|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Witam się i ja
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że sfiksuję jak mąż pojechał w delegację i 3 dni siedziałam sama
Ani wyjść, wszyscy daleko albo w pracy od rana do wieczora, zrobić za wiele nie wolno. No oszaleć można było
|
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pobyt w szpitalu to tragedia. Nuda i samotność. Trzymam kciuki za poprawę. |
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Hen dziewczyny
Wczoraj Was tylko podczytywałam - ale pędzicie! Oprócz tego szydełkowałam, wreszcie skończyłam dywanik i zaczęłam koszyk do nas i kosz do Małego. Tylko mi materiału nie wystarczyło i muszę znowu coś upolować ![]() Casaa, ja prałam już ten kocyk od milutkiej z wypełnieniem i nic się z nim nie stało. Prałam w 30 stopniach. Jedynie po wypraniu musiałam przeprasować lekko stronę bawełnianą żeby lepiej wyglądała ![]() Magda rozumiem Cię... Mój co prawda nie ćwiczy, ale jak wraca do domu to najczęściej siada do komputera i siedzi... A mnie aż nosi, bo chciałabym żeby w końcu się ktoś mną zajął. Stram się go jednak rozumieć (ale nie zawsze mi wychodzi), bo on po wkurzającym dniu w pracy chce w reszcie pobyć sam i odreagować. Z resztą on wie, że przy dzieciu tyle grania nie będzie, więc niech się bawi póki może
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja w kolejnym wątku
zabieram się dziś za zamówienie z gemini i pościel z allegro. powiedzcie mi tylko bo jeszcze nie doczytałam, czy muszę zakładać konto na gemini żeby złożyć zamówienie? |
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Magda współczuję sytuacji z Tz ja tylko powiem tak jak dziewczyny: rozmowa
Malwi kurcze, a jednak musisz zostać, ale głową do góry przecież jesteś silna, a to tylko dla waszego dobra. TheFall będziesz mieć dziś wyniki z krzywej? Oby Ci wyszły lepiej bo my już grupę cukrzycowa zamknelysmy. A mi znowu na czczo wynik za duży wyszedl coś czuje, że jednak insulina nocna może się pojawić nie mogę ogarnąć tych na czczo. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-12 o 09:35 |
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
iola14 mam identycznie jak chodzi o siedzenie na krzesle - największy koszmar dla kręgosłupa i wnętrzności
![]() Co do zamówienia ochraniacza, rożka itp. u mnie też zbyt duży wybór powoduje, że nadal nie mogę się na nic zdecydować ![]() Szukam czegoś w klimacie "morskim" - kotwice, zygzaki itp. niepozorna u mnie już kreska na brzuchu od jakiegoś czasu, ale jakoś mi nie przeszkadza w ogóle ![]() Casaa wrzucisz swoje zamówienie z Gemini? ![]() magda dziewczyny dobrze mówią - rozmowa z TŻ pomoże. Oni są ogólnie malo domyślni :/ Mój TŻ dwa dni w tygodniu jedzie do pracy i wtedy nie widzimy się praktycznie calutki dzień, ale 5 dni jest w domu, tylko, że też pracuje. Ja mu wtedy nie zawracam głowy, zjemy razem śniadanie, potem obiad, wiadomo w między czasie coś tam pogadamy, pozaczepiamy się, wieczorem kolacja i jak się uda to wspólne oglądanie filmu malwi kurcze szkoda, bo tak się nastawiłaś oby badania wykazały, że jest ok!U mnie dzisiaj apka pokazała, że jestem w ciąży 200 dni, a do porodu zostało 80 - to i tak dużo w porównaniu z wiekszością z Was ![]() A zaraz lecę odebrac paczkę w Ruchu, zamówilam Searsów "Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia"
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-11-12 o 09:40 |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku. Wczoraj byłam u rodziców, mama zgarnęła mnie we wtorek. Nie nadrobię Was dziewczyny
![]() Widziałam tylko w końcówce wątku, że macie problem z akceptacją... to powiem Wam, że ja ledwo co 'pokonałam' bulimię i zaszłam w ciążę. Fakt leżenia w łóżku też nie pomaga, ale czuję się jak sflaczałe, tłuste badziewie (tzn moja psychika tak o mnie myśli)... ciężko chociaż przytyłam tylko 6kg póki co, i też większość to brzuch. to i tak...czuję, że mam piłkę do kosza z przodu. :/wczoraj zaczęłam 30tc Zrobiłam nowy posiew z szyjki. Wyleczyłam się z paciorkowca, ale na posiewie wyszły E. coli... myślicie, że to możliwe, by zaraz po leczeniu antybiotykiem (na który e. coli jest wrażliwe) wyszły nowe bakterie w posiewie? i to z szyjki?? a nie z pochwy? boję się, że posiew wyszedł zły i będę niepotrzebnie brać leki. Dziś albo jutro idę prywatnie do lekarza, bo przecież NFZ mnie nie chce przyjąć
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-12 o 09:41 |
|
|
|
#340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kinga - jaki ten wynik? Ja tylko raz na czczo miałam 94. W zasadzie nie wiem czemu, ale diabetolog nic nie mówiła na ten temat. A jakie masz ogólnie wyniki? Jak często zdarza Ci się przekraczać normę w ciągu dnia? Może z tą insuliną nie będzie tak źle. A jak będzie trzeba, to przynajmniej nie będziesz się męczyć i stresować |
||
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty :-*
Jeden dzień nieobecności i nie da się poodpisywać. Ale ważne że nadrobione ![]() Kinga oby się obeszło bez insuliny. I tak już wystarczajaco cierpisz przy zastrzykach:-* ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Siostra mi podeslala ![]() http://www.popularnie.pl/ciaza-3/?ut...shareBelowPost
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-12 o 09:50 |
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, będę się powtarzać, ILE WY PISZECIE!!!!
Nadrobiłam trochę, ale łatwe to nie było. Wczoraj miałam fajne spotkanie z ludźmi z pracy. Takie trochę dzieciowe spotkanie, bo tylko jedna para bezdzietna, a reszta w podobnym wieku. Przyznam Wam, że jestem przerażona, że zaraz pojawi się takie maleństwo które trzeba będzie non stop zajmować czymś. Wczoraj te dzieciaki już prawie same się bawiły.... Czytam Was i jestem coraz bardziej przerażona. Nawet nie zniosłam ciuszków ze strychu. Nie wiem co właściwie mam, a czego mi brak. W tym tygodniu do tego nie usiądę bo w sobotę urodziny męża i trzeba mieszkanie ogarnąć i jedzonko. Mówiłyście o angażowaniu facetów w opiekę dziecka. Popieram rękami i nogami. Mój TŻ od początku pomagał w kąpielach, przebieraniu i odbijaniu (to potrafi trwać wieczność). Choć jak u Kamilki, im dziecko starsze tym większe jego chęci Teraz będzie musiał się jeszcze bardziej zaangażować, aby dwójkę ogarnąć.Dotka, dobrze ze troszkę lepiej się czujesz. A masz cały czas katar? U mnie przez to się kaszel utrzymywał. Kinga, podziwiam za ułożenie ciuszków w komodzie. W życiu bym nie utrzymała takiego stanu ![]() Kamilka, jak tam dzisiaj, lepszy nastrój? Kamilka, Malwi zaskoczyłyście mnie tym że nie gonią was do leżenia na lewym boku. Jak ja byłam w szpitalu to co położna przyłważyła inną pozycję to od razu zwracała uwagę. Kinga, fajna ta opcja z wcześniejszym wypisaniem dokumentów w szpitalu. Pamiętam, że zabawne było jak próbowałam między skurczami podać adres i odpowiedzieć na milon pytań o przebieg ciąży Zuken, jak tam młoda? Chorujące dziecko to ciężka sprawa. Uaoo drapak spoko, wygląda jak prosto ze sklepu. Ja mam taki ponad 170cm wysokości z półkami i dziuplami, Kot go uwielbia. Ale mój jest kupiony, ja nie mam cierpliwości do składania takich rzeczy. Szczególnie że musi te 6kg wytrzymać. Magda, trzymaj się i może pogadaj z TŻ o swoich uczuciach? Ja swojemu też muszę czasem przypomnieć, że chciałabym aby ze mną posiedział i pogadał. Malwi trzymaj się. Lepiej, że trzymają Cię dalej, jeżeli nie są pewni czy sytuacja jest w pełni opanowana. |
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-( Cytat:
Noo nic zostaje do jutra z nadzieja, ze jutro wyjde. Bylam u oddzialowej (kolezanka mojej mamy) i zalilam sie, ze juz bym do domu chciala, powiedziala, ze zobaczy co da sie zalatwic.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
A to przepraszam. Chyba gdzieś mi umknelo
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, aby wyszły dobre. |
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi może akurat jutro zdecydują się Cię wypuścić
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka miała na czczo wyniki ok. 100 i dopiero dostała insulinę.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
MALWI przytulam
MAGDA musisz mu po prostu powiedzieć o co chodzi, bo sam sie nie domyśli... TYGRYSEK tylko po zabiegach kłada nas na lewy bok... Mnie tak i tak najwygodniej ale sa dziewczyny które wcale nie zwracają na to uwagi... U mnie w koncu dobre wieści efekty ostatniego zabiegu sie pięknie utrzymują- jesli bedzie tak do poniedziałku to na kilka dni do domu mnie wyślą. Twardnieje mi brzuch i to sie im nie podoba ale nic na szczescie sie nie utwiera. Szyjka krótsza niż ostatnio i młoda główkę juz niżej ma. Ale narazie nie ma sie czym martwić. Za to dzis jeszcze musza amnioredukcje zrobic. Jeszcze nie wiadomo czy pod narkoza... Matko to juz 7my zabieg...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nic nie da, rozsypie sie jeszcze psychicznie, a przeciez mam dla kogo zyc.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, katar mam, ale dzisiaj mniejszy, to i kaszel mniejszy
![]() Co do przerażenia, to witaj w klubie. Ja wciąż czekam aż TŻ od siostry przywiezie ciuszki, bo też nie wiem, czy mam coś kupować, czy nie. Nie mogę prania zrobić, bo chcę zrobić 'sumaryczne', a nie prać na III raty. A wcześniej niż w sobotę i tak ciuszków nie będzie, bo teraz TŻ nie ma kiedy podjechać. |
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądź silna dla maluszka Potem wszystko pójdzie w niepamięć. Myślę o Tobie ciepło
|
|
|
|
|
#356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba to są te same? Jak myślicie? Cytat:
Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
To może jednak zamówię od Milutkiej, skoro większość z was ma od niej? ![]() Cytat:
Ale niestety dalej je drapie, a na drapaku tylko leży. Nawet mu pokazywałam jak ma robić, a on ma to gdzieś
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka ale super
oby tak już pozostalo. Takie wieści powinny być codziennie ![]() Malwi wiem wiem. Jasne że tak. Co się nie robi dla swojego maluszka
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ci daja na te twardnienie?
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że mają minky w takim ładnym jasnofioletowym kolorze, chyba tylko u nich widziałam taki odcień a wiesz czy jak sie do nich napisze to zrobią inny zestaw tkanin niż "standardowo"?Cytat:
sama macica mozę ważyć ok 8 kg a do tego wody, dziecko itd, ale fakt ja też jakoś liczyłam że brzuch mi aż tak nie urośnie i ogólnie wkurza mnie że jest taki wystający pierwszy raz w życiu do pokoju pierwszy wchodzi brzuch a nie cycki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Ani wyjść, wszyscy daleko albo w pracy od rana do wieczora, zrobić za wiele nie wolno. No oszaleć można było 

Bądź silna dla maluszka
Ale chyba to są te same? Jak myślicie? 

21.06.2014r.