|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Mój Tż jest umierający-sam zapisał się na jutro do lekarza
A tak na poważnie to aż zaniemówił i szepcze cały czas plus ma opuchnięte gardło i koszmarny katar, więc po tygodniu udawania, że to nic takiego w końcu idzie po lepsze leki niż miód...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na dodatek synu sie rozlozyl totalnie |
||
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade nauczysz sie, ja sie zmuszalam i jakos mi teraz wychodzi. Ale na prawym tez sypiam, dziecko jest jeszcze na tyle male ze nic nie powinno sie dziac
![]() Wlasnie rzecz w tym, ze ona nie potrafi zrozumiec ze ktos moze chciec mieszkac w bloku...
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jak tak zrobicie z tym Paryżem, to będzie ok. Cytat:
No i zależy jaki typ jesteś - ja nie chciałam się np. przedwcześnie ruchami rajcować, bo obawiałam się, że zamiast dzieckiem będę cieszyć się kotletem wolę poczekać i być pewna. Ale niektóre, albo większość, potrzebuje choćby tego wyobrażenia i są wtedy szczęśliwsze - to bym się nie wgłębiała i cieszyła i już
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no mega poryty sen. W ogóle to zaczał się od tego, że przełożona zadzwoniła czy nie chcę sobie dorobić i przyjść do pracy na noc. Oczywiście w ciąży na l4, ale co tam :p w pracy jedna z pacjentek miała gorączkę i poszłam do niej sprawdzić temperaturę, a tam z jednej z sal mój mąż wychodzi w piżamie i pyta co tu robię.. No bo jak to na l4 w pracy?! Co najlepsze to był oddział, na którym były najgorsze przypadki. Wstałam o 4.50 bo tak to było realistyczne, jakby działo się na prawdę :p
|
#2046 |
|
Winter is coming
|
gosiaczek machnij sobie to co cloche polecała:
https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ to są normalnie jakieś czary ostatnio też mnie plecy bolały, zrobiłam sobie dwa zestawy z tego i znowu jest ok Ja też sypiam na obu bokach. Kejka, jak nie rozumie to już jej problem. Gdyby były u mnie w mieście duże mieszkania w nowych blokach, to bym nigdy nawet nie rozważała budowy domu. Ale wszędzie są max 3 pokoje, a jak nam się kiedyś zachce drugiego dziecia, to ja nie dam rady na takim metrażu ;( jakby mi zbudowali mieszkanie 80 m to bym pierwsza była w kolejce do kupna, ale ni ma uroki małych miast ;/ Poza tym każdy lubi co innego, owszem przyjemnie jest wypić kawkę na tarasie i mieć przestrzeń, ale tą przestrzeń trzeba sprzątać, a ogród pielęgnować. No nie wiem, jak patrzę na rodziców czy teściów, którzy wiecznie coś mają do zrobienia w domu i koło niego to błogosławię to moje mieszkanko, którego ogarnięcie na błysk zajmuje 2 godziny
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-15 o 10:26 |
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tylko pisalam o sobie... a stawianie macicy to nic zlego, o ile nie jest zbyt czeste i bolesne. wchodzimy w ten etap, ze macica sobie zaczyna "trenowac". to sie chyba nawet jakos tam nazywa, skurcze braxtona-kogos tam na H u mnie tego stanowczo za duzo i czesto wrecz tak, ze jakby dech w piersiach zapiera, dlatego porzadny magnez, inaczej cierpie... i kto wie, czy sie szyjka nie skraca zbytnio...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to w swoim snie z dwoma facetami (tym razem osobno nie na raz) ale pchał wszedzie gdzie sie dało ze tak powiem co do spania to prawie całą noc przesypiam na lewym boku wtedy nad ranem się budzę i przewracam na prawy na dwie godzinki
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Machnęłam bluze do kompletu jestem poryta
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-11-15 o 12:16 |
|
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale macie sny Ja się z Wami witam dalej z bólem głowy od wczoraj nie przestała bleć nawet po zażyciu pół tabletki,,,KOSZMAR
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tż mi w zupełnosci wystarcza
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek071 cuda robisz :-D
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd bierzesz ściągacz kupujesz na necie??????
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
super komplecik! może złożymy Ci tu jakieś zamówienie co
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooo super pomysł machniech hurt dla dziewczynek i chłopców w promocyjnej cenie
![]() :b rzydal:![]()
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja po obiedzie, tak się najadłam że znowu się nie mogę ruszyć
![]() gosiaczek jak zwykle szacun, śliczne rzeczy ![]() co do teściowych to moja właśnie dzwoniła do synusia dlaczego nie przyjechaliśmy do nich i co robimy, oczywiście przy okazji wypytała co na obiad jemy i czy surówka jakaś jest... no tak trzeba sprawdzić czy aby jej syna nie głodze nic mi się ostatnio nie chce jakiś leń we mne wstąpił ruchy też ostatnio się martwiłam że nie czuję już dłuższy czas i oczywiście w głowie milion scenariuszy ale rano nie wytrzymałam i wstałam zjadłam miodu i spowrotem do łóżka i nie wiem czy to ten miód czy przypadek ale po pół godz. mały zaczął szaleć włosy mi też lecą na łeb na szyje, nie dość że zęby to i włosy spanie też źle sypiam jak na boku to mnie biodra zaraz zaczynają boleć jak na plecach to kręgosłup i tak noc mi mija na zmienieniu pozycji co kilkanaście minut i stękaniu, prwy bok plecy lewy bok, lewy bok plecy i znowu na prawy bok i tak w kółko |
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie z piżamy przebrać i cos posprzątać. Od rana tylko łażę na gore do maszyny ![]() Dziekuje wam za miłe słowa kochane jesteście Hurtowo moge uszyc czapki dla maluszków bo sie szybko szyje. A z bluzami i portkami trzeba troche posiedzieć. Śmiesznie sie szyje takie małe Mnie przestała troche głowa bolec. Małego dzis nie czuje za bardzo...ale nie bede świrować |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu z tel nie moge dodać wiecej niz 1 zdjexie. Dol bluzy i rekawy do wykończenia jeszcze. A tu portki
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek ale się rozszyłaś
![]() Ja uważam, że choćby teściowa była najlepsza pod słońcem, to i tak lepiej mieszkać samemu ![]() Wczoraj mnie to moje dziecko wystraszyło, bo ani raz się nie ruszało. Wieczorem pojadłam słodkiego i nadal nic Dzisiaj rano się do niego dobijałam i w końcu łaskawie się odezwało. Leniwiec jeden, nawet mu się ruszać nie chce ![]() A to mój brzucho sprzed 2 dni. Oczywiście poranny, bo zgrabniutki, wieczorem już nie jest taki fotogeniczny
Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2015-11-15 o 14:43 |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę że nie tylko moje dziecię się ostatnio mniej rusza. Myślałam, że będzie coraz częściej a wczoraj nic, dzisiaj tylko przed południem.. No nie wiem. Jutro lekarz, to zobaczę co tam w brzuchu wyrabia
|
#2062 |
|
Winter is coming
|
moje też się średnio rusza. Coś posmyra, czasem mam wrażenie, że kopnie, ale nie wiem, czy to kopniak czy kotlet jak to mawia cloche
![]() gosiaczek jak zwykle cudne te rzeczy ![]() mój bebzon i ostatnie zakupy. Ja chcę już przeceny i znać płeć, żebym mogła kupować miliony rzeczy
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak a propos to mi też się oczy same zamykają, a tu nic z tego, bo synek zrezygnował z drzemki w ciągu dnia. Wieczorem też prędko spać nie pójdę, bo jeszcze randka z TŻtem przez skype'a![]() Używacie wazy do zupy? Oglądam w necie, chciałabym kupić, ale nie wiem jaka wielkość dla 4 osób + ewentualnie 2 gości. Ktoś coś wie i doradzi? |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co za sny
ja mam w miare normalne, tylko dzis mi sie snilo ze moja mama nie mogla ogarnac ze do gondoli wozka juz daja ta budke przeciwsloneczna i koniecznie mi kazala dokupic ![]() gosiaczek jak zwykle cuda uszylas rozkrecasz sie widze ![]() ruchy Moje mlode tez jakos mnie ostatnio skacze. I jak sie polozy reke na brzuchu to zaraz cisza. Jak sie zdejmie, to znow skacze. Maz sie wkurza na to zawsze Piekne brzuszki dziewczyny velika u Ciebie to prawie nic nie widac, ja mialam wiekszy bez ciazy i super zakupki ![]() tesciowe Ja na moja specjalnie nie narzekam, ale pod jednym dachem za zadne skarby bym nie zamieszkala ale juz nawet nie mysle o tym bo mi cisnienie skacze
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne brzuszki
![]() Moj jest leniwy dzis. Nienawidzę takiej pogody :/ Justyna fli ja szyje często ale tu wrzucam tylko to co dla malucha. Ostatnio szylam czapki i kominy dla Hani koleżanek z klasy i podusie sówki Pojadłem pomidorówki od teściowej i maluch sie obudził znaczy smakowało mu czy raczej nie
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek, te dresiki cudne sa, wszystkie absolutnie! ja jak ogarne maszyne to tez bym chciala na cos sie porwac... tylko nie wiem na co... no i nie wiem, czy jakies kroje skads mam brac? czy to sie "na wprawione, krawieckie oko" robi? bo jesli tak, to chyba sie poddaje
![]() Kalpana, mamy takie same nocniki tylko ze my w wersji zoltej...velika, no nie wygladasz na ciezarna... ja bym cie w kolejce nie przepuscila zaraz wam wrzuce moj balonik...jeszcze cos chcialam, ale nie pamietam... objadlam sie lodow waniliowych z goracymi owocami (tym razem truskawki i jagody) i jest mi blogo... a brzuch jeszcze wiekszy... ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Gosia, smakowalo!!! teraz sie probuje nalykac wod i szaleje z radosci ![]() aaa juz wiem co mialam pisac. co do ruchow: velika, na polowkowych podpatrz, kiedy dzidzia jak sie rusza i jak i gdzie to odczuwasz - ja sobie dzieki temu zlokalizowalam TO co trzeba odpowiednio i teraz to juz coraz wiecej czuje. najczesciej jak legne gdzies po jedzeniu ale czesto czuje jeszcze podobne ruchy gdzies z boku i wtedy wiem, ze to ten "kotlet" jednak przebija sie przez kiszke i walczy o miejsce z macica
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Macie z rana. Taki jeszcze nienajedzony brzuszek. To tak a propos "rano nie widać, wieczorem wywala"
zatem u mnie tak nie widać:
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
cloche ale cudny duzy brzusio!!!!
![]() Zostaje jeszcze jedna noc u tej... Samochod nam cos nawala, ucieka zbyt duzo paliwa cos i na 120 km nie bede ryzykowac ze nie dojade. Koszmar dziewczyny, nie wiem jak dam rade... I jeszcze szef meza swiruje...
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no piękny okaz
|
|
|
#2070 |
|
Mama Land
|
Velika: U Ciebie faktycznie nic nie widać! Jestem/byłam w szoku, aż do momentu brzucha Cloche
Takiego nie mam nawet ja Co do domowych fast foodów to: * w piątek zrobiłam hot dogi (czego później żałowałam bo się ulatniały do atmosfery w iście śmierdzący sposób ale to nie ja, to Dziecko )* dziś moje pierwsze frytki z ziemniaków ![]() W ogóle wydaje mi się, że będąc w ciąży lepiej gotuję ![]() U nas pogoda piękna, ale jak większość z Was, które się wypowiedziały - mam turbo lenia! Wczoraj za to był u mnie mój Przyjaciel, który jakoś tak wydoroślał, dojrzał i zmądrzał, że stwierdziłam, że czas i na mnie chyba zacznę faktycznie ćwiczyć We wtorek idziemy zobaczyć naszego Pasożyta dodam, że zmieniam lekarza, więc tym bardziej mi wstyd, że idę z "gołymi rękami"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

A tak na poważnie to aż zaniemówił i szepcze cały czas plus ma opuchnięte gardło i koszmarny katar, więc po tygodniu udawania, że to nic takiego w końcu idzie po lepsze leki niż miód...

ale od poloznej wiem, ze stawianie sie macicy powinno byc na calej dlugosci brzucha. A u mnie to wypukle bylo napiete- nie twarde, a po drugiej stronie bylo mieciutkie. Wiec macica nie mogla mi sie "stawiac" tylko z lewej strony co? Co mowicie? 

uroki małych miast ;/ Poza tym każdy lubi co innego, owszem przyjemnie jest wypić kawkę na tarasie i mieć przestrzeń, ale tą przestrzeń trzeba sprzątać, a ogród pielęgnować. No nie wiem, jak patrzę na rodziców czy teściów, którzy wiecznie coś mają do zrobienia w domu i koło niego to błogosławię to moje mieszkanko, którego ogarnięcie na błysk zajmuje 2 godziny

Samochod nam cos nawala, ucieka zbyt duzo paliwa cos i na 120 km nie bede ryzykowac ze nie dojade. Koszmar dziewczyny, nie wiem jak dam rade... I jeszcze szef meza swiruje...
)