|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Maggie a Ty jakie mleko dajesz?
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oliath ja tylko KP Któraś pytała ile przytył mój Borcio w miesiąc. 3400 mieliśmy na wyjście za szpitala, więc kilogram mamy do przodu |
||
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Moja. Moim zdaniem potowki bo miała to ma tej stronie na której przeważnie śpi no a często się jej ulewa. Ale już zeszło i pojawiło się na dekolcie.
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Pasztetnik współczuję, ks to bym się wykonczyla, za stara juz jestem na takie akcje,
|
#3395 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Jak czasem czytam o przebojach dziewczyn z kp to też dochodzę do takiego wniosku. Nie te latka już na takie użeranie się...może gdybym była zaprawiona w bojach jak Oliath...
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Elvegirl ja też przemywam to tylko wodą przegotowaną.
Ja ciągle sobie powtarzalam ze będę karmić piersią za wszelką cenę. Ale jednak nie za cenę nieprzespanej nocy :p moja na szczęście tylko się obudzi na jedzenie, poje przez 10 minut i śpi dalej, bez problemu odkładam ją do łóżeczka i mogę spać dalej.
|
#3397 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś miałam super noc. 21.30 ululany pp kąpieli pobudka o 3 - 12 minut cyca i nawet na odbicie nie chciał się obudzić. Pobudka o 6.40 i trochę się pocycalismy, pokupkalismy, pobawiliśmy i już był zmęczony, więc owiniety na karpia i śpi
)) Zastanawiam się czy iść spać czy działać, bo w sumie wyspana jestem Ja też trądzik tylko wodą. |
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jak bardzo jesteś stara?
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik daj znać jak po podcieciu. Mam nadzieję, że Maksio złapie sutka i będziecie się cieszyć oboje kp 😘
|
|
|
|
#3400 |
|
po drugiej stronie szafy
|
OK, to też będę przemywać tylko wodą.
Jest na pierwszej stronie ![]() Niby jeszcze nie tak dużo, ale zauważyłam już jakiś czas temu, że zrobiłam się wygodna...żeby nie powiedzieć "wygodnicka" Podejrzewam, że to ostatni dzwonek na dziecko w moim przypadku.
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ELVE, jaka ja tam zaprawiona Tylko Izę udało mi się karmić piersią - ogółem do roku, nigdy nie musiałam dokarmiać, dietę rozszerzałyśmy normalnie, a po roku przeszłyśmy prosto na krowie mleko bez żadnych akcji. Z Lalą po 3 miesiącach mieszanego karmienia poszłam do pracy, bo akurat fajna się trafiła i pracuję tam do dziś a z Lilo poległam, bo nie chciała współpracować, i laktator jednak nie utrzymał laktacji. Może i teraz bym poległa, gdyby mnie Ada w porę nie kopnęła w tyłek do pionu . Tak że ja się na pewno nie zniechęcę nocami nieprzespanymi póki tylko Pan Sówka będzie się najadał. Zresztą synek cierpliwy, a nad ranem biorę go do siebie na spanio-cycanie i w sumie - choć malutko śpię takim prawdziwym, mocnym snem (może 4 h max, reszta to drzemka z Kubusiem przy piersi) - szczególnie mi to nie przeszkadza póki co ![]() Pasztetniczku, kciuki za zabieg i pisz szybko co i jak ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Ej, to kiedy na Odchowalnię idziemy???
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
To jak dawkuje sie maluszkowi herbatke z kopru? Ile ml sie daje?
Oliath ja tez tylko KP
|
|
|
|
#3403 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie chodziło mi tylko o kp, ale o niespanie i ogólne przyzwyczajenie do niewygód związanych z posiadaniem dzieci Kiedy znajdzie się chętna do zaopiekowania się pierwszą stroną
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba by się zbierać na odchowalnie
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie mozemy zostac tutaj do konca ? Zamknac watek i zrobic nowy na odchowalni
wszystki to samo tylko nazwa inna
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba, ale nie ma chętnej do prowadzenia
|
|
|
|
#3407 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I widzialam poprawe ![]() Aha, to co z herbatki zostaje to wypijam sama Cytat:
Cytat:
![]() Plus taki, ze z sama laktacja u mnie nie ma problemu, laktatorem potrafie recznie ściągać po 10ml na minutę, tak mleko tryska. Cytat:
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bulka pszenna to najgorszy zapychac a maslo tez za zdrowe nie jest. A czemu by np nie zjesc salatki np. Ryz, piers z indyka troche salatki moze pomidorka troszke oliwy z oliwek albo innego oleju. Te polozne powinny zostac przeszkolene z dietetyki chociaz dla mam karmiacych
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Z ta herbata z kopru to ostroznie, bo ona moze potegowac wzdecia. I takiemu maluchowi to mysle ze 50ml na dobe to max... 150ml na dobe to gdzies po 3msc...
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z warzyw nic nie wolno tylko marchewka, sałata to zło. Z owoców tylko jablka i to pieczone. Mięsa nie jem więc malo co mi zostalo. Na obiad mam do wyboru łyse ziemniaki lub ryż. Bo sosu żadnego tez nie wolno A tak bym zjadla taki z maki na maselku z koperkiem... Albo lasagne ze szpinakiem... nie wolno, bo szpinak kwaśny. Albo leczo paprykowe... Nie wolno bo niby papryka tez wzdyma.Na wszystko zakaz, no masakra! Ani smażyć ani piec, tylko gotowane lub surowe. Ja juz ocipiałam z tym co moge jesc, od wczoraj jem zgodnie z zaleceniami położnej tylko bulki/drozdżówki/twaróg/jogurt naturalny a do picia goła woda, obawiam sie ze to sie skonczy jedna wielka sr*czka Oby tylko u mnie ![]() A i tak nie wierze, ze to wina mojej diety te wzdęcia u małego, bo w szpitalu z braku czasu i sil jadlam same suchary z woda i co? Maks i tak się prężyl wieczorami. Z reszta wczoraj cały dzien głodowalam a wieczorem i tak Maks sie prężył i plakal, dopiero herbatka pomogla. A w domu i tak odrzucilam od początku wszystko co smazone, wzdymajace i gazowane. Nie wierze zeby az tak zle natura to wymyśliła by tak sie ograniczac.... Po tym dzisiejszym "śniadaniu" to nie mam sily na nic, glowa mnie boli i dół mnie łapie bo czlowiek wykończony obolaly a nawet niczym smacznym sie pocieszyc nie moze
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3413 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Głodując też dobrze dziecku nie robisz...
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
No i to mnie wkurza
Do d*py, chyba sie umowie do poradni laktacyjnej i pogadam, sama bez przykazu przy tych kolkach boje sie teraz zjesc cokolwiek.
|
#3415 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Od większości mam, które przeżyły koszmar kolek słyszałam, że to trzeba po prostu przetrwać :/
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też nie wierzę, że to dieta, ale rozumiem Twój strach. A co gdybyś po konsultacji z lekarzem spróbowała nutridrinków na przykład?... są pyszne i wysokoodżywcze http://www.nutridrink.pl/
|
|
#3417 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ciąża, połóg i kp to jednak spore obciążenia dla organizmów, ja bym jednak radziła starać się normalnie jeść. A nutridrinki są ok, tylko że ja bym jednak je traktowała jako dodatek, a nie jako zamiennik jedzenia. Jako pełnowartościowy posiłek to są traktowane przez ludzi wychodzących z ciężkiej anoreksji :/
Nie wolno nam nie jeść, bo się wpędzimy w ciężką anemię, a z tego się ciężko wyłazi. Zaraz się posypią zęby, skóra, paznokcie...że nie wspomnę o braku sił do zajmowania się dzieckiem.
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
eh trzeba jeść żeby karmić, żeby jeść trzeba mieć czas , przy wiszącym na cycku dziecku nie zawsze się go ma :P i takie błędne koło ..
zakupiłam w sobotę znów witaminki tyle, że nie femibion bo tu kosztuje aż 30 euro opakowanie ale jakiś odpowiednik , skład praktycznie ten sam nawet nazwa podobna i też kapsułka + tabletka. już zaczęły mi włosy lecieć przez tą chwilę co nic nie brałam.. mój mały terrorysta wpadł w histerię po spacerku, utuliłam go oczywiście na rączkach i teraz śpi przy szumisiu. ciekawe ile ;p pewnie dopóki się nie wyłączy po 40min.. przynajmniej mam czas żeby zjeść może nawet uda mi się garki umyć ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- oho nici z garów- właśnie jęczy |
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
ale mam dzisiaj dzień, normalnie nie mam kiedy na tyłku usiąść :/ dziewczyny postanowione jutro sie przeprowadzamy!!!
wiec dzis wielkie pakowanie przewożenie (na szczęście to blisko) na jutro umówieni koledzy tżta i heja wkoncu bo u nas w domu wygląda od jakiegoś czasu jak po pzrejściu tajfunu.z ciekawych spraw była dziś u nas położna, ale ona spoko jest wiec pogadałysmy powiedziała kilka rzeczy o których musze pamiętać, obejrzała krocze ładnie sie goi wszytko, a wczoraj wypadł sam ostatni szew, ja nie wiem jak oni mnie tam zszyli zeby samo wszytko wypadało no i odpadł nam pępuszek jeszcze jest taka ranka ale juz to paskudne takie odleciało uff, 10 dzień.
|
|
|
|
#3420 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Tak jak w tej chwili i szybko pisze. Po kilkunastu minutach budzi sie z płaczem, czasem przechodzi jak go sie podniesie, widac ze go cos męczy w brzuszku. Przez to po chwili znowu jest glodny bo nie moze sie najesc przez te gazy i tak w kolko tyk bo glodny/ryk bo gazy az do godzin porannych, ja chodze po scianach
Bo sie biedak męczy z tymi gazami i męczymy się my...

. Tak że ja się na pewno nie zniechęcę nocami nieprzespanymi póki tylko Pan Sówka będzie się najadał. Zresztą synek cierpliwy, a nad ranem biorę go do siebie na spanio-cycanie i w sumie - choć malutko śpię takim prawdziwym, mocnym snem (może 4 h max, reszta to drzemka z Kubusiem przy piersi) - szczególnie mi to nie przeszkadza póki co