Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 18:06   #241
roseplum
niepolubiecie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Na pewno mogła odchudzić się zdrowiej. Nie chciała, bo uważała, że to nie da efektów.
Nie oglądam, bo działa mi nerwy, ale jestem ciekawa czy wie, że taka dieta jest dla niej szkodliwa sama w sobie (pomijając kwestie odchudzaniowe) i dalej kieruje się w życiu filozofią po pasztetach do celu.
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:10   #242
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
Moje nowe odkrycie francuskojęzyczna youtuberka

Dzięki, poszła subskrypcja

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Nie oglądam, bo działa mi nerwy, ale jestem ciekawa czy wie, że taka dieta jest dla niej szkodliwa sama w sobie (pomijając kwestie odchudzaniowe) i dalej kieruje się w życiu filozofią po pasztetach do celu.
Ja oglądam rzadko. Dziś zerknęłam czy coś jej się zmieniło w podejściu do jedzenia/ ćwiczenia. Jakiś czas pisała o swojej diecie na blogu.
Jakościowo podejrzewam nie ma dramatu, bo po kilku eksperymentach (wykluczenie nabiału i czegoś tam jeszcze) przestała elimonować produkty.
Ona uważa, ze choć dla niektórych taka dieta jest szkodliwa, dla niej nie jest, u niej działa.
Nie mam pojęcia czy rozmawiała na ten temat z lekarzem.
Stary 2015-11-14, 18:12   #243
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Dziewczyny, zna któraś z Was podkład, który ma bardzo jasne odcienie i, co najważniejsze, jest w żółtej tonacji? Wszystkie, które widziałam były różowe :/ I dobrze jakby był spoko dla cery raczej suchej.
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:13   #244
Hadassah
Zadomowienie

Nie wiem jak kwestia odchudzania wygląda u osób chorych na tarczycę, ale nie jestem pewna czy oglądać dalej filmik Basi... Przypomina mi moją postawę z liceum (zrzucę uda, dieta 1000 kcal, jakieś ćwiczenia w domu - co z resztą, na moją obronę, nie było takie dziwne, to był model proponowany przez wszystkie gazety, telewizje i internet) gdzie nawet trzymając się diety chudłam bardzo mało, chodziłam cały czas głodna i wkurzona. Jedna sprawa to z małej wagi na mniejszą zrzucić jest dużo trudniej, ale przy 65 kg Basi 2 kg na minusie w dwa miesiące - coś jest nie tak. Jak zaczęła opowiadać o 'widocznych mięśniach' to jedyne o czym pomyślałam to odwodnienie. Been there, done that.
Ogólnie to szacun, że wytrwała i osiągnęła, to co zamierzyła, bo bez ogromnej determinacji do tego by nie doszła - ale patrząc po sobie taki styl życia był moim najgorszym okresem, teraz jestem szczuplejsza, zdrowsza i najedzona. Nie, nie jestem weganką/wegetarianką, ale ponad 90 % mojej diety to roślinki, jem nie '5 - 6 razy dziennie', tylko wtedy kiedy zdążę zgłodnieć i aż się najem (nie przejem). Basiowej sztywno ustawionej diety nie zniosłabym, dla mnie dieta to musi być styl życia, deser to deser a nie 'cheat meal' . Jaki jest styl odżywiania, który preferuje wasz organizm?Uwielbiam tematy żywieniowe

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2015-11-14 o 18:14
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:19   #245
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość

czyli dla kogo będzie dobra?
Znaczy wiesz...

Obroni się przy wszystkich chłodnych typach. Jeżeli chodzi o "cały makijaż paletką en taupe" to fajnie wypadnie na mocno chłodnych i "rozmytych typach". Jak ktoś jest bardziej kontrastowy to też fajnie się sprawdzi, o ile makijaż będzie kontrastowy, przy linii rzęs itd.

Ale nie wszystkie cienie są ewidentnie chłodne, więc na pewno można zrobić i na kimś bardziej po środku w kwestii temperatury karnacji i też się obroni. Problem polega chyba na tym, że to są barwy przy których jak się robi "klasyczny dzienny makijaż" tylko tymi cieniami to dużo kobiet wytworzy sobie efekt podbitego oka, bo (prawie) wszystkie kolory podstawowe są chłodne i to się wtopi tylko przy duzej ilości chłodnego pigmentu w skórze.

No i zawsze jest to też trochę kwestia gustu, niektórym się podoba np. zestawienie fuksjowo-fioletowej pomadki z ciepłą karnacją. I tego na ile odbiorca widzi takie kolorystyczne niuanse. Dla mnie to zawsze będzie zgrzyt, a już na pewno w makijażu dziennym.
Stary 2015-11-14, 18:29   #246
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Użytkowniczko SALIX,

własnie otworzyłam swoją en taupe i ma użytkowniczka rację - tylko dla konkretnych typów urody, tak całościowo. Już widzę jakie sino-plamy na oczach powychodzą wszystkim amatorkom kolorków tołp, upierających się, że mają chłodny typ urody.
Dzięki za cynk. Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to jednak nie jest zestaw dla mnie Sino-szare cienie mi nie leżą, zazwyczaj dodają mi zmęczenia i rozmywają. Tak jak pisałam, kuszą mnie te fiolety, ale chyba znajdę sobie jakąś inną paletę z typowymi różami/burgundami/fioletami, albo poczekam aż Zoeva takową wypuści.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:30   #247
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
odsubskrybowałam szavkę, znowu coś o dziecku w najnowszym filmiku
pewnie wyjdę na szavkowego obrońcę, ale dzisiaj sobota, a ona mówiła, że w soboty będzie wrzucać filmy dzieciowate
pazza_polacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:35   #248
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pazza_polacca Pokaż wiadomość
pewnie wyjdę na szavkowego obrońcę, ale dzisiaj sobota, a ona mówiła, że w soboty będzie wrzucać filmy dzieciowate
nie wiedziałam, ale u niej nawet jak jest ootd, to i tak z podkreśleniem, że to ciężarny ootd zresztą nie da się zorbić tak, żeby nie wyświetlały mi sie tylko sobotnie filmiki :P więc nie będę oglądać w ogóle

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Dzięki za cynk. Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to jednak nie jest zestaw dla mnie Sino-szare cienie mi nie leżą, zazwyczaj dodają mi zmęczenia i rozmywają. Tak jak pisałam, kuszą mnie te fiolety, ale chyba znajdę sobie jakąś inną paletę z typowymi różami/burgundami/fioletami, albo poczekam aż Zoeva takową wypuści.
to mnie zmartwiłyście, jeszcze nie dostałam, a już się zniechęciłam
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:38   #249
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
No nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z Twoim kontrastem dobrze w tym wyglądał ja potrzebowałam transferowych i średnich połyskujących do pokombinowania. No i ty masz chyba zimny pigment, ale żółty, a nie róż z tego co pamiętam, więc tez inaczej. Ja mam na tyle dużo niebieskiego pigmentu, że czesto jak nałożę coś ewidentnie szarego w załamanie wygląda wręcz chłodno-brązowo, tak pigment wyłapuje lepiej wyglądam jak użyje szarego niż brązu i czasem się zdarza, że koleżanka zawiedziona, bo pyta co mam na oku i okazuje się, że to szarość, a nie "codzienny" brąz

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-11-14 o 18:42
Stary 2015-11-14, 18:39   #250
201607131110
Konto usunięte

Cytat:

A ja coraz bardziej zachęcona

Cytat:
No nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z Twoim kontrastem dobrze w tym wyglądał ja potrzebowałam transferowych i średnich połyskujących do pokombinowania. No i ty masz chyba zimny pigment, ale żółty, a nie róż z tego co pamiętam, więc tez inaczej
Czyli pewnie mojemu kontrastowi też nie będzie pasować?

Edytowane przez 201607131110
Czas edycji: 2015-11-14 o 18:40
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:40   #251
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dzięki, poszła subskrypcja

tutaj masz jeszcze jedną francuskojęzyczną jest boska

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:42   #252
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z Twoim kontrastem dobrze w tym wyglądał ja potrzebowałam transferowych i średnich połyskujących do pokombinowania. No i ty masz chyba zimny pigment, ale żółty, a nie róż z tego co pamiętam, więc tez inaczej

Jak odkryć swój kontrast?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość

A ja coraz bardziej zachęcona

Mifiku, twojemu kontrastowi to nic nie przeszkodzi. #podlizywaniesię
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:50   #253
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Ja zrobisz pobożemudzienniaczka paletką en taupe to pewnie nie. Ale jak zrobisz sobie ciemne kreski i dodasz do tego jakiegoś wyrazistego cienia ma szansę wyjść ekstra. Myślę, że dużo zależy czy masz cerę chłodną, bo chłodno-beżową czy różowo-niebieską i jak karnacja i uroda reaguje na szarości, tołpy (to może być kwestia pozacerowych czynników.

Mostly
patrzy się jak ciemne są Twoje oprawy oczu, włosy w stosunku do cery. Największy kontrast to czarność włosów, opraw itd. + bardzo jasna cera, niewielki to np. jasna cera w zestawieniu z jasnością tychże itd. (patrzy się naturalnie, nie przy opaleniźnie

Dodatkowo kontrast zawsze podbija posiadania np. ciepłych refleksów we włosach przy jednośnie chłodnej cerze albo ciepłych plamek na oczach itd.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-11-14 o 18:51
Stary 2015-11-14, 18:51   #254
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
nie wiedziałam, ale u niej nawet jak jest ootd, to i tak z podkreśleniem, że to ciężarny ootd zresztą nie da się zorbić tak, żeby nie wyświetlały mi sie tylko sobotnie filmiki :P więc nie będę oglądać w ogóle

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

właśnie zobaczyłam ten OOTD i też sobie pomyślałam, że mogłaby odpuścić
Stary 2015-11-14, 18:51   #255
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
no nic, będę polować na co innego, cieszę się, że nie kliknęłam en taupe od razu, tylko poczekałam na opinie - wydawało mi się, że jest tam jednak trochę więcej brązowych cieni, choć mocno chłodnych. Eh. Na szczęście mam jeszcze moją ukochaną codzienną paletkę Lily Lolo Laid Bare, którą molestuję niemiłosiernie, już mi się nawet denko zrobiło w najpiękniejszym kolorze.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:51   #256
fableux
Zadomowienie

Cytat:
odsubskrybowałam szavkę, znowu coś o dziecku w najnowszym filmiku

Kiedyś tu omawiałyśmy temat hastagów u Szavki, że pod każdym zdjęciem bylo "ciałko się robi" nawet jak ciałka nie było, a teraz podobnie jest z "mommytobe"
Stary 2015-11-14, 18:54   #257
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Kiedyś tu omawiałyśmy temat hastagów u Szavki, że pod każdym zdjęciem bylo "ciałko się robi" nawet jak ciałka nie było, a teraz podobnie jest z "mommytobe"

Od 2 miesięcy jej juz nie śledzę. Promocja ciąża- nie lubie. Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale po co to tak wszystko opowiadać? Chyba nie ma więcej nic do powiedzenia... I ten jej dziwny wybuchowy charakter mnie drażnił.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:00   #258
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Od 2 miesięcy jej juz nie śledzę. Promocja ciąża- nie lubie. Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale po co to tak wszystko opowiadać? Chyba nie ma więcej nic do powiedzenia... I ten jej dziwny wybuchowy charakter mnie drażnił.
Ty znowu z tą 'promocją ciąży'? Co za głupota...
Enpleurs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:02   #259
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Munka, Ty masz bloga?!?!
Tak już od dosyć dawna - jest w podpisie zawsze.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:03   #260
marynka42
Zakorzenienie

czyli przy dużym kontraście en taupe odpada?
ja niestety taki mam, a maluję się albo mocno, albo wcale (taki typ urody, że delikatny makijaż nie bardzo mi pasuje)

Stary 2015-11-14, 19:04   #261
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
[COLOR="Silver"]

Mostly
patrzy się jak ciemne są Twoje oprawy oczu, włosy w stosunku do cery. Największy kontrast to czarność włosów, opraw itd. + bardzo jasna cera, niewielki to np. jasna cera w zestawieniu z jasnością tychże itd. (patrzy się naturalnie, nie przy opaleniźnie

Dodatkowo kontrast zawsze podbija posiadania np. ciepłych refleksów we włosach przy jednośnie chłodnej cerze albo ciepłych plamek na oczach itd.

Ok - kontrast mały zatem. Przeżywam dramaty, bo muszę używać czerwono-zimną szminkę do pracy, a wyglądam w tym naprawdę źle. Do tego brzoskwiniowy róż i "jakiś brązowy lub szary cień" - wyglądam jak kiepskiej jakości dama do towarzystwa. Nie wiem, jak rozegrać, żeby przypominać siebie nakładając firmowo akceptowane barwy.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:06   #262
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Ok - kontrast mały zatem. Przeżywam dramaty, bo muszę używać czerwono-zimną szminkę do pracy, a wyglądam w tym naprawdę źle. Do tego brzoskwiniowy róż i "jakiś brązowy lub szary cień" - wyglądam jak kiepskiej jakości dama do towarzystwa. Nie wiem, jak rozegrać, żeby przypominać siebie nakładając firmowo akceptowane barwy.
ja z kolei jestem typem, który nienawidzi czerwonej szminki, ale obiektywnie mi ona pasuje (typowa zima), ale zawsze mam wrażenie, że takie usta są jakieś wyzywające? a u innych mi sie zawsze podobają
Stary 2015-11-14, 19:07   #263
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Mnie sie zawsze wydawalo ze Maxi jest mega szczupla, a teraz widac ze potezna z niej kobieta. W komentach na fejsie mowi, ze podgardle to wina swiatla.
Nie no, potężna raczej nie jest, po prostu widać jej biust, który nie jest nały i dosyć okrągłą twarz, myślę, że to potęguje pewne wrażenie opuchnięcia.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 19:08   #264
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
dla mnie "mommytobe" jest tak samo głupie jak "polishgirl"
Stary 2015-11-14, 19:15   #265
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość

Mifiku, twojemu kontrastowi to nic nie przeszkodzi. #podlizywaniesię

Cytat:
Ja zrobisz pobożemudzienniaczka paletką en taupe to pewnie nie. Ale jak zrobisz sobie ciemne kreski i dodasz do tego jakiegoś wyrazistego cienia ma szansę wyjść ekstra. Myślę, że dużo zależy czy masz cerę chłodną, bo chłodno-beżową czy różowo-niebieską i jak karnacja i uroda reaguje na szarości, tołpy (to może być kwestia pozacerowych czynników.
Nie wiem, jaki to jest pobożemudzienniaczek, ale u mnie to zawsze z krechą, bez krechy nie wychodzę z domu, bo nie wyglądam cerę mam hm... żółtawo-zielonkawą, poliki i nos różowe (naczynka, pory...). W ciepłych kolorach w makijażu czuję się źle, jakbym była zmęczona albo chora, fiolety zdecydowanie chłodniejsze albo brudne niż jakieś ciepłe. Zawsze wolałam chłodne brązy, beże i szarości na oczach, tyle że dość wyraziste, nie wiem, czy ta paletka jednak nie byłaby zbyt mdła, jasna dla mnie, niewidoczna.
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:16   #266
Zanetka1990
Raczkowanie

Cytat:

No moja radość spowodowana zamówieniem mojej pierwszej Zoevy też trochę opadła po tych opiniach , no ale trudno, jeżeli stwierdzę, że makijaże wykonane tylko tą paletą wyglądają na mnie źle to będzie pretekst żeby zamówić kolejną . Zwłaszcza, że wygrałam dzisiaj 30zł w zdrapkę to już prawie połowę mam .
Zanetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:20   #267
smerffie
Zakorzenienie

W PNŚ kamera była na wysokości twarzy, a Maxi filmy zawsze ma nieco z góry, to takiej jestesmy przyzwyczajone. Swoją drogą zastanawiam się czy malowała się sama czy pozwoliła "ingerować" telewizyjnej wizażystce

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 19:32   #268
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Poszukuję wciągającego filmu na sobotni wieczór, najlepiej thriller albo coś trzymającego w napięciu, pomożecie?

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:36   #269
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Poszukuję wciągającego filmu na sobotni wieczór, najlepiej thriller albo coś trzymającego w napięciu, pomożecie?
siedem z bradem pittem

zientek karolina i en tołp
Stary 2015-11-14, 19:38   #270
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez igiE Pokaż wiadomość
To samo pomyślałam, jak obejrzałam ten filmik. Śpiewająca Szusz taaaaaaaa.....Ona z każdym nowym vlogiem robi się według mnie nie do zniesienia. Te jej vlogi są mdłe, żenada po prostu...
I ten jej LEW LEW bez twarzy... eh.. żałosne
Mnie najbardziej rozbraja, jak Szusz mówi coś w stylu 'bo wy WSZYSCY zawsze piszecie: nagraj vloga na kacu, nagraj vloga na kacu, chcemy słyszeć jak LEW chrapie' i moduluje przy tym głos, jakby chciała tę "prośbę" wykrzyczeć No boki zrywać. Wszyscy chcą oglądać Szusz i bezgłowego LWA LWA. Żenada.

Edytowane przez diorentynka
Czas edycji: 2015-11-14 o 19:40
diorentynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości