Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 21:51   #1591
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cloche super! Jutro ogarne bo już wylaczylam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 21:51   #1592
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Co myślicie o ciuszkach z Tesco? bo wybieramy się tam z tz
spoko, córka ma sporo z F&F nic się z nimi nie dzieje, nie naciągają się, nie zamieniają w szmatki po praniu. Śmiało kupuj
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 21:52   #1593
velika
Winter is coming

Kompa. Nie umiem pisać na tel. Ja też wizytuje 1.12 jeszcze 3 tyg. Uciekam dobranoc

Stary 2015-11-09, 22:05   #1594
GGI
Zakorzenienie

cloche cudownie
Stary 2015-11-09, 22:22   #1595
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Bierz w ciemno. Mi laktator uratował laktację. Miałam 2 ml pokarmu w obu piersiach. Na początku używalam ręczny Medela,ale ten nie da rady na pobudzenie laktacji, potem kupiłam elektryczny i miodzio. Karmiłam 11 miesięcy

A jaki możesz kupić ręczny czy elektryczny? Tak czy siak warto

Medela mini electric za psie pieniadze. Co mowisz? Ja bardzo bym chciala karmic piersia, ale tyle slysze o tym ze pokarm zanika, albo w ogole sie nie pojawia.. Wiem wiem...duzo od nastawienia zalezy, ale...

Cloche super wiesci!

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:28   #1596
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Medela mini electric za psie pieniadze. Co mowisz? Ja bardzo bym chciala karmic piersia, ale tyle slysze o tym ze pokarm zanika, albo w ogole sie nie pojawia.. Wiem wiem...duzo od nastawienia zalezy, ale...

Cloche super wiesci!
Bierz!! Medela super firma a nawet jak nie bedziesz miała problemów z laktacją to w razie co ściągnie ci raz dwa.Gdyby nie to, nie karmiłabym wcale. Także kupuj bo Tym bardziej,że za pódarmo.ja dałam ok 500zł a i tak nie żałuję ani złotówki. AA i można wszystkie elementy osobno kupić.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:53   #1597
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Bierz!! Medela super firma a nawet jak nie bedziesz miała problemów z laktacją to w razie co ściągnie ci raz dwa.Gdyby nie to, nie karmiłabym wcale. Także kupuj bo Tym bardziej,że za pódarmo.ja dałam ok 500zł a i tak nie żałuję ani złotówki. AA i można wszystkie elementy osobno kupić.

Biore dzieki za pomoc jak zobaczylam ostatnio w Smyku ile to kosztuje to sie przerazilam super z tymi elementami dziekiiiiii

Mikołaj <3
Stary 2015-11-09, 23:13   #1598
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Biore dzieki za pomoc jak zobaczylam ostatnio w Smyku ile to kosztuje to sie przerazilam super z tymi elementami dziekiiiiii
Nie ma sprawy Cholerstwo drogie, ale dobre. Na bank będziesz zadowolona

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 23:19   #1599
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
MiniMonix: Zważ swój cukier rano, może też będzie mniej ważył : hahaha:

"Przez przypadek" trafiłam ostatnio do C&A na dział niemowlęcy. TAKIE piękne bodziaki tam mają za 15 ziko, że aż jutro TŻa tam zaciągnę

Agnesa: Super, ze z Maluchem wszystko ok i że Twoje serducho też nie szalało Niepotrzebnie się tak stresujesz tymi wizytami, choć wiem, że łatwo mi mówić.
Skarby piękne znalazłaś
w c&a są boskie body taki komplet cały 6 sztuk za 29,99 zł białe i tyko rysuneczek na piersi, genialnie się prały, i byłyświetne jako bielizna, przewiewne cieniutkie takie i białe. pod bluzeczki itp idealne są.polecam

Cytat:
Dzieki, myslalam ze masz porownanie miedzy dwoma modelami ale w takim razie wpisalam na liste zalupow i pasuje w koncu jak sie uzywa w szpitalach to musi byc dobry

Mamy karmiace piersia, mam pytanie.

Czy uzywanie laktatora moze w jakis sposob zaklocic tryb produkcji mleka? Czy z kolei jest wrecz przeciwnie, mozna w ten sposob pobudzic laktacje? Chcialabym sie wyposazyc, bo mam mozliwosc za niska cene kupic, uzyty 2 razy, firmy Medela..szkoda nie skorzystac...
Baaardzo prosze o opinie
ja laktatora użyłam kilka razy, ale te kilka razy były na wage złota,zebyś miała kupować za normalną cenę to bym Ci odradziła bo zawsze zdążysz po porodzie, a jak masz oferta last minute to bym brała.
u mnei po cc włąsnie dzieki ręcznej medeli wypociłam sobie pokarm, pobudzając brodawki, kilka razy użyłam, jak syn akurat nei chciał jeść, a miałam dużo pokarmu i przy odstawianiu od piersi też
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 06:00   #1600
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Kalpana: Ja widziałam i od razu obczaiłam całą gazetkę dzięki!

Wyjazd za granicę zawsze jest ciężką decyzją i na pewno nikt nie decyduje się na rozłąkę z byle powodu. Trzymam za Was kciuki, zeby udało się osiągnąć cel i nie było przeciągania, o którym większość z Was pisze, bo to sama prawda. U mnie w rodzinie dwie pary tak zrobiły. W którymś momencie żony (ciocie moje) powiedziały dość. I po 20 latach małżeństwa musiały się na nowo uczyć życia z Mężem, bo przez te 3-5-8lat człowiek nabiera nowych zwyczajów, nawyków.
Dzięki U nas nie da się stwierdzić, że będzie np. 2 lata i wraca, bo wiadomo, że różnie to bywa i wstępnie się liczy, że powinien zarobić tyle i tyle, ale są też wydatki i z tym też się trzeba liczyć. Ale na pewno nie chcę takiego przeciągania, że jeszcze to i jeszcze tamto. Reszty możemy się dorabiać będąc już razem. Z resztą w sumie nie wykluczam przeprowadzki na stałe za granicę, jeśli TŻtowi się tam spodoba i chciałby tam mieszkać. Dla mnie to nie ma większego znaczenia czy będę tu czy tam- byle tylko razem.
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
No widzę że rozpędała się lawina o szczepieniach ja też jestem tym przerażona... właśnie przedewszystkim tymi szczepionkami skojarzonymi kurka no wydaje mi sie że jak dostaje się szczepionke 1 na daną chorobę to organizm moze z nia walczyć a nie 4 na raz to jakaś masakra. Wiem że każdy organizm jest inny nie ma na to rególy ale te powikłania jak słysze to

Ja postawiłam w wyprawce przynajmiej na 0-3 miesiąca na neutralne kolory przeważa biel jakieś dodatki różowe napewno dokupie bo jakby inaczej ale nie bede robić z córki różowej landryny
Szczepienia.... Ciężki temat. Ja będę szczepić obowiązkowymi i dodatkowo zaszczepię na ospę bobasa, starszego i siebie (nie chorowałam i teraz się boję, żebym nie złapała w ciąży).

Jejciu, jak mi się nie podoba, jak widzę dziewczynkę od stóp do głów ubraną na różowo. Jakby innych kolorów nie było. Do obrzydzenia
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A jeszcze z innej strony, każda z nas przeszła szczepienia, macie z tego powodu traumę? Któraś z Was pamięta uczucia jakie towarzyszyły Wam przy szczepieniu? Czy tylko pamiętacie, że było i minęło?
Ja pamiętam, że zawsze strasznie się bałam i za każdym razem byłam strasznie zaskoczona, że prawie nic nie boli
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
GGI - idę na to:
http://krakowlal.weebly.com/

Jest ktoś jeszcze oprócz nas z Krk? wiem, że VCooz była ale coś jej długo nie ma mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku.
Jak znajdę coś jeszcze na Krk to dam znać!
Ja mieszkam 40km od Krakowa.

Obudziłam się o 4 i usnąć nie mogę, więc nadrabiam wizaż i jeszcze może jakiś film obejrzę. Wczoraj rozmawiałam z TŻtem na skype i serce mi pęka jak sobie przypomnę jaki był smutny Pozytyw z tego taki, że chociaż jestem spokojniejsza po tym jak go zobaczyłam i nie ryczę już bez przerwy.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 07:49   #1601
Kabriela
Zadomowienie

Witam się z rana, nie ubieranie na różowo, niestety nie wiem jak Wy to robiłyście lub zrobicie, nie da się.

Ja po prostu mam uczulenie na różowy kolor, u mnie różowy działa jak czerwony na byka. Jest dramat. I przy pierwszej jak dowiedziałam się, że będzie dziewczyna zapowiedziałam wszem i wobec, że nie będzie różu....o jak się przeliczyłam.
Idziesz na pierwsze zakupy i masz wybór różowe, białe, ecri i tyle. Jak jeszcze była bobasem to po prostu białe body, niebieskie...ale później jak weszło jedzenie....białe natychmiast zamieniało się w każde inne.
Poza tym prezenty....różowe. A później jak już się kupuje dla dwulatki, to można jeszcze wybrać fioletowe, ale np kupowałam ostatnio kurtki w lidlu....no wybór: różowa panterka lub takie ponure kolory, brzydkie, że decyzja zapadła na panterkę.

I jak się zarzekałam tak musiałam niestety zmienić swoje zdanie na ten temat. Choć bardzo wystrzegam się ubierania na całość w kolorze różowym.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:21   #1602
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam sie z rana.

Dzis sie tak slabo czuje, a nie moge nic zjesc bo zaraz ide na pobranie krwi. Nie wiem jak tam dojde

Kalpana, rozowy jest wszem i wobec, a niektory twierdza ze dziewczynka musi byc w rozowym. Niestety tak jak mowisz czasem sie nie da

Mikołaj <3
Stary 2015-11-10, 08:30   #1603
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana.

Dzis sie tak slabo czuje, a nie moge nic zjesc bo zaraz ide na pobranie krwi. Nie wiem jak tam dojde

Kalpana, rozowy jest wszem i wobec, a niektory twierdza ze dziewczynka musi byc w rozowym. Niestety tak jak mowisz czasem sie nie da
Ja starałam sie nie kupować różowości dla córci jak była mała, ale teraz ma 4 latka i nie chce ubrać nic innego niż różowy no jeszcze fioletowy i czerwony wchodzi w grę mam nadzieje ze to minie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:37   #1604
velika
Winter is coming

Kejka powodzenia!
Cloche data poprawiona a widzisz siebie na różowo? bo trochę pokombinowałam i powinno być ok
Macie rację, wszędzie ten różowy, jakby nie było innych kolorów. Sama nic do tego koloru nie mam, a nawet go lubię, ale niekoniecznie od stóp do głów ;]
witam się jeszcze z łóżka. Dzisiaj wolne mamy, a chłop nie wyłączył budzika i nie śpimy od 6:30 co za dziad jeden zbieram siły i biorę się za robotę, bo dziś sporo mam zaplanowane, na wieczór idziemy do kuzynki chłopa pograć w magiczny miecz.

Stary 2015-11-10, 08:40   #1605
Polinezyjka
Zakorzenienie

Oho z tym różowym to tak się właśnie obawiam! Wszędzie ubranka w tym kolorze! Ale dobra , mozna zostac przy ubrankach tylko różowych a reszta innego koloru no moja znajoma zrobila tak:

Wózek,felgi różowe, wszystkie dodatki różowe! Łóżeczko, pościel, przewijak, pieluchy, smoczek, wanienka no nie wiem co tam jeszcze ale co się dalo bylo ROZOWE brrrrree.... jakby to tylko ubranie to by nie bylo tak zle 8-)

Miałam okropna noc wczoraj caly dzień miałam alergie , cóż o tej porze roku to u mnie normalne (mam na roztocza a tych jest pelno w gnijących liściach, nie wiem moze ten smog tez tak na mnie działa) w każdym razie nie wzięłam tabletki na alergie bo nawet nie wiem czy mogę i sie zaczelo, zainfekowalo mi sie gardło, swedzialo mnie jak cholera pól nocy, katar mi sie zrobil okropny, wiec pól nocy nie spalam bo nie miałam jak oddychać plus to gardło. Nagle gardło przeszlo nad ranem... Mysle sobie ... Zakebiscie pewnie rano nie bede mogla mówić (tal zawsze miałam jak nie wzięłam tabletki). Ale nawet nie jest zle, gardło nie boli, tylko spac i katar wrócę z pracy to pod kocyk i spać!

Ruchy

Chyba czułam malucha w nocy z tego braku snu lezalam trzymając dlon na brzuchu i tak cos tam pykalo i sie przelewalo jakby jelita ale jelita nie pracują w nocy

Tak mi się wydaje:P tak czy siak mam nadzieje ze to maluszek hehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:44   #1606
velika
Winter is coming

współczuję Polinezyjka ale ci się paskudna alergia trafiła, roztocza są wszędzie.
Mnie atakują pyłki drzew, zaczynają w marcu, więc szykuje mi się super końcówka ciąży. Oby jak najdłużej było zimno, bo wtedy ich nie ma.
A koleżanka z różowym faktycznie mocno przegięła, aż boję się to sobie wyobrazić

Stary 2015-11-10, 08:47   #1607
Sunmade
Raczkowanie

Witam się i ja marudzac z rana... Miałam fatalna noc. Dostałam jakiś silnych bóli brzucha, nie wiedziałam co się dzieje, nie wiedziałam co mnie właściwie boli, promieniowało na kręgosłup... Przerażona byłam, że coś się dzieje z małym, ale wiercil się więc mogę uspokoił. Juz byłam gotowa jechać na ip ale zaczęło mijac i zasnelam. Dzisiaj od rana wymiotuje.. Także obawiam się, że po prostu wczorajsza pizza nie była dobrym pomysłem. Ehh... A dzisiaj jestem jakaś bez sił...

Kejka jeżdżą pociągi!
Nie padnij na tych badaniach
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:48   #1608
Polinezyjka
Zakorzenienie

Velika no ja jestem takim sprawdzaczem jak ludzie maja czysto w domach chwile posiedzę i alergia wiec dużo kurzu i roztoczy hehe

Albo w pracy nagle mnie alergia lapie, czyli klima juz jest zasyfiona

Aczkolwiek najgorzej mam z zwierzętami, bo bardzo bym chciała miec kiciusia i nie mam na niego alergii tylko jak w nocy przychodzi i kładzie mi sie przed twarzą to koniec. Cala noc nieprzespana kaszel swędzą mnie uszy szyja na zewnątrz i podniebienie. I kicham . Bo glupek lazi po wszystkich zakamarkach i na sierści ma pelno kurzu i roztoczy (miałam na 3 miesiące dwa kociaki na DT)
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 08:53   #1609
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Kejka powodzenia!
Cloche data poprawiona a widzisz siebie na różowo? bo trochę pokombinowałam i powinno być ok
Macie rację, wszędzie ten różowy, jakby nie było innych kolorów. Sama nic do tego koloru nie mam, a nawet go lubię, ale niekoniecznie od stóp do głów ;]
witam się jeszcze z łóżka. Dzisiaj wolne mamy, a chłop nie wyłączył budzika i nie śpimy od 6:30 co za dziad jeden zbieram siły i biorę się za robotę, bo dziś sporo mam zaplanowane, na wieczór idziemy do kuzynki chłopa pograć w magiczny miecz.
U mnie była za to kosa wczoraj. Nie wycisza Dziad telefonu i od rana kumple, którzy się nudzą w pracy do niego wypisują i mnie tymi dźwiękami budzą
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:54   #1610
Polinezyjka
Zakorzenienie

Sunmade biedactwo:-* to ze czujesz juz ruchy sa w takim momencie wielka ulga bo faktycznie możesz wiedzieć ze maluchowi nic nie jest. To odpoczywaj dzis , i cóż, pewnie pizza nie działa dobrze
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 08:59   #1611
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Velika no ja jestem takim sprawdzaczem jak ludzie maja czysto w domach chwile posiedzę i alergia wiec dużo kurzu i roztoczy hehe

Albo w pracy nagle mnie alergia lapie, czyli klima juz jest zasyfiona

Aczkolwiek najgorzej mam z zwierzętami, bo bardzo bym chciała miec kiciusia i nie mam na niego alergii tylko jak w nocy przychodzi i kładzie mi sie przed twarzą to koniec. Cala noc nieprzespana kaszel swędzą mnie uszy szyja na zewnątrz i podniebienie. I kicham . Bo glupek lazi po wszystkich zakamarkach i na sierści ma pelno kurzu i roztoczy (miałam na 3 miesiące dwa kociaki na DT)
Chętnie bym zobaczyła Twoją reakcję u mojej Mamy w domu, a potem u mnie Moja Mama strasznie przesadza z porządkiem, więc czułabyś się tam jak w inkubatorze lub próżni a potem porównałabym to z moją chatą i miałabym w końcu argument, ze aż tak częste sprzątanie jest bezsensu

Co do kota to jest to jedna z gorszych decyzji mojego życia! Non stop klaki wszędzie żwir z kuwety wszędzie, milion pierdół porozrzucanych po całym mieszkaniu. No i oczywiście kot siedzi wszędzie. Włazi gdzie chce, nowa rzecz-kot wchodzi i testuje. Dużo miłości, ale te kłaki są dobijające
Stary 2015-11-10, 09:01   #1612
madziara889
Zakorzenienie

Witam i ja.

Róż... jest wszechobecny ale można dostać też coś siwego, żółtego, białego z czymś, fioletowego, czerwonego ale i tak różowy przeważa.

Ja zaraz lecę ogarniać dom, samochód i siebie, a potem po Tż i teściów, bo przyjeżdżają do nas (już 4 raz w tym roku).
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:01   #1613
Polinezyjka
Zakorzenienie

Asia hehehhe no to byloby ciekawe doświadczenie ale pewnie najbardziej dla mamy hihi 8-) bylaby dumna ze u niej alergii sie nie złapie heheh

A z kiciusiem no właśnie... To jest to:P te klaki heh:P
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 09:04   #1614
madziara889
Zakorzenienie

Polinezyjka biedulko, może zapytaj gina czy możesz coś na alergię, bo się wykończysz.

Sunmade trzymaj się, oby to była wina pizzy.

AsiaPo moja mama ma teraz młodego kota i takiego głupka jeszcze nie widziałam. Ma domek z kartonu i kula się z nim po całym pokoju, ma mastotkę myszę w jego barwach i nosi ją w paszczy jak pies, no i ma chyba adhd

Moje młode wierci się od 6 rano

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2015-11-10 o 09:07
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:12   #1615
AsiaPo
Mama Land

Madzia: Chyba ten kot jest spokrewniony z moim im mniejsze pudło, tym lepsze i cały opis pasuje W sumie to jesteś z moich rodzinnych stron [Brodnica], ale Guteusz jest akurat z Częstochowy :P
Stary 2015-11-10, 09:14   #1616
Polinezyjka
Zakorzenienie

Madziara, mam za tydzień wizytę to na pewno zapytam. Az sobie zapisze heh bo wyleci z glowy przez ten czas.

Puchniecie

Pamiętacie jak pytalam kiedy najlepiej ściągnąć obrączki itp? No i zdecydowałam wtedy ze bezpieczniej jest ściągnąć. Ściągnęłam na jeden dzien ale potem stwierdziłam ze mi lyso i dziwnie i zalozylam z powrotem . A dzis rano sie budzę i piecze mnie palec pod obrączka hehe, jakos udalo mi sie ściągnąć (rano mam klopot bo sa napuchnięte najbardziej) i patrzę a na palcu taki ślad jak po poparzeniu i tak samo piecze. Wiec znalazłam juz mój właściwy moment na zdjęcie obrączki

Ale zaręczynowy zostawiam bo jest cieńszy i większy
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 09:18   #1617
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie bym zobaczyła Twoją reakcję u mojej Mamy w domu, a potem u mnie Moja Mama strasznie przesadza z porządkiem, więc czułabyś się tam jak w inkubatorze lub próżni a potem porównałabym to z moją chatą i miałabym w końcu argument, ze aż tak częste sprzątanie jest bezsensu

Co do kota to jest to jedna z gorszych decyzji mojego życia! Non stop klaki wszędzie żwir z kuwety wszędzie, milion pierdół porozrzucanych po całym mieszkaniu. No i oczywiście kot siedzi wszędzie. Włazi gdzie chce, nowa rzecz-kot wchodzi i testuje. Dużo miłości, ale te kłaki są dobijające
Oj tak. Nasz pers nawet po ogoleniu zostawial puszek. Ostatnio go odwiedziłam u teściowej i się steskniłam

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:30   #1618
nunus89
Raczkowanie

Melduję się i ja a raczej my.
wczoraj byliśmy na wizycie, synek ( bo nic mu nie odpadło od ostatniego badania) waży 224g, wszystko z nim ok. USG genetyczne mamy 2 grudnia a konsultacje 3 także grzecznie czekamy. Łożysko nadal się nie podniosło, wiec zakaz jakichkolwiek ćwiczeń i przytulanka obowiązuje, jeżeli się to nie zmieni to czeka nas Cc, bo normalny poród przy tym odpada.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A tak poza tym, to się pochwałę ze w końcu ruszyła wykończeniówka u nas w mieszkaniu kończą kłaść płytki, później tylko malowanie i panele....tak mi się marzy żeby wejść w grudniu, jak nie uda się przed świętami to może w przerwie swiatecznej trzymajcie kciukasy. ..aby nic się po drodze nie wysypki bo u nas to tak lubi.:-/
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:43   #1619
lulka19
Zakorzenienie

Cześć Zazdroszczę tym, które czują już ruchy. To taka ulga na pewno. Ja jestem w 18 tyg, a tak na prawdę 17 i 5 ale na ruchy na pewno jeszcze sporo poczekam. Stresujące to

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Też macie tak, że wieczorem macie spory brzuszek a rano budzicie się z małym?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:50   #1620
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja a raczej my.
wczoraj byliśmy na wizycie, synek ( bo nic mu nie odpadło od ostatniego badania) waży 224g, wszystko z nim ok. USG genetyczne mamy 2 grudnia a konsultacje 3 także grzecznie czekamy. Łożysko nadal się nie podniosło, wiec zakaz jakichkolwiek ćwiczeń i przytulanka obowiązuje, jeżeli się to nie zmieni to czeka nas Cc, bo normalny poród przy tym odpada.
A tak poza tym, to się pochwałę ze w końcu ruszyła wykończeniówka u nas w mieszkaniu kończą kłaść płytki, później tylko malowanie i panele....tak mi się marzy żeby wejść w grudniu, jak nie uda się przed świętami to może w przerwie swiatecznej trzymajcie kciukasy. ..aby nic się po drodze nie wysypki bo u nas to tak lubi.:-/
szkoda z tym łożyskiem, ale dasz radę
u nas ciągle rozwalanie w mieszkaniu. Zazdroszczę wykończeniówki, my się z tym będziemy bujać do stycznia, a ciągle tu mieszkamy trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Też macie tak, że wieczorem macie spory brzuszek a rano budzicie się z małym?
tak. Rano to w ogóle niewiele widać, a im później, tym bardziej.
Chłop nawet dzisiaj stwierdził, że rano to nie wiadomo, czy to ciąża czy tylko tłuszcz na brzuchu mogłabym już zacząć bardziej ciążowo wyglądać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości