|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Cytat:
Wchodzi taka osóbka na wagę i wydaje jej się że chudnie, a tu tylko jest odwodniona. Do tego zwiększenie cisnienia krwi i ... ![]() Tu producent sam przyznaje, że lek odwadnia, "pięknie" się reklamując (i rozsyłając ludziom spam ![]() https://poczta.wp.pl/uwierzytelniani...C&ticaid=147fd
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
mi Yasmin fantastycznie wyleczył cerę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie mam nadzieję, że na mnie też tak podziała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden link, o skutkach ubocznych: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3186736&start=120
(Myślę, że warto przeczytać. Wypowiadaja się osoby, które miały np. problemy z oddychaniem, albo wylądowały w szpitalu). ![]() Ale co tam. 5 kilo mniej i ładna cera (do czasu) zrekompensuje zagrożenie życia. ![]()
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja jakoś wybrzydzam i pół roku próbuje wyjść na prostą po stosowaniu Yasminu. Jak brałam tez był 'cudowny' gorzej jak odstawiłam hehe. Eklerko ja jestem zywym na szczescie świadkiem i testerem tego co robi jaśmin. Zreszta pisałam tu już o tym chyba.
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie piszę, że wszystkie tabletki są złe. (Maja skutki uboczne, ale rozumiem, że obawa przed ciążą może to rekompensować). Dziwi mnie tylko wybór Yasminu, skoro tyle osób opisuje swoje problemy po dłuższym stosowaniu, albo w przypadku odstawienia.
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam w swoim zyciu 5 czy 6 różnych piguł. I żadne nie narobiły mi takich problemów jak Yasmin. Gdybym ich nie odstawiła to już do was bym nie pisała. Spod ziemi sie nie da ![]()
![]() |
#701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tego linka, to już się wypowiadałam. To link do forum, gdzie wypowiadają się osoby całkowicie anonimowe, może nawet "konkurencja" ![]()
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Madzialenka zazdroszczę, ale jak było po odstawieniu yasmin? Czy cały czas używasz? Ja obawiam się reakcji PO odstawieniu - nie w trakcie. Co do podnisienia ciśnienia krwi to nawet by mi się przydało bo mam 60-80 -czyli ledwo żyje
![]()
#703 |
Zakorzenienie
|
Jak narazie biorę juz 10 miesięcy i nie odstwiłam jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ponadto pomiedzy yasmin a yasminelle jest niewielka roznica. yasmin (etynyloestradiol 0,03 mg + drospirenon 3,00 mg), yasminellle (etynyloestradiol 0,02 mg + drospirenon 3,00 mg). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co tutaj na wizażu wyczytałam to Yasmin lepiej działają na cerę niż Yasminelle. Jeśli już mam się faszerować tabletkami to chciałabym, żeby właśnie też zadziałały na moje pryszcze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o pozbycie sie syfow to na mnie yasmin nie dzialaja rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem jest to głupota, ginekolog który wypisuje tabletki antykoncepcyjne na pryszcze jest jakiś niekompetentny. Miałam problemy z syfami i wyleczyłam je maściami z apteki. Jestem pewna, że moja gin. nigdy by się nie zgodziła na taką "kurację" mając na względzie zdrowie pacjentki!
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Witam, wiem ze napewo jest tu napisane ale niestety nie mam czasu czytac. Pani dokor(jutro) chce mi przepisac Yasmin ,dotychczas biore cyprest, i jak na razie nieprztyłam a obawiam ie ze po asmin moge przytyc:| -z wdzo przytyłyśćie? a może dwrotnie?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie nie miałaś dużych problemów z cerą. ja walczyłam maściami, antybiotykami i w ogole wszystkim czym się dało i to wcale nie pomagało. a ginekolog nie przepisuje tego ot tak sobie, tabletki to ostateczność. poza tym nie chodzi mi tylko o efekt dermatologiczny- o antykoncepcję też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I miałam spore problemy z cerą, chodziłam z tym do deramtologa. Brałam antybiotyki, maści i tabletki i jakoś sobie poradziłam. Tabletki które są bezpieczne dla mojego organizmu nadal biorę, żeby podtrzymać efekt.
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Velvet Acid Kitty no to tylko pozazdroscic, ze udalo Ci sie wygrac walke z tradzikiem. jednak nie wszyscy sa takimi szczesliwcami jak Ty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że yasmin może mieć działanie podobne do słońca. Jak się człowiek opala, to skóra robi się gruba, twarda i pryszcze zostaja pod spodem. Jak podrażienie słońcem mija - wychodzą ze zdwojoną siłą. Może dlatego Froggie pisze o strasznych gulach i bliznach po odstawieniu. Mam prośbę tylko o jedno. Jak yasmin zostanie na Was przetestowany, to te osoby, które brały go przez conajmniej 6 miesiecy i odstawiły niech się podzielą swoimi wrażeniami i opiszą, czy mają jakieś dolegliwości. (Można też opiasać np. przypadki koleżanek, które są w szpitalu).
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
wiecie, tylko ze jest tak, ze co działa na jednego na drugiego nie musi. Dobrze dobrane tabletki to sukces... każdy jest inny. nie mozna mówic ze ty miałas takie objawy to ja tez je bede miała. Poczytajcie forum. Ile osób tyle opinni. ja jestem bardzo z niego zadwolona. moja wspólokatorka ze studiów tez. mam tez kolazanke która brała je rok. potem zrobiła przerwe i tez zero skutków ubocznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Po Yasmin cera zdecydowanie się poprawiła, po odstawieniu (po moze ok.4latach) Logestu dostałam masakrycznej pryszczycy
![]() Nie brałam tabletek przez 3 miesiące. Teraz zaczynam 2 opakowanie Yasmin i poki co sobie chwale. AAAaaaa i jestem z tego przedziału wiekowego 25+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.