|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
i jak wam idzie z tym gemini? ja mam już na koncie 383zł
ale w tym mam też rzeczy nie wyprawkowe
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję. Dobrze że termin na koniec stycznia ![]() Mój koszyk ponad 250zł i póki co czeka na zebranie się i kliknięcie "kup"
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
Mamy ten komfort, że w porównaniu z resztą mamy praktycznie dodatkowy miesiąc i będzie jeszcze tak, że dzieciaki dziewczyn skończą już dawno miesiąc, a my dopiero urodzimy one nie będą już pamiętać o połogu, smółkach i takich pierdołach, a my dzięki temu, że one będą pierwsze będziemy w razie wu wiedzieć co i jak ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie też sobie o tym ostatnio myślałam
że będzie prawie miesiac różnicy między naszymi bobasami. One będą już "doświadczonymi" mamusiami i będziemy się uczyć na ich błędach
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-12 o 14:59 |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze od rad czlowiwk juz glupieje.... Teraz jak byla u mnie kolezanka to mowila, ze teraz tendencja w dolnoslaskich szpitalach jest taka, ze pepka sie nie smaruje niczym, zadnych spirytusow, octeniseptow itp tylko osuszanie po kapieli i sam odpada....
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co osoba to inna rada i co teraz? ![]() Chyba po prostu się same przekonamy na własnej skórze.. P.S. Założyłam konto na gemini. Przez Was
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-12 o 15:09 Powód: . |
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Bez prania? Znaczy jak? Ze nowe? Eee jak dla mnie to głupota... Nie wiadomo gdzie to leżało co po tym chodziło, i kto to macal... Poza tym nowe ciuchy sa napuszczane jakimiś środkami żeby sie nie mięły...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam te z H&M i sa spoko. Tylko ja mam mały biust. Brodawki sie nie odbijają bo ciagle wkładki sie nosi ![]() Ładniejsze/lepsze radzę kupować dopiero po jakimś tygodniu/dwóch jak laktacja sie unormuje. |
|
|
|
|
#492 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem już po wizycie i czuję się trochę skołowana Mała za dużo nie przybrała i waży 1500 g. Dzisiaj kończymy 31 tydzień i zaczynamy 32 a ona wymiary ma jak na 29 tydzień. Powiedział mi, że szyjka jest krótsza niż ostatnio, ale rozwarcie się nie powiększyło jakie rozwarcie nie mam pojęcia. Po samym badaniu na fotelu takie rzeczy wywnioskował Dodatkowo powiedział mi, że łożysko zaczęło dojrzewać bo pojawiły się zwapnienia i trzeba mieć nadzieję, że mała będzie miała przynajmniej 2500 g przy porodzie. A co jeśli nie będzie miała? Tak mnie zasypał informacjami, że o nic nie zapytałam Eh... nie wiem co mam myśleć chyba będę się rozglądać za jakimiś mniejszymi ciuszkami bo w co ja ją będę ubierać Proszę o wpisanie następnej wizyty na 26.11 godz. 10:20 |
|||||
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To w sumie nienajlepsze wieści. Dobrze że to już końcówka. No i chyba dobry pomysł z tymi mniejszymi ciuszkami. Od dawna masz rozwarcie? |
|
|
|
|
#494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie wyprać ciuszków Cytat:
Już doczytałam, że nie. Kurcze to nie wiem co jest grane
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-12 o 15:44 |
||||
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię takich niedopowiedzeń, bo człowiek się bardziej boi wtedy i jest skołowany Ja wywiesiłam pranie własnie Pięknie pachnie ten płyn do prania, wącham non stop te mokre ciuszki
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Iola.. jejku byle do 36 tyg
![]() Jerzyczka - ja też bym wąchała ale wyobraziłam sobie jak zostawiam na nich smarki i przestałam to robić |
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupiłaś ten płyn? ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
O nieee |
||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Iola to kiepsko, ze juz szyjka miekka i rozwarcie sie robi, dal Ci cos na szyjke? I w ogole nie ogarniam czemu Ci wczesniej nic nie powiedzial.
Co do ciuszkow, to nowe maja gorsza chemie niz te z lumpka. Dlatego ja wszystko piore
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale widzę, że jest też na allegro, kapsułki żel i płyn Ja mam płyn, a na nastepny raz może kupię kapsułki
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Z tym brakiem prania jestem zdziwiona. Mówią że można nie prasować, ale nie prac ????
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja też prędzej bym już nie prasowała, ale pranie to dla mnie mus. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Zaraz będę namierzać ten płyn
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie! Idealne porównanie
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
No dla mnie też bardzo dziwne. Przecież to dotyka dziesiątki osób które nie niekoniecznie mają po drodze z higiena nie mówiąc o tej chemii...
|
#507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tez sobie nie wyobrażam tego nie zrobić ale wyprasuję na 100% też
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-12 o 15:57 Powód: . |
||
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Idealne porównanie!
|
#509 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo po posiłkach, wcześniej często miałam poniżej 100, teraz rzadko się to zdarza (za to często mam między 110- a 119), a jem cały czas to samo Widać ze po prostu organizm jest ogólnie coraz bardziej obciążony i to sie na cukrach odbija Cytat:
![]() a tę kawę piłaś cały czas pomiędzy posiłkiem a pobraniem? czy coś źle zrozumiałam? ![]() Bo między posiłkiem a pobraniem nie wolno nic jeść ani pić, z wyjątkiem wody mineralnej niegazowanej Cytat:
![]() na początek chciałam kupić jakiś tani, miękki i faktycznie poczekać aż się laktacja unormuje, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar, bo te tanie mają obwody od 75 a ja normalnie mam 65-70 i do tego miseczkę E ![]() nie mam pojęcia jaki miałabym rozmiar dobrać w związku z tym Cytat:
![]() ja tez sie bałam czy ubranka przetrwają pranie bez problemu, zwłaszcza ze prałam w 60 stopniach, a większość można prać max w 40, niektóre nawet w 30, ale zrobiłam 2 prania i jak na razie wszystkie przetrwały Cytat:
Cytat:
nawet swoje ciuchy nowe piorę przed założeniem, a co dopiero dziecięce.... Cytat:
Zrobiłam zamówienie w Gemini mam nadzieję ze to już wszystko ![]() To jest moje drugie zamówienie, więc część rzeczy już mam (np z kosmetyków, albo dla mnie do szpitala) A i tak ponad 300 zł poszło, ale to dlatego że ale wzięłam laktator CANPOL, laktator elektryczny, EasyStart CANPOL, silikonowe osłonki na piersi, EasyStart, L, uniwersalne, 2 sztuki Pedicetamol, roztwór doustny, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 100mg/ml, 30ml Zioła fix, Rumianek, 30 saszetek CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby BABY ONO myjka kąpielowa 1 sztuka BABY ONO okrycie kąpielowe Happy z kapturem 100x100cm niebieskie, kot BABY ONO okrycie kąpielowe Happy z kapturem 76x76cm żółte, konik WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk Tommee Tippee nożyczki niemowlęce Tommee Tippee cążki bezpieczne Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk Magne B6, 50 tabletek DZIDZIUŚ Dla Mamy, płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie, 265ml PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki Poza tym u HubiWorld zamówiłam prześcieradło do wózka i jeszcze trochę pieluszek białych i kolorowych. Już mi naprawdę mało rzeczy zostało
|
|||||||
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Niepozorna, Mam dokładnie ten: http://allegro.pl/fairy-non-bio-zel-...582044178.html
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

ale w tym mam też rzeczy nie wyprawkowe

przeglądałam ze 2 dni temu na stronie i przepadłam. Ja bym tam mogła pół sklepu wykupić.

co osoba to inna rada i co teraz? 

Mała za dużo nie przybrała i waży 1500 g. Dzisiaj kończymy 31 tydzień i zaczynamy 32 a ona wymiary ma jak na 29 tydzień. Powiedział mi, że szyjka jest krótsza niż ostatnio, ale rozwarcie się nie powiększyło
jakie rozwarcie nie mam pojęcia. Po samym badaniu na fotelu takie rzeczy wywnioskował