|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
niepolubiecie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | |
|
wańka wstańka
|
Dzięki, poszła subskrypcja
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Jakościowo podejrzewam nie ma dramatu, bo po kilku eksperymentach (wykluczenie nabiału i czegoś tam jeszcze) przestała elimonować produkty. Ona uważa, ze choć dla niektórych taka dieta jest szkodliwa, dla niej nie jest, u niej działa. Nie mam pojęcia czy rozmawiała na ten temat z lekarzem.
|
|
|
#243 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dziewczyny, zna któraś z Was podkład, który ma bardzo jasne odcienie i, co najważniejsze, jest w żółtej tonacji? Wszystkie, które widziałam były różowe :/ I dobrze jakby był spoko dla cery raczej suchej.
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak kwestia odchudzania wygląda u osób chorych na tarczycę, ale nie jestem pewna czy oglądać dalej filmik Basi... Przypomina mi moją postawę z liceum (zrzucę uda, dieta 1000 kcal, jakieś ćwiczenia w domu - co z resztą, na moją obronę, nie było takie dziwne, to był model proponowany przez wszystkie gazety, telewizje i internet) gdzie nawet trzymając się diety chudłam bardzo mało, chodziłam cały czas głodna i wkurzona. Jedna sprawa to z małej wagi na mniejszą zrzucić jest dużo trudniej, ale przy 65 kg Basi 2 kg na minusie w dwa miesiące - coś jest nie tak. Jak zaczęła opowiadać o 'widocznych mięśniach' to jedyne o czym pomyślałam to odwodnienie. Been there, done that.
Ogólnie to szacun, że wytrwała i osiągnęła, to co zamierzyła, bo bez ogromnej determinacji do tego by nie doszła - ale patrząc po sobie taki styl życia był moim najgorszym okresem, teraz jestem szczuplejsza, zdrowsza i najedzona. Nie, nie jestem weganką/wegetarianką, ale ponad 90 % mojej diety to roślinki, jem nie '5 - 6 razy dziennie', tylko wtedy kiedy zdążę zgłodnieć i aż się najem (nie przejem). Basiowej sztywno ustawionej diety nie zniosłabym, dla mnie dieta to musi być styl życia, deser to deser a nie 'cheat meal' . Jaki jest styl odżywiania, który preferuje wasz organizm?Uwielbiam tematy żywieniowe ![]() Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2015-11-14 o 18:14 |
|
|
|
#245 |
|
niepolubiecie
|
Znaczy wiesz...
Obroni się przy wszystkich chłodnych typach. Jeżeli chodzi o "cały makijaż paletką en taupe" to fajnie wypadnie na mocno chłodnych i "rozmytych typach". Jak ktoś jest bardziej kontrastowy to też fajnie się sprawdzi, o ile makijaż będzie kontrastowy, przy linii rzęs itd. Ale nie wszystkie cienie są ewidentnie chłodne, więc na pewno można zrobić i na kimś bardziej po środku w kwestii temperatury karnacji i też się obroni. Problem polega chyba na tym, że to są barwy przy których jak się robi "klasyczny dzienny makijaż" tylko tymi cieniami to dużo kobiet wytworzy sobie efekt podbitego oka, bo (prawie) wszystkie kolory podstawowe są chłodne i to się wtopi tylko przy duzej ilości chłodnego pigmentu w skórze. No i zawsze jest to też trochę kwestia gustu, niektórym się podoba np. zestawienie fuksjowo-fioletowej pomadki z ciepłą karnacją. I tego na ile odbiorca widzi takie kolorystyczne niuanse. Dla mnie to zawsze będzie zgrzyt, a już na pewno w makijażu dziennym.
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sino-szare cienie mi nie leżą, zazwyczaj dodają mi zmęczenia i rozmywają. Tak jak pisałam, kuszą mnie te fiolety, ale chyba znajdę sobie jakąś inną paletę z typowymi różami/burgundami/fioletami, albo poczekam aż Zoeva takową wypuści.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie da się zorbić tak, żeby nie wyświetlały mi sie tylko sobotnie filmiki :P więc nie będę oglądać w ogóle---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#249 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
lepiej wyglądam jak użyje szarego niż brązu i czasem się zdarza, że koleżanka zawiedziona, bo pyta co mam na oku i okazuje się, że to szarość, a nie "codzienny" brąz
Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-11-14 o 18:42 |
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
A ja coraz bardziej zachęcona ![]() Czyli pewnie mojemu kontrastowi też nie będzie pasować? Edytowane przez 201607131110 Czas edycji: 2015-11-14 o 18:40 |
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj masz jeszcze jedną francuskojęzyczną jest boska
|
#252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak odkryć swój kontrast? ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Mifiku, twojemu kontrastowi to nic nie przeszkodzi. #podlizywaniesię |
||
|
|
|
#253 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Myślę, że dużo zależy czy masz cerę chłodną, bo chłodno-beżową czy różowo-niebieską i jak karnacja i uroda reaguje na szarości, tołpy (to może być kwestia pozacerowych czynników. Mostly patrzy się jak ciemne są Twoje oprawy oczu, włosy w stosunku do cery. Największy kontrast to czarność włosów, opraw itd. + bardzo jasna cera, niewielki to np. jasna cera w zestawieniu z jasnością tychże itd. (patrzy się naturalnie, nie przy opaleniźnie Dodatkowo kontrast zawsze podbija posiadania np. ciepłych refleksów we włosach przy jednośnie chłodnej cerze albo ciepłych plamek na oczach itd. Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-11-14 o 18:51 |
|
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście mam jeszcze moją ukochaną codzienną paletkę Lily Lolo Laid Bare, którą molestuję niemiłosiernie, już mi się nawet denko zrobiło w najpiękniejszym kolorze.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś tu omawiałyśmy temat hastagów u Szavki, że pod każdym zdjęciem bylo "ciałko się robi" nawet jak ciałka nie było, a teraz podobnie jest z "mommytobe"
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 2 miesięcy jej juz nie śledzę. Promocja ciąża- nie lubie. Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale po co to tak wszystko opowiadać? Chyba nie ma więcej nic do powiedzenia... I ten jej dziwny wybuchowy charakter mnie drażnił. |
|
|
|
|
#258 |
|
profesor nadzwyczajny
|
Ty znowu z tą 'promocją ciąży'? Co za głupota...
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
już od dosyć dawna - jest w podpisie zawsze.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
czyli przy dużym kontraście en taupe odpada?
ja niestety taki mam, a maluję się albo mocno, albo wcale (taki typ urody, że delikatny makijaż nie bardzo mi pasuje) |
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok - kontrast mały zatem. Przeżywam dramaty, bo muszę używać czerwono-zimną szminkę do pracy, a wyglądam w tym naprawdę źle. Do tego brzoskwiniowy róż i "jakiś brązowy lub szary cień" - wyglądam jak kiepskiej jakości dama do towarzystwa. Nie wiem, jak rozegrać, żeby przypominać siebie nakładając firmowo akceptowane barwy. |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, potężna raczej nie jest, po prostu widać jej biust, który nie jest nały i dosyć okrągłą twarz, myślę, że to potęguje pewne wrażenie opuchnięcia.
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
cerę mam hm... żółtawo-zielonkawą, poliki i nos różowe (naczynka, pory...). W ciepłych kolorach w makijażu czuję się źle, jakbym była zmęczona albo chora, fiolety zdecydowanie chłodniejsze albo brudne niż jakieś ciepłe. Zawsze wolałam chłodne brązy, beże i szarości na oczach, tyle że dość wyraziste, nie wiem, czy ta paletka jednak nie byłaby zbyt mdła, jasna dla mnie, niewidoczna.
|
||
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
No moja radość spowodowana zamówieniem mojej pierwszej Zoevy też trochę opadła po tych opiniach
. Zwłaszcza, że wygrałam dzisiaj 30zł w zdrapkę to już prawie połowę mam .
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
W PNŚ kamera była na wysokości twarzy, a Maxi filmy zawsze ma nieco z góry, to takiej jestesmy przyzwyczajone. Swoją drogą zastanawiam się czy malowała się sama czy pozwoliła "ingerować" telewizyjnej wizażystce
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukuję wciągającego filmu na sobotni wieczór, najlepiej thriller albo coś trzymającego w napięciu, pomożecie?
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No boki zrywać. Wszyscy chcą oglądać Szusz i bezgłowego LWA LWA. Żenada.
But my dear, this is not Wonderland and you are not Alice... Edytowane przez diorentynka Czas edycji: 2015-11-14 o 19:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

. Jaki jest styl odżywiania, który preferuje wasz organizm?Uwielbiam tematy żywieniowe 

Sino-szare cienie mi nie leżą, zazwyczaj dodają mi zmęczenia i rozmywają. Tak jak pisałam, kuszą mnie te fiolety, ale chyba znajdę sobie jakąś inną paletę z typowymi różami/burgundami/fioletami, albo poczekam aż Zoeva takową wypuści.

)