Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 12:25   #1831
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Kejka- moja Em ma teraz takie poduchy można je układać w różne konfiguracje. Jestem zadowolona i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż ochraniacz tradycyjny.

Gosia- a skad pomysł, że jak ta sama grupa krwi, to dziedziczy się te same choroby?? Rak prostaty jest niestety u starszych bardzo częsty, u młodszych występuje rzadko. Nie martw się na zapas.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (110,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2015-11-12, 12:33   #1832
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Kejka- moja Em ma teraz takie poduchy można je układać w różne konfiguracje. Jestem zadowolona i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż ochraniacz tradycyjny.

Gosia- a skad pomysł, że jak ta sama grupa krwi, to dziedziczy się te same choroby?? Rak prostaty jest niestety u starszych bardzo częsty, u młodszych występuje rzadko. Nie martw się na zapas.
Maz tak mowil, nie wiem czy to prawda...moze sobie dopowiedial badanie juz ma zrobione to z krwi teraz czekamy na wyniki. U teścia to ponoc bardzo skomplikowane było, jeden lekar sie nie chciał podjąć a taki inny sie zgodził.

Ja wczoraj uszyłam zwykły ochraniacz. Ale mie miałam gąbki tylko owate i jest troche za miękki. Nie chce mi sie szyc drugiego wiec kupie bliżej terminu taki sztywny z feretti
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:54   #1833
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla Ciebie i synka
beth- trzymajcie sie w szpitalu !

proszę o pokolorowanie mnie na niebiesko : )
Bedzie parka i imie tez juz wybrane - bedzie Leon

Maz naprawiony, ale wypuszcza go dopiero jutro, jedziemy do niego po poludniu.
Gratulacje Kochana !!! cudownie ze parka

Cytat:
teraz od dawców częściej pobiera się z krwi obwodowej- dosteja się najpierw zastrzyk z czynnikiem wzrostu i komórki macierzyste są uwalniane do krwi. Procedura pobrania to jak dłuższe pobieranie krwi.
Szpik na badania pobierałam wielokrotnie sama z talerza kości biodrowej, w lekkim znieczuleniu dożylnym, ale nie ogólnym (narkoza). Dodatkowo znieczulałam też samo miejsce wkłucia. Kwestia wyboru lekarza, ale ja w życiu nie zrobiłabym dorosłemu bez znieczulenia. U dzieci jest kwestia wskazań- czasem przy nowotworach krwi nie powinno się obciążać ustroju znieczuleniem, ale sama bym o takowe walczyła.
W każdym razie procedura pobrania od dawcy jest mało bolesna.
Super! dziekuje za ifnormacje zapisuje sie na pewno!

Dziewczynki wrzucam zdjecie mapy stop moze ktorejs sie przyda hehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:56   #1834
nunus89
Raczkowanie

Dziewczyny ale się przestraszyłam!!!
zjadłam banana, 2 kiwi, jabłko i pomarańcz, położyłam się na prawym boku na jakąś chwile i wstałam żeby wypuścić psa na pole. W prawym boku mnie tak zabolało ze nie mogłam oddechu złapać, wiec grzecznie szybciutko się położyłam na płasko juz z telefonem w ręce i myślami czy dzwonić do lekarki czy nie. Pani kara! !!
aż tu czuje ze mój brzuch tańczy, normalnie podwijam koszulkę a w moim brzuchu mam wrażenie jakieś stado czegoś chce przez pępek wyskoczyć. Sobie myślę, czy przytula syna owocami? A może za dużo zjadłam? Ale wiecie...spodziewałam się ruchów ale raczej delikatnych, bezbolssnych na tym etapie a tu szok. Normalnie nie wierzyłam własnym oczom jak cały brzuch się rusza!!! Myślałam, że tak to dopiero w wysokiej ciąży jest, a tu Proszę.
Ze stresu nie nakręcił filmiku...powiedzcie mi ze nie ma się czym stresować i ze to normalne....?!?!?!
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:03   #1835
Polinezyjka
Zakorzenienie

velika dobra jestes! gracjas za te porzadki Kurcze mam ogromna nadzieje, ze dziewczyny po prostu olaly forum i wszystko dobrze u nich i u maluszkow

justyna_fli jak masz jakis plan jak uniknac hemoroidow to opisuj ! ja tez zrobie wszystko by ich uniknac tylko ni ewiem co ma mrobic :P
I brzusio masz PIEKNY faktycznie da sie jeszcze ukryc bez problemu

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

nunus89 mnie niekiedy po owocach wlasnie kuje brzuch i to raczej nie dziec tylko tu dziewczynki mi tłumaczyły ze to może byc normalne ze brzuch boli i kluje po owocach :P ale i tak jem bo KOCHAM OWOCKI

PS: w szczególności wielka miłością darzymy się z panem granatem

PS2: kolezance lekarz powiedzial: w ciazy nie ma rzeczy nienormalnych wszystko co wczesniej byloby nienormalne w ciazy moze byc normalne
21 tc córeczka
Stary 2015-11-12, 13:06   #1836
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy
do mojego to ci daleko, kobieto
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcie mojego brzucha, który przy Waszych jest jakiś ogromny przepraszam za jakość, ale robione moim już trochę zdezelowanym telefonem
przy moim jest malutki...
Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro zadna z Was nie wypowiedziala sie odnosnie oswietlenia to sprobuje poruszyc jeszcze jeden temat z dziedziny urzadzania wnetrz. Mianowicie zastanawiam sie czy lepiej kupic lozeczko 120/60 czy 140/60. Jesli bysmy mieli dosc szybko 2 dziecko to starsze i tak musialoby mu w miare wczesnie zwolnic lozeczko i wtedy lepiej aby bylo mniejsze bo bedzie zajmowac mniej miejsca (a pokoj jeden). Z drugiej strony 140 wydaje sie bardziej uniwersalne.
Dodatkowo, nawet jesli kupimy jakas kolyske do naszej sypialni to dzieci z nich wyrastaja i tak okolo pol roku i wtedy, w przypadku wiekszego lozeczka musialoby juz spac raczej w swoim pokoju bo 140/70 to do sypialni juz nam nie wejdzie.

Prosze o porade.
z tymi lampami to nie mialam jakiegos konkretnego pomyslu, wiec sie nie wypowiadalam. wygladaja fajnie, ale mnie takie bezposrednie swiatlo z zarowki drazni... nie wiem jak z dzieckiem.
co do lozeczka, to 120/60 czy 140/70 nie ma wielkiej roznicy. jesli wiec macie problem z miejscem, to bym brala mniejsze. a tak ogolnie to bym brala takie, ktore mi sie bardziej podoba
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
Trzymajcie kciuki by szybko nas wypuścili. ...
no oby! oby tez sie polapali o co chodzi i pomogli wam jakos sensownie...
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Terraz dopiero dojrzałam zdjęcie Twojego brzuszka i jest trochę mniejszy niż mój.
Ciekawa jestem ile teraz ważę
tez maly porownujac do mojego... bosz chyba jestem watkowym gigantem brzusznym
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Jednak się przejrzałam i jest mniejszy. Sorki gosiaczek :p swoją drogą, to nadal nie wiem gdzie te moje 11kg się upchało.. W cycki chyba :p
no mniejszy. ale zawsze swoj sie wydaje taki duuuzy... tylko ze moj nawet na fotce jest duzy
Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
---brzuchy---

Jeju Wy macie takie brzuszki małe... Jak ja rano :p po południu jest olbrzymi. Fakt, jutro zaczynam 21 tydzień ale mimo wszystko... Wrzucam Wam a co mi tam, tylko się nie przestraszcie mojej golizny ale nie mam innego zdjęcia. Robione po południu na wadze 50kg, czyli 2 do przodu.
to ma byc duzy brzuch? jestes szczuplutka i spodziewalam sie balona, ale najwyrazniej twoje wnetrznosci sie jakos zaaranzowaly i poukladaly dosc kompaktowo. zobacz sobie to zdjecie za miesiac - ciekawe co powiesz
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
RUCHY
ja to mam dziwnie. Teraz uważam, ze przez to ze mam sporo tłuszczu na ciele aż tak nie czuje. To taka moja mała teoria. Czuje bulgotanie w zasadzie codziennie, ale nie wiem kompletnie jaka wpisać datę tych pierwszych ruchów, bo takie coś miałam juz w 14 tc. Także nic nie wpisuje, troche sie stresuje tym, czy nie powinno to byc jakoś bardziej n zewnątrz odczuwalne. Nie pamietam jak to było w drugiej ciazy, pamietam juz tylko takie widoczne przez skore ruchy.

I tez mam czasami głupie sny, ale jakoś nie myśle o tym, zeby nie świrować.,. Teraz mam większy kłopot teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli
ja ruchy dopiero teraz poczulam. tak, ze wiem, ze to nie kiszki. cos podobnego moze czasem bylo, ale mysle, ze raczej wlasnie z kiszek. nawet mi sie brzuch ruszal od ruchu kiszek, jak nie bylam w ciazy. wtedy sobie obiecalam, ze nie bede sie napalac za szybko na ruchy, bo mi sie to takie troche glupie wydalo podniecac sie ruchami "dziecka", ktore sa raczej jakims przesuwajacym sie, strawionym kotletem...

a co do meza, rozumiem strach. ale wczesne rozpoznanie to klucz do sukcesu. swiadomosc ryzyka - super sprawa, chociaz na psyche daje... aaaale... jesli ryzyko pozostaje tylko ryzykiem, to polecam w sposob naturalny troszke zapobiegac, albo opozniac proces... sa rzeczy, ktore naturalnie hamuja jakis tam enzym, ktory przetwarza testosteron w jego aktywna forme, juz nie pamietam nazwy, a wlasnie ta aktywna forma testosteronu daje rozne objawy jak typowo meskie, mocne owlosienie ciala, lysinka na czubku glowy... i w grupie ryzyka tez dodatkowo zwieksza ryzyko raka prostaty. a te naturalne substancje to palma sabalowa (saw palmetto), pestki dyni, pokrzywa i kto wie co jeszcze. sa preparaty typu prostenal z tymi substancjami, ale juz w diecie mozna zadbac o poprawe - chociazby wcinac codziennie dwie lyzki pestek z dyni.
Cytat:
proszę o pokolorowanie mnie na niebiesko : )
Bedzie parka i imie tez juz wybrane - bedzie Leon

Maz naprawiony, ale wypuszcza go dopiero jutro, jedziemy do niego po poludniu.
ale fajnie, gratulacje ogromne! Leon super imie!
no i ulga z mezem, fajnie ze sie udalo bez problemu wszystko ogarnac.
Cytat:
teraz od dawców częściej pobiera się z krwi obwodowej- dosteja się najpierw zastrzyk z czynnikiem wzrostu i komórki macierzyste są uwalniane do krwi. Procedura pobrania to jak dłuższe pobieranie krwi.
Szpik na badania pobierałam wielokrotnie sama z talerza kości biodrowej, w lekkim znieczuleniu dożylnym, ale nie ogólnym (narkoza). Dodatkowo znieczulałam też samo miejsce wkłucia. Kwestia wyboru lekarza, ale ja w życiu nie zrobiłabym dorosłemu bez znieczulenia. U dzieci jest kwestia wskazań- czasem przy nowotworach krwi nie powinno się obciążać ustroju znieczuleniem, ale sama bym o takowe walczyła.
W każdym razie procedura pobrania od dawcy jest mało bolesna.
oo, wlasnie nie wiedzialam jak to dokladnie wyglada, ale bylam pewna, ze jesli ma to uratowac czyjes zycie, to dam rade. a tu prosze, zaden dramat... dobrze wiedziec! moze jak to przeczytam mezowi, to sie tez w koncu wezmie za to... bo od czasu, kiedy zrozumial, co to znaczy bezsilnosc i strach o zycie dziecka, to chce, ale no troche sra w gacie, bo to typ, co szpitali nie znosi i igly sie boi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:06   #1837
nunus89
Raczkowanie

Ale czy od owoców brzuch podskakuje?
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:07   #1838
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Ale czy od owoców brzuch podskakuje?
owszem
Stary 2015-11-12, 13:13   #1839
a_g_ata
Rozeznanie

##Promocje##

Dziewczny przypominam o promocji w rosmanie na tusze i cienie -50%:p ja sie obkupiłam na zapas

W smyku jest xlander move za 1299zl bez gondoli...(sama gondola 400zl)...promocja niby..kolory szary i ciemno zielony...
Pani powiedziala,ze xlander to taka terenowka:p kola ma masywne no i wszedzie wjedzie..to moj faworyt jak narazie
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:19   #1840
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
P
velika, a dieta masz na mysli tycie czy np jedzenie niezdrowo w ten sposob ze sie ma mega zapracia i wzdecia? Bo ja w sumie jem moim zdaniem w miare zdrowo, duzo warzyw ale powoli mnie dopadaja zaparcia . Pije duzo, blonnika wiecej nie chce wprowadzac bo mnie wlasnie zatyka jak za duzo jem. Mysle o laktulozie, ma ktos z tym doswiadczenie? Chce uniknac hemoroidow za wszelka cene, od samej nazwy robi mi sie slabo, chociaz nigdy nie mialam
i tycie, i wzdęcia chociaż ja mam wrażenie, że cokolwiek zjem, to jest źle z moimi jelitami pierwszy trymestr to była masakra i znowu to wraca chłop mówi, że to od tego, że mi się żołądek przesuwa i będę go miała poziomo Ale ja prowadzę raczej zdrowy tryb życia (poza pizzami co tydzień ), jem dużo warzyw, piję wodę itd., a brzucho wywala, mam zaparcia itd :/ o dziwo zaczęłam w ciąży lepiej tolerować nabiał, a wcześniej nie mogłam np. zjeść jednego dnia jogurtu i serka wiejskiego, bo miałam maskarę w brzuchu murowaną.
MiniMonix, raczej mam odwrotną teorię co do pleców, za dużo się wczoraj byczyłam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:20   #1841
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
velika, a dieta masz na mysli tycie czy np jedzenie niezdrowo w ten sposob ze sie ma mega zapracia i wzdecia? Bo ja w sumie jem moim zdaniem w miare zdrowo, duzo warzyw ale powoli mnie dopadaja zaparcia . Pije duzo, blonnika wiecej nie chce wprowadzac bo mnie wlasnie zatyka jak za duzo jem. Mysle o laktulozie, ma ktos z tym doswiadczenie? Chce uniknac hemoroidow za wszelka cene, od samej nazwy robi mi sie slabo, chociaz nigdy nie mialam

A to moj brzuchol w 20 tygodniu.
codziennie jablko, jakies sliwki, jak jesz mleczne produkty to kefir czy maslanke sobie zapodaj, popraw gruszka i wazne to dac sobie czas... przynajmniej co dwa dni usiasc sobie jednak na tym kibelku z ksiazka/smartfonem (wizaz ) i po prostu sie rozluznic. mi tak schodzi czasem i pol godziny albo i dluzej, ale jak mam czekac, az mnie "dwojka" napadnie sama z siebie, to moge i tydzien czekac i potem jest masakra...
w ogole to wazne tez, zeby nie siedziec za duzo, zmieniac pozycje. niestety ale hemoroidy czasem tak o wyjda, z ciaza czy bez, z zaparciami czy bez. jak nigdy nie mialas, to masz dobre karty

ty to nazywasz brzucholem? malutkie, zgrabne uwypuklenie

(no i powoli sie zalamuje........ chyba jak by tak wasze wszystkie brzuchy zebrac do kupy, to wyjdzie moj...)
Stary 2015-11-12, 13:35   #1842
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ty to nazywasz brzucholem? malutkie, zgrabne uwypuklenie

(no i powoli sie zalamuje........ chyba jak by tak wasze wszystkie brzuchy zebrac do kupy, to wyjdzie moj...)

ja już nawet się nie wypowiadam bo mój zdecydowanie jest większy niż wszystkie przedstawione i mi z tym źle mąż się ze mnie śmieje, że mi tak ciężko, że wstać z podłogi nie mogę jak się bawie z małą - kurde, w pierwszej ciąży faktycznie byłam sprawniejsza bo nie miałam bebzona. ale co ja to poradzę.

I to na pewno nie wina słabych mięśni, bo ja dużo przed ciążą ćwiczyłam, maluch tez jakiś specjalnie duży nie jest...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:36   #1843
Polinezyjka
Zakorzenienie

cloche Kochana ja mysle ze nie ma sensu przyrownywac brzucha do brzucha bo duzo tu przeciez ma do rzeczy, ktora to ciaza te co teraz maja male brzusie przy 1 ciazy, to przy kolejnej bedzei juz inaczej a te co maja kolejna to wiadomo ze maja wieksze bo miesnie szybciej sie rozeszly (przynajmniej tak to rozumie?)
21 tc córeczka
Stary 2015-11-12, 13:40   #1844
margueri
Zadomowienie

Beth jak się czujesz???

Nunas gratulację ruchów, cudowne uczucie

Kejka patrzyłam na ten ochraniacz i moim zdaniem jest gruby...z niestandardowych widziałam takie "pasy" tylko na szczebelki łóżeczka

Trisdom gratki Leonka

Velika łącze się w bólu, mnie też dziś bolą plecy a dokładnie miejsce gdzie miałam wypadek chwilę przed zajściem w ciąże

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:06   #1845
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
justyna_fli jak masz jakis plan jak uniknac hemoroidow to opisuj ! ja tez zrobie wszystko by ich uniknac tylko ni ewiem co ma mrobic :P
I brzusio masz PIEKNY faktycznie da sie jeszcze ukryc bez problemu
No wlasnie kurde nie mam planu Sprobuje ta laktuloze chyba, ale podobno skutek uboczny to wzdecia i nici z ukrywania brzucha (dziekuje za komplement swoja droga ) Maz sie ze mnie smieje, ze ja sie wstydze isc do apteki i kupic se ten syrop, no bo to de facto syrop na luzna kupe Ale powiedzial przed chwila ze mi pojdzie kupic sam
cloche, dzieki za porady Jablek nie moge bo mi po nich niedobrze w ciazy (kepasa? i to nawet nie po takich z marketu tylko nawet po swojskich z ogrodu niczym nie sypanych), sliwki nie pomagaja dla mnie to tragedia bo ja nigdy takich problemow nie mialam raczej, tylko na glupich dietach beztluszczowych... Sprobuje z ta maslanka moze bo lubie A brzuchol mowie bo jak na niego patrze z gory to wyglada na gigantyczny. Moze to lustro wyszczupla, nie wiem no
Wlasnie zlozylam zamowienie dzieciowe na Allegro. 280 zl poszlo
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-12 o 14:11
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:07   #1846
Polinezyjka
Zakorzenienie

Justynka a to ubranka czy akcesoria ?
21 tc córeczka
Stary 2015-11-12, 14:12   #1847
lulka19
Zakorzenienie

Justyna, ale Ty jesteś szczupła. Wszystkie macie sliczne brzuszki
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:13   #1848
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Justynka a to ubranka czy akcesoria ?
Akcesoria Kocyk, 1 zmiana poscieli, 2 przescieradla i 2 do wozka/kosza Mojzesza, pieluchy, folia i oslonka na nozki do fotelika
Dziekuje lulka Nie waze wcale malo, ale jestem w miare wysoka (ok 170 cm) wiec troche te kg mi sie rozkladaja. No i mam sporo miesni chyba (jeszcze ).
Ech moj maz to taki romantyk Byl akurat w okolicy rozwieszac ulotki i przywiozl mi ta laktuloze. Dzwoni do mnie zebym wyszla przed uczelnie i wrecza mi syrop ze slowami 'prosze skarbie, oto twoj syrop na sranie' Ciekawe jaki dostane nastepny prezent, zestaw do lewatywy pewnie
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-12 o 14:39
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:24   #1849
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja już nawet się nie wypowiadam bo mój zdecydowanie jest większy niż wszystkie przedstawione i mi z tym źle mąż się ze mnie śmieje, że mi tak ciężko, że wstać z podłogi nie mogę jak się bawie z małą - kurde, w pierwszej ciąży faktycznie byłam sprawniejsza bo nie miałam bebzona. ale co ja to poradzę.

I to na pewno nie wina słabych mięśni, bo ja dużo przed ciążą ćwiczyłam, maluch tez jakiś specjalnie duży nie jest...
Ooo mam bratnią (brzuszną) duszę też już wstać nie mogę jak człowiek, w pracy co chwilę się pytają, czy to aby na pewno nie trojaczki i czy się z terminem nie rypnęłam i nawet mnie te pytania nie drażnią, bo sama sobie takie same zadaję.

I też nie mogę zwalić na słabe mięśnie - jak ogarnę, to wam wrzucę porównanie. Miałam taki trochę kobiecy kaloryferek. Wkurza mnie to, ale tylko chwilami. Bo liczę, że ten przyrost będzie potem wolniejszy i nie będę wyglądać jak krowa pod koniec I przede wszystkim mam nadzieję, że jako tako będę mogła się ruszać.

Cytat:
cloche Kochana ja mysle ze nie ma sensu przyrownywac brzucha do brzucha bo duzo tu przeciez ma do rzeczy, ktora to ciaza te co teraz maja male brzusie przy 1 ciazy, to przy kolejnej bedzei juz inaczej a te co maja kolejna to wiadomo ze maja wieksze bo miesnie szybciej sie rozeszly (przynajmniej tak to rozumie?)
No chyba mięśnie wiedzą co robić i od razu poszły na boki... ? Sama nie wiem. Ale to tez różnie bywa, bo te w drugiej ciąży jednak też w rzucały foty i "nie dorastają mi do pięt" (tak se wlewam, bo w sumie to nie ma się czym chwalić, ale chociaż ludzie w kolejce mnie puszczają już hahah )

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2015-11-12 o 14:28
Stary 2015-11-12, 14:50   #1850
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ciebie też z wagą przebijam :/ nie wiem czy dam radę zrzucić, ale będę na pewno się starała
Nie bój nic. Razem damy radę, na pewno nie jedna z nas będzie chciała trochę zrzucić, więc będziemy się dopingować. A wiadomo, w kupie raźniej
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
niemcy nie obchodza dnia niepodleglosci polski chociaz moze kiedys jakas zaloba z tego wzgledu byla?
Niewykluczone
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
Trzymajcie kciuki by szybko nas wypuścili. ...
Oby się okazało, że to nic poważnego i szybko was wypuścili.

Gdzie można kupić fajne RURKI ciążowe (dżinsowe) za mniej niż 100zł?

I pytanie do dziewczyn z Krakowa. Wiecie może gdzie w pobliżu Galerii Krakowskiej można kupić produkty firmy Luminarc? Konkretnie chodzi mi o bulionówki.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Jeszcze opiszę wam sytuację z dzisiaj. Pojechałam rano z synkiem na szybkie zakupy. Poszliśmy do banku zapłacić ratę, a tam 5 osób przed nami, w tym 2 starsze baby. Usiedliśmy sobie i czekamy. Oczywiście nie było mowy, żeby nas ktoś przepuścił. Już o ciąży nie wspomnę, bo mogli nie zauważyć bo miałam szeroką bluzkę, ale chociaż żebym z dzieckiem nie musiała siedzieć. No ale nic. Czekamy grzecznie na swoją kolej. Jedna baba się załatwiła, ale druga nie, bo jej pani z banku nie miała jak wydać reszty, bo za grube miała. Jeszcze 2 osoby, no i przyszła nasza kolej, a za nami jeszcze kilka osób przyszło. Siedzimy przy biurku pani z banku, a moher wpada zziajany, podchodzi do biurka i wyjmuje kasę... Pani z banku jej mówi, żeby poczekała, bo jest w trakcie obsługiwania mnie. No a ta sobie dalej stoi. No to znowu jej zwróciła uwagę, żeby odeszła, bo tu są moje dane i może sobie nie życzę żeby je oglądały osoby trzecie, a ta że jej się spieszy, była wcześniej i to nie jej wina że nie została obsłużona. Jak ja odeszłam, to ona od razu na krzesło. Nawet się nie zapytała innych osób czy może przed nimi...

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2015-11-12 o 14:52
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 14:58   #1851
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
i tycie, i wzdęcia chociaż ja mam wrażenie, że cokolwiek zjem, to jest źle z moimi jelitami pierwszy trymestr to była masakra i znowu to wraca chłop mówi, że to od tego, że mi się żołądek przesuwa i będę go miała poziomo Ale ja prowadzę raczej zdrowy tryb życia (poza pizzami co tydzień ), jem dużo warzyw, piję wodę itd., a brzucho wywala, mam zaparcia itd :/ o dziwo zaczęłam w ciąży lepiej tolerować nabiał, a wcześniej nie mogłam np. zjeść jednego dnia jogurtu i serka wiejskiego, bo miałam maskarę w brzuchu murowaną.
MiniMonix, raczej mam odwrotną teorię co do pleców, za dużo się wczoraj byczyłam
Leżę i kwiczę

Cloche: Nie martw się, jestem w teamie "Najpierw idzie brzuch, potem Asia O rany, czytam dalej i nie mogę ze śmiechu o trojaczkach i złym terminie A te brzuchy, które pokazują Dziewczyny to ja na samym początku miałam Dziś w końcu odbieram telefon z naprawy to Wam wstawię

Cytat:
Akcesoria Kocyk, 1 zmiana poscieli, 2 przescieradla i 2 do wozka/kosza Mojzesza, pieluchy, folia i oslonka na nozki do fotelika
Dziekuje lulka Nie waze wcale malo, ale jestem w miare wysoka (ok 170 cm) wiec troche te kg mi sie rozkladaja. No i mam sporo miesni chyba (jeszcze ).
Ech moj maz to taki romantyk Byl akurat w okolicy rozwieszac ulotki i przywiozl mi ta laktuloze. Dzwoni do mnie zebym wyszla przed uczelnie i wrecza mi syrop ze slowami 'prosze skarbie, oto twoj syrop na sranie' Ciekawe jaki dostane nastepny prezent, zestaw do lewatywy pewnie
Gratuluję zakupów i podziękuj Meżowi za rozbawienie mnie do łez
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:03   #1852
gocha_cz
Raczkowanie

annihilate wszystkiego najlepszego dla synka
kejka poczujesz, poczujesz już na pewno za kilka dni, ja poczułam na początku 20 tygodnia i na początku tylko wieczorem jak spokojnie leżałam, i wtedy jeszcze nie byłam pewna czy to ruchy a teraz już z każdym dniem wyraźniej i coraz częściej i Tż też jak przyłoży rękę to czasami dostaje piątkę od syna
beth odpoczywaj i oby wszystko wróciło do normy, najważniejsze, że z dziećmi dobrze
Trisdom super że będziesz mieć parkę, gratki
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:07   #1853
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja to sie kiedys wstydziłam podpaski kupić, teraz mi to zwisa. Jak ktos ma z tym problem, to JEGO problem, nie mój chociaż to ja musze kupować mężowi maści na hemoroidy.

Opowiem wam śmieszna sytuacje sprzed roku, byłam w aptece, akurat okres jesienny wiec kolejki duże. Stał jakiś pan, a w aptece stało moze z 10 osób, jego kolej i coś szepcze do tej magister. A ona "słucham?!" A on znów szczepcze, ona znów głośniej "ale co pan chce?" On znów powtórzył ściszonym głosem, a ona "co takiego?!!? Braweran???" Facet sie zaczerwienił, coś burknął pod nosem i uciekł. masakra, ależ musiało mu byc głupio szkoda mi go bylo
Stary 2015-11-12, 15:08   #1854
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Trisdom cudne te ochraniacze, zastanawiam się czy na sam początek takich nie kupić, bo jednak troszkę miejsca w łóżeczku zajmują ale chciałabym bardziej w prostokątach

justyna_fli cudny brzusio maleńki taki, spokojnie da się go jeszcze zamaskować

Kalpana proponuję na olx kupić używki H&M. Ja kupiłam swoje za 70 zł z przesyłką, a w sklepie są za 159 zł. Żadnych śladów użytkowania nie było

-czujnik czadu-
Wiecie jaką miałam sytuację przedwczoraj i wczoraj
Mam te swoje 30m2, powybijane ściany czyli jakby jedna powierzchnia + łazienka. Ogrzewanie mamy z kotłowni spółdzielni, ale ciepłą wodę z junkersu.. no i jak się wprowadzaliśmy to kupiliśmy czujnik czadu, bo oboje mamy schizę na ten temat. I siedzę sobie 10.11 wieczorem na łóżku a nad lodówką taka niebieska łuna się pojawiła (jakby tam telefon gdzieś leżał), TŻ wstał, wziął czujnik do ręki a tam się wyświetliło 40 ppm. Czujnik informuje od 50 ppm sygnałem dźwiękowym. Więc ze strachu wyłączyłam junkers i otwarłam okno. Zostawiłam tak na noc.

Rano wstałam, cała wkurzona i biorę ten czujnik do ręki żeby sprawdzić model i poczytać o nim. Trzymałam 2 minuty w ręku i wpisywałam w telefon nazwę...a ten mi w rękach zapiszczał i pokazał 770 ppm, gdzie to już dawka kosmos! I piszczy i piszczy. Już mi to "śmierdziało", więc dla zasady jedynie wywietrzyłam chatę... ześwirował normalnie po 3 latach, a przydatność do 2021 r.! I teraz pytanie, czy macie w swoich rodzinach strażaków, gazowników bądź kogoś to się na tym zna? bo chce kupić konkretny, dobry czujnik, a nie coś co jest tylko reklamowane. Mój też był - kosztował 350 zł. Wylądował w śmieciach...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-11-12 o 15:17
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:11   #1855
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kalpana ja kupuje na stronach z używanymi ubraniami. Właśnie upolowałam kolejne, czekam tylko na odp czy sa dostępne czy ktos niw wykupil:P

O kurde ale historia z ta babcia hehehe bezczelna :P
21 tc córeczka
Stary 2015-11-12, 15:25   #1856
Linaewen
Zakorzenienie

A zanim wywaliłaś próbowałaś wymienić baterię? Bo moim rodzicom też zaczął świrować czujnik i na powietrzu potrafił wysokie wartości pokazać. Po wymianie baterii - jak ręką odjął.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:28   #1857
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A zanim wywaliłaś próbowałaś wymienić baterię? Bo moim rodzicom też zaczął świrować czujnik i na powietrzu potrafił wysokie wartości pokazać. Po wymianie baterii - jak ręką odjął.
Nie próbowałam, bo on na wyświetlaczu powinien pokazać, że bateria do wymiany...a pokazywał tylko złe pomiary, nagle w moich rękach...więc się na cholerstwo wkurzyłam i wywaliłam...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:56   #1858
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kalpana proponuję na olx kupić używki H&M. Ja kupiłam swoje za 70 zł z przesyłką, a w sklepie są za 159 zł. Żadnych śladów użytkowania nie było
O widzisz, dzięki O OLX nie pomyślałam.
Cytat:
Kalpana ja kupuje na stronach z używanymi ubraniami. Właśnie upolowałam kolejne, czekam tylko na odp czy sa dostępne czy ktos niw wykupil:P

O kurde ale historia z ta babcia hehehe bezczelna :P
A masz jakieś sprawdzone strony? Ja to tylko na allegro patrzyłam, ale ciężko coś wylicytować, bo strasznie szybko wykupują.
Co do tej babki to tylko się upewniam, że starsze osoby poczekują szacunku do siebie, ale one nie szanują niczego i nikogo. Myślą że wszystko im się należy.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 16:50   #1859
Kayira
Zakorzenienie

Dzis moj maz stwierdzil ze pora sie zabrac za zakupy i powazne planowanie ich.

Przy okazji. Kupowalam dzis w rossmannie witaminy dla ciezarnych i dostalam smoczek z lovi za grosza

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 17:54   #1860
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Dzis moj maz stwierdzil ze pora sie zabrac za zakupy i powazne planowanie ich.

Przy okazji. Kupowalam dzis w rossmannie witaminy dla ciezarnych i dostalam smoczek z lovi za grosza

Heh, fajnie mój to dopiero po nowym roku chce słyszeć o jakichkolwiek zakupach. W tajemnicy narazie zbieram sobie ciuszki. A dzis uszyłam małemu super bluzę, jeszcze wieczorem machnę portki do kompletu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości