Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 12:19   #901
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Zmieniając temat na chwilę...ale muszę, bo aż mnie skręca...Przez Rejcz
Mineraly Clare Blanc są zaâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠iaszcze, to co robią ze skórą moją, dawno mnie nic tak nie zachwycilo... Tylko bledziochy okropne

Red, jakie odcienie brałaś ?
Muszę mieć, tylko coś ciemniejszego i tak się zastanawiam co...

Brałam 520, 510 i 610 - 510 za białe/szare, 520 niby ok ale wypada odrobinę za ciemno w stosunku do rąk i szyi. Będę więc brać 610, które niby jest tak jasne jak 510, ale ma cieplejsze tony i wyglądam naturalnie a nie jak zewłok. Ideałem byłoby coś pomiędzy 610 a 520 ale nie chce mi się mieszać.
620 nie próbowałam ale obawiam się, że może już być za żółte. Przy 610 rodzina nie zauważyła żebym wyglądała jakoś "inaczej" niż zawsze.
Aha, jak się zapiszesz do newslettera i podasz datę urodzin, to będzie w tym dniu zniżka, nie wiem co prawda jaka. Planuję zapisać się na styczeń Ale jeszcze czekam bo a nuż widelec wcześniej przyjdzie mi jakaś kasa.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2015-11-14 o 12:20
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:22   #902
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry

Straszne to co się stalo we Francji

Teraz na pasku tvp info piszą że trwa ewakuacja lotniska w Londynie, bo znaleziono podejrzany bagaż .....

Zmieniając temat na chwilę...ale muszę, bo aż mnie skręca...Przez Rejcz
Mineraly Clare Blanc są zaâ˜☠â˜☠â˜☠iaszcze, to co robią ze skórą moją, dawno mnie nic tak nie zachwycilo... Tylko bledziochy okropne

Red, jakie odcienie brałaś ?
Muszę mieć, tylko coś ciemniejszego i tak się zastanawiam co...
Nom, Red miała rację. Dla zdrowej, normalnej cery - rewelka. Na mojej niestety klapa. Żaden minerałowy mercedes nie da rady.

Już się z tym pogodziłam.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Brałam 520, 510 i 610 - 510 za białe/szare, 520 niby ok ale wypada odrobinę za ciemno w stosunku do rąk i szyi. Będę więc brać 610, które niby jest tak jasne jak 510, ale ma cieplejsze tony i wyglądam naturalnie a nie jak zewłok. Ideałem byłoby coś pomiędzy 610 a 520 ale nie chce mi się mieszać.
620 nie próbowałam ale obawiam się, że może już być za żółte. Przy 610 rodzina nie zauważyła żebym wyglądała jakoś "inaczej" niż zawsze.
Aha, jak się zapiszesz do newslettera i podasz datę urodzin, to będzie w tym dniu zniżka, nie wiem co prawda jaka. Planuję zapisać się na styczeń Ale jeszcze czekam bo a nuż widelec wcześniej przyjdzie mi jakaś kasa.
No popa, mi też 610 najbardziej podszedł kolorystycznie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:26   #903
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Dla zdrowej, normalnej cery - rewelka.
E, bez przesadyzmu, moja jakaś specjalnie zdrowa nie jest... Tu przesuszona, tam przebarwiona. Ale fakt, że odkąd używam minerałów przetłuszczanie zmalało. Syfy syfami, te załatwiam punktowo jeśli jest potrzeba, natomiast CB nieźle kryje pory i ma naturalne wykończenie.
Swoją drogą dziwna ta zmiana u Ciebie, samo z siebie tak?

Stary 2015-11-14, 12:31   #904
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

No ja wygladam jeszcze na ciut chorą w 510/ 610 ale te mi najbardziej podeszły. Capnę próbki o 2 tony ciemniejsze i pomyślę. Za miesiąc pewnie będą idealne, jak zgubię ślady lata...

Dzięki za info o urodzinach, chyba też mam w styczniu

Cytat:
Nom, Red miała rację. Dla zdrowej, normalnej cery - rewelka. Na mojej niestety klapa. Żaden minerałowy mercedes nie da rady.

Już się z tym pogodziłam.
No wiesz...wyglada super jak na możliwości mojej skory po przejsciach Jak bym stanęła koło kogoś z normalną to bym wygladala i tak marnie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:45   #905
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Capnę próbki o 2 tony ciemniejsze i pomyślę.

1. 530 się robi, jeszcze nie ma w ofercie a 540 jest podobno konkretnie ciemne. Natomiast 600-etki rzekomo są żółte - ale warto spróbować 620 o ile nie miałaś. Czy miałaś?
2. się złożyło, c'nie

Stary 2015-11-14, 12:46   #906
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ja w Rossie kupię chyba tego polecanego przez Rejcz Rimmela.

Minerały zostawię na lato.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:00   #907
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
E, bez przesadyzmu, moja jakaś specjalnie zdrowa nie jest... Tu przesuszona, tam przebarwiona. Ale fakt, że odkąd używam minerałów przetłuszczanie zmalało. Syfy syfami, te załatwiam punktowo jeśli jest potrzeba, natomiast CB nieźle kryje pory i ma naturalne wykończenie.
Swoją drogą dziwna ta zmiana u Ciebie, samo z siebie tak?
Ta zmiana u mnie nie jest dziwna, to tak naprawdę powrót do przeszłości. Zmianę, to miałam na lepsze, ostatnie 2 -3 lata w porywach. To co teraz, to mój życiowy standard niestety Powrót do tragedy hormonkowy. Nic z tym nie zrobię, skoro tabsów nie chcę. Jak sie pogorszy i dotychczasowe metody - kwasy, krzemionki, cynk etc, nie pomogą, to może wrócę do dermy. Najchętniej bym chodziła do niej na pogaduchy, seans przy olejkach zapachowych, relaksacyjnej muzyce, masażu, zabiegach mrrrrrr tak u niej wygląda wizyta, ale kasy nie mam na takie przyjemności niekonieczne wówczas pewnie wrócą maści na receptę etc. Na razie jednak czekam i kwaszę delikatnie.

Cytat:

No wiesz...wyglada super jak na możliwości mojej skory po przejsciach Jak bym stanęła koło kogoś z normalną to bym wygladala i tak marnie
1.

2. No to stawaj koło mnie. Skoro na mnie wszystko się biesi, i NIC nie wygląda dobrze, to chyba jednak coś znaczy.

Cytat:
2. się złożyło, c'nie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja w Rossie kupię chyba tego polecanego przez Rejcz Rimmela.
A masz beauty blendera? Bo mi się efekt nałożenia Rimmela czymkolwiek innym nie podoba.
Stary 2015-11-14, 13:03   #908
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

A masz beaty blendera? Bo mi się efekt nałożenia Rimmela czymkolwiek innym nie podoba.
Tego konkretnego rimmela?

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2015-11-14, 13:05   #909
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
A masz beauty blendera? Bo mi się efekt nałożenia Rimmela czymkolwiek innym nie podoba.
Niepotrzebny BB do Rimmela, najlepiej dosyc puchatym pedzlem do podkąłdu i jest cud miód malina

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:07   #910
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Niepotrzebny BB do Rimmela, najlepiej dosyc puchatym pedzlem do podkąłdu i jest cud miód malina
Nie na mojej porowatej skórze Ale jeśli Win ma normalną fakturę skóry, to spoks, to gut że sprawdzi się każda metoda. Ja tylko zastrzegłam, jak to u mnie wygląda
Stary 2015-11-14, 13:08   #911
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Nie na mojej porowatej skórze Ale jeśli Win ma normalną fakturę skóry, to spoks, to gut że sprawdzi się każda metoda. Ja tylko zastrzegłam, jak to u mnie wygląda
Ja mam skóre mieszana,z przebarweiniami, z widocznymi porami przy nosie i pod okami, a mimo to pędzlem jest najlepszy efekt Ale pewno jak zwykle trzeba samemu spróbować wszystkeigo

Live long and prosper
🖖🏻

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 13:10   #912
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Ja mam skóre mieszana,z przebarweiniami, z widocznymi porami przy nosie i pod okami, a mimo to pędzlem jest najlepszy efekt Ale pewno jak zwykle trzeba samemu spróbować wszystkeigo
Mam podobną, tylko naczynka, a nie przebarwienia.

Kupię na próbe, teraz jest promo to wyjdzie tanio.

Stary 2015-11-14, 13:15   #913
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Mam podobną, tylko naczynka, a nie przebarwienia.

Kupię na próbe, teraz jest promo to wyjdzie tanio.
W promo sie opłaca, jak coś to duzo kasy nei stracisz. Ja tak ostatnio nabywam tusze poelcane w necie, na jednym juz sie przejechalam, drugi nawet pasuje, ale niestety daleko im do tego co robi u mnie They're Real Benefitu
Podkłady z drogerii też tak brałam, ale z tych co zdazylam juz kupić i potestować został mi tylko Rimmel własnie, chociaż nie obraziłabym sie za jasniejszy kolor niz 100
Odpadł nowy True Match, odpadl Maybelline w tubce i odpadł Infallible L'Oreala (głownie za za ciemny kolor, bo tak byl super).
Jeszcze mam do kupienia w planach ColorStay Revlonu. Chociaz nie wiem po co, bo mam macową trójcę, która uwielbiam i która mi słuzy. Ale jestem łasa na tetsowanie podkładów z nadzieją, ze trafie na jeszcze lepszy i tanszy

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-11-14 o 13:17
Stary 2015-11-14, 13:20   #914
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak sie pogorszy i dotychczasowe metody - kwasy, krzemionki, cynk etc, nie pomogą, to może wrócę do dermy.
Ciekawam jak dermatolodzy ostatnimi czasy, czy wysyłają do apteki po jakieś Vichy, czy faktycznie potrafią pomóc, doradzić indywidualnie?

Corii, skoro już o tapetach - orientujesz się jak jest z kolorystyką w MACu? W sensie czy korektor np. NC15 to ten sam kolor co podkład NC15, czy zależnie od rodzaju kosmetyku poziom wypada inaczej?

Stary 2015-11-14, 13:23   #915
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
W promo sie opłaca, jak coś to duzo kasy nei stracisz. Ja tak ostatnio nabywam tusze poelcane w necie, na jednym juz sie przejechalam, drugi nawet pasuje, ale niestety daleko im do tego co robi u mnie They're Real Benefitu
Podkłady z drogerii też tak brałam, ale z tych co zdazylam juz kupić i potestować został mi tylko Rimmel własnie, chociaż nie obraziłabym sie za jasniejszy kolor niz 100
Odpadł nowy True Match, odpadl Maybelline w tubce i odpadł Infallible L'Oreala (głownie za za ciemny kolor, bo tak byl super).
Jeszcze mam do kupienia w planach ColorStay Revlonu.
Mnie obca kobieta zapytała w szale Rosmmannowym przepraszam Panią, jaki ma pani tusz na rzęsach, bo ja go chcę! Maybelline Falsies. Kobieta biegła! Serio dobry, ale ma wady. Jest trudny bo zbyt szybko gestnieje przez co skleja, trochę trzeba się namachać. Nie lubię tego, ale póki co on u mnie sprawdza się najlepiej. I jak widać efekt jest widoczny
Teraz mam ponownie Fioletowy Loreal. Potem pewnie przesiądę się na Eveline. Tak oscyluję między tymi trzema. Kupuję w necie, zawsze w cenie takiej jak na Rosowym promo. Mnie 2 tusze starczają na rok. Jak chcę naturalny efekt bez sklejania to mam Maybelline Volume Express granatowy czynny cały rok.

Niestety zmuszona jestem szukać nowego podkładu w kompakcie, a to jest dramat, bo tylko Clinique nie zapychał, kończy misie, ale za żóóóóóółtyyy MAC robi mi trąd stulecia Reszta słaba. Wolałabym jednak po taniośći coś znaleźć.
Stary 2015-11-14, 13:28   #916
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Corii, skoro już o tapetach - orientujesz się jak jest z kolorystyką w MACu? W sensie czy korektor np. NC15 to ten sam kolor co podkład NC15, czy zależnie od rodzaju kosmetyku poziom wypada inaczej?
Nie, nigdy, zawsze sie róznia kolorystyka. Bo z zalozenia korektor ma byc deczko jasniejszy od podkładu. Dlatego, jak ktoś nie widział na zywo lepiej przyjsc pomacac, bo mozna sie przejechać. Ja biore kolor korektora taki, jak podkładu w sensie cyferki, bo literkowo biorę NW, bo pod oczy lepiej sie sprawdza rozowawy. Ale jak na twarz to biorę jak podkład - NC.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 13:28   #917
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
1. 530 się robi, jeszcze nie ma w ofercie a 540 jest podobno konkretnie ciemne. Natomiast 600-etki rzekomo są żółte - ale warto spróbować 620 o ile nie miałaś. Czy miałaś?
2. się złożyło, c'nie
1. Nie miałam, zamowilam 620.
Mam w spadku po Rejcz, same najjaśniejsze

Wzięłam jeszcze Warm 520 i to 540 ( najwyżej poczeka do lata na testy, albo się wymiesza i pomyśli, ale ciekawa jestem)
I z ciekawości Beige 340...

2. Niom
Cytat:

No to stawaj koło mnie. Skoro na mnie wszystko się biesi, i NIC nie wygląda dobrze, to chyba jednak coś znaczy.
Racja

anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:31   #918
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Mnie obca kobieta zapytała w szale Rosmmannowym przepraszam Panią, jaki ma pani tusz na rzęsach, bo ja go chcę! Maybelline Falsies. Kobieta biegła! Serio dobry, ale ma wady. Jest trudny bo zbyt szybko gestnieje przez co skleja, trochę trzeba się namachać. Nie lubię tego, ale póki co on u mnie sprawdza się najlepiej. I jak widać efekt jest widoczny
Teraz mam ponownie Fioletowy Loreal. Potem pewnie przesiądę się na Eveline. Tak oscyluję między tymi trzema. Kupuję w necie, zawsze w cenie takiej jak na Rosowym promo. Mnie 2 tusze starczają na rok. Jak chcę naturalny efekt bez sklejania to mam Maybelline Volume Express granatowy czynny cały rok.

Niestety zmuszona jestem szukać nowego podkładu w kompakcie, a to jest dramat, bo tylko Clinique nie zapychał, kończy misie, ale za żóóóóóółtyyy MAC robi mi trąd stulecia Reszta słaba. Wolałabym jednak po taniośći coś znaleźć.
Wow, to musiał byc naprawde efekt mega!!
Mówisz? Jaki on ma kolor tubki? Bo po tym patrze na standy Ja ostatnio własnie brałam Maybellinowy Volume, ale zołty i jest nawet ok.
Mówisz o So Couture? Dla mnie własnie to porazka

U mnie kompakty sie nie sprawdzaja na tej cerze z kraterami wazy mi sie wsio albo mam przesusz - w tym czy w tym przypadku efekt do kitu A tak bardzo chciałam miec jakis w kompakcie i lipa...

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 13:37   #919
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawam jak dermatolodzy ostatnimi czasy, czy wysyłają do apteki po jakieś Vichy, czy faktycznie potrafią pomóc, doradzić indywidualnie?

Byłam u kilku poza ta moją love i leczą. Leczą, próbują, przepisują leki an receptę, maści robione, nie spotkałam dermy, która by polecała Vichy, toż to składowy chłam plus reklama.

Myślę, że jak ze wszystkim, trzeba szukać, dobrze trafić. Ta moja od zawsze byłą pro eko, joga, olejki, glinki etc. Ona minerały przywoziła z zagramanicy w latach 90tych. Pacjentom sprowadzałą różne niedostępne cuda. Jest przede wszystkim lekarzem, więc wie czym leczyć, a dermokosmetyki, owszem ma, rozdaje próbki, ale nie wciska, lubi być niezależna od firm wszelakich.

2. Różnią się.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Wow, to musiał byc naprawde efekt mega!!
Mówisz? Jaki on ma kolor tubki? Bo po tym patrze na standy Ja ostatnio własnie brałam Maybellinowy Volume, ale zołty i jest nawet ok.

U mnie kompakty sie nie sprawdzaja na tej cerze z kraterami wazy mi sie wsio albo mam przesusz - w tym czy w tym przypadku efekt do kitu A tak bardzo chciałam miec jakis w kompakcie i lipa...
Falsies ten https://www.google.pl/search?q=maybe...P845iZHkFsM%3A

W moim odczuciu, Loreale są słabsze niż Maybelliny.

Ja to mam z fluidami, nie do mojej cery one Ale kompakty też, zgadza sie, bo masa jest po prostu dziadowskich, Dior i Shiseido wyglądają okropnie. Ten Clinique taki kurka dziwnie udany No ale jak to Clinique, kolory dla Latynosek chyba.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 13:43   #920
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Falsies ten https://www.google.pl/search?q=maybe...P845iZHkFsM%3A

W moim odczuciu, Loreale są słabsze niż Maybelliny.

Ja to mam z fluidami, nie do mojej cery one Ale kompakty też, zgadza sie, bo masa jest po prostu dziadowskich, Dior i Shiseido wyglądają okropnie. Ten Clinique taki kurka dziwnie udany No ale jak to Clinique, kolory dla Latynosek chyba.
Dziekuje, to sobie go zanabęde

Pani w SP wczoraj mi to samo mowiła, ze L'oreale słabsze, maybelline lepszy efekt daja A pytałam go o ten rozowy, to powiedziała, ze podobny efekt do tego So Couture L'Oreal

To prawda, Dior strasznie mi sie prezentował na ryjku
Clinique mialam kiedys Almosta tylko.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 13:49   #921
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Nie miałam, zamowilam 620.
Daj proszę znać czy już będzie konkretnie żółty i dużo ciemniejszy od 610
Ja 520 zmieszałam sobie z 510 i używam na "małe" wyjścia coby testować formułę - póki co piknie, czasami tylko na czubku nosa robi mi się zaciek przy nakładaniu, dziwnie.

Cytat:
U mnie się póki co sprawdza ale wkurza mnie nocą W sensie, że nie zawsze robię demakijaż oczu (wiem, wiem ) i rzęsy się po nim wyginają. W przypadku innych tuszy po prostu częściowo blakły.

Cytat:
Nie, nigdy, zawsze sie róznia kolorystyka. Bo z zalozenia korektor ma byc deczko jasniejszy od podkładu.
Aha, dzięki.
Chciałam zaocznie ustalić jaki mam poziom (np. na wypadek zamawiania próbek Meow). Jeśli więc ten korektor NC15 ładnie mi się wtapia w policzek to mogę strzelać, że podkład na poziomie 10-15 byłby ok?
I wiadomo, lepiej obmacać ale tak tylko pytam.

Cytat:
Byłam u kilku poza ta moją love i leczą. Leczą, próbują, przepisują leki an receptę, maści robione, nie spotkałam dermy, która by polecała Vichy, toż to składowy chłam plus reklama.
Przywracasz mi wiarę w ludzi Pytam na zapas w kontekście tych swoich przebarwień, wolałabym wydać kasę na wizytę i mieć jakieś rozeznanie, który składnik ma szanse mi pomóc (na podstawie starej pielęgnacji), niż na ślepo kupować kremy. A może sami coś ukręcą...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ad tuszy, bosz, czy tylko mnie zniesmaczają takie poklejone firany http://cdn2-b.examiner.com/sites/def...?itok=vFzxhHHT

Stary 2015-11-14, 13:50   #922
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
D
Pani w SP wczoraj mi to samo mowiła, ze L'oreale słabsze, maybelline lepszy efekt daja A pytałam go o ten rozowy, to powiedziała, ze podobny efekt do tego So Couture L'Oreal

To prawda, Dior strasznie mi sie prezentował na ryjku
Clinique mialam kiedys Almosta tylko.
Podobny w stylu, ale lepszy w wyglądzie.

Ja właśnie Almosta mam. I jest jakby go nie było, a kryje dosyć mocno, plus jak już wydziela się sebum to się nie warzy i nie włazi w pory. Nie ma ciasta, ot zwykłe sebum do zdjęcia bibułką. Nie przesusza, nie podkreśla mi niczego. Ale mam baaaaardzo starą wersję. Na bank już przedatowaną, powinnam zaprzestać używać resztki, no ale nei chcę zostać z niczym. Kusi mnie spróbować coś tańszego, jednak boję się o zapych skóry. Przy nietrafionym tuszu, tracę tylko kasę, a przy produkcie do twarzy, straty są na skórze, często długotrwałe W moim przypadku of kors.
Stary 2015-11-14, 13:58   #923
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
U mnie się póki co sprawdza ale wkurza mnie nocą W sensie, że nie zawsze robię demakijaż oczu (wiem, wiem ) i rzęsy się po nim wyginają. W przypadku innych tuszy po prostu częściowo blakły.

Aha, dzięki.
Chciałam zaocznie ustalić jaki mam poziom (np. na wypadek zamawiania próbek Meow). Jeśli więc ten korektor NC15 ładnie mi się wtapia w policzek to mogę strzelać, że podkład na poziomie 10-15 byłby ok?
I wiadomo, lepiej obmacać ale tak tylko pytam.
Ponoc So Couture lepiej nie zostawiac nawet przypadkiem na noc, jesli sie nie chce rzes na poduszcze

NC 10 w macu rzadko bywa Chyba tylko ze Studio Fixa. Przewaznie od 15 sie zaczyna lub 13.
Teoretycznie możesz, ale w praktyce róznie bywa, zalezy jaki pdokład etc.
Bo u mnie np. jest tak, ze podkłady mam NC, ale z Pro Longa brałam ostatnio NW15, bo skarzyłam sie macowce ze NC15 źle sie wtapia i ona mi poradziła potestować NW i trafiła w dziesiątke - to jest to. Ale na buzi tego rózowego podtonu nie widać, ale on nie ma duzo rozu, a inne wiecej wiec wsio trzeba macac, sprawdzac
Albo inny przykład NC 15 Watwerweighta jest na mnie deczko za ciemny
Zas Nourishinga mam NC20, bo zanizyli kolorystyke i w NC 15 jak gejsza wygladałam
Sama widzisz, ze to ruletka poniekąd

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Podobny w stylu, ale lepszy w wyglądzie.

Ja właśnie Almosta mam. I jest jakby go nie było, a kryje dosyć mocno, plus jak już wydziela się sebum to się nie warzy i nie włazi w pory. Nie ma ciasta, ot zwykłe sebum do zdjęcia bibułką. Nie przesusza, nie podkreśla mi niczego. Ale mam baaaaardzo starą wersję. Na bank już przedatowaną, powinnam zaprzestać używać resztki, no ale nei chcę zostać z niczym. Kusi mnie spróbować coś tańszego, jednak boję się o zapych skóry. Przy nietrafionym tuszu, tracę tylko kasę, a przy produkcie do twarzy, straty są na skórze, często długotrwałe W moim przypadku of kors.
Znaczy pogrubia ? Bo So Couture własnie mi tego nie robił

Almosta mialam bardzo dawno - jak zaczełam sie malować, ale pamietam, ze tez byłam zaskoczona jego dobrym kryciem
Nie wróciłam do niego, bo zaczełam testwoac po kolei podkłady i tak poszło
A zmienili coś w nim teraz?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 14:06   #924
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Sama widzisz, ze to ruletka poniekąd
Faktycznie Szkoda, akurat Meow ma ładną rozpiskę tj. porównanie swoich odcieni do poziomów i kolorystyki MAC. Na szczęście podkładów starczy mi na kilka lat... ale i tak kusi przetestować.

Stary 2015-11-14, 14:14   #925
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Faktycznie Szkoda, akurat Meow ma ładną rozpiskę tj. porównanie swoich odcieni do poziomów i kolorystyki MAC. Na szczęście podkładów starczy mi na kilka lat... ale i tak kusi przetestować.
Kusi, kusi, dlatego nie am chyba miesiaca abym jakis podkłąd nie testowała

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 14:25   #926
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Kusi, kusi, dlatego nie am chyba miesiaca abym jakis podkłąd nie testowała
Ja tak jak Rejcz boję się płynnych i w kompakcie żeby potem miesiąc twarzy nie leczyć. Już tylko minerałom ufam.

Stary 2015-11-14, 15:10   #927
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy pogrubia ? Bo So Couture własnie mi tego nie robił

Almosta mialam bardzo dawno - jak zaczełam sie malować, ale pamietam, ze tez byłam zaskoczona jego dobrym kryciem
Nie wróciłam do niego, bo zaczełam testwoac po kolei podkłady i tak poszło
A zmienili coś w nim teraz?
Falsies Black Drama pogruuuubia

2. Nie wiem właśnie? Podejrzewam, że we wszystkim mieszają. Miałam keidyś Almosta z USA Bueno. No nic, nie wiem co robić, jakoś nie wydaje mi się, żeby Rossman miał dobre podkłady w kompakcie. Dobre dla skóry zwłaszcza.
Stary 2015-11-14, 15:13   #928
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Falsies Black Drama pogruuuubia

2. Nie wiem właśnie? Podejrzewam, że we wszystkim mieszają. Miałam keidyś Almosta z USA Bueno. No nic, nie wiem co robić, jakoś nie wydaje mi się, żeby Rossman miał dobre podkłady w kompakcie. Dobre dla skóry zwłaszcza.
To extra, to kupie jutro

No nie wiem, musiałabys sie przekonać
Moim zdaniem nie ma

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-11-14, 17:10   #929
Parabelka
Panaroja

Cytat:

A u mnie jeszcze zatoczył koło bo miałam na myśli, że kupując coś (przy tych stabilnych finansach) kupuję od razu lepsiejsze (jeśli mam taką ochotę) i używam na codzień, nie chowam do szafy.
ale to racja, jak się może , lepiej kupić lepsiejsze i używać
Cytat:
To było nieuniknione. Europa sobie hodowała terrorstów na własnej piersi, oto efekty. Ja się bałam tego już wcześniej i oto jest. Jednak smutne jest jedno, żadna polityka po fakcie, nie zmieni tego procesu. To wszystko szykowane jest latami przed. To jest konsekwencja. Teraz zostaliśmy, mam na myśli Europę, z palcem w dupie. Teraz to se możemy wsadzić.
Smutne jest to, że to jest czysta konsekwencja europejskiej polityki. Ułuda bezpieczeństwa, to jest to, czym wszystkich karmiono. Straszne i smutne, ale cholernie prawdziwe.
w całej rozciągłości
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
No to może jednak da do myślenia i działania obronne się zaczną jak widać multi kulti nie działa .....
teraz to musztarda po obiedzie , teraz to se będzie można dużo wojownikiem isisu może być człowiek , którego się zna od małego , nie żaden imigrant . I tak jest i będzie coraz bardziej .

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Nie bój się. Polska jest mało atrakcyjnym krajem dla terrorystów.

Kuzynka dzwoniła do męża. Koło nich jest spokojnie, ale oglądając tv ma wrażenie jakby była wojna. Kazał jej zostać w Polsce aż się sytuacja nie uspokoi. Zresztą i tak zamknięto granice.

Wiecie co? Zaczynam wierzyć w fatum. Gdyby nie choroba Mam, to dzisiaj bylibyśmy na występie Duran Duran a później pewnie włóczylibyśmy się po mieście. A Le Bataclan to metalowy klub. TŻ nie raz tam koncercił...

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

"w momencie ataku policji terroryści rzucili materiały wybuchowe w stronę zakładników w sali koncertowej"

A obóz dla uchodźców w Calais płonie...

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Kumpel z FC DD, który był na dzisiejszym koncercie DD, nie odezwał się od czasu jego zakończenia. Komórka milczy, smsy nie chcą przechodzić :/
1.nie byłabym pewna - nasze wojska też na Bliskim Wschodzie aktywnie działały .
2.nie dziwię się...
3.szczęście w nieszczęściu
4.trudno się dziwić
5.kurde..... może blokada sygnałów ?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Teraz jak sobie myślę że sprowadzę niedługo na ten zły świat nowego, niewinnego, małego człowieczka to jakoś mnie wszystko bardziej jeszcze rusza
między innymi dlatego nie żałuję niemania dida . Oczywiście ryzyko czegośtam jest zawsze , i gdyby wszyscy tak myśleli , ludzkość by dawno wymarła (co czasem nie wydaje mi się takim głupim pomysłem), ale z drugiej strony jakoś trudno z entuzjazmem powoływać kogoś na taki wredny świat .
Cytat:
http://www.krakow2016.com/

Idealne miejsce dla terrorystów muzułmańskich.

Ciekawe gdzie będą kolejne ataki, jestem przekonana, że to nie była pojedyncza akcja.
będą następne , już obiecali .

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Terroryści terrorystami, ale to jak zaczną "nowe władze" robić znowu czystki w służbach, to dopiero będzie "wesoło".
już jest wesoło , aktualna była ekipa już zrobiła co mogła te parę lat temu , teraz już nie ma co czyścić

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:56   #930
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.nie byłabym pewna - nasze wojska też na Bliskim Wschodzie aktywnie działały .
5.kurde..... może blokada sygnałów ?

będą następne , już obiecali .

już jest wesoło , aktualna była ekipa już zrobiła co mogła te parę lat temu , teraz już nie ma co czyścić
1. Ale nie brały udziału w nalotach na ISIS. Ale obawiam się, że przy zapędach militarnych niektórych naszych polityków to może się zmienić i wtedy będzie się czego bać.
2. Chyba gdyby zginęli Polacy to MSZ coś by podał?
3. Londyn, Rzym, Berlin, Waszyngton? Tak se zgaduję na chorą logikę...
4. Ale teraz mają się jeszcze bardziej postarać

Imo multikultura nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby Rydzyk zażądał od babć moherowych żeby strzelały do niewiernych, to część by to zrobiła. Fanatyzm nie zależy od rodzaju religii ani od kultury.

Mam podnosi kartkę dwoma palcami

A co do kompaktów, to Diorskina używam od lat w ramach akcji specjalnych typu koncert i nie narzekam.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości