|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Dobry wieczór,witam się i mykam leżeć. Wstałam dzisiaj rano z zawrotami głowy.
Masakra jakaś , chodzę jak pijak po domu,jest mi niedobrze. Błędnik na maxa mi oszalał. Kejka o kurcze ale cię dzieć mały rozpycha. No ja czuje ruchy największe są wieczorami ale nie mialam czegoś takiego żeby tak kopała że widać jak się brzuch odkształca.
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek, sama nieraz nie wiem co ja w ogole robie
![]() Cloche, to jest on, ten promotor pokrotce, mowi im ze ta technika jest najwspanialsza na swiecie i oni sie nakrecaja, ze wszystko nia uda zbadac a potem ja to musze robic a bywa roznie. Ze sprzetem i jego mozliwosciami no i z ograniczeniami wynikajacymi z samej techniki. Jemu bardzo zalezy na tym zeby zrobic wielka kariere, niewazne ze kosztem innych, ale niestety za malutki jest na to... Bo uwaza ze juz wystarczajaca duzo wie i nie musi sie wiecej uczyc. A to pierwszy gwozdz to trumny kariery naukowej. Nie zal mi go bo to cham, co juz nieraz udowodnil ![]() Nie wiem co zrobimy, jesli pojedziemy to na pewno zadnych wycieczek metrem, imprez i przesiadywania w knajpach. Spacerki (i tak mielismy taki plan, lubimy chodzic), obejrzymy najwazniejsze zabytki (tam pewnie beda cale oddzialy pilnowac, bo wiadomo) i tyle. Siedziec w hotelu sie nie da w miescie, gdyby to byl jakis sloneczny kurort jak u Gosiaczka to inaczej...
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
Mój też na święta, ale w połowie grudnia myślę że już będzie ![]() Cytat:
![]() Mnie włosy wypadały przed ciążą, teraz też, chociaż jakby odrobinkę mniej. Ale różnica jest niewielka. Za to w pierwszej ciąży włosy praktycznie całkiem przestały mi wypadać, co sobie odbiły po porodzie ze zdwojoną siłą ![]() Tak się cieszyłam że dzidzia się rusza, a tu od wczoraj cisza... |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff nadrobiłam Was od rana naszczęście nie naszalałyście bardzo dużo. Głowa mi pęka od samego rana
![]() ![]() ![]() :s lina:
|
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Troche mnie zasmucilas ale od poloznej wiem, ze stawianie sie macicy powinno byc na calej dlugosci brzucha. A u mnie to wypukle bylo napiete- nie twarde, a po drugiej stronie bylo mieciutkie. Wiec macica nie mogla mi sie "stawiac" tylko z lewej strony co? Co mowicie? ![]()
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś miałam tez napięta jedna stronę ale Nue wystawała tylko jedna była twarda druga strona miękka. Jak śpię na prawym boku i rano sie budzę to tez nam takie twarde z jednej strony. Ale nie brałam tego jako ruchy i nie zagłębiłam sie w to
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
RATUNKU!!!!!!!!!!!!
Znacie jakiś sposób na ból głowy nie mogę już wytrzymać
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Apap
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie w tym problem że nie mam
a do sklepu mam najbliższego z 15 minut jazdy samochodem.
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
GGI a ciśnienie jakie masz ?
Jeśli niskie to kawa jesli ból jest innego pochodzenia to appap albo smarowanie skroni lub czoła Amolem.
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Innego sposobu nie znam. Domowe sposoby mi nigdy nie pomagały. Mnie też cały dzień nawala głowa. Zjem kolację, prysznic i do łóżka
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
nie mierzyłam ale zawsze mam ok. ODGRZEBAŁAM Paracetamol 500 mg . Chyba Apap to tez paracetamol daje sobie godzine jak nie przejdzie bede musiala zjeść choć jestem przerażona tabletka p. bólową w ciąży.
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Tak, apap to paracetamol. Wez tabletke, bardziej Ci zaszkodzi to cierpienie niz jeden paracetamol...
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie kupiłam amol i w takich przypadkach stosuję. Może połóż się, rób chłodne okłady na czoło i spróbuj usnąć?
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
![]() jakiś ciężki czas.wmawiam sobie,ze za mało ruchów czuje i się boję ![]()
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nakręcaj sie. Dla mnie to na stówę dziecko. Miałam tak w poprzednich ciążach, stawianie macicy to u mnie było mega twardńienie, ale NIGDY z jednej strony, tylko cały brzuch po prostu. Cloche ale ja nastraszylas
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze nie nastraszyla, tylko zasmucila ![]() ale nie mam za zle przeciez..po prostu sie taaaak cieszylam i napatrzec sie na to nie moge ️ az pokaze za tydzien lekarzowi, niech sie wypowie
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętaj, ze u każdego inaczej to moze wygladac
![]() Nie stresuj sie Cloche nie zjedz mnie |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
A cu taka cisza?
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ja suedzę cicho, bo spędzam cały weekend na odpoczynku po stresującym tygodniu. Dziecko nie śpi od 6 rano, drugie kopie w brzuchu.
Justyna- ciekawe rzeczy robicie, mam licencjat z biotechu, ale ostatecznie wygrała medycyna i ją skończyłam. Powodzenia z resztą eksperymentów ![]() Paracetamol biorę na ból głowy, ale czasem nie daje rady. W drugim trymestrze można czasem ibuprofen, ale ja wolałam przetrzymać. Miłej niedzieli
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend i forum wymarło
![]() Moj maz wczoraj popil z rodzicami i sie poklocilismy...m am juz dosyc tlumaczenia ze nie zamieszkam z nimi w domu ani nie wybuduje sie na ich podworku. Wkur. mnie to strasznie, bo moj maz po alkoholu jest chyba gluchy i nie slyszy zarzutow od swojej mamusi w moim kierunku. Jaka ja jestem okropna ze nie chce przyjac reki z pomoca!!!Ktora to byla ostatnio zachwycona moja tesciowa za te prezenty bez okazji? Oddam ją za darmo...za doplata tez jestem w stanie. Babsko jedne... ![]() ![]() najgorsze jest to ze bede musiala na nia patrzec jeszcze dzis przez pol dnia...
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mam teściową, więc kolejnej nie chcę. W sumie też chętnie bym ją sprzedała
pogadaj z mężem. Mój też zawsze mamusi słuchał i nauczył się, że nie warto.. Lepiej późno niż wcale. W tym momencie mogliśmy mieć własne mieszkanie 20km od morza i 730 od rodzinnych domów. Super praca i serdeczni ludzie, którzy byli bardziej pomocni niż rodzina.
|
#2034 |
|
Winter is coming
|
ehh kejka współczuję, ale nie daj się. Żadnego mieszkania z teściami ani w ich pobliżu! A chłopa palnij w łeb, niech se sam z nią mieszka
![]() Ja mam fajną teściową, mój mąż ma super kontakt z nią, a oboje nie wyobrażamy sobie, że moglibyśmy z nią mieszkać. Teraz na czas remontu na chwilę będziemy musieli się wprowadzić do mojej mamy (bo nie będziemy mieli kibla ) i odkładamy ten moment jak się da
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Witam w niedziele :róża:
Znów erotyczne sny mnie męczyły z jakimiś obcymi facetami Dziś na szczęście juz tz w nocy wraca wiec czeka mnie wyjazd na lotnisko. No i sprzątanie mieszkania, gotowanie i odrestaurowanie siebie zrobię leczo i brukwiowa na gęsinie i chlebek gryczany upieke . Na jutro pekluje karkówkę taka ze mnie perfekcyjna hehe
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
velika nie dam sie, ale nie bede tez strzepic jezora ani do jednego ani do drugiego. Wyciszam sie dla małego... Dla mnie najgorsze jest to, ze moj maz ma takie samo zdanie jak ja, ale jak juz troszke wypije to sie nie stawia mamusi. Po prostu milczy. A jak slysze "mialabys wygodnie bo bys dzieci nie musiala wozic przez pol miasta" to mnie szlag trafia...ona chce mi pomoc, tylko kiedy? Pracuje na 2 etaty a do emerytury jeszcze jej daleko..13 lat chyba. Nikt nie bedzie za mnie decydowal gdzie bede mieszkac. Nawet jesli przeprowadze sie do tego miasta to powiedzialam ze na drugi jego koniec...i nie dlatego ze ona tego wymaga, ale dla lepszych perspektyw jesli chodzi o prace. Nie wiem jak to zrobie, ale jakos musze z nia usiasc do sniadania...obiadu...a najchetniej bym jej oczy wydrapala. A ten moj madry maz lezy obok i wzdycha. Nie mam zamiaru mu ulzyc w psychicznym cierpieniu, oj nie!
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- MiniMonix niezly sen, ale masz racje..wolalabym sen kropci ![]() ![]() kropcia007 no perfekcyjnosc az bije po oczach ![]() ![]() ![]() Mały znow sie wypial przed chwila ... Jak wczoraj ![]()
|
#2038 |
|
Winter is coming
|
niech sobie gada, a ty się nie denerwuj i rób swoje. Jak my braliśmy ślub i szukaliśmy lokum, to moja mama proponowała, żebyśmy pomieszkali u nich (mają duży dom) i budowali się, zamiast kupować mieszkanie. Ale powiedziałam, że never i to była dobra decyzja, mamy swoje cztery kąty i święty spokój. A z teściową to jeszcze gorzej, już widzę, jak byś miała dobrze, wtrącałaby się do wszystkiego, a pomocy pewnie i tak by nie było.
A mi się dzisiaj śniły Tatry
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Ach te tesciowe... wysłuchać i olać.
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Kejka każda teściowa będzie chciała mieć dzieci i wnuki blisko. Ale niektóre nie nalegaja tak jak np Twoja
![]() Ja z moja była niedoszła mieszkałam 3 lata i to był koszmar. Teraz mieszkam 20km od teściów, ale dom budujemy w tym samym miasteczku, będzie nas dzielić jakieś 2 km i przyznaje ze mi to odpowiada. Faktycznie czasem mi pomoże z dzieckiem, później odbierze ze szkoły, przedszkola ale moja teściowa jest bardzo dobra kobieta, nienarzucająca siebie i swojego zdania. Jeśli ja o to nie poproszę, to rzadko wypowiada się na jakiś temat. ---Sen--- Ja juz nie daje rady... Nie potrafię spać na lewym boku! Wszystko mnie boli, nie mogę zasnąć a jak już zasne to po przebudzeniu i tak jestem na prawym boku. Boje się o ta całą zyle główna... Wyruszamy zaraz do Wrocławia na szybkie zakupy, a po południu na urodzinki siostrzenicy. Także miłego dnia Wam życzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

pokrotce, mowi im ze ta technika jest najwspanialsza na swiecie i oni sie nakrecaja, ze wszystko nia uda zbadac a potem ja to musze robic a bywa roznie. Ze sprzetem i jego mozliwosciami no i z ograniczeniami wynikajacymi z samej techniki. Jemu bardzo zalezy na tym zeby zrobic wielka kariere, niewazne ze kosztem innych, ale niestety za malutki jest na to... Bo uwaza ze juz wystarczajaca duzo wie i nie musi sie wiecej uczyc. A to pierwszy gwozdz to trumny kariery naukowej. Nie zal mi go bo to cham, co juz nieraz udowodnil 

ale od poloznej wiem, ze stawianie sie macicy powinno byc na calej dlugosci brzucha. A u mnie to wypukle bylo napiete- nie twarde, a po drugiej stronie bylo mieciutkie. Wiec macica nie mogla mi sie "stawiac" tylko z lewej strony co? Co mowicie? 

ale nie mam za zle przeciez..po prostu sie taaaak cieszylam i napatrzec sie na to nie moge
️ az pokaze za tydzien lekarzowi, niech sie wypowie

taka ze mnie perfekcyjna hehe