![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Mam burżuła, wkurza mnie w ogóle kolorówka, musiałaby mieć 10x dłuższą datę przydatności żebym dała radę cokolwiek zdenkować. Marnowanie pieniędzy. Mnie kusi bronzer Eris, bo mi się wizualnie ta czekolada podoba ![]()
![]() |
#2522 |
MBZ♥
|
To uff. Może coś z sali zabaw przywlekła. Oby na tym się skończyło.
Nie umiem bronzerami:/ Ja chcę cień do brwi Anastasia ale dolar tragicznie stoi i cena skoczyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Spokojnej nocy! ![]()
#2524 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prawdę pisząc to się nie przejmuję, nie zamartwiam tylko wkurzam i irytuję. Dla mnie to naprawdę bez różnicy. I właśnie patrząc na Filipa rok temu, gdzie w grupie był jednym ze starszych i ciągnął równo w dół (czyli nie ciągnął w górę tak, jakbym sobie tego życzyła ![]() Nie mniej pamiętajcie - nie baraszkujcie z tż na przełomie maj/kwiecień bo potem dziecko z końca roku się rodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Internet nie kłamie, Panika ściemnia! sesesese Ola dziecię anioł! Przebawiła się na podłodze cały czas. I jaka śliczna bestyjka. Cały Michaś. I w sumie oboje podobni do pana ojca ![]() I jak to na forum - 5min rozmowy z Paniką i boli brzuch ze śmiechu. Pani, skąd Ty się taka optymistka wzięłaś? Zarażaj! Fifi właśnie książeczkę"dla geniuszy" wziął do łóżka. Czuję, że szybko nie uśnie. Ba, słyszę, że szybko nie uśnie. taki mam plan. Materiał już kiedyś pokazywałam zdaje mi się, ale teraz wrzucę w załącznik. Wziełąm kawał materiału 1,6m x 1,0m i jest tego kuuuupa, bo w pierwszej wizji chciałam szyć podwójnie, ale okazuje się, że jest gruby (taki jakby bajowy). W związku z czym komin podwójny, czapka pojedynczo, a z resztą nie wiem co zrobię ![]() Cytat:
uhuhu... no się zaczęło... Eh... mokry kaszel... Wersja lajtowa kaszlu- inhalacje z soli i nieśmiertelna maść ze świstaka (czyli rozgrzewająca). Wersja ostra kaszlu - inhalacje, maść ze świstaka, oklepywanie, bańki i syrop wykrztuśny w dzień. No i higiena nosa bo u nas katarzysko było głównym winowajcą. Zamówiłam Fifowi dzisiaj książkę o Mikołaju (tą, którą polecała Scarlett - przejrzałam w Empiku i się uśmiałam, ubaw po pachy szczególnie jak zagląda się Mikołajowi co ma pod brodą). A na dodatek Inwentarz Drzew (w ramach kształcenia małego arborysty). I na koniec mojej wypowiedzi chciałam jeszcze raz, na forum publicznym podziękować pani Panice oraz pani Kwiatuszkowi za podarunki dla Pchełki. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Ah, no i przede wszystkim zdrówencja dla Z. Oby to była "chwilówka".
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-09 o 20:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogie cholerstwa w ogóle są - ale ktoś na YT, chyba nieesia albo katosu, ale pewna na 100% nie jestem, porównywał, że w sumie z Catrice są całkiem niezłe ospowiedniki.
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Sorce oklepywania jak? Przez kolano, głowa lekko w dół? Poklepywać od dołu do góry czy odwrotnie?
Maść ze świstaka - nie wiem czy tutaj to znajdę ![]() ![]() Z nosem chyba nic nie zrobię bo to ten spływający do gardła (?), nic nie wyciągnę. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Fajnie poczytać o Was ![]() Zazdroszczę talentu, załącznik pooglądam jutro na kompie ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-09 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, próbowałam oklepywać zgodnie z zasadami (ręka w łódeczkę, odpowiedni kierunek) i Filip tylko mi się darł. A poszłam do takiego znachora (świetny lekarz pediatra, który jest uważany za rodziców za geniusza i potwora [potrafi zjechać rodziców tak, że wychodzą zapłakani], diagnozy w punkt, leczenie w punkt), który powiedział, żeby tylko klepać po klacie i pleckach, byle nie po serduszku. Zawsze to coś da i pomoże. Ów lekarz był ostatnim lekarzem, u którego byłam z FIlipem w marcu - od tamtego czasu zdrowy, albo infekcyjki takie, z którymi sobie daję radę sama w 2-3 dni. I oczywiście, żeby nie było - to nie jakiś lekarz samozwańczy, znachor, szaman tylko normalny lekarz przyjmujący już tylko prywatnie. To on nam zarzucił świstakiem i bańkami... i flegaminą
![]() Nie wiem jak to jest z rozgrzewaniem i temperaturą. Filip praktycznie nie miewał gorączki, czego o kaszlu powiedzieć nie mogę. A na katar to inhalacje chyba najlepsze, żeby rozrzedzić.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-09 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() bezobjawowo? ![]() Cytat:
![]() inhalowanie i oklepywanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() cały czas miałam wrażenie, że masz soczewki koloryzujące. podbiłaś świetnie tęczówki! (czym?????) gadżety dla Pchełki ![]() albo sobie mufkę do wózka ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Torpeduje!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Swoj droga Wam napiszę- nie ufajcie farmaceutom! Sama chodziłam czasem i prosiłam, zeby cos doradzili na xyz dolegliwosc. Podobno takie maja narzucane limity i normy, że często Ci nieuczciwi(a uczicwych niewielu) polecają najdroższy szit, bo za sprzedanych 500 syropów mają bon do Tesco, a 70 innych(droższych) pióro znanej marki na przykład...A czasem tanich leków kierownicy "nie pozwalaja" sprzedawać, bo marzza niska i apteka nie zarabia... Róznych historii się już nasłuchałam z tej branźy... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Byou, zyje, jeszcze....aczkolwiek dzis za kazdym razem jak czulam ze mi goraco albo zaczyna cmic leb to se mierzylam i mialam to drugie powyzej setki.
Ale mi sie klania tez gin i endo, tylko czasu brak. A chroniczne zmeczenie robi swoje. Musze sie pracowo ogarnac do konca listopada bo Oli idzie na oddzial 31.11 Klementyna, wiem o tym. Dlatego u nas platki robione na katar, do tego swistak i sok z aceroli. I przechodzi.
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W arosie promocyja
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Demeter, Jola brawa dla zebatkow
Moderna, Byou zdrówka dla Marcelka i Zosi A szóstki nie rosną dopiero jak mleczaki zaczną wypadac? Na mokry kaszel to chyba jakis syrop wykrztusny I tu mam pytanie: nabudose czyli ta 3% sól fizjologiczna to w końcu na suchy czy na mokry kaszel? Sorce wiedziałam, że Wasi geniusze ogarna tą książkę ![]() Byou a Twój mąż zadowolony, że pis wygrał? Bo nasz sąsiad żołnierz najpierw był za Duda, później za pisem, bo mówił, ze za czasów pisu wojsko miało podwyżki Co do wizyty u Papieża, to samo pomyślałam co Ty. Jak na pogrzebie Ale całkiem ładna ta Dudowna Mam dziś towarzystwo. Pan robi nam pokoje na gorze ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A! Jeszcze o te sowki mialam spytać. Duże to to? Widzialyscie już gdzieś? Tylko cwierkaja czy cos jeszcze robią?
#2534 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek taka sól to już nie jest fizjologiczna, bo fizjologiczna ma 0,9% i w zasadzie bez kontroli lekarza nie powinna być stosowana.
Sówki nie widziałam, ale widziałam ptaszki - od głowy do ogona jakieś 15cm, świergolą na kilka sposobów, poza tym gwiżdżą jakieś krótkie sekwencje melodyjek. Zresztą sama sobie obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=W3oHsRl9af0
#2535 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Popatrzcie jakie sliczne pudla - moze utalentowane mamy same moglyby przyozdobic z filcu?
![]() dziekuje wszystkim za rady dotyczace kaszlu ![]() (swiastaka u nas znalazlam, ale tam pisze, ze to na urazy np. stawow czy bole miesni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Demeter zdrowka
![]() ![]() BYou jak Zosia? ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Kwiatuszku co to za genialna ksiazka? ![]() sol fizjologiczna to 0,9% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
wbrew pozorom takie fajne to nie jest, mam filcowy gazetownik i jak znajdę coś fajniejszego to go wywalę, zbiornik kurzu i poza przejechaniem odkurzaczem nie ma jak tego czyścić
#2539 |
Zakorzenienie
|
JolanT gratuluje pierwszego zabka
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- cottonball i inne sowie kurzolapki nie zbieraja za to kurzu ![]() to niech utalentowane mamy wybiora plastikowe PVC, plastik rulezzz w pokoju dzieciecym, na zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 | |||
Wtajemniczenie
|
zęby w natarciu!
![]() Cytat:
![]() wystarczy, że ubiorę niebieską bluzkę i trochę się pomaluję (mam jakieś stare paletki, drugie od lewej http://www.beautybox-crompton30.co.u...des-4688-p.jpg) i mam intensywniej niebieskie oczy. Mało tego - najbardziej (i powiem to nieskromnie) za☠☠☠iste oczy mam na kacu ![]() Cytat:
Wykrztuśna na pewno jest flegamina, flavamed i ambroksol. I u nas ten ostatni w użytku bywa. Cytat:
![]() A daj spokój z książką ![]() ![]() Wczoraj w przypływie emocji uprałam część ciuszków- miałam wrażenie, że wieszam ubranka na lalek.
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Sorce pamietam ze mnie rozmiar 68 na początku wydawał sie ogromny w porównaniu do tych maleńkich rozmiarów
![]()
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cokolwiek nie wstawię ty dla zasady musisz napisać kontre, jakie to niepraktyczne czy badziewne
![]()
![]() |
#2544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świstak rozgrzewa (bo to z sadła biednego ssaka, które przecież grzeje) i pewnie stąd opisane, że na bóle stawów, mięśni. Ja mam z mentolem - pachnie delikatnie. Cytat:
Ja pasuję z nowym rękodziełem. Po szpitalu trochę osiadłam na laurach, ale wracam do świata żywych + ten zestaw dla Fifka i kupiłam bawełenkę na poszewki na jaśki w świąteczne gwiazdki. Ja mam napis FILIPEK z filcu i łódeczkę przy napisie - wystarczy, że toto wytrzepię.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-10 o 09:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
ah Sorce widze zalacznik, bardzo ladny wzor, taki zimowy
![]() i nawet na zdjeciu wydaje sie byc gruby, sama bawelna czy cos ze sztucznosci? Ostatnio bylam w sklpeie z materialami ze wzorami dla dzieci, tysiace przeprzepieknych wzorow ![]() ![]() sama sie nauczylas? |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
wcale nie zawsze, ale jak wiem, że takie jest to piszę - jak masz azs powinnaś eliminować takie kurzołapy, a nie myśleć o kolejnych
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Buahaha, a propos wczorajszych Dudów u Papieża - znalazłam jakiś mem gdzie jest właśnie zdjęcie rodziny prezydenta, Papieża i jakiegoś duchownego i podpisane: Andrzej Duda znowu skrompromitował nasz kraj. Na spotkanie z Papieżem jako jedyny przyszedł w spodniach
![]() I fakt Kwiatuszku, Dudówna przy samolocie wyglądała super. Dla mnie ten golfik, spódnica takiego kroju i długości - super!
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
ah tego swistaka musze jeszcze zamowic, bo to na pewno nie ostatnia infekcja.
Pytanie z dzialu mody ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() uwazam natomiast, ze te przyozdobione pudla sa urocze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2550 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, niestety jest sztuczność (nie wyczuwam pod rękami na szczęście) - 80% bawełna, 20% poliester.
http://www.fabrykamalychcudow.pl/ tutaj można pooglądać. Szyję na głupa na maszynie - ona szyje za mnie. ANi to równe, ani jakieś piękne, pewnie bez zasad, ale takie proste rzeczy nie wyglądają źle. Maszyna mojej mamy, więc pewnie ma ponad 30 lat. Jako dziecko dostawałam jakieś ścinki i się bawiłam maszyną (pamiętam jedną zasadę - nie zmieniać nic ustawinieach :P ). Podobno dobre maszyny są w lidlu, kosztują 300zł. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- W next jest zawyżona numeracja. Filip nosi tam ubrania 1,5 - 2 lata. Ma dresy 2-3 lata i są szerokie dość w pasie (z dupinki na szczęście nie lecą za bardzo), na długość podwijam o ściągacz szerokości 5cm. A już dajcie spokój z kurzem! Pozwólmy mu żyć! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.