![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk w 2016 r.
Cytat:
![]() No ale nie przeszkadza mi to w pragnięciu Embersa ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- neyra GRATKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
GRATÚLUJĘ ja dziś odpuściłam sobie dwie flaszki, używki, ok.90ml mniej : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj pokusilam sie tylko na jedna odlewke- na tym koncze zakupy w tym roku i do polowy nastepnego
![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Dołączam do Was. Cały rok byłam grzeczna, tylko przemyślane zakupy. A w zeszłym miesiącu przyszło trochę stresu i jedna okazyjna flaszka na pocieszenie, a potem kolejna, kolejna, kolejna i jeszcze jedna i jeszcze... Teraz mi źle, mam wyrzuty sumienia, nowe flaszki nie cieszą (no dobra, cieszą..., ale świadomość ile na nie wydałam... oooo, masakra, zła ja, bardzo zła). Zapachy oczywiście przypadkowe, do tego 1oo ml flachy (bo przecież się bardziej opłaca). No normalnie nałóg pełną gębą. Doszło do tego, że część flaszek, które nie podobają mi się aż tak bardzo zamiast wydać... chowam i udaję, że ich nie ma (by z "czystym sumieniem" kupować następne, bo do 40 flach mogę dociągnąć, to nie tak źle i nie, wcale nie mam 45, tamte w szafkach się nie liczą). Wkurza mnie to, bo mam piękne zapachy, których nie mogę używać bo przecież najpierw muszę zejść z tych przypadkowych, bo całkiem ładne, bo szkoda oddać/sprzedać, i okazja cenowa była...
Więc tutaj na forum solennie obiecuję, że w przyszłym roku opamiętam się. Ograniczę zakupy do jednej flaszki na dwa miesiące, zużyję zapasy tak, by znów móc się cieszyć perfumami a nie być pod ich przymusem. W zasadzie już teraz mam mniejszą potrzebę zakupów (mam nadzieję, że ten stan utrzyma się nawet jak już dojdzie ostatnia zdobycz). Dzięki, grupa wsparcia działa ![]()
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2015-11-13 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Margot45 wrzuciła do perełek mojego mega-muszmiecia. Ale postanowiłam się wstrzymać, zaczekać do PLANOWANYCH zakupów po Nowym Roku. Jeden, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, .......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas witamy nowe chętne do odwyku!
Serdecznie gratuluję tym którzy się wstrzymują od zakupów czy trzymają założeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
lise-kotta
|
kiedyś miałam wątek perełkowy w subskrypcjach, ale usunęłam, bo po co się wystawiać na pokuszenie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a jaki tam ruch dzisiaj, na szczęście nic dla mnie, więc nie kusi. Za to muszę zrezygnować z newsletterów z perfumerii, bo kuszą (Gucci Rush i Penhaligon'sy bym przygarnęła i Montale)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Miałabym propozycję, żeby tutaj nie chwalić się zakupami bo nawet komunikat "cieszę się, że kupiłam tylko jeden flakon/odlewkę" sprawia, że morale pikuje mi dół w tempie błyskawicznym i zaraz kombinuję "skoro ona mogła to ja też coś kupię"
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ano
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
No od stycznia, ale może rzeczywiście nie ma co szastać nazwami nowych nabytków... Zwłaszcza perełkami, albo unikatami. Ja to zaraz się zaczynam zastanawiać kiedy rozbiórka takiego cuda będzie.
Staram się mniej wchodzić na wspólne zakupy. Ale to trudne jak się ma rozbabraną rozbiórkę i jeszcze jakieś ostatnie planowane rozbiórki. Ale damy radę 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że damy
![]()
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
No ba, damy radę
![]() Ale pokus tyle, ojojoj. Właśnie dopatrzyłam się, że Margot wrzuciła również manię czarną. Coś mi się wydaje, że to od jednej z wizażanek i chyba nawet rozbiórka z tej flaszki szła (poprawcie mnie, jeśli się mylę). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy spełniam kryteria odwyku - w tym roku kupiłam 6 flaszek, z tego 5 rozebrałam. Moim problemem jest jednak ślimacze tempo zużywania perfum; w tym kontekście te 6 to i tak za dużo, bo mi bardzo powoli ubywa. A jak doliczę nadlatujące co i rusz odlewki/próbki z rozbiórek, to stwierdzam, że mam zapas na jakieś 6 lat lekko. I jestem w rozterce
![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja quasi-odwykuje, bo od dawna unikam kupowania flaszek. Gdy oprocz mega ilosci ml odlewek wszelkich i probek, miałam za dużo flaszek, na szczęście udało mi się co nieco sprzedac.
Szczerze to najwięcej oszczednosciowo mi dala zasada, że wymiankuje tylko wieksze ilości ml, minimum kilkanaście i rzadko odstępuje od tego. Jednak to oszczedza koszty wymian wysylkowych. Ku wielkiej radości udało mi się też dokonać ostatnio wymian kilku w W-wie, choc wczesniej jakos malo zwracalam uwage na miasto wpisane przy awatarze, a to jednak super sprawa; mozna sie z lzejszym sercem wymieniac bez kosztow wysylki...
CIUCHY, BUTY, KSIĄŻKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post86727593 KOSMETYKI, SUPLEMENTY, HERBATY https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post88990878 fragrantica Edytowane przez guniagusia Czas edycji: 2015-11-14 o 02:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
ja właśnie odmówiłam sobie odlewki Hermesa w rozbiórce, a opcja z odbiorem osobistym, więc kusząca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
haha, zaraz nas autorka rozbiórki pogoni!
![]() swoją drogą, jest coś w tym, że jak człowiek może się gdzieś wpisać - dotyczy to zarówno nowego nabytku, ubytku, sukcesu we wstrzemięźliwości - to od razu raźniej. Nie wiem jak Wy, ale mnie jak coś kupię to palce swędzą żeby wpaść tu czy na fragrę i zaraportować o moich postępach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wykreśliłam z listy chciejstw do grudnia 2 pozycje... Takie w ciemno, dwa Alexandre J,
To ważne że można pochwalić się niekupieniem czegoś i że to jest też troszkę przyjemne... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Powstrzymałam się przed wzięciem udziału w rozbiórce Cuir Noir (jestem z siebie dumna). Robię rachunek sumienia i myślę, których flaszek mogę się jeszcze pozbyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.