Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 16:57   #1081
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Zuken, mnie się pasy na ścianie bardzo podobają
Fajnie też wyglądają w tym samym kolorze, tylko różne natężenie koloru, np. jasny szary i ciemniejszy

Baby, Malwi ma rację - bez sensu się tak przejmujesz tym wszystkim. Zwłaszcza, że masz chyba najmniejszy brzuch z nas wsystkich, więc w ogóle nie wiem w czym problem i po co się tym tak spinasz.

Kamilka, dużo zdrówka dla Was, daj znać co z małą, do klubu wysyłam zaproszenie.

Joanna, a jaki masz stopień referencyjności? Zawsze jest tak, że jak coś jest nie tak, to wysyłają do szpitala z lepszym stopniem. Ja też rodzę w Bochni, więc jak coś nie tak, to dziecko wyślą do Ujastka, ale zakładam, że będzie okej.

Czarnula, Kinga, odebrany! Będziemy zaraz składać!

Niepozorna,a które ręczniki wzięłaś? Ja wzięłam biały i niebieski. Biały jest super, bo się składa 'kopertowo', a niebieski się mojej mamie mega podobał

Malwi, wiem że to frustrujące tak leżeć
Ale sama wiesz, że to dla Waszego dobra. Tym bardziej sytuacja Kamilki nam tu uświadamia, że naprawdę nie znamy dnia ani godziny.

Jezu, taak mnie coś w brzuchu w środku boli jak kaszlę, że szok, chyba jakiś mięsień sobie naciągnęłam Ale już jest coraz lepiej, przynajmniej dzisiaj wyszłam z domu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:02   #1082
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka boli cie bo pewnie nadwyrezylas mięśnie przez kaszlenie ale dobrze ze juz lepiej
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:10   #1083
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Malwi, wbrew pozorom powinnyśmy Ci życzyć jak najdłuższego tego leżenia - nie że złośliwości, tylko dla dobra maluszka. I cierpliwości. Wiem, że najlepiej byłoby nie mieć problemów, ale pomyśl sobie jak mało będzie to dla Ciebie znaczyło jak już będziesz z dzieciatkiem w domu.
Wlasnie tak mysle, ze min jeszcze 2 tygodnie i mozemy sie rozwiazywac juz tak na spokojnie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Na szczęście nie ma żadnych smierdzacych pijkow ani kielbas Haha jeszcze net jest i nówka bus
Dobrze że było krócej niż normalnie bo już fiola dostawałam na tyłku Haha

No i Malwi wiem, że takie bezczynne leżenie męczy bardziej niż jakbyś miała kamienie łupac ale już coraz bliżej końca i dasz radę
Smiac mi sie chce jak mamy dzwonia do mnie z pytaniem "co robisz?"

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Fajnie też wyglądają w tym samym kolorze, tylko różne natężenie koloru, np. jasny szary i ciemniejszy

Baby, Malwi ma rację - bez sensu się tak przejmujesz tym wszystkim. Zwłaszcza, że masz chyba najmniejszy brzuch z nas wsystkich, więc w ogóle nie wiem w czym problem i po co się tym tak spinasz.

Kamilka, dużo zdrówka dla Was, daj znać co z małą, do klubu wysyłam zaproszenie.

Joanna, a jaki masz stopień referencyjności? Zawsze jest tak, że jak coś jest nie tak, to wysyłają do szpitala z lepszym stopniem. Ja też rodzę w Bochni, więc jak coś nie tak, to dziecko wyślą do Ujastka, ale zakładam, że będzie okej.

Niepozorna,a które ręczniki wzięłaś? Ja wzięłam biały i niebieski. Biały jest super, bo się składa 'kopertowo', a niebieski się mojej mamie mega podobał

Ale sama wiesz, że to dla Waszego dobra. Tym bardziej sytuacja Kamilki nam tu uświadamia, że naprawdę nie znamy dnia ani godziny.

Jezu, taak mnie coś w brzuchu w środku boli jak kaszlę, że szok, chyba jakiś mięsień sobie naciągnęłam Ale już jest coraz lepiej, przynajmniej dzisiaj wyszłam z domu
Wiem, wiem dlatego juz nie marudze, ze musze lezec.

Dotka kuruj sie jeszcze nie szalej z tym wychodzeniem tyle.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:12   #1084
Dotka90
Zakorzenienie

Nie szaleję, bylismy tylko wózek odebrać i u mojej mamy na chwilę
Stary 2015-11-14, 17:12   #1085
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Wlasnie tak mysle, ze min jeszcze 2 tygodnie i mozemy sie rozwiazywac juz tak na spokojnie

Smiac mi sie chce jak mamy dzwonia do mnie z pytaniem "co robisz?"
No widzisz już tyle przelezalas to co tam tydzień w tą czy w tamtą

Dobrze że dzwonią :p w ogóle dobrze ze jest internet.. Nie wyobrażam sobie leżeć gdzieś bez neta i tylko sam tv masakra!
Stary 2015-11-14, 17:20   #1086
hariett
Zadomowienie

Kamilka gratulacje córeczki i kciuki dalej dla niej, żeby dalej pokazywała jaka jest silna

Przyznam, że dopiero od Was dowiedziałam się o Paryżu... Okropne. To nie powinno mieć miejsca.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:43   #1087
kamilka
Zadomowienie

MALWI powiem ci po wczorajszym ze lepiej siedziec na miejscu, choć by nas sąsiadki nie wiem jak wnerwialy... Mnie kroplówkę mieli próbować odłączyć o 18 a o 17:46 mała była na swiecie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:44   #1088
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
No widzisz już tyle przelezalas to co tam tydzień w tą czy w tamtą

Dobrze że dzwonią :p w ogóle dobrze ze jest internet.. Nie wyobrażam sobie leżeć gdzieś bez neta i tylko sam tv masakra!
Internet to ja mam w abonamencie :-P bo tak to tu nie ma

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-14, 17:45   #1089
kamilka
Zadomowienie

DOTKA dzięki ogarnę sie moze jutro i wyjde

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:25   #1090
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Internet to ja mam w abonamencie :-P bo tak to tu nie ma
to ja bym się chyba zapłakała bo w telefonie nie mam neta Tż musiałby skombinować na biegu cokolwiek bo bym wyszła z siebie i stanęła obok
Stary 2015-11-14, 18:28   #1091
Dotka90
Zakorzenienie

No to przedstawiam Wam naszą brykę
W wersji z gondolą i z fotelikiem. Do fotelika, tak jak pisałam, dokupiliśmy śpiworek MaxiCosi, bo zależy nam, żeby pasy zapinać na podstawowym ubranku, a nie na kombinezonie/śpiworze. Ten ma dziurę w kroku + na pasy na górze.

Baby Design Husky, kolor Navy + fotelik MaxiCosi Cabriofix.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151114_180708.jpg (280,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151114_180742.jpg (274,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1834.JPG (323,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1836.JPG (310,6 KB, 53 załadowań)
Stary 2015-11-14, 18:29   #1092
czarnulax
Zakorzenienie

malwi mam nadzieje, że bóle ustaną i uda się do mamy przenieść, a maluch zechce siedzieć jak najdłużej w brzuszku. Tego leżenia to współczuję, szczególnie w szpitalu, bo w domu to jeszcze jakoś leci.
Stary 2015-11-14, 18:30   #1093
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka
Stary 2015-11-14, 18:42   #1094
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Joanna-super brzmi twoj szpital. Ja az sie boje odwiedzic ten tutaj,troche rzeznia :-( i byla wizyta w ostatni piatek ale już nie bylo miejsc i polozna mnie zapisala na 8.01.... :-/ wiec jesli szwagier ktory pracuje tam w laboratorium nie zalatwi wczesniej wizyty to pewnie nie odwiedze.

Ale tu dzisiaj spokojnie!
O kurde, dopiero na 8.01? Masakra! Mam nadzieję, że uda Ci się wcisnąć gdzieś wczesniej, bo mam wrażenie, że w pewnym stopniu mnie to uspokoiło.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Joanna fajnie się zapowiada Twój szpital, jedynie szkoda, że przy dużych problemach przewożą, ale przecież ani Ty, ani maleństwo problemów mieć nie będziecie.
No niby leżały tam dzieciaczki w inkubatorach, jedno z wagą 800gr, drugie urodzone w 34 tygodniu. Teoretycznie nic nam nie dolega, ale jak będzie z dzieciek okaze się dopiero po porodzie.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Dziewczyny skąd wiecie kiedy są dni otwarte w waszych szpitalach ? Nie chodzę na SR wiec nie wiem. Na stronie szpitala nie ma takich informacji. Muszę chyba tam pojechać i się zapytać bo coraz częściej chodzi mi to po głowie. też bym była spokojniejsza.
Mój szpital, który wybrałam funkcjonuje dopiero od grudnie 2014 więc wszystko świeże, dlatego jest tam tak miło i przyjemnie. Na ich stronie internetowej co miesiąc organizowane są takie dni otwarte. Wydaje mi się, dlatego że po drugiej stronie ulicy jest szpital położniczo-gin więc jakoś chcą zachęcać kobiety do ich szpitala.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Sprawdzałam na internecie i stopień mają 1. Po drugiej stronie ulicy jest szpital gin-pol funkcjonujący od lat, który posiada stopień 2. Najlepsze jest to, że z tego mojego szpitala nie przewiozą dziecka na drugą stronę ulicy tylko 100km dalej, bo to jest ich konkurencja -.- wolałabym nie rodzić w Tym drugim,bo mają same negatywne opinie..
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:48   #1095
pietrusiowata
Rozeznanie

Dotka super wózek mam taki sam fotelik też mam cabriofix ale czarny A masz wersję winterpack?

Edit Ok dojrzałam mufkę :P

Edytowane przez pietrusiowata
Czas edycji: 2015-11-14 o 19:02
pietrusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:57   #1096
russiandoll
Raczkowanie

dobry wieczór
Dotka Super pojazd, zazdroszczę mój jeszcze w kartonie. Naprawdę super wózek

Kurcze dziewczyny zazdroszczę Wam tej Ikei, ja szczerze mówiąc nigdy nie byłam, choć nie raz przejeżdżałam nieopodal , ale jestem silna i wiem że dla trwałości mojego związku małżeńskiego muszę odpuścić bo ja straszna śmieciucha jestem i zbieraczka Jestem wytrwałą kolekcjonerką rzeczy mało potrzebnych zamówienie z gemini jeszcze nie kliknięte ale cudowny i śliczniutki box kosmetyczny czy etui na smoka już dawno cieszą moje oczy
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:58   #1097
uaoo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam straszny zapierdziel. Wczoraj robiłam wszystko na raz, a i tak nie zrobiłam wszystkiego co chciałam. Dzisiaj od rana w szkole, a potem na szkoleniu i dopiero wróciłam do domu. Brzuch jest tak twardy jak nigdy. Tż namawia, żeby pojechać do szpitala, ale ja jestem strasznie uparta i wolę się położyć, może choć trochę się poprawi.

Cytat:
My miód dostajemy prosto z pasieki Te kupne mega mi nie podchodzą i nie smakują.. mam wrażenie jakby tam było mega dużo cukru wsypanego..
My też mamy takie szczęście i mamy prosto z pasieki

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Urodziłam, bali sie skurczy a mi wody odeszły popołudniu
Kamilka, gratuluję choć wiem, że nie jest Ci łatwo. Trzymam kciuki za malutką

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Odebraliśmy przesyłkę, dobrze przypuszczałam, że to od milutkiej Kocyk jest super, bardzo mi te kotki przypadły do gustu Później zrobię foty. I kupiliśmy dzisiaj tą małą paczuszkę białych pampków Jak coś to w carrefour są za 11.89, ale to chyba regularna ich cena.
Czekam na zdjęcia
Ile sztuk pampersów?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:11   #1098
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny zazdroszczę Wam tej Ikei, ja szczerze mówiąc nigdy nie byłam, choć nie raz przejeżdżałam nieopodal
Ja też nigdy w ikei nie byłam, ale stronę zwiedziłam milion razy i czuję jakbym tam była

Poszłabym do wanny poleżała

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Moja paczuszka z geminii jest 50 km od miejsca docelowego oby dostarczyli ją do poniedziałku do 12 choć pisze, że przed końcem dnia

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Oooo!!! Dziewczyny co wy na takie cudo? szkoda że nie ma opcji żeby wyciszać chrapanie Tż

Stary 2015-11-14, 19:24   #1099
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka super, że się udało odebrać wózek. Fajnie uczucie mieć go już w domu i patrzeć i się uśmiechać do niego

Magda wrzucasz termometr, nalewasz wody i się relaksujesz ja tak od czasu do czasu robię tylko dla mnie ta dozwolona temp wody jest zimna, ale ostatnio jak mnie brzuch pobolewał poleżałam i pomogło.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:28   #1100
russiandoll
Raczkowanie

magda1706 gadżet roku

Mam problem z zamówienie z Gemini mój koszyk tył szybciej niż jakakolwiek ciężarna i osiągnął wagę 600 okrągłych złotych muszę go odchudzić tylko nie wiem jak
Stary 2015-11-14, 19:29   #1101
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dotka super, że się udało odebrać wózek. Fajnie uczucie mieć go już w domu i patrzeć i się uśmiechać do niego

Magda wrzucasz termometr, nalewasz wody i się relaksujesz ja tak od czasu do czasu robię tylko dla mnie ta dozwolona temp wody jest zimna, ale ostatnio jak mnie brzuch pobolewał poleżałam i pomogło.
Ja wchodzę codziennie do domu i się uśmiecham jak go widzę stoi sobie mój taki piękny

Nie mam termometru.. W zimnej się nie wykąpię Porelaksowałabym się kurcze no... we wrzątku też się kąpać nie będę po prostu w ciepłej, ale nie wiem no boję się kurde
Fiksuje się mega chyba..

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
magda1706 gadżet roku

Mam problem z zamówienie z Gemini mój koszyk tył szybciej niż jakakolwiek ciężarna i osiągnął wagę 600 okrągłych złotych muszę go odchudzić tylko nie wiem jak
coś ty tam nabrała
Stary 2015-11-14, 19:30   #1102
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
MALWI powiem ci po wczorajszym ze lepiej siedziec na miejscu, choć by nas sąsiadki nie wiem jak wnerwialy... Mnie kroplówkę mieli próbować odłączyć o 18 a o 17:46 mała była na swiecie

A jak ty się czujesz ? Nie należę do klubu wiec nie wiem czy juz tam coś pisałaś. Jak malutka ?
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:31   #1103
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam termometru.. W zimnej się nie wykąpię Porelaksowałabym się kurcze no... we wrzątku też się kąpać nie będę po prostu w ciepłej, ale nie wiem no boję się kurde
Fiksuje się mega chyba..
Właśnie ja też się bałam bo nie zalecają kąpieli w temp większej niż 37 stopni, a ja nie miałam pojęcia ile to może być, dlatego kupiłam wcześniej termometr do wody taki ten dla dzieci i mierzę i okazało się że te 37 to dla mnie zimno
Stary 2015-11-14, 19:31   #1104
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka super furka. Jak ja Wam zazdroszcze ze macie juz wozki. Moj poki co jeszcze gdzies tam sobie czeka...

Magda moje marzenie od poczatku ciazy polezec w wannie pelnej goracej wody

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:35   #1105
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie chce mi się stać pod prysznicem... eh masakra
Stary 2015-11-14, 19:38   #1106
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Nie widze zdjec

Magda nawet mi nie mow, ja marze o prysznicu gdzie bede mogla normalnie stac i nie trzymac sluchawki w rece.

Stary 2015-11-14, 19:40   #1107
russiandoll
Raczkowanie

magdano właśnie wydawało mi się że niezbyt wiele mi brakuje bo takie rzeczy jak waciki ( mam 6 paczek), patyczki (mam 4 paczki), chusteczki nawilżane ( x 16), woreczki na pieluchy ( x5) gaziki jałowe (x6), niejałowe (x6) ciułałam od pierwszego pozytywnego testu więc tu wychodzi na to że jednak jestem zbieraczem ciułaczem i HURT to mój żywioł. Muszę na spokojnie zejść z ilości.
Stary 2015-11-14, 19:42   #1108
pietrusiowata
Rozeznanie

Magda ja czasem biorę kąpiel, nie mam termometru ale staram się nie przesadzić z temperaturą. Najgorzej potem z wanny się wygrzebać :P
Stary 2015-11-14, 19:42   #1109
86ewula
Rozeznanie

Dziewczyny ja sie od początku kąpie tak jak przed ciążą. Wchodzę do wanny i dopiero nalewam wodę. Letnia to ona na pewno nie jest. .. kładę się w wannie tak żeby nie sięgała mi brzucha ale bardzo pomaga na kręgosłup i moje nerki które często mnie bolały przed ciążą. Woda na pewno jest b. Ciepła bo cała łazienka zaparowana. .. nie siedzę długo, aż wystygnie. Robie tak codziennie od początku ciąży. Leżąc w wannie oglądam brzuch jak młody skacze. Śmieje się że go Już przyzwyczajam do rytuału kąpieli
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:50   #1110
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Magda ja czasem biorę kąpiel, nie mam termometru ale staram się nie przesadzić z temperaturą. Najgorzej potem z wanny się wygrzebać :P
O tak zajmuje mi trochę czasu przemyślenie jak tu wstać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości