Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 15:42   #4591
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

a, zapomniałam wam napisać...wczoraj ta druga siostra męża zaczęła na mnie krzyczeć (bo była w złym humorze) że nikt nigdy nie zmywa naczyń itd - no wcale nie, albo ja albo mąż zmywamy mimo że ja prawie nigdy nic tu nie jem. baby z menopauzą są straszne.

na stronie biedronki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...nych-prezentow katalog z zabawkami dla niemowlaków

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-11-09 o 15:44
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:44   #4592
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - też sobie znalazła kozła ofiarnego
Zaczęło padać jak spałam.. Dobrze ze mam kaptur w kurtce.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:48   #4593
86ewula
Rozeznanie

Ja dziś tez po wizycie. Bez usg i niestety dopiero na początku grudnia będzie. .. Także przerwa od początku września do grudnia bez usg... no cóż. . NFZ. ...
Jednak dostałam żelazo bo moje Omega med nie daje rady i morfologia delikatnie gorsza. .. musze tez zacząć jeść więcej jajek. Przez pół ciąży jadłam codziennie 2-3 jajka. Teraz mam fazy na owsianki z jogurtem. ..

Szyjka długa i gin mówiła że aż lekko wygięta wiec super z długością.
I przytyłam tylko kilogram od ostatniej wizyty.

Dziś zaczynam 31 tydzień. ..
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:49   #4594
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ewula - super ze wszystko ok Ja też miałam ostatnie usg we wrześniu, a teraz mi powiedział że nie da mi jeszcze skierowania, żeby nie męczyć dzidziusia i dostanę dopiero w grudniu
Stary 2015-11-09, 15:53   #4595
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja dziś tez po wizycie. Bez usg i niestety dopiero na początku grudnia będzie. .. Także przerwa od początku września do grudnia bez usg... no cóż. . NFZ. ...
Jednak dostałam żelazo bo moje Omega med nie daje rady i morfologia delikatnie gorsza. .. musze tez zacząć jeść więcej jajek. Przez pół ciąży jadłam codziennie 2-3 jajka. Teraz mam fazy na owsianki z jogurtem. ..

Suoer super wieści. Szkoda tylko że dzieciaczka nie widziałaś ale do grudnia szybko Ci zleci
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 15:54   #4596
86ewula
Rozeznanie

Pocieszylaś mnie. .. myślałam że tylko ja tak mam. Mam fajną gin. Pilnuje wszystkiego. Ale czasami chciałabym podglądać maluszka. .. no Cóż. Ciąża wymaga cierpliwości. ..
Dobrze ze L4 nie żałuję
Stary 2015-11-09, 15:56   #4597
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pocieszylaś mnie. .. myślałam że tylko ja tak mam. Mam fajną gin. Pilnuje wszystkiego. Ale czasami chciałabym podglądać maluszka. .. no Cóż. Ciąża wymaga cierpliwości. ..
Dobrze ze L4 nie żałuję
A serduszko słyszałaś? Ja miałam najpóźniej pierwsze usg z dziewczyn bo dopiero w lipcu i wtedy w ogóle miałam pewność że wszystko jest dobrze z dzidziusiem. Później we wrześniu i teraz czekam z niecierpliwością na grudzień ale serduszka słuchamy co wizytę co prawda tylko minute ale zawsze to coś hah
Uroki NFZ
Stary 2015-11-09, 16:01   #4598
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Lune, naprawde wspolczuje rodzinnej sytuacji, to jakies chore podejscie.. Ja nie mam problemow rodzinnych, ale nie raz mnie ktos wkurzy i wtedy z tztem zawsze sobie mowimy, ze rodzinke to tworzymy juz teraz w trojke i dla siebie jestesmy najwazniejsi kochamy swoje rodziny, ale teraz przyszedl moment kiedy to my tworzymy rodzine i miedzy nami przede wszystkim musi byc dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jakbym się rozwiodła i szukała nowego faceta to chciałabym właśnie takiego z takim podejściem, nie takiego jak mój :/

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Baby - też sobie znalazła kozła ofiarnego
Zaczęło padać jak spałam.. Dobrze ze mam kaptur w kurtce.
ona jakaś chora jest jak ma zły dzień, na wszystkich krzyczy co się nawiną pod rękę

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-11-09, 16:04   #4599
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie cierpię ludzi którzy tak robią nawrzeszczalabym na nią hahaha
Stary 2015-11-09, 16:07   #4600
hariett
Zadomowienie

Cytat:

Żelazo niestety lubi sobie "uchodzić" z ciężarnych Gratki udanej wizyty Mi się przytyło ciut więcej

Baby widziałam ten katalog Podobają mi się klocki drewniane, pendrive STAR WARS dla tż (w grudniu ma urodziny, hmm ) i ta książeczka "Szary domek".
Tylko nie wiem czy jest sens brać już klocki... Niby tanio i w ogóle, ale jednak Mały zbyt szybko się nimi bawić nie będzie... Najwyżej poprosimy dziadków o klocki drewniane na pierwsze urodziny

Przyszła torba z Baby-Merc Mam dokładnie tę w kolorze grafit (len). Myślałam że będzie mała, przynajmniej na zdjęciach tak wyglądała, ale tak mnie oczarowała że zaryzykowałam wpadkę. Bardzo się cieszę, jest fajna, duża i pojemna W środku tylko dwie małe kieszonki, ale w sumie jak mam więcej to się gubię Jak ktoś chce to mam zniżkę 3% do tego sprzedawcy

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:09   #4601
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hariett nie kupuj teraz klocków jeśli te z biedro są takie małe jak w zeszłym roku to dziecko łatwo może je wsadzić do buzi lepiej później dziadkom zostawić taki prezent

Edit: ładna torba
Stary 2015-11-09, 16:17   #4602
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett nie kupuj teraz klocków jeśli te z biedro są takie małe jak w zeszłym roku to dziecko łatwo może je wsadzić do buzi lepiej później dziadkom zostawić taki prezent

Edit: ładna torba
No w sumie 100 sztuk za 40 zł to będą małe... Dzięki, o tym nie pomyślałam W sumie klocki to pewnie i tak wcześniej czy później od kogoś dostanie, a jak nie to na to akurat nie będzie mi szkoda kasy

Dziękuję

Stary 2015-11-09, 16:18   #4603
Dotka90
Zakorzenienie

od 7 rano dopiero wlazłam do domu. Czuję się jakby mnie coś rozjechało. Próbowałam się dostać do lekarza, oczywiście się nie da. Tzn. da się - przyjsc, prosić o przyjęcie i czeać aż przyjmie wszystkich (do 18) - pozdro..
Jutro podjadę do znajomego lekarza żeby mnie osłuchał, bo na patologii ciąży powiedzieli, że mogę Duomox wziąć - pytanie brzmi, czy jest sens brać antybiotyk, czy to tylko przeziębienie, ale po osłuchaniu wyjdzie..

Jutro odpuszczam SR i w ogóle do końca tygodnia zostaję w łóżku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:21   #4604
iola14
Rozeznanie

Cytat:

Super, że wszystko dobrze Do grudnia szybko zleci Ja mam znowu tak, że mi robi co wizytę USG, ale on chyba nie ma czym samego serduszka posłuchać Eh... Wyposażenie tego gabinetu jest straszne
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:26   #4605
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie cierpię ludzi którzy tak robią nawrzeszczalabym na nią hahaha
oczywiście że jej odpowiednio odpowiedziałam później wracam po 2 godzinach do domu teściowej, wchodzę cała obładowana a ta do mnie "zrób kawę bo spać mi się chcę" - a co ja jestem, jej służąca?!

Stary 2015-11-09, 16:26   #4606
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
O tutaj jest link http://tuptutaj.pl/ubranka-kombinezony-c-37_34.html ale cena hmm spora...
Fajniutki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
od 7 rano dopiero wlazłam do domu. Czuję się jakby mnie coś rozjechało. Próbowałam się dostać do lekarza, oczywiście się nie da. Tzn. da się - przyjsc, prosić o przyjęcie i czeać aż przyjmie wszystkich (do 18) - pozdro..
Jutro podjadę do znajomego lekarza żeby mnie osłuchał, bo na patologii ciąży powiedzieli, że mogę Duomox wziąć - pytanie brzmi, czy jest sens brać antybiotyk, czy to tylko przeziębienie, ale po osłuchaniu wyjdzie..

Biedna

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:27   #4607
kinga1701
Zakorzenienie

80 postów do narobienia miałam. Swoją drogą za chwilkę następny watek trzeba zakładać.

hariett gratuluję wizyty, mam nadzieje że wyniki moczu i żelaza szybko Ci się poprawią
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Zaczęłam prasować ciuszki dla córy i stwierdzam, że idealne by było takie turystyczne małe żelazko
Też tak mówiłam do męża, takie żelazko byłoby idealne

viki my będziemy mieć choinkę, ale tutaj są takie małe choineczki żywe w doniczce do kupienia i takie coś kupimy, na dużą po przemeblowaniu nie mam miejsca.

Cytat:
Dziewczyny dzięki za opinie o biedro gadałam z tz i mówię że "dziewczyny na wizażu mówiły że szafa może być spoko" a ten skomentował to "wizaz znowu wszechwiedzacy"
Wizaż bardzo dużo wie i czasami bez niego ani rusz.

Dotka super, że wizyta udana i mały główka w dół.

tygrysek Halloween słabo obchodzą, są stroje i jakieś dodatki ale to nie jest jeszcze ich klimat. Wszystkich świętych nie ma. Chyba, że w jakimś katolickim mieście może.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
O tak, w DE kalendarze adwentowe są super i ogromny wybór
O tak ja tez lubię te kalendarze, w tym roku nie mogę ze słodyczami to kupię sobie z kosmetykami

ewula faktycznie długo na usg czekasz, ale jak z szyjką jest wszystko dobrze to super
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:28   #4608
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
No w sumie 100 sztuk za 40 zł to będą małe... Dzięki, o tym nie pomyślałam W sumie klocki to pewnie i tak wcześniej czy później od kogoś dostanie, a jak nie to na to akurat nie będzie mi szkoda kasy

Dziękuję
Okazji masz po drodze sporo Wielkanoc, Dzień Dziecka, Boże Narodzenie Wydaje mi się, że dzieci i tak bawią się nimi dopiero około roczku

Cytat:

Szkoda, że ci się nie udało i musisz specjalnie jutro iść
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:30   #4609
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Widzialyscie takie cudo? Bo ja nawet przeglądając internety na to nie trafiłam wydaje się być bardzo wygodne.
Ja mam coś w tym typie, kupiliśmy razem z fotelikiem.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka ale świetnie wieści! Bardzo się cieszę i niech Witek sie juz tam mocno nie gimnastykuje
A czułaś jakos szczególnie to jego przekręcenie się?
Wiesz co, w sobotę jak leżałam, to nagle z boku brzucha po prawej miałam takie meeega wybrzuszenie (większe niż zwykle) i aż mi się wszystkie 'flaki' wywróciły w brzuchu, więc obstawiam, że to to to

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dotka, a poradzili Ci coś na przeziębienie? :
Taaa.. Jak będzie gorączka powyżej 37,0 stopni to wziąć paracetamol, a tak to iść do rodzinnego i niech Duomox przepisze.

Kur.wa w ogóle to powiem mojemu ginowi, że wiecej do tej poradni patologii nie pójdę, bo szkoda mojego czasu. Dzisiaj siedziałam tam od 9:30 do 13:30. Zapłaciłam 18zł za parking Po to, żeby mieć 2minutowe USG i żeby się dowiedzieć, że Duomox mam sobie wziąć (=jechać do lekarza i tak, bo 'oni leków nie przepisują').

Jedyny plus, to 26.11 mam konsultację z genetykiem, jakiś pan profesor. Bo ja w PPC jestem niby z powodu rozszczepu podniebienia u mnie, no i mamz prof. pogadac, czy u dziecia też może być (ale przyczyny rozszczepu to raczej niedobór kwasu foliowego, nie genetyka).

Graki udanych wizyt dziewczyny!

Co do tej torby tu wrzuconej - myślałam, że to torba do szpitala
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:31   #4610
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Dziękuję
Miałam je brać w zeszłym roku dla Olki własnie i jak zobaczyłam że są dość małe to zwątpilam mocno
Lepsze od takich drewnianych klocków są te takie zwykłe wkladane tylko w wersji maxi bo dziecko układa i się nie rozwala jak chce podnieść jak drewniane No ale to tak jak ma 1.5 roku przynajmniej.. A tak dla roczniaka to takie jak w załączniku - Olka Uwielbiała się tym bawić a do tej pory puzzli używa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447083080725.jpg (25,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1447083086103.jpg (49,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-11-09, 16:41   #4611
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Co do tej torby tu wrzuconej - myślałam, że to torba do szpitala
Mistrzowie pakowania lvl hard

Stary 2015-11-09, 16:41   #4612
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Przypomnialyscie mi wlasnie,ze do dzieciowych wydatkow dochodza w przyszlym miesiacu wydatki prezentowo-gwiazdkowe..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:54   #4613
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Hej dziewczyny. Udalo mi sie dzis odpalic pracowego laptopa. ZObacyzlam, ze dostalam odroczenie napisania doktoratu do pazdziernika 2016 Wiec mam troche czasu. Chociaz chcialabym wyslac dokonczony przed porodem. Dobry news.

Dzis jednak nie czuje sie najlepiej, leze caly czas, a brzuch jakos sie sam napina i to bolesnie

Jutro ide na badanie krwi, w tym na te nieszczesna glukoze. mam rowniez wizyte u gina, ale pewnie nic ciekawego sie nie dowiem. Planuje isc na USG, ale prywatnie, do lekarza, ktory wiem, ze jest swietny i jak cos bedzie nie tak z dzieckiem, to mi powie. Najpewniej w przyszlym tyg.

a co do wydatkow zwiazanych ze zblizajaca sie gwiazdka, my powiedzielismy rodzinie, ze w tym roku nie dajemy prezentow i takowych nie oczekujemy. Mamy na koncie remont lazienek, kupno samochodu, wydatki na nasze dziecko, mysle, ze zrozumieja mozemy co najwyzej kupic i zapakowac jakies czekolady, czy bombonierki, by z pustymi rekami nie isc.

Kupilam kocyk z minky to bedzie drugi. mam w planach zakup jeszcze tylko jednego 100% bawelny, albo bambusa. Jeszcze sie nie zdecydowalam.
Stary 2015-11-09, 16:56   #4614
86ewula
Rozeznanie

Dzięki wszystkim za dobre słowo tak, co wizytę mam spr serduszko wiec juz wytrzymam do tego usg. Miałam iść prywatnie, ale jak wy macie podobnie to sobie odpuszczę. Maluch rośnie bo kopniaki mocne to nie ma co się martwić.

Współczuję wam tych chorób. Boje się tej jesieni bo zawsze coś łapie, a poranny katar mam od początku ciąży. Mam nadzieje ze mnie nic nie rozłoży. Profilaktycznie codziennie dodaje miód gryczany do herbaty i domowy soczek malinowy lub z czarnej porzeczki.
Polecam też na choroby miód wrzosowy ale drogi jest .. :/

I współczuję wam też dziewczyny relacji z rodziną. (Baby montana, lune 1992)
Kurcze nie dałabym rady słuchając takich tekstów. Trzymałabym się z daleka od takich osób.
Moja rodzinka jest bardzo zrzyta. Mam 3 rodzeństwa. Ale męża niestety średnio. Teść tez się mnie nigdy nie spytał czy wszystko ok z ciążą. Wiem ze to taki typ, starej daty gdzie kobieta ma rodzić i zajmować domem. Brat Tż tez mało towarzyski. Nie odwiedzają nas w ogóle. Byli tylko raz zobaczyć mieszkanie jak się wprowadziliśmy. Także tego. .. wiem ze męża to boli ... bardzo lubi odwiedzać moja rodzinę brakuje mu zainteresowania ze strony swojej. Na jego urodziny nikt nie zadzwonił z życzeniami. Ani tata ani brat. .. za to moi co roku przychodzą dają mu w kopercie kasę na prezent. Całe moje rodzeństwo tez przychodzi. Jest tort itd...
;/

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-09 o 17:12
Stary 2015-11-09, 17:05   #4615
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kogiel daje czadu z zachciewajkami, ale rosol kocham od poczatku ciazy, na frytki mnie wzielo tak od 5 miesiaca, a ze chcialam jedno i drugie no to zjadlam.

Aaaa w ogole tz dostal prace

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:07   #4616
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość

a co do wydatkow zwiazanych ze zblizajaca sie gwiazdka, my powiedzielismy rodzinie, ze w tym roku nie dajemy prezentow i takowych nie oczekujemy. Mamy na koncie remont lazienek, kupno samochodu, wydatki na nasze dziecko, mysle, ze zrozumieja mozemy co najwyzej kupic i zapakowac jakies czekolady, czy bombonierki, by z pustymi rekami nie isc.

Kupilam kocyk z minky to bedzie drugi. mam w planach zakup jeszcze tylko jednego 100% bawelny, albo bambusa. Jeszcze sie nie zdecydowalam.

my tak samo, zero prezentów dla nas i od nas, nie jesteśmy w stanie wszystkiego opłacić.

Stary 2015-11-09, 17:13   #4617
kinga1701
Zakorzenienie

My mamy problem z głowy z prezentami, na święta nie jedziemy nikt do nas nie przyjeżdża, więc i prezentów nie będzie.

Nebula to jeszcze sporo czasu masz na napisanie, dobrze, na spokojnie napiszesz, a nie w biegu i w stresie, a to bardzo powazna sprawa jest

Malwi gratulacje dla tż praca jaką chciał, czy taka się trafiła ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 17:17   #4618
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kinga no niestety jaka sie trafila i niestety po znajomosciach, ale wazne ze zaczyna od jutra nie bedzie czekal no i z tymi kwalifikacjami, ktore ma. Uff moze sie uda szybko splacic kredyt i tego komornika i bedziemy szybko na czystko, ale sie nadmiernie nie ciesze, bo zas cos sie spierniczy.

Aaa i gratuluje udanych wizyt

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:20   #4619
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Kinga no niestety jaka sie trafila i niestety po znajomosciach, ale wazne ze zaczyna od jutra nie bedzie czekal no i z tymi kwalifikacjami, ktore ma. Uff moze sie uda szybko splacic kredyt i tego komornika i bedziemy szybko na czystko, ale sie nadmiernie nie ciesze, bo zas cos sie spierniczy.

Aaa i gratuluje udanych wizyt
ważne jest to że będzie pracował, nie tylko przez kasę i wydostanie się z długów, ale dla jego zdrowia psychicznego.

ja właśnie spłaciłam 1000zł z karty kredytowej, została jedna hiszpańska do spłacenia i juuuuż. mam nadzieję że do końca miesiąca dotrwam z tym co mam na koncie

Stary 2015-11-09, 17:25   #4620
mojakaren
Zakorzenienie

86ewula najważniejsze, że wszystko ok!
Jajka kocham

Dotka moja siostra chorowała ponad tydzień, leczyła się domowymi sposobami i nic, poszła do lekarki i dostała antybiotyk bo w ciąży w sumie nic innego nie jest w stanie pomóc, jeśli przeziębienie silne i uciążliwe, po tygodniu brania jest zdrowa jak ryba

malwi89 gratulacje dla TŻ! Co to za praca?

A ja miałam taką mega ochotę na tiramisu
No i w trakcie robienia skapnełam się, że tam wchodza surowe jajka - totalny kalafior z bólem serca, ale dokończyłam dla TŻ i zaniose moim rodzicom eh.... pocieszyłam się suchymi biszkoptami

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości