Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 11:55   #2431
confused women
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Jak dostaniesz wynik w czwartek wpisz sobie "kalkulator beta hcg" w wujka Google i tam Ci wszystko wyskoczy. Wiem o czym piszesz i czego się boisz bo ja boję się tego samego, ale po tej akcji z niską betą i dwoma dniami nerwów i płaczów - powiedziałam sobie DOŚĆ. Nic się nie dzieję niepokojącego - nie mam ostrych bóli brzucha, nie plamię, dobrze się czuje- wrzucam na luz, bo inaczej oszaleję
Mnie już piersi męczą strasznie - bolą i wielkie się zrobiły, chyba zakup bielizny mi się szykuje bo ledwo mieszczę je w stanik TŻ był zachwycony, do kiedy nie zabroniłam dotykać bo bolą i teraz po łapach bić muszę Mnie nic nie mdli ani nic - miewam tylko tak, że mam na coś straszną ochotę, a jak już to dorwę to nie spełnia moich oczekiwań i już tego nie chcę. A teraz doszło do tego że źle spie - znowu wstałam o 4 w nocy i usnąć nie mogłam i dziś mam chyba wzdęcia dobrze że sama dziś w biurze jestem..
Ok, tak tez zrobię, znowu jak beta będzie niska to kolejne zmartwienie gotowe.. Ale staram się być dobrej myśli i myśleć tak jak Ty, dobrze się czuję, też żadnych niepokojących objawów nie mam, więc powinno być ok
Biedny Twój TŻ By się chłop chciał nacieszyć a nie dadzą
Czyli już objawy ciążowe obie mamy
Stary 2015-11-09, 12:23   #2432
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
o kurczę to faktycznie Twój TŻ może mieć traumę

taka to jest złośliwość losu, jeden facet chce mieć dziecko, czuje instynkt jak Twój TŻ - nie ma, inny nie chce - od razu zaliczy wpadkę

Mój TŻ też chce być ojcem, już od dawna chciał ale jestem 6 lat młodsza od niego więc musiał poczekać No i teraz już mija rok odkąd zaczęliśmy się starać. Pierwsza ciąża po 7 miesiącach, zobaczymy kiedy teraz się uda...
Ja jestem młodsza od mojego o 12 lat. Więc on ma dodatkowo presje czasu. Strasznie mnie zaskoczyło że udało się nam zajść już w pierwszym miesiącu starań, teraz nachodzą mnie myśli, że może mogłam coś zrobić żeby ją utrzymać.
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:34   #2433
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nie! Tak nie można myśleć Nie mogłaś nic zrobić, widocznie tak miało być. Prawdopodobnie maleństwo miało jakąś wadę genetyczną, więc nic nie mogłaś zrobić.

Głowa do góry, będziemy miały zdrowe maluszki już niedługo

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:49   #2434
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Mysza, rozsądna kobita z Ciebie, tak trzymaj :-*
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Czy będę płakać, czy nie, tyle samo czekania mnie czeka i tyle samo bólu... I też zazdroszczę tym, które mogą rulić swoje maleństwa i nie kumam, jak można na nie narzekać...
Na wszystko można narzekać my mimo że się staramy dość długo, to jakbym już urodziła i dziecko mi płakało non stop to też bym narzekała normalne.

Cytat:
Lubie takie mocne i rozsądne dziewczyny to ja poczekam w napięciu i z kciukami razem z Tobą na wyniki Jak tylko masz rozgarniętego lekarza to na 100% jakiś ktoś z tego będzie
Na pewno

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Odpuszczamy starania do stycznia kilka problemów teraz wyszło i wolimy je przeczekać.
Oj przykro mi ale styczeń już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Aaa i mam już wyniki z toksoplazmozy, różyczki i CMV wszystko jest ok
Super

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Ja jestem młodsza od mojego o 12 lat. Więc on ma dodatkowo presje czasu.
Nie przejmuj się przecież wiedział o tym że jesteś młodsza. Poza tym facet zawsze może - nie tak jak my

Nie zacytowało mi wszystkiego
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:49   #2435
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
Nie! Tak nie można myśleć Nie mogłaś nic zrobić, widocznie tak miało być. Prawdopodobnie maleństwo miało jakąś wadę genetyczną, więc nic nie mogłaś zrobić.

Głowa do góry, będziemy miały zdrowe maluszki już niedługo
Masz rację, należy mi się

Czekam grzecznie na owulację.
Trzymam za Twoje testowanie.
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:55   #2436
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzięki! Najgorsze że przesunęło mi owulację! I nie wiem czy w sobotę nie będzie za wcześnie na test

Stary 2015-11-09, 13:18   #2437
silver89
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! Najgorsze że przesunęło mi owulację! I nie wiem czy w sobotę nie będzie za wcześnie na test
Fanta na kiedy Ci przesunęło, bo miałaś chyba tak samo jak ja ovu 3 listopada ?
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:25   #2438
Fantasmagori
Zakorzenienie

Najpierw miała być 31 października. Potem przysunęło mi na 3 listopada a dzisiaj jak zaznaczyłam temperaturę to mi przesunęło na 4

Stary 2015-11-09, 13:27   #2439
silver89
Rozeznanie

Cytat:
Najpierw miała być 31 października. Potem przysunęło mi na 3 listopada a dzisiaj jak zaznaczyłam temperaturę to mi przesunęło na 4
Hmm to byłoby 10 dpo, może będzie coś widać, chyba warto spróbować
Stary 2015-11-09, 13:55   #2440
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pewnie zwłaszcza że jestem niecierpliwiec mam zapas testów, tych 10 więc może, może coś wyjdzie...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Lecę do pracy Miłego dnia wszystkim

Stary 2015-11-09, 16:13   #2441
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Z miłości! To jest jedyny pewniak jeśli chodzi o kobiecy organizm
P.S. Widzę, że tylko my tak zawsze po nocach siedzimy
Też mi się właśnie tak wydaje
Ja to na bezsenność cierpię od dawna niestety, przynajmniej mi się mniej nudzi jak nie mogę zasnąć
Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Oj Iza chyba na wagary chodzilas jak byla anatomia czlowieka w szkole Dziewczyny dobrze Ci mowia. Dopytaj lekarza przy kolejnej wizycie to Ci wytlumaczy czemu sie tak liczy
Haha nawet maturę z biologii zdawałam ale jakoś tak się widać nie przykłada łam, albo faktycznie mam coś nie tak z organizmem.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Z listopadowych seksów rodzą się sierpniaki. Wiem, bo sama mam syna z sierpnia. Przy in vitro liczy się inaczej termin porodu, ale dziewczynyz wątku mojego pisały, że zaszły np 1.11. Jak ja miałam transfer (6.12), to już był założony wątek sierpniówek. Taka jest rozbieżność w obliczaniu własnie przez to, że liczy się termin z o.m. Izabela, być może miałaś źle obliczony termin porodu? Tzn żeby się o tym przekonać, trzebaby czekać na rozpoczęcie akcji samoistne. Moja przyjaciółka miała o 10 dni za wcześnie wyznaczony, lekarz się upierał przy swoim, ona przy swoim i urodziła wg jej obliczeń dzień po terminie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No właśnie, ale z końca listopada może się urodzić dziecko na początku września prawda? Tak by się zgadzało...
Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Wiem ze są takie domowe urządzenia do ciężarnych pozwalające sprawdzać jak serduszko bije, może nie w tak wczesnym okresie ale od ok 10 tyg Wygooglujcie Fetal Doppler albo Prenatal Heart Monitor, są tez z funkcja USG. Na ebay.com są w bardzo rozsądnych cenach nawet.
Może to by rozwiązało problem??

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja bym nie polegała takich domowych. Jednak nie ma to jak lekarz.

Cytat:
Panna Izabela dziewczyny Ci już napisały odpowiedź więc nie będę się powtarzać Powiem tylko tak że skoro miałaś termin na początek września to się zgadza że musiało być zapłodnienie w środku grudnia - ciąża trwa pełne 9 miesięcy, czyli grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień cały to jest 9 miesiąc i na początku września termin
Zresztą zobacz sobie pierwszy lepszy kalkulator terminu porodu: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...3.html?fresh=1

No u mnie temperatura na razie ciut urosła Fajnie by było jakby nam się już teraz udało, w dodatku przydałoby by mi się iść na L4 w grudniu, tyle mamy z TŻ planowanych ważnych wyjść, no i egzaminy w szkole...A u mnie w grudniu nie ma szans na wolne Więc ciąża wskazana również dlatego
W środku listopada, nie grudnia oj tam nieważne. Teraz mnie będziecie miały za tępaka

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jestem już po wizycie u gina. Usłyszałam że pierwsze poronienie to przypadek i na jakieś badania skieruje mnie ewentualnie po drugim. Ale ja nie chce ryzykować drugiego ! To okropne uczucie pustki i straty. Trzymam się myśli że zajdę w ciążę równie szybko jak za pierwszym razem. Lekarz nie widzi przeciwwskazań do starania już w tym cyklu. Pewnie wszystko mi się teraz rozreguluje więc nie wiem jak to będzie z owulacją. Obecnie 9 dc i nadal trochę krwawię.
Mam mieszane uczucia po tej wizycie. Chyba zapiszę się do innego lekarza.
Dobrze że jest ten watek, tyle cennych informacji i pozytywnych emocji.
Doskonale Cię rozumiem. Ale może tamten dzieciaczki był po prostu za słaby i tyle?

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Odpuszczamy starania do stycznia kilka problemów teraz wyszło i wolimy je przeczekać.

A więc tak:
- od ostatniej miesiączki jest łatwiej, bo zazwyczaj ciężko jest ustalić ostatnią owulację. Ale oczywiście są metody by użyć ostatniej owulacji do obliczeń TP. Przy baardzo nieregularnych cyklach zazwyczaj lekarze opierają się na USG wykonanym do 10 tygodnia ciąży. Co więcej można liczyć TP od pierwszych ruchów płodu oraz od momentu obniżenia brzuszka.
- miałaś termin na wrzesień, prawda? ogólnie to regularnie miesiączkowałaś? Podaj datę OM i długość cykli
- generalnie czysto teoretycznie nie mogłaś zajść w ciążę w listopadzie skoro miałaś miesiączkę w grudniu.
- owszem są kobiety "miesiączkujące" w czasie ciąży. Zdarza się to. Taka kobieta dostaje krwawienia w dniu spodziewanej miesiączki. Tylko, że zazwyczaj te krwawienia są skąpe i krótkie. Kobieta na ogół miesiączkująca skąpo może je pomylić z normalną miesiączką.

Nie polecam domowych "słuchaczy" tętna. Czasem odnalezienie tętna przez położną/lekarza jest trudne ze względu na ułożenie dziecka, tkankę tłuszczową matki oraz tydzień ciąży. Taka matka zafiksuje, gdy nie wysłucha tętna w ciągu jakiegoś tam czasu. Nie raz nie dwa sama "bawię" się długo by wysłuchać tętna u dzieci u których się już słucha. Zaczyna się słuchać tętna po 28 tygodniu ciąży. Ja sobie jakoś poradzę, bo po pierwsze to ja trzymam urządzenie i trochę się na tym znam. A taka matka wpadnie w panikę. Ba, wysłucha swoje tętno i stwierdzi, że jej dziecko w brzuchu umiera.

Matka może się wsłuchiwać w ruchu płodu. To ona zna najlepiej swoje dziecko. Wie kiedy ma momenty aktywności, a kiedy zazwyczaj śpi. Jest kilka metod liczenia ruchów płodu. Każdy lekarz robi inaczej Ale sens jest ten sam i jest to bardzo potrzebne
Wg om (6.12) miałam chyba na 12.09 a z usg na 3.09 Nie wiem, że kiedy zaczęła by się akcja, bo miałam wywoływany poród 30.07, aczkolwiek miałam wcześniej zagrożenie wcześniejszego porodu przez szyjkę. A @ mam 7_dniowe i obfite w Teraz będę bardziej obserwować i liczyć, wcześniej się udało przypadkiem
Cytat:
Silver, to dobrze że wyniki ok

Ja nawet nie wiedziałam że poronienia są tak częste. Dopiero gdy nas to spotkało to znajomi zaczęli mówić że im/ kogoś z ich rodziny mieli taką sytuację. Wyszło na to że praktycznie każdy zna kogoś kto stracił ciążę. Więc faktycznie wychodzi na to że jest to niestety bardzo częste
Są częste, są... To wiedziałam już wcześniej i bardzo się tego bałam.

Cytat:
o kurczę to faktycznie Twój TŻ może mieć traumę

taka to jest złośliwość losu, jeden facet chce mieć dziecko, czuje instynkt jak Twój TŻ - nie ma, inny nie chce - od razu zaliczy wpadkę

Mój TŻ też chce być ojcem, już od dawna chciał ale jestem 6 lat młodsza od niego więc musiał poczekać No i teraz już mija rok odkąd zaczęliśmy się starać. Pierwsza ciąża po 7 miesiącach, zobaczymy kiedy teraz się uda...
Mój tż chciał szybko dziecko, które wcześniej niż ja. A przecież oboje jesteśmy młodzi
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dzięki

Na wszystko można narzekać my mimo że się staramy dość długo, to jakbym już urodziła i dziecko mi płakało non stop to też bym narzekała normalne.

Na pewno

Oj przykro mi ale styczeń już tuż tuż

Super

Nie przejmuj się przecież wiedział o tym że jesteś młodsza. Poza tym facet zawsze może - nie tak jak my

Nie zacytowało mi wszystkiego
Ja tam nie będę narzekać.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:24   #2442
Milagr0s
Raczkowanie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:

Ja bym nie polegała takich domowych. Jednak nie ma to jak lekarz.
Ależ wcale mi nie chodziło o to by takie urządzenie zamieniło wizyty do lekarza tylko bardziej mi chodziło o rozwiazanie dla dziewczyn w ciąży które maja potrzebę sprawdzanie akcji serca dziecka, a wiadomo ze codziennie do lekarza z czymś takim się nie pójdzie :-P
No ale skoro Tija mówi ze to ściema i raczej nie działa to oczywiście nie ma dyskusji, bo żadnych innych opinii od użytkowników osobiscie nie słyszałam, chociaż ten naprzyklad na Amazonie ma 387 opinii i piec gwiazdek z pięciu jako ocenę wiec chyba bym skusiła sie wypróbować http://www.amazon.com/Womb-Music-Hea.../dp/B00Z52R76S

Przeczytałam tez co ludzie dokładnie tam piszą i wyglada na to ze jak już sie natrafi na miejsce w którym jest serduszko to pózniej już stale to działa i można sobie sprawdzać - Co sądzicie o opiniach?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2015-11-09 o 16:28
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:37   #2443
201604261006
Konto usunięte

Mój Tż miał wypadek w pracy całą głowę ma rozcięta. Jeździliśmy do szpitala to zszywali mu a rana od lewej brwi aż do 'środka' głowy. tyle krwi to chyba nie widziałam
Stary 2015-11-09, 16:54   #2444
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Mój Tż miał wypadek w pracy całą głowę ma rozcięta. Jeździliśmy do szpitala to zszywali mu a rana od lewej brwi aż do 'środka' głowy. tyle krwi to chyba nie widziałam

Ojej, co sie stalo?
Mam nadzieje ze to tylko rozcieta skora, zadnych wstrzasnien? Trzymaj sie dzielnie.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:58   #2445
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Ojej, co sie stalo?
Mam nadzieje ze to tylko rozcieta skora, zadnych wstrzasnien? Trzymaj sie dzielnie.
Nie wiadomo, mamy obserwować. Póki co śpi..
A dorabia sobie na budowie u kolegi, rozpadło im się rusztowanie i dostał taką częścią, rurą czy czymś.
Stary 2015-11-09, 18:52   #2446
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Matko jedyna, biedny
Trzymajcie się tam!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:54   #2447
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Osz cholera. Mam nadzieję,że prócz blizny nic nie będzie. Obserwuj go i dużo zdrowia dla niego
Stary 2015-11-09, 19:06   #2448
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Matko jedyna, biedny
Trzymajcie się tam!
Cytat:
Osz cholera. Mam nadzieję,że prócz blizny nic nie będzie. Obserwuj go i dużo zdrowia dla niego

Blizna będzie okropna, pamiątka na całe życie, ale najważniejsze aby to była tylko blizna

Eh dziwny mam ten cykl strasznie. Ciągle jakieś dziwne plamienia. Ostatnią @ miałam 30.08. Potem ciągle plamienia, czerwono brązowe.. Ciągle mi się wydawało że to @ ale przestawało plamić. Byłam pewna że 18.10 dostałam @ bo było normalnie jak zwykle, kilka dni i obfite dość. Mam dziś 23 dc i kolejne plamienia.. Tak min raz na tydzień mam jakieś kilkudniowe plamienia, max 2-3 dni. Wczoraj znowu i ciągle trwa I ciągle mnie boli tu po prawej stronie, jajnik czy co?

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-11-09 o 19:07
Stary 2015-11-09, 20:20   #2449
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Blizna będzie okropna, pamiątka na całe życie, ale najważniejsze aby to była tylko blizna

Eh dziwny mam ten cykl strasznie. Ciągle jakieś dziwne plamienia. Ostatnią @ miałam 30.08. Potem ciągle plamienia, czerwono brązowe.. Ciągle mi się wydawało że to @ ale przestawało plamić. Byłam pewna że 18.10 dostałam @ bo było normalnie jak zwykle, kilka dni i obfite dość. Mam dziś 23 dc i kolejne plamienia.. Tak min raz na tydzień mam jakieś kilkudniowe plamienia, max 2-3 dni. Wczoraj znowu i ciągle trwa I ciągle mnie boli tu po prawej stronie, jajnik czy co?
Zdrowia dla TŻta
Może to jakieś plamienie związane z owulacja?

Nocka zaczęła się ciekawie. Pacjentka z poronieniem. Oby dalej było spokojnie
Stary 2015-11-09, 20:39   #2450
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

zdrówko dla TŻ co do bólu do chyba owulacja a plamienie też czasem występuje podczas owu.

ja jestem w 24 dc i póki co okropny ból jajnika( wciąż ) dzisiaj doszedł ból głowy -oby nie na @ żadnych innych objawów @ nie mam... oby do testowania! Jestem pewna, że w tym miesiącu miałam owu później niż zawsze, ale będę testować w 29 dc bo co mi szkodzi
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:54   #2451
cavagirl
Rozeznanie

Ja nigdy nie miałam plamień i nie mam pojęcia skąd takie częste plamienia. Ale pewnie do lekarza bym z tym poleciała znając mnie...
U mnie dalej zero objawów @ Coraz bardziej mnie to wkurza, testy negatywne a @ kolejny raz się spóźnia. W tym cyklu dużo bardziej wyluzowalam niż w poprzednim, więc to raczej nie przez stres...I nie było już niewiary w II kreski, a to duży postęp Jak @ nie przyjdzie to zrobię drugi test może w czwartek. Dzisiaj byłam u fryzjera na farbie i już się martwię czy gdyby jednak to czy nie zaszkodziłabym tym. Ehh... Słodkich snów, dziewczyny!
A, jeszcze mi sie przypomniało, że u fryzjera jakaś klientka opowiadała o pozytywnym myśleniu i jak sobie poustawiała na różnych sprzętach na tapetach np. kobietę w ciąży.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 23:38   #2452
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
byłam w weekend w odwiedzinach kuzynki, która urodziła synka miesiąc temu, taki fajny oczywiście cała rodzina pytania, a kiedy my, które mnie wkurzają na potęgę :/ nikomu z rodziny nie mówiłam, że zaczęliśmy starania, chce aby była niespodzianka.

Co do maluszka, to wzięłam go na ręce ale miałam stresa, takie maleństwo... i od razu czarne myśli miałam przed oczami, że jak zajdę i już urodzę to sobie nie poradzę

już za tydz testowanie, w koncu bo tak mnie jajnik strasznie boli-kłuję, ciągnie -nie wiem co to oby oznaka ciąży
Dasz sobie radę z dzieckiem, każda z nas sobie poradzi, trzeba się tylko nauczyć totalnej improwizacji :-P
Trzymam kciuki za najbliższy test

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Witaj Bajaderkowa
Najgorsza jest ta presja otoczenia i te głupie komentarze: pasuje Wam takie, przydałby się Wam taki, ile jeszcze chcecie czekać, kiedy Wy, itd. Aż mnie czasem korci, żeby powiedzieć tym wszystkim życzliwym, na przekór,np. "a czekamy, aż wynajdą lekarstwo na bezpłodność". Ich mina musiałaby być bezcenna, dopiero wtedy byłoby im głupio

No właśnie biorąc to na logikę i zwalając na biologię, tak powinno być Ale nieraz słyszy się, że kobieta nie wiedziała, że jest w ciąży i miała miesiączki. Już pominę te wszystkie programy na TLC, m.in. Ciąża z zaskoczenia, ale mam przykład niedaleko, - moja sąsiadka nie wiedziała do 5 miesiąca, że jest w ciąży ( wpadka, dziewczyna 17 lat). Z racji sporej nadwagi brzuch jej nie urósł, i normalnie miesiączkowała, regularnie, co miesiąc. Więc jestem w stanie uwierzyć, że anomalie się zdarzają
No moja ciocia zorientowała się że jest w ciąży pod koniec maja, a w lipcu urodziła moją kuzynkę, w jakoś w ósmym miesiącu. Do tej pory tego nie ogarniam, tym bardziej odkąd sama jestem matką, ale widocznie się da:-/

Cytat:
To ja mam inny rozum, nie chłopski w każdym razie u mnie do zapłodnienia nie mogło dojść w grudniu, tzn musiałoby dojść do niego jakoś w połowie grudnia, a ja termin miałam na początek września...
No ale ja to w ogóle jestem jakąś anomalią, w dodatku nie kumatą, jak się okazuje
Na mój babski rozum dziwnie jest liczyć początek ciąży od 1 dnia @, skoro do zapłodnienia jeszcze miałoby nie dojść (to tak jakby być w ciąży przed zapłodnieniem), no ale tak lekarze liczą to co zrobić. Ja akurat wiem, kiedy uprawiam sex z mężem, zwłaszcza że zapisywał w aplikacji każdy jeden raz
No nic, nieważne, z ciekawości zapytałam, bo u mnie wyszło to inaczej jakoś, niż Wy tu piszecie. No ale skoro nie ma takiej możliwości, to ja nie wiem, skąd mam Córkę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja cały czas uważam że liczenie tygodni ciąży patrzac na miesiączki to trochę jak wróżenie z fusów, dlatego nie ma co się tak sugerować i spinać tymi obliczeniami. Ja wiem że lekarze muszą się na czymś oprzeć, ale okres akurat wg mnie jest strasznie niemiarodajny.

Cytat:
Zdrówka dla tżta :-( biedny, ale jakby miało dziać się coś poważnego, to chyba od razu by się działo...

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam plamień i nie mam pojęcia skąd takie częste plamienia. Ale pewnie do lekarza bym z tym poleciała znając mnie...
U mnie dalej zero objawów @ Coraz bardziej mnie to wkurza, testy negatywne a @ kolejny raz się spóźnia. W tym cyklu dużo bardziej wyluzowalam niż w poprzednim, więc to raczej nie przez stres...I nie było już niewiary w II kreski, a to duży postęp Jak @ nie przyjdzie to zrobię drugi test może w czwartek. Dzisiaj byłam u fryzjera na farbie i już się martwię czy gdyby jednak to czy nie zaszkodziłabym tym. Ehh... Słodkich snów, dziewczyny!
A, jeszcze mi sie przypomniało, że u fryzjera jakaś klientka opowiadała o pozytywnym myśleniu i jak sobie poustawiała na różnych sprzętach na tapetach np. kobietę w ciąży.
Nie no przecież farba znowu nie wnika Bóg wie gdzie, tylko farbujesz martwe włosy...

Ja mam ten okres taki nie mój jak nigdy, krwawienie ledwo ledwo to raczej plamienie cały czas jest, żadnych bóli ani innych okresowych objawów... Masakra.:-(

A jutro chyba sporo dziewcząt testuje trzymam kciuki, ja jutro na 12 idę do pracy, a potem na imprezę na miasto:-D cieszę się, oby tylko nie lało...

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 05:20   #2453
StayStylish
Raczkowanie

Dzien dobry
Nadrobie was jutro, bo wolne

Ostatnia miesiaczke mialam 13 listopada, owulacja w 15dc. Kiedy mozliwe jest zobaczenie czy serduszko bije przez usg? Bo juz sie gubie. 6 tydzien wg ostatniej miesiaczki czy 6 tydzien po owulacji?

Wysłano przy użyciu Tapatalk

---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Ps.
Jakie to jest dziwne, ze wlasnie rozpoczelam drugi miesiac ciazy (5tydz) wedlug OM

Stary 2015-11-10, 05:29   #2454
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wg OM chociaż niektórzy mówią żeby iść dopiero w 8 od OM bo wtedy już widać na pewno ale u mnie w 6 było widać wyraźnie

Stary 2015-11-10, 08:35   #2455
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
No dziekuje za wsparcie , bo zalamalam sie strasznie . No teraz czekam na @ jak nie bedzie to zrobie test .

Dziekuje kochana tak zrobie , poczekam jeszcze we wtorek juz powinna byc @ . Strasznie sie zalamalam jakos taka nadzieje mialam ze sie uda w tym miesiacu . ; ( no zobaczymy moze nie wszystko stracone . Chociaz mam obiawy @ bol piersi i zle samopoczucie . :/
Justynka czekam na informacje z dzisiejszego dnia i 3mam kciuki!
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:43   #2456
asicuha
Wtajemniczenie

To ktore dziewczyny dzis testuja??

Ja wczoraj robilam test owu, tym razem obie kreski slabe, dzis powtorze,
ale pierwszy raz zdarzylo mi sie ze przy przytulaniu bardzo bolal mnie brzuch/jajnik prawy.
Mam nadzieje ze to dobry objaw
A przy okazji powiedzcie mi czy po przytulaniu dlugo lezycie z nasieniem? Ja tak moze z 5 minut leze i biore prysznic, zastanawiam sie czy to plemnikom wystarczy?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:20   #2457
justyna1406
Raczkowanie

Hej dziewczyny . No ja dzis nie testuje , wczoraj juz mi spadla temperatura a dzis jeszcze bardziej spadla , czyli @ za chwile przyjdzie ; ( a zreszta nie mam testu w domu . Ale to i tak bez sensu ; ( ja juz stracilam nadzieie ; (
Stary 2015-11-10, 09:31   #2458
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Nadrobie was jutro, bo wolne

Ostatnia miesiaczke mialam 13 listopada, owulacja w 15dc. Kiedy mozliwe jest zobaczenie czy serduszko bije przez usg? Bo juz sie gubie. 6 tydzien wg ostatniej miesiaczki czy 6 tydzien po owulacji?

---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Ps.
Jakie to jest dziwne, ze wlasnie rozpoczelam drugi miesiac ciazy (5tydz) wedlug OM

Ja sobie założyłam BellyBestFriend i tam mi pokazywało, że serduszko będzie widać po skończonym 6tc + 3d (czy jakoś tak) czyli jak zacznie się 7tc i tak też było
Tak że jeszcze z 3 tyg. i zobaczysz, wcześniej będzie widać czy jest pęcherzyk ciążowy. Ja w nagrodę za cierpliwość zobaczyłam już zarodek z serduszkiem. A kiedy planujesz iść do lekarza?

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To ktore dziewczyny dzis testuja??

Ja wczoraj robilam test owu, tym razem obie kreski slabe, dzis powtorze,
ale pierwszy raz zdarzylo mi sie ze przy przytulaniu bardzo bolal mnie brzuch/jajnik prawy.
Mam nadzieje ze to dobry objaw
A przy okazji powiedzcie mi czy po przytulaniu dlugo lezycie z nasieniem? Ja tak moze z 5 minut leze i biore prysznic, zastanawiam sie czy to plemnikom wystarczy?
Moją koleżankę tak bolał i teraz ma córkę Emilkę Zawsze mówiła, że ona to moment zapłodnienia czuła, bo ją po seksie tak brzuch bolał jak nigdy Gdzieś czytałam że najlepiej tak z 15-30 min poleżeć na spokojnie, ale wiadomo różnie to bywa
Stary 2015-11-10, 09:37   #2459
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie założyłam BellyBestFriend i tam mi pokazywało, że serduszko będzie widać po skończonym 6tc + 3d (czy jakoś tak) czyli jak zacznie się 7tc i tak też było
Tak że jeszcze z 3 tyg. i zobaczysz, wcześniej będzie widać czy jest pęcherzyk ciążowy. Ja w nagrodę za cierpliwość zobaczyłam już zarodek z serduszkiem. A kiedy planujesz iść do lekarza?

Moją koleżankę tak bolał i teraz ma córkę Emilkę Zawsze mówiła, że ona to moment zapłodnienia czuła, bo ją po seksie tak brzuch bolał jak nigdy Gdzieś czytałam że najlepiej tak z 15-30 min poleżeć na spokojnie, ale wiadomo różnie to bywa
Wolalabym syna :P haha, oczywiscie zart, chce po prostu bobasa

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:55   #2460
silver89
Rozeznanie

Cześć Ech mi temperatura dziś spadła mam nadzieję, że to taki jednorazowy spadek...

Edytowane przez silver89
Czas edycji: 2015-11-10 o 10:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości