zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 16:05   #1741
201608151053
Konto usunięte

Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy

Caffe, ponoć jakis norweski dziennik nazwał Szydło Bondem w spódnicy
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:08   #1742
caffeine
Zakorzenienie

Beata - he, he - osobiście powinnam się cieszyć ze spadku

Jednak pomimo wszystko - bardzo obchodzi mnie to co dzieje się w kraju.
Ogromnie mnie cieszyły świetne notowania polskiej gospodarki i pochwalne artykuły w prasie zagranicznej - o tym, że podczas kryzysu utrzymała się tendencja wzrostowa.

Kiedy rozmawiam ze znajomymi w kraju - wszyscy są zaskoczeni - wszyscy narzekają - o tym, że ekomomicznie jest naprawdę ok raczej się nie mówi. Według Aftenposten Polska jest jedynym krajem EU gdzie wzrost gospodarczy utrzymał się przez cały okres kryzysu.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Beata - pamiętasz który to był dziennik?
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:10   #1743
caffeine
Zakorzenienie

Eve - coś dla Ciebie - ekskluzywna kuracja octowa

https://johnmasters.com/products/hai...or-sealer.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png dfks0t324xw7.png (92,3 KB, 2 załadowań)
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:53   #1744
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość

Beata - pamiętasz który to był dziennik?
Nie podali, w tvp info była sylwetka Szydlo i padło to zdanie o Bondzie w spódnicy...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:05   #1745
__Amelia _
Rozeznanie

Hé dziewczyny,
Uklika jaki smartfon wybierasz ? Mam ten sam dylemat po tym jak iphon wyprostowal na zdjeciach wieze w Pizie i ciagle odsyla do itune mam serdecznie dosyc Apple. Bardzo mi sie podoba ostatni samsung 6s plus. I tak sie wlasnie zastanawiam....

Danusia jestes niesamowita. Uwielbiam Twoje pomysly, przepisy i opisy kulinarne. Pychota.

Kama, strasznie duzo placisz za prad. U mnie czajnik elektryczny i piekarnik pobieraja duzo pradu.

Na wp.pl jest artykul o reakcji gieldy i zlotego. Zloty lekko sie umacnua, niektore obligacje polecialy w dol. Az sie komentowac tego kaczogrodu nie chce. Sledze na biezaco wydarzenia w Polsce na wp.pl i tvn24. Caffeine a Ty jakie strony odwiedzasz ?

Wczoraj wieczorem byl Bond . Skyfall. Tylko Adele swietna. Po pierwszych 10 min. Zasnelam. Obudzily mnie koncowe fajerwerki. Nie znosze tego Craiga. Nie lubie mezczyzn blondynow. Oj nie.

U nas tez ostatni tydzien bardzo cieply. Nienaturalny i niepokojacy klimat.

Witaj Satynka
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:01   #1746
aussiewoman
Zakorzenienie

Amelia- ja właśnie dzisiaj odebrałam zamówionego złotego edga. Nie powiem na jego temet póki co nic, bo właśnie się ładuje. Generalnie mam samsungi od 6 czy też 8 lat. Średnio co 2 lata wymieniam i do tej pory nie byłam zawiedziona. Są zwolennicy appla i zwolennicy samsunga. Tej samej klasy apple kosztuje więcej, więc dla mnie temat się sam rozwiązuje. Poza tym mój ultrabook to też samsung, więc wybór był prosty.
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:13   #1747
Black_Satin
Raczkowanie

Amelia
Bylam od lat iPhone' owa, dla odmiany sprezentowalam sobie S6 Edge, zlotego oczywiscie (Aussie ) No coz, na tym poziomie to juz roznicy wielkiej nie ma, jest tylko w systemie: iOS vs.Android. Ja jestem geek, wiec uwazam, ze oba systeny sa porownywalne i...prawie takie same... Android jest otwarty a OS swiatem samym dla siebie, i to mnie irytuje. Mam iMaca, iPada, iPod tez sie jeszcze gdzies paleta, Samsung S6 Edge, a w pracy jestem na Windowsie.

Anyz: bylam na Niedzialkowskiego, niezle

No cos Ty, Amelia, Daniel Craig jest super, i jako Bond i jako facet. No tak, ale ja kocham Blondynow... Wczoraj tez (po raz n-ty) Skyfall ogladalismy

Zrobilismy sobie, tez wczoraj, piknik w gorach: bylo tam 22 stopnie, nawet swistaki sie pocily Ale mnie sie taki listopad podoba, bardzo.

Hehe, Kluby Mlodziezowe to dla mnie takie +25 ;-). Z racji zawodu jestem znana w swiatku muzyczno-mlodziezowym, wiec zeby mlodziakow nie zenowac (rzenowac?) unikam tych baaaardzo mlodziezowych

Black_Satin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:39   #1748
Kamlisa
Zakorzenienie

Anyz - nie! zadnego usuwania znamion czy włókniaków przez kosmetologa!!! Nie ma prawa, przerwanie ciagłosci tkanek należy do lekarza. A tym bardziej ocena, jakie to znamię. Lekarz - chirurg albo dermatolog. Li i tylko.
O polityce się nie wypowiem, bo ręce opadają do kieszeni, skąd scyzoryk sam się wysuwa
Dzis za to miałam...hm..."przygodę". Dzwoni facet, nie przedstawia się, po głosie - młody dość i raczej niewykształcony. Kiedysa u mnie cos leczył, teraz cos go boli. Chce dziś. Dzisiaj już nie, mogę zaproponować jutro. Dobra. Godzina...? Przeglądam zeszyt, facet się dopytuje, która w końcu godzina...Uspokajam go, ze już sprawdzam. Ile mi to zajęło? Przeglądanie kalendarza...? 5 sekund? 10 z podejściem do kalendarza...? A tu nagle facet wyjeżdża z ciągiem bluzgów, nie jakims przekleństwem - jeden ciąg bluzgów, jakie słychać jedynie, jak dwóch gnojków pijanych tłucze się pod dyskoteką Ponieważ słow było tam mało, dopiero po chwili załapałam, ze chodzi mu chyba o to, ze najpierw cos mu robie, a jak go boli - to się ociągam z umówieniem go...Pijany...? naćpany...? Cham z urodzenia...? W szoku byłam, jak odkładałam słuchawkę...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-11-09 o 18:53
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:15   #1749
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Witamy w IV RP
Jeśli ktoś mial złudzenia, ja nie, stara pisowska gwardia wrócila. Macierewicz ministrem obrony Co na poczatek? Wojna z Rosja o samolot i brzozę?
Zwolennicy pobudek o 6 rano, czyli Ziobro i Kamiński też powrócili...
Beata, wiedziałam czego sie spodziewać, ale i tak jestem zdruzgotana. Nie chce mi się już nawet za dużo pisać w temacie, bo nie chcę się nakręcać i psuć sobie humoru. Smoleński obłąkaniec (pozwól, ze posłużę sie pseudonimem, którego kiedyś uzylas, a który idealnie pasuje do tej osoby) zaraz wprowadzi 10 kwietnia jako dzień wolny od pracy Dobra, kończę temat bo nie ma co psuć sobie wieczoru

Co do Spectre, mnie podobał sie bardzo, ale ja chyba nie jestem zbyt obiektywna, bo mi sie generalnie Bondy podobają, a te z Danielem Craigiem juz w ogóle, bo uważam, ze wraz z jego pojawieniem sie filmy zyskały pewnej świeżości i ociupinkę zmieniły klimat. Nie zauważyłam kiedy minęło te 2,5 godziny. Dla mnie mankamentem był wątek z udziałem Bellucci, niby powiązany, a jednak jakoś taki od czapy. Do tego irytował mnie strasznie angielski w wydaniu Bellucci, ale wiem, czepiam się, bo nie przepadam za nią ucieszyłam sie, ze naprawdę było jej w filmie bardzo mało. Podobal mi sie dynamiczny początek z akcją w Meksyku, cała ta przebieranka, maski itd. A tak w ogóle to James robi się jakiś taki uczuciowy i sentymentalny Ze swojej strony polecam.

Miałam dziś dość męczący dzień, a do tego załapałam jakiegoś dola, który drastycznie pogłębił sie po tym, jak poznałam skład rzadu.

Gosia, super zakupy ile jeszcze zostajesz w Polsce ?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Mnie rozwala człowiek z wyrokiem sądowym w rządzie, facet ktory opublikował i zniszczyl tysiace agentów, facet, ktory co miesiac nowelizował prawo organizując konferencje i zmieniając jeden dwa artykuły. Ok, już się nie wypowiadam bo szału dostanę...
True, true, polać jej w ferworze rozjątrzenia zapomniałam sie jeszcze sie wypowiedzieć w tej kwestii, ale co tu dodawać.... Wszystko zostało juz powiedziane.
Stary 2015-11-09, 19:25   #1750
Kamlisa
Zakorzenienie

Jeśli oglądałam jakiegoś Bonda - to było to laaata temu, jak byłam jeszcze dziecięciem, a Bondowie pewnie mieli twarz Rogera Moore...a moze Seana Connery...? Naprawde nie pamiętam
Craig...nie, nie mój typ, co już mówiłam. Dla mnie wygląda, jak idealny agent, ale KGB
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:34   #1751
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość

Śmiech przez łzy
:rot fl:

Przepraszam, dopiero to dojrzałam

A swoją drogą proszę bardzo, jak się dziewuszki dziś rozkręciły

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-11-09 o 19:41
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:41   #1752
aussiewoman
Zakorzenienie

Ja należę do wielbicielek Bonda, no a Craig te jego oczy, sylwetka...
Sati- ty mnie tutaj nie dobijaj 22C w górach. Life is not fair! foch
Stary 2015-11-09, 19:44   #1753
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Ja należę do wielbicielek Bonda, no a Craig te jego oczy, sylwetka...
Sati- ty mnie tutaj nie dobijaj 22C w górach. Life is not fair! foch
Aussie, tak jak nie przepadam za blondynami, to Daniel Craig bardzo mi sie podoba ale to pewnie troche przez tego Bonda
Stary 2015-11-09, 20:07   #1754
gosia261282
Gang Iren

Wonder jeszcze 9 dni

Polska drogi kraj, musiałam do męża dzwonić, żeby kasę mi przelał, bo ogłaszam bankructwo

A gdzie podziała się Miszka??
Stary 2015-11-09, 21:28   #1755
uklika
Zadomowienie

Amelia chyba wygra LG G4
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:36   #1756
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wonder jeszcze 9 dni

Polska drogi kraj, musiałam do męża dzwonić, żeby kasę mi przelał, bo ogłaszam bankructwo

A gdzie podziała się Miszka??
Gosia, też uważam, że jest drogo. A moze inaczej, ceny podobnie jak u Ciebie, tylko zarobki niższe....
Kosmetyków i książek troche kupiłaś, ale z ubraniami nie poszalalas tym razem ? Ale najważniejsze, ze jesteś zadowolona z zakupów Mąż juz pewnie tęskni i nie moze sie doczekać jak wrócisz. A jak sytuacja z teściowa ? Rozumiem, ze pracuje, a co z zamieszkaniem oddzielnie ?
Stary 2015-11-09, 22:51   #1757
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość
Gosia, też uważam, że jest drogo. A moze inaczej, ceny podobnie jak u Ciebie, tylko zarobki niższe....
Kosmetyków i książek troche kupiłaś, ale z ubraniami nie poszalalas tym razem ? Ale najważniejsze, ze jesteś zadowolona z zakupów Mąż juz pewnie tęskni i nie moze sie doczekać jak wrócisz. A jak sytuacja z teściowa ? Rozumiem, ze pracuje, a co z zamieszkaniem oddzielnie ?
Dokładnie, ceny podobne, ale różnica w zarobkach. Ciuchów nie kupiłam, bo lubię kupować tanio, okazje, wyprzedaże. Ale w locie widziałam, że kilka sklepów zrobiło wywieszki o mid season sale. Mąż przylatuje w poniedziałek i w środę razem wracamy do Anglii, a we wtorek planuję iść do sklepów bez dzieci (a w przyszły weekend będę mieć tylko jedno dziecko), to kto wie. Może jeszcze coś kupię

U teściowej czekamy aż dostanie wyciąg z banku, bo tego wymagają w agencji nieruchomości. Jak przyjdzie (za tydzień-dwa myślę), to idziemy załatwiać formalności. Mąż był patrzeć jakie mają mieszkania, to nawet nieźle to wygląda i cenowo też się opłaca, tak że ze spokojem sama sobie poradzi ze wszelkimi opłatami i życiem i na drobne przyjemności też jej jeszcze zostanie
Stary 2015-11-10, 07:09   #1758
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Hejka

Caffe dziekuje Ci bardzo kochana kobieto, to dzieki Tobie ostwailam vel wywalilam produkty z proteinami, to na poczatek.
Przeszlam na DOVE dla wlosow zniszczonych, wlosy staly sie z lekka lepsze.
Kupilam Serum do wlosow, dalam opis skladu na "wlosowym" , wlosy staly sie DUUUUUZZZZOOOOO lepsze.
Nie lubie rewolucji na glowie wiec na spokojnie przechodze z jednej fazy w druga.
Wiem juz teraz, ze trzeba czytac sklady, mozna je samemu interpretowac bo na 'wlosowym' sa gotowce do analizy.

Jamesa Bonda mam cala kolekcje, wszystki filmy I najbardziej kocham Sir Sean Connery, potem Pierce Brosnan I Roger Moore.
Niecierpie Timothy Dalton, a George Lazenby to jakas pomylka.
Podobnie nie lubie Daniel Craig, ktoras z Was porownala jego tym urody (sic!) do agenta KGB, dokladnie ma wschodnio-europejska gebe I nijak mi na Bonda nie podchodzi.
Widocznie nie ma na rynku innego aktora bo nadal z nim kreca.
Kto by nie byl Bondem, to sa moje filmy I je uwielbiam.

Samochodem Bonda powinien byc Aston Martin, zawsze Aston Martin, nie lubilam go w BMW Z3, ale ja w ogole Beeemer nie bardzo toleruje, ahahahahaha Satynka Brutal Money Waster

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 07:52   #1759
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry
Szaro i ponuro. Kawusia i owsianeczka na dobry początek dnia
Stary 2015-11-10, 09:57   #1760
Black_Satin
Raczkowanie

Thx Eva, ty wiesz przeciez, ze ja kocham B M W
I takiego podejscia do sprawy wlasnie bardzo mi bylo potrzeba.
The best or nothing

Dziewczyny, wy takie kreatywne kulinarnie Zmienilam troche rytm pracy i chcialabym teraz sama przygotowywac sobie lunch, do wziecia ze soba, ALE nie lubie gotowac, i nie umiem tez... Ale jednak chcialabym w poludnie miec cos dla siebie, najlepiej warzywne, bo mies nie jadam w ciagu tygodnia. Macie jakies fajne pomysly? Przygotowywalabym to dzien wczesniej, potem juz tylko do jakiegos "boxa" i ze soba

Stary 2015-11-10, 11:07   #1761
Wonder Woman
Zadomowienie

Dzień dobry
Pada deszcz, ale przynajmniej ciepło w miarę jest.

Gosia, mocno kibicuję, żeby teściowa jak najszybciej sie wyprowadziła. Teraz przynajmniej są już na to bardzo realne perspektywy. Odpoczniesz psychicznie wtedy, dobrze, że teraz masz rownież możliwość odpoczynku od jej towarzystwa.
Jeszcze odnośnie cen - jak znajdujesz tutejsze ceny żywności w porównaniu do Anglii ? Rzeczywiście jest to po prostu tylko kwestia różnicy zarobków czy np. żywność w UK wychodzi Cié taniej ? Tak sobie teraz pomyslałam, zobacz, Twoja teściowa nie zna języka, a znalazła pracę, która pozwoli jej na samodzielne zycie, do tego na pewno na wyższym poziomie niż miała w Polsce.

Satynka, ale chodzi Ci o coś na zimno czy na ciepło, w sensie do odgrzania sobie w pracy ? Z czegoś na zimno polecam sałatkę z mixu sałat (czesto daje lodowa i rukolę), do tego mozarella, suszone pomidory i posypać orzechami włoskimi. Do tego sos własnej roboty, ja robię z octu balsamicznego, oleju i musztardy, albo zamiast musztardy dodaje sosu sojowego. Bardzo lubię tez sałatkę grecka, obowiązkowo z vinegret domowej roboty. Do tego np. jakaś bagietka.
Stary 2015-11-10, 11:44   #1762
Black_Satin
Raczkowanie

Wonder, no wlasnie mam problem z na cieplo! Moge sobie swobodnie odgrzewac, mam tu w pelni wyposazona nowoczesna kuchnie

Stary 2015-11-10, 11:46   #1763
aussiewoman
Zakorzenienie

Satynka- ja tez myslę, że mix sałat różnego rodzaju jest fajny. Tylko pamiętaj aby sos (jakikolwiek on będzie) dodać zaraz przed jedzeniem. Myślę, że dobra opcją byłyby wszelkiego rodzaju zapiekanki z cukinia i innymi warzywami...tarty. No I chińszczyzna. Przy czym ryż/ makaron jak zwykle osobny pojemnik i zmieszać przed podaniem
Stary 2015-11-10, 12:05   #1764
Anyzkowa
Zakorzenienie

Pogoda jest przecudna Dzisiejsze wstawanie o godzinie 6 było mega doznaniem. Ciemno, wieje i pada.

Satin moje wyjściowe jedzenie, które przygotowuję dzień wcześniej:

-pieczona ryba (łosoś, halibut): smaruję rybę sosem z chrzanu, pieprzu, ostrej papryki, musztardy, sosu sojowego (wybierasz co lubisz)
do tego sałata z warzywami które lubisz i sos własnej roboty,

-owsianka w termosie (noszę termos do pracy-lubię owsiankę na ciepło z bananem), lub noszę w pojemniku i odgrzewam w mikrofali,

-koktajl z mango (miód,mango,jogurt grecki,woda),

-sałatka z tuńczyka: ryba, ogórek, cukinia, papryka, oliwki (co lubisz ),

-avocado, uwielbiam na świeży żytni chleb z odrobiną soli - to chyba moje najlepsze śniadanie, jadam raz w tyg.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:35   #1765
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
No I chińszczyzna. Przy czym ryż/ makaron jak zwykle osobny pojemnik i zmieszać przed podaniem
To mnie zastanowiło. Dlaczego nie mogłoby być w jednym już wszystko wymieszane?
Stary 2015-11-10, 12:37   #1766
aussiewoman
Zakorzenienie

Oj tak tak- sałatka z tuńczyka. Uwielbiam- tuńczyk, oliwki i czosnek plus oliwa z oliwek..
Stary 2015-11-10, 12:42   #1767
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosia ja nie dodaję sosu wcześniej, ponieważ
-warzywa szybciej tracą jędrność,
-ryż, makaron wypije cały sos, spęcznieje i tyle sos widzieli ,
-danie jest o wiele smaczniejsze jak sos jest podany bezpośrednio przed konsumowaniem
taka moja interpretacja tematu

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Kama dziękuję za odp
Stary 2015-11-10, 13:15   #1768
gosia261282
Gang Iren

Anyzek chodziło mi nie o sos, a ten ryż w chińszczyźnie.
Bo jak robię chińszczyznę, to wszystko razem mieszam i czasem mamy tak na dwa dni do jedzenia.
Stary 2015-11-10, 13:23   #1769
Anyzkowa
Zakorzenienie

aaaaa
Stary 2015-11-10, 13:49   #1770
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosiu- Dokładnie z tych powodów o których wspomniała Anyzkowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości