![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM 2016 ;)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakie paczki szykujesz dla gości ? jak nie przepadam za bezami tak Twoja mi sie bardzo podoba ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaka beza? Masz śliczną suknię! Bardzo do Ciebie pasuje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Dzięki za miłe opinie na temat mojej kiecuchy ![]() Paczki dla gości - standardowo ciasto i mamy jeszcze miodki w słoiczkach, mój chrzestny ma pasiekę, więc będziemy mieć od niego - będą stały obok talerzyka, kto nie weźmie ten gapa ![]() Kurcze macie kamerzystę, ja nie chciałam i stanęło że nie będzie, choć TŻ i jego rodzina chcieli i w sumie teraz się zastanawiam czy dobrze, ze się uparłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
elciag ja nie wyobrażam sobie żeby nie było kamerzysty, bo to taka cudna pamiątka i pośmiać się też można jak ktoś coś przeoczył/zapomniał :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Dokładnie izk_a - ja też z tego samego powodu mówię nie.
Ale mam inny (gorszy) problem: świadkowa mi odmówiła, nie będzie, nie i koniec i nie mam świadka ze swojej strony. A jak to u was jest z drużbami, świadkami, osobami którzy będą z Wami siedzieć przy stole na weselu, i stać w kościele? My mieliśmy taki zamysł: dwie pary świadków (drużbów) jak kto woli, z czego ode mnie kuzynka miała być świadkiem + jej osoba towarzysząca a od strony TŻ świadkiem jest kuzyn i on przychodzi ze swoją osobą towarzyszącą i siedzimy w 6 osób przy stole. Moja kuzynka i jego kuzyn podpisują się w papierach. Ale teraz plany się zje...y i jestem w kropce bo na prawdę nie mam kogo wziąć!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Elciag, nie fajnie zrobiła potencjalna swiadkowa.. ale może poproś jakąś najbliższą Tobie koleżankę? Albo jesli masz to kuzyna z partnerką?
U nas świadków będzie 2, kuzyn mojego TZ a ja swojej swiadkowej jeszcze nie poinformowalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
właśnie musi być dziewczyna, bo TŻ ma świadka... Nie mam już żadnej bliskiej kuzynki, zawsze bylam najmłodsza w rodzie, a koleżanki żadnej nadającej sie też nie mam... FUCK!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ale serio to MUSI być dziewczyna? Koleżanka miała swojego brata a świadkiem jej narzeczonego był jego brat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakręciałam się na kamerzystę, jak pooglądałam masę filmików na YT i stwierdziłam, że też taki muszę mieć ![]() Cytat:
![]() A nie myślałaś, żeby na świadka wziąć starszą kuzynkę? Nikt nie powiedział, że to musi być panna. U mnie będzie siostra cioteczna - mężatka. Też nie mam młodszej kuzynki/siostry. Wolę mieć kogoś "sprawdzonego" niż szukać świadkowej po koleżankach. No i my będziemy mieli jedną parę świadków w kościele - ja siostrę, tż, prawdopodobnie kolegę. Przy stole będziemy siedzieli w 6 osób, koło mnie moja świadkowa z mężem, koło tż jego świadek z dziewczyną. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
jeju.... no musze kogoś znaleźć, właśnie to że wszyscy myślą tylko o kasie, że muszą więcej dać, lepiej wyglądać niż pozostali goście, że pomagać, a teraz ogólnie zauważyłam tendencje, że nikt bezinteresownie nic nie zrobi - taki świat podły... ehh
czekam na zaproszenia - zamówiłam wczoraj na allegro, mają mi podesłać projekt do 48h i jestem podekscytowana bo najwyższa pora zacząć prosić! a wy dziewczyny jak stoicie z pracami ślubnymi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
elciag, poproś kogoś z kim sie dobrze dogadujesz i tyle, obojętnie czy to dziewczyna kuzyna, kuzyn, ktokolwiek, wy macie sie dobrze dogadać tego dnia
![]() u nas typowo ślubne stoją w miejscu, najważniejsze rzeczy zaklepane ![]() ![]() a ze spraw około-ślubnych po niedzieli w końcu rusza remont na naszym piętrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie zaproszenia się robią ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() to i ja dołączę do wątku. Póki co data to 1.10.2016 ![]() Sal do wyboru od groma, bo rozglądaliśmy się za miejscem w promieniu 30km (okolice Krakowa). Wybraliśmy salę w mniej więcej połowie drogi między moim miastem rodzinnym a Krakowem. Jak pytaliśmy tam o termin na ten rok to mieli chyba 7 wolnych terminów od wiosny do końca jesieni... W tym tylko jeden wakacyjny - 30/07 (ale to ŚDM więc odpada...). A wolne terminy sierpniowe dopiero na 2018r. Wstępnie mamy zarezerwowaną inną salę na 20.08.2016 ![]() a czy nic sie nie zmieni z tym 1.10.2016r. to się okaże bo mojemu TŻ nie pasuje umowa z lokalem... Poza tym wstępnie załatwiliśmy wodzireja i dj'a (to będzie szok dla mojej rodziny bo u nas tylko zespoły grają :P). Tak samo jak kolejnym szokiem będzie brak orkiestry przy wychodzeniu z domu bo ja tego nie chcę ![]() Mamy upatrzonego fotografa - czekamy na odpowiedź do niego w sprawie cen i powoli szukamy kamerzysty. Z tego co czytałam na innych wątkach i forach to juz powinnam sie rozejrzeć za kupnem wódki i sukienki... A myślałam, że spokojnie choćby sukienkę załatwię w wakacje 2016... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Witam sie jeszcze raz
![]() Gdzie pracujesz? ![]() ![]() Sukienkę spokojnie wybierzesz i latem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ja pracuje... w sekretariacie na uczelni wyższej ![]() ![]() ![]() ja planuję w przyszłym roku pochodzić za sukienkami (bo muszę sporo schudnąć żeby jakoś wyglądać...) i jak cos wybiorę to udać się do krawcowej. Tak będzie taniej ![]() jak zrobiliśmy z TŻ wstępny plan wydatków to mi się słabo zrobiło... Edytowane przez wanilia28 Czas edycji: 2015-07-31 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jakoś będą musieli przeżyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() postanowiłam, że nie będę świrować tylko poczekam do wiosny ![]() i tak planuję sie najpierw rozejrzeć a jak mi isę coś spodoba to to uszyć u krawcowej żeby taniej było ![]() zastój..? zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście chudnąć nie muszę, ewentualnie sie ujędrnić
![]() ![]() u nas szał telefoniczno- mailowy był w listopadzie zeszłego roku, zaraz po zaręczynach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
ja zawsze byłam większa, potem schudłam tak, że wyglądałam ok, ale potem powolutku waga zaczęła rosnąć a odkąd jestem z TŻ przybyło mnie ok 16kg...
moja bratowa fajnie obeszła zakaz zdjęć w salonie ślubnym ![]() no cóż - u nas zaręczyn jeszcze nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
ale super pomysł z tą krawcową w salonie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
wiadomo, że nie każda krawcowa sie zgodzi, ale bratowa ją przywiozła do salonu i odwiozła do domu (30km w jedną stronę
![]() Poza tym nie czarujmy się - to sukienka tylko na 1 raz ![]() ![]() ja na 100% jak się tak będzie dało zrobić to tak uczynię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Uzupelnialam wczoraj swój kalendarz i uświadomiłam sobie ze ten czas to jednak leci bardzo szybko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny kochane!!
Jakie Wy jesteście zaplanowane. Ja mam wesele za 2,5 miesiąca - o mamo - to ostatnie osobne dni bo już nie długo przenoszę się do teściowej - się będzie działo!! No i działamy z zaproszeniami: tych co mieszkają dalej mamy załatwionych teraz tylko jedziemy po okolicy i zapraszamy - do 30.09 mamy potwierdzenia. W zeszłym tygodniu odebraliśmy akty urodzenia, podpisaliśmy umowę z fotografem. Czeka nas jeszcze wyprawa po garnitur (jakaś niedziela), obrączki ale wstępnie jestem już ugadana z jubilerem (powiedział żeby we wrześniu wpaść) i do urzędu gminy po papiery. To ostatnie będzie najgorzej załatwić bo gmina jak wiadomo czynna do 15 a ja i mój Tż pracujemy na non stopie i w przeciągu najbliższych 3 tygodni na pewno tego nie dogramy. I zostaje jeszcze ksiądz ale z nim nie będzie problemu ![]() Ja już szuram zębami z nerw bo mam kocioł w robocie...!! wrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
reaktywujemy wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Zleci tak Szybko, że nawet nie zauważmy kiedy będziemy już po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.