Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 19:21   #4291
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

Taka mi piekna wyszła

Ojej jak pysznie wygląda!
U nas dzisiaj satay kurczak

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
U nas młoda już wykapana, niestety po zjedzeniu chrupka nadawała się tylko do mycia....
Kupiliśmy to łóżko... Już skręcone.... Mega wygodne jest....
No i super!

Jestem tak zła, że aż się śmieje...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 19:26   #4292
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mnie ta wymianka swiateczna kusi, tylko czasu na szukanie fajnego prezentu brak. Z tego też względu nie wzielam udziału w tej wśród PMek. Hmmmm jakby co mi też się wydaje fajna opcja prezent dla dzieci.
Ja tez mysle ze prezencik dla dzidzi to lepsza opcja.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

No i super!

Co sie stalo?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 19:27   #4293
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ta znajoma mi odpisała, że byli już prywatnie u pediatry i im wytłumaczyła co mają robić i masują brzuszek, nagrzewają suszarką, 'rolują' na kolanach, dużo na brzuszku układają, odbijanie w odpowiedniej pozycji chwilę trwa bo Malej się długo odbić nie może. I że te wszystkie metody pomagają ale na chwilę i za chwilę znowu jest płacz. Kolki ma tylko wieczorem, w ciagu dnia czasem się preży jak kupki nie może zrobić, ale jak pójdzie to już ok.
Tak to niestety jest z tymi kolkami. Można delikatnie pomoc, ale to niestety samo musi przejść... U nas to trwało prawie 6 miesięcy... A tyle co kolki sie skończą to zacznie się zabkowanie. Jak ja przeżyje ten pierwszy rok, to upije się do nieprzytomności 😜

Pozostaje jedynie nadzieja w równowagę w przyrodzie i ze przy drugim dziecku to wszystko będzie mi oszczędzone. Hehe nadzieja matka głupich 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 19:28   #4294
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

No i super!

Dlaczego?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 19:29   #4295
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Tak to niestety jest z tymi kolkami. Można delikatnie pomoc, ale to niestety samo musi przejść... U nas to trwało prawie 6 miesięcy... A tyle co kolki sie skończą to zacznie się zabkowanie. Jak ja przeżyje ten pierwszy rok, to upije się do nieprzytomności 😜

Pozostaje jedynie nadzieja w równowagę w przyrodzie i ze przy drugim dziecku to wszystko będzie mi oszczędzone. Hehe nadzieja matka głupich 😉
Ale każda matka kocha swoje dzieci :-D trzeba się tego trzymać
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 19:41   #4296
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś daje sinlac ale w rosku teraz promka 18.50
O.o.o! Dzięki! 😉

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
A Julo miał kolki czy starszy ? Nie zajerestowalam

Fajny dzien miałaś nie ma to jak zakupki

Cc z powikłaniami, bo miała krwotok i jeszcze raz ja otwierali:/
Podpowiedziałam probiotyk ale ona napisa, ze dają oslonowo po antybiotyku, ale nie wiem czy dalej bedzis dawać czy nie

U mnie 4 kasy i pan ochroniarz ale mam wrażenie, ze każdy mnie tam zna hehe

Oo super pomysł
Ja sie pisze na to jak cos

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

O
Mamuniu jaka pysznośc
Chyba zamiast meza to ja wpadnę do Krk

Super, trzeba ochrzcić teraz

Fajny Ali babcia kupilam podobny z fp

Chce przepis !!!
Jeśli kp to probiotyki nic nie dadzą. Nie jeden pediatra mi to mówił. Zresztą sama sprawdziłam. Faktycznie na początku dawałam dicoflor, bo jak leżałam w szpitalu dostałam dużą dawkę antybiotyków, przez co Mała tez i przez 3 tyg miałam jej to dawać, ale później podobno to już nie działa przy kp, bo więcej dobra jest w mleczku mamy 😉 Przy mm faktycznie zalecają, ale ponoć przy kp działa to jak placebo dla mamy (cyt.moją lekarke)

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Krakuski ja będę w grudniu w Krakowie po suknię ślubną 😁 znalazłam odpowiednią a kobiety szyja za 1200 suknię od podstaw salon Maja slyszalyscie o takim?
To co, jakiś grudniowy grzaniec na Rynku? 😜

Nie, nie słyszałam. Ja mam suknie ślubną do opchniecia, kurde, co przyjeżdża jakaś przymierzyć to się dopiąć nie może.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Ale każda matka kocha swoje dzieci :-D trzeba się tego trzymać
Ma się rozumieć, tego mojego Gagatka kocham najbardziej na świecie. Ale po roczku i tak się opije 😜
Stary 2015-11-12, 19:43   #4297
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
O.o.o! Dzięki! 😉

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Jeśli kp to probiotyki nic nie dadzą. Nie jeden pediatra mi to mówił. Zresztą sama sprawdziłam. Faktycznie na początku dawałam dicoflor, bo jak leżałam w szpitalu dostałam dużą dawkę antybiotyków, przez co Mała tez i przez 3 tyg miałam jej to dawać, ale później podobno to już nie działa przy kp, bo więcej dobra jest w mleczku mamy 😉 Przy mm faktycznie zalecają, ale ponoć przy kp działa to jak placebo dla mamy (cyt.moją lekarke)

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

To co, jakiś grudniowy grzaniec na Rynku? 😜

Nie, nie słyszałam. Ja mam suknie ślubną do opchniecia, kurde, co przyjeżdża jakaś przymierzyć to się dopiąć nie może.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Ma się rozumieć, tego mojego Gagatka kocham najbardziej na świecie. Ale po roczku i tak się opije 😜
He he bardziej chodziło mi o ciąg dalszy do tego co napisałaś o nadziei - ze nadzieja matka głupich... a każda matka kocha swoje dzieci He he ale to co napisałaś to taka oczywista oczywistość ;-) :-*
Stary 2015-11-12, 19:54   #4298
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No mi 90cm spiworek duży się wydaje, to tego 105 w moim wózku sobie nie wyobrazam A wózek i dziecko mam spore
Dziewczyny mają i pisaly że ok
to mam nadz ze u nas tez bedzie ok

Cytat:
- to może jakieś spotkanko
Po nazwie nie kojarzę a gdzie on jest? Moja tez szyli pod wymiar na Dlugiej.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

He he on nie jest tyle długi co masywny - taki kawał spiwora z niego :-D

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Madzixx - ja się patrze do mojego barku a tam calutki Mogen nie wiem skąd - chyba dostaliśmy he he - od razu pomyślałam o Tobie ;-)

Dlugi tez jest

Cytat:

No i super!

Co się narobiło? Kto Cie zezloscil?
Stary 2015-11-12, 19:54   #4299
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
He he bardziej chodziło mi o ciąg dalszy do tego co napisałaś o nadziei - ze nadzieja matka głupich... a każda matka kocha swoje dzieci He he ale to co napisałaś to taka oczywista oczywistość ;-) :-*
Haha, racja, racja. Te matki i dzieci to już mi się mylą. Zabawki mojej corki sieke z mózgu mi już robią. Nic tylko cały dzień... Długie uszy masz... Krawiec złapał mysz... Pewnego dnia pajączek... I tak mi się to w beret wrylo, że cały dzień na przemian nuce 😜 ja to przynajmniej w domu, więc siary nie ma, a mąż w robocie podspiewuje. 😜
Stary 2015-11-12, 19:55   #4300
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, racja, racja. Te matki i dzieci to już mi się mylą. Zabawki mojej corki sieke z mózgu mi już robią. Nic tylko cały dzień... Długie uszy masz... Krawiec złapał mysz... Pewnego dnia pajączek... I tak mi się to w beret wrylo, że cały dzień na przemian nuce 😜 ja to przynajmniej w domu, więc siary nie ma, a mąż w robocie podspiewuje. 😜
Ha ha ha... u mnie jada jada misie tralalalala ... ;-)
Stary 2015-11-12, 19:56   #4301
kana158
Zakorzenienie

Śmieją im się pysie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 19:57   #4302
DomimaZet
Zakorzenienie

Ha ha ha ha ha ha ;-)- przyjechały to lasu.... I tak w kółko ;-)
Stary 2015-11-12, 19:59   #4303
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha ha ha ha ha ;-)- przyjechały to lasu.... I tak w kółko ;-)
Boże! Co Ty mi zrobiłaś! Teraz misie mnie prześladują! 😀
Stary 2015-11-12, 20:00   #4304
DomimaZet
Zakorzenienie

Ha ha ha ha ha ... a misiowa jak może.... tra la la la... ;-)
Stary 2015-11-12, 20:05   #4305
Majka232
Zakorzenienie

Ja tez misie spiewam ale ze starszym
Stary 2015-11-12, 20:07   #4306
madzixx88
Zakorzenienie

Przeszłam sie do SP(tak, tam tez mnie znają) i tej kaszki HA juz nie bedzie buu i co my zrobimy

Jutro po południu juz wyjeżdżamy do tego Poznania, musze jakies rzeczy ogarnąć do spakowania. Jejku ile bedzie tobołow, puzzle piankowe chyba weźmiemy, torbę zabawek...
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:07   #4307
Hanka20
Zakorzenienie

MADZIXX no to mamy ta samą wagę teraz. Z tym ze ja wyższa jestem troszkę.

FLIGHT niestety nie ma info o ciuchach ze smyka. Ciesze się ze jesteś zadowolona

DOMIMA ale pycha tarta mniammmm! Jedziem do Krakowa, mam nadzieję że kawałek zostawilas dla mnie?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:11   #4308
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MADZIXX no to mamy ta samą wagę teraz. Z tym ze ja wyższa jestem troszkę.

FLIGHT niestety nie ma info o ciuchach ze smyka. Ciesze się ze jesteś zadowolona

DOMIMA ale pycha tarta mniammmm! Jedziem do Krakowa, mam nadzieję że kawałek zostawilas dla mnie?
Oczywiście Kochana... - czeka na Ciebie jak juz możesz nabiał :-D Ty masz do mnie stosunkowo blisko
Stary 2015-11-12, 20:15   #4309
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam w kolekcji z 2015 taka jedna na fb 😉 chcesz to Ci na fb napiszę jej nazwę sobie obczaisz 😉 nie byłam dopiero będę 😉
chcesz w tym stylu co kiedys wrzucalas? Pokaz

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez mysle ze prezencik dla dzidzi to lepsza opcja.

Co sie stalo?
juz pisze
Cytat:

matko 6m wspolczuje! My 3 m z Maja i na 5 lat dzieci mi sie odechcialo, mam caly czzas jej twarzyczke wygieta z bolu masakra

Cytat:
Dlaczego?
jakis czas temu zgubilam karte kredytowa i chcialam nowa do zakupow przez neta, to mi powiedzieli 40zl, to stwierdzilam, ze dziekuje i chcialam nastepnego zrezygnowac i w jakims innym banku sobie za darmo wziac. Zadzwonilam, powiedzialam, ze rezygnuje, pan spytal o powod, to powiedzialam mu, ze 40zl to dla mnie za duzo za nowa karte i placic nie bede, Pan zaproponowal mi nowa karte kredytowa za darmo- duplikat. Super pomyslalam tak trzeba zawsze postepowac, wiem o tym jak sie konczy umowa na tel, tv, net itp. zawsze ich strasze rezygnacja i dostaje to czego chce czyli najnizsze widelki jakie moga dac. Dzis przyszla karta(wczesiej pin itp.) aktywowac karte moglam robiac nia zakupy lub przez tel. nie chcialo mi sie z domu wychodzic, wiec zawdzwonilam. Pani mi szybciutko aktywowala karte, ja sie ucieszylam, bo koszyk z nexta z ubrankami dla Mai i Macka byl pelen nic tylko placic PAni na koniec rozmowy sie spytala czy moze mi przedstawic oferty finansowe, powiedzialam, ze nie, ona dalej nalegala to na odczepnego powiedzialam jej, ze dziekuje, ze jestem bezrobotna, to ona do mnie, ze mi konto blokuje!!!!!!! Ja do niej, ze chyba sobie zartuje, ona, ze nie, bo jestem bezrobotna, to jej mowie, ze powiedzialam jej tak, zeby mnie nie nagabywala zadnymi ofertami handlowymi, a ona w zaparte, ze jestem bezrobotna i moge odblokowac konto i karte przesylajac swoja historie z ostatnich 3 miesiecy! Tak sie wkurzylam, mowie do niej, ze jest jakas nienormalna, ze jakbym jej powiedziala, ze kosmici pzylecieli to czy by wybiegla z pracy na ulice by ich zobaczyc! Ona dalej, ze moje konto zablokowane itp. to jej mowie, ze rezygnuje z tego zablokowanego konta i nic nie bede przesylac jej by udowodnic, ze mam wplywy srodkow! i laska czyta mi formulke, a wniej czy ja sie zgadzam na zablokowanie karty i konta, to jej mowie, ze co sie mam zgadzac lub nie skoro mi zablokowala... na koniec powiedzalam jej, z gratuluje jej i pwinna zostac pracownikiem roku
Tak sie wkurzylam i zalozylam konto na paypalu i zrobilam w koncu zakupy... sork za dluzyzny, ale i tak skrotowo pisalam...

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Co się narobiło? Kto Cie zezloscil?
rura z infolinii
Cytat:
Przeszłam sie do SP(tak, tam tez mnie znają) i tej kaszki HA juz nie bedzie buu i co my zrobimy

Jutro po południu juz wyjeżdżamy do tego Poznania, musze jakies rzeczy ogarnąć do spakowania. Jejku ile bedzie tobołow, puzzle piankowe chyba weźmiemy, torbę zabawek...
ja dzisiaj ta kaszke ha widzialam za 5,5 w carrefourze, ale odlozyla, bo ona ma dializy mleka czy jakos tak i sie balam, ze Macka uczuli i odlozylam

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 20:16   #4310
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Bird- Ja jestem za drobiazgiem, ale dla dzieci

Niezawsze- trochę się uśmiałam

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:19   #4311
Majka232
Zakorzenienie

Niezawsze - OMG
Stary 2015-11-12, 20:20   #4312
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz w tym stylu co kiedys wrzucalas? Pokaz

juz pisze
matko 6m wspolczuje! My 3 m z Maja i na 5 lat dzieci mi sie odechcialo, mam caly czzas jej twarzyczke wygieta z bolu masakra

jakis czas temu zgubilam karte kredytowa i chcialam nowa do zakupow przez neta, to mi powiedzieli 40zl, to stwierdzilam, ze dziekuje i chcialam nastepnego zrezygnowac i w jakims innym banku sobie za darmo wziac. Zadzwonilam, powiedzialam, ze rezygnuje, pan spytal o powod, to powiedzialam mu, ze 40zl to dla mnie za duzo za nowa karte i placic nie bede, Pan zaproponowal mi nowa karte kredytowa za darmo- duplikat. Super pomyslalam tak trzeba zawsze postepowac, wiem o tym jak sie konczy umowa na tel, tv, net itp. zawsze ich strasze rezygnacja i dostaje to czego chce czyli najnizsze widelki jakie moga dac. Dzis przyszla karta(wczesiej pin itp.) aktywowac karte moglam robiac nia zakupy lub przez tel. nie chcialo mi sie z domu wychodzic, wiec zawdzwonilam. Pani mi szybciutko aktywowala karte, ja sie ucieszylam, bo koszyk z nexta z ubrankami dla Mai i Macka byl pelen nic tylko placic PAni na koniec rozmowy sie spytala czy moze mi przedstawic oferty finansowe, powiedzialam, ze nie, ona dalej nalegala to na odczepnego powiedzialam jej, ze dziekuje, ze jestem bezrobotna, to ona do mnie, ze mi konto blokuje!!!!!!! Ja do niej, ze chyba sobie zartuje, ona, ze nie, bo jestem bezrobotna, to jej mowie, ze powiedzialam jej tak, zeby mnie nie nagabywala zadnymi ofertami handlowymi, a ona w zaparte, ze jestem bezrobotna i moge odblokowac konto i karte przesylajac swoja historie z ostatnich 3 miesiecy! Tak sie wkurzylam, mowie do niej, ze jest jakas nienormalna, ze jakbym jej powiedziala, ze kosmici pzylecieli to czy by wybiegla z pracy na ulice by ich zobaczyc! Ona dalej, ze moje konto zablokowane itp. to jej mowie, ze rezygnuje z tego zablokowanego konta i nic nie bede przesylac jej by udowodnic, ze mam wplywy srodkow! i laska czyta mi formulke, a wniej czy ja sie zgadzam na zablokowanie karty i konta, to jej mowie, ze co sie mam zgadzac lub nie skoro mi zablokowala... na koniec powiedzalam jej, z gratuluje jej i pwinna zostac pracownikiem roku
Tak sie wkurzylam i zalozylam konto na paypalu i zrobilam w koncu zakupy... sork za dluzyzny, ale i tak skrotowo pisalam...

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

rura z infolinii

ja dzisiaj ta kaszke ha widzialam za 5,5 w carrefourze, ale odlozyla, bo ona ma dializy mleka czy jakos tak i sie balam, ze Macka uczuli i odlozylam
W 6m nie były to już typowo kolki a bolące bąki, dużo lżejsza forma niż na początku, ale jednak trochę się to za nami ciągnęło...

Niezła historia z tą kartą, hehe, ja też się uśmiałam, ale nie zazdroszczę sytuacji i nerwów.
Stary 2015-11-12, 20:22   #4313
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha ha ha ha ... a misiowa jak może.... tra la la la... ;-)
A wiecie co ja śpiewam? A misiowa jak może klapie dziobem w obooorze! hahaha mnie to już całkiem zrylo przy tym dziecku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 20:23   #4314
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co ja śpiewam? A misiowa jak może klapie dziobem w obooorze! hahaha mnie to już całkiem zrylo przy tym dziecku
Ha ha ha dobre dobre :-D
Stary 2015-11-12, 20:24   #4315
gosiak0512
Zakorzenienie

KANA ja swoja chyba przerobie na jakas kiecke/ kiecki dla malej

NIEZAWSZE zakupoholiku niezla akcja ja nie mam kredytowki .. ile mam tyle wydaje

MADZIX a w necie nie ma tej kaszki?

Maz pojechal na nocke.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:25   #4316
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

NIEZAWSZE zakupoholiku niezla akcja ja nie mam kredytowki .. ile mam tyle wydaje

Maz pojechal na nocke.
Mąż się śmieje, że Zosia na komunie będzie miała 😀
Stary 2015-11-12, 20:28   #4317
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście Kochana... - czeka na Ciebie jak juz możesz nabiał :-D Ty masz do mnie stosunkowo blisko
No to wsiadam w busa i jestem u Ciebie za niecałe dwie godzinki

NIEZAWSZE no to Ci rura z tej baby...
A co ma kaszka HA? Dializy?

Stary 2015-11-12, 20:29   #4318
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Bird- Ja jestem za drobiazgiem, ale dla dzieci

Niezawsze- trochę się uśmiałam
Cytat:
W 6m nie były to już typowo kolki a bolące bąki, dużo lżejsza forma niż na początku, ale jednak trochę się to za nami ciągnęło...

Niezła historia z tą kartą, hehe, ja też się uśmiałam, ale nie zazdroszczę sytuacji i nerwów.
czulam sie jak w dniu swira, absurd normalnie jakis, jakbym normalnie placac w sklepie ja aktywowala to by nie bylo akcji

Cytat:
hehehehe

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Maz pojechal na nocke.
ja nie mam nic, a wydawac lubie

boszzzzzz.......... jeszcze mandat musze zaplacic.... dobrze chociaz, ze -35zl mi weszlo znizki w nexcie

Maciuś
Stary 2015-11-12, 20:31   #4319
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
No to wsiadam w busa i jestem u Ciebie za niecałe dwie godzinki

NIEZAWSZE no to Ci rura z tej baby...
A co ma kaszka HA? Dializy?
Tylko nakarm dobrze Filipka
Mój brat od tego tygodnia pracuje za Pyrzowicami i codziennie dojeżdża- mogłabyś się z nim zabrać na Kraków kiedyś ;-)
Stary 2015-11-12, 20:31   #4320
Hanka20
Zakorzenienie

Ja to tak jak Gosiak wydaje to co mam. Nie lubię strasznie żyć na kredyt. Dlatego do tej pory nie podjęliśmy decyzji żeby kupić mieszkanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości