|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Garnier olia rozjaśniła mi włosy, co robić?
Naturalnie moje włosy są w kolorze mysiego brązu, nie podobał mi się ich kolor więc postanowiłam je pomalować, wybrałam farbę Garnier olia w kolorze brązu, pomalowalam włosy wszystko było ładnie do momentu aż kolor zaczął się zmywac. Teraz mam włosy w kolorze ciemno rudym! Macie jakiś sposób jak to zmyć? Co mogę zrobić żeby powrócić do naturalnego brązu?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Garnier olia rozjaśniła mi włosy, co robić?
nie zmyjesz tego czegos, olia to kiepska farba jak wszytkie bez amoniaku, ufarbuj wlosy np farba Inebrya 5/7 daje odcien ladnego brazu w tonie czekolady lub z farb sklepowych loreal preference bruges - jasny brąz
|
|
|
|
|
#3 |
|
live your passion
|
Słyszałam też, że oleje wnikające typu olej kokosowy czy masło shea mogą przyspieszyć wypłukiwanie koloru. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jeśli masz włosy niskoporowate (gładkie, raczej proste i rzadko lub wcale się puszące) to mogą dodatkowo pielęgnować włosy. W przypadku włosów wysokoporowatych (puszące się, lekkie, podatne na uszkodzenia) mogą niestety wywołać puch.
Dla szybszego efektu lepiej zafarbować na naturalny kolor, ale to też niewiadoma jaki wyjdzie i czy rude refleksy nie będą przebijać. Lepiej oddać się w ręce sprawdzonego fryzjera.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ta farba jest beznadziejna, nie ma amoniaku, a sole amonowe- które siedzą we włosie do 3 tygodni i go niszczą. Odczekaj trochę i zafarbuj np. poziomem 6, popielatym- 6.1 na 3% ładnie zgasi rudy.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#5 |
|
rose rose
|
wypłukać można kolor np. szamponami przeciwłupieżowymi ale im badziej sie wypłucze tym jaśniejszy będzie. pofarbuj inna farba może
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.