|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Darkanddar ja też jak byłam na połówkowym lekarz powiedział że teraz usg i pomiary wskazują że dzidzia jest o tydzień młodsza ale kazał się nie martwić. Dzieci teraz róznie rosną...
Sowa to był pierwszy wózek jaki mi się spodobał nawet ten sam kolor. ![]() Ja też się nad nim zastanawiam i nad bebetto flavio. Ja dziś miałam jakiś przypływ energii w południe porządki a wieczorem gimnastyka właśnie skończyłam czuję się mega szczęśliwa w nagrodę kisielek ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Abii serniczek wygląda przepysznie!!! |
|
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
tak też smakuje
)
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie gwiazdki robilam z moimi dzieciakami w pracy Są bardzo efektowne Powodzenia na warsztatach
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
no nad gwiazdką trochę siedziałam bo pierwszy raz robiłam z filcu i musiałam zszywać nitką bo klej nie chciał trzymać, prościej byłoby zszywaczem ale wtedy format gwiazdki musiałby być większy, w tamtym roku robiłam takie z papieru więc było o niebo lepiej, szybciej i w ogóle no ale i efekt inny :P
przepis na sernik znalazłam tutaj ![]() już leżałam w łóżku i miałam się układać do spania ale głód mi nie pozwolił i wstałam na kolację :P jutro mam wizytę u położnej, ciekawe co będzie opowiadać
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Sowa sliczy wózek w smyku tak?
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
ja mam jutro wizyte z usg na 17. Mam pare pytan do lekarza a pewnie znow zapomne chyba musze to zapisac
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sernik wygląda przepysznie
![]() Ja powoli się kładę, mój brat nas na wieczór odwiedził, bo auto mu się zepsuło we Wrocławiu i nie miał jak już do domu wrócić. Dobrze, że w mieście siadło, a nie w polu pomiędzy miejscowościami. Śpijcie dobrze |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny!
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc laseczki kolorowych snów!
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, mysle ze lekarz troche niepotrzebnie cie wystraszyl. Czesto zdarzaja sie rozbieznosci.
Mam nadzieje ze na kontroli za tydz, wyjdzie ze jest ok a maluch jest calkowicid zdrowiutki nie zamartwiaj sie U mnie po wizycie ok Igor przez tydz przybral 100 gram, teraz wazy 490
|
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje was od wczoraj, ale jakos nie mam nastroju kompletnie.. chyba depresje jesienna zlapalam
nic mi sie nie chce, chodze przybita i smutna, czesto reaguje placzem ;/ pogoda nie do zniesienia!! wczoraj bolala mnie glowa, dzis podbrzusze jak na okres prawie przez pol dnia (przeszlo, ale juz sie martwilam) i ciagle cos. najwazniejsze, ze moja mala kopie, wiec jestem spokojniejsza. nie bede juz smecic, trzymajcie sie darkanddark kochana jestesmy z toba |
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny nadrabialam was i nadrabialam ale udalo sie.
Brawa za udane wizyty Dark Glowa do góry musi byc dobrze. Weekend zlecial mi nawet nie wiem kiedy. W sob miałam iść na warsztaty z chustonoszenia i co zapomniałam dopiero dzis sobie o tym przypomialam. W sob mam urodziny i robię przyjęcie bedzie 14osob wiec troche pracy przede mna ale jz wszystko mam zaplanowane a to polowa sukcesu. Emma nie uwierzysz co zrobiłam pomalowalam to łóżeczko i wyszlo ladnie i mowie to tz żebyśmy je skręcili i zobaczyli jak wygląda i co patrzę i patrzę na nie a ono jakies takie duże poszlam po miare i nie wierzylam 70x140 a takie duże mi nie wejdzie do sypialni. Tz byl posikany ze śmiechu tyle pracy i jeszcze materac i inne rzeczy kupiłam 60x120 ale trudno mam nauczkę ze trzeba zmierzyć a nie od razu malować. Zadzwoniłam do mamy ze łzami w oczach z tej niemocy i tego wkurzenia a ona ze mam sie w ogóle nie martwic i wybrac łóżeczko a ona wnuczce kupi. Poza tym zrobiłam zakupy ochraniacz modulowy do łóżeczka, przescieradla, posciele przybornik i falbanka wiec łóżeczko (bez lozeczka) gotowe. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Aaa i wynalazlam 3sukienki za20zl na olx i pojechalam po nie i co przepadlam nakupowalam od tej Pani rzeczy dla fasolki za 200zl lacznie 43szt ale takie piękne ze nie mogłam sie oprzeć wiec wyprawke ubraniową juz mam ![]() I tz zgodził sie na Blanke wiec będzie Blanca
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sowa fajny ten wózek, też mi wpadł w oko w Smyku. Byłam dzisiaj w galerii sobie polatać trochę Łaziłam po Smyku i patrzyłam co mi potrzeba jeszcze.W Rossmannie się obkupiłam kupiłam dwa tusze, jeden z Loreala Feline, takie zielone opakowanie, jakaś nowość to będę testowała, i drugi do wypróbowania Rimmel "Wake me up", za pół ceny to można próbować , pędzle do różu i cieni, paletkę cieni, eyeliner brązowy, korektor pod oczy i takie tam pierdołki wzięłam sobie jeszcze perfumy z Bourjois, po promocyjnej cenie, a co jak szaleć to szaleć Dobranoc wszystkim.
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Abii84 dzięki za przepis
Dobranoc i dobrych snow dziewczyny
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() Dark ![]() Teściu maluje salon i niedługo my z mężem będziemy mogli swój salon malować, urządzać ![]() Dobranoc mamuśki |
|
|
|
#4638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakość trochę tragiczna ale myślę, że wystarczającaspróbuj najpierw zrobić sobie taką gwiazdkę z papieru bo z filcu jest trochę trudniej, no i mam nadzieję, że masz ostre nożyczki bo ja wczoraj musiałam od młodego pożyczyć :P filmik tutaj |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj Tz zaspal do pracy, to wstalam razem z nim żeby mu kanapki zrobić. I juz pozniej nie zasnelam, nieśpię od 6.:P Ale trzeba już wstawać, ogarniac się i jechać do apteki i do lumpka
|
|
#4640 |
|
Konto usunięte
|
Hello, wczoraj przeczytałam co się działo tu wieczorem, ale na starym lapku nie mogę odpisywać
Dark- nie zamartwiaj się aż tak, wiem że na Twoim miejscu też bym przeżywała, jak i każda z nas, ale ten sprzęt często przekłamuje, a i dziecko zmienia się z tygodnia na tydzień. Zobaczysz że wszystko będzie dobrze, bo nawet jesli wyniki są prawidłowe, to przecież lekarze będą zapobiegać.Właśnie po to robimy te wszystkie badania. Uspokój się i myśl pozytywnie, tego teraz potrzebuje dzidzia, a nie placzącej pesymistycznej mamy ![]() milenujdka;zazdroszczę morza, nigdy nie byłam nad Bałtykiem Abii84- a ja to myślałam jakie ciasto by upichcić, teraz juz wiem będzie sernik . Dzieki Abii narobiłas mi smaku, że w nocy go czułam ![]() karolciakarola;- haha z tym łożeczkiem to nie zły numer, współczuję zresztą. Powiem Ci że też niejednorazowo miałam takie nauczki fasolka1987- ja coś się boje do Rossmana wchodzić, znając siebie . I tak powstrzymuję się jeszcze..Ale tusz by mi się przydała i pedzle i wiele innych. Jaki korektor kupiłaś i jakie pędzle? |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry, w ogóle w tej ciąży jakoś non stop mam zabiegany czas, wczoraj pół dnia sprzątałam dzisiaj będę kończyć a na jutro zostanie mi jeszcze tylko trochę ogród ogarnąć. Radek też daje w kość, bo mimo że w dzień nic się nie dzieje, to w nocy budzi go okropny kaszel ![]() Podziwiam dziewczyny że macie cierpliwość do takich ręcznych robótek. Ja nigdy nie miałam do tego ciągot ani talentu
|
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Wczoraj wieczorem znów mnie ból podbrzusza złapał i wzięłam no-spe forte w nocy znów pobolewało jak siku wstałam i rano coś czułam, ale teraz (odpukać) jest chyba już ok. Wiem, że może schizuję i mąż uspokaja i powtarza, że przecież wszystko mi się rozciąga w środku więc ma prawo boleć, ale ja w głębi ducha się i tak martwię jak mnie coś boli..---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- gosiaczek, NADIA za wizyty dzisiaj ![]() ktoś jeszcze dziś ma wizytę?
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
Bonku nie wiem p co chodzi ale u nas w smyku nie ma wózków.... Sa moze ze 2 spacerówki i na tyle. Hurtownia maluszek- jest ich trochę w Polsce.ceny konkurencyjne
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha bo patrzyłam na allegro i ceny tych wózków ok 1500zl 3w1
|
|
|
|
#4645 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Oj narobiłaś smaka na to ciasto drożdżowe, dziś piekę
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ładny brzusio, podobny do mojego ![]() Wróciliśmy wczoraj. Szybko padłam. Spałam 11h ![]()
|
|
#4646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, szkoda.. skoro jest ładnie pomalowane to może uda Ci się je sprzedać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Nie mam talentu plastycznego ale poświęcę się dla dziecka Dodatkowo znalazłam instrukcję jak zrobić takie cudo dla moich córeczek.Jest to banalnie proste, materiały kosztują niewiele, a ceny oryginalnych w sklepie wołają o pomstę do nieba ![]() http://martelka.pl/pomponowe-love-cz...ulowe-pompony/ Można je delikatnie prać więc nie będą typowymi zbieraczami kurzu. Dla Oliwci zrobię przywiązywane do łóżeczka. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Witajcie mamuśki. Myślałam, że wczoraj poszłam spać ostatnia ale się myliłam W mieszkanku porządek, pora iść po jedzonko do sklepu ale mam pomysłu na obiad no nic może w sklepie coś wymyślę, idę bo jestem głodna(pączka ).
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, my tez witamy się z nad wietrznego Bałtyku😉
Dzisiaj wizyta na szczęście po dzidziuś coś mało aktywny od 2 dni a i brzuch mnie pobolewa jakoś 😕 Wczoraj będąc w supermarkecie poczulam już święta pełno gażdzetów i zabawek dla dzieci. U nas grudzień obfituje w same urodziny i imieniny najbliższych, i jak co roku mam dylemat może coś doradzicie potrzebuje pomysłu na prezent dla mamy i teściowej obie maja wkrótce urodziny 😧 |
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zrobiłam sobie owsiankę z jabłkiem i cynamonem ![]() Cytat:
Trzymam za wizytę i daj znać po ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Właśnie sobie uświadomiłam, że lada moment i u nas zaczną się studniówki, a potem to już z górki odliczanie pójdzie i będziemy pierwsze dzieciaczki witać
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Od wczoraj Małej nie czuję, ale liczę, że gdzieś się poprzekręcała i lada moment matkę uspokoi Idę zaraz coś zjeść, TŻ ma dzisiaj drugi wolny dzień. Nawet się nie pokłóciliśmy o nic od soboty
|
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Dzień Dobry wszystkim.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u lekarza NADIA, Gosiaczek ![]() ![]() NADIA kupiłam- pędzel do różu ellite models taki czarno-biały, pędzel do różu- For your Beauty(taki tańszy rossmannowski do brązera), i pędzelek dwustronny do cieni Dual Eyeshadow Ellite Models, nie mam jakiś specjalnych zdolności ale chcę przycieniować trochę policzki bo mi "spuchły" od ciąży będę oglądała filmiki na youtube może Maxineczki i zobaczę czy będę umiała to ogarnąć a korektor z Astora, też do wypróbowania, z witaminą C może coś rozjaśni moje wory pod oczami ![]() miłego dnia Dziewczyny ja lecę szybko na miotle bo teściówka z ciotką wpadną wcześniej niż sie zapowiedziały ![]() * u Nas w Smyku w Rzeszowie są 2 piętra i wszystkiego full można sobie pomacać i oglądnąć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

)

oglądam właśnie filce, zamówię na allegro i porobię z nich różne rzeczy 

nic mi sie nie chce, chodze przybita i smutna, czesto reaguje placzem ;/ pogoda nie do zniesienia!! wczoraj bolala mnie glowa, dzis podbrzusze jak na okres prawie przez pol dnia (przeszlo, ale juz sie martwilam) i ciagle cos. najwazniejsze, ze moja mala kopie, wiec jestem spokojniejsza. nie bede juz smecic, trzymajcie sie

za wizyty dzisiaj 
no nic może w sklepie coś wymyślę, idę bo jestem głodna(pączka