Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 20:45   #4801
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No tak jeszcze zależy co kto uważa za bycie niegrzecznym...
Nie kilkunastodniowego, a 4m starszego niż Maciek to prawie rocznego. Widzisz fajnie, że mnie uswiadomilas, że Maja jest niegrzecznym chorym dzieckiem z zarazkami, pewnie jakbym wiedziała wcześniej to bym pomyślała dwa razy zanim Maćka do domu przyprowadzilam...
No widzisz 😉
Ja nie powiedzialam ze Maja jest niegrzeczna, tylko ze to ze ty tak piszesz nie znaczy ze tak jest 😊
I nie pisze tego zeby ci dokuczyc czy cos. Wiesz, rozni sa ludzie i to ze tobie nie przeszkadza nie znaczy ze komus rowniesz. Jak widac nawet u nas na forum - chocby po tym przykladzie - jedni sie przejmuja ze w drugim pokoju zasypia dziecko, inni maja to gdzies.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 20:49   #4802
kana158
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za życzenia zdrówka dla Zosi, kochane jesteście 😚😘

Cytat:
No tak jeszcze zależy co kto uważa za bycie niegrzecznym...
Nie kilkunastodniowego, a 4m starszego niż Maciek to prawie rocznego. Widzisz fajnie, że mnie uswiadomilas, że Maja jest niegrzecznym chorym dzieckiem z zarazkami, pewnie jakbym wiedziała wcześniej to bym pomyślała dwa razy zanim Maćka do domu przyprowadzilam...
Niezawsze ja też mam lęk przed kontaktem Zosi ze starszymi dziećmi, ale nie ma co przesadzać 😉 jak skończymy szczepienia na meningokoki to będę już spokojna. Co innego jeśli masz w domu straszaka, w końcu Zosia tez kiedyś będzie straszą siostrą (mam nadzieje), ale będę miała pewność, że jest zaszczepiona i żadnego niebezpiecznego zaraza do domu nie przyniesie, z obcym dzieciakiem to niestety nie wiadomo... Co innego przeziębienia, to prędzej czy później każdego spotka, ale meningokoki i pneumokoki to dla takiego malucha śmiertelne zagrożenie.

Jeśli chodzi o hałas, gdy Zosia chce spać... Cóż, mój tesciu zrozumieć nie może, że jak dzieco śpi to trzeba się trochę ciszej zachowywać, a co dopiero od dziecka takich rzeczy wymagać (żart, bo wymagać można, inna historia jest z egzekwowaniem). Jak teść zachowywał się za głośno to wychodziłam z pokoju, a teraz odwiedzamy ich w godzinach, kiedy nie ma drzemki. Czyli siedzimy 1-1,5h i do domku.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 20:51   #4803
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No widzisz 😉
Ja nie powiedzialam ze Maja jest niegrzeczna, tylko ze to ze ty tak piszesz nie znaczy ze tak jest 😊
I nie pisze tego zeby ci dokuczyc czy cos. Wiesz, rozni sa ludzie i to ze tobie nie przeszkadza nie znaczy ze komus rowniesz. Jak widac nawet u nas na forum - chocby po tym przykladzie - jedni sie przejmuja ze w drugim pokoju zasypia dziecko, inni maja to gdzies.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Ja sama nie lubię jak mi ktoś hałasuje przy małym ale pewnie dlatego że ja też tego nie lubie, jestem domatorka i nie odpowiada mi większą ilość ludzi w jednym pomieszczeniu, głośnych ludzi.

Jednak zdecydowanie podzielam tu zdanie NIEZAWSZE. sytuacja niedotykaniem dziecka to już w ogóle..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 20:54   #4804
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Ja sama nie lubię jak mi ktoś hałasuje przy małym ale pewnie dlatego że ja też tego nie lubie, jestem domatorka i nie odpowiada mi większą ilość ludzi w jednym pomieszczeniu, głośnych ludzi.

Jednak zdecydowanie podzielam tu zdanie NIEZAWSZE. sytuacja niedotykaniem dziecka to już w ogóle..
No wlasnie o tym mowie - oazdy inne ma podejscie -ja bym nie chciala zeby dzieckk jakies mi w kolko dotykalo malego. Dotknac a dotykac ciagle to tez roznica... nie ma co popadac w paranoje i tak zgodze sie ze przesadza ta kobieta troche.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-14, 20:59   #4805
gosiak0512
Zakorzenienie

Wcielo mi post.. ale to chyba nawet lepiej

MALA natka selera? Seler to mocny alergen... doczytalam o kaszce :/ daj ryzowa cos sie tak na ta kukurydziana uparla buzki dla Jaska i nie jestes beznadziejna!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:00   #4806
DomimaZet
Zakorzenienie

NIEZAWSZE - a ja już Ci kiedyś chciałam napisać - i to tak w ogóle nie w temacie ze bardzo mi się spodobało jedno hasło które napisałaś i chyba to się stało moim mottem życiowym - chodzi mi o hasło - "mniejsze oczekiwania-mniejsze rozczarowania"....
Bardzo mi się w życiu codziennym sprawdza...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:08   #4807
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
NIEZAWSZE - a ja już Ci kiedyś chciałam napisać - i to tak w ogóle nie w temacie ze bardzo mi się spodobało jedno hasło które napisałaś i chyba to się stało moim mottem życiowym - chodzi mi o hasło - "mniejsze oczekiwania-mniejsze rozczarowania"....
Bardzo mi się w życiu codziennym sprawdza...
Hehe ciesze się Ja staram się żyć tak by być szczęśliwa, a świata nie zbawie, ani nie dostosuje, nad sobą zas mogę pracować ja byłam kiedyś bardzo nerwowa osoba, buntujaca sie przeciw wszystkim i wszystkiemu, teraz wole patrzeć na dwie strony medalu, a nie tylko z jednej swojej perspektywy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 21:08   #4808
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Wcielo mi post.. ale to chyba nawet lepiej

MALA natka selera? Seler to mocny alergen... doczytalam o kaszce :/ daj ryzowa cos sie tak na ta kukurydziana uparla buzki dla Jaska i nie jestes beznadziejna!
Nie wiem czemu składu nie zerknelam :P niby nie duzo bo trochę skrobi Ke nie pizwolilo nam sie wyleczyc. szkoda, bo te kaszki tak ładnie wcinal. Ale jak to też natka selera to moje zamrożone zupki lądują do kosza :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:14   #4809
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz 😉
Tak tylko, że Maja to nie jakieś obce dziecko, a najblizsza rodzina...A napisałaś to żeby co osiągnąć?

Maciuś
Stary 2015-11-14, 21:16   #4810
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ciesze się Ja staram się żyć tak by być szczęśliwa, a świata nie zbawie, ani nie dostosuje, nad sobą zas mogę pracować ja byłam kiedyś bardzo nerwowa osoba, buntujaca sie przeciw wszystkim i wszystkiemu, teraz wole patrzeć na dwie strony medalu, a nie tylko z jednej swojej perspektywy
:-*
Stary 2015-11-14, 21:22   #4811
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
E nie - takie mysie ma włosy - bliżej mu do szatyna...
Mój taki 100 % towy typ to brunet i to z ciemną oprawa oczu... zawsze tak miałam :-D - trochę - nawet bardzo - mój mąż od tego odbiega he he no ale cóż :-D

O to tak jak u mnie 😄 brunet ciemna oprawa oczu, taki opalony, najlepiej sluchajacy hip-hop, itd a co mam blondyna takiego ze aż biały 😄 haha życie weryfikuje 😄😄😄

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:26   #4812
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
O to tak jak u mnie 😄 brunet ciemna oprawa oczu, taki opalony, najlepiej sluchajacy hip-hop, itd a co mam blondyna takiego ze aż biały 😄 haha życie weryfikuje 😄😄😄
He he dokładnie - ja miałam wcześniej takiego no i nie wyszło za zbytnio pomimo tego ze związek 7 lat - wiec znalazła się odwrotnosc he he
Stary 2015-11-14, 21:26   #4813
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko, że Maja to nie jakieś obce dziecko, a najblizsza rodzina...A napisałaś to żeby co osiągnąć?
Zebys pomyslala ze moze byc inaczej niz ty myslisz i zebys spojrzala na to z drugiej str - jak to napisalas kilka postow temu, ze potrafisz.
Nie wiem czemu tak to bierzesz do siebie jakbym co najmniej cie wyzwala? Nie napisalam nic zlego wydaje mi sie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-14, 21:30   #4814
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hehe sobie juz wyobrażałam takiego Turka z beatsami w luźnych spodniach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Zebys pomyslala ze moze byc inaczej niz ty myslisz i zebys spojrzala na to z drugiej str - jak to napisalas kilka postow temu, ze potrafisz.
Nie wiem czemu tak to bierzesz do siebie jakbym co najmniej cie wyzwala? Nie napisalam nic zlego wydaje mi sie.
Ok rozumiem to, dlatego napisałam, że nie chodzimy do nich juz, nie pchamy się na siłę właśnie, dlatego, a Ty mi wyskakujesz z tekstem,że Maja może być nie grzeczna i na dodatek z meningokami i pneumokokami

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2015-11-14 o 21:39
Stary 2015-11-14, 21:48   #4815
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe sobie juz wyobrażałam takiego Turka z beatsami w luźnych spodniach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Ok rozumiem to, dlatego napisałam, że nie chodzimy do nich juz, nie pczami się na siłę właśnie, dlatego, a Ty mi wyskakujesz z tekstem,że Maja może być nie grzeczna i na dodatek z meningokami i pneumokokami
No ale moze miec te zarazki Przeciez, trabi sie ze jak jest dziecko w wieku przedszkolnym w domu to powinno sie szczepic malucha na pneumo i meningo. Wiec nie gniewaj sie zaraz 😊 Moze Maja jest grzeczna nie mowie ze nie jest przeciez. Nie gadajmy juz o tym bo klocic sie nie chce a temat jakis dziwnie drazliwy a nie powinien.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ide spac. Zycze dobrych nocek!
😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-14, 22:22   #4816
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No ale moze miec te zarazki Przeciez, trabi sie ze jak jest dziecko w wieku przedszkolnym w domu to powinno sie szczepic malucha na pneumo i meningo. Wiec nie gniewaj sie zaraz 😊 Moze Maja jest grzeczna nie mowie ze nie jest przeciez. Nie gadajmy juz o tym bo klocic sie nie chce a temat jakis dziwnie drazliwy a nie powinien.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

😊
Serio? No może mieć, każda mamę tak uswiadamiasz? No drazliwy temat, bo mojego dziecka dotyczy, ale widzę, że idziesz w zaparte i nadal nie wiem czemu tak napisałaś, czemu to służyć miało

Maciuś
Stary 2015-11-14, 22:23   #4817
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Ja już nie mam sily do tego AZS, mały znów wysypany cały. . :/
Przykro mi

Cytat:
Zabawa w kamień jest najlepsza zabawa o której kiedykolwiek słyszałam... Twój starszak jest the Best - uwielbiam Go :-*

Mój Ci on!

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Trzeba być konsekwentnym w karmieniu, nawet dziś z o tym z lekarką rozmawiałam, bo ostatnio Zosia znów coś marudkowala przy jedzeniu i pytałam się jej czy to w porządku zabawiać dziecko aby zjadła całą porcję, bo niby wszędzie pisze, ze to dziecko decyduje ile zjada. Lekarka mówi, że teoretycznie tak jest, tylko ona jakoś nie bardzo jest do tego wszystkiego przekonana... Bo jeśli dziecko ma stałe pory posiłków (dobrze jest się ich trzymać bez względu na okoliczności), a marudzi przy jedzeniu to ona jest za zabawianiem, bo dziecku obkurczy się żołądek i będzie chciało jeść coraz mniej. Pochwaliła nasz harmonogram posiłków i porcje i Zosie, że ładnie przybiera (waży 8090g).

125ml

Tak jak pisałam wcześniej byłam dziś z Małą u lekarza. Mamy infekcje wirusową krtani. Dziś Zosia delikatnie zaczęła kaszlec + chrypka. A jako, że jestem matka-wariatka od razu zadzwonilam do mojej lekarki i pojechalysmy na wizytę. I bardzo dobrze, bo podobno z takich infekcji nieleczonych lubi się zrobić zapalenie oskrzeli. A tak to działamy z lekami, inhalacjami i siedzimy w domu przez parę najbliższych dni.

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ooo no tak hihi Majka chyba też zapomniała nazwę

Czujna mama. Zdrówka!

Faktycznie - król ciszy!

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Mi tez zawsze podobali się bruneci ciemna karnacja była bla. Ale teraz to np podoba mi się Mikołaj Roznerski ehh ma takie coś w sobie że...
Też mi sie podoba mrrrrrr

Znów mało przyjemnie na forum...
Ja nauczylam mojego 5latka mówić szeptem jak Julo śpi ale mam wyrzuty ze go tak uciszam :/
Brat z bratowa przywieźli Szymka i trochę posiedzieli
Stary 2015-11-14, 22:42   #4818
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Przykro mi

Mój Ci on!

Zdrówka!

Faktycznie - król ciszy!

Też mi sie podoba mrrrrrr

Znów mało przyjemnie na forum...
Ja nauczylam mojego 5latka mówić szeptem jak Julo śpi ale mam wyrzuty ze go tak uciszam :/
Brat z bratowa przywieźli Szymka i trochę posiedzieli
No Twój Ci On - to racja - ale tak pięknie go wychowałas ze aż zazdroszczę tego... chciałabym żeby mój Olaf taki był... Synuś jest ekstra - juz tyle razy to pokazał że nic tylko Go uwielbiac - Boski jest
Stary 2015-11-14, 22:53   #4819
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No Twój Ci On - to racja - ale tak pięknie go wychowałas ze aż zazdroszczę tego... chciałabym żeby mój Olaf taki był... Synuś jest ekstra - juz tyle razy to pokazał że nic tylko Go uwielbiac - Boski jest
Jest kochany ale i niezły z niego urwis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 23:10   #4820
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jest kochany ale i niezły z niego urwis
Oj Kochana... młodość na swoje prawa :-D
Stary 2015-11-14, 23:27   #4821
cashmere
Zakorzenienie

Wrocilismy od znajomych, ale było super!! dobrze mi zrobiło to wyjście
Młody babci raz się rozplakal, ale dała radę. Szacun!

KANA zdrowka dla Zosi.

SYLWIA doczytalam o kaszce, kurcze :/ dobrze że zobaczylas skład.

DOMIMA też uwielbiam "Pamiętnik"!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 06:36   #4822
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kochana... młodość na swoje prawa :-D
Dobrze to ujęłas

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wrocilismy od znajomych, ale było super!! dobrze mi zrobiło to wyjście
Młody babci raz się rozplakal, ale dała radę. Szacun!

KANA zdrowka dla Zosi.

SYLWIA doczytalam o kaszce, kurcze :/ dobrze że zobaczylas skład.

DOMIMA też uwielbiam "Pamiętnik"!
Super że impreza się udała i brawa dla babci

Dzień dobry
Znów nocka bez karmien. Wieczorem byl dwa razy placz ale spokojny bez wisku i nie taki z bólu. Smok pomógł w moment. Pobudka 7.20. Mógłby pospac do 9 przecież jest niedziela. Hehe taki żarcik :P

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ja nawet nie slyszalam o tym filmie Pamiętnik. Muszę obejrzeć
Stary 2015-11-15, 07:35   #4823
madzixx88
Zakorzenienie

Hej
U nas jeszcze wszyscy śpią, nawet Alicja, obudziła sie 6:30, zjadła cycka, troche poszalała i spi od godziny
Ja sie wykapalam i chciałam na targ starości jechać, w Poznaniu jest taki spory ale leje :/ :/
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 07:45   #4824
blackberry89
Zakorzenienie

Hej witam sie 😊 nocka w miare.
Troche marudzil po jedzeniu przed 2 nie mogl usnac w lozeczku. Wzielam do siebie.
Milej niedzieli 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-15, 07:46   #4825
madzixx88
Zakorzenienie

Viola-pytałaś mnie o wielkość działki a zapomniałam wczoraj napisać-mamy 1300 m2
A dom góra i doł bedzie miał niecałe 150metrow
Domyslalam sie, ze szukacie i stad pytanie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 08:04   #4826
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Viola-pytałaś mnie o wielkość działki a zapomniałam wczoraj napisać-mamy 1300 m2
A ile to jest w przeliczeniu na ary? To chyba nie duża działaczka, prawda?

My mamy 200m2 domu do podziału na 2 rodziny i mysle, że to naprawdę dużo.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 08:06   #4827
blackberry89
Zakorzenienie

Kana to chyba 13arow ale nie jestsm pewna.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-15, 08:21   #4828
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
To duza działka. Moi rodzice maja 900m2 i to naprawdę spory kawalek ogrodu i na tej działce stoi dom
Stary 2015-11-15, 08:35   #4829
Hanka20
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Film Pamiętnik pamiętam już na pamięć jak Domima polecam!

CASH super ze wyjście udane

MAJKA fajnie ze noc bez jedzonka tez tak bym chciała!

NIEZAWSZE musze stanąć w obronie Black. Myślę że ona nie pisała tego konkretnie do Ciebie i na temat Twojej córci. Ja to rozumiem tak, że chciała dać do zrozumienia ze każde dziecko w wieku przedszkolnym jest zagrożeniem dla takich maluchów jak nasze. Ja tez nie lubię jak mi głaszcza dzieci od sąsiadów po rączkach mojego Filipka. Wiadomo że rodzina to co innego. Myślę że nie masz się co obruszac ze to było skierowane do Ciebie - wrzuć na luz!

U nas noc nieciekawa. Pobudki o 22.30, 1.O 3.20 obudził się z płaczem i zaczęłam tulic na rękach; ale nic to nie dało. Położyłam do nas ale płacz i prezenie - masowalam brzuszek i troszkę poszło baczkow. Ale ten już rozbudzony na maksa wiec suszarka poszła a ruch i zasnął w końcu przed 5. Dospalismy do 7.

Pogoda nie nastraja dziś do wyjścia z domu zimno wilgotno i ponuro :/

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 08:39   #4830
gosiak0512
Zakorzenienie

Bry.
Nocka spoko, mala z placzem wstala o 23 i nieszlo jej uspokoic ale wreszcie jakos mi sie udalo a potem to juz do rana spala. Obecnie jest na drzemce i dzis robimy probe z mm czy jej podejdzie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

😊
Trabi sie zeby firmy farmaceutyczne na tym zarabialy! Niech dadza za darmo te szczepionki cwaniaki!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości