Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 11:55   #1921
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Karuzela
My mamy Canpol Babies Piraci. Bardzo mi się wizualnie podobała i moja mama ją kupiła Mikołajowi jak się urodził. Muzyczka standardowa jak w zabawkach dziecięcych, szkoda, że nie piracka jakaś ciut głośna, ale zdarzyło mu się zasnąć przy niej. Teraz bawi się tymi maskotkami samymi. Mnie do niej przekonały kolory, bo nie chciałam jakiś pastelowych. No i miałam początkowo bzika na punkcie motywu pirackiego i marynarskiego

Przybornik
Też mieliśmy i dopóki korzystaliśmy z przewijaka nakładanego na łóżeczko bardzo nam się przydał. Teraz nie korzystamy, bo Mikołaj ze 12 kg już waży i go przewijam na łóżku, a potrzebne przybory trzymam na komodzie Przy drugim dziecku też na pewno będę korzystać z przybornika :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:57   #1922
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny ja nadal wymiotuje na potęgę.
Dzisiaj to przeszłam samą siebie, obudziłam się w nocy, bo tak mnie brzuch bolał, że to dramat i co i jak przytuliłam się do kibla to spędziłam tam 40 min.

MAM DOŚĆ!!!!!!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:05   #1923
patryska0804
Zadomowienie

A u nas jest problem z pokojami. . Mamy 3 pokoje. . W jednym tz ma biuro wiec zostają nam dwa w jednym jest graciarnia a w drugim salon ale też w nim śpimy bo tz twierdzi ze on bez tv nie zaśnie... i teraz mam dylemat czy pójść do tego drugiego pokoju zrobić sypialnie ( jest w nim łóżko komoda i szafa) i wstawić łóżeczko i rzeczy dla dziecka i tz kupić tv czy postawić łóżeczko w salonie gdzie cały czas w nim siedzimy (nawet jemy bo tz nie potrafi jeść w kuchni)..

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jak to u was wygląda?

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:08   #1924
AsiaPo
Mama Land

Madzia: U mnie ostatnio mięso jest bebe, więc może faktycznie zrobię hot doga z surówką? Super patent, choć ja zawsze robiłam bagieta+parówka+ketchup i musztarda.
Co do chleba: wszelkie zdrowe są na mojej czarnej liście. Ziarniste, z ciemnego pieczywa, orkiszowe... Jestem w stanie tolerować wyłącznie białe i to najlepiej pszenne

Kejka: U nas działają wspomnienia z pierwszej nocy (właśnie wczoraj testowane ), ale przyjemności z tego nie mam zbyt wielkiej. I za każdym razem w trakcie gdy pomyślę, że wcale nie jest super, to muszę sama z sobą negocjować, że to tylko kwestia nastawienia No i są momenty, że jest dobrze Więc gorsze od nieudanej próby (przynajmniej TŻ zaspokojony ) jest nie podejmowanie wysiłku (przynajmniej w moim odczuciu).

Polinezyjka: Haha, w momencie czytania, że gotujesz jajka pomyślałam: A kiedy ona ten mocz zaniosła?

Mój wczorajszy hit: Robiłam siusiu, po zakończonej akcji, wiadomo, myję ręce i wtedy znów zachciało mi się siku
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:08   #1925
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kabriela kurczę ile to sie juz ciągnie biedna masz jakies nawadniajace produkty z mineralami?

Patryska no my mamy dwa pokoje, jeden z aneksem kuchennym a drugi ciupenki i miesci sie tam wielka szafa, lóżko rozkladane i łóżeczko dla dziecka. Potem się przeniesiemy do dużego pokoju a maluch bedzie miał swój. Ale na ten moment chce spac w pokoju z dzieckiem.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:15   #1926
AsiaPo
Mama Land

Polinezyjka znalazłam coś dla Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka owoc.jpg (46,3 KB, 19 załadowań)
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:15   #1927
Polinezyjka
Zakorzenienie

Asia hihi no ja jeszcze wtedy na to nie wpadłam dopiero jak zalalam herbacie

Ahaha i dobra akcja z siusianiem mam podobne:

Leze zakopana wygodnie pod kocykiem, no to siusiu trzeba iść. Wiec nastawiam wode na herbatę , szybko kicam siusiu, wracam, i zakopuje sie w koc, nakladam grube skarpety klade laptopa na kolana, mąż podaje mi koja herbatę i siedzę zadowolona a tu BUM znów musze bardzo siku!! A tak dobrze się juz ulozylam

Ja podejrzewam ze maluch musi mi jakos pacnąć w pęcherz, no bo jak to inaczej wytłumaczyć ze tal nagle chce mi się i pęcherz pełny hehe
21 tc córeczka
Stary 2015-11-13, 12:18   #1928
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Az sie zalogowalam na kompie :d

O jesuniu maj got! Oszalalabym ze szczescia jakby ktos takie przede mna postawil
Asia jak mi sie bedzie snila choinka z owocow to wiem przez kogo hehehhe

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

od razu sie cofnelam bo pamietam ze cos wrzucalyscie
Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Dołączam moje skromne zakupy i brzuszek
Fajen te biale ! a Brzusio juz piekny! <3

Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Od tego siedzenia w domu i podglądania waszych dzieł i ja zaczelam wymyślam nowe rzeczy nie mam maszyny do szycia więc pozostają mi robótki ręczne teraz zmajstrowalam pompony tiulowe i taką zawieszkę z filcu ozdobnego dla mojej dzidzi
Jaaaaa ale zdolniacha! bosko to wyglada!!!!
21 tc córeczka
Stary 2015-11-13, 12:18   #1929
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
A u nas jest problem z pokojami. . Mamy 3 pokoje. . W jednym tz ma biuro wiec zostają nam dwa w jednym jest graciarnia a w drugim salon ale też w nim śpimy bo tz twierdzi ze on bez tv nie zaśnie... i teraz mam dylemat czy pójść do tego drugiego pokoju zrobić sypialnie ( jest w nim łóżko komoda i szafa) i wstawić łóżeczko i rzeczy dla dziecka i tz kupić tv czy postawić łóżeczko w salonie gdzie cały czas w nim siedzimy (nawet jemy bo tz nie potrafi jeść w kuchni)..Jak to u was wygląda?
U nas jest tak samo. Śpimy w salonie, mamy jeden pokój tzw. komputerowy i z niego nie zrezygnujemy za żadne skarby świata i graciarnię, gdzie robimy pokój dla dziecka. Na początku łóżeczko wstawimy do nas do salonu, a jak się dzieć ogarnie, to pójdzie do swojego pokoju. Nam sypialnia nie jest do szczęścia potrzebna, znacznie potrzebniejszy jest komputerowy, gdzie spędzamy większość czasu. Tam też mam dużą szafę w zabudowie.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzisiaj to przeszłam samą siebie, obudziłam się w nocy, bo tak mnie brzuch bolał, że to dramat i co i jak przytuliłam się do kibla to spędziłam tam 40 min.
MAM DOŚĆ!!!!!!!!!
o kurcze współczuję biedna ty
madzia tak opisałaś tego hot doga, że mi narobiłaś ochoty! dawniej zdarzało mi się robić podobne, tylko ciężko utrafić w odpowiednio dużą bagietkę
Co do seksu, to nasz ostatni był taki fajny, że ciągle mi się chce jak chłop wróci jutro to go zmolestuję. Chyba większości z nas libido poleciało w dół, mnie również. Nic na siłę, jeśli się nie chce, bo przyjemności z tego żadnej... Ale warto spróbować

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:23   #1930
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ostatnio rzadko się odzywam ale wpadłam w szał sprzątania. Ostatnio wszystkie okna umylam. Dzisiaj szorowalam płytki a w zasadzie fugi na kolanach fakt białe płytki to wymagają tego czasem. Nie robilam tego chyba ponad dwa lata :P ostatnio dwa dni przed porodem córki.

Jeszcze musze schody umyć tak porządnie. Jutro czyszcze dywany

Maz będzie zachwycony ale boję się ze pomyśli ze się gdzieś w głowę uderzyłam :P co mi tsk odbiło. Bo ja nigdy z porządkiem nie przesadzalam.
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:24   #1931
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Kejka: U nas działają wspomnienia z pierwszej nocy (właśnie wczoraj testowane ), ale przyjemności z tego nie mam zbyt wielkiej. I za każdym razem w trakcie gdy pomyślę, że wcale nie jest super, to muszę sama z sobą negocjować, że to tylko kwestia nastawienia No i są momenty, że jest dobrze Więc gorsze od nieudanej próby (przynajmniej TŻ zaspokojony ) jest nie podejmowanie wysiłku (przynajmniej w moim odczuciu).
U nas to jest tak, że ani ja ani R. nie pamiętamy "pierwszej nocy", bo jako taka miała miejsce dosyć późno. My się spotykaliśmy w połowie drogi do siebie, w samochodzie i jak to wspominam to mnie śmiech ogarnia, że tak mało człowiekowi do szczęścia było trzeba Niewygoda, ukrywanie się, ciemność... fajnie tak powspominać ale teraz jestem zwolenniczką tego, że gra wstępna jest ważna.. No i nie przekonuje mnie totalnie to, że mąż jest zaspokojony, a ja...a co tam...mogę nie być?? Satysfakcję da mi tylko zaspokojenie obu stron, bo w innym przypadku czuję się jeszcze gorzej niż jak jest totalny brak seksu...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:31   #1932
patryska0804
Zadomowienie

Velika i ja podejrzewam ze i u nas tak będzie z pokoju biurowego tez nie zrezygnujemy bo mąż jest kamerzysta wiec wszystkie sprzęty w nim stoją a graciarnie czas ogarnąć tylko będziemy musieli zmniejszyć odwiedziny bo jak znajomi wracają ze studiów to wszyscy u nas się zbierają wiec trochę się to skróci i zaoszczedze na tv

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:32   #1933
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
A u nas jest problem z pokojami. . Mamy 3 pokoje. . W jednym tz ma biuro wiec zostają nam dwa w jednym jest graciarnia a w drugim salon ale też w nim śpimy bo tz twierdzi ze on bez tv nie zaśnie... i teraz mam dylemat czy pójść do tego drugiego pokoju zrobić sypialnie ( jest w nim łóżko komoda i szafa) i wstawić łóżeczko i rzeczy dla dziecka i tz kupić tv czy postawić łóżeczko w salonie gdzie cały czas w nim siedzimy (nawet jemy bo tz nie potrafi jeść w kuchni)..

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jak to u was wygląda?

My mamy 2 pokoje. Duży salon i mały pokój, który początkowo był naszą sypialnią. Gdy Mikołaj miał jakoś pół roku to przenieśliśmy się spać do salonu. Teraz myślę, że kupimy kołyskę i będzie stała w salonie, gdzie śpimy. Jak Mikołaj skończy 1,5 roku to myślę żeby go przenieść do dziecięcego łóżka i wtedy łóżeczko nam się zwolni. Ale czy będą później spać razem w pokoju to nie wiem. Zależy czy drugi synek będzie nam przesypiał całe noce. Mikołaj od 3 miesiąca nam już przesypiał całą noc, tzn. budził się koło 5 i koniec, teraz już jest ciut lepiej i później się budzi : No i on już wtedy był całkowicie na mm. Z drugim dzieckiem to chyba nam wszystko wyjdzie w praniu I zobaczymy jak z karmieniem, bo jakby był na piersi to bym chyba wolała żeby był bliżej, jakby się w nocy budził na mleko

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:10   #1934
MiniMonix
Zakorzenienie

My mamy jeden duży pokój, gdzie mamy cześć sypialną i salonową. Po jednej stronie jest szafa, biurko z komputerem i nasze łoże, a po drugiej tv, szafki i kanapa. W przyszłości zmienię ją na szary narożnik bo nie pasuje do niczego teraz :p a drugi pokoik mniejszy, ale meblościanka, łóżko i biurko dla dziecka na spokojnie się zmieści. Do tego kuchnia przerobiona ze strychu, łazienka i osobna toaleta. Jest ok. Chciałabym ruszyć z budową domu, ale nie ma na to szans

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:12   #1935
gosiulka22
Wtajemniczenie

Libido

U mnie jest wysokie gdzieś od tygodnia w zeszly wekend zmolestowalam męża w piątek, sobotę i nawet w niedziele :P mąż byl prze szczęśliwy pojechał do pracy to nawet w poniedziałek jak dzwonił to wspominał wekend dzisiaj przyjeżdża to zobaczymy jak to będzie
Stary 2015-11-13, 13:17   #1936
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:

Jak to u was wygląda?
My mamy salon, sypialnie i taki maly pokoik bez okna (niby garderoba), w ktorym zamierzamy zrobic kacik malucha. Wiadomo, taki malec czasu nie spedza w pokoju i tak, poza spaniem wiec raczej brak okna nie powinien przeszkadzac, a drzwi beda zawsze otwarte wiec z wentylacja tez nie ma problemu. Tak to wyglada (nie wiem tylko czemu w sypialni jest wanna ):
http://media.rightmove.co.uk/36k/355...LP_00_0000.jpg
Na poczatku chcemy kosz Mojzesza do nas do sypialni, a potem jak dziecko bedzie wieksze to wypad do siebie Ja bym nie zrezygnowala z sypialni raczej, dziwnie by mi bylo spac w salonie
Cytat:
Ruchy
Ja zaczelam wlasnie 20 tydz i jakos od dwóch tyg. czuje już ruchy.. na początku nie bylam pewna czy to ruchy dziecka ale teraz jak wiezorami i nad ranem zaczyna się wiercić to mam już pewność

Od tego siedzenia w domu i podglądania waszych dzieł i ja zaczelam wymyślam nowe rzeczy nie mam maszyny do szycia więc pozostają mi robótki ręczne teraz zmajstrowalam pompony tiulowe i taką zawieszkę z filcu ozdobnego dla mojej dzidzi
Ale piekne Czym wypchalas ta chmurke? Pytam bo tez planuje cos takiego machnac
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:45   #1937
MaLoS
Rozeznanie

Cześć Mamusie melduje się po wakacjach i za diabła nie dam rady nadrobić ponad 30 stron, które naprodukowałyście

Dziś wchodzę w 20 tydzień, a w zeszłym tyg we Włoszech poczułam Synka pierwszy raz właściwie w samolocie, wiec kto wie, może pilot będzie

Mam nadzieje, ze wszystkie macie się dobrze!!!

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:45   #1938
gosiulka22
Wtajemniczenie

Karuzela

My mamy z Fisher Price zwierzątka jak dla mnie super jest. Nakrecana wiec duży plus bo nie trzeba tyle tych baterii kupować. Dobrze wykonana solidna moje dziecko było średnio nią zainteresowane ale to ze względu na to ze ona w pierwszych miesiącach tylko interesowała sie płaczem ale jsk pozyczylam siostrze dla synka to podobno u nivh byl hit także widocznie sa dzieci które się potrafią na tym skupić
Stary 2015-11-13, 13:46   #1939
Agnessssa
Rozeznanie

My mamy kawalerkę jak na razie, nie jest nasza tylko rodziców tż, ale nam ją sami wyremontowali i możemy mieszkać ile chcemy, zawsze to lepsze niż wynajem, planujemy tutaj zostać jeszcze 2, góra 3 lata i budujemy dom, bądź kupujemy mieszkanie, ale nie mniejsze niż 60m2, ale to się zobaczy.

Mamy duży pokój z wnęką, gdzie stoi nasze łoże, a obok jest idealne miesjce na łóżeczko. Zresztą jak kupowaliśmy komody to wyliczaliśmy tak aby zmieściło się jeszcze łóżeczko. Pokój ma w granicach 20m2 także jest spory Miejsca o dziwo jest sporo. Mamy dużą szafę i 2 spore komody plus szafa na ubrania przy wejściu. Od roku polujemy na jakąś ławę/mniejszy stół ale nic nie ma i mamy ławę z lat 70 tych Z jednym dzieckiem spokojnie się zmieścimy

Chcieliśmy mieć drugie za jakieś 2-3 lata tak żeby mniej więcej już coś było zaczęte albo z mieszkaniem, albo z budową.

W ogóle podnoszą od 2016roku wkład własny do kredytu do 15%, dajmy, że mamy jakieś 25% więc się zmieścimy spokojnie, ale dużo ludzi nie będzie miało tego wkładu :/ I tak młodzi nie mają szans na kredyt bo skąd mają wziąć te 40-50tys na start? Chyba, że rodzice są nadziani
Stary 2015-11-13, 13:57   #1940
Polinezyjka
Zakorzenienie

Malos !!! Uaaaa ale cudne wieści fajnei ze wypoczęliście! Prosze o więcej historii z wyjazdu
21 tc córeczka
Stary 2015-11-13, 13:59   #1941
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
W ogóle podnoszą od 2016roku wkład własny do kredytu do 15%, dajmy, że mamy jakieś 25% więc się zmieścimy spokojnie, ale dużo ludzi nie będzie miało tego wkładu :/ I tak młodzi nie mają szans na kredyt bo skąd mają wziąć te 40-50tys na start? Chyba, że rodzice są nadziani
Przeważnie rozwiązuje się ten problem pożyczką na wkład własny np 6-12 mcy przed wzięciem kredytu na zakup lub budowę. Można to też zrobić miesiąc przed..żaden problem o ile się w miarę zarabia. Chodzi tu o zdolność kredytową, nie jest to problemem jeśli się nie zarabia najniższej krajowej we dwoje. Poza tym, każdy bank ma swoje obwarowania i nie musi to oznaczać w każdym 15% wkładu własnego. Warto porównywać oferty, bo może się okazać, że mimo wpisanego "koniecznego wkładu własnego" wcale go nie musisz posiadać- wtedy można skorzystać z tzw. ubezpieczenia brakującego wkładu własnego. U nas w firmie to był koszt raz na 4 lata, aż z kapitału odejdzie Ci kwota która miała być Twoim wkładem własnym. Koszt średni (ale masz 4 lata na uzbieranie konkretnej kwoty), ale daje możliwość rozpoczęcia starań o własne "M", kiedy nie ma się szans na zgromadzenie takich środków

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-11-13 o 14:05
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:23   #1942
Smarrita
Wtajemniczenie

Kruzela- dostałam od siostry przy pierwszje córce z Fisher price z misiami i projektorem. Fajna była bo obsługiwana również z pilota i nie trzeba było dupy ruszac ;p

przybornika nigdy nie miałam,. nie podoba mi się jak jest zawieszony na łóżeczku.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:30   #1943
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kalpana Ty będziesz w Krk rodzic?
Mam blisko szpital, w którym pracuje mój gin. Do Krakowa mam godzinę drogi, a tu 15 min, a w razie czego jeszcze mniej.
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Dużo zależy od czasu urodzenia łożyska, do wydobycia dziecka. Ciężko mi teraz określić, ale coś się zadziało niefajnego skoro przewieźli noworodka do innego szpitala A ona wiedziała wcześniej o przodującym łożysku czy okazało się podczas porodu?

Ja obkładam się małymi jaśkami na noc. Jeden między nogi, drugi pod piersi żebym się na brzuch nie przekręcała za bardzo, trzeci w kostki. No masakra po prostu. Teściowa mi podobno szyje coś a'la cebuszkę. Zobaczymy jak wyjdzie..
Nie mam pojęcia czy wiedziała Ale sytuacja przykra
Cytat:
Ja tez juz na sto procent czuje ze to dzieciak ostatnio mąż licytowal samochody i wyobraźcie sobie ze jak mi jeden pokazał to Domi zaczął tak kopać ze mowie dawaj rękę na brzuch tz położył i poczuł pierwszy raz małego oczywiście było pytanie "to ty tak robisz czy ja naprawdę czuje małego "
Chyba mu się spodobał
Cytat:
Polinezyjka no też tak stwierdziliśmy i tz zalicytowal ale niestety nie udało się akurat tego wygrać. .
Musicie szukać takiego jak tamten

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2015-11-13 o 14:59
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:50   #1944
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dzisiaj w pepco udalo mi sie cos upolować, w lumpku tez cos znalazlam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151113_001.jpg (97,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151113_002.jpg (76,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-11-13, 15:02   #1945
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

karuzela: mi bardzo podobaja sie te z fisher price z projektorem,
chmurka z ozdobnego filcu jest bajeczna, tez może pomysle o czyms takim, może tez słuzyc jako karuzela do łózeczka/wózka
pokoik dla małego: my własnie jestesmy na etapie tworzenia szafy komandor do pokoiku, takze nie bede miala zadnych komod tylko szuflady w tej szafie, ale mysle ze przybornik do lozeczka tez sie przyda. Oczywiscie dzisiaj zabłysnelam kalafiorem ciążowym.. wczoraj pół dnia czekałam az dowiozą nam płyty na szafe komandor która montuje mój maz, żeby jechac z kawałkiem płyty i dobrac pod kolor obrzeza, a dzis pojechałam i nic ze soba nie zabralam w dodatku kupiłam obrzeża bez kleju i zaczełam to przyklejac na żelazko i wszystko sie stopiło
seks: ja jestem od 2 tygodni na luteinie, nie mam w ogole checi ani możliwosci, mąż jakos specjalnie nie nalega, ale staram sie co jakis czas mu dogodzic smieszy mnie jak sie budzi i z rana juz zaczyna sie ocierac

Edytowane przez tabaska25
Czas edycji: 2015-11-13 o 15:05
tabaska25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 15:26   #1946
HappyGirl888
Raczkowanie

Chmurka z filcu
Miałam taką starą poduszkę z ikei i z niej wyjęłam środek i poupychalam do tej chmurki i pozostałych rzeczy a potem zaszyłam
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 15:42   #1947
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

MAM DOŚĆ!!!!!!!!!
podobno do 19-20tc powinno to przejsc... jesli dalej nie poprawi sie nic a nic, to sprobuj moze zrobic test na witamine b6 i b12 - jesli je przyjmujesz, to tez nic nie znaczy jeszcze... przyjaciolka mi ostatnio pisala, ze jej znajoma wymiotowala tak dlugo i intensywnie w ciazy i nic nie pomagalo, i okazalo sie, ze ona witaminy b12 nie wchlania - ma jakies zaburzone wchlanianie i po prostu ile by tych suplementow nie brala, to nici z tego... i dostawala cos specjalnego w zastrzykach z ta witamina i przestala rzygac mi ona to opowiadala, zeby mi pomoc, ale ja wykluczylam u siebie to jako przyczyne, bo po prostu czulam, ze naleze do tych, ktore rzygaja nie w pierwszym trymestrze a w pierwszej polowie ciazy ale pomyslalam, ze warto takie tropy rozpowszechniac, bo wiele kobiet rzyga przez cala ciaze i bidne sil na nic nie maja... jesli uda sie jakos temu zapobiec, to trza probowac!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 15:55   #1948
GGI
Zakorzenienie

Kabriela naprawdę Ci współczuje z tymi wymiotami

Takaska cudne łowy
Ja już nic nie kupuje mam już cała wyprawkę dla dziecka.....

Malos Witamy Cię... Dobry chumor promienieje na forum od Ciebie,

Seks u mnie tragedia Itrymest Dr zabronił współżyć więc nie było nalegania z obu stron po 3 miesiącach pozwolenie od Dr była 1 próba ale tyle stresu i nerwów że daliśmy sobie spokój z mężem. Po za tym ja nadal nie mam ochoty , więc żyjemy w celibacie.
Stary 2015-11-13, 16:21   #1949
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w pepco udalo mi sie cos upolować, w lumpku tez cos znalazlam
Też mam te pomarańczowe z pepco

pokój
My mamy 2 pokoje i planuje aby dziecko było z nami w tym co śpimy, bedziemy tu (czyli na stancji) do przyszłego roku mysle że max do wakacji i przeprowadzamy sie do naszego domu i tam narazie tylko dół będzie wykończony czyli duzy salon, kuchnia, łazienka, wc i bedziemy wszyscy razem w salonie spać tzn dzieć w swoim łóżeczku oczywiście a z czasem wykończymy pokoje na górze i będe chciała tam potomka wyeksmitować

seks

no tez kiepsko, ostatnio podjeliśmy próbe po jakichs 2 tyg i mi tak dziwnie było tzn czułam jak wszystko w brzuchu mi sie rusza. jakbym miała tam wypełniony czym balon który tak się rusza i trzesie, dziwne uczucie.

Poduszka
Co myslicie o tej: http://www.pippin.pl/pl_PL/p/MOTHERH...-Classics/4736 znajoma miała taka i była zadowolona.

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2015-11-13 o 16:52
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:52   #1950
gosiaczek071
Zakorzenienie

yo!
Dzięki za zyczenia zdrowka dla Kuby. Nie wiem w sumie co z nim lekarka powiedizlaa,, ze osluchowo jst ok... ale on kaszle jak szalony. Dalam mu syropy, ogladal bajke ale chyba spi bo cicho jest, zaraz zajrze. Lipa troche, bo dzis sama jestem i musze jezszcze po Hanie na basen jechac... a tzk go budzic, bez sensu. Napilke nie poszedl, stwierdxil ze "jest wycerpany"

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
😲 ja też dzisiaj 21 tydzień! Jak to leci 😁
Generalnie mnie bolą cały czas sutki, a jak dotknę to masakra, i chyba muszę już wkładki laktacyjne kupić bo się zdarzają przecieki 😜 a wczoraj mnie ta prawa pierś bolała tak jakby w środku i czytałam, że mógł się kanalik mleczny jakiś zapchać i dlatego mnie boli ten węzeł chłonny Jak mi nie przejdzie to do lekarza się wybiorę po weekendzie 😜
a to w szoku jeste, juz ktoras z was pisala o przeciekach z cycow... a NIC! kompletnie... jedynie mnie bolą, ale to cale cycki.

Cytat:
Ruchy
Ja zaczelam wlasnie 20 tydz i jakos od dwóch tyg. czuje już ruchy.. na początku nie bylam pewna czy to ruchy dziecka ale teraz jak wiezorami i nad ranem zaczyna się wiercić to mam już pewność

piekne pompony jak sie je robi? to miękki tiul? jaki kupić dokłądnie i ile na taki jeden pompon

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Właśnie też myślałam o tym przodującym łożysku. Ciekawe co z maluszkiem W czwartek mam wizytę u gina to zapytam, bo była też jego pacjentką. Trochę mnie teraz strach obleciał, bo chodzę do tego samego gina i w tym samym szpitalu będę rodzić...
Mnie też Mąż służył za cebuszkę, jak jeszcze był w polsce. Oplatałam go nogami, a on się biedny nie mógł ruszyć
Co do seksu, to może jakiś romantyczny nastrój, świece, romantyczno-erotyczny film i Cię najdzie ochota?

Wow, boskie

MiniMonix myślisz że mogło dojść do niedotlenienia i dlatego odwieźli małego do innego szpitala?

Jaką będziecie kupować karuzelę do łóżeczka?
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
madzia2409 u mnie domowe hot-dogi przed ciążą to było must have 2 razy w miesiącu pycha teraz mnie odrzucają fast foody...

nie działa...

Kalpana oboje nie lubimy romentycznych filmów, a na myśl o zabarwieniu erotycznym...oj nie, -1000 pkt do libido...chociaż nie wiem, czy można mieć jeszcze mniejsze...

Karuzela nie planuję póki co, bo mało jest takich co spełniają moje kryteria czyli 3 kolory: czarny, biały i czerwony/ew. zielony. Poza tym dla noworodka to chyba zbędne, może jak mały będzie miał 2-3 miesiące i będzie potrzebował takiego bodźca to zakupię.

Z tym sexem to jest taki problem, że ja bym chciała...ale totalnie nie mogę się wkręcić. A jak się nie wkręce to zrobię to byle było...a tego nie chcę... Nie wiem, moze jak dziś wrócimy od rodziców z obiadu to zakaz tv, internetu i pozapalam swiece... zeby było nastrojowo...zeby pogadac. Może to coś da....
Ostatnio się kąpałam i mąż przyszedł do łazienki, wlazł mi do wanny i chciał byc romantyczny..masował mi plecy itp...i co...NIC co by mnie zadowoliło. Nie powiem, odwdzięczyłam mu się za masaż i to odprężenie...ale to nadal nie jest sex...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

a jak już jesteśmy przy akcesoriach..
to czy któraś z Was miała "przybornik" taki co wisi przy łóżeczku?
spisuje to się, czy zbędna rzecz?
KARUZELA
ja mialam poprzedmio rainforest z fisher price a z Hanią tez FP ale z taka muzyczką bethovena. Teraz tez kupie od razu i pewnie tez FP, ale poszukam uzywanej

PRZYBORNIK
ja bede miec komode i ten sloik do przewijania z polkami i szufladami, co kiedys link z ikei wkeljałam. Jeszcze do przedwcoraj chcialam szyc taki przybrnik, ale doszlam do wniosku, ze to kurzołap i bez sensu. Fajne są takie plastikowe pudelka z Ikei, ktore sie zawiesza koło łożeczka na przykłąd/ Jak ktos nie ma miejsca albo szafki w pokoju, to mozna zrobić tak: Na łożeczo dac przewijak (one maja takie blokady, zeby z lozeczka nie spadly) i z lewej strony powiedzmy dac te pojemniki (wkleje link) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

Cytat:

MAM DOŚĆ!!!!!!!!!
jezusienku, biedna

Cytat:

Jak to u was wygląda?
Cytat:
ja tez bym pochlonela taka choinke

POKOIK
u nas bedzie maluch miał swój. Ewentualnie na te pierwsze tygodnie bedzie w koszu mojżesza pozyczonym. ale potem out do siebie

SEX
u nas jak u wiekszosci... mąż dzielnie znosi, ale szkoda mi go... musze sie troche pozmuszac...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości