|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zdrada w rodzinie - jak sobie z tym radzić
Witajcie, dowiedziałam się jakiś czas temu, że moja siostra zdradziła męża. Romans trwał kilka miesięcy. Zakończyła to, ale twierdzi, że męża nie kocha, kocha tamtego i jest jej z tym źle. Ta wiadomość tak mną sponiewierała, że po prostu nie mogę odnaleźć się w tej sytuacji. kocham zarówno szwagra, jak i siostrę. Nie wiem wobec kogo mam być lojalna. Chciałabym wobec dwojga. A teraz jak się spotykamy gdzieś u rodziny, czy nawet sami w 4kę (często tak było - jesteśmy oprócz rodziną też dobrymi znajomymi) nie mogę się pozbyć uczucia współczucia dla mojego szwagra... zwłaszcza, że Ona nie żałuje, mówi, że nigdy czegoś takiego nie czuła do nikogo i nie ma żadnych wyrzutów sumienia. I jak tu nie zwątpić w świat? Jak mam z nią rozmawiać normalnie jakby nic się nie stało? Nie potrafię przejść do porządku dziennego.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zdrada w rodzinie - jak sobie z tym radzić
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
rose rose
|
w takich sytuacjach potrzebny jest czas. Ale życie innych to ich sprawa...
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Daj cynk szwagrowi o <zle_slowo> pod wspolnym dachem. Celowo uzylem slowa cynk zebys uniknela powolania sie na Ciebie w trakcie awantury przez szwagra. Nie pozwol zeby przez Twoje milczenie czlowiek mial zmarnowane zycie. Bo jak babsko splodzi z nim dziecko to bedzie po ptakach..
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-11-12 o 15:41 |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się z powyższym; jasne, że taka wiadomość może naruszyć światopogląd, ale Autorka powinna pamiętać jedno - dla niej siostra jest siostrą, a nie niewierną żoną; szwagrowi należy współczuć, ale nic więcej nie da się zrobić, to sprawa tylko i wyłącznie ich dwojga.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony wiem, że ja chciałabym znać prawdę i wiem, że w sekundzie wyprowadziłabym się od partnera w takiej sytuacji. Jak dla mnie takie związki nie mają prawa przetrwać, ale mam nadzieję, że w Oni będą wyjątkiem. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Proszę Pani,
Romans nie jest najgorszym grzechem tego świata, warto się zastanowić dlaczego siostra nie żałuje tego co przeżyła. Matka natura wpisała nam w życie potrzebę łączenia się w pary (niekoniecznie na całe życie) i jest to jeden z podstawowych i najbardziej przyciągających mechanizmów w przyrodzie, powodujący przetrwanie gatunku. Tylko, że tutaj niepokojący jest fakt, że ona męża nie kocha. W tej sytuacji nie powinna Pani próbować naprawiać związku ani potępiać siostry, ale jako rodzina wpierać ją, ponieważ sytuacja może stać się dla niej i bliskich dramatyczna. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Ale bulwers. Nie ona pierwsza, nie ostatnia. Rozsądek i logika nie jest domeną kobiet, więc przestań się jarać jej życiem i tym co robi ze swoją kloaką, bo nie wiesz czy Ty sama kiedyś tak nie postąpisz, nawet jeśli teraz zaprzesz się i powiesz "nigdy w życiu!" Seks i chuć są silniejsze niż rozum, jesteśmy zwierzętami o rozbudowanym układzie nerwowym, czynimy zło drugiej osobie często z premedytacją jak żadne inne zwierzę, bo jesteśmy najgorszym z nich.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Ale czemu "najgorsze"? Po prostu w romansie (złe samo w sobie), znalazła to czego nie ma i może nigdy nie miała w tym związku. Tak niestety bywa, po prostu. Zaczęłaś się bać o własne małżeństwo przez to, dlatego Cię tak to męczy? Czy raczej jej brak skruchy?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie mam takich doświadczeń, ale masz rację, całe życie przede mną. Jednak nie uważam się za zwierzę tylko osobę, która nie potrafiłaby mężowi nawet w oczy spojrzeć po takim czymś. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
W sumie bez sensu założyłam tu ten wątek, ale chciałam się wygadac, a akurat o TYM nie mam z kim |
||
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Szwagier musi koniecznie sie o tym dowiedziec. W takim ukladzie kiedy <zle_slowo> trzyma ster na pewno ustawi dzieci przeciwko ojcu na wypadek rozwodu. Jakie te dzieci dostana wzor od rodzicow? Corka: byc ostra <zle_slowo> i bawic sie facetami. Syn: byc frajerem tyranym przez bura <zle_slowo>. Chyba nie chcesz tego dla swoich bratankow co? Swojej siostrze wcale nie wyrzadzisz krzywdy. To ze laczy was krew nie znaczy ze mozesz patrzec bezczynnie jak <zle_slowo> niszczy zycie czworce osob.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-12 o 19:26 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Facet widział ją jak się całowała z innym. Nie zrobił nic. Autorka młotkiem ma mu wbić do łba, że to nie jest OK? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie, nienormalne, bo gdyby kiedykolwiek kochała swojego męża, tak prawdziwie, to z szacunku na łączące ich niegdyś uczucie wyznałaby prawdę. Normalne jest to, że miliony na całym świecie się zdradzają, bo człowiek nie jest istotą monogamiczną, tylko z uczucia zazdrości i egozimu stworzył instytucję małżeńśtwa, żeby mieć kogoś dla siebie. I ja to rozumiem, bo sam nie chciałbym być zdradzony, ani zdradzać, ale czasami są chwile, o których nie mamy w terażniejszośći pojęcia i odniesienia. A to, że ktoś czyni zdradę z premedytacją to jest to zło, którego nie ma żadne inne zwierzę poza człowiekiem. I tak, jesteśmy zwierzętami. O rozbudowanym ukłądzie nerwowym, najbardziej ze wszytskich stworzeń, dzięki temu mamy złożone uczucia, wyobraźnię, możliwość logicznego myślenia oraz tworzenia zasad moralnych. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Facet ma zadatki na rogacza. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chaotycznie to napisałam. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci nie zginą. Mają oboje rodziców, nieważne, czy są ze sobą, czy nie są. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że świadomość tego wszystkiego może być ciężka, ale akurat Ty nie jesteś w stanie im pomóc. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Chyba powiem siostrze po prostu, że to są jej sprawy, że nie chcę się w to wtrącać, że nie popieram tego i że nie chcę poznawać żadnych innych szczegółów więcej tej sytuacji bo za bardzo mnie to psychicznie obciąża i czuję się źle okłamując jej męża. I to chyba najlepsze wyjście z sytuacji.
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Są dorośli. Zajmij się swoim życiem.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
gdyby to był moj brat, nie odzywałabym się do niego pewnie przez kilka lat.
w stosunku do siostry męża nie mam takich hm emocji i gdyby ona się dopuściła zdrady, to trudno, jakoś bym to przeżyła. ale gdyby mój brat tak jak twoja siostra, po x latach małżeństwa zrobił coś takiego, byłby dla mnie skończoną świnią i idiotą, zwłaszcza przez zachowanie po tym typu YOLO nic sie nie stało. nie chodzi już o sam fakt zdrady ale jak mozna traktować drugą osobę - jej męża, jak doslownie śmiecia nie licząc się z jego uczuciami. no nei wiem, ja tam wykazałabym solidną dezaprobatę. wtrącać się czy się nie wtrącać, by mnie nie obchodziło, pierwszy odruch mój byłby po prostu taki, że poczułabym ogromny niesmak który by się szybko nie zmazał i nie miałabym ochoty udawać że jest inaczej |
|
|
|
|
#26 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-12 o 19:27 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Za bardzo sie angazujesz w zycie szwagra,szwagier to szwagier dzis jest a jutro moze go nie byc.
Ja mam w rodzinie moze troche podobna sytuacje,tylko ze to moj wujek jest zdradzany przez swoja zone,tylko ze ja bardzo lubie ciocie a wujka tylko wtedy jak jest trzezwy a malo kiedy jest trzezwy.Teraz juz cala rodzina wie o tym ale do rozwodu to chyba nigdy nie dojdzie. Wracajac do sprawy Twojego szwagra i siostry,moze dla nich taki uklad odpowiada ,zyja razem ale osobno.Nie zawsze mozna zalatwic sprawy rodzinne,nie kazdy ma srodki finansowe na tyle wystarczajace by zaczac zycie od nowa.Do tego dochodzi opieka nad dziecmi,alimenty,czasami sprawy przyziemne sa dosc skomplikowane ze lepiej przymnknac oko na zdrade. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.