Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 09:16   #661
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

magdusia tak to sobie można popatrzeć na zwierzątka, ale jakby Ci wielkie bydle wyskoczyło z lasu jak jedziesz samochodem, to tu już nie ma co lubić

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Czarnulax - chyba nasz wątek wykupił wszystkie

A co do płci - też słyszałam o przypadkach takich. Ja poznałam płeć na USG połówkowym i teraz też lekarz potwierdził jeszcze. Także ten... jestem spokojna. Poza tym moja mała ma taką dziewczęcą buzię - tak mi się wydaje.
kto wie

Dopóki nam lekarz nie potwierdził info, że to dziewuszka, to też gdzieś taka myśl była, że co jak będzie chłopczyk Nie żebyśmy się nie cieszyli, tylko chodziło o zrobione już zakupy
Stary 2015-11-13, 09:16   #662
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdusia, ten kot by chyba z 10kg musiał ważyć Naprawdę ciężko byłoby go z kotem pomylić

Ejjj no moj wazy 8 z malym kawalkiem :P

Dobrze, ze choc troche lepiej. Na bole zeber plecow to TZ moze Cie amole nasmarowac i delikatnie plecy oklepac od dolu zeber w gore.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:17   #663
czarnulax
Zakorzenienie

malwi
Stary 2015-11-13, 09:18   #664
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja też lubię dopóki ja nie siedzę w samochodzie i jadę 80-100km/h a to wielkie wyłazi na drogę. On się otrzepie i pójdzie.. ja zostaję z samochodem rozbitym i mam szczęście gdy żyję
Nie no jasne że tak. W samochodzie to żadna przyjemność. Mega zagrożenie tym bardziej z losiem czy jeleniem... Byłam kiedyś swiadkiem jak sarna wpadła na maske. Nic z niej nie zostało. Tylko nogi fruwaly. Maską pozgniatania, chlodnica w czesciach itd...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:20   #665
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze trzymac

Mocne , oby 13 byl dla Ciebie szczesliwy

Ja caly czas w niepewnosci co do plci bo jakos do konca nie moge uwierzyc, moze na 3d jak zobacze
Stary 2015-11-13, 09:21   #666
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:22   #667
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Malwi od nas również

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:25   #668
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Dobrze, ze choc troche lepiej. Na bole zeber plecow to TZ moze Cie amole nasmarowac i delikatnie plecy oklepac od dolu zeber w gore.
Twoj kot wazy 8kg?!:-D wrzucaj foto,ale już ;-)

Dotka-jesli masz zalegajaca wydzieline to możesz spróbować sposobu ktory mnie kilka razy uratowal-wysokie naczynie z woda do połowy wysokosci,długa plastikowa slomka i dmuchac ustami czesto,dlugo i mocno. Nie wiem jak dziala,ale polecila mi to lekarka jak kiedys miałam nieleczace siw zapalenie pluc i pomoglo,teraz stosuje przy przewleklym mokrym kaszlu

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:30   #669
iola14
Rozeznanie

Witam

Gratuluję kolejnych tygodni
Coś tam cytowałam ale mi się usunęło

Mam nadzieję, że u mnie płeć się nie zmieni. Wszystkie chłopięce rzeczy powoli oddaje a zbieram dziewczęce, więc jakby się chłopiec urodził to musiałby w różowym chodzić

Jeśli ktoś ma to porównanie pampersów to też chętnie dowiem się czym się różnią Używam zielonych kiedyś miałam paczkę białych ale nie zauważyłam różnicy

Mój mąż był przy porodzie syna i teraz jakoś mniej chętny jest mi towarzyszyć. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było Ciągle mu powtarzam, że jak nie chce ze mną iść to niech mi prywatną położną wykupi bo ja sama nie chcę być

U mnie w okolicy tylko dziki szaleją
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:31   #670
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
W sumie D mozna w ciemno kupowac, ja do dzisiaj daje corce a ma 15 miesiecy

Ja mam w koszyku z Gemini tylko 110 zl w porownaniu z Waszymi listami to moja jest mega uboga hehe
No ale przy drugiej dzidzi juz czlowiek wie co potrzebne a z czego mozna zrezygnowac
Ja też dalej podaję witaminę D. Jedynie na wakacje jak dziecko dużo na dworze przebywało z odkrytymi ramionami i nogami to lekarz powiedział, że można wstrzymać. Tak to jednak się podaje.
Tylko teraz mam takie na receptę. Duuuuuużo taniej. Jedyna wada, że trzeba tą jedną kroplę odmierzyć.

Cytat:
Nie jesteś sama Ja już od godziny pracuję
Pracuś z Ciebie.

Cytat:
Mojakaren, w sumie masz rację z tym Delicolem To wywalam z koszyka. Ja wit. D i K nie biorę, bo tak jak mówię - D może w ogóle nie będziemy suplementować. Na zajęciach Bezpieczny Maluch, położna mówiła, że jak matka w ciąży suplementowała + po ciązy, to dziecku nie trzeba podawać wit. D.

Ja TŻtowi powiedziałam, że jeśli tylko poczuje, że nie da rady, to zawsze może wyjść w trakcie porodu - nic na siłę
Powiem Ci, że pierwszy raz spotykam się z teorią, że nie suplementuje się witaminy D. Jedyny przypadek to gdy dziecko je dużo MM, ale tak to zawsze wszyscy pediatrzy zalecają. Nawet w Hiszpanii gdzie słoneczka nie brakuje.

Mój TŻ na skurcze parte wyszedł i oboje byliśmy z tego zadowoleni. Wcześniej rzeczywiście była przydatna jego obecność.

Cytat:

Ej a pampersy kupujecie te zielone, czy białe? Czym się różnią zielone od tych Premium Care?
Ja biorę zielone. Jedyną znaczącą różnicę jaką widziałam przy używaniu to pasek który się na niebiesko zabarwia.

Cytat:
Ja mam zamiar kupić Daddy, lidlowskie i pampersa każde po jednej paczce i na dzidziusiu będę testować, które mi bardziej pasują Mam do dyspozycji jeszcze pampki marki kauflanda, rossa, tesco, carrefura ale jakoś nie jestem do nich przekonana... Myślałam o tych z bell ale nie wiem
U mojej Kingi te z belli podrażniły już przy pierwszej pieluszce. Masakryczne są. No ale wiadomo, że co dziecko to inne reakcje mogą być.

Cytat:

Ja dziś upiekłam już ciasteczka orzechowe, zaraz zabieram się za muffinki, potem tort. Jutro dalej.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:32   #671
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka tak tak mój gin pokazywał jakieś szczególiki na monitorze, coś tam przemierzył i wyszedł chlopczyk :P ja byłam taka szczęśliwa, że nic wtedy nie widziałam

Własnie u nas jest tak, że na każdym jednym USG pierwsze co się rzuca w oczy to siusiak haha Nasz Mlody jest bezwstydny kompletnie Dlatego zawsze cieżko mi było sobie wyobrazić wstydliwe, zakrywajace się dzieciaczki
Ale fakt wtedy nie trudno o pomyłke, tylko w takiej sytuacji na miejscu gina nie strzelałabym tylko wolała nic nie mówić, bo takie zaskoczenia są chyba gorsze niż niewiedza

Dotka u Ciebie na pewno doszło zmęcznie organizmu tym przeziębieniem, to jest naprawdę spore obciążenie. Jestem pewna, że jak już całkiem wyzdrowiejesz to takie spacery będą przyjemnością

Aaa i ja na pewno ide w Pampersy dla dziecia, na pierwszy rzut chce białe, ale wiekszą paczkę, więc polujemy z TŻ na promocje w sieciówkach

candyyfloss ja mam kilka bodów z krótkim, pod pajace będą, ale nie kupowałam jakoś szczególnie chyba, że w lumpku

malwi wielkie kciuki za Was!!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:33   #672
Casaa
Zakorzenienie

Baby, to moja kluseczka dzisiaj jedziemy do moich rodzicow to moze zrobie foto jak jest na rekach bo tak to wyglada jak kot, a nie jak spaślak :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151002_001.jpg (56,6 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-13 o 09:37
Stary 2015-11-13, 09:34   #673
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dotka-jesli masz zalegajaca wydzieline to możesz spróbować sposobu ktory mnie kilka razy uratowal-wysokie naczynie z woda do połowy wysokosci,długa plastikowa slomka i dmuchac ustami czesto,dlugo i mocno. Nie wiem jak dziala,ale polecila mi to lekarka jak kiedys miałam nieleczace siw zapalenie pluc i pomoglo,teraz stosuje przy przewleklym mokrym kaszlu
takie bulki robić? serio to działa?

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
U mojej Kingi te z belli podrażniły już przy pierwszej pieluszce. Masakryczne są. No ale wiadomo, że co dziecko to inne reakcje mogą być.
no właśnie dlatego chcę kupić parę rodzai i zobaczyć czy wszystko w porządku i wybrać jak coś najtańsze
Stary 2015-11-13, 09:35   #674
hariett
Zadomowienie

Hej hej od wczoraj już 34tc...

Porównanie było na wronek.pl, ale jak w google wpiszecie pampersy białe zielone to będzie kilka stron

Wczoraj byliśmy na zajęciach w SR z fizjoterapeutką i głowa pęka Mówiła że np. Mamy z tendencją do żylaków powinny generalnie rodzic w tych ponczochach, jak sie leży to powinno sie unosic rece i nigi do gory (skrzepy) i o ćwiczeniach mięśni kegla... Z tego co mówiła to większość ćwiczeń na Youtube jest kiepska/niedokładna i nic nie daje, tlumaczyla jak robic te cwiczenia, mówiła też że w ciąży jak sie cwiczy to głównie powinno sie miesnie brzucha proste, a na fitnesach itp. Zazwyczaj cwiczy sie skosne. No i pokazywala nam rozejscie sie miesni brzucha jakie mamy, mam już spore :/ do tego miesnie kegla - prawidlowe cwiczenia to rzeznia Kijowe je mam.

A, no i do nas do szpitala nie trzeba brac swoich wkladek poporodowych, podkladow itp. Wszystkie sale di rodzenia sa do porodow rodzinnych, mnostwo rzeczy do pozycji wertykalnych, no i przyjmuja porody dopiero od 34tc i nie przyjmuja porodow mam na insulinie, bo maja niewielki oddzial neonatologiczny. Przyznam ze strach poczulam dopiero we wtorek jak weszlismy do szpitala a potem na oddziale.

Z "nowinek" remontowych -dalej nic sie nie ruszylo, ale tż uważa że zdążą przed połową grudnia... Nie wiem czy bardziej mnie to przeraża czy śmieszy. No i nic z tym nie mogę zrobić... A jak co chwilę o to pytam to tż się irytuje bo "przecież mi o tym mówił". Ehh odechciewa sie wszystkiego

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:36   #675
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęęęęcie

Zaczynam 30 tydzień JUPI!

Edytowane przez frontin
Czas edycji: 2015-11-13 o 09:39
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:37   #676
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Własnie u nas jest tak, że na każdym jednym USG pierwsze co się rzuca w oczy to siusiak haha Nasz Mlody jest bezwstydny kompletnie Dlatego zawsze cieżko mi było sobie wyobrazić wstydliwe, zakrywajace się dzieciaczki
Ale fakt wtedy nie trudno o pomyłke, tylko w takiej sytuacji na miejscu gina nie strzelałabym tylko wolała nic nie mówić, bo takie zaskoczenia są chyba gorsze niż niewiedza
u nas też tak było Ledwo lekarz się zapytał czy chcemy wiedzieć a mały bach dupkę mu wypiął do usg i idealnie widać dwie nóżki i siusiaka aż mamy zdjęcie i nie da się pomylić Potem wiercił się podczas badania i lekarz parę razy nam pokazywał nogi, pępowinę i siusiaka więc mamy pewność
Zresztą mam tak fajnego lekarza od usg, że powiedział nam na pierwszej wizycie, że on nie mówi płci jeśli nie ma na to niepodważalnych dowodów Albo jest pewny i mówi albo nie jest pewny i nic nie mówi Chyba miał parę sytuacji pomyłki i teraz jest ostrożny
Stary 2015-11-13, 09:39   #677
czarnulax
Zakorzenienie

Maine Coon'y potrafią i ponad 10kg ważyć
Stary 2015-11-13, 09:39   #678
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
.
To maleństwo masz Mój waży 6 i myślałam, że to już sporo. Tylko u mojego jak dotkniesz to żebra czuć.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:41   #679
iola14
Rozeznanie

Cytat:
ja też lubię dopóki ja nie siedzę w samochodzie i jadę 80-100km/h a to wielkie wyłazi na drogę. On się otrzepie i pójdzie.. ja zostaję z samochodem rozbitym i mam szczęście gdy żyję
Moja babcia nie dawno wjechała w dzika jadąc 100 km/h Z dzika i samochodu nie zostało nic. A ona wyszła z tego prawie bez szwanku. Miała obite żebra i spuchniętą wargę. Mnóstwo szczęścia miała

Cytat:
Mocne kciuki

Cytat:
Ooo... Mój to ledwo połowę
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:41   #680
uaoo
Zakorzenienie

Witam się w ten dosyć ładny dzień
Ja się dzisiaj wyspałam o dziwo, mimo, że chyba z 10 razy w nocy się budziłam na siku
Ja sobie tyle zadań na dziś zaplanowałam, że nie wiem czy mi dzień starczy

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Za to jestem baaardzo dumna z TZ bo powiedzial ze oczywiście ze bedzie mi towarzyszył caly porod, wspieral, pomagal itd. Jedynie nie czuje sie gotowy na sam finał ale dla mnie takie wsparcie będzie bezcenne
Mój powiedział, że nie wyobraża sobie, żebym rodziła sama. Kochany jest. Sama bym sobie nie dała rady.

Cytat:
Póki co muszę nakroić cebuli bo mi się syrop skończył, a jednak po nim mi trochę lepiej.
Też muszę go dzisiaj zrobić, może córce pomoże, bo jeszcze ma mały kaszel.

Cytat:
]Ej a pampersy kupujecie te zielone, czy białe? Czym się różnią zielone od tych Premium Care?
Na Gemini za 57zł jest 88 sztuk (jedynki), ale to wychodzi 0,64zł za sztukę, więc chyba sporo?

Chociaż może by biedronkowe Dady kupić
Ja kupiłam białe i zielone 1. (małe paczki).
0,64 to dużo jak dla mnie. Teraz jest promocja w Tesco i Auchan, ale nie wiem ile wychodzi za sztukę. A dady nie są złymi pampersami.

Cytat:
Ja zamówiłam białe. Na Gemini najbardziej opłaca się zamówić "jedynki" - 22 sztuki za 12.99 zł. Wtedy wychodzi 59 groszy za sztukę.
W rossmannie kupiłam 33 sztuki za 12.99 zł. Wychodzi ok. 0,40 za sztukę. Bez żadnej promocji.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
W tej części miasta gdzie mieszkamy sarenki są na porządku dziennym, jak i dziki. A często jak jedziemy do znajomych za miasto (czyli od nas jakieś 10km?) to w tych lasach to już cała dzicz włącznie z jeleniami, łosiami wilkami i całą resztą. I trzeba mocno uważać.
U nas to samo.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:43   #681
Dotka90
Zakorzenienie

Malwi, trzymam!

Casaa - właśnie o tej 5tej mnie oklepywał, bo nijak nie mogłam odkaszlnąć porządnie i chciałam żeby mi to 'zeszło'.

Kot 8kg?! Matko

A tym amolem to się sama chyba muszę nasmarować, obstawiam, że dzisiaj wróci jeszcze później niż wczoraj A ja wstałam jeszcze wcześniej = jeszcze dłuuuuższy dzień.

Ale chociaż na zakupy tu do sklepu blisko podjadę, bo mam kilka rzeczy do kupienia. Pogoda super, to jak się ociepli, to skoczę z psem na spacer. Wezmę dzisiaj kijki, bo wczoraj zapomniałam

I spotkaliśmy wczoraj leśniczego, dobrze że nic na psa nie mówił

Baby, aaa w sumie robiłam chyba kiedyś coś takiego w szpitalu, jak miałam zapalenie płuc!
Ja już nie wiem, czy mi to w płucach zalega, w oskrzelach, czy to katar spływający po prostu

Tygrysku, a co Ty tak pieczesz ?
Ja wczoraj o 22 piekłam jeszcze ciasteczka owsiane bananowe, żeby TŻtowi do lunchboxa dołożyć
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:43   #682
czarnulax
Zakorzenienie

Casa śliczności Kocham koty
hariett w Bydgoszczy masz w razie czego na pewno jakiś szpital, który ma lepszy oddział neonatologiczny, bo mi gin o nim mówił.
Stary 2015-11-13, 09:44   #683
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czy tylko ja tak mam, że boję się, że mi Tż spanikuje przy porodzie? I zastanawiam się czy bardziej mnie będzie wkurzał czy pomagał? Szkoda, że akurat na sr wykład o porodzie wypada jak jest w pracy, bo przynajmniej by wiedział co robić i nie irytował by mnie swoją niewiedzą
Stary 2015-11-13, 09:46   #684
Casaa
Zakorzenienie

Czarnula, dziekuje ja tez jestem fanka kotow

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-13, 09:47   #685
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka pogoda super? To zazdro U mnie jest gorzej jak w Silent Hill
Stary 2015-11-13, 09:48   #686
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, ja się boję tylko tego, że nie będzie ogarniał. On czasem ma problem, żeby kogoś o coś zapytać, załatwić, zadzwonić. A ja potrzebuję żeby pilnował podczas porodu: czy wszystko okej, jakie kroplówki dają, co ze znieczuleniem, żeby poszedł po kogoś jakby się coś działo. A tak w życiu to czasem mnie tak irytuje, nie wiem, np. w sklepie: ja szukam przez moment, po czym łapię obsługę i pytam, gdzie to jest.On nie, będzie szukał sam, choćby i pół godziny

Aczkolwiek miałam już przykład, gdzie się super sprawdził - na naszym weselu naprawdę był MEGA gospodarzem, był bardzo ogarnięty, zorganizowany, wszystkiego pilnował, doglądał i baaardzo mi tym zaimponował Więc liczę, że teraz też się sprawdzi
Stary 2015-11-13, 09:49   #687
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Casa śliczności Kocham koty

hariett w Bydgoszczy masz w razie czego na pewno jakiś szpital, który ma lepszy oddział neonatologiczny, bo mi gin o nim mówił.

Tak, ale ja już jestem w 34 tc więc jeśli nic nie będzie źle z Maluchem to idę do msw i tak. Podoba mi się tu podejście do rodzącej no i część personelu będę znać przez SR. Nie-wczesniaki i tak są u mam w większości, a oddział dla tzw. Dużych wcześniaków jest tuż przy salach dla mam. Wiadomo, że jak dziecko potrzebuje pomocy większej niż oni mogą dać to jest odsyłane, ale nastawiam się na msw.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:50   #688
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Baby, to moja kluseczka dzisiaj jedziemy do moich rodzicow to moze zrobie foto jak jest na rekach bo tak to wyglada jak kot, a nie jak spaślak :P
Czy to brat mojej kici?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Dotka pogoda super? To zazdro U mnie jest gorzej jak w Silent Hill
U mnie też bardzo ładnie i cieplutko dosyć

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:51   #689
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, u nas słonko Tylko zimno: 5 stopni.

Na dwójce teraz o BLW
Stary 2015-11-13, 09:52   #690
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Czy to brat mojej kici?

Nooo bardzo podobny moze byc starszym bratem bo juz 14 lat ma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości