|
|
#1591 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cloche super! Jutro ogarne bo już wylaczylam
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Winter is coming
|
Kompa. Nie umiem pisać na tel. Ja też wizytuje 1.12 jeszcze 3 tyg. Uciekam dobranoc
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
cloche cudownie
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Medela mini electric za psie pieniadze. Co mowisz? Ja bardzo bym chciala karmic piersia, ale tyle slysze o tym ze pokarm zanika, albo w ogole sie nie pojawia.. Wiem wiem...duzo od nastawienia zalezy, ale... Cloche super wiesci! ️
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej,że za pódarmo.ja dałam ok 500zł a i tak nie żałuję ani złotówki. AA i można wszystkie elementy osobno kupić.
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biore dzieki za pomoc jak zobaczylam ostatnio w Smyku ile to kosztuje to sie przerazilam super z tymi elementami dziekiiiiii
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cholerstwo drogie, ale dobre. Na bank będziesz zadowolona |
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnei po cc włąsnie dzieki ręcznej medeli wypociłam sobie pokarm, pobudzając brodawki, kilka razy użyłam, jak syn akurat nei chciał jeść, a miałam dużo pokarmu i przy odstawianiu od piersi też
|
||
|
|
|
#1600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie da się stwierdzić, że będzie np. 2 lata i wraca, bo wiadomo, że różnie to bywa i wstępnie się liczy, że powinien zarobić tyle i tyle, ale są też wydatki i z tym też się trzeba liczyć. Ale na pewno nie chcę takiego przeciągania, że jeszcze to i jeszcze tamto. Reszty możemy się dorabiać będąc już razem. Z resztą w sumie nie wykluczam przeprowadzki na stałe za granicę, jeśli TŻtowi się tam spodoba i chciałby tam mieszkać. Dla mnie to nie ma większego znaczenia czy będę tu czy tam- byle tylko razem.Cytat:
Jejciu, jak mi się nie podoba, jak widzę dziewczynkę od stóp do głów ubraną na różowo. Jakby innych kolorów nie było. Do obrzydzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam się o 4 i usnąć nie mogę, więc nadrabiam wizaż i jeszcze może jakiś film obejrzę. Wczoraj rozmawiałam z TŻtem na skype i serce mi pęka jak sobie przypomnę jaki był smutny Pozytyw z tego taki, że chociaż jestem spokojniejsza po tym jak go zobaczyłam i nie ryczę już bez przerwy.
|
||||
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana, nie ubieranie na różowo, niestety nie wiem jak Wy to robiłyście lub zrobicie, nie da się.
Ja po prostu mam uczulenie na różowy kolor, u mnie różowy działa jak czerwony na byka. Jest dramat. I przy pierwszej jak dowiedziałam się, że będzie dziewczyna zapowiedziałam wszem i wobec, że nie będzie różu....o jak się przeliczyłam. Idziesz na pierwsze zakupy i masz wybór różowe, białe, ecri i tyle. Jak jeszcze była bobasem to po prostu białe body, niebieskie...ale później jak weszło jedzenie....białe natychmiast zamieniało się w każde inne. Poza tym prezenty....różowe. A później jak już się kupuje dla dwulatki, to można jeszcze wybrać fioletowe, ale np kupowałam ostatnio kurtki w lidlu....no wybór: różowa panterka lub takie ponure kolory, brzydkie, że decyzja zapadła na panterkę. I jak się zarzekałam tak musiałam niestety zmienić swoje zdanie na ten temat. Choć bardzo wystrzegam się ubierania na całość w kolorze różowym.
|
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana.
Dzis sie tak slabo czuje, a nie moge nic zjesc bo zaraz ide na pobranie krwi. Nie wiem jak tam dojde ![]() Kalpana, rozowy jest wszem i wobec, a niektory twierdza ze dziewczynka musi byc w rozowym. Niestety tak jak mowisz czasem sie nie da
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jeszcze fioletowy i czerwony wchodzi w grę mam nadzieje ze to minie
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Winter is coming
|
Kejka powodzenia!
Cloche data poprawiona a widzisz siebie na różowo? bo trochę pokombinowałam i powinno być okMacie rację, wszędzie ten różowy, jakby nie było innych kolorów. Sama nic do tego koloru nie mam, a nawet go lubię, ale niekoniecznie od stóp do głów ;] witam się jeszcze z łóżka. Dzisiaj wolne mamy, a chłop nie wyłączył budzika i nie śpimy od 6:30 zbieram siły i biorę się za robotę, bo dziś sporo mam zaplanowane, na wieczór idziemy do kuzynki chłopa pograć w magiczny miecz.
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Oho z tym różowym to tak się właśnie obawiam! Wszędzie ubranka w tym kolorze! Ale dobra , mozna zostac przy ubrankach tylko różowych a reszta innego koloru no moja znajoma zrobila tak:
Wózek,felgi różowe, wszystkie dodatki różowe! Łóżeczko, pościel, przewijak, pieluchy, smoczek, wanienka no nie wiem co tam jeszcze ale co się dalo bylo ROZOWE brrrrree.... jakby to tylko ubranie to by nie bylo tak zle 8-)Miałam okropna noc wczoraj caly dzień miałam alergie , cóż o tej porze roku to u mnie normalne (mam na roztocza a tych jest pelno w gnijących liściach, nie wiem moze ten smog tez tak na mnie działa) w każdym razie nie wzięłam tabletki na alergie bo nawet nie wiem czy mogę i sie zaczelo, zainfekowalo mi sie gardło, swedzialo mnie jak cholera pól nocy, katar mi sie zrobil okropny, wiec pól nocy nie spalam bo nie miałam jak oddychać plus to gardło. Nagle gardło przeszlo nad ranem... Mysle sobie ... Zakebiscie pewnie rano nie bede mogla mówić (tal zawsze miałam jak nie wzięłam tabletki). Ale nawet nie jest zle, gardło nie boli, tylko spac i katar wrócę z pracy to pod kocyk i spać!Ruchy Chyba czułam malucha w nocy z tego braku snu lezalam trzymając dlon na brzuchu i tak cos tam pykalo i sie przelewalo jakby jelita ale jelita nie pracują w nocy ![]() Tak mi się wydaje:P tak czy siak mam nadzieje ze to maluszek hehe
|
|
#1606 |
|
Winter is coming
|
współczuję Polinezyjka
ale ci się paskudna alergia trafiła, roztocza są wszędzie.Mnie atakują pyłki drzew, zaczynają w marcu, więc szykuje mi się super końcówka ciąży. Oby jak najdłużej było zimno, bo wtedy ich nie ma. A koleżanka z różowym faktycznie mocno przegięła, aż boję się to sobie wyobrazić
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja marudzac z rana... Miałam fatalna noc. Dostałam jakiś silnych bóli brzucha, nie wiedziałam co się dzieje, nie wiedziałam co mnie właściwie boli, promieniowało na kręgosłup... Przerażona byłam, że coś się dzieje z małym, ale wiercil się więc mogę uspokoił. Juz byłam gotowa jechać na ip ale zaczęło mijac i zasnelam. Dzisiaj od rana wymiotuje.. Także obawiam się, że po prostu wczorajsza pizza nie była dobrym pomysłem. Ehh... A dzisiaj jestem jakaś bez sił...
Kejka jeżdżą pociągi! Nie padnij na tych badaniach
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Velika no ja jestem takim sprawdzaczem jak ludzie maja czysto w domach
chwile posiedzę i alergia wiec dużo kurzu i roztoczy hehe![]() Albo w pracy nagle mnie alergia lapie, czyli klima juz jest zasyfiona ![]() Aczkolwiek najgorzej mam z zwierzętami, bo bardzo bym chciała miec kiciusia i nie mam na niego alergii tylko jak w nocy przychodzi i kładzie mi sie przed twarzą to koniec. Cala noc nieprzespana kaszel swędzą mnie uszy szyja na zewnątrz i podniebienie. I kicham . Bo glupek lazi po wszystkich zakamarkach i na sierści ma pelno kurzu i roztoczy (miałam na 3 miesiące dwa kociaki na DT)
|
|
#1609 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade biedactwo:-* to ze czujesz juz ruchy sa w takim momencie wielka ulga bo faktycznie możesz wiedzieć ze maluchowi nic nie jest. To odpoczywaj dzis , i cóż, pewnie pizza nie działa dobrze
|
|
#1611 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Moja Mama strasznie przesadza z porządkiem, więc czułabyś się tam jak w inkubatorze lub próżni Co do kota to jest to jedna z gorszych decyzji mojego życia! Non stop klaki wszędzie żwir z kuwety wszędzie, milion pierdół porozrzucanych po całym mieszkaniu. No i oczywiście kot siedzi wszędzie. Włazi gdzie chce, nowa rzecz-kot wchodzi i testuje. Dużo miłości, ale te kłaki są dobijające |
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja.
Róż... jest wszechobecny ale można dostać też coś siwego, żółtego, białego z czymś, fioletowego, czerwonego ale i tak różowy przeważa. Ja zaraz lecę ogarniać dom, samochód i siebie, a potem po Tż i teściów, bo przyjeżdżają do nas (już 4 raz w tym roku). |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Asia hehehhe no to byloby ciekawe doświadczenie ale pewnie najbardziej dla mamy hihi 8-) bylaby dumna ze u niej alergii sie nie złapie heheh
![]() A z kiciusiem no właśnie... To jest to:P te klaki heh:P
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka biedulko, może zapytaj gina czy możesz coś na alergię, bo się wykończysz.
Sunmade trzymaj się, oby to była wina pizzy. AsiaPo moja mama ma teraz młodego kota i takiego głupka jeszcze nie widziałam. Ma domek z kartonu i kula się z nim po całym pokoju, ma mastotkę myszę w jego barwach i nosi ją w paszczy jak pies, no i ma chyba adhd Moje młode wierci się od 6 rano Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2015-11-10 o 09:07 |
|
|
|
#1615 |
|
Mama Land
|
Madzia: Chyba ten kot jest spokrewniony z moim
im mniejsze pudło, tym lepsze i cały opis pasuje W sumie to jesteś z moich rodzinnych stron [Brodnica], ale Guteusz jest akurat z Częstochowy :P
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara, mam za tydzień wizytę to na pewno zapytam. Az sobie zapisze heh bo wyleci z glowy przez ten czas.
Puchniecie Pamiętacie jak pytalam kiedy najlepiej ściągnąć obrączki itp? No i zdecydowałam wtedy ze bezpieczniej jest ściągnąć. Ściągnęłam na jeden dzien ale potem stwierdziłam ze mi lyso i dziwnie i zalozylam z powrotem . A dzis rano sie budzę i piecze mnie palec pod obrączka hehe, jakos udalo mi sie ściągnąć (rano mam klopot bo sa napuchnięte najbardziej) i patrzę a na palcu taki ślad jak po poparzeniu i tak samo piecze. Wiec znalazłam juz mój właściwy moment na zdjęcie obrączki ![]() Ale zaręczynowy zostawiam bo jest cieńszy i większy
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja
a raczej my.wczoraj byliśmy na wizycie, synek ( bo nic mu nie odpadło od ostatniego badania) waży 224g, wszystko z nim ok. USG genetyczne mamy 2 grudnia a konsultacje 3 także grzecznie czekamy. Łożysko nadal się nie podniosło, wiec zakaz jakichkolwiek ćwiczeń i przytulanka obowiązuje, jeżeli się to nie zmieni to czeka nas Cc, bo normalny poród przy tym odpada.---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A tak poza tym, to się pochwałę ze w końcu ruszyła wykończeniówka u nas w mieszkaniu kończą kłaść płytki, później tylko malowanie i panele....tak mi się marzy żeby wejść w grudniu, jak nie uda się przed świętami to może w przerwie swiatecznej trzymajcie kciukasy. ..aby nic się po drodze nie wysypki bo u nas to tak lubi.:-/
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zazdroszczę tym, które czują już ruchy. To taka ulga na pewno. Ja jestem w 18 tyg, a tak na prawdę 17 i 5 ale na ruchy na pewno jeszcze sporo poczekam. Stresujące to ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Też macie tak, że wieczorem macie spory brzuszek a rano budzicie się z małym? |
|
|
|
#1620 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
u nas ciągle rozwalanie w mieszkaniu. Zazdroszczę wykończeniówki, my się z tym będziemy bujać do stycznia, a ciągle tu mieszkamy trzymam kciuki ![]() Cytat:
Chłop nawet dzisiaj stwierdził, że rano to nie wiadomo, czy to ciąża czy tylko tłuszcz na brzuchu mogłabym już zacząć bardziej ciążowo wyglądać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

️
dzieki za pomoc
super z tymi elementami

dzięki!
mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku.