|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
wartość sentymentalna na 1 miejscu. Jak nic nie znajdę w turkusach to też kupię, już tu kiedyś wrzucałam włóczkę jaką bym chciała.Warkocz nie jest taki trudny, kiedyś robiłam szalik z warkoczem i jakoś dało radę są gorszeja coś tam potrafię, ale idealnie to nie jest, jak porównam się do mojej babci.... ona takie cuda wyprawia, że klękajcie narody
|
|
#4863 | ||
|
przyczajony tygrys
|
komin dla siebie robisz? Jak idzie? Dawniej umiałam na drutach robić, a teraz to nawet nie wiem czy bym umiała jedno oczko zrobić
![]() Cytat:
. Pamiętam jak dawniej nam swetry robiła na drutach, czapki Cytat:
. A selera uwielbiam, w sałatce, rosołku
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ostatnio jadł na kolacje kanapkę i wkroił sobie cebulę. tak mi chuchał tą cebulą, że poważnie myślałam o ewakuacji na kanapę. Kilka razy mył zęby,a ja dalej czułam cebule, ble.
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to szkoda byłoby to tego doszywać minky. Moja chrzestna robi mi taki sweterkowy kocyk i będę okrywała nim małą np. podczas snu przy ładnej pogodzie, z minky byłby za gruby.
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama robi kocyk z włóczki, z drugiej strony podszyty minky. I włóczkę musiałam zamawiać bo nie było tyle motków z tego koloru. I niestety tanie to to nie jest
Ale mama ma frajdę i pęka z dumy ![]() A mamy znajoma, taka starsza pani, jak się dowiedziała że jestem w ciąży i mama będzie kocyk robić to kazała kupić włóczkę, przynieść i dzierga sweterek dla Tośki. Ale prosiłam o taki na 74cm mniej więcej, żeby na zimę 2016 był dobry
|
|
|
|
#4867 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. A wigilię do tej pory spędzaliśmy raczej osobno, raz udało się razem. W tamtym roku na 1 dzień świąt przyjechali teście. Ogólnie ciężko jest nam święta pogodzić. Bo mieszkamy na śląsku, a do mojego rodzinnego domu - 160 km, to nie tak hop siup wsiąść w auto i pojechać na kawkę i ciasto świąteczne
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
Polly ja też jestem z zachodu
![]() Katka dobrze mieć kogoś znajomego z biura podróży skorzystam i spytam czy masz jakieś fajne miejscówki w Meksyku chcieliśmy tam polecieć w podróż poślubną ale dzidzia Nas wyprzedziła i odpuściliśmy ![]() Nadia ja także zauważyłam że mniej jem mam mniejszy apetyt niż wcześniej i brzuch się napina Darkanddark bardzo się cieszę że udało Ci się umówić na wizytę w czwartek zobaczysz wszystko będzie dobrze ![]() Emma ja takie duszności zazwyczaj mam wieczorem nie wiem do czego to porównać coś jakbym się zapowietrzała mówiłam o tym lekarzowi a on że to normalne ![]() Kalina to moja teściowa mieszka 300km i w tym roku moi rodzice ją zaprosili i się zgodzila. Cieszę się bo teściowa od 6 lat jest wdową przynajmniej nie będzie sama a u moich rodziców zawsze pełna chata bo mam dużo rodzinę także będzie fajnie ![]() Bonku wózek był moim faworytem ale siostra chce mi dać swój który ma 2 lata i chyba skorzystam. Co prawda rodzice chcieli nam kupić nowy wózek kurcze sama nie wiem zobaczymy... ![]() Ktoregos_dnia to widzę że Twoj mąż ma podobne kubki smakowe do mojego nie dość że na ostro to jeszcze musi być cebula i czosnek...ale gotuje lepiej ode mnie tak więc jem ze smakiem uwielbiam go w kuchni tak się wczuwa jak coś pichci tylko gorzej z porządkiem w kuchni
|
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Babcia też aż piszczy jak opowiada "ile ona ma roboty z tym kocykiem" i czeka aż pochwalę
![]() emma masz rację że trochę szkoda doszywać minky ale chciałam mieć do kołyski zamiast kołderki ![]() Turkus byłby śliczny z szarym minky i taki żółciutki kanarkowy z białym, tak myślę ![]() moooniaaa jak już będziesz miała sweterek to podrzuć fotkę, może zainspiruje babcię do kolejnych cudeniek
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
emma
Jak znam moją mamę (i ta jej znajomą) to do marca mi ze 4 kocyki wydziergają Tym bardziej, że te podróby (a raczej ciężko kupić oryginalne minky i nie zbankrutować ) nie są grube.
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macica naciska na przeponę i to będzie się chyba pogłębiać
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę, super!
![]() No dziewczyny, dajecie, dajecie. TŻ się poświęcił i sprząta za mnie.
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
ja samej cebuli nie lubie, ale w daniach TAK. zazwyczaj dodaje do jakis potrawek z kurczaka itp. A czosnek to moja ulubiona przyprawa
danie bez niego to nie danie hehe
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miała ostatnio urodziny to wszystkim opowiadała ile to ona zrobiła. Chciałam jej pomóc ale ona woli zrobić sama to się wtedy cieszy, że jeszcze może.
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście ile u kwietniówek chłopaków? U nas królują dziewczynki, a u nich faceci
|
|
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
Trochę Wam dziewczyny zazdroszczę tych babcinych tworów. Ja niestety nie śmiałbym nawet poprosić babci o takie cuda bo moja babcia przezywa druga młodość i uwaga...! z końcem miesiaca wychodzi za mąż
takie cuda
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam! Niech mają co robić babeczki. Moja mama nic mi nie uszyje bo pracuje od rana do nocy oczywiście w ogóle nie mam jej tego za złe.
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 |
|
przyczajony tygrys
|
Ah te nasze babcie. Ja mam jedną "prawdziwą" i babcię od strony Tż. O ile moja cieszy się, wspiera jak umie; to babcia tz wiecznie niezadowolona. Bardzo by chciała rządzić
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale numer! Pięknie ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja żadnej nawet nie znałam, bo jedna zmarła jak jeszcze mnie nie było, a druga jak miałam roczek. Dziadek zmarł jeszcze wcześniej, także całe życie miałam tylko jednego dziadka. Ale kochany był za całą czwórkę
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęścia babci na nowej drodze życia! opowiedz coś więcej!
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie żyją jeszcze wszyscy dziadkowie i babcie. Jedna babcia, mimo, że mieszka niedaleko mnie, to odwiedzam ją bardzo rzadko. Taki mały uraz do niej mam.
Za to drugą babcie odwiedzam kiedy tylko mogę i mój tż też ją uwielbia.![]() I jeszcze jeden pradziadek mój żyje, więc w marcu będzie prapradziadkiem.
|
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
Ryba z likierem wyszła hmmm....ciekawa :-D likier był też w sosie do spagetti i kilku innych potrawach więc postanowiłam zakończyć próby na ludziach i zużyłam go do kawy :-D
Co do kocyków to babcia moja mogła by użyć ale chyba tylko z moheru :-P a moja mama dzierga mi sweter z kapturem od 10 lat a ma dopiero plecy :-\ ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Chyba powiem żeby przerobila te plecy na kocyk ;-)
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, lecę bo Pulp Fiction się zaczyna, a mój TŻ nie widział jeszcze
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Oj to długa historia ale pokrótce. Byli sąsiadami przez wiele lat,mieszkali na jednym pietrze , zaprzyjaźnili sie. Moi dziadkowie trzymali do chrztu dziecko sąsiadów i na odwrót. Sąsiedzi pobudowali sie i wyprowadzili na obrzeża miasta ale przyjaźń trwała. 2 lata temu zmarł moj dziadek , kilka miesięcy pózniej żona sąsiada. Jedno i drugie potrzebowało wsparcia. Jeszcze bardziej sie do siebie zbliżyli tak, ze efektem końcowym jest ślub i wspólna zabawa ślubno-andzejkowo-ostatkowa.beda sami najbliżsi( ok 50 osób) . A najlepsze jest to ze świadkowac im beda dzieci te które wzajemnie trzymali sobie do chrztu( czyli moja ciotka ktorej chrzestnym jest sąsiad i sąsiada syn ,chrześniak babci)
|
|
|
|
#4886 |
|
przyczajony tygrys
|
Jednej babci nie znałam w ogóle - zmarła przed ślubem rodziców. Jej męża - dziadka (ojciec mojego ojca) znałam kiepsko. Zmarł 2 lata temu. Ze strony mamy: babcia żyje, w lutym skończy 75 lat. Miała fazę na umieranie, pakowanie się do trumny, itp
. Teraz jej przeszło, bo ma szansę na tzw opiekuńczy i się śmieje, że teraz to jej się w ogóle nie spieszy. Dziadka słabo pamiętam. Zmarł (utopił się) jak miałam z 5 lat. Pamiętam jak szłyśmy z taką babką koło tego domu, koło tej studni, pamiętam to zbiegowisko ludzi... Nie wiedziałam, że to ó=mój dziadiu tam pływa w środku :/Babcię tż (ze strony mamy) średnio lubię - charakter rządzicielki "co to znaczy że nie chcesz?". Natomiast jej męża uwielbiam - taki typowy poczciwy dziadziu. Szkoda mi go jak babcia tż się na niego wydziera. Ze str teścia tż nie ma dziadków, dawno umarli jak byłmały
|
#4887 |
|
Rozeznanie
|
Postanowiłam iść za ciosem i mówię do mamy żeby z tych pleców zrobila kocyk to niestety przez 10 lat zrobila 15 cm :-\ dochodzę do wniosku że sama chyba spróbuje zrobić
Natalka 25.05.2009 Edytowane przez darolka Czas edycji: 2015-11-10 o 20:02 |
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
mam dostać od męża na urodziny perfum i mam wybrac jaki
![]() a mam 3 ulubione i myśle, który lubie najbardziej
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam cichą nadzieję, że na urodziny dostanę moje ulubione perfumy. Ostatnio mu marudziłam, że mi się skończyły.
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twój ulubiony?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

no ale liczy się wartość sentymentalna
zazdroszczę że sama potrafisz zrobić coś takiego 

. A selera uwielbiam, w sałatce, rosołku
wtedy uwierzył, że to naprawdę czuć. Ehh.. temat rzeka, ile to ja już się nagadałam
Kilka razy mył zęby,a ja dalej czułam cebule, ble.

macica naciska na przeponę i to będzie się chyba pogłębiać