Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 10:08   #361
tygrysek83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze to dla naszego dobra, ale chcialabym w swoim lozku lezec, zjesc swoj obiad, a nie ze tu zjem i zaraz zgaga. Diabli wie czym tu jest podbijane, ze po sosie mam zgage i nie moge sobie z nia poradzic :-(

Noo nic zostaje do jutra z nadzieja, ze jutro wyjde. Bylam u oddzialowej (kolezanka mojej mamy) i zalilam sie, ze juz bym do domu chciala, powiedziala, ze zobaczy co da sie zalatwic.

aby było po twojej myśli.
A z jedzeniem to ciekawe. Niby to szpitalne powinno byc zbilansowane.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
MALWI przytulam
MAGDA musisz mu po prostu powiedzieć o co chodzi, bo sam sie nie domyśli...
TYGRYSEK tylko po zabiegach kłada nas na lewy bok... Mnie tak i tak najwygodniej ale sa dziewczyny które wcale nie zwracają na to uwagi...
U mnie w koncu dobre wieści efekty ostatniego zabiegu sie pięknie utrzymują- jesli bedzie tak do poniedziałku to na kilka dni do domu mnie wyślą. Twardnieje mi brzuch i to sie im nie podoba ale nic na szczescie sie nie utwiera. Szyjka krótsza niż ostatnio i młoda główkę juz niżej ma. Ale narazie nie ma sie czym martwić. Za to dzis jeszcze musza amnioredukcje zrobic. Jeszcze nie wiadomo czy pod narkoza... Matko to juz 7my zabieg...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dobre wieści
A z tym leżeniem to trochę mnie pocieszyłaś bo jakoś w nocy nie mogę utrzymać tego lewego boku.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:11   #362
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem że fajnie że wstawiłaś to MikoMinky bo też mi się bardzo wzory podobają i chyba też stamtąd zamówię fajnie że mają minky w takim ładnym jasnofioletowym kolorze, chyba tylko u nich widziałam taki odcień a wiesz czy jak sie do nich napisze to zrobią inny zestaw tkanin niż "standardowo"?
Podpinam się pod pytanie

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:12   #363
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tygrysku, katar mam, ale dzisiaj mniejszy, to i kaszel mniejszy

Co do przerażenia, to witaj w klubie. Ja wciąż czekam aż TŻ od siostry przywiezie ciuszki, bo też nie wiem, czy mam coś kupować, czy nie.
Nie mogę prania zrobić, bo chcę zrobić 'sumaryczne', a nie prać na III raty. A wcześniej niż w sobotę i tak ciuszków nie będzie, bo teraz TŻ nie ma kiedy podjechać.

To będziemy obie w przyszłym tygodniu ogarniać temat

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię bardzo wzorzystych, od milutkiej podoba mi się tylko w serduszka, natomiast od mikominky mi się podoba o wiele więcej wzorów, no i jeszcze nie wiem od kogo zamawiać. Ale chyba to są te same? Jak myślicie?

U mnie nie ma na co wskoczyć, jest taki prosty.

Dziękuje

Jakby ktoś nam kupił to bym się nie obraziła

To może jednak zamówię od Milutkiej, skoro większość z was ma od niej?

Raj dla kota mój kot jednak ma już 2 lata i swoje przyzwyczajenia, więc szkoda mi było nawet 100 zł, za coś czego być może nie będzie używał. Zrobiłam go tylko z myślą o moich biednych balustradach Ale niestety dalej je drapie, a na drapaku tylko leży. Nawet mu pokazywałam jak ma robić, a on ma to gdzieś

A probowalas balustradę oblepić taśma dwustronna?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:12   #364
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
I tego się trzymaj Bądź silna dla maluszka Potem wszystko pójdzie w niepamięć. Myślę o Tobie ciepło
Dzieki, serio duzo takie slowa daja

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że się to nie będzie powtarzać. Ale już od kilku tygodni widzę tendencje wzrostową na czczo.

a probowalas sie budzic w nocy na posilek?

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kamilka ale super oby tak już pozostalo. Takie wieści powinny być codziennie

Malwi wiem wiem. Jasne że tak. Co się nie robi dla swojego maluszka
Dla Mlodego wszystko. Jest tak wyczekanym dzieckiem, ze sie poswiece ale musze sie czasami wyzalic.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:12   #365
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
MALWI przytulam
MAGDA musisz mu po prostu powiedzieć o co chodzi, bo sam sie nie domyśli...
TYGRYSEK tylko po zabiegach kłada nas na lewy bok... Mnie tak i tak najwygodniej ale sa dziewczyny które wcale nie zwracają na to uwagi...
U mnie w koncu dobre wieści efekty ostatniego zabiegu sie pięknie utrzymują- jesli bedzie tak do poniedziałku to na kilka dni do domu mnie wyślą. Twardnieje mi brzuch i to sie im nie podoba ale nic na szczescie sie nie utwiera. Szyjka krótsza niż ostatnio i młoda główkę juz niżej ma. Ale narazie nie ma sie czym martwić. Za to dzis jeszcze musza amnioredukcje zrobic. Jeszcze nie wiadomo czy pod narkoza... Matko to juz 7my zabieg...

Super wiadomość Strasznie się cieszę i trzymam kciuki

Cytat:
Mam nadzieje, że się to nie będzie powtarzać. Ale już od kilku tygodni widzę tendencje wzrostową na czczo.
Może nie będzie tak źle. Nie stresuj się, bo stres podnosi cukier

Ja do tego mam za wysoki cholesterol. Niby to normalne w ciąży i do tego przy cukrzycy ciążowej, ale mnie to przeraziło...
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:12   #366
kinga1701
Zakorzenienie

Kamilka oby częściej takie wieści
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:13   #367
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla Mlodego wszystko. Jest tak wyczekanym dzieckiem, ze sie poswiece ale musze sie czasami wyzalic.
I po to właśnie tu jestesmy:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:14   #368
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Wiesz 6 kg to wcale nie dużo sama macica mozę ważyć ok 8 kg a do tego wody, dziecko itd, ale fakt ja też jakoś liczyłam że brzuch mi aż tak nie urośnie i ogólnie wkurza mnie że jest taki wystający pierwszy raz w życiu do pokoju pierwszy wchodzi brzuch a nie cycki
tekst o cyckach poprawił mi nastrój Chociaż u mnie chyba jeszcze jest tyle samo w cyckach co w brzuchu :P ale jeszcze tydzień i raczej się to zmieni.

Ale powiem Wam, cieszę się, że mały doczekał 30tc w środku. Teraz czuję się bezpieczniejsza o jego przeżycie nawet jeżeli miałby przyjść na świat wcześniej. Czuję, że z każdym dniem jest coraz silniejszy a to dla mnie bardzo ważne.
Stary 2015-11-12, 10:15   #369
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
aby było po twojej myśli.
A z jedzeniem to ciekawe. Niby to szpitalne powinno byc zbilansowane.

Dobre wieści
A z tym leżeniem to trochę mnie pocieszyłaś bo jakoś w nocy nie mogę utrzymać tego lewego boku.
Jedyne co oni bilansuja to koszty na pewno nie to, zeby bylo zdrowo

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-12, 10:16   #370
niepozorna
Zakorzenienie

Kamilka super wieści!
Kciuki za zabieg

Viki, Uaoo zrobią Ja pytałam o ochraniacz bo nie mają na aukcjach i napisali, że nie ma problemu tylko trzeba podać im w jakich kolorach itp.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:17   #371
kamilka
Zadomowienie

TYGRYSEK ja kupiłam poduszkę do karmienia i wkładam ja miedzy nogi- dzięki temu sie nie odwracam. Zwreszta przez te wody mam tak wielki brzuch ze za każdym razem i tak sie budzę jął sie chce odwrocić...:p

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:20   #372
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
tekst o cyckach poprawił mi nastrój Chociaż u mnie chyba jeszcze jest tyle samo w cyckach co w brzuchu :P ale jeszcze tydzień i raczej się to zmieni.

Ale powiem Wam, cieszę się, że mały doczekał 30tc w środku. Teraz czuję się bezpieczniejsza o jego przeżycie nawet jeżeli miałby przyjść na świat wcześniej. Czuję, że z każdym dniem jest coraz silniejszy a to dla mnie bardzo ważne.
Hehe to u mnie tez sa cycki razem z brzuchem. Powiem Ci, ze czeka sie do 30tc, pozniej do 36, a pozniej zeby sie rozwiazalo
Mama mi caly czas powtarza, zeby wytrzymac do konca 36tc, zeby plucka sie wyksztalcily.

Oszaleje, trudne sprawy ukryte prawdy nie sadzilam, ze ludzie takie goowna ogladaja

Stary 2015-11-12, 10:23   #373
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe to u mnie tez sa cycki razem z brzuchem. Powiem Ci, ze czeka sie do 30tc, pozniej do 36, a pozniej zeby sie rozwiazalo
Mama mi caly czas powtarza, zeby wytrzymac do konca 36tc, zeby plucka sie wyksztalcily.

Oszaleje, trudne sprawy ukryte prawdy nie sadzilam, ze ludzie takie goowna ogladaja
Wytrzymamy wszystkie! Twarde z nas babeczki

Też się zawsze zastanawiam jak można to oglądać. Ze ludzie mają mało swoich problemów żeby jeszcze cudze oglądać i to w takiej formie...

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-12, 10:23   #374
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MALWI, "zdrada " bije w emocjach wszystkie te programy

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:26   #375
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wytrzymamy wszystkie! Twarde z nas babeczki

Też się zawsze zastanawiam jak można to oglądać. Ze ludzie mają mało swoich problemów żeby jeszcze cudze oglądać i to w takiej formie...

Ba posune sie do stwierdzenia, ze te seriale obnizaja poziom inteligencji, a na pewno zasob slow. I te irytujace zaznaczanie kazdego "ę", kazdego przecinka

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MALWI, "zdrada " bije w emocjach wszystkie te programy
Tooo nieee wiem, nie oglada tego moja wspollokatorka.

Stary 2015-11-12, 10:30   #376
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie w brzuchu chyba juz trochę więcej jak sie spojrzy z boku

Też mam takie uczucie że dziecię coraz większe i silniejsze w gruncie rzeczy jak by sie już urodziło to szane na przeżycie by miało wysoką
Cytat:
Jedyne co oni bilansuja to koszty na pewno nie to, zeby bylo zdrowo
Kiedyś oglądałam jakiś program i ponoć szpitale mają jakąś przypałowo małą kwotę na życienie pacjentów, rzędu nie wiem 7 zł dziennie? ja nie wiem jak chorzy ludzie mają zdrowieć na takim szajsie ...
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Viki, Uaoo zrobią Ja pytałam o ochraniacz bo nie mają na aukcjach i napisali, że nie ma problemu tylko trzeba podać im w jakich kolorach itp.
Ooo tak? a powiedzieli ile by chcieli za taki ochraniacz?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Ba posune sie do stwierdzenia, ze te seriale obnizaja poziom inteligencji, a na pewno zasob slow. I te irytujace zaznaczanie kazdego "ę", kazdego przecinka
Ja oglądam te cudowne seriale jak jestem u koleżanki ale oglądamy to jako komedię tylko się dziwię że scenarzysta nie wstydzi się podpisywać pod tym swoim nazwiskiem
Stary 2015-11-12, 10:39   #377
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo tak? a powiedzieli ile by chcieli za taki ochraniacz?

110zł... Na razie się wstrzymałam, bo mam jeden z LaMillou to na początek mi wystarczy. Najwyżej później sobie zamówię, bo przysłali mi zdjęcia i bardzo ładnie wyglądał

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:44   #378
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
110zł... Na razie się wstrzymałam, bo mam jeden z LaMillou to na początek mi wystarczy. Najwyżej później sobie zamówię, bo przysłali mi zdjęcia i bardzo ładnie wyglądał
omg strasznie dużo... ja w ogóle się zastanawiam czy taki ochraniacz w ogóle jest jakoś wielce potrzebny na poczatku, czy to bardziej taka "moda"
Stary 2015-11-12, 10:48   #379
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
a probowalas sie budzic w nocy na posilek?
Jem kanapkę o 24 ostatnią, tylko chyba muszę coś zmienić bo ostatnio znowu nie spię i chodzę spać po 3 w nocy a wstaje różnie po 8 czy nawet 9. I nie wiem czy to nie za duża przerwa w jedzeniu.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
omg strasznie dużo... ja w ogóle się zastanawiam czy taki ochraniacz w ogóle jest jakoś wielce potrzebny na poczatku, czy to bardziej taka "moda"
Ja nie będę mieć ochraniacza, przynajmniej nie planuję na razie. Tylko u nas mały na początku w kołysce, a później do łóżeczka się przeniesie. Ale ślicznie wyglądają
Stary 2015-11-12, 10:52   #380
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć leżę w łóżku mały się rozciąga rozpycha i ze szpiczastego brzucha robi się płaski. .. dodatkowo kluje/sciska mnie w mostku nie wiem dlaczego :/

proszę o wpisanie mi wizyty 24.11

dostałam wczoraj reklamowe kosmetyków! ! teraz mam już wszystko; ) resztę dokupie sukcesywnie np.termometr do wody czy do czoła lub jakieś krople czy butelki sklepy apteki są blisko

co kupujecie na ranę krocza?
spirytus do pępka?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:53   #381
czarnulax
Zakorzenienie

kinga mam nadzieje, że uda się jednak bez insuliny.
kamilka dobre wieści i mocne kciuki za kolejny zabieg

Cytat:
Ja po obejrzeniu choćby fragmentu tego mam wrażenie, że mi ktoś pranie mózgu zrobił Tragiczne to jest, a najgorsze, że musi mieć oglądalność skoro coraz to nowe takie perełeczki powstają.
Stary 2015-11-12, 10:56   #382
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Jem kanapkę o 24 ostatnią, tylko chyba muszę coś zmienić bo ostatnio znowu nie spię i chodzę spać po 3 w nocy a wstaje różnie po 8 czy nawet 9. I nie wiem czy to nie za duża przerwa w jedzeniu.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ja nie będę mieć ochraniacza, przynajmniej nie planuję na razie. Tylko u nas mały na początku w kołysce, a później do łóżeczka się przeniesie. Ale ślicznie wyglądają
Ja kolację jem o 20:30, a śniadanie przed 7:00. Zapytaj może o to diabetologa.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:01   #383
86ewula
Rozeznanie

Jupi jadę po leżaczek dla bąbla używany. Babka obniżyła mi do 150 zł. Po 12 się zbiórę żeby jechać po auto do Tż i podjadę po nowy zakup
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:03   #384
pietrusiowata
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Ja dziś czekam na 2 paczki

Ale miałam głupi sen, masakra. Mały był już z nami i na dodatek potrafił od razu mówić. Brałam go na ręce i karmiłam, mówił mi że tata lepiej go nosi a moje mleko smakuje cebulą I jak tylko chciałam go na ręce to mówił "daj sobie spokój, nie radzisz sobie". Ale durny sen
Stary 2015-11-12, 11:04   #385
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ale miałam głupi sen, masakra. Mały był już z nami i na dodatek potrafił od razu mówić. Brałam go na ręce i karmiłam, mówił mi że tata lepiej go nosi a moje mleko smakuje cebulą I jak tylko chciałam go na ręce to mówił "daj sobie spokój, nie radzisz sobie". Ale durny sen
Hahaha padlam mleko smakuje cebula

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-12, 11:05   #386
86ewula
Rozeznanie

Pietrusiowata się uśmiałam sny są za mocne Raz mi sie tez śniło juz ze Maluch juz się urodził i od razu gadał. Podnosił pupę przy zmianie pieluch ; D
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:08   #387
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Pietrusiowata się uśmiałam sny są za mocne Raz mi sie tez śniło juz ze Maluch juz się urodził i od razu gadał. Podnosił pupę przy zmianie pieluch ; D
No ale mój był taki wredny i niemiły... Co za dziecko mi rośnie
Stary 2015-11-12, 11:10   #388
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja kolację jem o 20:30, a śniadanie przed 7:00. Zapytaj może o to diabetologa.
Musze się je zapytać o te godziny na początku jak nie zjadłam w nocy to miałam wysokie później było ok, a teraz znowu się pogarsza.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Jupi jadę po leżaczek dla bąbla używany. Babka obniżyła mi do 150 zł. Po 12 się zbiórę żeby jechać po auto do Tż i podjadę po nowy zakup

Jak wrócisz to się pochwal

Cytat:
Hej dziewczyny

Ja też miałam takie sny ze mały obrazu umiał chodzić i mówić o się z nas śmiał, ktoś tu jeszcze taki sam miał. Nie cierpiała tego snu bo się bałam tego dziecka.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:11
Stary 2015-11-12, 11:10   #389
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Buhahah mleko o smaku cebuli dobre
Stary 2015-11-12, 11:15   #390
lune1992
Zadomowienie

Witam sie po bezsennej nocy
Duszno mi było, nie mogłam się ułozyć,twardniał brzuch, tysiac razy w łazience, praktycznie całą noc nie spałam
Widzę, że większość z nas już w domu siedzi i sie nudzi, czyli nie jestem sama
Ja kończe czytać książke "Spalona żywcem". Bardzo przejmująca i na faktach a takie lubie.
Wczoraj robiłam szarlotkę 1 raz w życiu i wyszła pyszna, już prawie jej nie ma
Magda pogadaj ze swoim TZ bo być może on sie niczego nie domyśli, faceci tak mają.
Mój mąż wie że codziennie siedze i robie to samo. Leże, czytam, obiad, wizaż, maluje paznokcie A codziennie przychodzi z pracy i pyta się co dziś robiłam Najlepsze że mu opowiadam a on słucha z taką ciekawością
Też kocha swojego laptopa ma swoją ukochaną gre wojenną, ale nie lubi jak sama siedze a szału dostaje jak na dodatek jestem smutna.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości