Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 21:29   #601
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja oglądałam jakieś fragmenty jak w tv leciał i ktoś przy mnie oglądał. No nie urzekł mnie

Harry to ksiazka, na ktorej sie wychowalam, wiec filmy lubie chyba po prostu juz dla zasady

W ogole na l4 zaczelam ogladac tv, ktorej prawie nigdy nie ogladalam. I tak na biezaco patrze na Kuchenne Rewolucje i Masterchefa i The Voice!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:30   #602
Casaa
Zakorzenienie

Sie przejde sie

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Jerzyczka, ja tez na l4 najwiecej tych kuchennych programow ogladam :P teraz rewolucje sa

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:33   #603
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Sie przejde sie

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Jerzyczka, ja tez na l4 najwiecej tych kuchennych programow ogladam :P teraz rewolucje sa

Wyslane z Lumia920.

Ogladam wlasnie :p

Stary 2015-11-12, 21:39   #604
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Oj ja też. Tak samo jak Władców pierścieni, Harrych Potterow, Avatarow itd
Ja też nie lubię takich filmów.

Ja kupiłam termofor z pestek wiśni, ale z myślą, że wykorzystam go ja (na bóle migrenowe na przykład), a przy dziecku będę myśleć czy próbować.
Stary 2015-11-12, 21:49   #605
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kupiłam leżaczek ; D ależ jestem szczęśliwa
A para od której Kupiłam super ! Bardzo młodzi i mega sympatyczni. Chyba z 20 min stałam i gadaliśmy o noworodkowych sprawach. Jakbym znała ją od lat tak dziewczynie dobrze patrzyło z oczu. Odkupilam tez pieluchy rozm. 2 bella bo jej Mała wyrosła i nawet nie otworzyła ich 78 sztuk za 30zl.
Leżaczek Kupiłam za 150zl. Jest cudowny. Ma delikatne melodie. Sprawny buja się sam. Można ustawić czasowo melodie i bujanie. Nic nie słychać jak się buja. Tapicerka Jest tak milusia ze szok.

Iola współczuję. Choć lekarz powinien przedstawić ci plan działania a nie zostawić z niedopowiedzeniami. ... trzymaj się kochana. .
Mam identyczny leżaczek jeszcze go nie przywiozłam z firmy, nawet go nie otworzyłam, więc pocieszyłaś mnie że taki milusi;d^^

Cytat:
Nie cierpię takich filmów

Ogłaszam wszem i wobec że nie mogę już kupować żadnych ubranek przed narodzinami młodego;d przecież ja już niemam miejsca!!!
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:51   #606
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Nie znoszę Harrego Pottera

Wladcy Pierdzieli nie lubie, Avatara uwielbiam, z Harrego pisalam prace licencjacka.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Harry to ksiazka, na ktorej sie wychowalam, wiec filmy lubie chyba po prostu juz dla zasady

Oooo wlasnie na Harrym sie wychowalam, fakt, ze ksiazki sa zdecydowanie lepsze, filmy mocno naciagane.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:52   #607
Casaa
Zakorzenienie

W ogole to dzisiaj moja mama dzwoni z newsem, ze znajoma urodzila niedawno i przez cala ciaze byl chlopak, a urodzila sie dziewczynka.... Nie wiem po co mi takie rewelacje zwlaszcza, ze juz sie troche zafixowalam na syna

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-12, 21:54   #608
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogole to dzisiaj moja mama dzwoni z newsem, ze znajoma urodzila niedawno i przez cala ciaze byl chlopak, a urodzila sie dziewczynka.... Nie wiem po co mi takie rewelacje zwlaszcza, ze juz sie troche zafixowalam na syna

Wyslane z Lumia920.

Oj tez bym sie zmartwila, juz jestem mega nastawiona na synusia mamusi
Jak zamiast Jakuba wyjdzie Jakubina to padne na tej porodowce

Stary 2015-11-12, 21:56   #609
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tez bym sie zmartwila, juz jestem mega nastawiona na synusia mamusi
Jak zamiast Jakuba wyjdzie Jakubina to padne na tej porodowce

No wlasnie.....
Stary 2015-11-12, 21:56   #610
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Nawet takich rzeczy nie mów. Moje dziecko już raz zmieniło płeć juz wystarczy
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:57   #611
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
I co ja zrobie z tymi niebieskimi ciuszkami ? Juz sie nastawilam, ze bedzie Wojtus, synus mamusi i w ogole.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-12, 22:00   #612
Casaa
Zakorzenienie

Trace cierpliwosc do moich rodzicow....

Aleeeee swiatelko w tunelu sie u nas pojawilo bo dzis z TZtem zamowilismy oswietlenie do aneksu, mikrofalowke i plyty na skrzynki meblowe do kuchni moze sie w koncu zacznie ten remont

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-12, 22:03   #613
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
I co ja zrobie z tymi niebieskimi ciuszkami ? Juz sie nastawilam, ze bedzie Wojtus, synus mamusi i w ogole.
Zawsze lepiej w sumie ubrac dziewczynke w beze, brazy i niebieski, niz chlopca w pudrowe roze

Cytat:
Trace cierpliwosc do moich rodzicow....

Aleeeee swiatelko w tunelu sie u nas pojawilo bo dzis z TZtem zamowilismy oswietlenie do aneksu, mikrofalowke i plyty na skrzynki meblowe do kuchni moze sie w koncu zacznie ten remont

Wyslane z Lumia920.

Super

Stary 2015-11-12, 22:05   #614
uaoo
Zakorzenienie

Ale Wy gnacie!

Cytat:
Chyba też na niego zapoluje skoro taki dobry

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kupiłam leżaczek ; D ależ jestem szczęśliwa
A para od której Kupiłam super ! Bardzo młodzi i mega sympatyczni. Chyba z 20 min stałam i gadaliśmy o noworodkowych sprawach. Jakbym znała ją od lat tak dziewczynie dobrze patrzyło z oczu. Odkupilam tez pieluchy rozm. 2 bella bo jej Mała wyrosła i nawet nie otworzyła ich 78 sztuk za 30zl.
Leżaczek Kupiłam za 150zl. Jest cudowny. Ma delikatne melodie. Sprawny buja się sam. Można ustawić czasowo melodie i bujanie. Nic nie słychać jak się buja. Tapicerka Jest tak milusia ze szok.

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem na etapie wybierania aparatu. Nie mamy żadnego, a potem pewnie żal będzie kupić. Przeliczylam, że stać mnie na ratę 70zł i mam w tej cenie dwa : pentax i Canon. Dylemat gorszy niż kocyki
Zdecydowanie Canon

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:05   #615
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Zawsze lepiej w sumie ubrac dziewczynke w beze, brazy i niebieski, niz chlopca w pudrowe roze

Super

Niby taaak, chociaz moja mama mojego brata ubierala w rozowe ciuszki po mnie. Kiedys przegladalam zdjecia i sie pytalam czy ze mnie taka ladna dziewczynka byla. Mama na to, ze to moj brat

Stary 2015-11-12, 22:11   #616
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka ja wrzuciłam do koszyka d-vitum i k-vitum któraś dziewczyna polecala ale przepraszam bo zapomnialam
Tylko wlasnie waham sie ciagle czy kupowac, bo nie do końca wiem jak to sie stosuje i czy zawsze obowiązkowo. Tak samo nie biorę żadnych lekow na kolki oprócz rumianku czy leku na goraczke bo u takiego malucha sama na bank nie odwaze sie wprowadzić nic bez konsultacji z pediatra...

Co do spaceru itd. to js codziennie zasuwam gdzieś godzinkę na nordic walking i często zdarzają mi sie napiecia macicy ale to przecież normalne i mija wiec tym sie nie przejmuje. Ruch w ciazy jest naprawde mocno polecany wiec cos w tym musi byc

Zajęcia w sr dzisiaj super ponad dwie godziny ale duzo sie dowiedzielismy o porodzie, położna prowadząca jest świetną babeczka ogolnie jest fajna atmosfera bo tylko 4 młode pary trochę sie skumalismy wiec jest duzo śmiechu, a miny facetow jak slyszeli o vacuum, nacinaniu krocza i skutkach braku lewatywy bezcenne

Za to jestem baaardzo dumna z TZ bo powiedzial ze oczywiście ze bedzie mi towarzyszył caly porod, wspieral, pomagal itd. Jedynie nie czuje sie gotowy na sam finał ale dla mnie takie wsparcie będzie bezcenne

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:22   #617
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka ja wrzuciłam do koszyka d-vitum i k-vitum któraś dziewczyna polecala ale przepraszam bo zapomnialam
Tylko wlasnie waham sie ciagle czy kupowac, bo nie do końca wiem jak to sie stosuje i czy zawsze obowiązkowo. Tak samo nie biorę żadnych lekow na kolki oprócz rumianku czy leku na goraczke bo u takiego malucha sama na bank nie odwaze sie wprowadzić nic bez konsultacji z pediatra...

Co do spaceru itd. to js codziennie zasuwam gdzieś godzinkę na nordic walking i często zdarzają mi sie napiecia macicy ale to przecież normalne i mija wiec tym sie nie przejmuje. Ruch w ciazy jest naprawde mocno polecany wiec cos w tym musi byc

Zajęcia w sr dzisiaj super ponad dwie godziny ale duzo sie dowiedzielismy o porodzie, położna prowadząca jest świetną babeczka ogolnie jest fajna atmosfera bo tylko 4 młode pary trochę sie skumalismy wiec jest duzo śmiechu, a miny facetow jak slyszeli o vacuum, nacinaniu krocza i skutkach braku lewatywy bezcenne

Za to jestem baaardzo dumna z TZ bo powiedzial ze oczywiście ze bedzie mi towarzyszył caly porod, wspieral, pomagal itd. Jedynie nie czuje sie gotowy na sam finał ale dla mnie takie wsparcie będzie bezcenne

Super ze strony TZ
Mi wszyscy mowia, ze szok, ze chce meza przy porodzie, starsze pokolenie mowi, ze porodowka to nie widoki dla faceta, a ja mam to w nosie. Wiem, ze bez Niego nie dam rady i moj maz rowniez powiedzial,ze bedzie ze mna caly czas, przede wszystkim bedzie pilnowal co mi robia i podaja, bo wiadomo, ze my w bolu mozemy nie do konca ogarniac rzeczywistosc ja sobie nie wyobrazam byc tam sama, potrzebuje Go

Stary 2015-11-12, 22:24   #618
czarnulax
Zakorzenienie

My mieliśmy ostatnio na SR o stosowaniu wit D i K, jak stosować, kiedy która itd. Tylko nie wpadłam na to co Dotka dzisiaj pytała, jak jest w przypadku gdy sama już suplementuje wit D. Następnym razem podpytam.

Mój mąż też będzie ze mną przy porodzie.
Stary 2015-11-12, 22:40   #619
mojakaren
Zakorzenienie

Wlasnie mnie mega przerażala wizja mnie samej na porodowce w szpitalu co juz samo w sobie jest straszne, do tego w otoczeniu obcych ludzi i w bólu no masakra. Mowie na sam finisz jak nie bedzie sie czul na siłach to nie naciskam rozumiem że moze nie dac rady (ja bym nie dała na pewno) choć i tak czuje ze jak sie razem wymeczymy tyle godzin przy skurczach to juz zostanie do końca

A jeszcze co do kwestii pomyłek w ocenie płci - sorry ale nie moge tego ogarnac jak to możliwe. W ciąży mam powiedzmy 8 usg łącznie z czego 6 jest w stanie potwierdzic płeć (nam gin określił na prenatalnym juz czyli jakis 13 tc) no i dla mnie to jakies niepojete jak mozna sie tyle razy pomylić zwlaszcza ze nam np. za każdym razem gin wyraźnie pokazuje małego siusiaka i resztę wyposazenia raczej trudno to z czymkolwiek pomylic

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:45   #620
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Wlasnie mnie mega przerażala wizja mnie samej na porodowce w szpitalu co juz samo w sobie jest straszne, do tego w otoczeniu obcych ludzi i w bólu no masakra. Mowie na sam finisz jak nie bedzie sie czul na siłach to nie naciskam rozumiem że moze nie dac rady (ja bym nie dała na pewno) choć i tak czuje ze jak sie razem wymeczymy tyle godzin przy skurczach to juz zostanie do końca

A jeszcze co do kwestii pomyłek w ocenie płci - sorry ale nie moge tego ogarnac jak to możliwe. W ciąży mam powiedzmy 8 usg łącznie z czego 6 jest w stanie potwierdzic płeć (nam gin określił na prenatalnym juz czyli jakis 13 tc) no i dla mnie to jakies niepojete jak mozna sie tyle razy pomylić zwlaszcza ze nam np. za każdym razem gin wyraźnie pokazuje małego siusiaka i resztę wyposazenia raczej trudno to z czymkolwiek pomylic

Tez mi ciezko to pojac i tez w 13 tyg dowiedzielismy sie, ze chlopiec, choc wtedy tak wierzylam Mu na pol :p tez ocenial u Ciebie kat padania wzgorka plciowego?

Stary 2015-11-12, 22:50   #621
Casaa
Zakorzenienie

Karen, moj mlody ostatnio w 17tc pokazal, a pozniej to juz tylko niby gin widzial bo dla mnie to dziwnie wygladalo... Niekoniecznie jednoznacznie :-/ mam nadzieje, ze w srode zobacze pieknego okazalego pitnoga zeby byc juz spokojna pomylka moze byc jesli usg jest stare lub gin jest slaby w diagnostyce obrazowej. Oby u zadnej z nas juz nic sie nie zmienilo

Moj TZ tez bedzie ze mna, przy samym cc pewnie nie ale na tyle ile sie da bedzie mnie pilnowal

Ciekawe jak tam Magda heh skutecznie sie godzi

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-12, 22:54   #622
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Tez bym sie chciala "godzic" a tu szlaban juz od tylu tygodni
Odliczam dni do mniej wiecej 37 tygodnia i wtedy hejze hej

Stary 2015-11-12, 22:59   #623
Casaa
Zakorzenienie

Mi lekarz zdjal bana ale moj zapal zmalal.... Boje sie, ze szyjka sie skroci dojda skurcze i lipa bedzie :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-12, 23:05   #624
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi lekarz zdjal bana ale moj zapal zmalal.... Boje sie, ze szyjka sie skroci dojda skurcze i lipa bedzie :-/

Wyslane z Lumia920.

Tez wlasnie sie tego boje, dlatego nie ryzykujemy.. Nawet TZ powiedzial, ze by sobie chyba nie wybaczyl jakby przytulanie doprowadzilo do skurczy potem posucha bedzie pare tygodni po porodzie.. Alez trzeba bedzie sie dobrze zabezpieczac jak sie bedzie juz moglo szalec

Stary 2015-11-12, 23:40   #625
niepozorna
Zakorzenienie

Ej no nie straszcie z tą zmianą płci... Ja już nie przyzwyczaiłam do synka i nie chcę zmian.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 01:30   #626
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny witamine D i K podaje sie jak karmimy piersia a jak mm to tylko D
Spokojnie mozna kupic po porodzie bo daje sie ja o ile dobrze pamietam od 8 doby zycia

W sumie D mozna w ciemno kupowac, ja do dzisiaj daje corce a ma 15 miesiecy

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Ja mam w koszyku z Gemini tylko 110 zl w porownaniu z Waszymi listami to moja jest mega uboga hehe
No ale przy drugiej dzidzi juz czlowiek wie co potrzebne a z czego mozna zrezygnowac

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Co do podkladow to ja kupuje tylko takie dla siebie do szpitala.
Do lozeczka ani do wozka nie uzywalam, jak juz ktos sie uprze to lepiej kupic jakies oddychajace ale wedlug mnie to niepotrzebne
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 05:50   #627
candyyfloss
Zadomowienie

Ale macie słowotok Przeczytałam i już nie pamiętam co komu

Caasa, Ewusia - ja piję często herbatę już w trakcie odliczania do pomiaru i wyniki zawsze mam w normie. Dla mnie to cały czas jest niepojęta ta cukrzyca ciążowa

Ja pierwsze ciuszki na pewno będę prać i prasować. A potem prasowanie sobie odpuszczę

Na ostatniej wizycie u diabetologa kobieta powiedziała mi, że dzieci cukrzycowe wcale nie muszą dużo ważyć, ale mogą mieć większy obwód brzucha, itp. Zestresowała mnie tym. A po USG okazało się, że mała kilka parametrów ma takich, że jest starsza o kilka dni Ciągle chodzi mi to po głowie i jakaś niespokojna się zrobiłam. Mam nadzieję, że te kilka dni to tylko błąd pomiarów, bo przecież pewnie wystarczy delikatne zawahanie myszką i już dziecko robi się większe.

Witam się w 33 tygodniu
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 06:01   #628
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć! ! nie śpię od godziny. .. byłam siku za chwile mąż do pracy i po spaniu. ..

witamy 34 tydzien
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 06:39   #629
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Gratuluje nowych tygodni
Dzien dobry!
Nie spie rowno od godziny 4:44. Poszlam siku i rowniez po spaniu
Pewnie zasne za jakas godzine i pospie chociaz do 9
Milego dnia

Stary 2015-11-13, 06:40   #630
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

ty zasniesz a ja nie bardzo juz potem potrafię
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości