|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Brokatowe cienie własnej roboty ? ;))
Wymyśliłam sobie, ze na Sylwestra zrobię sobie "brokatowy" makijaż oczu... nie mam typowych cieni z brokatem i prawdę mówiąc szkoda mi na nie kasy. Mam za to sypki brokat - bardzo drobniutki i pomyślałam sobie że można by go nałożyć na tradycyjne cienie, tylko - no właśnie, jak to zrobić, żeby się zaraz nie osypał, a co gorsza nie dostał do oczu? Macie jakies sprawdzone sposoby? A może to jednak głupi pomysł ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: Brokatowe cienie własnej roboty ? ;))
witaj Kasiu
Brokat nałozony ' na sucho' na pewno Ci sie obsypie Mozesz po pomalowaniu oczu cieniem nałożyć specyfik lancoma - w tubce - dajacy efekt 'mokrych oczu". Nie pamiętam jednak jego nazwy. Wystepuje on w kilku kolorkach ale mozesz nabys tez bezbarwny.Generalnie brokad musisz nałozyć na wilgotna powierzchnie oka. Jedak musisz uzywac tylko produktów przeznaczonych do okolic oczu bo inne moga Cię uczulic i spowodować zaczerwienienie oczu. pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Samanto
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Oj też kocham brokacik - niestety przy mojej wrażlwej cerze nałożenie czegoś nawet z najmniejszymi drobinkami podrażnia mi skórę (i to wjakimkolwiek miejscu, czy na powiekach, czy na plecach) a ja tak lubię jak się błyszczy.....
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Cześć ten brokat to nie głupi pomysł bo Sylwester to taki dzień który się aż prosi by "świecić".Ja mam na to taki sposób że może pomieszać ten broakt z więkrzą odrobiną żelu pod oczy i nakładać punktowo na pomalowaną powiekę, nie wcierając bo wtedy wiadomo, że zmyje nam się makijaż powiek. Myśle że mozna tego spróbować.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
maja101 napisał(a):
> > dodatkowo głowę można okręcić srebrnym łańcuchem.. powodzenie gwarantowane
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
W Sephorze sa takie fajne cienie z brokatem,albo sam brokacik ktory ladnie sie trzyma na powiece-nie jest to taaaaki wielki brokat,tylko male drobinki ktore sloicznie migocza
![]() Ps.a na uszy zawiesic bombki
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
czesc! wiesz co? jesli nie masz kasy na drogie cienie z brokatem to kup sobie taki specjalny zel z brokatem [np kolastyna ok 3zł,a jest naprawde duuuzy -starczy ci na niejeden wieczór
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
W okresie Sylwestrowym znajdziesz w ofercie sklepów kosmetycznych mnóstwo cieni brokatowych.
Polecam Ci błyszczacy pyłek firmy Pupa, a takze Bourjois. Są niesamowicie wydajne i pieknie błyszczą na oczach. Dzięki nim osiagniesz nieco delikatniejszy efekt niż za pomocą brokatu, ale takiego pyłku możesz też używać na codzień, więc nie będzie to wydatek jednorazowy ![]() Pozdrawiam Sam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Też polecam żel z brokatem z Kolastyny. Fajny efekt, nie podrażnia oczu (sama nieraz stosuję) i niedrogo.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!! Ja właśnie nałożyłam na powieki zamiast cienia... błyszczyk do ust z srebrnym brokatem!! Wygląda nawet nieźle!!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki waszym poradom miałam jednak brokatowe oczka na Sylwestra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.