Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 21:20   #3541
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Oli...po pierwsze ..maly taktycznie za Malo wazy!... Lekarz ma rację co do "podtuczenia" młodego ..latwiejszym bo pewnym sposobem..MM.. Oczywiście możesz dodając go mm niech nabierze sil..a przy karmieniu piersią zwróć uwagę czy on w ogóle pracuje ..czy czeka tylko na odkrecony kranik i na luziku tylko połyka..bo jest taki moment po pierwszej minucie ssania ze mleczko leci jakby samo ..trwa to krótko jakies 3-5minut po czym mlode muszą troche mocniej popracować by wydobyć tlusciutki..tęgi pokarm..

Być może Kubuś za slaby byl(i slabl ciągle) by pociągnąć jak trzeba..

Ściągaj mleko do butli i zobacz ile potrafi na raz zjeść..nie pozwalaj mu za dlugo spać tylko karm ile się da..po tygodniu zobacz czy waga ruszyła..

Aczkolwiek może tez być calkiem inna wina nie zwiazana z karmieniem..moze warto wykluczyć jakies kwestie zdrowotne..jesli maly je..regularnie..i słyszysz ze połyka szukala bym problemów z brzuszkiem..(badania krwi..moczu..usg brzuszka)..obserwuj uważnie..maly wazy stanowczo za mało !

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:23   #3542
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mnie jest ciężko tutaj doradzać, bo ja mam do kp zupełnie inny stosunek niż Ty, Ada by się tutaj przydała...
Na Twoim miejscu, przy Twoim podejściu do tematu, pewnie bym spróbowała rozhulać laktację - powinna się rozkręcić jak zauważy, że potrzeby rosną, prawda? I spróbowałabym przez tydzień - dwa odciągać i dokarmiać odciągniętym, dopiero jeśli wtedy się okaże że nic z tego, to przejść na mm.
Ja natomiast bym od razu włączyła mm, pewnie po każdym cycaniu trochę.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A to miło tylko że pewnie wtedy trzeba się przykleić do kompa i czatować, żeby nie sprzątnęli sprzed nochala
Problem największy jest taki, ze oni tą promocję uruchamiają o różnych porach. Czasem to jest 5 a czasem 8 rano. Ja jak swoją kupowałam to patrzyłam o 5 i jeszcze nie było, a uruchomił i godzinę później jak poszłam dalej spać. No, ale o 9 kupiłam ostatnią taką jaką chciałam.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:24   #3543
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Problem największy jest taki, ze oni tą promocję uruchamiają o różnych porach. Czasem to jest 5 a czasem 8 rano.
O rany...
Stary 2015-11-12, 21:30   #3544
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ta pozycja bezpieczna jest jak się dłużej tak nosi?

No ja mam 168 i tak właśnie myślałam o L jak już...
Bezpieczna
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ale była niska w normie, tzn. przybierał ładnie, najpierw 800g w miesiąc, potem prawie 300 w 2 tygodnie, on nie wygląda na głodnego właśnie szczególnie teraz kiedy tak ładnie je, odbija, śpi spokojnie 2-3-4 h kiedy się nie odklejał, to właśnie przybierał w miarę. Nawet gorzej, jeśli nie jest głodny, bo wtedy poważniejsze przyczyny mogą być... co byś zrobiła, Elve? co ja mam zrobić? próbować z odciąganiem, wrócić do cycania 24/7, dokarmiać mm? jak dokarmiać, raz dziennie dodatkowa porcja? czy po każdym cycaniu troszkę? Z lekarzem się nie dogadam, cały emanował przeświadczeniem, że głodzę dziecko
Idź Nb a grupę.Nb a FB Karmienie piersią dziewczyny Ci tam doradza. Ostatnio dziewczynie radziły sprawdzić napięcie mięśniowe i neurologa.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-11-12, 21:31   #3545
ada32
Wtajemniczenie

Oli..hmm może na razie..by szybko podciągnąć młodego do wagi bezpiecznej podaj mm..po karmieniu piersią..jak wypije ileś ml to ok..podawaj..jesli nie wypije tzn ze pelny brzuszek..i wtedy zastanów sie nad skontrolowaniem stanu zdrowia młodego innym niż oko pediatry ..poproś o badania krwi ..moczu..kalu..na pierwszy rzut..potem po wynikach będzie wiadomo co i jak😚

Glowa do góry mamusiu..bedzie dobrze😘

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:50   #3546
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
No z dwójką dzieci to już cała wyprawa.
Ja z jednym ledwo co daję radę,muszę na 3 tury rozkładać wyjście z domu.Najpierw znoszę stelaż ,potem gondolę a na samym końcu małego.Z powrotem tak samo.Dopóki tż nie ogarnie piwnicy to muszę targać wózek na 4 piętro .Na klatce boję się zostawiać bo nieraz jakaś patologia się kręci i jeszcze mi sprzedadzą barlettę za pół litra wódki .
Dobrze, że my na parterze mieszkamy, bo faktycznie nie wiem jak bym się zabrała z moją dwójką

Cytat:
Dziewczyny, ZAŁAMKA

Kubuś waży 3750, tylko 150 przybrał w dwa tygodnie...

Lekarz kazał dokarmiać mm i za tydzień na kontrolę wagi.

Tak mi strasznie smutno i źle, że normalnie się zaraz poryczę.

Biedny chudziutki taki pajączek, buzia chudziutka, tączki patyczki, nózki patyczki.

Tyle walczyłam o kp... tygodniami siedziałam karmiąc go non stop niemal, wygraliśmy dwa kryzysy laktacyjne plus masakrę z zakażeniem, odkąd się urodził nie przespałam jednym rzutem więcej niż 3,5 h. Dlaczego, do cholery, nam się to przytrafia? Co ja robię źle?!!!...

Strasznie, strasznie smutno. Nawet gdybym chciała odciągać raz dziennie dodatkową porcję i dawać butelką, na co lekarz z niechęcią przystał, to i tak pewnie nie dam rady, bo nie mam takich nadwyżek, ledwo 50-60 nadprogramowo odciągnąć umiem na dzień

ADA, JESTEŚ?
Ja nie wiem, co robić

.
Ja też codziennie - nawet w deszcz - na godzinę, bo muszę rundkę do szkoły odbębnić z Alą

U nas jak u Tośki - zgiełk, bajka w tv, Lila się kłóci z Alą... ja bym chętnie karmiła przepisowo w ciszy i spokoju, ale muszę na Lilo patrzeć... nie mogę tak całymi dniami w sypialni się z Sówkiem barykadować
Cytat:
ale była niska w normie, tzn. przybierał ładnie, najpierw 800g w miesiąc, potem prawie 300 w 2 tygodnie, on nie wygląda na głodnego właśnie szczególnie teraz kiedy tak ładnie je, odbija, śpi spokojnie 2-3-4 h kiedy się nie odklejał, to właśnie przybierał w miarę. Nawet gorzej, jeśli nie jest głodny, bo wtedy poważniejsze przyczyny mogą być... co byś zrobiła, Elve? co ja mam zrobić? próbować z odciąganiem, wrócić do cycania 24/7, dokarmiać mm? jak dokarmiać, raz dziennie dodatkowa porcja? czy po każdym cycaniu troszkę? Z lekarzem się nie dogadam, cały emanował przeświadczeniem, że głodzę dziecko
Oliath kochana niestety doskonale rozumiem co czujesz wiesz, że jesteś wspaniałą mamą i nie powinnaś się obwiniać, bo strasznie ciężko dostrzec słabe przybieranie gołym okiem.
4 lata temu dokładnie to samo usłyszałam od pediatry, tyle że mój mały miał wtedy 17dni i okazało się że sporo spał, był spokojny, słabo ssał bo nie miał siły. Przeryczałam kilka dni z żalu że nie jestem w stanie mojego dziecka wykarmić, ale pod presją zaczęliśmy z mężem dokarmiać synka, tzn po każdym cycaniu dostawał butlę mm. Dość szybko nadrobił straty, nabrał sił i karmiłam tylko piersią. Do 15 miesięcy karmiłam
Nie twierdzę, że to jest najlepsze wyjście, ale u nas ostatecznie się sprawdziło, tyle że mój syn bez problemu akceptował pierś i butelkę.
Właśnie z tej sytuacji zrodziła się moja schiza o przybieranie małej na wadze i potrzeba częstej kontroli
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:00   #3547
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
PASZTETNIK to Wybjeszcze nie byliscie na sacerze? My poszlismy jakos 6 czy 7 dni po porodzie dzis np urana byla w bodziaka z krotkim, pajacyk frotke, skarpetki, czepeczka, kombinezonik jesienny, kocyk z wypelnieniem bo wialo jakos tak. Uwazam zeby nie przegrzac. Acha i niedrapki jako rekawiczki
Ja chodzę codziennie mimo, że wieje. W gondoli jest przecież osłonięty od wiatru. Ja zakładam body, spodenki, czapeczkę, kombinezon i tyle.. I jest mu ciepło. Bez kocyka. Kocyk daje jak poniżej 10 temp spada i niedrapki.
Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam to wydaje mi się że jestem hardkorową matką bo wychodzę z małym praktycznie codziennie.Nie odpuszczam mu nawet jak pada ,zakładam folię na wózek i spacerujemy po 2 godziny nieraz ale robię to głownie dlatego że tylko na dworze mi śpi więc mogę sobie trochę "odpocząć ". Teraz jak wieje to też chodzimy. Jak miał katar to też go w domu nie trzymałam, miałam wrażenie że nawet lepiej mu się oddychało na świeżym powietrzu.A na pierwszy spacer poszliśmy w ten sam dzień co wyszliśmy ze szpitala ale mieliśmy to szczęście że było chyba ze 25 stopni.Ubierać jakoś przesadnie też go nie ubieram,zazwyczaj ma na sobie koszulkę,jakiegoś pajaca bawełnianego i kombinezon i czapkę.
Jestem taką samą hardkorowa matka : brzydal: Ubieram nawet stwora tak samo. Zdarzyło mi się nawet w deszczu chodzić.
Cytat:
Współczuję Ja tak na intuicję myślę dokarm teraz mm, ale wróć do czestszego karmienia. Ja zauważyłam że jak owinę na karpia to śpi dłużej więc i rzadziej je i rzuca mi się na cycusia aż się dławi ( chociaż to może ten kranik o którym Ada piszę ). Dlatego teraz bardzo pilnuje, żeby nie spał jednak tak długo - poza 1 nocnym snem

A ja mega zmęczona i dumna z siebie jestem bo udało mi się samej dotrzeć do Wawy do lekarza samochodem - cały dzień był pod wizyte dopasowany, żeby idealnie wstrzelić się z karmieniem co się i tak nie udało i tak się spóźniłam...

Wiktor waży 4825g - czyli przez miesiąc przybrał 1125g na piersi. Poza tym wszystko ok. W przyszłym tygodniu kolejna wyprawa usg bioderek
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:22   #3548
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A w ogóle Dziewczyny, w Tesco są ciuszki o tematyce świąteczno-zimowej Wybrałam się dziś po maskotkę-szmatkę i wróciłam z bodziakiem z bałwankiem Po maskotkę musiałam wracać
Stary 2015-11-12, 22:33   #3549
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Na wyprzedaży jest 20 %
Dzieki. Ale tu akurat plus przesylka to to samo wyjdzie i wlasnie bez czatowania, bo trafi sie akurat humorek nie ten u malucha i czatowanie z glowy
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:34   #3550
Pasztetnik
Zadomowienie

Oliath, Kochana, przede wszystkim spokojnie: jesteś wspaniała matką, wszystkie tu wiemy ile namęczyłas sie juz zeby w ogole karmic Kubusia piersią, za to na prawdę wielki respekt
Po drugie, ja bym przede wszystkim spróbowala najpierw poodciągac swoje i podawać. Pij bocianka, stymuluj laktatorem między karmieniami, mleczko powinno z czasem sie pojawic. A Jak Ci Kubus usypia po cycu, to najpierw go nakarm, pohuśtaj do odbicia zeby nie ulal i wtedy zmień pampersa, powinien się tym rozbudzic na tyle, ze jak zaproponujesz jeszcze butlę to possie
Z moim Maksem podobnie musialam sie namordowac z odciąganiem, bo trolowi malemu nie udawalo się nacycac tyle co trzeba (moze przez to wędzidelko) a może i z cycków mi nie lecialo tyle co potrzebowal; no w każdym razie zaczęłam jechac i jade jeszcze tez na laktatorze i jak trzeba to po cycu podaję jeszcze z butli.
Pamiętasz z resztą jak na FB pisalam, ze jedziemy na IP bo dwie doby tylko byl ryk co 15min a wydawal mi sie najedzony bo cycal caly czas az na cycu usypial... A tu diagnoza zonk że GŁODNY, w życiu takiego wytrzeszczu nie zrobiłam jak wtedy na pediatrę z IP Szok tym większy, że jak go tam zważyli, to w 3 dni przybrał 220g a więc sporo i waga absolutnie nie wskazywala ze moze byc mu malo Pediatra wcale nie byla tym zdziwiona że głodny, ponoc często przychodzą rodzice z glodnym noworodkiem A ja juz bym z Maksa dziecię niedotulone zrobila a tu taka prozaiczna potrzeba była niezaspokojona Coś w tym jest, co mowili na SR, ze noworodki tak na prawdę są proste w obsłudze, mają trzy podstawowe potrzeby i problemy z nimi zwiazane czyli jeść (głód), wypróżnić (kolki) i spać (przestymulowanie).
Także matka, chill-out, laktator w dłoń i ściągamy
Aha: broń Boże się nie przejmuj, jeśli nie ściagniesz tyle co trzeba Dasz Kubusiowi najlepszego ile wlezie a reszte z czystym sumieniem uzupelnij MM Osobiście też nie widze nic zlego w podawaniu MM, sama bez oporow korzystałam w szpitalu jak rozkrecalam laktacje i na pewno skorzystalabym i teraz, gdyby tylko byla taka potrzeba. Najważniejsze, zeby dzidziol był zdrowy
A Kubus faktycznie na fotkach taki chudziutek wychodzil ale myślalam, ze taka jego uroda
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 04:49   #3551
krolewna1986
Wtajemniczenie

Oliath przytulam mocno!! Jesteś cudowną mamą..ja bym walczyła z kp u mnie wczoraj na wizycie wyszło, że mały przytył przez 13 dni 240g..więc też malutko, ale pediatra powiedziała, że na początku może tak być (Julek ma 16 dni) i mam dalej dawać mu cyca, bo to dla niego najlepsze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 07:33   #3552
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja bym walczyła z kp
A ja nie, świadomość że źle się dzieje niekoniecznie by mnie zachęcała do akcji długoterminowej, a taką będzie przecież rozhulanie laktacji do poziomu, w którym Sówek zacznie przybierać. Tyle że no właśnie, kwestia podejścia do kp i mm.
Stary 2015-11-13, 08:47   #3553
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Oliath, jesteś najlepsza mama dla Kubusia, jaka mógł mieć. Wiem, ze jest ci cieżko, bo bardzo dużo poswieciłaś dla karmienia tylko piersią. Kinga tez tak na mnie wisiała calutkimi dniami i zaczęłam dokarmiać mm, wiec tym bardziej cię podziwiam. Ja sama wymiękłam, bo nie miałam czasu wyjsć do wc. Na Twoim miejscu dokarmilabym, mimo wszystko, mm. Przynajmniej do czasu, aż Kubus nie zacznie przybierać, tak jak powinien. Jednak w międzyczasie przystawiaj go jak najcześciej, odciągaj pokarm laktatorem. Ogółem, rób wszystko, żeby rozbujać laktację. Głęboko wierze, ze bedziesz dokarmiać Kubę mm tylko przez tydzien, dwa, a po tym czasie wrócicie do kp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-13, 08:53   #3554
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Głęboko wierze, ze bedziesz dokarmiać Kubę mm tylko przez tydzien, dwa, a po tym czasie wrócicie do kp.
Stary 2015-11-13, 09:41   #3555
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Oliath mysle dokladnie jak dziewczyny po jedzenku z piersi podaj mu mm a piers dostaw do laktatora mimio ze nie bedzie leciec to dasz znak organizmowi ze potrzeba wiecej mleka i powoli bedzie wiecej

Elve ja dlatego boje sie isc do tesco a to jeden ze sklepow najblizej mnie Inguni zamowilam piekna sukienke z alliexpres , mam tylko nadzieje ze przyjdzie
Chcialam cala nasza czworke podobnie ubrac ale sporo kasy by na raz poszlo

Jakies swieto u Ingi padla nam wczoraj jak zabita o 20.30 Tz juz wiedzial ze wstanie 6-7 zawsze tak jest jak chodzi spac o 20 a bez kapieli padla wiec wogole sie balam ze sie obudzi o 22 i bedzie chciala sie bawic a ona spi jeszcze do teraz
Ja z Nel mialam troche zajec w nocy bo jak zwykle jej sie ulalo ... odbija jej sie normalnie jeszcze ja trzymam pozniej troche pionowo a odloze to leci nosz.. chyba na noc jakis kolnierz ochronny jej zaloze bo wkurza mnie przebieranie ciuszkow w nocy bo sie wybudza. Musialam ja tulac od 4 do 5 a nie chciala juz cyca bo sie najadla.
Oczywiscie glodna sie zrobilam ale chyba jeszcze bardziej bylam spiaca wiec odpuscilam no ale teraz to bym zjadla chyba cala lodowke
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:51   #3556
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A ja nie, świadomość że źle się dzieje niekoniecznie by mnie zachęcała do akcji długoterminowej, a taką będzie przecież rozhulanie laktacji do poziomu, w którym Sówek zacznie przybierać. Tyle że no właśnie, kwestia podejścia do kp i mm.
Jestem tego samego zdania. Dobrze wiem co to osłabione dziecko,które nie ma siły ssać. Żółtaczka odopuściła, mały zaczoł ssać. To przybierabie się zwiększyło i mogłam odstawić dokarmianie. Też dopiero dawałam mm po piersi.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-11-13, 10:08   #3557
Oliath
Zakorzenienie

Dziękuję Wam, kochane.
Dokarmiam od nocy mm, i to sporo, oczywiście po piersi albo obu piersiach nawet, i 20 ml też jeszcze na ogół dociągam laktatorem i też to przed mm wsuwa głodomorek.
Jeżeli on tyle nie dojadał, ile teraz dojada mm, to powinno mi się odebrać prawa rodzicielskie i zamknąć w psychiatryku
Na 3 karmienia dojadł 2 razy - raz 100 ml, raz 50. Czuję się podle, że przeze mnie jest takim pajączkiem maleńkim, że tyle się napłakał. I czuję się źle, bo żal mi, że nie potrafię go wykarmić sama. I ogólnie mam taki dół, że tylko widok synka śpiącego jak zabity z pełnym brzuszkiem jakoś mnie pociesza.
Najgorsze, że ten sam błąd popełniłam przy Lilo, skończyło się podobnie, ale krócej trwała walka o kp, bo Lilo nie umiała ewidentnie się najeść, a przy Kubusiu jednak uwierzyłam, że damy rdę
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-11-13 o 10:09
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 10:18   #3558
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane.
Dokarmiam od nocy mm, i to sporo, oczywiście po piersi albo obu piersiach nawet, i 20 ml też jeszcze na ogół dociągam laktatorem i też to przed mm wsuwa głodomorek.
Jeżeli on tyle nie dojadał, ile teraz dojada mm, to powinno mi się odebrać prawa rodzicielskie i zamknąć w psychiatryku
Na 3 karmienia dojadł 2 razy - raz 100 ml, raz 50. Czuję się podle, że przeze mnie jest takim pajączkiem maleńkim, że tyle się napłakał. I czuję się źle, bo żal mi, że nie potrafię go wykarmić sama. I ogólnie mam taki dół, że tylko widok synka śpiącego jak zabity z pełnym brzuszkiem jakoś mnie pociesza.
Najgorsze, że ten sam błąd popełniłam przy Lilo, skończyło się podobnie, ale krócej trwała walka o kp, bo Lilo nie umiała ewidentnie się najeść, a przy Kubusiu jednak uwierzyłam, że damy rdę
No, ale gdyby położna przychodziła i ważyła dziecko to byś wiedziała, ze źle się dzieje. Jak Kubuś nabierze sił to rozchula laktację zobaczysz.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-11-13, 10:20   #3559
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane.
Oliath kochana, czasu nie cofniesz. Kazda z nas wie ile poświęcilaś dla naleństwa, a błąd był nieświadomy. Przecież mialaś malucha przy piersi ciągle. Pasztetnik też na Ip sie dowiedziala że dziecko głodne. Najważniejsze że na ten moment sytacja jest opanowana. Nie powinnaś mieć wyrzutow sumienia, bo wszystko co robilas dkaKubusia było wyrazem Twojej matczynej miłości i daniem mu tego co najlepsze od Ciebie.

A na poprzednich wizytach, u lekarza czy tam polozna nikt nic nie powiedzial?

Dziewczyny ile trwal u waszych maluszkow tradzik niemowlecy?
Stary 2015-11-13, 10:22   #3560
mala29lll
Zakorzenienie

Kurde odpowiedziałam wczoraj z telefonu na tyle postów i widzę że się nie dodał mój post grrrrr cholera. Dobrze, ze laptop już sprawny

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

Ja z Nel mialam troche zajec w nocy bo jak zwykle jej sie ulalo ... odbija jej sie normalnie jeszcze ja trzymam pozniej troche pionowo a odloze to leci nosz.. chyba na noc jakis kolnierz ochronny jej zaloze bo wkurza mnie przebieranie ciuszkow w nocy bo sie wybudza. Musialam ja tulac od 4 do 5 a nie chciala juz cyca bo sie najadla.
Oczywiscie glodna sie zrobilam ale chyba jeszcze bardziej bylam spiaca wiec odpuscilam no ale teraz to bym zjadla chyba cala lodowke
Moja też najczęściej ma tak z ulewaniem. A już w ogóle uwielbiam jak sika ledwo odepną pampka i wszytsko zasikane

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane.
Przecie nie chciałaś Go skrzywdzić. Chciałaś jak najlepiej. Teraz będzie najedzony i szybciutko nabierze ciałka. Zaraz będzie miał takie pucate policzki jak inne stworki nasze forumowe

A ja właśnie mam wrażenie, że Gabrysia nie dojada przez ostatnie dni. cycki jakieś flakowate Dzisiaj rano dojadała 3 razy. Za kazdem razem ryk jak Ją odłożyłam do łóżeczka eh Muszę chyba kupić jakąś herbatkę albo pić pokrzywę i koper za zmianę. Zawsze się najadała ładnie z cycka i jeszcze zostawało, a teraz 2 obdoiła do cna i to nie wiem czy dojadła O co chodzi????? MAm za mało mleka jak na Jej potrzeby czy jakiś kryzysik taki?? JEszcze ten nos ciągle mam zatkany i mimo czyszczenia znowu. Tak jakby głęboko Jej coś siedziało i charczy jak biorę do odbicia albo jak Je i pewnie też gorzej Jej się cyca, ale miała już tak zanim była lekarka i położna no i niby ok było wszystko, a nie chcę lecieć znowu do przychodni z Nią w to siedlisko zarazków. Jedno jest pewne jak Jej nie przejdzie do 24 listopada to nie dam Jej zaszczepić
Stary 2015-11-13, 10:22   #3561
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
No, ale gdyby położna przychodziła i ważyła dziecko to byś wiedziała, ze źle się dzieje. Jak Kubuś nabierze sił to rozchula laktację zobaczysz.
U mnie polozna byla 2 razy i nie wazyla dzieciatka.
Stary 2015-11-13, 10:28   #3562
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A moja położna była 3 razy i nie wazyła Gabi. Nawet nie wiem czy ma wagę, ale może dlatego że po małej widać, że bobasek glubasek
Stary 2015-11-13, 10:37   #3563
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Kurde odpowiedziałam wczoraj z telefonu na tyle postów i widzę że się nie dodał mój postala: grrrrr cholera. Dobrze, ze laptop już sprawny

Moja też najczęściej ma tak z ulewaniem. A już w ogóle uwielbiam jak sika ledwo odepną pampka i wszytsko zasikane

Przecie nie chciałaś Go skrzywdzić. Chciałaś jak najlepiej. Teraz będzie najedzony i szybciutko nabierze ciałka. Zaraz będzie miał takie pucate policzki jak inne stworki nasze forumowe

A ja właśnie mam wrażenie, że Gabrysia nie dojada przez ostatnie dni. cycki jakieś flakowate Dzisiaj rano dojadała 3 razy. Za kazdem razem ryk jak Ją odłożyłam do łóżeczka eh Muszę chyba kupić jakąś herbatkę albo pić pokrzywę i koper za zmianę. Zawsze się najadała ładnie z cycka i jeszcze zostawało, a teraz 2 obdoiła do cna i to nie wiem czy dojadła O co chodzi????? MAm za mało mleka jak na Jej potrzeby czy jakiś kryzysik taki?? JEszcze ten nos ciągle mam zatkany i mimo czyszczenia znowu. Tak jakby głęboko Jej coś siedziało i charczy jak biorę do odbicia albo jak Je i pewnie też gorzej Jej się cyca, ale miała już tak zanim była lekarka i położna no i niby ok było wszystko, a nie chcę lecieć znowu do przychodni z Nią w to siedlisko zarazków. Jedno jest pewne jak Jej nie przejdzie do 24 listopada to nie dam Jej zaszczepić
Mi położna wczoraj sugerowała odroczenie szczepienia, bo 10 dni po antybiotyku to za malo, jestem tego samego zdania
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
U mnie polozna byla 2 razy i nie wazyla dzieciatka.
A powinna ważyć
Cytat:
A moja położna była 3 razy i nie wazyła Gabi. Nawet nie wiem czy ma wagę, ale może dlatego że po małej widać, że bobasek glubasek
Moja nosi ze sobą wagę i waży małego na każdej wizycie i wpisuje w papiery.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-11-13 o 10:41
Stary 2015-11-13, 10:44   #3564
mala29lll
Zakorzenienie

My ważyliśmy na wadze kuchennej Ładnie przybiera więc ok
Stary 2015-11-13, 11:17   #3565
ktosiula
Wtajemniczenie

Oliath bo dasz radę i będziesz karmić!

Teraz dawaj Cyc, to co odciągniesz i mm do syta. Niech nabiera masy i siły.
I nic się nie obwiniaj!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Rita u mojego syna trądzik ze 2 miesiące był i to bardzo nasilony. Nina ma od 2 tygodni

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:30   #3566
mala29lll
Zakorzenienie

Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! 2 godziny od karmienia a cycki dalej jakieś takie flakowate:/ wcześniej po godzinie już się takie pełne robiły Boję się, ze Gabi od 2 dni tak marudzi bo nie jest najedzona. JAk to sprawdzić kurde??
Stary 2015-11-13, 11:38   #3567
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Oliath przytulam mocno!! Jesteś cudowną mamą..ja bym walczyła z kp u mnie wczoraj na wizycie wyszło, że mały przytył przez 13 dni 240g..więc też malutko, ale pediatra powiedziała, że na początku może tak być (Julek ma 16 dni) i mam dalej dawać mu cyca, bo to dla niego najlepsze
Eh te Julki chyba tak mają leniuszki, że na początku słabo przybierają. Ale fajnie, że masz pediatrę wspierającą karmienie piersią

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane.
Dacie radę
Wiem co czujesz. Znam to uczucie żalu do siebie.
My dodatkowo wypożyczyliśmy przy młodym wagę i ważyliśmy czy przybiera. Uspokajało nas to Teraz od mamy poznanej w szpitalu pożyczyliśmy wagę i małą ważymy dla spokoju ducha.

Cytat:
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! 2 godziny od karmienia a cycki dalej jakieś takie flakowate:/ wcześniej po godzinie już się takie pełne robiły Boję się, ze Gabi od 2 dni tak marudzi bo nie jest najedzona. JAk to sprawdzić kurde??
Ja mam tak cały czas :/ tzn miękkie piersi. Pełniejsze się robią dopiero po 3 godzinach od karmienia i więcej.
A Gabi spokojnie śpi po jedzeniu? Słyszysz jak przełyka przy piersi?
Może Ci się laktacja ustabilizowała po prostu?
Stary 2015-11-13, 11:46   #3568
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Ja mam tak cały czas :/ tzn miękkie piersi. Pełniejsze się robią dopiero po 3 godzinach od karmienia i więcej.
A Gabi spokojnie śpi po jedzeniu? Słyszysz jak przełyka przy piersi?
Może Ci się laktacja ustabilizowała po prostu?
No chyba łyka. Teraz śpi, ale np wczoraj i w nocy to dojadała, dojadała i kiepsko ze spaniem było. Wydaje mi się, z łyka, ale już zgłupłam:/ Taka strasznie niespokojna jest od 2 dni. Nie wiem o co Jej chodzi
Tosia a Ty byłaś u lekarza z kluseczką tak? JAk wyglądał ten katar u Twojej? Charczało Jej jak Ją podnosiłaś do odbicia na ramię? Ja wyglądał ten katar? Moja ma ciągle takie przezroczyste. 2 razy chyba było trochę żółtego. Ja nie wiem czy to katar czy wydzielina się zbiera nie wiedzieć czemu Gorączki nie ma. Nie wie czy ja Jej dodatkowo nie podrażniam jak psikam tym Marimerem i odciągam no ale słysze, że coś jest w tym nosku:/
Stary 2015-11-13, 11:51   #3569
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Może Ci prolaktyna spadła i laktacja się unormowała? Albo kryzys 6 tygodnia i powalczyć będzie trzeba
Ja jestem ostatnią osobą kompetentną do doradzania niestety :/
Ale jeśli dasz radę, to odciągaj i próbujm, czy po kp jeszcze possie z butli.
I patrz ile kupek robi, Kubuś zaczął coraz rzadziej kupkę robi i to się widzę zbiegło ze słabiutkim przybieraniem na wadze.

Nina, położna była, nie ważyła. Ja byłam na bilansie miesiąca (prawie 800 na plusie), potem przed szczepieniem ważony +280 w 2 tygodnie, dopiero wczoraj stan alarmowy po bilansie 2 miesiąca (tylko 150 w 2 tygodnie od szczepienia).
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:04   #3570
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
No chyba łyka. Teraz śpi, ale np wczoraj i w nocy to dojadała, dojadała i kiepsko ze spaniem było. Wydaje mi się, z łyka, ale już zgłupłam:/ Taka strasznie niespokojna jest od 2 dni. Nie wiem o co Jej chodzi
Tosia a Ty byłaś u lekarza z kluseczką tak? JAk wyglądał ten katar u Twojej? Charczało Jej jak Ją podnosiłaś do odbicia na ramię? Ja wyglądał ten katar? Moja ma ciągle takie przezroczyste. 2 razy chyba było trochę żółtego. Ja nie wiem czy to katar czy wydzielina się zbiera nie wiedzieć czemu Gorączki nie ma. Nie wie czy ja Jej dodatkowo nie podrażniam jak psikam tym Marimerem i odciągam no ale słysze, że coś jest w tym nosku:/
Moja też marudna. Nie wiem czy to nie ten skok rozwojowy u nas. Ale kto to wie, bo i brzuszek może dokuczać. Albo jedno i drugie :/

U małej w nosku ciągle coś furkocze. Po dłuższym spaniu mocniej i po płaczu też. Psikam wodą morską i odciągam, ale mam wrażenie że nie wszystko wychodzi i gdzieś głębiej siedzi Katar jest przezroczysty cały czas na szczęście.
Dzisiaj popołudniu spróbuję nas wbić do pediatry, bo wolę przed weekendem się upewnić czy z małą ok osłuchowo, a młody też pójdzie, bo paskudnie zaczął kaszleć znowu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości