Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 22:59   #3391
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Maggie a Ty jakie mleko dajesz?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 23:48   #3392
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A bo to w kropelkach?? TO lepsze dla tekiego malucha kropelki czy czopki??
czopek zawsze szybciej zadziała przy wysokiej temp.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas jakas masakra z Maksem
Kolejna noc niespana... Jestem jak zombie Mamy problemy z gazami, ma wieczorne kolki . Codziennie Maks jest od rana spokojny, najada sie nawet samym cyckiem bez koniecznosci podawania odciagnietego butelką i spi smacznie 2-3h. Następnie ok 17:00 dostaje jakąs faze że przy karmieniu po kilkunastu minutach zaczyna się prężyc, robic czerwony, nie moze odbic, slychac jak w nim bulgocze. Dopiero jak beknie czy puści bąka to jest spokoj. Na 15min Tak jak w tej chwili i szybko pisze. Po kilkunastu minutach budzi sie z płaczem, czasem przechodzi jak go sie podniesie, widac ze go cos męczy w brzuszku. Przez to po chwili znowu jest glodny bo nie moze sie najesc przez te gazy i tak w kolko tyk bo glodny/ryk bo gazy az do godzin porannych, ja chodze po scianach Żadna pozycja do odbicia nie pomaga, nawet jak beknie to po chwili dalej sie biedak pręży...

Dzis byla polozna i są dwie opcje: wieczorne gazy ma albo od lapania powietrza (przez krótkie wędzidelko musze go karmic przez nakladki + butelka), albo ma wyjątkowo wrażliwy uklad pokarmowy i musze przejsc na mega rygorystyczna diete. Taka, ze przez to ze jestem wegetarianka do jedzenia zostanie mi tylko pieczywo, maslo, drożdzowki, pieczone jakblka, suche ziemniaki, ryz, kasza i co drugi dzien chudy twarog/jogurt naturalny, do picia tylko woda ewentualnie herbatka laktacyjna A juz i tak malo co jem, dzis sniadanie zjadlam o 13:00 bo Maks zasnal na 3h i odsypialam noc... Ja sie boje ze pokarm potrace przy takim "dobrostanie" pokarmowym. Cale szczescie poki co mleka u mnie sporo, rano budze sie w kaluzach na łóżku. A mimo, ze niby powinno sie jesc wszystko w granicach rozsadku, to nie jem nic typowo wzdymajacego, nic smazonego ani gazowanego.

Caly czas jednak mam nadzieje, ze to przez to wędzidelko... qrde, czemu go nie skrócili w szpitalu, codziennie prosilam pediatre to mnie finalnie olali i kazali isc sobie do laryngologa Polozna jak dzis zobaczyla to wędzidelko to migiem kazala podciąc, bo Maks ma tak krociutkie, ze nawet języczka nie jest w stanie wysunac i tak cud ze z takim przez nakladki cos je Umówilam sie na jutro na podciecie i 160zł pojdzie sie j***ć... Oby tylko to pomoglo, tak marze by zalapal samego sutka Bo sie biedak męczy z tymi gazami i męczymy się my...

Aha, położna mowila, ze moge sprobowac podawac mu na te gazy herbatke z kopru wloskiego... Tylko mam uwaznie obserwowac reakcje, bo zwykle pomaga ale są dzieci, u ktorych powoduje jeszcze wieksze gazy... No i podalam dzisiaj i widze poki co ze jest ciut lepiej... Zobaczymy do jutra jak podziala.:p rosi:

No dokladnie!! Kochane polozne pomogly mi z przystawieniem przez nakladki i ich wyborem (tez nie kazda byla dobra) i mowily, bym koniecznie powiedziala rano pediatrze na obchodzie, zeby podcial, ze to zrobia mi od reki. Powiedzialam wiec rano, a pediatra tekst, ze "ok, ale nie dzis, bo nie ma laryngologa", dzienpozniej kolejny "nie dzis bo w niedziele takich rzeczy oni nie robia", a ostatniego dnia dowiedzialam sie, ze "poradnia laryngologiczna w szpitalu jest zaiweszona i jak chce to mam sobie isc szukac gdzie indziej"

Nie czyszcze, nie ma potrzeby gmerac w nosku jak nic sie w nim nie dzieje

Ja tylko KP.
MM tylko w szpitalu zanim mąż skombinowal mi nakładki i rozkręcila sie laktacja.
biedny, oby wam jutro już było lepiej po tym podcięciu

Oliath ja tylko KP

Któraś pytała ile przytył mój Borcio w miesiąc. 3400 mieliśmy na wyjście za szpitala, więc kilogram mamy do przodu

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 02:35   #3393
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która z Was wrzucała na fb fotkę zmian na skórze twarzy i głowy dzidziola? Takiej kaszki czerwonej? Wiadomo już co to było?
Moja. Moim zdaniem potowki bo miała to ma tej stronie na której przeważnie śpi no a często się jej ulewa. Ale już zeszło i pojawiło się na dekolcie.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 05:08   #3394
vikicullen
Zadomowienie

Pasztetnik współczuję, ks to bym się wykonczyla, za stara juz jestem na takie akcje,

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 06:33   #3395
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój Mały zrobił dziś taka gęsta kupkę po hippie to norma?...
Na mm kupki są rzadziej i gęste, takie prawie uformowane.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Moja. Moim zdaniem potowki bo miała to ma tej stronie na której przeważnie śpi no a często się jej ulewa. Ale już zeszło i pojawiło się na dekolcie.
U nas też jest to na tej stronie na której najczęściej śpi. Nie swędzi, ale sucha ta kaszka pod palcami jest :/ Przemywam przegotowaną wodą, zastanawiam się czy czymś jeszcze to powinnam potraktować.

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Pasztetnik współczuję, ks to bym się wykonczyla, za stara juz jestem na takie akcje,
Jak czasem czytam o przebojach dziewczyn z kp to też dochodzę do takiego wniosku. Nie te latka już na takie użeranie się...może gdybym była zaprawiona w bojach jak Oliath...
Stary 2015-11-10, 07:02   #3396
sabonka123
Rozeznanie

Elvegirl ja też przemywam to tylko wodą przegotowaną.

Ja ciągle sobie powtarzalam ze będę karmić piersią za wszelką cenę. Ale jednak nie za cenę nieprzespanej nocy :p moja na szczęście tylko się obudzi na jedzenie, poje przez 10 minut i śpi dalej, bez problemu odkładam ją do łóżeczka i mogę spać dalej.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 07:54   #3397
niud
Wtajemniczenie

Ja dziś miałam super noc. 21.30 ululany pp kąpieli pobudka o 3 - 12 minut cyca i nawet na odbicie nie chciał się obudzić. Pobudka o 6.40 i trochę się pocycalismy, pokupkalismy, pobawiliśmy i już był zmęczony, więc owiniety na karpia i śpi )) Zastanawiam się czy iść spać czy działać, bo w sumie wyspana jestem

Ja też trądzik tylko wodą.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:06   #3398
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak czasem czytam o przebojach dziewczyn z kp to też dochodzę do takiego wniosku. Nie te latka już na takie użeranie się...może gdybym była zaprawiona w bojach jak Oliath...

To jak bardzo jesteś stara?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:11   #3399
niud
Wtajemniczenie

Pasztetnik daj znać jak po podcieciu. Mam nadzieję, że Maksio złapie sutka i będziecie się cieszyć oboje kp 😘
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:55   #3400
elvegirl
po drugiej stronie szafy

OK, to też będę przemywać tylko wodą.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
To jak bardzo jesteś stara?
Jest na pierwszej stronie
Niby jeszcze nie tak dużo, ale zauważyłam już jakiś czas temu, że zrobiłam się wygodna...żeby nie powiedzieć "wygodnicka" Podejrzewam, że to ostatni dzwonek na dziecko w moim przypadku.
Stary 2015-11-10, 09:15   #3401
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
JAki Kubuś dorosły tu wyszedł
A że tak zapytam czemu Kubuś ma takie oczka czerwone chyba zawsze?? Tak już ma czy niewyspany??
Powieczki mu bocian podziobał, sadysta ma to zejść w ciągu kilkunastu tygodni do pół roczku. I na nosku z boku też ma takie dziobnięcie.

ELVE, jaka ja tam zaprawiona Tylko Izę udało mi się karmić piersią - ogółem do roku, nigdy nie musiałam dokarmiać, dietę rozszerzałyśmy normalnie, a po roku przeszłyśmy prosto na krowie mleko bez żadnych akcji. Z Lalą po 3 miesiącach mieszanego karmienia poszłam do pracy, bo akurat fajna się trafiła i pracuję tam do dziś a z Lilo poległam, bo nie chciała współpracować, i laktator jednak nie utrzymał laktacji. Może i teraz bym poległa, gdyby mnie Ada w porę nie kopnęła w tyłek do pionu . Tak że ja się na pewno nie zniechęcę nocami nieprzespanymi póki tylko Pan Sówka będzie się najadał. Zresztą synek cierpliwy, a nad ranem biorę go do siebie na spanio-cycanie i w sumie - choć malutko śpię takim prawdziwym, mocnym snem (może 4 h max, reszta to drzemka z Kubusiem przy piersi) - szczególnie mi to nie przeszkadza póki co

Pasztetniczku, kciuki za zabieg i pisz szybko co i jak

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Ej, to kiedy na Odchowalnię idziemy???
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:27   #3402
rita_k
Zadomowienie

To jak dawkuje sie maluszkowi herbatke z kopru? Ile ml sie daje?

Oliath ja tez tylko KP
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:41   #3403
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ELVE, jaka ja tam zaprawiona

Nie chodziło mi tylko o kp, ale o niespanie i ogólne przyzwyczajenie do niewygód związanych z posiadaniem dzieci

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ej, to kiedy na Odchowalnię idziemy???
Kiedy znajdzie się chętna do zaopiekowania się pierwszą stroną
Stary 2015-11-10, 09:42   #3404
ktosiula
Wtajemniczenie

Trzeba by się zbierać na odchowalnie

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:04   #3405
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A nie mozemy zostac tutaj do konca ? Zamknac watek i zrobic nowy na odchowalni wszystki to samo tylko nazwa inna
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:06   #3406
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
trzeba, ale nie ma chętnej do prowadzenia

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 11:19   #3407
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik, za ogarnięcie tematu wędzidełka, biedni jesteście...
.

Cytat:
Tylko chyba nie można Jej podawać codziennie. Nawet my nie możemy pić codziennie, bo rozregulowuje pracę jelit jak za długo się pije
Można Ale w odpowiedniej dawce i trzeba mocno obserwować jak dzidziol reaguje, bo może byc super poprawa jak i odwrotnie.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj podobnie, tzn ryk, prężenie, wycie. Mała nie mogła zjeść, bo co ją uspokoiłam i próbowałam przystawić znowu był ryk i szarpanie się Prawie już z nią płakałam.
Jak tą herbatkę parzysz i podajesz? I ile?
Mam taka czysta ziołowa z apteki i parze jedna torebke 200ml wody. Optymalnie jest podać 50ml w jednej dawce a na dobe nie wiecej niz 150ml. Wczoraj dałam na poczatek ostroznie 2x 30ml. Troche musialam wmuszac i mieszac z mlekiem bo mu nie smakowalo I widzialam poprawe Po pierwszej dawce po chwili lecialy bączki i beknięcia grupowo, tak jakby sie brzuszek oczyszczał, po tym pocycał i usnął. I tak 21:30-00:00 mial druga faze na prężenie ale jak wypil druga dawke to znow pocycal i spal od 00:40 do 4:20
Aha, to co z herbatki zostaje to wypijam sama

Cytat:
A mnie mówiła, że góra 3 razy w tygodniu można ją pić Nie wolno często, bo można doprowadzić do silnych biegunek.

Dziewczyny może spróbujcie ten Lakcid. Moja się dzisiaj ani razu nie męczyła z kupką, a zawsze taka bieda była jak robiła kupkę. To kosztuje 18 zł albo 15 hmmm nie wiem dokładnie i jest 10 ampułek szklanych. Wlewa się do ampułki parę kropelek przegotowanej wody i wlewa na łyżeczkę po czy podaje się dzidzi.
A to cos da ten Lakcid na same gazy w brzuszku? Bo z kupkami nie ma problemu, robi ładne i często a nie chce go niepotrzebnie faszerowac.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Wiesz co, Maks jest taki kochany, takie wali usmieszki ale przy tych akcjach mysle, ze nigdy wiecej dzieci... Po prostu spanie po 2-3h na dobe jest mordercze, szczegolnie jak czlowiek wraca po kilku dobach calkowitego niespania w szpitalu, z rozciętym brzuchem, cały obolaly i jeszcze głodny bo mi połozna taka rygorystyczna diete zalecila... Dzis na sniadanie zjadlam tylko bulke z masłem, doslownie chudne w oczach
Plus taki, ze z sama laktacja u mnie nie ma problemu, laktatorem potrafie recznie ściągać po 10ml na minutę, tak mleko tryska.

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Pasztetnik daj znać jak po podcieciu. Mam nadzieję, że Maksio złapie sutka i będziecie się cieszyć oboje kp 😘
Dam dam Jak mały ropusznik mi pozwoli bo zabiego o 18:00 a potem pora kolek
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:17   #3408
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Można Ale w odpowiedniej dawce i trzeba mocno obserwować jak dzidziol reaguje, bo może byc super poprawa jak i odwrotnie.

Mam taka czysta ziołowa z apteki i parze jedna torebke 200ml wody. Optymalnie jest podać 50ml w jednej dawce a na dobe nie wiecej niz 150ml. Wczoraj dałam na poczatek ostroznie 2x 30ml. Troche musialam wmuszac i mieszac z mlekiem bo mu nie smakowalo I widzialam poprawe Po pierwszej dawce po chwili lecialy bączki i beknięcia grupowo, tak jakby sie brzuszek oczyszczał, po tym pocycał i usnął. I tak 21:30-00:00 mial druga faze na prężenie ale jak wypil druga dawke to znow pocycal i spal od 00:40 do 4:20
Aha, to co z herbatki zostaje to wypijam sama

A to cos da ten Lakcid na same gazy w brzuszku? Bo z kupkami nie ma problemu, robi ładne i często a nie chce go niepotrzebnie faszerowac.

Wiesz co, Maks jest taki kochany, takie wali usmieszki ale przy tych akcjach mysle, ze nigdy wiecej dzieci... Po prostu spanie po 2-3h na dobe jest mordercze, szczegolnie jak czlowiek wraca po kilku dobach calkowitego niespania w szpitalu, z rozciętym brzuchem, cały obolaly i jeszcze głodny bo mi połozna taka rygorystyczna diete zalecila... Dzis na sniadanie zjadlam tylko bulke z masłem, doslownie chudne w oczach
Plus taki, ze z sama laktacja u mnie nie ma problemu, laktatorem potrafie recznie ściągać po 10ml na minutę, tak mleko tryska.

Dam dam Jak mały ropusznik mi pozwoli bo zabiego o 18:00 a potem pora kolek
Raczej bulka z maslem to zly pomysl te polozne co druga to gorzej gada. Jak matka ma miec sile jak nie je?
Bulka pszenna to najgorszy zapychac a maslo tez za zdrowe nie jest. A czemu by np nie zjesc salatki np. Ryz, piers z indyka troche salatki moze pomidorka troszke oliwy z oliwek albo innego oleju.
Te polozne powinny zostac przeszkolene z dietetyki chociaz dla mam karmiacych
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:25   #3409
Amelie04
Zakorzenienie

Z ta herbata z kopru to ostroznie, bo ona moze potegowac wzdecia. I takiemu maluchowi to mysle ze 50ml na dobe to max... 150ml na dobe to gdzies po 3msc...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:41   #3410
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Raczej bulka z maslem to zly pomysl te polozne co druga to gorzej gada. Jak matka ma miec sile jak nie je?
Bulka pszenna to najgorszy zapychac a maslo tez za zdrowe nie jest. A czemu by np nie zjesc salatki np. Ryz, piers z indyka troche salatki moze pomidorka troszke oliwy z oliwek albo innego oleju.
Te polozne powinny zostac przeszkolene z dietetyki chociaz dla mam karmiacych
Pomidory niby mozna tylko te z wlasnego ogrodka bo te sklepowe to sama chemia i nie wolno, a skąd jej takie mam wziąć w listopadzie Z warzyw nic nie wolno tylko marchewka, sałata to zło. Z owoców tylko jablka i to pieczone. Mięsa nie jem więc malo co mi zostalo. Na obiad mam do wyboru łyse ziemniaki lub ryż. Bo sosu żadnego tez nie wolno A tak bym zjadla taki z maki na maselku z koperkiem... Albo lasagne ze szpinakiem... nie wolno, bo szpinak kwaśny. Albo leczo paprykowe... Nie wolno bo niby papryka tez wzdyma.
Na wszystko zakaz, no masakra! Ani smażyć ani piec, tylko gotowane lub surowe.

Ja juz ocipiałam z tym co moge jesc, od wczoraj jem zgodnie z zaleceniami położnej tylko bulki/drozdżówki/twaróg/jogurt naturalny a do picia goła woda, obawiam sie ze to sie skonczy jedna wielka sr*czka Oby tylko u mnie

A i tak nie wierze, ze to wina mojej diety te wzdęcia u małego, bo w szpitalu z braku czasu i sil jadlam same suchary z woda i co? Maks i tak się prężyl wieczorami. Z reszta wczoraj cały dzien głodowalam a wieczorem i tak Maks sie prężył i plakal, dopiero herbatka pomogla.
A w domu i tak odrzucilam od początku wszystko co smazone, wzdymajace i gazowane. Nie wierze zeby az tak zle natura to wymyśliła by tak sie ograniczac....

Po tym dzisiejszym "śniadaniu" to nie mam sily na nic, glowa mnie boli i dół mnie łapie bo czlowiek wykończony obolaly a nawet niczym smacznym sie pocieszyc nie moze

Stary 2015-11-10, 13:17   #3411
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Pomidory niby mozna tylko te z wlasnego ogrodka bo te sklepowe to sama chemia i nie wolno, a skąd jej takie mam wziąć w listopadzie Z warzyw nic nie wolno tylko marchewka, sałata to zło. Z owoców tylko jablka i to pieczone. Mięsa nie jem więc malo co mi zostalo. Na obiad mam do wyboru łyse ziemniaki lub ryż. Bo sosu żadnego tez nie wolno A tak bym zjadla taki z maki na maselku z koperkiem... Albo lasagne ze szpinakiem... nie wolno, bo szpinak kwaśny. Albo leczo paprykowe... Nie wolno bo niby papryka tez wzdyma.
Na wszystko zakaz, no masakra! Ani smażyć ani piec, tylko gotowane lub surowe.

Ja juz ocipiałam z tym co moge jesc, od wczoraj jem zgodnie z zaleceniami położnej tylko bulki/drozdżówki/twaróg/jogurt naturalny a do picia goła woda, obawiam sie ze to sie skonczy jedna wielka sr*czka Oby tylko u mnie

A i tak nie wierze, ze to wina mojej diety te wzdęcia u małego, bo w szpitalu z braku czasu i sil jadlam same suchary z woda i co? Maks i tak się prężyl wieczorami. Z reszta wczoraj cały dzien głodowalam a wieczorem i tak Maks sie prężył i plakal, dopiero herbatka pomogla.
A w domu i tak odrzucilam od początku wszystko co smazone, wzdymajace i gazowane. Nie wierze zeby az tak zle natura to wymyśliła by tak sie ograniczac....

Po tym dzisiejszym "śniadaniu" to nie mam sily na nic, glowa mnie boli i dół mnie łapie bo czlowiek wykończony obolaly a nawet niczym smacznym sie pocieszyc nie moze
Bosz wspolczuje Ci. Coaraz częściej sie mówi że kolki i problemy z brzuszkuem u maluszka to wina niedojrzałego układu pokarmowego. Wiec dziwią mnie te stare polozne i ich podejscie, ze lepiej sie zapchać slodką drożdżówką.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 13:32   #3412
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Z ta herbata z kopru to ostroznie, bo ona moze potegowac wzdecia. I takiemu maluchowi to mysle ze 50ml na dobe to max... 150ml na dobe to gdzies po 3msc...
Dlatego pisalam, ze trzeba obserwowac maluszka jak reaguje po podaniu bo czasami skutek jest odwrotny Maksowi widze ze pomaga.
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Bosz wspolczuje Ci. Coaraz częściej sie mówi że kolki i problemy z brzuszkuem u maluszka to wina niedojrzałego układu pokarmowego. Wiec dziwią mnie te stare polozne i ich podejscie, ze lepiej sie zapchać slodką drożdżówką.
Też tak sądziłam ale namieszała mi polozna wczoraj w głowie strasznie. Sama wyniosłam z SR teorię, ze mozemy i powinnysmy nawet jesc wszystko bo kolki jak maja byc to beda i tak, pokarm moze jedynie uczulic jak zjemy np. orzeszki ziemne no ale i objawy beda inne (wysypka)na przynajmniej my bedziemy najedzone i majace mleko i sile by karmic. Ale jak widze teraz jak sie biedak tymi kolkami męczy (i męcze sie z nim ja), to juz chyba probuje sie chwytac kazdej teorii. Ale znowu wyciagnelam ulotki z SR o KP i w każdej co prawda radza jesc troche inne rzeczy, ale ogolem karzą jeść co sie chce byle zdrowo. Moja matka tez mi mowi ze mam smialo jesc tylko wszystko z umiarem. A ja stajac przed lodówką mam w głowie odrazu wizje morderczego wieczoru i nocy z kolkami i nie jem juz nic

Stary 2015-11-10, 13:35   #3413
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Głodując też dobrze dziecku nie robisz...
Stary 2015-11-10, 13:40   #3414
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Głodując też dobrze dziecku nie robisz...
No i to mnie wkurza
Do d*py, chyba sie umowie do poradni laktacyjnej i pogadam, sama bez przykazu przy tych kolkach boje sie teraz zjesc cokolwiek.

Stary 2015-11-10, 13:44   #3415
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Od większości mam, które przeżyły koszmar kolek słyszałam, że to trzeba po prostu przetrwać :/
Stary 2015-11-10, 13:44   #3416
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Któraś pytała ile przytył mój Borcio w miesiąc. 3400 mieliśmy na wyjście za szpitala, więc kilogram mamy do przodu
Wow, pięknie! my tyle w 7 tygodni
Cytat:
Nie wierze zeby az tak zle natura to wymyśliła by tak sie ograniczac....
Cytat:
A ja stajac przed lodówką mam w głowie odrazu wizje morderczego wieczoru i nocy z kolkami i nie jem juz nic
cholerka, biedna jesteś strasznie ja też nie wierzę, że to dieta, ale rozumiem Twój strach. A co gdybyś po konsultacji z lekarzem spróbowała nutridrinków na przykład?... są pyszne i wysokoodżywcze
http://www.nutridrink.pl/
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 13:52   #3417
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciąża, połóg i kp to jednak spore obciążenia dla organizmów, ja bym jednak radziła starać się normalnie jeść. A nutridrinki są ok, tylko że ja bym jednak je traktowała jako dodatek, a nie jako zamiennik jedzenia. Jako pełnowartościowy posiłek to są traktowane przez ludzi wychodzących z ciężkiej anoreksji :/

Nie wolno nam nie jeść, bo się wpędzimy w ciężką anemię, a z tego się ciężko wyłazi. Zaraz się posypią zęby, skóra, paznokcie...że nie wspomnę o braku sił do zajmowania się dzieckiem.
Stary 2015-11-10, 14:02   #3418
malinowa4
Zakorzenienie

eh trzeba jeść żeby karmić, żeby jeść trzeba mieć czas , przy wiszącym na cycku dziecku nie zawsze się go ma :P i takie błędne koło ..

zakupiłam w sobotę znów witaminki tyle, że nie femibion bo tu kosztuje aż 30 euro opakowanie ale jakiś odpowiednik , skład praktycznie ten sam nawet nazwa podobna i też kapsułka + tabletka. już zaczęły mi włosy lecieć przez tą chwilę co nic nie brałam..

mój mały terrorysta wpadł w histerię po spacerku, utuliłam go oczywiście na rączkach i teraz śpi przy szumisiu. ciekawe ile ;p pewnie dopóki się nie wyłączy po 40min.. przynajmniej mam czas żeby zjeść może nawet uda mi się garki umyć

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

oho nici z garów- właśnie jęczy
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:00   #3419
kasia_aa
Zadomowienie

ale mam dzisiaj dzień, normalnie nie mam kiedy na tyłku usiąść :/ dziewczyny postanowione jutro sie przeprowadzamy!!! wiec dzis wielkie pakowanie przewożenie (na szczęście to blisko) na jutro umówieni koledzy tżta i heja wkoncu bo u nas w domu wygląda od jakiegoś czasu jak po pzrejściu tajfunu.

z ciekawych spraw była dziś u nas położna, ale ona spoko jest wiec pogadałysmy powiedziała kilka rzeczy o których musze pamiętać, obejrzała krocze ładnie sie goi wszytko, a wczoraj wypadł sam ostatni szew, ja nie wiem jak oni mnie tam zszyli zeby samo wszytko wypadało no i odpadł nam pępuszek jeszcze jest taka ranka ale juz to paskudne takie odleciało uff, 10 dzień.
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:07   #3420
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
eh trzeba jeść żeby karmić, żeby jeść trzeba mieć czas , przy wiszącym na cycku dziecku nie zawsze się go ma :P i takie błędne koło ..
Dlatego tak wiele kobiet rezygnuje z kp...

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ale mam dzisiaj dzień, normalnie nie mam kiedy na tyłku usiąść :/ dziewczyny postanowione jutro sie przeprowadzamy!!!
Aaaaaa zazdroszczę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości