia prywatnie tam gdzie teraz chodziłam na usg genetyczne itp. i gdzie chcę rodzić. Jest wymóg, że od 30tc muszę u nich prowadzić ciążę. Oczywiście nadal będę chodzić do swojego na nfz w celu bezpłatnych badań, potem bezpłatnego ktg, może załapie się na trzecie refundowane usg itp. I tak zajrzałam w kalendarz, wyliczyłam, zapisałam się i omg! jak ten III trymestr niedługo! czas jakoś przyśpieszył czy co?
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała chce oglądać bajkę, a mamusia w tym czasie się prześpi.
Filety z kurczaka już przyprawione, surówka gotowa, można odpocząć ![]() Fajnie, że udało się coś wyskrobać na to usg trzymam kciuki i czekam na dobre wieści!!Cytat:
życzę Ci zdrówka!
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
no i super
![]() misia880 fajne ciuszki, ja też mam dużo po koleżance siostry, całkiem za darmochę to nie wybrzydzałam (nie wstawiałam fotek bo to były 3 reklamówki , może później jak będzie bliżej porodu i wyprasuję to wstawię ) no i od mojej siostry po jej córeczce to mam takie cudeńka bo ona ładnie ubierała córcię, dużo z tych rzeczy kupowała moja mama, część siostra w smyku, parę jest niewyjściowych piżam ale to do spania ![]() ja muszę się wziąć za patrzenie za takimi wyprawkowymi rzeczami bo nie mam ani smoczków, ani termometru ani nic takiego do higieny- oporządzenia dziecka ![]() zastanawiam się czy nie złożyć już łóżeczka jutro kończę 22 tygodnie. czasami mnie takie wzruszenie bierze na myśl o tym wszystkim co Nas czeka ale mam też takie dni, że tylko chodzę jak smerf-maruda i mruczę po nosem posmarowałam oliwką i przeszło, no i sapię jak słoń pod wieczór, mąż się śmieje, że zrobiłam się taka "wywrotna" ostatnio o mało nie złamałam ręki - na kanapie
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma łóżeczko skręcone w sypialni bo jak je skręciliśmy na próbę to potem sie zostało i nie miał kto go rozkręcić
ale dzięki niemu teraz mam moje ubrania poukladane w miare normalnie bo : mój mąż robi garderobe nową.. zamówił już wszystko co tzreba na meble i skręca itp.. więc musiałam się wynieść z garderoby i wygląda mi w domu tak 1 i 2 fota - salon ![]() 3 fota - sypialnia ![]() 4 fotka moja obecna garderoba hahaah
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-11-09 o 13:42 |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Misia Ty chyba już masz dużo tych ubranek.
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Monia też mi się wydaje że czas przyspieszył.
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
misia880 remont na całego ale ja tam bałaganu nie widzę
wszystko na wieszaczkach, w pudełeczkach u mnie jutro wizytacja teściowej z ciocią męża, którą lubię więc dzisiaj będzie sprzątanko będą o 11.00 i nie wiem czy robić jakiś obiad czy podać herbatę z ciastem czy co ![]() moooniaaaa ja czasami mam takie "zrywy" że myślę jak to będzie jak będzie już dzidek, nie pośpię do 9.00- rano o świcie pobudka i zabawy do wieczora, że będę musiała oglądać jakieś debilne bajki że nie będziemy sobie już siedzieć z mężusiem sami przy filmie i będzie się między Nas wciskał mały człowiek z gilem pod nosem
|
|
#4537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olgietka piękne rzeczy i ten lapacz- cudo Przy okazji proszę o przyjecie do klubu ![]() Polly no właśnie caly czas miałam spokój, mogłam z powrotem jeść cytrusy az tu nagle po mandarynkach mnie wysypalo, smaruje tylko balsamem dla dzieci z atopia z Ziaji bo nawet nie wiem co mogę Stwierdzilam ze jednak wizyta u dermatologa mnie nie ominie :-/ Z kremami tez muszę uważać, bo różnie to bywa Mam znowu opryszczke i to mnie juz wkurza bo to chyba trzeci raz od poczatku ciąży :-/ Cytat:
Marta super ze wizyta udana Ja chyba zrobię naleśniki na obiad bo jesteśmy z mała same a mi się nie chce nic gotowac Moja niemoc powoli pokonała bo dwie pralki wstawilam, rozwiesilam, odkurzylam i zmywarke rozpakowalam ;-) reszta po poobiedniej drzemce ;-)
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po.
![]() Mała waży 408g, a w czwartek ważyła 373g. Dzisiaj lepiej była ułożona, ale i tak się wstydziła i chowała twarz. Za to pokazała mamusi środkowy palec.
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dark trzymam kciuki
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam przestać się rechotać, jak to zobaczyłam.
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dark, za wizytę!
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Super Polly.
Czy ja do badania mam się jakoś przygotować? Czy tylko zjeść coś słodkiego, żeby bobas nie spał? :-P
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile moj dzidziol bedzie dzis ważyl
Haha no dobra agentka bedzie Ja sie okapalam, teraz tylko wlosy umyc, wysuszyc i czekam na meza z jego jarzynówka
|
|
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 9 grudnia zaczynam III trymestr i wciąż nie mogę uwierzyć, że został miesiąc do tego, a dopiero co II zaczynałam ![]() Cytat:
a na wadze ładnie przybiera
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lekarz mówił, że słodkie można zjeść jak maluch się źle ułoży, nie ma co na zapas pobudzać bo może to mieć odwrotny skutek - dziecko dobrze leży, a rozszaleje się i nici z badania. |
||
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boje się, że pójdzie po mamusi, wtedy mamy przerąbane. ![]() Cytat:
A u mnie na obiad dzisiaj spaghetti, bo myślałam, że dłużej mi u lekarza zejdzie.![]() Czysta mama. ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- No właśnie nie wiem czym sobie na to zasłużyłam.
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co by było jakbym zjadła
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Polly wpadaj na zupke
starczy dla wszystkich Kuz.wa przypomnialo mi sie ze mialam wyniki odebrac z moczu.. do 15.30 jest - zdaze! |
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam, byłam tylko w banku i na poczcie ale padam na pysk
![]() Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę ![]() Wy pobudzacie dzieci przed wizytami a ja przed wizytą proszę Boga żeby spało bo łobuz mały taki ruchliwy, że ani pomierzyć ani zobaczyć jaka płeć ![]() Piękne te kuchnie ja sobie nie wyobrażam jak przyjdzie nam urządzić całą górę domu
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, Polly , gratuluję udanych wizyt!
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam się ogarnąć i do fryzjera, nie spamujcie za dużo
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. Zaraz się muszę brać za obiad, nie chce mi się.
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam przed skoczyć na miasto, ale leje deszcz i sobie odpuszczę :-D
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
to ja też na miasto lecę. ogarnęłam się i lecę do Rosska zobaczyć czy jeszcze coś zostało
muszę sobie coś zakupić
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podziele sie wrazeniamy jak wrocimy
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U Was też taka okropna pogoda jak u Nas na Podhalu? ![]() Szaro, buro, gdzie ta złota polska jesień, która była do zeszłego tygodnia ![]() Miałam na dziś tyle planów, a skończyło się na podstawowych czynnościach. Teraz walczę z prasowaniem
|
#4558 |
|
Konto usunięte
|
_polly_- teraz czekamy na relację z wizyty, bo o depilacji już wiemy wszystko
hehe A ciuszki dla córy są rewelka emma- ja jak i większość nie polecam ciemnych podłóg, natomiast ciemny blat jak najbardziej, ja mam grafit ale musi być mat i super się sprawdza. Szwagierka, dała ciemne płytki do kuchni za pół roku mąż zdzierał bo non stop ślady, plamy strasznie się brudzą. misia880;piekna kuchnia będzie też gotuje jarzynówkę hehe ![]() Olgietka; wwow, szalona pozazdrościć energii i pomysłów Cudownie urządzasz z gustem gosza82- bosz!!jak ja zazdroszczę takich wyjazdów, ja uwielbiam a mój mąż tylko na motorze i beze mnie ![]() Darkanddark;trzymam kciuki aby wszystko było ok, a jak myślisz kto tam siedzi? ![]() Ja też mam nowy dom, co prawda 3 lata ale już mam zaplanowany remont na zimę. Bede malować wszystko na biało. U mnie w domu królują szarości, biel i czerń, są dodatki czerwone, zielone..Teraz chce aby ściany we wszystkich pokojach i wszędzie były białe. Meble na razie zostają, mam ciemne i ścieram kurze 2 razy dziennie ![]() marta1986222;- za wizytę, zdróweczka!---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- katka_19; Tak zaczął padać deszcz jak tylko weszłam do domu. Byłam na spacerze, bo taka jakaś słaba i ogólnie cos mi waga zaczęła szaleć z tempem +1 kilo dziennie, to cos nie ok, może za dużo zjadłam? ![]() W każdym bądź razie dziś nie jest najlepszy dzień jesli chodzi o wydajność. Ugotowałam, poodkurzałam, byłam na specerze, pranie i to tyle. Jade po synka, jeszcze musze zakupy zrobić, bo owoce mi się pokończyły i mam ochote zrobić pierogi ruskie jutro. Prasowanie na wieczór zostawiam. |
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki, podczytuje Was od rana na telefonie ale mam takiego powera że dopiero siadłam na tyłku
dużo zrobiłam w domku, pewnie brzuszek wieczorem da o sobie znać jakimś kłuciem ale przynajmniej chata blyszczy i obiadek na dwa dni jest ostatnio coraz częściej coś mnie boli, coś ciągnie ale takie już chyba uroki ciązy ![]() Gratulacje udanych wizyt marta, polly i kcuki za resztę dzisiejszych wizyt ![]() Ja też coraz częściej myślę że szybciutko czas leci, ale dopiero chyba na święta będę już taka totalnie świadoma że to już niedługo... 30ty tydzień to już brzmi konkretnie tymczasem odliczam do mojego połówkowego w poniedziałek, dzidek to co wizytę jest bardzo aktywny i od kiedy pojawiły mu się jajka to jest to pierwsza część jego ciałka które wystawia na widok publiczny ale tatuś ma podobnie haha
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Kurde a ja Rossmanna nie mam w mieście, muszę jakieś 20km pojechać i chyba się jutro wybiorę kusicie kobiety ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

życzę Ci zdrówka!

, może później jak będzie bliżej porodu i wyprasuję to wstawię
) no i od mojej siostry po jej córeczce to mam takie cudeńka bo ona ładnie ubierała córcię, dużo z tych rzeczy kupowała moja mama, część siostra w smyku, parę jest niewyjściowych piżam ale to do spania
jutro kończę 22 tygodnie. czasami mnie takie wzruszenie bierze na myśl o tym wszystkim co Nas czeka
ale mam też takie dni, że tylko chodzę jak smerf-maruda i mruczę po nosem
posmarowałam oliwką i przeszło, no i sapię jak słoń pod wieczór, mąż się śmieje, że zrobiłam się taka "wywrotna" ostatnio o mało nie złamałam ręki - na kanapie 

A u mnie na obiad dzisiaj spaghetti, bo myślałam, że dłużej mi u lekarza zejdzie.