|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Caffe, ponoć jakis norweski dziennik nazwał Szydło Bondem w spódnicy
![]()
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Beata - he, he - osobiście powinnam się cieszyć ze spadku
![]() Jednak pomimo wszystko - bardzo obchodzi mnie to co dzieje się w kraju. Ogromnie mnie cieszyły świetne notowania polskiej gospodarki i pochwalne artykuły w prasie zagranicznej - o tym, że podczas kryzysu utrzymała się tendencja wzrostowa. Kiedy rozmawiam ze znajomymi w kraju - wszyscy są zaskoczeni - wszyscy narzekają - o tym, że ekomomicznie jest naprawdę ok raczej się nie mówi. Według Aftenposten Polska jest jedynym krajem EU gdzie wzrost gospodarczy utrzymał się przez cały okres kryzysu. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Beata - pamiętasz który to był dziennik? |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Eve - coś dla Ciebie - ekskluzywna kuracja octowa
https://johnmasters.com/products/hai...or-sealer.html |
|
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Hé dziewczyny,
Uklika jaki smartfon wybierasz ? Mam ten sam dylemat po tym jak iphon wyprostowal na zdjeciach wieze w Pizie i ciagle odsyla do itune mam serdecznie dosyc Apple. Bardzo mi sie podoba ostatni samsung 6s plus. I tak sie wlasnie zastanawiam.... Danusia jestes niesamowita. Uwielbiam Twoje pomysly, przepisy i opisy kulinarne. Pychota. Kama, strasznie duzo placisz za prad. U mnie czajnik elektryczny i piekarnik pobieraja duzo pradu. Na wp.pl jest artykul o reakcji gieldy i zlotego. Zloty lekko sie umacnua, niektore obligacje polecialy w dol. Az sie komentowac tego kaczogrodu nie chce. Sledze na biezaco wydarzenia w Polsce na wp.pl i tvn24. Caffeine a Ty jakie strony odwiedzasz ? Wczoraj wieczorem byl Bond . Skyfall. Tylko Adele swietna. Po pierwszych 10 min. Zasnelam. Obudzily mnie koncowe fajerwerki. Nie znosze tego Craiga. Nie lubie mezczyzn blondynow. Oj nie. U nas tez ostatni tydzien bardzo cieply. Nienaturalny i niepokojacy klimat. Witaj Satynka |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia- ja właśnie dzisiaj odebrałam zamówionego złotego edga. Nie powiem na jego temet póki co nic, bo właśnie się ładuje. Generalnie mam samsungi od 6 czy też 8 lat. Średnio co 2 lata wymieniam i do tej pory nie byłam zawiedziona. Są zwolennicy appla i zwolennicy samsunga. Tej samej klasy apple kosztuje więcej, więc dla mnie temat się sam rozwiązuje. Poza tym mój ultrabook to też samsung, więc wybór był prosty.
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Amelia
Bylam od lat iPhone' owa, dla odmiany sprezentowalam sobie S6 Edge, zlotego oczywiscie (Aussie Anyz: bylam na Niedzialkowskiego, niezle ![]() No cos Ty, Amelia, Daniel Craig jest super, i jako Bond i jako facet. No tak, ale ja kocham Blondynow... Wczoraj tez (po raz n-ty) Skyfall ogladalismy![]() Zrobilismy sobie, tez wczoraj, piknik w gorach: bylo tam 22 stopnie, nawet swistaki sie pocily Ale mnie sie taki listopad podoba, bardzo.Hehe, Kluby Mlodziezowe to dla mnie takie +25 ;-). Z racji zawodu jestem znana w swiatku muzyczno-mlodziezowym, wiec zeby mlodziakow nie zenowac (rzenowac?) unikam tych baaaardzo mlodziezowych
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Anyz - nie! zadnego usuwania znamion czy włókniaków przez kosmetologa!!! Nie ma prawa, przerwanie ciagłosci tkanek należy do lekarza. A tym bardziej ocena, jakie to znamię. Lekarz - chirurg albo dermatolog. Li i tylko.
O polityce się nie wypowiem, bo ręce opadają do kieszeni, skąd scyzoryk sam się wysuwa ![]() Dzis za to miałam...hm..."przygodę". Dzwoni facet, nie przedstawia się, po głosie - młody dość i raczej niewykształcony. Kiedysa u mnie cos leczył, teraz cos go boli. Chce dziś. Dzisiaj już nie, mogę zaproponować jutro. Dobra. Godzina...? Przeglądam zeszyt, facet się dopytuje, która w końcu godzina...Uspokajam go, ze już sprawdzam. Ile mi to zajęło? Przeglądanie kalendarza...? 5 sekund? 10 z podejściem do kalendarza...? A tu nagle facet wyjeżdża z ciągiem bluzgów, nie jakims przekleństwem - jeden ciąg bluzgów, jakie słychać jedynie, jak dwóch gnojków pijanych tłucze się pod dyskoteką Ponieważ słow było tam mało, dopiero po chwili załapałam, ze chodzi mu chyba o to, ze najpierw cos mu robie, a jak go boli - to się ociągam z umówieniem go...Pijany...? naćpany...? Cham z urodzenia...? W szoku byłam, jak odkładałam słuchawkę...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-11-09 o 18:53 |
|
|
|
#1749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Spectre, mnie podobał sie bardzo, ale ja chyba nie jestem zbyt obiektywna, bo mi sie generalnie Bondy podobają, a te z Danielem Craigiem juz w ogóle, bo uważam, ze wraz z jego pojawieniem sie filmy zyskały pewnej świeżości i ociupinkę zmieniły klimat. Nie zauważyłam kiedy minęło te 2,5 godziny. Dla mnie mankamentem był wątek z udziałem Bellucci, niby powiązany, a jednak jakoś taki od czapy. Do tego irytował mnie strasznie angielski w wydaniu Bellucci, ale wiem, czepiam się, bo nie przepadam za nią ucieszyłam sie, ze naprawdę było jej w filmie bardzo mało. Podobal mi sie dynamiczny początek z akcją w Meksyku, cała ta przebieranka, maski itd. A tak w ogóle to James robi się jakiś taki uczuciowy i sentymentalny Ze swojej strony polecam.Miałam dziś dość męczący dzień, a do tego załapałam jakiegoś dola, który drastycznie pogłębił sie po tym, jak poznałam skład rzadu. Gosia, super zakupy ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
w ferworze rozjątrzenia zapomniałam sie jeszcze sie wypowiedzieć w tej kwestii, ale co tu dodawać.... Wszystko zostało juz powiedziane.
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli oglądałam jakiegoś Bonda - to było to laaata temu, jak byłam jeszcze dziecięciem, a Bondowie pewnie mieli twarz Rogera Moore...a moze Seana Connery...? Naprawde nie pamiętam
![]() Craig...nie, nie mój typ, co już mówiłam. Dla mnie wygląda, jak idealny agent, ale KGB
|
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() :rot fl:![]() ![]() ![]() Przepraszam, dopiero to dojrzałam A swoją drogą proszę bardzo, jak się dziewuszki dziś rozkręciły
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2015-11-09 o 19:41 |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja należę do wielbicielek Bonda, no a Craig
Sati- ty mnie tutaj nie dobijaj 22C w górach. Life is not fair! foch
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1754 |
|
Gang Iren
|
Wonder jeszcze 9 dni
![]() Polska drogi kraj, musiałam do męża dzwonić, żeby kasę mi przelał, bo ogłaszam bankructwo ![]() A gdzie podziała się Miszka??
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Amelia chyba wygra LG G4
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosmetyków i książek troche kupiłaś, ale z ubraniami nie poszalalas tym razem ? Ale najważniejsze, ze jesteś zadowolona z zakupów Mąż juz pewnie tęskni i nie moze sie doczekać jak wrócisz. A jak sytuacja z teściowa ? Rozumiem, ze pracuje, a co z zamieszkaniem oddzielnie ?
|
|
|
#1757 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U teściowej czekamy aż dostanie wyciąg z banku, bo tego wymagają w agencji nieruchomości. Jak przyjdzie (za tydzień-dwa myślę), to idziemy załatwiać formalności. Mąż był patrzeć jakie mają mieszkania, to nawet nieźle to wygląda i cenowo też się opłaca, tak że ze spokojem sama sobie poradzi ze wszelkimi opłatami i życiem i na drobne przyjemności też jej jeszcze zostanie
|
|
#1758 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Hejka
Caffe dziekuje Ci bardzo kochana kobieto, to dzieki Tobie ostwailam vel wywalilam produkty z proteinami, to na poczatek.Przeszlam na DOVE dla wlosow zniszczonych, wlosy staly sie z lekka lepsze. Kupilam Serum do wlosow, dalam opis skladu na "wlosowym" , wlosy staly sie DUUUUUZZZZOOOOO lepsze. Nie lubie rewolucji na glowie wiec na spokojnie przechodze z jednej fazy w druga. Wiem juz teraz, ze trzeba czytac sklady, mozna je samemu interpretowac bo na 'wlosowym' sa gotowce do analizy. Jamesa Bonda mam cala kolekcje, wszystki filmy I najbardziej kocham Sir Sean Connery, potem Pierce Brosnan I Roger Moore. Niecierpie Timothy Dalton, a George Lazenby to jakas pomylka. Podobnie nie lubie Daniel Craig, ktoras z Was porownala jego tym urody (sic!) do agenta KGB, dokladnie ma wschodnio-europejska gebe I nijak mi na Bonda nie podchodzi. Widocznie nie ma na rynku innego aktora bo nadal z nim kreca. Kto by nie byl Bondem, to sa moje filmy I je uwielbiam. Samochodem Bonda powinien byc Aston Martin, zawsze Aston Martin, nie lubilam go w BMW Z3, ale ja w ogole Beeemer nie bardzo toleruje, ahahahahaha Satynka Brutal Money Waster
|
|
#1759 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Szaro i ponuro. Kawusia i owsianeczka na dobry początek dnia
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Thx Eva, ty wiesz przeciez, ze ja kocham B M W
![]() I takiego podejscia do sprawy wlasnie bardzo mi bylo potrzeba. The best or nothing Dziewczyny, wy takie kreatywne kulinarnie Przygotowywalabym to dzien wczesniej, potem juz tylko do jakiegos "boxa" i ze soba
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Pada deszcz, ale przynajmniej ciepło w miarę jest. Gosia, mocno kibicuję, żeby teściowa jak najszybciej sie wyprowadziła. Teraz przynajmniej są już na to bardzo realne perspektywy. Odpoczniesz psychicznie wtedy, dobrze, że teraz masz rownież możliwość odpoczynku od jej towarzystwa. Jeszcze odnośnie cen - jak znajdujesz tutejsze ceny żywności w porównaniu do Anglii ? Rzeczywiście jest to po prostu tylko kwestia różnicy zarobków czy np. żywność w UK wychodzi Cié taniej ? Tak sobie teraz pomyslałam, zobacz, Twoja teściowa nie zna języka, a znalazła pracę, która pozwoli jej na samodzielne zycie, do tego na pewno na wyższym poziomie niż miała w Polsce. Satynka, ale chodzi Ci o coś na zimno czy na ciepło, w sensie do odgrzania sobie w pracy ? Z czegoś na zimno polecam sałatkę z mixu sałat (czesto daje lodowa i rukolę), do tego mozarella, suszone pomidory i posypać orzechami włoskimi. Do tego sos własnej roboty, ja robię z octu balsamicznego, oleju i musztardy, albo zamiast musztardy dodaje sosu sojowego. Bardzo lubię tez sałatkę grecka, obowiązkowo z vinegret domowej roboty. Do tego np. jakaś bagietka.
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Wonder
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Satynka- ja tez myslę, że mix sałat różnego rodzaju jest fajny. Tylko pamiętaj aby sos (jakikolwiek on będzie) dodać zaraz przed jedzeniem. Myślę, że dobra opcją byłyby wszelkiego rodzaju zapiekanki z cukinia i innymi warzywami...tarty. No I chińszczyzna. Przy czym ryż/ makaron jak zwykle osobny pojemnik i zmieszać przed podaniem
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda jest przecudna
Satin moje wyjściowe jedzenie, które przygotowuję dzień wcześniej: -pieczona ryba (łosoś, halibut): smaruję rybę sosem z chrzanu, pieprzu, ostrej papryki, musztardy, sosu sojowego (wybierasz co lubisz) do tego sałata z warzywami które lubisz i sos własnej roboty, -owsianka w termosie (noszę termos do pracy-lubię owsiankę na ciepło z bananem), lub noszę w pojemniku i odgrzewam w mikrofali, -koktajl z mango (miód,mango,jogurt grecki,woda), -sałatka z tuńczyka: ryba, ogórek, cukinia, papryka, oliwki (co lubisz ), -avocado, uwielbiam na świeży żytni chleb z odrobiną soli - to chyba moje najlepsze śniadanie, jadam raz w tyg. |
|
|
|
#1765 |
|
Gang Iren
|
To mnie zastanowiło. Dlaczego nie mogłoby być w jednym już wszystko wymieszane?
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak tak- sałatka z tuńczyka. Uwielbiam- tuńczyk, oliwki i czosnek plus oliwa z oliwek..
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ja nie dodaję sosu wcześniej, ponieważ
-warzywa szybciej tracą jędrność, -ryż, makaron wypije cały sos, spęcznieje i tyle sos widzieli ,-danie jest o wiele smaczniejsze jak sos jest podany bezpośrednio przed konsumowaniem taka moja interpretacja tematu ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Kama dziękuję za odp |
|
|
|
#1768 |
|
Gang Iren
|
Anyzek chodziło mi nie o sos, a ten ryż w chińszczyźnie.
Bo jak robię chińszczyznę, to wszystko razem mieszam i czasem mamy tak na dwa dni do jedzenia.
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu- Dokładnie z tych powodów o których wspomniała Anyzkowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

dziekuje Ci bardzo kochana kobieto, to dzieki Tobie ostwailam vel wywalilam produkty z proteinami, to na poczatek.

Przygotowywalabym to dzien wczesniej, potem juz tylko do jakiegos "boxa" i ze soba