![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Co do perfumerii, to tak jak pisałam, nawet mając najlepsze chęci nie mają możliwości sprawdzenia wszystkiego. Ale jak czytam, że "moje to oryginał, bo kupiłam w zaufanej perfumerii" a jest to ewidentna podróbka, to smutno mi się robi, że jednak naiwność ludzka nie zna granic. Angela sprzed 2010. W 2010 zaczęli w nim grzebać w 2012 drastycznie go zmienili. Cytat:
I były dziewczyny sprzedające podróbki bez korków z tekstem "Mama pracyje w perfumerii i przynosi testery" Po 100zł je sprzedawały ![]() Cytat:
Ale wrzuciłam zdjęcia do Photoshopa sama możesz zobaczyć, że wszystko się pokrywa, pomimo ustawienia flaszki pod kątem. Ustawienie butelki nie zmienia typografii, jak to się może wydawać. A co do samego zapachu, to tak jak mi tłumaczyła kuzynka, u nich, czyli u Chanel, każda partia może odrobinę różnić się od siebie ze względu na te nieszczęsne różne i różniste roczniki róży i jaśminu. Z nimi jest tak samo jak z winami - inna temperatura, nasłonecznienie, deszcz, i roślinki inaczej pachną i smakują. I to by się zgadzało, bo co wąchałam Panienkę w S czy w D, to miała ciut inny zapach. A nawet kolor. No i poza nami samymi, również pogoda ma wpływ na zapach. Mój Sacred Love Ajmala latem zaczął pachnieć cytrynową kostką toaletową. A teraz przestał i wrócił do normy. A chciałam go wyrzucić, bo myślałam, że się zepsuł. Słonia kupowałam w S, bo co zobaczyłam zdjęcie, a to mi nóżki się nie zgadzały, a to trąba, a to ogonek. Najbardziej podrabianego zapachu, zaraz po Chanel, bałam się kupić w sieciowej.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do minimalnych różnic w zapachu myślę, że wpływ może mieć też wiek flakonika , np. te z końca 2015 mogą nieco inaczej pachnieć niż te z początku 2013 , ostatecznie perfumy tez nie starzeja się z dnia na dzień , tylko zapach zmienia się po jakimś czasie stopniowo. Znasz może Ajmala Shadow albo Shadow Amor , kuszą mnie te zapachy ale nigdy nie miałam nic z tej firmy.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2015-11-11 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To pewne jak jamen w pacierzu ![]() 3. I nie tylko. Kosmetyki też te lepsze zniknęły. Czyli pan z punktu prawdę mi mówił,że prawdopodobnie już ich nie będzie ![]() ![]() 4. A z kothą się podzieliłaś czy sama musiała się obsłużyć? ![]() 4. ![]() ![]() ![]() Rozumiem, że przy 15 stopniach ogrzewanie na dzień wyłączają, ale jest noc a kaloryfery zimne. A wiosną gdy było 20 stopni były ciepłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oczywiście ![]() Shadow for Her - jeśli lubisz Narciso Rodriguez For Her EDT, to bierz bez kupowania próbki. Ja nie lubię, ale fanki twierdzą, że jest podobny, tylko znacznie lepszy i mocniejszy. W razie czego próbki są tu http://www.perfumy.matitrading.pl/dl...obka-1-ml.html Natomiast zapachu Shadow Amor nie wąchałam. W sklepie Ajmala chyba go nie widziałam, bo w oczy by mi się kolor raczej rzucił. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- A przy okazji - kuzynka jest w Polsce do 15.11, więc jeszcze gdyby ktoś miał pytania co do oryginałów Chanel, to pytajcie jak najszybciej. O nowościach nic powiedzieć nie chciała, wiem tylko że planowane jest COŚ ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flo tak się cieszę że to juz za wami i że jest dobrze. nie ma jak spokój ducha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co jakiś czas wpadam w nieco irracjonalną panike , że może kupuję podróby ![]()
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mnie wzięło na Habanitę - niestety, nie mam ilości na porządny test, tymczasem mam okazję kupić jutro starą wersję, setkę (189 zł) bez psika i się waham... na dodatek z odbiorem osobistym - i nie wiem, do diabła... Doradzicie? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#787 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() i głodu, bo mi się od bólu mdłosci włączyły i kolacje widziałam 2 razy ![]() Cytat:
![]() pracujesz teraz nad nowymi GW? ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-12 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jesteście bardzo dzielne ![]() Cytat:
![]() dobrze wiedzieć na przyszłość.... ![]() Cytat:
![]() Dziś się dla odmiany wyspałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#791 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Zapomniałam się pożalić, wczoraj komuś z sąsiadów przypaliła się kura (?), no wiecie, taki zapaszek palonego pierza albo włosów, i już cała rodzina na mnie wsiadła czy znowu kupiłam jakieś dziwne perfumy. Pfffff ![]() Ostatnio było o waleniu zniczem w kontekście City on Fire, pffff. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry znad 3 kawy
![]() Cytat:
![]() TOP SECRET. GW to nie Hobbit ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Ja u rodziców nie uzywam jade Durbano, bo jak się kiedys spryskałam, to tata szukał zwarcia w samochodzie, bo mu spalonymi kablami jechało
![]() wystarczy, jak powiesz, czy dobre jak stara trylogia, czy taki gniot jak ta nowa ![]() a Ty tłumaczysz czy jak? ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-12 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Piers do przodu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze dochodzę do rzeczywistości ![]()
#798 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Flo, sper że z Fany lepiej, dzielna dziewczynka ![]() ![]() No i ty też dzielna ![]() Bylam w Naturze, lipa z tą promocją. Tylko wybrane odżywki do - 40, więc bez szału. Biovaxy są po 14,99 z 17, 99 za 250 ml ![]() A w Ross sa Niveiki po 6,99 ![]() ![]() I fluid proteinowy Syossa z pompka ( ten co Neska polecała kiedyś, świetny) w CND za 10 zł z jakimś grosikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam się, że filmy odbieram inaczej, bo siedzę najogólniej mówiąc w VFX, więc dla mnie nowa seria nie była gniotem ![]() ![]() Cytat:
![]() Doszłam do wniosku, że koniec z oszczędzaniem perfum, torebek, butów, ubrań itd. Mam oszczędzała szpilki, a teraz pójdą do pojemnika PCK, bo już ich nigdy nie nałoży. Koniec z oszczędzaniem rzeczy "na wielkie okazje". Dzisiaj przekładam flaszki i zaczynam używać ulubionych a nie tych co "mogą być".
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||||
Panaroja
|
snad cherbaty
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() 3. ![]() ![]() ![]() 4. a u mnie wczoraj grzali mimo 15 stopni ![]() 1. ![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mama i babcia tez to rodzinne kurde czy co? ![]()
![]() |
#802 |
niecnotliwa dziewica
|
Albo zaraźliwe.
Nie napisze, ile mam par szpilek, które miałam na sobie ze dwa razy (a dwie pary to wcale) "bo mi szkoda tak na co dzień" a teraz nie mogę nosić butów na obcasie i ![]() Nie ma co odkładać na specjalne okazje, bo okazja się może z rozmaitych powodów nie nadarzyć ![]()
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O koronkowej bieliźnie (na wypadek rozbieranej randki ![]() ![]() A druga strona - oszczedzanie, żeby nie zniszczyć/zużyć. Bo strach, że potem wycofaja albo nie będe miec kasy na zakup ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-12 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Też się jej fajrant czasami należy może? ![]() 3. Teraz są letnie, ale w nocy w domu też były zimne i pranie nie wyschło ![]() Cytat:
Cytat:
Może to skutek PRL, że wtedy nie było i jak się kupiło coś przyzwoitego, to miało to być na lata? Pamiętam, że dostałam na Gwiazdkę różowe, pachnące mydełko na sznurku w kształcie serduszka i tak bardzo szkoda mi było go używać, że w końcu zaczęło śmierdzieć i musiałam je wyrzucić ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
W sumie stwierdziłam, ze jest to jakiś plus: nie dojadam, wiec nie tyję, w ciuchy się mieszczę, za to ładnie pachnę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plus: musi byc na lata, bo na drugie nie stać ![]() na wsi jeszcze był podział na ubranie "na niedzielę do kościoła" i codzienne, które sie niszczyło przy robocie w polu. Mama mi opowiadała, ze jak była mała, to wiosną podczas roztopów ludzie isąc w niedziele do kościoła szli przez bajora (nie było dróg) z odświętnymi butami w ręku, żeby ich nie zabłocić, a wciągali dopiero przed kościołem Cytat:
![]() ja tak podobno robiłam z cukierkami czekoladowymi ![]() ja przez podstawówke i większośc LO chodziłam w siermiężnych prl-owskich ciuchach po starszej siostrze, optem tez kupowałam głównie w szmateksach (a na dyskoteki sama sobie ręcznie uszyłam bluzke i niby-skórzana spódnice z materiału z pasmanterii ![]() ![]() (a niezdara byłam i zawsze gdzies się upaprałam)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-12 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Mnie jakoś to myślenie od kilku lat omija, może dlatemu, że podświadomie robię na odwrót niż moja matka? Znaczy nie to, że ona kitra w szafach odświęte ciuchy i perfumy, bo nie, po prostu jej zawsze szkoda wydawać kasy na siebie, woli coś gorszej jakości taniego, perfumy mogą być podróbkami a kosmetyki to w ogóle fanaberia i wystarczy coś z promocji w Oriflame. Woli coś kupić N, smutne to. Toteż ja postanowiłam nie oszczędzać na sobie ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A, mam pytanie z innej beczki - znacie jakąś restaurację, "lepszy pub" w Wawie dobrą na zaręczyny? W sensie intymnie, klimatycznie, romantycznie, świece, wino, jakiś zacny widok z okna albo przynajmniej fajny wystrój, bez rozwrzeczanych kiboli, rodzin z dziećmi ale też żeby nie było bardzo ą ę? I żeby "fajność" nie polegała tylko na smaku potraw. Lokalizacja w centrum, na Starówce, ewentualnie Praga/Gocław. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie przez 30 lat nie przelewało, to nie jest mi łatwo pozbyć sie tego podstawowego strachu, czy bedzie praca i płaca ![]()
![]() |
#809 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wreszcie mi się poszczęściło, fajnie mi się w zyciu układa, ale boje się, że nagle pryśnie jak bańka mydlana i zostanę bez pracy, bez środków do życia i będę musiała wrócić do rodziców ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-12 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.