Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 10:21   #1981
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

To widzę, że dzisiaj wszystkie miałyśmy radosne nocki... Ja wstałam o 5:30 i poszłam sobie do kuchni z lapkiem. Rwały mnie nogi, a wtedy muszę chwilę pochodzić, posiedzieć i ewentualnie mogę po jakiejś godzince iść znowu spać. Chwilę po 6:00 przyszedł zaspany TŻ co się dzieje, że mnie w łóżku nie ma. I niby miał wrócić do łóżka, ale zaczęło mu wszystko spływać z nosa do gardła, więc żeby się nie udusić musiał posiedzieć i tym sposobem o 7 piliśmy kawę, bo już oboje nie mogliśmy spać... TŻ pojechał remontować, a ja zabieram się za porządkowanie domu, bo wieczorem wpada znajoma, a potem TŻ z kumplem z remontu i będą pić :/*

*nie przeszkadza mi picie, tylko drażni mnie:
a) whiskey z colą, bo sama bym popiła...
b) dzisiaj wstaliśmy bladym świtem, a jak spotykamy się na nocne posiadówy z tym kumplem (notabene, mój były ) to o 5:30 to my się kładziemy spać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:23   #1982
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
5 książek? Dobra jesteś :-P ja tu ani jednej książki nie mam... jakoś przeżyje.

A zmienić musze . Znaczy nie musze tylko chce . Bo ona przyjmuje tylko w soboty co jest utrudnieniem dla mnie bo teraz ze szpitala dostane l4 ale potem trzeba kombinować bo za tydzień jej nie ma. A l4 i tak dostane do polowy tygodnia i wtedy ciaglosci nie mam. i ciągle w nerwach

Chce zmienić na kogoś dostępnego prze cały tydzień. Wcześniej mi nie przeszkadzało to ale teraz wydaje mi się ze im bliżej końca ciąży tym będę bardziej jej potrzebować a nie chce się ograniczać. Moze głupio myślę , nie wiem.
A L4 na ile po szpitalu dostaniesz?
Bo u mnie też było skomplikowanie, lekarz przyjmuje tylko w poniedziałki. Wychodząc we wtorek ze szpitala dostałam zwolnienie na 30 dni, więc końcówka wypadała mi w czwartek. W międzyczasie byłam na wizycie i powiedział mi, że w kolejny czwartek się po prostu cofnie o te kilka dni, bo ma takie prawo Przemyśl to jeszcze, bo jeśli masz zaufanie do swojej gin to nie wiem czy to ma sens

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:23   #1983
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
5 książek? Dobra jesteś :-P ja tu ani jednej książki nie mam... jakoś przeżyje.

A zmienić musze . Znaczy nie musze tylko chce . Bo ona przyjmuje tylko w soboty co jest utrudnieniem dla mnie bo teraz ze szpitala dostane l4 ale potem trzeba kombinować bo za tydzień jej nie ma. A l4 i tak dostane do polowy tygodnia i wtedy ciaglosci nie mam. i ciągle w nerwach

Chce zmienić na kogoś dostępnego prze cały tydzień. Wcześniej mi nie przeszkadzało to ale teraz wydaje mi się ze im bliżej końca ciąży tym będę bardziej jej potrzebować a nie chce się ograniczać. Moze głupio myślę , nie wiem.
O matko, to co Ty tam robisz bez książek? Ja nawet do poczekalni u lekarza się nie ruszam bez mojego czytnika.
Dostępność lekarza to podstawa w ciąży, moim zdaniem. Mój co prawda przyjmuje tylko w poniedziałki i środy, ale w razie awaryjnej sytuacji mogę podejść do innego lekarza w przychodni i ma całą dokumentację pod ręką.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2015-11-14, 10:27   #1984
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
O matko, to co Ty tam robisz bez książek? Ja nawet do poczekalni u lekarza się nie ruszam bez mojego czytnika.
Dostępność lekarza to podstawa w ciąży, moim zdaniem. Mój co prawda przyjmuje tylko w poniedziałki i środy, ale w razie awaryjnej sytuacji mogę podejść do innego lekarza w przychodni i ma całą dokumentację pod ręką.
Ja tak samo z czytnikiem wszędzie to samo mam jeśli chodzi o przychodnię, w razie "w" mogę jak Ty skorzystać z dostępnych 5ciu. Pozytywna strona chodzenia na NFZ, bo prywatnie rzadko zdarza się (w moim regionie), że kilku przyjmuje w jednym miejscu i jakby co inni mają wgląd w historię ciąży. Raczej są indywidualne praktyki

Mikołaj <3
Stary 2015-11-14, 10:29   #1985
beth007
Zadomowienie

No właśnie okaże się na ile mi dadzą to l4 w szpitalu. Ale tego dowiem się w poniedziałek.
Po prostu boje się tego kombinowania ciągłego... może narazie mnie stres dopadł i dlatego tak myślę. Eh.

Zaufanie. .hm ciężko stwierdzić i nie wiem co myśleć bo przy plamieniu i bólach wysłała mnie do domu. I w sumie dobrze bo nic złego się nie działo z dziećmi ale tu jak usłyszeli ze wcześniej plamilam to mało mnie nie rozszarpali ze nie przyjechałam do szpitala.

Każdy lekarz mówi coś innego i bądź tu mądry :-P

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Właśnie masz taką możliwość a ona w gabinecie jest sama i jak jej nie ma to nie ma i juz... a książek nie mam nie wiem czemu. Jakoś nie pomyślałam. Jedynie laptop i seriale oglądam ale ciągle na nich przysypiam :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:34   #1986
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Ja czuję się dobrze. Nic nie boli. Dzieciom nic nie jest. Ale na obserwacji do poniedziałku mam być. Tylko jak tu wytrzymać :-P
Jedyny plus tego to fakt ze lekarz stwierdził że druga dzidzia to całkiem możliwe ze dziewczynka! Chował się więc nie wiadomo na 100 % ale nadzieja jest . Czekam tylko na potwierdzenie.

I musze mojego gin zmienić koniecznie... teraz tylko szukać na kogo.
Jest tu ktoś z okolic Katowic / sosnowca i może kogoś polecić? ??
Super wiesci Jakos wytrzymasz, masz internet i wizaz
Ja sie witam znad sniadania na uczelni, oby to juz ostatni taki weekend A z tym Paryzem to mam takiego dola... Tyle osob zginelo Maz mowi ze pojedziemy ale ja sama nie wiem, to mial byc taki nasz romantyczny wypad we dwoje, ostatni zanim pojawi sie dziecko. A jak tu byc romantycznym jak chodzisz po ulicach miasta w ktorym tydzien temu zabili tyle niewinnych osob I poza tym boje sie teraz.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:40   #1987
GGI
Zakorzenienie

Justynafli ja bym się chyba do Francji nie odważyła jechać. Kurka co się dzieje na tym świecie, ale poczekajmy i u nas się zacznie jak Ci uchodźcy się zjadą

Salud super że córcia została i jej nic n ie urosło a jaka już duża ale te dzieciaki szybko rosną. Ja też mam nadzieję że w grudniu na wizycie moja córcia zostanie córcią bo wypraka już gotowa a troszkę różu zakupiłam do kontrastu bieli więc lepiej żeby się nic nie zmieniło

kejka ale cudo też mi się maży coś takiego aalbosmyrnięcie chociaż czasami mam wrażenie że coś się dzieje w środku poczym okazuje się że to jelita:

bethoo
super że u Was wszystko dobrze 3-maj cie sie zdrowo oby szybko zleciało do poniedziałku.
Stary 2015-11-14, 10:55   #1988
kajaja
Zadomowienie

Hejka dziewczyny Wam też tak wypadają włosy? No u mnie masakra muszę chyba wybrać się do fryzjera trochę je skrócić.Beth dasz radę
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2015-11-14 o 10:56
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:04   #1989
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Justynafli ja bym się chyba do Francji nie odważyła jechać. Kurka co się dzieje na tym świecie, ale poczekajmy i u nas się zacznie jak Ci uchodźcy się zjadą
Najgorsze ze juz mamy wszystko oplacone
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-11-14, 11:05   #1990
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
A miała któraś karuzelę z Tiny Love? Zastanawiam się pomiędzy nią a FP. Używki wychodzą nawet w miarę, więc chyba się skuszę. Przynajmniej nie będę co minutę latać i nakręcać
Jadłam przed chwilą kolację i dzidzia się zaczęła ruszać Chyba lubi brokuły

A co do seksu to ja mam zamiar Męża przez tydzień z łóżka nie wypuszczać jak wróci w grudniu Ale to że go nie widzę chyba tak na mnie działa
O to widzę że obie bez mężów mój na święta wraca
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2015-11-14, 11:06   #1991
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Najgorsze ze juz mamy wszystko oplacone

to faktycznie kiepsko.... ale jechać w strachu to żaden odpoczynek.
Stary 2015-11-14, 11:28   #1992
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny Wam też tak wypadają włosy? No u mnie masakra muszę chyba wybrać się do fryzjera trochę je skrócić.Beth dasz radę
Ja z tego powodu obcięłam włosy w czwartek o jakieś 20cm Z moich długich zrobił się grzybek

Przed chwilą wziełam ponad godzinną kąpiel, ogoliłam się tu i uwdzie, ale zaczynam się męczyć i buu małż będzie miał za jakieś 2 miesiące robotę z maszynką u mnie Dobrze, że nogi depilatorem gole to mam spokój na jakieś 3 tygodnie, w sumie zdałoby się go już uruchomić, ale mi się nie chce...

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-11-14 o 11:31
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:32   #1993
velika
Winter is coming

justyna to lipa straszna nie wiem, czy bym się odważyła teraz jechac, chyba wolałabym stracić kasę.
kejka ale super to wygląda też tak chcę!!!
kurde dostałam dziś tel, że są płytki do odbioru, pojechałam, a te głupki od producenta przysłali zamiast białych z fakturą to beżowe gładkie ja pierdziele ale przy okazji weszłam do tesco i kupiłam co nieco, wieczorem wrzucę, jak się dorwę do laptopa

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:56   #1994
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja z tego powodu obcięłam włosy w czwartek o jakieś 20cm Z moich długich zrobił się grzybek

Przed chwilą wziełam ponad godzinną kąpiel, ogoliłam się tu i uwdzie, ale zaczynam się męczyć i buu małż będzie miał za jakieś 2 miesiące robotę z maszynką u mnie Dobrze, że nogi depilatorem gole to mam spokój na jakieś 3 tygodnie, w sumie zdałoby się go już uruchomić, ale mi się nie chce...
Ja przedwczoraj zmieniłam fryz. Fryzjerka zdziwioną, że tak szybko mi włosy urosły

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Ja sie witam znad sniadania na uczelni, oby to juz ostatni taki weekend A z tym Paryzem to mam takiego dola... Tyle osob zginelo Maz mowi ze pojedziemy ale ja sama nie wiem, to mial byc taki nasz romantyczny wypad we dwoje, ostatni zanim pojawi sie dziecko. A jak tu byc romantycznym jak chodzisz po ulicach miasta w ktorym tydzien temu zabili tyle niewinnych osob I poza tym boje sie teraz.
Coś wspominają o zamknięciu granic. Wtedy chyba z wyjazdu nici?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:59   #1995
justyna_fli
Zadomowienie

Velika, nie wiem, zobaczymy jeszcze jak sie rozwinie sytuacja. Kurcze ze tez musielismy wybrac akurat Paryz... A poczatkowo myslelismy zeby jechac miesiac temu
MiniMonix, chodzi chyba o zamkniecie na przyjmowanie imigrantow... Na stronie naszego przewoznika napisali ze wszystkie kursy do Paryza sa normalnie, takze wjechac sie da jak na razie.
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-11-14, 12:04   #1996
Agnessssa
Rozeznanie

Orientujecie się czy w myku wyprzedaże do -70% obowiązują tylko na sklepie internetowym, czy też w stacjonarnym sklepie? Byłam w smyku, ale nawet się się nad ubrankami nie zastanawiałam
Stary 2015-11-14, 12:11   #1997
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie okaże się na ile mi dadzą to l4 w szpitalu. Ale tego dowiem się w poniedziałek.
Po prostu boje się tego kombinowania ciągłego... może narazie mnie stres dopadł i dlatego tak myślę. Eh.

Zaufanie. .hm ciężko stwierdzić i nie wiem co myśleć bo przy plamieniu i bólach wysłała mnie do domu. I w sumie dobrze bo nic złego się nie działo z dziećmi ale tu jak usłyszeli ze wcześniej plamilam to mało mnie nie rozszarpali ze nie przyjechałam do szpitala.

Każdy lekarz mówi coś innego i bądź tu mądry :-P

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Właśnie masz taką możliwość a ona w gabinecie jest sama i jak jej nie ma to nie ma i juz... a książek nie mam nie wiem czemu. Jakoś nie pomyślałam. Jedynie laptop i seriale oglądam ale ciągle na nich przysypiam :-P
To się chociaż wyśpisz

Ja akurat chodzę prywatnie, do LuxMed i nie narzekam
Stary 2015-11-14, 12:16   #1998
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

kejka ale cudo też mi się maży coś takiego aalbosmyrnięcie chociaż czasami mam wrażenie że coś się dzieje w środku poczym okazuje się że to jelita:
Tez myslalam ze to jelita, to napinanie brzucha i macica itp...a to jednak to samo uczucie bylo dzisiaj czyli dzidzia

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

kejka ale super to wygląda też tak chcę!!!

kurde dostałam dziś tel, że są płytki do odbioru, pojechałam, a te głupki od producenta przysłali zamiast białych z fakturą to beżowe gładkie ja pierdziele ale przy okazji weszłam do tesco i kupiłam co nieco, wieczorem wrzucę, jak się dorwę do laptopa

Ahhhh
Dobre z tymi plytkami
W tesco jakies przeceny byly? Bo nie wiem czy isc

Mikołaj <3
Stary 2015-11-14, 12:19   #1999
velika
Winter is coming

takie se te przeceny szczerze mówiąc, ale chyba co tesco to inaczej. Specjalnie to chyba nie ma co jechać.
Zrobiłam tez zdjęcia bebzona, ale to też dam wieczorem, bo nie mam u rodziców kabla do telefonu

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:32   #2000
beth007
Zadomowienie

Jmi bardzo włosy wypadają. Ale przed ciążą Te leciały garściami wiec się przyzwyczaiłam.

Co do Paryża to ja bym chyba jednak rezygnowala lub próbowała prz3lozyc jakoś termin wyjazdu.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:39   #2001
Sunmade
Raczkowanie

Witam sobotnio

Mi włosy lecą garściami po prostu a mam fiola na ich punkcie i naprawdę bardzo o nie dbam... Mam nadzieje, ze to minie w końcu.

Ja teraz bym nie pojechała do Paryża... My mieliśmy lecieć w styczniu do kuzynki TZ ale zobaczymy, jak się sytuacja tam rozwinie, jak się będę czuła. Ale rozmawiałam z nią dzisiaj bo oczywiście wszyscy tutaj bardzo się martwili, mówi ze to co się tam dzieje to jakaś tragedia... Nie wychodzi z domu, boi się...

Kejka a mówiłaś, że nie ma ruchów :p ładnie się wypieła Twoja dzidzia <3

Zaraz wybywam do teściów a jutro na 4 urodzinki mojej siostrzenicy także weekend nam szybko zleci.
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:57   #2002
kajaja
Zadomowienie

W widzę że nie jestem sama. A ja co posprzatam to Julitka za chwilę wszystko wyciąga na środek a co to będzie z 2 dzieci....
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2015-11-14, 13:22   #2003
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Velika, nie wiem, zobaczymy jeszcze jak sie rozwinie sytuacja. Kurcze ze tez musielismy wybrac akurat Paryz... A poczatkowo myslelismy zeby jechac miesiac temu
MiniMonix, chodzi chyba o zamkniecie na przyjmowanie imigrantow... Na stronie naszego przewoznika napisali ze wszystkie kursy do Paryza sa normalnie, takze wjechac sie da jak na razie.
Chyba że tak. Ja też bym sobie chyba odpuściła ten wyjazd. Więcej bym się stresowała niż wypoczęła ;/

Od wczoraj nie czuję ruchów. Nie wiem dlaczego

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:43   #2004
margueri
Zadomowienie

Gocha super, że z maluszkiem wszystko ok Uważaj na siebie, nie
denerwuj się

Salud super, że z modeleczką wszystko w porządku

Beth
super, że z maleństwami wszystko ok, leż i odpoczywaj! Lekarza może poszukaj na znanymlekarzu

Kajaja wypadały mi włosy przez ok 3 tyg, teraz od kilku dni jest lepiej, nawet nie chcę myśleć co będzie po ciąży...

Agnesa parkowałam dzisiaj koło smyka i wydaje mi się, że na szybie
była info, że - 50%

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:03   #2005
justyna_fli
Zadomowienie

Sama nie wiem juz. Kasy i tak nie odzyskamy, wiec zdecydowac mozemy w ostatniej chwili. Z drugiej strony jak o tym mysle, to paradoksalnie teraz bedzie najbezpieczniej, bo wszedzie wojsko i policja, a jak sie odczeka pare miesiecy to juz czujnosc im spadnie... Ech jak nie urok to sraczka
kajaja, mi tez leca wlosy A uzywam olejkow i odzywek przeciwko wypadaniu, ale nic to nie daje. Musze obciac troche, moze to cos pomoze
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-14 o 14:04
Stary 2015-11-14, 16:01   #2006
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Witam się i ja dziś

Ta która nienawidzi sobót!
Pod spodem wklejam Wam fotkę, moje dziecię chciało się z ciociami przywitać! Pierwszy ruch i masz Ci los, od razu do sfotografowania! Przepraszam za stylówkę ale wiecie, jeszcze leżałam w łózku i takie niespodzianki. Normalnie wyglądałam jakbym obcego w sobie nosiła Teraz już wiem, że to "napinanie" w dole brzucha to nie macica, tylko dzieciątko Ale jestem szczęśliwa! Nawet wyjazd do teściów na weekend nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi:lov e:
nie chce twojej radosci psuc, ale... u mnie dokladnie tak wyglada stawianie sie macicy
(a tak w ogole to wlasnie mi sie ostatnimi dniami bardzo stawia... bo skonczyl mi sie moj super magnez i biore zwykly... widac nie daje rady... jakos na poczatku tygodnia mam nadzieje dojdzie juz ten moj magnesiu i bede znow mogla oddychac jak czlowiek)
Cytat:
(...)
Jedyny plus tego to fakt ze lekarz stwierdził że druga dzidzia to całkiem możliwe ze dziewczynka! Chował się więc nie wiadomo na 100 % ale nadzieja jest . Czekam tylko na potwierdzenie.

I musze mojego gin zmienić koniecznie... teraz tylko szukać na kogo.
Jest tu ktoś z okolic Katowic / sosnowca i może kogoś polecić???
jejku jak by fajnie bylo z ta dziewczynka! kiedy potwierdzic beda mogli? jak dzidzi zacznie wspolpracowac, czy na polowkowym, czy po porodzie?

a w razie wu napisz, jakie masz wymagania - na poprzednim mamusiowym bylo troche dziewczyn z twoich okolic.
Cytat:
wiesz co, za kazdym razem, jak cie czytam, zastanawiam sie, co ty tam konkretnie robisz... nad czym eksperymentujesz i w ogole... wez sie troche dla mnie naprodukuj i opowiedz o co chodzi i przy okazji tez, jak do tego doszlas... bo wczesniej cos o szwecji pisalas - tam juz tez eksperymentowalas?

a co do Paryza... no strach na pewno jest. ale mysle, ze dla mnie glownym kryterium KO byloby wlasnie to, o czym piszesz... jedziesz ekstra poczuc troche tego romansu, a wg mnie to jest niemozliwe po takich zamachach.
zorientuj sie, czy w takich sytuacjach nie przysluguje ci zwrot chociaz czesci kosztow. no bo jest to sytuacja wyjatkowa...
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
u mnie wlosy w normie. zawsze troche wypadaly, mam raczej cienkie i rzadkie, zadnej bujnej czupryny... i nie ma u mnie zmian.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 16:09   #2007
lucy111
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

wczoraj jakoś nie miałam chwili żeby się odezwać, ale czytałam dzielnie.

Mieszkanie wysprzątane, pranie zrobione (wszystko zrobiłam już wczoraj), mąż robi obiad a ja mogę poleniuchować. Wybieramy się dziś na imprezkę do znajomych, ale się cieszę, tak dawno nigdzie nie byliśmy. Muszę się tylko w bavarię zaopatrzyć jak dla mnie smakuje jak prawdziwe piwko, więc będę miała do towarzystwa.

Madzia, ale wczoraj mi narobiłaś smaku na hot doga. Wracając do domu kupiłam parówki (znalezienie jakichś z przyzwoitym składem graniczy z cudem, choć wybór spory. Powiem Wam dziewczyny, że te najdroższe i reklamowane jako eko/bio etc. wcale nie mają najlepszego składu), bułę, warzywka i sosik (ale słaby był, skusiłam się bo akurat majonez się w domu skończył) i zrobiłam sobie takiego domowego hot doga, byłby pyszny gdyby nie ten kupny sos.

Beth trzymaj się. Skoro wszystko ok to pewnie w poniedziałek Cię wypuszczą. Jakoś o zleci. Dobrze, że wizaż masz ale fajnie jak będziesz miała parkę

Kejka a widzisz tak się niecierpliwiłaś i masz. Świetne foto
Też czasem mam taki bardzo twardy brzuch, szczególnie dość nisko. Do tej pory byłam przekonana, że to stawiająca się macica, ale teraz zaczynam się zastanowić czy to przypadkiem maluch akurat nie odwrócił się pleckami. Dziwne tylko, ze nic nie czuję. Sama nie wiem. W pon mam wizytę, więc zapytam

Usiadłam wreszcie do komputera, zazwyczaj przeglądam neta na tablecie i niestety nie widzę zdjęć. Teraz nadrobiłam cudne te Wasze zakupy i brzuszki.
W ogóle niesamowite jakie różne te nasze brzuszki, niby różnica niewielka a każdy zupełnie inny.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 16:23   #2008
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wiesz co, za kazdym razem, jak cie czytam, zastanawiam sie, co ty tam konkretnie robisz... nad czym eksperymentujesz i w ogole... wez sie troche dla mnie naprodukuj i opowiedz o co chodzi i przy okazji tez, jak do tego doszlas... bo wczesniej cos o szwecji pisalas - tam juz tez eksperymentowalas?

a co do Paryza... no strach na pewno jest. ale mysle, ze dla mnie glownym kryterium KO byloby wlasnie to, o czym piszesz... jedziesz ekstra poczuc troche tego romansu, a wg mnie to jest niemozliwe po takich zamachach.
zorientuj sie, czy w takich sytuacjach nie przysluguje ci zwrot chociaz czesci kosztow. no bo jest to sytuacja wyjatkowa...
Powierzchniowo wzmocniona spektroskopia Ramana w zastosowaniach biologicznych - caly przekroj - komorki, bakterie i male organizmy modelowe Moj promotor to taka piczka i nie zna sie na biologii zupelnie, dlatego tak to wyglada, ze wspolpracuje z roznymi grupami zajmujacymi sie biologia, obiecuje im cuda na kiju z zastosowaniem tej techniki a potem ja mam isc i te cuda tworzyc... W kazdym razie 3/5 moich projektow jest juz skonczone, dwa pozostale w 99 procentach, wiec jakos idzie. Jak do tego doszlam - po prostu po magisterce aplikowalam na kilka doktoratow i ten wydawal mi sie najciekawszy z tych, na ktore sie dostalam. A w Szwecji wlasnie mgr robilam, tez bylo troche eksperymentow, ale zupelnie inna dziedzina, bo produkcja i oczyszczanie enzymu (czyli typowa biotechnologia, zgodnie z moim wyksztalceniem).

Patrzylam, niestety nie refunduja nic. To sa zwykli przewoznicy i maly hotelik, a nawet wielkie biura podrozy nie refunduja wakacji z powodu terroryzmu. Nie ma na co liczyc...
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-14 o 16:24
Stary 2015-11-14, 16:38   #2009
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Powierzchniowo wzmocniona spektroskopia Ramana w zastosowaniach biologicznych - caly przekroj - komorki, bakterie i male organizmy modelowe Moj promotor to taka piczka i nie zna sie na biologii zupelnie, dlatego tak to wyglada, ze wspolpracuje z roznymi grupami zajmujacymi sie biologia, obiecuje im cuda na kiju z zastosowaniem tej techniki a potem ja mam isc i te cuda tworzyc... W kazdym razie 3/5 moich projektow jest juz skonczone, dwa pozostale w 99 procentach, wiec jakos idzie. Jak do tego doszlam - po prostu po magisterce aplikowalam na kilka doktoratow i ten wydawal mi sie najciekawszy z tych, na ktore sie dostalam. A w Szwecji wlasnie mgr robilam, tez bylo troche eksperymentow, ale zupelnie inna dziedzina, bo produkcja i oczyszczanie enzymu (czyli typowa biotechnologia, zgodnie z moim wyksztalceniem).

Patrzylam, niestety nie refunduja nic. To sa zwykli przewoznicy i maly hotelik, a nawet wielkie biura podrozy nie refunduja wakacji z powodu terroryzmu. Nie ma na co liczyc...
Woooow o czym ty wogole rozmawiasz fajnie

Taki brzuch ja tez miałam powyginany ale w wysokiej ciazy juz. Teraz za tłusta jestem

My lecieliśmy do Egiptu chwile po tych zamieszkach 2 lata temu. Tez sie baliśmy, ale znaleźliśmy wypasiony hotel z aquaparkim i sie nie ruszaliśmy stamtąd. Raz tylko pojechaliśmy na wycieczkę statkiem, chodzili żołnierze z bronią po ulicach. Ale teraz to co innego... No i jak tu "klimat" poczuć w takiej sytuacji... Masakra jakaś sie z tymi "ludźmi" dzieje, ja nawet tu w PL wole unikać teraz jakiś większych imprez...

Ja dzis od rana na nogach z bólem głowy i tego ucha i szczęki. A i podniebienia, to wszystko od tego zęba. W pon będę dzwońic do dentysty. W końcu wzięłam Apap i jest ok.

Uszyłam 3 komplety czapek i kominów, machnęłam tez dla malucha czapeczkę do kompletu w te niedźwiadki co szylam dresik. Mam w planach jeszcze takie jeden szary dresik z zielonymi ściągaczami i czapeczkę do kompletu zrobiłam mega obiad, nażarlam sie Milką crispello i młody sie obudził. Ale delikatnie

Ciao
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 16:43   #2010
cloche
Zakorzenienie

Justyna a to fajnie tylko teraz nad cudami jeszcze musisz popracowac, coby promotorke zadowolic wlasnie, przykladowo, tak w miare lopatologicznie, to co ta babka obiecuje ludziom? ze co konkretnie beda mogli z ta technika osiagnac/zrobic lepiej? jakies DNA bedziecie wydobywac?

a z tym paryzem to troche kiszka... z jednej strony bezpieczniej teraz, jak pisalas, bo wszyscy czujni, a z drugiej do kitu taki romantyzm... chyba ze sie z hotelu nie bedziecie ruszac... ech, nie wiem, co bym zrobila, co poradzic. nie pchalabym sie do miasta, tam, gdzie skupiska ludzi sa...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości