Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 15:59   #2761
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moderna ja sobie doskonale zdaje sprawe ze dziecko lezace, siedzace inaczej sie ubiera wszak debilem nie jestem zapytalam bo od kilku tygodni dziecka w dzinsowce nie widzialam. Fakt wychodze/my i wracam/my o innych godzinach i ja tez jestem typ goniacy bo biegiem z jednego miejsca w drugie i jeszcze z torbami i mi jest zimno w kurtce wiatroszczelnej bluzie i swetrze, to moje zdziwienie moze byc zrozumiale.

Malpka moge na fb wrxuc
hehe no pewnie, ze nie, to nie byl przytyk
Tyle ze raczej nie da sie ustalic, czy dziecko jest przegrzane czy nie, bo na to wplywa wiele roznych czynnikow - mysle, ze ty jako mama wiesz to najlepiej, jezeli Emilka nie jest czerwona, zdyszana, nie zali sie, ze jej goraco czy spocona to chyba jest ok

Mi czasami tez zdarzaja sie watpliwosci, ale chyba dopoki dziecko samo nie bedzie o sobie stanowic, to bedziemy sie dreczyc, czy oby jest na pewno ok

Mnie razi tylko kontrast o jakim pisala BYou, mama w ramonesce a dziecko w puchowce (ja raczej trzymam tez jednej zasady, bo ja zmarzluch jestem i jak mi jest jednak goraco i zdejmuje czapke, to dziecku tez )

wrzuc na FB
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:18   #2762
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Ja mam czesto watpliwosci bo generalnie jako maluch Emila cieplolubna byla, teraz mi chlodno a Emila za cholere sie nie ubierze wiec mniemam ze jej cieplo, spi w koszulce i spodenkach odkryta a ja zakryta po uszy, wiec czy jej sie nie odmienilo nie wiem. A pogoda hest dupiasta, wczoraj przed 5 rano bylo cieplutenko, wychodzilam z pracy cieplo, a za pol godz zimny wiatr.

Mnie bardziej niz ramoneski intryguje taki typ bluzka na ramiaczkach a dziecko bluza koc i oslonka
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:23   #2763
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Malpeczko! Ty Grubasie (hehhhhhhhh.... z nad pysznego ciacha )
:
a óż to za pyszne ciastko masz mów szybko bo odchudzać się będę dopiero od stycznia

Cytat:
Panika- nie umiem pisac na bialo na telefonie wiec PROSZE nie czytaj.

Moderna ja sobie doskonale zdaje sprawe ze dziecko lezace, siedzace inaczej sie ubiera wszak debilem nie jestem zapytalam bo od kilku tygodni dziecka w dzinsowce nie widzialam. Fakt wychodze/my i wracam/my o innych godzinach i ja tez jestem typ goniacy bo biegiem z jednego miejsca w drugie i jeszcze z torbami i mi jest zimno w kurtce wiatroszczelnej bluzie i swetrze, to moje zdziwienie moze byc zrozumiale.

Malpka moge na fb wrxucic na grupe, pasuje?
e
może być dzięki

ja też zmarźluch
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:37   #2764
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie dobijajcie mnie juz rosi:rosi:rosi:rosi:
mam jazdy z ubieraniem (Olki, Michal na szczescie daje jasne komunikaty ), a teraz beda jeszcze wieksze

love?

w ogóle miałam Cie zapytac, jak bylas, o 'zapis konstrukcji' w kwestii takiej mianowicie: trza mi wymyslic obrecz dla skarpetek/butow dla Oli. kupilam rzep z klejem, ale nie mam pomyslu jak to zrobic

Malpeczko! Ty Grubasie : (hehhhhhhhh.... z nad pysznego ciacha )

Oglaszam, że opaska z kwiatkiem działa tylko uskuteczniana nie jak wczoraj na Ordonkę, a na małego Górnika- kwiatek centralnie na srodku czoła i usłyszałam dzis: "Jaka śliczna Pyzunia"
To love to takie ze póki co to dziewczynki zaczepiaja jego z tego co wiem. Raz widziałam jak jedna rzuciła mu się na szyję i wciągnęła go do sali. A ta Amelka podobno bawi się samochodami i pociągami.

Ewcia ma czapkę z duzym kwiatkiem z boku głowy, do tego kurtkę po J. i wraz jest chłopcem.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Ja mam czesto watpliwosci bo generalnie jako maluch Emila cieplolubna byla, teraz mi chlodno a Emila za cholere sie nie ubierze wiec mniemam ze jej cieplo, spi w koszulce i spodenkach odkryta a ja zakryta po uszy, wiec czy jej sie nie odmienilo nie wiem. A pogoda hest dupiasta, wczoraj przed 5 rano bylo cieplutenko, wychodzilam z pracy cieplo, a za pol godz zimny wiatr.

Mnie bardziej niz ramoneski intryguje taki typ bluzka na ramiaczkach a dziecko bluza koc i oslonka
Też się wczoraj nacielam na pogodę. Doprowadziłam J. do przedszkola, ciepło było to lżej ubralam siebie i D. i na spacer a tu wiatr, zimno...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:41   #2765
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Despa ja tak mam, ale ja dopiero od jakiś 3 tygodni kurtkę noszę, nie to żebym chciała sensację na ulicy wywoływać, ale mi po prostu gorąco strasznie jest. Siłą rzeczy Z ubrana grubiej

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:30   #2766
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
eee, jak odbieram T. to on na zimowo, a my z Olcia na letniaka

tja....

ona jest traktowana jak "pozny wczesniak" i jest pod kontrola specjalistycznej jednostki.

też tak uwazam, ale duza glowa + zle skrojona duza czapka = nie wyglada bombowo

oooo, pieknie!!!!

T. zawsze snia sie misie. rzadko: krowy z brudnymi pupami

i piekna historia z deska
A czemu te pupy maja brudne? :myśli:
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe no pewnie, ze nie, to nie byl przytyk
Tyle ze raczej nie da sie ustalic, czy dziecko jest przegrzane czy nie, bo na to wplywa wiele roznych czynnikow - mysle, ze ty jako mama wiesz to najlepiej, jezeli Emilka nie jest czerwona, zdyszana, nie zali sie, ze jej goraco czy spocona to chyba jest ok

Mi czasami tez zdarzaja sie watpliwosci, ale chyba dopoki dziecko samo nie bedzie o sobie stanowic, to bedziemy sie dreczyc, czy oby jest na pewno ok

Mnie razi tylko kontrast o jakim pisala BYou, mama w ramonesce a dziecko w puchowce (ja raczej trzymam tez jednej zasady, bo ja zmarzluch jestem i jak mi jest jednak goraco i zdejmuje czapke, to dziecku tez )

wrzuc na FB
Ee to ja nie chadzam w czapce, ale K juz od dawna tak. ogólnie też chyba przegrzewam, chociaz spocony nigdy nie był...Ale czaokę grubszą nosi i kurtkę zimową...mimo, że ostatnio do przedszkola samochodem...Ja zmarźluch i sama babcine metody, ze dziecku musi byc ciepło;p Ale tez bez przesady...w każdym razie zgrzany niogdy nie był
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:04   #2767
Villga
Zadomowienie

Kinga nosi czapkę taką cienką bawelniana. Jedna warstwa cieniutkiej bawełny. W szatni widzę czapki dzieci bo leżą na poleczkach i Kinga ma najciensza. Uważam że na wełniane jeszcze za ciepło jest. Ogólnie wydaje mi się, ze trzeba obserwować dziecko i tyle. Jedne są bardziej cieplolubne, inne- mniej. Ja np.w nocy spie przykryta pod szyję a Kinga cala rozkopana. Nie ma się co sugerować innymi dziećmi.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 18:18   #2768
scarlett26
Zakorzenienie

Ja uważam, że jeszcze w ogóle na czapkę za ciepło, Z czasem jak wieje bardzo to kaptur wkłada, ale nigdy nie mówi, że jej zimno.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-13, 18:53   #2769
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett, ale ja mam na mysli ekstremum- na polu 30 stopni matka rozebrana a dziecko naubierane i pod oslonka
Stary 2015-11-13, 19:05   #2770
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja odkad Twoja córka w upały miała koc, staram się nie oceniać
choć czerwonych na buzi dzieci zwyczajnie mi szkoda....

jakby mi się dzieciak przez rozgolaszenie miał drzeć, to i kożuch przy 40 stopniach bym dała

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a óż to za pyszne ciastko masz mów szybko bo odchudzać się będę dopiero od stycznia

ciasto CHPD gotowe spody do marlenki + masa ze śmietany, mascarpone i śmietany kokosowej.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A czemu te pupy maja brudne? :myśli:
a kiedy widziałaś ostatnio prawdziwą krowę? najczęściej są zafajdane od pupy do racic(kopyt?). a przynajmniej te, które ostatnio w Niepołomicach widział

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Kinga nosi czapkę taką cienką bawelniana. Jedna warstwa cieniutkiej bawełny. W szatni widzę czapki dzieci bo leżą na poleczkach i Kinga ma najciensza.

inna kwestia, że zawsze ma kaptur, więc jakby co, to wkładamy.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ło matko... ale, że co? Żeby jej nie spadały? Masz jakąś wizję?
nie... no, ale potrzebuję czegoś na gwałt

juz Ci lepiej?

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Macie jakieś fajne puzzle po 60 kawałków?
, takie 50tki http://aros.pl/ksiazka/puzzle-3w1-swinka-peppa-trefl są zbyt trudne. tj. potrzebuje nas do pomocy.
choć myślę, że to kwestia wielkości i motywu...

Cytat:
panika to Michas ile maobwod glowy?
52

Cytat:
Panika- nie umiem pisac na bialo na telefonie wiec PROSZE nie czytaj.

akurat przedwczoraj była w parasolce, ale tak to jeździ spacerówką w której mamy zamontowany śpiwór (ona wszystko drze ze stóp, więc ) także nie marznie mimo dżinsówki (włożonej na bodziaka z długim rękawem i bluzę z długim rękawem).

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
uważam, że jeszcze w ogóle na czapkę za ciepło.
no, ale chyba raczej rzadko spacerujecie przed 7mą?
jednak temperatura rano, a w południe dość się różni.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:10   #2771
Villga
Zadomowienie

Pani, u nas też był taki etap, że Kinia skarpety sciagala szybciej niż błyskawica i wtedy tylko rajstopy dawały radę. W domu jak w domu ale na wyjście miałam pewność, ze nie zotanie z golymi stopami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 19:13   #2772
pani22ka
Zakorzenienie

Villga, "etap"? ile trwał?
dajesz nadzieję

Stary 2015-11-13, 19:21   #2773
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Scarlet - ja sama w czapce chodzę.. więc dzieci tym bardziej my często spacerujemy po 16.30 jeśli idziemy wszyscy. A jak tylko z D. w południe to wiadomo że inaczej.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Pani - ja Dominike załatwiam tak ze ani do stóp ani do dłoni nie ma dostępu. Ostatnio po spacerze nie mogła się nacieszyć własnymi paluszkami, tak je gryzla, slinila..
Stary 2015-11-13, 19:24   #2774
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Pani - ja Dominike załatwiam tak ze ani do stóp ani do dłoni nie ma dostępu.
moją tylko śpiwór ciut powstrzymuje. choć w 90% przypadków mam Bosonóżkę. w śpiworze mi nie przeszkadza niech se będzie

Stary 2015-11-13, 19:26   #2775
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Despa, dziekuje. Byłam z Z u lekarza - ma dużo pić, kazał dawać Smecte i Floridral Baby. Dalej lecą kupki takie, że całe ubranie do prania, no ale dziś jednak mniej niż wczoraj (i oby tak do konca dnia pozostało)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:34   #2776
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Despa, dziekuje. Byłam z Z u lekarza - ma dużo pić, kazał dawać Smecte i Floridral Baby. Dalej lecą kupki takie, że całe ubranie do prania, no ale dziś jednak mniej niż wczoraj (i oby tak do konca dnia pozostało)

Ojej niech zdrowieje

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
a ja
ciasto CHPD gotowe spody do marlenki + masa ze śmietany, mascarpone i śmietany kokosowej.
.

Mniam!

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
a ja odkad Twoja córka w upały miała koc, staram się nie oceniać
choć czerwonych na buzi dzieci zwyczajnie mi szkoda....

jakby mi się dzieciak przez rozgolaszenie miał drzeć, to i kożuch przy 40 stopniach bym dała

Stary 2015-11-13, 20:05   #2777
Villga
Zadomowienie

Pani, nie pamiętam, przyznam szczerze. Minęło w każdym razie.

Stary 2015-11-13, 20:22   #2778
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ojej niech zdrowieje
Dziekuje. Chyba ja ją zaraziłam bo przez 2 dni wymiotowałam, bóle stawów, kości, glowy. Mi przeszło a ją zaczeło czyścić
Dziś ma diete, jadła już kleik z musem jagodowym i zrobiłam marchwianke.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:30   #2779
Sorceresss
Wtajemniczenie

Pani, ja na gwałtach się od pewnego czasu nie znam... Myślę i myślę i nie wiem jak Ci pomóc Ale mogłabym coś zazbroić (ponawiam możliwość :P).
Mnie nie lepiej, nie gorzej... więc jakby nie pisać "chuj_owo, ale stabilnie".

Demeter, trzymcie się!

Filip o 7 (a potem 15-16) ubrany jest codziennie tak samo: drechol, krótki rękaw, bluza, kurtka wiatrówka jesienna (taka sportowa -Despa, ta od Ciebie), komin dzianinkowy cienki i cienka czapka albo z dzianiny, albo taka cieniuśka wełna czy co to jest.
Ciężko mi stwierdzić jak on tą czapkę ma w ogóle rano jak jest na zewnątrz bo zaprowadza go tż, a wtedy zawsze Filip ma czapkę tylko na czubku głowy, pozawijaną, uszy na wierzchu... i chodzi taki lumpek

Zamawiałam tż tshirty, matyldo, 2h rozważań czy lepszy musztardowy czy zielony.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:46   #2780
Villga
Zadomowienie

Demeter, zdrówka!

Stary 2015-11-13, 20:50   #2781
Moderna
Zakorzenienie

Sorce uśmiałam sie, dobrze ze stabilnie

I jaki kolor wybrałaś?
Stary 2015-11-13, 21:16   #2782
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Panika ten kocyk to dlugo mi na watrobie siedxial, bo wszedzie musial byc. Dlatego pisze, ze mnie intryguj az tyle warstw

Ja sie nie martwie o Twoja Ole, bo pewnie bylby koncert jakby marzla, tylko o przegrzanie kaszalota mojego.

Demter zdrowia ( p.s nie wiem.czy Wam mowilam- mnie kiedys lekarz ktory robil specjalizacje za granica, powiedzial ze przy jelitowce dieta jest polskim wymyslem. I kazal jesc normalnie- a bylo to wazne bo Oliwii strasznie cukry szalaly- bez smazonego, ale gotowane miesko, ziemniaki, rosolek. Bez warzyw i owocow. Tak na przyszlosc moze sie przyda )

Sorce, Ty wybieralas czy Mario?
Stary 2015-11-13, 22:09   #2783
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

, takie 50tki http://aros.pl/ksiazka/puzzle-3w1-swinka-peppa-trefl są zbyt trudne. tj. potrzebuje nas do pomocy.

właśnie takie jak w linku zakupiłam Małej w ramach prezentu od mikołaja na 6 grudnia. myślę że się będzie cieszyć bo po pierwsze świnka peppa po drugie nowe puzzle a nie te same które ciągle wałkuje, niedawno na strychu znalazłam małe pudełeczko z puzzlami po tż pies pluto 30 elementów i sama układa więc myślę że te 50 za długo nie będą dla niej problemem choć mogę się mylić.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:11   #2784
BYou
MBZ♥

Moderna, Zosia w porządku, dziękuję

Demeter oby Zuu szybko przeszło

Sorce

Klementyna wiem, że nie było do śmiechu ale

Słyszałyście co się dzieje w Paryżu cholerne isis

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:28   #2785
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett, ale ja mam na mysli ekstremum- na polu 30 stopni matka rozebrana a dziecko naubierane i pod oslonka
u mnie i tak rekordy hitów pobiła babka, która mi niemal zrobiła awanturę na sopockim molo, że jak to roczna Z nie ma smoczka?!?!?!? przecież jej w buzię nawieje!!!! ubawiłyście się

Cytat:

no, ale chyba raczej rzadko spacerujecie przed 7mą?
jednak temperatura rano, a w południe dość się różni.
teraz rano to nigdy, ale za to raczej wieczorem TŻ z Z gdzieś idzie, jeśli ja nie wyjdę w ciągu dnia

my mamy takie http://aros.pl/ksiazka/puzzle-60-min...alenstwo-trefl, układa, choć też mam wrażenie, że pewnie kwestia motywu

te wiele w jednym pudełku Z wkurzają, bo nie wszystkie mają znaczki z tyłu do której układanki należą - mamy 2 komplety takie, jedne mają, drugie nie, w tych co nie w końcu sama narysowałam coś na odwrocie

Cytat:
przy jelitowce dieta jest polskim wymyslem. I kazal jesc normalnie- a bylo to wazne bo Oliwii strasznie cukry szalaly- bez smazonego, ale gotowane miesko, ziemniaki, rosolek. Bez warzyw i owocow. Tak na przyszlosc moze sie przyda )
bo jest, tak samo jak dieta matki karmiącej - tylko w PL anatomia i fizjologia działa inaczej niż w reszcie świata i jest jakieś tajemnicze, niezidentyfikowane, bezpośrednie połączenie przewodu pokarmowego matki z sutkiem

przy dużym odwodnieniu są wskazania do odstawienia karmienia na kilka godzin, ale potem normalna dieta, aczkolwiek raczej lekka - taka jak powinna być dziecięca w sumie - rosół nie jest specjalnie zalecany, bo ma strasznie dużo sodu i ściąga wodę do jelita

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
nie, nie słyszałam, zajarałam się info o terapii genowej białaczki, a potem miałam telefon i nic nie wiem

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-13, 22:51   #2786
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wiecie co.. Rozumiem Rb, idee i w ogóle ale jak czytam czasem komentarze na fb to nie wiem skąd się biorą te teorie.. Dziś dowiedziałam się (tak, na fb) że dzieci długo kp nie chorują a te które nie były karmione chorują bo nie miały bliskości a przez to więcej stresu a to sprzyja chorobom i dotyczy również przedszkolaków (to nie przebywanie w 1 sali z grupą dzieci tylko stres i brak bliskości powoduje zarazanie się..) No.. nie wiem.. Co to ma na celu? Wywyzszanie się bo ktoś kp kilka lat? Wytykanie błędów bo ktoś nie karmil? Niby Rb a teorie i podejście do innych z kosmosu.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Puzzle 50 elementów??? Myślałam że to za kilka lat.. My jesteśmy na etapie 3-5... Ale Jakub nie lubi puzzli...
Stary 2015-11-14, 07:12   #2787
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co.. Rozumiem Rb, idee i w ogóle ale jak czytam czasem komentarze na fb to nie wiem skąd się biorą te teorie.. Dziś dowiedziałam się (tak, na fb) że dzieci długo kp nie chorują a te które nie były karmione chorują bo nie miały bliskości a przez to więcej stresu a to sprzyja chorobom i dotyczy również przedszkolaków (to nie przebywanie w 1 sali z grupą dzieci tylko stres i brak bliskości powoduje zarazanie się..) No.. nie wiem.. Co to ma na celu? Wywyzszanie się bo ktoś kp kilka lat? Wytykanie błędów bo ktoś nie karmil? Niby Rb a teorie i podejście do innych z kosmosu
nie czytalam, wiec moge sie mylic, ale to pewnie pojedyncze komentarze?, nie wiazalabym tego z RB - (na offtopowo? tam zauwazylam troche inna forme wypowiedzi, na ogolnym jest bardziej NVC).

KP na pewno wzmacnia odpornosc, zwlaszcza u malenkich dzieci, bo wzmacnia flore jelit, inaczej niz to w przypadku mm. Przy infekcjach zwauwazylam tez zbawienny wplyw kp, kiedy dziecko malo je czy pije, przy jelitowce mialam wrazenie ochrony dziecka, ktore sie nie zarazilo.
Stres na pewno tez ma wplyw na infekcje, bo odpornosc spada.

Ja nadal karmie piersia, i w okresie teraz infekcyjnym jestem spokojna i ciesze sie, ze nadal karmie tak dziecko

Mysle, ze tez duzy wplyw ma to, czy dziecko choruje czy nie - bo jezeli choruje malo czy wcale, to pewnie stad przekonanie, ze cos co robi mama jest sluszne i dziala (kp).

ps. mnie draznia juz czasami komentarze dotyczace zdrowego odzywiania dziecka (przede wszystkim cukier), sa tak nachalne, ze az sie ich czytac nie chce

Zreszta moje poglady sie caly czas zmieniaja, bo inaczej karmilam niemowlaka, inaczej karmie dziecko teraz, inaczej bede za kilka lat - nawyki nawykami, ale dopoki to rodzice nie zmienia swojego planu zywienia, to pozniej to wyjdzie

W sklepach odmawiam karmienia mojego dzeicka lizakami, cukierkami itp. - ale sama czasami daje do przekupstwa, by dziecko wypilo po raz kolejny syrop, czy otworzylo buzie u lekarza - taka patologia

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-14 o 07:39
Stary 2015-11-14, 07:32   #2788
pani22ka
Zakorzenienie

Demeter, BYou, zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Minęło w każdym razie.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Mnie nie lepiej, nie gorzej... więc jakby nie pisać "chuj_owo, ale stabilnie".

Cytat:
sie nie martwie o Twoja Ole, bo pewnie bylby koncert jakby marzla, tylko o przegrzanie kaszalota mojego.
eeee, Emilka za duża i zbyt wygadana. Nie powiedziałaby Ci?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
więc myślę że te 50 za długo nie będą dla niej problemem choć mogę się mylić.
ta 50tka jest o tyle trudna, że ma trudne tło. przynajmniej dla Michała.
tak jak napisałam - dużo zależy co jest na obrazku. Michał by na bank ułożył, gdyby postaci były na całości.

Cytat:
te wiele w jednym pudełku Z wkurzają, bo nie wszystkie mają znaczki z tyłu do której układanki należą - mamy 2 komplety takie, jedne mają, drugie nie, w tych co nie w końcu sama narysowałam coś na odwrocie
też mamy tajne znaki i plastikowe koperty

Cytat:
dzieci długo kp nie chorują a te które nie były karmione chorują bo nie miały bliskości a przez to więcej stresu a to sprzyja chorobom i dotyczy również przedszkolaków (to nie przebywanie w 1 sali z grupą dzieci tylko stres i brak bliskości powoduje zarazanie się..)
:brzyda l:

Cytat:
KP na pewno wzmacnia odpornosc, zwlaszcza u malenkich dzieci, bo wzmacnia flore jelit, inaczej niz to w przypadku mm.
a ja już w to wcale nie wierzę. wcale.
z autopsji... odporność dzieci wzmacnia przebywanie ciągłe z innymi dziećmi (czyt. brutalnie pisząc: muszą się wychorować).

przestałam być ordodoksem kp bardzo żałuję. bo to boli mój mental
teraz tylko wierzę w ekonomiczne oblicze kp

Stary 2015-11-14, 07:48   #2789
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

wlasnie przeczytalam

Panstwo islamskie jest wszedzie, nawet w naszym miescie byl niedawno proces - i sa to ludzie, ktorzy zostali tu wychowani, nie wiadomo co komu w glowie siedzi, mlodzi ludzie nagle rezygnuja ze swojego dotychczasowego zycia by choc przez chwile stac sie terrorysta bohaterem?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:

a ja już w to wcale nie wierzę. wcale.

z autopsji... odporność dzieci wzmacnia przebywanie ciągłe z innymi dziećmi (czyt. brutalnie pisząc: muszą się wychorować).

przestałam być ordodoksem kp bardzo żałuję. bo to boli mój mental

teraz tylko wierzę w ekonomiczne oblicze kp

a ja wierze, bo mleko ma inny sklad, przede wszystkim zasiedla flore bakteryjna jelit, mm to sztuczna martwa mieszanka.

Zreszta ja jestem w tej kwestii ortodoksem
KP to nie 100% bariera chroniąca, ale zwiększa szanse, ze odpornośc jest lepsza - nawet przeciwciała matki, tego nie ma w mm.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-14 o 07:54
Stary 2015-11-14, 08:09   #2790
klementyna1
Zakorzenienie

Pani widuję krowy dośc czesto- K nie przepusci wizyty na wsi bez odwiedzin obory- tylko, zeby były byki! I rzeczywiście często maja brudne szynki- nie sądziłam, ze dzieci zwracaja uwagę na takie rzeczy i je potem analizują- spostrzegawczy Torres

drowia dla wszystkich zakiprawionych- zdrowiejscie!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości