|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Harry to ksiazka, na ktorej sie wychowalam, wiec filmy lubie chyba po prostu juz dla zasady ![]() W ogole na l4 zaczelam ogladac tv, ktorej prawie nigdy nie ogladalam. I tak na biezaco patrze na Kuchenne Rewolucje i Masterchefa i The Voice! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Sie przejde sie
![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Jerzyczka, ja tez na l4 najwiecej tych kuchennych programow ogladam :P teraz rewolucje sa Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogladam wlasnie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam termofor z pestek wiśni, ale z myślą, że wykorzystam go ja (na bóle migrenowe na przykład), a przy dziecku będę myśleć czy próbować. |
|
|
|
|
#605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze go nie przywiozłam z firmy, nawet go nie otworzyłam, więc pocieszyłaś mnie że taki milusi;d^^Cytat:
![]() Ogłaszam wszem i wobec że nie mogę już kupować żadnych ubranek przed narodzinami młodego;d przecież ja już niemam miejsca!!! |
||
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wladcy Pierdzieli nie lubie, Avatara uwielbiam, z Harrego pisalam prace licencjacka. Oooo wlasnie na Harrym sie wychowalam, fakt, ze ksiazki sa zdecydowanie lepsze, filmy mocno naciagane.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to dzisiaj moja mama dzwoni z newsem, ze znajoma urodzila niedawno i przez cala ciaze byl chlopak, a urodzila sie dziewczynka.... Nie wiem po co mi takie rewelacje zwlaszcza, ze juz sie troche zafixowalam na syna
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tez bym sie zmartwila, juz jestem mega nastawiona na synusia mamusi ![]() Jak zamiast Jakuba wyjdzie Jakubina to padne na tej porodowce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Juz sie nastawilam, ze bedzie Wojtus, synus mamusi i w ogole.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Trace cierpliwosc do moich rodzicow....
Aleeeee swiatelko w tunelu sie u nas pojawilo bo dzis z TZtem zamowilismy oswietlenie do aneksu, mikrofalowke i plyty na skrzynki meblowe do kuchni moze sie w koncu zacznie ten remont ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy gnacie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja wrzuciłam do koszyka d-vitum i k-vitum któraś dziewczyna polecala ale przepraszam bo zapomnialam
Tylko wlasnie waham sie ciagle czy kupowac, bo nie do końca wiem jak to sie stosuje i czy zawsze obowiązkowo. Tak samo nie biorę żadnych lekow na kolki oprócz rumianku czy leku na goraczke bo u takiego malucha sama na bank nie odwaze sie wprowadzić nic bez konsultacji z pediatra... Co do spaceru itd. to js codziennie zasuwam gdzieś godzinkę na nordic walking i często zdarzają mi sie napiecia macicy ale to przecież normalne i mija wiec tym sie nie przejmuje. Ruch w ciazy jest naprawde mocno polecany wiec cos w tym musi byc ![]() Zajęcia w sr dzisiaj super ponad dwie godziny ale duzo sie dowiedzielismy o porodzie, położna prowadząca jest świetną babeczka ogolnie jest fajna atmosfera bo tylko 4 młode pary trochę sie skumalismy wiec jest duzo śmiechu, a miny facetow jak slyszeli o vacuum, nacinaniu krocza i skutkach braku lewatywy bezcenne ![]() Za to jestem baaardzo dumna z TZ bo powiedzial ze oczywiście ze bedzie mi towarzyszył caly porod, wspieral, pomagal itd. Jedynie nie czuje sie gotowy na sam finał ale dla mnie takie wsparcie będzie bezcenne ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ze strony TZ ![]() Mi wszyscy mowia, ze szok, ze chce meza przy porodzie, starsze pokolenie mowi, ze porodowka to nie widoki dla faceta, a ja mam to w nosie. Wiem, ze bez Niego nie dam rady i moj maz rowniez powiedzial,ze bedzie ze mna caly czas, przede wszystkim bedzie pilnowal co mi robia i podaja, bo wiadomo, ze my w bolu mozemy nie do konca ogarniac rzeczywistosc ja sobie nie wyobrazam byc tam sama, potrzebuje Go ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy ostatnio na SR o stosowaniu wit D i K, jak stosować, kiedy która itd. Tylko nie wpadłam na to co Dotka dzisiaj pytała, jak jest w przypadku gdy sama już suplementuje wit D. Następnym razem podpytam.
Mój mąż też będzie ze mną przy porodzie. |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mnie mega przerażala wizja mnie samej na porodowce w szpitalu co juz samo w sobie jest straszne, do tego w otoczeniu obcych ludzi i w bólu no masakra. Mowie na sam finisz jak nie bedzie sie czul na siłach to nie naciskam rozumiem że moze nie dac rady (ja bym nie dała na pewno) choć i tak czuje ze jak sie razem wymeczymy tyle godzin przy skurczach to juz zostanie do końca
![]() A jeszcze co do kwestii pomyłek w ocenie płci - sorry ale nie moge tego ogarnac jak to możliwe. W ciąży mam powiedzmy 8 usg łącznie z czego 6 jest w stanie potwierdzic płeć (nam gin określił na prenatalnym juz czyli jakis 13 tc) no i dla mnie to jakies niepojete jak mozna sie tyle razy pomylić zwlaszcza ze nam np. za każdym razem gin wyraźnie pokazuje małego siusiaka i resztę wyposazenia raczej trudno to z czymkolwiek pomylic ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mi ciezko to pojac i tez w 13 tyg dowiedzielismy sie, ze chlopiec, choc wtedy tak wierzylam Mu na pol :p tez ocenial u Ciebie kat padania wzgorka plciowego? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, moj mlody ostatnio w 17tc pokazal, a pozniej to juz tylko niby gin widzial bo dla mnie to dziwnie wygladalo... Niekoniecznie jednoznacznie :-/ mam nadzieje, ze w srode zobacze pieknego okazalego pitnoga zeby byc juz spokojna
pomylka moze byc jesli usg jest stare lub gin jest slaby w diagnostyce obrazowej. Oby u zadnej z nas juz nic sie nie zmienilo ![]() Moj TZ tez bedzie ze mna, przy samym cc pewnie nie ale na tyle ile sie da bedzie mnie pilnowal ![]() Ciekawe jak tam Magda heh skutecznie sie godzi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez bym sie chciala "godzic" a tu szlaban juz od tylu tygodni
![]() Odliczam dni do mniej wiecej 37 tygodnia i wtedy hejze hej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz zdjal bana ale moj zapal zmalal.... Boje sie, ze szyjka sie skroci dojda skurcze i lipa bedzie :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez wlasnie sie tego boje, dlatego nie ryzykujemy.. Nawet TZ powiedzial, ze by sobie chyba nie wybaczyl jakby przytulanie doprowadzilo do skurczy potem posucha bedzie pare tygodni po porodzie.. Alez trzeba bedzie sie dobrze zabezpieczac jak sie bedzie juz moglo szalec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witamine D i K podaje sie jak karmimy piersia a jak mm to tylko D
Spokojnie mozna kupic po porodzie bo daje sie ja o ile dobrze pamietam od 8 doby zycia W sumie D mozna w ciemno kupowac, ja do dzisiaj daje corce a ma 15 miesiecy ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Ja mam w koszyku z Gemini tylko 110 zl w porownaniu z Waszymi listami to moja jest mega uboga hehe No ale przy drugiej dzidzi juz czlowiek wie co potrzebne a z czego mozna zrezygnowac ![]() ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Co do podkladow to ja kupuje tylko takie dla siebie do szpitala. Do lozeczka ani do wozka nie uzywalam, jak juz ktos sie uprze to lepiej kupic jakies oddychajace ale wedlug mnie to niepotrzebne
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Ale macie słowotok
Przeczytałam i już nie pamiętam co komu Caasa, Ewusia - ja piję często herbatę już w trakcie odliczania do pomiaru i wyniki zawsze mam w normie. Dla mnie to cały czas jest niepojęta ta cukrzyca ciążowa Ja pierwsze ciuszki na pewno będę prać i prasować. A potem prasowanie sobie odpuszczę ![]() Na ostatniej wizycie u diabetologa kobieta powiedziała mi, że dzieci cukrzycowe wcale nie muszą dużo ważyć, ale mogą mieć większy obwód brzucha, itp. Zestresowała mnie tym. A po USG okazało się, że mała kilka parametrów ma takich, że jest starsza o kilka dni Witam się w 33 tygodniu |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! ! nie śpię od godziny. .. byłam siku za chwile mąż do pracy i po spaniu. ..
witamy 34 tydzien
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje nowych tygodni
![]() Dzien dobry! Nie spie rowno od godziny 4:44. Poszlam siku i rowniez po spaniu Pewnie zasne za jakas godzine i pospie chociaz do 9 ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
ty zasniesz a ja nie bardzo juz potem potrafię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

? Juz sie nastawilam, ze bedzie Wojtus, synus mamusi i w ogole.

pomylka moze byc jesli usg jest stare lub gin jest slaby w diagnostyce obrazowej. Oby u zadnej z nas juz nic sie nie zmienilo 
Przeczytałam i już nie pamiętam co komu