|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
serio serio od 15 juz nic jesz ??? ja bym z głodu umarła ja obiad jem kolo 14 potem po 17 i o 20 jeszcze kolacje jem
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
Elena nie martw się wszystko będzie dobrze i więcej jedz
może jakieś orzeszki pogryzaj one ponoć dobrze dzidzi robią ja mam taki mix różnych i coś tam podjadam cały dzień zalecenie teściowej Zobaczymy jak będzie po następnej wizycie może wystrzeli z wagą jak szalone nigdy nic nie wiadomo kiedy masz następną wizyte ? ja za 8 dni już się tak stęskniłam za jej widokiem ostatnio ją widziałam w 21 tygodniu ![]()
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za mile slowa. Czuje sie okropnie i darujs chyba sobie jutrzejsza uczelnie. Pojedziemy do donu jak tz wroci z pracy tzn na podlasie bo w pt mam wizytę.
W ogole tz baaarszo sie mna opiekowal i opiekuje. Wszystko mnie az bolalo od tej choroby i zrobil mi masaz masalra caly dzien w lozku. Jutro was postaram ske nadrobic. :-*
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja byłam w piątek , 26/27 tydzien a dzidzia miała 815 gram tylko, wprawdzie gin mówi, że taka waga odpowiada 26 tygodniowi i się tym nie przejęłam, ale teraz z lekka sie martwię.U mnie waga też dużo podskoczyła, niestety, tylko jak widać na wagę dziecka to się nie przekłada . Co dziwne, od piątku ważę mniej o około półtora kg, do tej pory ważyłam sie na swojej wadze, potem u gina i było zawsze tyle samo,dziś wchodzę na wagę, bo widzę, że jakoś legginsy luźniejsze i się wałkują a tu mniej pokazuje .[/QUOTE]Mój Maluszek na wizycie 1.5miesiaca temu waga odpowiadał zamiast na 22 to n 21 tc a już miesiąc później waga odpowiadała tygodniowi wiec nie ma co się przejmować Twoja dzidzią nadgoni każde Maleństwo rośnie swoim tempem ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- A ja właśnie wróciłam z tż z kina byliśmy na kolacji a potem listy do M 2 polecam bardzo mi się podobał tak jak pierwsza czesc a teraz Mykam do łóżeczka jutro Was nadrobię dokładniej dobranoc
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Nana ja też o listach myślę...może nam się uda pójść w przyszłym tygodniu jak kogoś do dzieci skołujemy 😉
Ide spać bo cos tu dzisiaj spokojnie 😉 dobrej nocki 😘 |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis mielismy isc..
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😊 zasnęły o 18, wstały 6.20 😊 ja zasnęłam gdzieś kolo 23 i nawet się wyspałam. Tylko najgorsze to ze nie dośpią do rana u siebie i oboje się na mnie wpychają...
|
|
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Agaczilla21 masz wesoło z tymi Twoimi dzieciaczkami
Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- A ja właśnie wróciłam z tż z kina byliśmy na kolacji a potem listy do M 2 polecam bardzo mi się podobał tak jak pierwsza czesc a teraz Mykam do łóżeczka jutro Was nadrobię dokładniej dobranoc[/QUOTE]Jak ja bym chciała iść na listy !!! ![]() Ale tu nie mam szans. Może jakimś cudem do świąt będę już online ![]() Dzień doberek dziewczynki ![]() Tż pojechał a ja jeszcze w łóżku leżę ☺ Dzisiaj miałam durny sen i się obudziłam - jakieś trąby powietrzne mi się śniły
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ze daruj sobie, jeśli tylko mozesz sobie pozwolić to odpoczywaj to duze obciążenie dla organizmu. Wiem co czujesz bo dopiero kilka dni temu zazegnalam ten syf na szczęście jak szybko to dziadostwo przychodzi tak szybko odchodzi. Zdrowka!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Dzien dobry ja u rodzicow. Moja mama akurat tez ma tydzien wolnego bo miała operacje mała i jest na l4 wiec siedzimy sobie razem. Jutro wizyta. Nie moge sie doczekać o denerwuje sie troche bo Lilka jakas taka mniej aktywna ostatnio no i te wirusy mnie przeorały, mam nadzieje ze ok z młoda.. Miłego dnia! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze! ! )Ja mam wizytę dopiero za 3 tyg. I do tej pory nie wiem ile moja waży ![]() Dopiero teraz na wizycie mają to mierzyć i spr. ..... No nic pozostaje mi czekanie
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana... Jestem od wczoraj wściekła i wkurzona
Mamy awarie kanalizacji, którą nie do końca wiadomo kiedy administrator zlikwiduje, bo musi poczekać na jakąś firmę, która się tym zajmie a na to oczywiście są terminy. A zgłaszało mu się problemy i bulgotanie w rurach, to oczywiście nie zrobił z tym nic od razu, tylko poczekał, aż zatkało się na amen i szambo wybiło do piwnicy Zaczynam coraz poważniej rozważać wyprowadzkę, ale jak popatrzyłam wczoraj na ceny mieszkań na wynajem w Krk to szczęka mi opadła Wczoraj pojechaliśmy na szczęście do mamy i od biedy przeniesiemy się na parę dni do teściowej, chociaż my 2 pod 1 dachem na dłużej niż kilka godzin to nie jest dobra kombinacja, ale cóż zrobić. Mamy powiedziane że z wody mamy korzystać na minimum, aż do likwidacji awarii DRAMAT!!!Z poprawiaczy dennego nastroju- mama wczoraj mi sprezentowała kombinezon i komplet kombinezon, śpiworek do wózka i kocyk Aż się rozpłynęłam takie to wszystko śliczne Mogę siedzieć i się na to patrzeć przez godzinę ![]() Elena nie przejmuj się tak waga malucha z USG, bo to tak jak z prenatalnymi wszystko szacunkowe. Mój Michał przez całą ciążę był mniejszy niż zakładał wiek ciąży, przed porodem lekarze straszyli mnie, że dziecko jest za małe bo w 41 tygodniu Usg wyliczyło wagę zaledwie 2700 g. A urodziło się całkowicie normalne zdrowe dziecko z wagą 3500 g W późniejszym okresie faktycznie wylądował na 3 centylu i tak się trzyma do tej pory ![]() Teraz z kolei wygląda, że rośnie mi całkiem spora baba bo ostatnia wizytę miałam 24t +0 i z USG wyliczył mi wagę 864 g ![]() Marciar zdrówka, oby szybciutko się poprawiło. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-12 o 09:06 |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ci powiem ? Dobrze ze wam. Nic nie zalalo ![]() Ja dwa lata temu jak się wyprowadzałam do niemiec to popakowalam dokumenty w kartony i pochowalam w piwnicy żeby mamie nie zawalaly w. Mieszkaniu. I któregoś dnia mama dzwoni z płaczem ze nie wie co będzie bo rura pękła w bloku i jej piwnice szambem zalało! !! Mówiła ze moje dyplomy ze studiów pływają w g***** ![]() Ale.skończyło się na szczęście na podmokłych kartonach tylko
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Kwitne od 35 min w lab w kolejce do rejestracji, druga tak samo dluga do pobrania.... ciezarne, male dzieci i wszyscy czekaja a na to wchodzi dziadek i od wejscia wola ze on poza kolejka bo on przed operacja. Grupe krwi i wymaz z gardla robi.... jedynie co to ludzie kobiete z dzieckiem na oko 2 miesiecznym przepuscili. A wlecze sie to.... z 15 ludzi raptem 10 zarejestrowala w te 35 min.... a na pobraniu nie lepiej....
|
|
|
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
Paula całe szczęście że nic z naszych rzeczy nie leżało w piwnicy, a rzeczy sąsiadów z góry mi nie szkoda, bo same kłopoty z nimi tylko. Problemy z kanalizacja zaczęły się też po ich wprowadzeniu się.
Mam nadzieję, że jakaś firma szybko się tym zajmie... Figa współczuję. U nas w diagnostyce tez wiecznie takie kolejki i rejestracja do badania która trwa w nieskończoność... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-12 o 09:12 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba w końcu wstanę z łóżka
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ,
starałam się nie martwić wagą dzidzi, ale niestety cała noc męczyły mnie koszmary, teraz głowa mnie boli. Jak już na spokojnie zasnęłam, to śniły mi się najpierw wakacje na Karaibach a za chwilę, że musiałam kurnik czyścić i tak mi śmierdziało, że na wymioty mnie zebrało, i w tym momencie bardzo ciekawym budzik zadzwonił .
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Współczuję problemów z kanalizacją. Nam kiedyś wybiło toaletą na mieszkanie.. nic przyjemnego ;/ Dywany, podłogi, wszystko do wywalenia i zmiany. Smród nie z tej ziemi. Ja się też na badania wybieram, ale oczu. Mam na godzinę, to może źle nie będzie. Po lekarzu planuję napad na szmateks
|
#3890 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W sumie ja przy urodzeniu miałam 2700, moja córka aż 3000 . Córka też wysoka, tylko chudziutka.Agata, ja robię bardzo podobne pierniczki, tylko kakao już nie dodaję, one sa dobre od razu, ale masz rację- im dłużej leżą, tym są lepsze. Jak robię takie w ciągu roku, to bez dekoracji, ale na święta całą trójką dekorujemy je lukrem, perełkami i kolorowymi pisakami cukrowymi ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
. Jak przeczytałam na parenting.pl , że w drugim trymestrze ma sie taki duży apetyt, że pochłania się takie ilości jedzenia, o jakie kobieta nawet by się nie podejrzewała, to śmiać mi sie chce. Z tego wszystkiego wczoraj wcisnęłam w siebie kanapkę przed 18stą ale męczyłam się potwornie ze zgagą. Jak już będziemy mieć samochód (stoi u mechanika) to pojedziemy do tesco po wodę na zgagę, może ulży ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Właśnie z takiego powodu mój gin nie tylko nie zachęcał, ale wręcz odradzał (bo rodzice, częściej matki chcą drążyć temat), skoro powodu do niepokoju o stan zdrowia dziecka nie było. Sam miał takie przypadki, niestety. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
. Następna wizyta 4 grudnia, a potem już będę miała co trzy tyg. wizyty. U mnie poprzednia wizyta była jak miałam 21/22 tydzień, strasznie szybko to zleciało . Ani się obejrzysz, znów zobaczysz swojego bąbla |
||||
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maluszek ma tyle ile powinien miec, a jak zechce to utyje ja wlasnie wstawiłam posciel do prania i biore sie za porzadki ![]() u mnie sloneczko swieci od rana to od razu jakos inaczej ![]() no i ustawie sobie piosenki swiateczne , a co! ;D
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczności w załączniku Cytat:
![]() Cytat:
Witam, ja jak zwykle nieprzytomna z rana... dzisiaj muszę iść na bazarek jakieś lepsze zakupy zrobić na kilka dni bo żadnego zielicha nie mam.
|
|
|
#3894 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Lamia, cudne te rzeczy ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
.Zapłakałabym się, gdyby dokumenty i dyplomy poszły w p...du. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
U mnie na szczęście nie ma kolejek, czasem dwie osoby, ale najczęściej, jak wchodzę do poczekalni, to jest pusto. U nas nie ma oddzielnie rejestracji do badan, tylko wchodzi sie od razu do gabinetu, i tam babka bierze skierowanie a potem pobiera krew itp. W jednej placówce luxmedu w gabinecie były dwie panie- jedna zajmowała sie robotą papierkową, druga w międzyczasie wszystko przygotowywała do pobrania, i było błyskawicznie. Teraz chodzę do innej placówki, ale też luxmed, bo bliżej mam, to jest tylko jedna pani, ale źle nie jest. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas też fajnie z pogodą, o 6:14 było 12 stopni, zero wiatru i deszczu .Szalejesz ![]() Ja już słuchałam świątecznych piosenek, ale nie dużo, co by do świąt się nie znudziły. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
ale na samych jabłkach długo bym nie pociągnęła
|
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze coś zjeść
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie porody...i rozwalił mnie tekst "rozweselający gaz zwany także głupim jasiem"
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po kolejnej pobudce po jakiś 9 godzinach snu
![]() Zabieram się za coś, bo znowu przesiedzę cały dzień na tzw "nicnierobieniu" :P lamia współczuję z tą kanalizacją, ale dobrze, że macie się u kogo zatrzymać na ten czas, no bo jak bez wody ![]() Ciuszki są przecudowne.. Wiesz co ja codziennie robię? Siadam na pufie i wyciągam trochę ciuszków żeby się napatrzeć, z czego mój TŻ zawsze się śmieje
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Po 2h jestem po pierwszym pobraniu, a dwa przedemna... Zal mi tych malych dzieci, niektore polprzytomne w tej kolejce.... a oni teraz zaczeli na 2 pobierac....
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ciezko mi sie na tel czyta:/ Lamia nie zazdroszcze sytuacji z kanalizacja... Ja wczoraj upolowalam na allegro 6 pajacow, 3 z cartersa i 3 z nexta na 56 i 62
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole wlasnie tz dzwonil ze gadal z moim bylym szefem i ten moze załatwi tz nadgodziny ![]() bo tak to zaczyna o 9 a tak moze bedzie mogl na 6 juz byc i liczyc rozne pierdoły na magazynie ![]() ![]() kazde dodatkowe E teraz sie przyda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ja obiad jem kolo 14 potem po 17 i o 20 jeszcze kolacje jem 

może jakieś orzeszki pogryzaj one ponoć dobrze dzidzi robią ja mam taki mix różnych i coś tam podjadam cały dzień zalecenie teściowej 

a
, ja byłam w piątek , 26/27 tydzien a dzidzia miała 815 gram tylko, wprawdzie gin mówi, że taka waga odpowiada 26 tygodniowi i się tym nie przejęłam, ale teraz z lekka sie martwię.
. 

Mogę siedzieć i się na to patrzeć przez godzinę