|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Magda fajnie że udało Wam się wyjaśnić wczorajsza sytuację i że TZ jednak wie co jest nie tak. No i że zauważył nowe wloski
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, a kupujecie podkłady jednorazowe do przewijania? Np. takie: http://www.aptekagemini.pl/sopelek-b...-20-sztuk.html
To mogę do wózka pod prześcieradło włożyć? A podkłady dla nas po porodzie, ale nie takie do majtek, tylko takie do położenia na łóżko pod prześcieradło,to jakie macie? |
|
|
|
#544 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() fajny Cytat:
![]() ale też jest napisane że jest delikatniejsza, więc wolę taką, jak uczuli to kupię nową. Wszystko może uczulać, trzeba sie liczyć z tym ze coś trzeba będzie zmienić Cytat:
Cytat:
no wiec chyba lepiej zwykłą chusteczką, albo wodą z butelki umyć, jak nie da się inaczej
|
|||
|
|
|
#545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka wez sie poloz, ja wlasnie z takim bolami okresowymi poszlam do szpitala, jak mi to mama mowila, tak sie zaczyna porod.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Nebula leżaczek to bright starts ingenuity. W smyku jest teraz promocja na niego z 399zl na 299zl. Widziałam ze pytałaś.
Kupiłam za pół ceny jak się nie sprawdzi to myślę że za 100zl bez problemu sprzedam.
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, nie strasz mnie..
Leżę, leżę |
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Lez, ale jak sie beda nasilac i beda w regularnych odstepach czasowych te bole, to na izbe jedz.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#550 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie to się nie nasila ani nic, ot tak pobolewa. Już tak czasem miewałam, gin powiedział,że nie mam się martwić, jeśli to tylko raz na jakiś czas i przechodzi samo.
Boże, o ile człowiek bylby spokojniejszy bez internetów ![]() Zerknijcie na ten mój koszyk na Gemini |
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka spokojniejszy, ale tez mniej doinformowany :-P
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że TZ się zreflektował
![]() Dotka mój koszyk wygląda podobnie Ja mam w koszyku jeszcze proszki do prania, maści Linomag jednak nie biorę bo kupię cos z Babydream, dodałam za to witaminy D i K i płatki kosmetyczne dla niemowląt do mycia buzi itp. a podkładów jednorazowych nie kupuję bo dostałam ![]() Zbieramy sie do SR
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Ja zamówiłam:
2 x koszula ciążowa 2 x pościel do łóżeczka Ochraniacz do łóżeczka Laktator ręczny (akuku) Podgrzewacz do butelek (BabyOno) Osłonki na piersi 2 x ręczniki z kapturkiem 5 x pojemniki na pokarm Przewijak na łóżeczko Majtki poporodowe jednorazowe 5szt (canpol) Podkłady poporodowe 10szt (canpol) Podkłady na łóżko 5szt 2 x prześcieradło frotte na łóżeczko Zestaw kosmetyczny (nożyczki, pilnik) Kocyk gruby minky Materac do łóżeczka Rogal do karmienia Termometr bezdotykowy Woreczki na pieluchy Uff. . Zostały mi jeszcze sprawy kosmetyczne, biustonosz do karmienia, i szlafrok, monitor oddechu (ale to później), lampka nocna, i jakaś zabawka odwracająca uwagę. Chyba coś byście jeszcze dorzuciły?
Edytowane przez 6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 Czas edycji: 2015-11-12 o 18:19 |
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
Dotka nie chce pocieszać bo wiadomo wszystko powinno się sprawdzić ale ja mam często bóle jak na okres ale na plecach, lędźwiach. Nie na brzuchu. Wydaje mi się ze macica może uciekać na te nerwy. Tak samo ktoś pytał o ból spojenia łonowego. Ja mam gdzieś od 1.5ms a teraz już codziennie po odpoczynku. A rano jak idę do toalety to ból jest OKROPNY ! jak by mnie rozrywało tam. Aż boję sie pomyśleć jak będzie to boleć przy porodzie.... czasami jak wstanę z kanapy to mnie złapie i musze chwile postać trzymając się za grażynę
tak boli. ... :/Po 2 minutach mija jak rozchodze. Gin powiedziała ze to normalne i że macica ugniata nerwy. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-12 o 18:22 |
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Ja również odczuwam bóle na dole, na pewno skurcze coś ala miesiączkowe. Pojawiają się nieregularnie ale przez cały dzień i trwają kilka do kilkudziesięciu sekund. Już się przyzwyczaiłam do tego
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie od wczoraj jak maly kopnie jakos w lewy dol, to strasznie mnie boli. Nie wiem w co On kopie, ale az mnie przeszywa ten bol. Jajnik? Jakis nerw?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
O ból spojenia lonowego to i ja mam tak jak ewula opisuje, teraz tez leżę i trzymam bo mnie boli. A rano jest masakra tak boli ze zaczęłam się martwić.
|
|
|
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
Kinga ja też się martwie bo nikt z bliskich takiego bólu nie miał ale poczytałam i niestety trochę kobiety ten ból dopada... spytam się na usg o to bo podobno się mierzy ile to spojenie się rozeszło. Jeżeli za dużo to kwalifikują do CC. Tak piszą na necie ale moja gin podeszła do tego bez żadnego zainteresowania. Na zasadzie ze to normalne. ...
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ naprodukowałyście przez cały dzień
Byłam dzisiaj u koleżanki, ktora robiła mi fotki, nawet małż się z pracy urwał na chwilę i też będzie na fotkach. Jestem mega ciekawa jak to wyjdzie. Dotka, mnie też czasem krzyż łupie, podobnie jak na @ Mi się wydawało, że jeśli to nie jest jakieś mega silne i regularne to jest normalne. Zresztą ja mam endometriozę i przygotowywałam się, że mogą mnie zrosty boleć. Poza tym też więzadła mogą boleć i to też nie jest jakieś niebezpieczne. Ktoś pisał, że nie zamawiał na Gemini - ja na razie też jeszcze nie, mam kilka rzeczy do dokupienia ale może stacjonarnie dokupię bo nkie wiem czy mi.się oplaca. Przyszło mi dzisiaj łóżeczko ale bez materaca, a kupowałam też materac - jutro bedzie dzwonienie z reklamacją
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie spojenie nie boli ale kość ogonowa i tak troche niżej daje o sobie znać. Przy wstawaniu z krzesła czy fotela jest tragedia...
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jak się będzie nasilać bądź będzie się to robiło regularne to śmigaj na IP zobaczyć co się dzieje. Tak mi gin mówił.
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53435636]Ja zamówiłam:
2 x koszula ciążowa 2 x pościel do łóżeczka Ochraniacz do łóżeczka Laktator ręczny (akuku) Podgrzewacz do butelek (BabyOno) Osłonki na piersi 2 x ręczniki z kapturkiem 5 x pojemniki na pokarm Przewijak na łóżeczko Majtki poporodowe jednorazowe 5szt (canpol) Podkłady poporodowe 10szt (canpol) Podkłady na łóżko 5szt 2 x prześcieradło frotte na łóżeczko Zestaw kosmetyczny (nożyczki, pilnik) Kocyk gruby minky Materac do łóżeczka Rogal do karmienia Termometr bezdotykowy Woreczki na pieluchy Uff. . Zostały mi jeszcze sprawy kosmetyczne, biustonosz do karmienia, i szlafrok, monitor oddechu (ale to później), lampka nocna, i jakaś zabawka odwracająca uwagę. Chyba coś byście jeszcze dorzuciły? [/QUOTE]Brakuje mi tu cążek i szczotki. Które koszule wybrałaś i którą pościel?
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula w takim razie ja zapytam mojego co o tym myśli w przyszłym tygodniu mam wizytę
|
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie nienawidzę takich akcji. Mam nadzieję, że szybko Ci doślą materac. |
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Do bani z tym lozeczkiem, pewnie jutro wszystko sie wyjasni. Sprawdz maila, moze Ci napisali, ze materac dosla pozniej.
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie powstał błąd, bo paragon mam z doliczonym materacem, ale kurier przywiózł łóżeczko w firmowym pudełku, w którym nie ma miejsca na materac.
Ale wiadomo, podpisałam odbiór i dopiero potem otworzyliśmy bo paczka ciężka i na męża czekalam Mam nadzieję, że jakoś wyjaśnię to. Co do spojenia łonowego - położona na SR mówiła ostatnio, że oni mają fizjoterapeutę i jakiś program profilaktyki rozchodzenia się spojenia łonowego, bo może to potem stanowić po pogodzie duży problem. Ale przyznaję, że trochę nieuważnie słuchałam i nie wiem na czym taka profilaktyka polega ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Sklep boboraj. Mają i sklep i na all sprzedają. Maila raczej nie wysłali, bo na komórce odbieram maile z tej skrzynki, no chyba, że coś skasowałam w ramach ciążowego kalafiora
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jem ... ram papapam ... fasolkę z puszki ale miałam ochotę Co do podkładów - ja mam te z rossa i mam zamiar używać do wózka, przebierania i nawet pode mnie w szpitalu Ruda masakra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

no wiec chyba lepiej zwykłą chusteczką, albo wodą z butelki umyć, jak nie da się inaczej

ale miałam ochotę