Pochwal się nagrodami w konkursach i plotkuj do woli cz.XIX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 22:07   #1951
joanna_te
Zadomowienie

Dot.: Pochwal się nagrodami w konkursach i plotkuj do woli cz.XIX

Dzis byla dyskusja o bankach, a tu taka promocja w BZWBK
https://godn epolecenia.zpremia.pl/promocja/
Korzystalyscie kiedys z tego typu promocji? Mam konto gdzie indziej, specjalnie nie potrzebuje nastepnego, a z drugiej strony nie znalazlam niebezpiecznych zapisow w regulaminie. Trzeba zalozyc konto, potrzymac je przez pol roku, wydac 100zl karta, dostac premie 100zl, a potem mozna oddac karte i zamknac konto. Jesli sie myle, niech mnie ktoras oswieci.
joanna_te jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:09   #1952
lejdi007
Raczkowanie

hej, no to ja chciałam się pochwalić że wygrałam kiedyś karton snikersów z limitowanej edycji
lejdi007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:09   #1953
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez car00lina Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę tych wyrozumiałych rodziców.. Moja mama nigdy tż nie lubiła i przez to, że ciągle mi broniła spotkań związek bardzo się zaawansował. Jesteśmy razem już 7 lat, 4-5 mieszkamy razem. Najpierw w domu moich rodziców, ale mama narobiła problemów finansowych i wyrzuciła nas ze swojego królestwa, bo myślała, że oszuka wszystkich wkoło. Najgorsze jest to, że "dostałam" od brata dom babci, a babcia już schorowana trochę oderwana od rzeczywistości, ma objawy alzheimera chociaż nic nie stwierdzone, nie chce by ktoś z nią mieszkał i też nie pozwala nam nic remontować.. W sumie nie mamy gdzie mieszkać, Mama miesza jej w głowie na dodatek, ona czasem odstawia różne numery, a mi się chce płakać, bo kto uwierzy młodym jak coś nie tak? Nikt Zawsze każdy mówi, że dzieci złe, niewdzięczne itp a nikt nie pomyśli, że wina po stronie rodziców może być..
Współczuję Ci bardzo
sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:12   #1954
veli
Zadomowienie

14 listopada w lidlu termometry na podczerwień za 39zł.ć Warto rozwarzyć zakup. Przydatne akcesorium przy małych dzieciach, ja swój kupiłam w potrzebie gdy mały gorączkował za 120zł w aptece. I wcale nie jest najlepszy.
Stary 2015-11-11, 22:12   #1955
Kruk Czarny
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę tych wyrozumiałych rodziców.. Moja mama nigdy tż nie lubiła i przez to, że ciągle mi broniła spotkań związek bardzo się zaawansował. Jesteśmy razem już 7 lat, 4-5 mieszkamy razem. Najpierw w domu moich rodziców, ale mama narobiła problemów finansowych i wyrzuciła nas ze swojego królestwa, bo myślała, że oszuka wszystkich wkoło. Najgorsze jest to, że "dostałam" od brata dom babci, a babcia już schorowana trochę oderwana od rzeczywistości, ma objawy alzheimera chociaż nic nie stwierdzone, nie chce by ktoś z nią mieszkał i też nie pozwala nam nic remontować.. W sumie nie mamy gdzie mieszkać, Mama miesza jej w głowie na dodatek, ona czasem odstawia różne numery, a mi się chce płakać, bo kto uwierzy młodym jak coś nie tak? Nikt Zawsze każdy mówi, że dzieci złe, niewdzięczne itp a nikt nie pomyśli, że wina po stronie rodziców może być..
Wspolczuje Ci bardzo moja nie do konca uznaje mojego tz i mowi o nim per kolega. Twierdzi ze on ma oryginalne imie i nie moze go zapamietac.
Nie przejmuj sie tym. Wazne ze sie kochacie
Kruk Czarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:12   #1956
madziaa2809
Zakorzenienie

ja bym chciała ze swoim TŻ zamieszkać, ale niestety nie mamy gdzie a ceny mieszkań do wynajęcia są takie, że wychodzi 3/4 wypłaty TŻ, ja bezrobotna i za co żyć? dojazdy też go pochłaniają ogólnie te ceny tych mieszkań do wynajęcia są śmieszne, w ogóle sam czynsz to jakaś masakra. moi rodzice płacą obecnie ponad 600 zł za sam czynsz w tym jest tylko woda i te inne duperele. prąd, gaz osobno. to jest parodia...
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:12   #1957
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Współczuję Ci bardzo
Musiałam Wam to wyrzucić z siebie, bo ciężko mi to zniesc..
car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:13   #1958
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_te Pokaż wiadomość
Dzis byla dyskusja o bankach, a tu taka promocja w BZWBK
https://godn epolecenia.zpremia.pl/promocja/
Korzystalyscie kiedys z tego typu promocji? Mam konto gdzie indziej, specjalnie nie potrzebuje nastepnego, a z drugiej strony nie znalazlam niebezpiecznych zapisow w regulaminie. Trzeba zalozyc konto, potrzymac je przez pol roku, wydac 100zl karta, dostac premie 100zl, a potem mozna oddac karte i zamknac konto. Jesli sie myle, niech mnie ktoras oswieci.
ja juz to mialam czekam na premię poszlam do banku, oddalam karte i facet bez mrugniecia okiem wpisal, ze rezygnuje z powodu wysokich prowizji bankowych
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:14   #1959
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
co do wspolnego mieszkania. JA mam zdanie że nie mieszkać .My do siebie dojezdzaliśmy z męzem. Po latach wiem że to się sprawdza bo gdybyśmy mieszkali razem to:
nie wzięlibysmy slubu. jak wiele znajomych par ktore mieszkaly ze sobą . bo po co ..?
po drugie ..nie ma takiej iskierki . Po slubie. Nie ma zaskoczenia. A tak poznajemy się praktycznie codziennie w nowych sytuacjach..
a po 3 jak mówi moja psiapsióla ..wymieta róza, ktora dlugo stoi w wazonie nie jest tak atrakcyjna jak świeza --metafora oczywiście.
Mogłabym wymieniac jeszcze mnostwo powodów..ale własnie Olek się przebudza
Wybacz ale dla mnie to same głupoty.
1. Jak ktos chce ślubu to go weźmie bez względu na to, czy wcześniej mieszka z 2ga połowa, czy nie.
2. A ile lat po slubie sie będziecie tak poznawać, 2, 4? A potem co - nuuuuda i rozwód? Bo brak iskierki i poznawania się w nowych sytuacjach?
3. Małżeństwa z tego, co mi sie wydaje, są zawierane na całe życie. Więc ta "róża" i "oset" długo tak stoją w tym wazonie i też nie są tak atrakcyjni, jak świerze roslinki spoza wazonu Poza tym taka żona myjąca toaletę lub w ciąży/po porodzie też jest daleka od atrakcyjnej*. Facet, który przytyje przez lenistwo lub chorobę tez może byc dla niektórych mniej atrakcyjny. I co, rozwód?

* dziewczyny mam nadzieję, że żadna się przez to nie obrazi
Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
pólwytrawne, ale mi nawet wchodzi nie jest złe wg mnie mniej slodka wersja kadarki z lidla, a tą bardzo lubie choć to takie tanie wino
ostatnio sie nieco zaslodzilam ciezkimi winami i to jest milą odmianą
Kadarkę to ja znam z Biedronki tylko ale to chyba to samo Ale dzięki

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:14   #1960
nitramsch
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam, ale dla mnie to brednie
1) my chcemy wziąc slub, bo się kochamy
2) iskra jest niezaleznie od obrączki na palcu
3) tz mnie zaskakuje, chocby durnym kwiatkiem bez okazji albo czekoladą, no bo przeciez miałam chęć
4) wymięta róża będzie też po kilku latach malzenstwa, wspolczuję
ze wszystkich osób, czyli ja , przyszły mąż i moja mama, ja byłam najmniej zainteresowana ślubem, do dziś tak mam
ale chciałam mieć dziecko, moi rodzice daleko, jakby coś mi się stało nie chciałam, żeby dziecko trafiało do ośrodków, lepiej żeby było z tż, dlatego ślub. między nami nic nie zmienia, ale jest dziecko i dla niego to zrobiliśmy
nitramsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:15   #1961
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana musi być silna. Ważne że masz tz który ma pewno Cie kocha i wspiera
sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:15   #1962
pyrta
Zadomowienie

Cytat:
pyrta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:16   #1963
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruk Czarny Pokaż wiadomość
Wspolczuje Ci bardzo moja nie do konca uznaje mojego tz i mowi o nim per kolega. Twierdzi ze on ma oryginalne imie i nie moze go zapamietac.
Nie przejmuj sie tym. Wazne ze sie kochacie
Moja też tak robiła i mówiła.. A jak kupował mi prezenty to się darła, że utrzymankę chce ze mnie zrobić, jak przestał to źle, że nic mi nawet nie kupi..
Stary 2015-11-11, 22:16   #1964
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
ja bym chciała ze swoim TŻ zamieszkać, ale niestety nie mamy gdzie a ceny mieszkań do wynajęcia są takie, że wychodzi 3/4 wypłaty TŻ, ja bezrobotna i za co żyć? dojazdy też go pochłaniają ogólnie te ceny tych mieszkań do wynajęcia są śmieszne, w ogóle sam czynsz to jakaś masakra. moi rodzice płacą obecnie ponad 600 zł za sam czynsz w tym jest tylko woda i te inne duperele. prąd, gaz osobno. to jest parodia...
ogólnie mieszkania nie są tanie, niestety my wynajmujemy w wawie i fuksem mamy fajne mieszkanie, bo tz przegadal wlascicielke w wiekszosci ofert krzyz na droge, drogo+wszystko sie sypie+ bezuzyteczne meblościanki, ktorych nie mozna wynieść
Stary 2015-11-11, 22:16   #1965
joanna_te
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez veli Pokaż wiadomość
14 listopada w lidlu termometry na podczerwień za 39zł.ć Warto rozwarzyć zakup. Przydatne akcesorium przy małych dzieciach, ja swój kupiłam w potrzebie gdy mały gorączkował za 120zł w aptece. I wcale nie jest najlepszy.
Tez mam z takich "za 120zl", i jak 3x zmierze temperature (z przerwa zalecona przez producenta), to potrafi wyjsc np. 37,9; 38,6; 37,6. Czyli generalnie podwyzszona temperatura, ale ile?
Stary 2015-11-11, 22:18   #1966
madziaa2809
Zakorzenienie

car00lina ciężko jest ze starszymi ludźmi niestety, a jak mają swoje przekonania to dopiero. tutaj dochodzi jeszcze choroba. niestety mój dziadek nie ma alzheimera, ale ma też swoje widzimisię i jest ciężko jeszcze brat mamy ciągle mamę nagabuje, że ma przepisać na niego swoją część domu za "opiekę". specjalnie napisałam w cydzusłowiu, bo wiem jak ta opieka pożal się boże wygląda a to jego ojciec, ale cóż on zawsze taki był on najważniejszy i nikt więcej się nie liczy. czasem już mówię, że lepiej żeby się już dziadek nie męczył choć wiem jak mi babcia brakuje.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
ogólnie mieszkania nie są tanie, niestety my wynajmujemy w wawie i fuksem mamy fajne mieszkanie, bo tz przegadal wlascicielke w wiekszosci ofert krzyz na droge, drogo+wszystko sie sypie+ bezuzyteczne meblościanki, ktorych nie mozna wynieść
otóż to... samych opłat na 1000 zł plus jeszcze wynajem i wychodzi 3/4 wypłaty TŻ no tragedia, dlatego na razie nie ma takiej opcji my zamieszkać choć czas goni, jestem z nim już prawie 6 lat
Stary 2015-11-11, 22:19   #1967
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Wybacz ale dla mnie to same głupoty.
1. Jak ktos chce ślubu to go weźmie bez względu na to, czy wcześniej mieszka z 2ga połowa, czy nie.
2. A ile lat po slubie sie będziecie tak poznawać, 2, 4? A potem co - nuuuuda i rozwód? Bo brak iskierki i poznawania się w nowych sytuacjach?
3. Małżeństwa z tego, co mi sie wydaje, są zawierane na całe życie. Więc ta "róża" i "oset" długo tak stoją w tym wazonie i też nie są tak atrakcyjni, jak świerze roslinki spoza wazonu Poza tym taka żona myjąca toaletę lub w ciąży/po porodzie też jest daleka od atrakcyjnej*. Facet, który przytyje przez lenistwo lub chorobę tez może byc dla niektórych mniej atrakcyjny. I co, rozwód?

* dziewczyny mam nadzieję, że żadna się przez to nie obrazi

Kadarkę to ja znam z Biedronki tylko ale to chyba to samo Ale dzięki
Oł Synth, jak zwykle jednomyslne

a Kadarki są rożne, tak samo jak Imyglikos ta z lidla jest spoczko i kosztuje 9,45 czy jakos tak
Stary 2015-11-11, 22:20   #1968
joanna_te
Zadomowienie

Cytat:
ja juz to mialam czekam na premię poszlam do banku, oddalam karte i facet bez mrugniecia okiem wpisal, ze rezygnuje z powodu wysokich prowizji bankowych
Tu jest w regulaminie promocji, ze do czerwca brak oplat za karte, wiec nie ma koniecznosci oddawania wczesniej.
Stary 2015-11-11, 22:20   #1969
maartini92
Zakorzenienie

My z tżem 4 lata na odległość (pzn/ldz), ale ja tak dłużej nie mogłam. Skończyłam studia, przenioslam się, nie chciałam nadal weekendowego związku. Moja mama powiedziała, że to dobry pomysł. Nie rzuciłam wszystkiego. Obronilam się i dopiero zaczęliśmy planować wspólne mieszkanie. Możemy się teraz sobą cieszyć, ale i nauczyć się żyć ze sobą. Jeśli o związek się odpowiednio dba to uczucia są ciągle żywe. Żadne papierki i obrączki tego nie zmieniają. My chcemy wziąć ślub, chcemy mieć jedno nazwisko, które damy swoim dzieciom, gdy sie na nie zdecydujemy. Ale jeszcze nie teraz. Oboje nadal się uczymy, bo to dla nas ma pierwszeństwo. A poza tym nie mamy tyle kasy na slub i wesele. Ja nie chce brać ślubu byle był. Chcę by był to niezapomniany dzień, żeby wszystko było jak sobie wymarzylam. Chce założyć taką sukienkę jak mi się marzy a nie byle jaką, bo na inną nie mam kasy. A chcemy za ślub i cała imprezę zapłacić sami, nie na koszt rodziców. I uważam, ze to dobry pomysł by mieszkać razem przed ślubem. Wolę tak niż ślub na szybko a potem szybki rozwód. Chcemy mieć oboje pewność, że chcemy spędzić razem resztę życia. Mieszkamy razem dopiero miesiac, wiec krotko. Jesteśmy razem, dla siebie, ze sobą i to jest super. Ale sa też inne plusy: podział obowiązków, podział kosztów na dwie osoby, mam kogoś kto się mną zaopiekuję gdy zachoruję i pójdzie dla mnie po leki, poza tym nie muszę wyrzucać połowy jedzenia, bo tż zje (wcześniej sporo wyrzucalam, mnóstwo zmarnowanych pieniędzy, bo sama zanim zjadłam to się popsulo) i mogłabym wymienić wiele takich plusów, które sa może małe, ale w codziennym życiu bardzo to widac. Szanuje gdy ktoś czeka do ślubu ze wspolnym mieszkaniem, ale w naszej sytuacji uważam, ze to byla najlepsza mozliwa decyzja
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:21   #1970
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
otóż to... samych opłat na 1000 zł plus jeszcze wynajem i wychodzi 3/4 wypłaty TŻ no tragedia, dlatego na razie nie ma takiej opcji my zamieszkać choć czas goni, jestem z nim już prawie 6 lat
Oplat w sensie media+czynsz? Bo chyba nie same media ogolnie szukanie mieszkania to jest dosyc dluga droga, przechodzilam kilka razy i nie chcę więcej
Stary 2015-11-11, 22:22   #1971
Kruk Czarny
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też tak robiła i mówiła.. A jak kupował mi prezenty to się darła, że utrzymankę chce ze mnie zrobić, jak przestał to źle, że nic mi nawet nie kupi..
znam to. Ja slysze "to wszystkim kolezankom robintakie prezenty?""nie martw sie jeszcze sobie kogos znajdziesz" ale moi rodzice mnie nie chcieli odwiedzic w szpitalu jak pol roku lzalam tak wiec wiecie. Za to tesciowa to by mi niebna uchylila, a jak rodzice Tz unCiebie? Lepiej?
Jesli mzna zapytac oczywiscie

Edytowane przez Kruk Czarny
Czas edycji: 2015-11-11 o 22:27
Stary 2015-11-11, 22:22   #1972
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Oł Synth, jak zwykle jednomyslne

a Kadarki są rożne, tak samo jak Imyglikos ta z lidla jest spoczko i kosztuje 9,45 czy jakos tak
Biedronkowa 1l za 9,5 też spoczko. Wczoraj nią smutki zapijałam i jeszcze jedną się chłodzi
Stary 2015-11-11, 22:23   #1973
madziaa2809
Zakorzenienie

Cytat:
Oplat w sensie media+czynsz? Bo chyba nie same media ogolnie szukanie mieszkania to jest dosyc dluga droga, przechodzilam kilka razy i nie chcę więcej
czynsz+media to jakieś 1000 zł przy dobrych wiatrach... no wiadomo i jakiś tv i internet. plus za wynajęcie sobie śpiewają. i żeby jeszcze te mieszkania jakoś wyglądały.
Stary 2015-11-11, 22:24   #1974
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
żyj po swojemu. Moi dziadkowie sa dosyc konserwatywni, a ciocia zyje po swojemu a oni szybko się do nowej sytuacji przyzwyczajają. Jesli twoi rodzice czegos nie zaakceptują, to trudno. Nie ma sensu podporządkowywac swojego zycia pod czyjes dyktando
Stary 2015-11-11, 22:25   #1975
Kruk Czarny
Zakorzenienie

Cytat:
żyj po swojemu. Moi dziadkowie sa dosyc konserwatywni, a ciocia zyje po swojemu a oni szybko się do nowej sytuacji przyzwyczajają. Jesli twoi rodzice czegos nie zaakceptują, to trudno. Nie ma sensu podporządkowywac swojego zycia pod czyjes dyktando
Polac Ci!!!
Stary 2015-11-11, 22:25   #1976
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_te Pokaż wiadomość
Tu jest w regulaminie promocji, ze do czerwca brak oplat za karte, wiec nie ma koniecznosci oddawania wczesniej.
ja mialam jakąś wczesniejszą promocję z groupona i tam byla oplata, ale wszystko zgodnie z planem
Stary 2015-11-11, 22:27   #1977
Agata2205
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, ale dla mnie to brednie
1) my chcemy wziąc slub, bo się kochamy
2) iskra jest niezaleznie od obrączki na palcu
3) tz mnie zaskakuje, chocby durnym kwiatkiem bez okazji albo czekoladą, no bo przeciez miałam chęć
4) wymięta róża będzie też po kilku latach malzenstwa, wspolczuję
Cytat:
Napisane przez pyrta Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że u jednych się sprawdza, a u innych nie. Ja wychodzę z założenia, że jak nie wypali mieszkanie przed ślubem, to nawet i lepiej. Bo przynajmniej wiem o tym, że nie pasujemy do siebie PRZED ślubem. A jak jesteśmy sobie pisani to i wypaliłoby mieszkanie dopiero po ślubie. Ale... ja już chciałam po prostu zamieszkać z TŻtem . A iskierka może być przecież również przed ślubem. Ślub nie jest potrzebny do tego by było zaskoczenie i poznawanie się w nowych sytuacjach
Zgadzam się

Dodam tylko, ze nie każdy potrzebuje slubu do czegokolwiek. Ja należę do takiego grona osób. Jestem w mega szczesliwym związku, a moj partner jest dla wszystkim i wiem ze ja dla niego tez. Przeżyliśmy juz ze sobą bardzo wiele i jestem pewna, ze mogę na niego liczyc w kazdej sytuacji. Udowodnił to juz nie raz. Przez chorobę wyglądałam jak 150 nieszczęść i gdy mowil że jestem najpiękniejsza to tak sie tez czułam, mimo ze inni nawet brzydzili sie mnie dotknąć.
W każdym razie nie potrzebuje ślubu do tego, by moj zwiazek szczęśliwie trwal, a iskra nie zgasla..
Agata2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:28   #1978
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruk Czarny Pokaż wiadomość
znam to. Ja slysze "to wszystkim kolezankom robintakie prezenty?""nie martw sie jeszcze sobie kogos znajdziesz" ale moi rodzice mnie nie chcieli odwiedzic w szpitalu jak pol roku lzalam tak wiec wiecie. Za to tesciowa to by mi niebna uchylila, a jak rodzice Tz unCiebie? Lepiej?
Oj współczuję takiego podejścia rodziców. Tż ma mamę (tata mieszka miejscowość niedaleko, ale są po rozwodzie bo pije) i u niej teraz mieszkamy. Pomaga, ale bardzo się zmieniła, kiedyś do rany przyłóż teraz ciągle dogryza, dogaduje i wie wszystko najlepiej. A że domek mały to mieszkamy z nią w jednym pokoju...... Tż brat zajmuje drugi pokój, a że jego 'idealna' dziewczyna robi mu złudzenia, że się do niego wprowadzi (a ledwie skończyła 18l) on dąży do tego, żeby jak najszybciej się nas pozbyć, bo ona z tych do 'luksusu' przyzwyczajona.
Stary 2015-11-11, 22:30   #1979
madziaa2809
Zakorzenienie

moi dziadkowie mają mnie w dupie totalnie, w ciągu 3 lat (czyli odkąd się nie odzywam) widziałam ich tylko raz na pogrzebie w tym roku a mieszkają w tym samym mieście co ja. mama jest spoko, sama mi mówi, że w moim przypadku wesela się nie opłaca robić za to z tatą trochę ciężej, ale nie będę dla niego robiła wesela dla rodziny z którą mam kontakt raz na ruski rok. w grę wchodzi tylko ślub kościelny i jakieś skromne przyjęcie (obiad weselny) i tyle. mam dużą rodzinę, ale ona ma mnie w dupie więc ja ją też... poza tym rodzinę mam daleko i potem będą wymówki, że nie przyjadą, bo np. dziecko chore i się wykruszy ileś tam osób. ja dziękuję, to ja wolę nie mieć wesela a tą kasę przeznaczyć na jakąś wycieczkę.
Stary 2015-11-11, 22:30   #1980
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Biedronkowa 1l za 9,5 też spoczko. Wczoraj nią smutki zapijałam i jeszcze jedną się chłodzi
daaawno nie pilam, nie pamietam czy dobra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości