Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 17:45   #1531
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

patryska szkoda
właśnie dlatego tak mi zależało na ciąży póki jestem na umowie, bo na działalności to nie ma szans, ciągle trzeba być w pracy bo z czego to utrzymać? A tak jak mówisz, trafienie na sensownego pracownika to droga przez mękę.
Agnessa jak wizyta?
ja niedawno wróciłam z pracy, ale jutro i pojutrze wolne szkoda, że nie mogę się pobyczyć, ale chociaż nie będę musiała rozmawiać z ludźmi

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:49   #1532
Polinezyjka
Zakorzenienie

Wróciłam z pracki i totalny opad z sil... A trzeba kuchnie posprzątać po wczorajszych naleśnikach i miałam jeszcze kilka rzeczy rozpisać i dupka :P chyba się zdrzemnę :P tylko po drzemce to juz w ogóle bede do dupki:P
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:03   #1533
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
GGI musze mieć kogoś takiego kogo będę mogła zostawić samego.. była jedna babka ale kompletnie nie potrafiła strzyc. .. nie postawie byle kogo bo mi klienci odejdą. . wszędzie dałam ogłoszenie przez 2,5 msc zgłosiła się ta właśnie jedna kobieta. . No trudno. .
Kabriela jak skończysz u siebie zapraszam do mnie

'
Jejq to faktycznie fatalnie.... Kurcze takie ,,niby'' bezrobocie a jak widać szału nie ma...
Stary 2015-11-09, 18:07   #1534
gosiaczek071
Zakorzenienie

Na moje wypieki sa super przepisy na piernik, zajrzyjcie. Ja wiele z tamtąd pieke i zawsze wychodzi
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:14   #1535
gocha_cz
Raczkowanie

gosiaczek071
miałam usuwaną 8 chirurgicznie przez znieczulenie cały czas miałam wrażenie że sie ślinię albo i się śliniłam współczuję, trzymaj się

Szczepienia
Łooooo matko ja to już nic nie wiem, rozmawiałam ostatnio z przyjaciółką i na początku miałam zamiar szczepić tylko na obowiązkowe ale po rozmowie z nią kiedy zasugerowała mi że skoro będę posyłać małego do żłobka to powinnam rozważyć rota i pneumokoki, zaczełam się zastanawiać, a teraz to już całkiem zgłupiałam. Czytam sobie co tu piszecie i mam nadzieję że coś mi się rozjaśni. Za wszystkie informacje jestem wdzięczna

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Jednak żeby mieć szerszy obraz tego wszystkiego to przejdę się do pediatry i zapytam o to szczepienie w pierwszej dobie, czy istnieje szansa na przesunięcie, jeżeli tak dlaczego, jeżeli nie też dlaczego.
Jak czegoś się dowiesz to dawaj znać, chętnie poczytam, bo sama ciekawa jestem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od soboty w Lidlu będą fajne termometry za 39,90.
Dzięki za info, aż muszę się zainteresować

Cotton balls w biedrze:
tutaj jak dobrze pamiętam http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...nych-prezentow
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:15   #1536
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gosiaczek - zapisalam stronke ! Dzieki! Tez mam w planach upiec pierniczki ale w Grudniu
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:16   #1537
GGI
Zakorzenienie

Cotton balls w biedrze:
tutaj jak dobrze pamiętam http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...nych-prezentow[/QUOTE]

Dzięki
Stary 2015-11-09, 18:54   #1538
gosiaczek071
Zakorzenienie

co do termoterow, to ja tym razem kupie taki na podczerwien w pistolecie. mamy do ucha, ale takiemu bobkowi ciezko bedzie zmierzyc, z takie w pistolecie mają w szpitalach.
Stary 2015-11-09, 18:59   #1539
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
'
Jejq to faktycznie fatalnie.... Kurcze takie ,,niby'' bezrobocie a jak widać szału nie ma...
No cóż, ja mam sporo znajomych którzy mówią że za tysiąc złotych im się nie opłaca pracować. Tak to już jest.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
co do termoterow, to ja tym razem kupie taki na podczerwien w pistolecie. mamy do ucha, ale takiemu bobkowi ciezko bedzie zmierzyc, z takie w pistolecie mają w szpitalach.
Też muszę kupić, bo przy dziecku się przyda na pewno

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:00   #1540
NieIdealna82
Raczkowanie

Gosiaczek też tym razem kupuje ten "strzelający" .
Ogarniałam ceny to tak rózne że musze dobrze popatrzeć...
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:02   #1541
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Kabriela do mnie też możesz wpaść, jak Ci tak.dobrze idzie. Ja dzisiaj miałam duże plany. Skończyli się na ogarnieciu naczyń i wstawieniu prania... już się wybrało, a ja nie mam siły się ruszyć.

RoseLady czujemy się dzisiaj podobnie. Jakąś tragedia. Jak wczoraj z rana miałam siłę za troje... dzisiaj katastrofa. Także odpuszczam, tyle że pranie rozwiesze, kąpiel i.spać.

Ciastka piernikowe.

Ze względu na czas zamierzam jutro zarobić ciasto na pierniki. Muszę znaleźć gdzieś przepis na dlugolezakujace ciasto na pierniki staropolskie. Za 3 tygodnie będę je piec 😃.
masakra, niech ten dzień już się kończy

podziwiam za pierniki, ja narazie tych wcześnierobionych nieogarniam

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No cóż, ja mam sporo znajomych którzy mówią że za tysiąc złotych im się nie opłaca pracować. Tak to już jest.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Też muszę kupić, bo przy dziecku się przyda na pewno
ja mam taki na podczerwień, z tym,ze nie ma idealnych, one potrafia oszukiwać, więc dodatkowo mam takie elektroniczny pikający jak zmierzy temp. bo jak np. Mały miał 3 dniówkę, to wiadomo tym pikającym mierzyłam, ae dokładniej pokazuje taki zwykły.
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:03   #1542
sisii19
Przyczajenie

Witam bardzo serdecznie, na forum jestem pierwszy raz. Mam takie pytanie, otóż o dziecko staramy się z narzeczonym już kilka ładnych miesięcy. Cykl pażdziernikowy zaczynałam od wywołania okresu luteiną. Miesiączka pojawiła się ok 5 dni po odstawieniu. d 1 dnia cyku brałam inofolic a od 5 dnia clo 1x1 przez 5 dni. Miesiączka nie pojawiła się. Test negatywny ;( 28 października miałam wizyte u ginekologa ciąży nie było ale słowa pani Ginekolog : Pani endometrium jest grubsze niż zwykle. może coś zaczęło się dziać i dostałam luteine 2x1 przez 5 dni dopochwowo. Dziś minął 7 dzień od odstawienia luteiny a miesiączki nadal nie ma. od tygodnia bolały mnie same sutki a od 3 dni całe piersi. czy jest możliwość że jestem w ciąży czy to @ ? 18 mam wizytę u ginekologa ale do tego czasu chyba zwariuje. Prosze was o opisanie waszych przypadków jak to było z wami
sisii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:06   #1543
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ten w lidlu ma być wlaśnie na podczerwień i do ucha. W domu mamy już zwykly elektroniczny i rtęciowy.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:06   #1544
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
masakra, niech ten dzień już się kończy

podziwiam za pierniki, ja narazie tych wcześnierobionych nieogarniam

ja mam taki na podczerwień, z tym,ze nie ma idealnych, one potrafia oszukiwać, więc dodatkowo mam takie elektroniczny pikający jak zmierzy temp. bo jak np. Mały miał 3 dniówkę, to wiadomo tym pikającym mierzyłam, ae dokładniej pokazuje taki zwykły.
No właśnie wiem. W ogóle mamy dobrą wagę z lidla właśnie. Kilo cukru waży na niej 2kg :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-09, 19:10   #1545
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Ja tez mam zamiar, ale zapytam tesciowej jakiego uzywaja w szpitalu...

Cytat:
No właśnie wiem. W ogóle mamy dobrą wagę z lidla właśnie. Kilo cukru waży na niej 2kg :p

Moja mama kupila wage lazienkowa, ktora w roznych miejscach pokoju pokazuje inna wage takze no

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:10   #1546
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ten w lidlu ma być wlaśnie na podczerwień i do ucha. W domu mamy już zwykly elektroniczny i rtęciowy.
O to chyba powiem mamie zeby mi kupila, bo dobra cena Dzieki za info
Cytat:
A jak sie zwazysz z tym kilo cukru i bez to tez wazy 2 kg? Moze on nie ogarnia takich lekkich rzeczy Ja mam tradycyjna wage, nie elektroniczna i tez zle pokazuje - waze na niej wiecej o 3 kg niz na 4 innych ktore sprawdzalam. Chyba nie ma reguly
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:13   #1547
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość

A jak sie zwazysz z tym kilo cukru i bez to tez wazy 2 kg? Moze on nie ogarnia takich lekkich rzeczy Ja mam tradycyjna wage, nie elektroniczna i tez zle pokazuje - waze na niej wiecej o 3 kg niz na 4 innych ktore sprawdzalam. Chyba nie ma reguly
Aż sprawdzę z ciekawości bateria na pewno jest ok, bo kupiliśmy tą wagę jakieś 2 miesiące temu..

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-09, 19:13   #1548
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja tez mam zamiar, ale zapytam tesciowej jakiego uzywaja w szpitalu...
Moja mama kupila wage lazienkowa, ktora w roznych miejscach pokoju pokazuje inna wage takze no

no to daj znac jak sie dowiessz tylko pewnie przeocze post bo tylko dzis moge tyle na kompie siedziec..

ja nie kupuje elektroniki w lidlu. Predzej czy pozniej sie wszystko psuje co mam z lidla, jednak te rzeczy robione prez firme, ktora sie na tym zna mają lepszą jakość. Przekonalam sie nie raz o tym.

ahhh, zapomnaialm sie pochwalić. Dziś zaczelam 20 tydzien
Stary 2015-11-09, 19:15   #1549
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
to tylko się cieszyć mniej musisz kupować

ja mam ciśnieniomierz z lida ijest dobry, termometr dotykowy też z lida i tez jest good. tylko mam taki wygodniejszy, bo ten marny w użyciu się mi zdaje
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:18   #1550
Agnessssa
Rozeznanie

Ja już po wizycie i wszystko jest ok Doktor powiedział, że jest wszystko w porządku, mam zezwolenie na chodzenie, ciśnienie w gabinecie 128/82 czyli cacy Maluch rośnie w oczach 13 cm

Byliśmy w smyku oglądać wózki i chyba na tego Britaxa się zdecydujemy bo jest idealny! Nosidełko na 99% bierzemy Maxi Cosi Cabriofix Kupiłam pare ciuszków małemu
Stary 2015-11-09, 19:19   #1551
sisii19
Przyczajenie

Dziewczyny Pomożecie ???
sisii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:29   #1552
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:

O kurka! Jednak dobrze waży! za to ja ważę znowu kilogram więcej, ojjj

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sisii19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Pomożecie ???
Ale jak? Kup test ciążowy, a najlepiej na beta hcg i trzymam kciuki żeby to była upragnioną ciąża

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-09, 19:31   #1553
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i wszystko jest ok Doktor powiedział, że jest wszystko w porządku, mam zezwolenie na chodzenie, ciśnienie w gabinecie 128/82 czyli cacy Maluch rośnie w oczach 13 cm

Byliśmy w smyku oglądać wózki i chyba na tego Britaxa się zdecydujemy bo jest idealny! Nosidełko na 99% bierzemy Maxi Cosi Cabriofix Kupiłam pare ciuszków małemu
super poka łupy
gosiaczek no proszę, już połowa! Ale ten czas leci.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
O kurka! Jednak dobrze waży! za to ja ważę znowu kilogram więcej, ojjj[COLOR="Silver"]
waż się rano wieczorem waga kłamie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:41   #1554
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Oj to biedna
No jesli nastolatki to ja jestem za. Moja kolezanka sie zarazila HPV od swojego narzeczonego i teraz do konca zycia w stresie ze dostanie raka A jakby byla zaszczepiona zanim sie poznali to by bylo ok... A z ta bezplodnoscia to zrobili jakies dokladne badania czy tylko statystyke? I zalezy czy to bezplodnosc zenska czy meska? Bo wiadomo ze zaszczepia sie nastolatki aktywne seksualnie. Te, ktore nie planuja to raczej zaczekaja. A te aktywne to wiadomo, antykoncepcja hormonalna po kilka ladnych lat (w mlodym wieku i czasem zle dobrana) albo naduzywane tabletki po i to tez moze wplywac zle na plodnosc. Wiec mysle, ze bez dokladnych randomizowanych badan z grupa kontrolna to ciezko powiedziec czy szczepionka powoduje bezplodnosc
To jest pewnie jakiś czynnik ryzyka, na pewno każda szczepionka tego nie powoduje.Chyba, nie wiem

Cytat:
a nie, to do olesnicy mam daleko.

a juz wiem co chcialam... pisala ktoras z Was odnisnie prezntow gwiazdkowych. Ja pare lat temu wymysliam pewien system i sie go trzymamy do tej pory. robimy losowanie, kazdy ma jedną osobę do obdarowania i ustalamy limit kasy, np na poczatku byla to 100zł, teraz robimy za 150 zł. Kazd osoba ma napisac na kartce (lub w mailu, jak kto woli) swoje 3 propozycje co chcialaby dostac. I ta osoba, ktora ją wylosuje (wsyztsko jest tajne) wybiera sobie jedna rzecz z tych 3, wiec jest niespodzianka. Ja wyzlam z taka propozycja po tym, jak mi tesciowa nakupowala badziewnych plastikowych kolczykow i wisiorkow za stowe... stwierdzialm, ze bez sensu kombinowac jak mozna kupic coc, co tenktos naprawde chce czy potrzebuje... to sie przydaje zwalszcza w duzych rodzinach.

jesli chodzi o dzieci, to albo zrzutka na jeden fajny wiekszy prezent, albo jak kto chce. w rodzinie sie pytaja co moje dzieci chca, ja tez pytam. Tak jest od strony meza, natmiast od mojej strony te sie dzielimy, my zawsze mamy dwojke tych samych dzieci (rodzrsnwto zreszta) bo jestemy chrsetnymi, najstarsza siostra jako chrzestna ma mojego Kube, a jescze jedna siostra (mam 3) daje prezent mojej córce a ja ich synowi, bo nie mam kontaktu z hani chrzestną.

wiec mydo obdarowania mamy nasze dzieci, chrzesniakow (lacznie 3) i siostrzenca.

uwazam, ze takie losowanie to fajny pomysl...
My mamy 19 osób do obkupienia Kupowanie zaczynam stopniowo w sierpniu, bo bym z torbami poszła

Cytat:
Na moje wypieki sa super przepisy na piernik, zajrzyjcie. Ja wiele z tamtąd pieke i zawsze wychodzi
Też polecam, Piekę tylko z tej strony i zawsze mi wychodzi każde ciasto. Nieskromnie też dodam,że mam ręke do słodkiego Produkcji i zjadania

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:49   #1555
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sisii19 Pokaż wiadomość
Witam bardzo serdecznie, na forum jestem pierwszy raz. Mam takie pytanie, otóż o dziecko staramy się z narzeczonym już kilka ładnych miesięcy. Cykl pażdziernikowy zaczynałam od wywołania okresu luteiną. Miesiączka pojawiła się ok 5 dni po odstawieniu. d 1 dnia cyku brałam inofolic a od 5 dnia clo 1x1 przez 5 dni. Miesiączka nie pojawiła się. Test negatywny ;( 28 października miałam wizyte u ginekologa ciąży nie było ale słowa pani Ginekolog : Pani endometrium jest grubsze niż zwykle. może coś zaczęło się dziać i dostałam luteine 2x1 przez 5 dni dopochwowo. Dziś minął 7 dzień od odstawienia luteiny a miesiączki nadal nie ma. od tygodnia bolały mnie same sutki a od 3 dni całe piersi. czy jest możliwość że jestem w ciąży czy to @ ? 18 mam wizytę u ginekologa ale do tego czasu chyba zwariuje. Prosze was o opisanie waszych przypadków jak to było z wami
Po luteinie można dostać okres nawet do 10 dni od odstawienia. Ja na Twoim miejscu bym po prostu zrobiła Beta HCG z krwi i będziesz miała pewno dziwie się że nie zasugerowała tego ginekolog. Po za tym g-og i tak nie stwierdzi tak młodej ciąży.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:

Super wieści... No to się zacznie szał zakupowy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

gosiaczek no cudnie już połowa :d
Stary 2015-11-09, 19:53   #1556
Agnessssa
Rozeznanie

W sumie za groszę kupiłam bluzeczki po 7 zł i pajac za 20zł było -50% to skorzystałam z okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151109_194034.jpg (74,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151109_194050.jpg (90,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151109_194105.jpg (78,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151109_194124.jpg (86,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151109_194143.jpg (71,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-11-09, 19:56   #1557
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
no to daj znac jak sie dowiessz tylko pewnie przeocze post bo tylko dzis moge tyle na kompie siedziec..

ahhh, zapomnaialm sie pochwalić. Dziś zaczelam 20 tydzien

Spoko, w weekend bede wiedziec i zapisze sobie na pewno, wiec jak ominiesz post to sie przypomnij najwyzej

Fajnie polowa...ma-sa-kra

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Agnessa super wiesci i fajne łupy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:58   #1558
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
O kurka! Jednak dobrze waży! za to ja ważę znowu kilogram więcej, ojjj
No widzisz wiem ze one maja jakas minimalna wage od ktorej dobrze pokazuja. Ta moja zwykla do pewnego momentu pokazuje 0 kg a potem nagle np 10. Elektroniczne chyba sie czuja zobligowane zeby cokolwiek wyswietlic i potem wychodza takie kwiatki
Cytat:

Super wiesci! Sliczne ciuszki
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-09 o 20:00
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 20:03   #1559
renata3_
Rozeznanie

termometr
Ja kupilam w piatek termometr na podczewien do czola, pokarmu, wody Microlife NC150. Mam nadzieje ze sie sprawdzi.
Stary 2015-11-09, 20:05   #1560
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie za groszę kupiłam bluzeczki po 7 zł i pajac za 20zł było -50% to skorzystałam z okazji
Śliczne te ciuszki faktycznie za grosze nie wiedziałam że mają jakąś wyprzedaż.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości