|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Ja mam maść extra bepanthen czy jakoś tak się nazywa (to nie ten zwykły) i w ogole nie śmierdzi
|
|
|
#3662 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na zimę krem czeka. Cytat:
Cytat:
Ada i mała przypomniały mi o zasadzie co do kosmetyków dla dzieci - im mniej tym lepiej i tego się trzymam. |
||||
|
|
|
#3663 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
W ogóle jak się teraz zastanowiłam, to żadnej maści dzidziolowi nie kupiłam.Może to dlatego? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe wiadomo
![]() Potem się dupka od linomagu uzależni - na szczęście jest tani ))A którego używasz - tego zielonego czy a+e ? Btw. Od dwóch dni w wolnych chwilach czytam kwartalnik laktacyjny - na razie przewertowałam 3 numery - może którąś zainteresuje ![]() http://issuu.com/kwartalniklaktacyjny/docs/kwartalnik_4 |
|
|
|
#3665 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja dupka się na linomagu wychowała i ma się dobrze
Nie będzie pieluch, to nie będzie potrzeby używania go Zdecydowanie wolę zapobiegać niż leczyć. Używam a+e, zielony to maść.
|
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3667 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A masz kontakt do położnej? Może z nią pogadać?
|
|
#3668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poki co na szczęscie maly nie ma odparzen, jedynie przy odbycie kilka krostek wyskoczylo i je nim smaruje ale widze ze sie poprawia. Cytat:
Najmniej apetyczny jest oddech Maksa po tej herbacie, w połączeniu z nadtrawionym mlekiem jak uleje to nic przyjemnego ![]() Cytat:
Mojemu smaruje nim wloski po kąpieli, ponoc na ciemieniuche super przeciwdziala.Maggie, to dziwne z ta wysypka, jakby od pieluszek to by raczej tylko tam gdzie jest z nimi kontakt były krostki a nie tez na raczkach... Obstawialabym prędzej, ze cos w pokarmie go uczula. Jak się nie pogarsza, to póki co bym tylko obserwowala, takie uczulenia mają tendencje do samoistnego zanikania po kilku dniach.
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam telefon ale nie chce do niej dzwonić w niedziele. Jutro zadzwonię dziś narazie nic nie zmieniam. Tak myślę że może mój maluszek może mieć skaze białkowa bo znajomych dziecko podobne miało :/
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Gabi na większe mrozy pewnie posmaruję. Tylko jaki krem??Macie coś godne polecenia?? Cytat:
Nie wiadomo czy Ci jeszcze nie poleci krew. Tu dziewczynom się kończyło krwawienie i za jakiś czas znowu Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie znowu tesciowa swoje 5groszy musi wsadzic wrrrr nie stoj za glowka dziecka bo zeza dostanie :O Inge kazsla mi przepajac glukoza jak miala gorsze dni ... a teraz na sile chce Indze dupe umyc po zmianie pieluchy jak zaraz kapiel ... teraz chce jej dac mleko jak ona tylko na noc dostaje. No trudno najwyzej by drzemke miala o 18 ... a ja bym pozniej miala noc zarwana bo by do 2 dnie spala... znowu mnie wszystko zaczyna senerwowac ciezko sie tak mieszka.
Zaczne zara skreslac kreski na scianie i odliczac wyprowadzke
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez sie każdy wtrąca od 'jest jej za ciepło/za zimno' przez 'kupujesz za drogie mleko' do 'zle ja trzymasz, kiedyś jej zrobisz krzywdę'. I słyszę to od rodziców, teściowej i nawet tżta. Czuje sie beznadziejnie jako matka. I tez juz odliczam dni do wyprowadzki, bo mieszkamy teraz bardzo blisko teściowej, odwiedza nas codziennie i mam jej juz dość. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na cholerę niby?? Kurde czy ludzie nie czują, że się narzucają?? Pogadaj może z Tż żeby z Nią pogadał. Przeciez tak nie może być
|
|
#3674 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Kurde, kocham swoje dziecko, ale mógłby ktoś wymyślić mu jakiś wyłącznik...jest dzisiaj nie do wytrzymania, śpi tylko jak jest bujana w wózku. Jak tylko przestanę, to oczy szeroko otwarte i marudzenie
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ja słyszałam super opinie o Hipp na wiatr i niepogodę i o Musteli. I pewnie kupię oba, sprawdzę.
|
|
#3675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh nawet nie mam swojej kosmetyczki w lazience wszystko lezy w pokoju a w pokoju juz nie bede sobie zabiegow pielegnacyjnych robic bo mi sie odechciewa...nawet jak zapukaja no to przecie bym sie ubrac zaraz musiala aaaaaa nago to ja tylko pod prysznicem jestem ... moje cialo sie dusi Cytat:
16.01.2014r. Inga 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-11-15 o 19:49 |
||
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję Wam bidulki takiego "wsparcia" rodziny. Ja od początku jakoś mocno się zaparłam że nie chce niczyjej pomocy i nie żałuję.
Next weekend jedziemy do teściów - zobaczymy jak będzie - jak mi zaczną coś gadać to od razu utnę to "w zarodku". Nieśpiacych dzieci też Wam współczuję... Mojego owinę na Karpia i jak nie śpi to spokojnie leży... Czasami tylko trzeba go pobujać. Cyca też ładnie, jeszcze tylko wybranie się gdzieś z nim to wyzwanie ale i tu nabierzemy wprawy ) Wczoraj wytrzymał wyprawę do smyka, świata dziecka, rossmana i lidla i jeszcze wyrodna matka zjadła amerykańskiego hamburgera i frytki ! Mam super grzecznego synka |
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy czy brzusio czy co Ją męczy Ta mi Jej szkoda:/ Na Hippie to ja się przejechałam, bo Gabi chyba przez ich chusteczki miała doopkę całą czerwoną i pryszczatą. Przestaliśmy używac i ok Cytat:
W ogóle przerąbane tak chodzić ze wszystkim do łazienki A Gabi ma już 5 tygodni i 2 dni. Szok. W oczach rośnie. Niud najlepiej uciąć odrazu te "złote rady", bo szlag może człowieka trafić jak ktoś się do wszyskiego wpieprza
|
|
#3678 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jej mądrzenie się też mnie do szału doprowadza ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
No wiadomo, każda skóra inna. Ja jeszcze Hippa chusteczek nie próbowałam, na razie nasza dupcia przetestowała Tami, Huggies, te z Lidla i dwie wersje Pampers, wszystko ok. Ale otworzyłam dziś Dady i tak intensywnie pachną, że zaniosłam do kuchni, nie dam na dupkę młodej. Chociaż z drugiej strony, może to ja mam coś z tymi zapachami... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Oliath, widzę Cię Jak tam na froncie jedzeniowo-wagowym?
|
|
|
#3679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Młodemu odpadł dzisiaj brzydki i smierdzący kikut
W końcu jeden horror mniej ![]() Tych krostek ma coraz więcej i coraz bardziej jestem za tym że to może być skaza białkowa.. wyjdzie na to że alergik po mamusi... oby jeszcze więcej nie wyskoczyło mu do środy..
|
|
#3682 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Maggie, jupi, gratulujemy pępka
![]() Z tą skazą to i ja przeżywam, bo też jestem alergikiem, oglądam młodą ze wszystkich stron i oczywiście już sobie wmawiam że ma biegunkę i szukam innych objawów, które by skazę białkową potwierdzały
|
|
#3683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy skazie to policzki wysypane, suche i czerwone, Maggie ja bym skazy nie obstawiała
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do skazy to raczej nie to, bo tak tylko na rączkach. Zresztą nie wiem. Nie znam się Moja biedna się umęczyła dzisiaj eh... Mam nadzieję, że już będzie spała. TO chyba była kolka
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też tragedia. Właśnie zasnęła. Nie mogła zrobić kupki, a to już ponad 2 doby... Ja nie wiem co ona ma takie zatwardzenia ;( tak się męczy, płacze i nic nie pomaga...
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
))Cytat:
![]() W kwestii krostek nie pomogę bo się nie znam. My mamy tylko trądzik. Podajesz jej jakiś probiotyk ? Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-15 o 23:40 |
|||
|
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co powie lekarz na wizycie. Zresztą jutro dzwonie do położnej. ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- W końcu nie ma smrodka kikuta ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-11-16 o 00:05 |
|
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj o po 21 patrze a moje dzieci juz spia Nel zasnela a Tz na rekach Inga w lozeczku przy bajach bylam w szoku Tz mogl mnie wkoncu pomasowac i co ... Nel sie obudzila i za nic nie chciala zasnac , chciala cyca i cyca pozniej sie prezyla z przejedzenia az wkoncu padla o 12
![]() Cale szczescie ze tak sie najadla ze wstala dopiero o 6 zjadla i dalej spi ale druga juz biega i krzyczy wiec nie licze ze dlugo bedzie spac. Cycek sie przepelnil koszula mokra a Nel jak zjadla tak mnie teraz sutek boli cala piers w sumie dotknac nie moge dziwne ze mi skora nie peka. Z drugiej piersi odciagnelam sobie pieknie 130ml myslalam ze bedzie gorzej bo nie byla pelna taka srednia ... to ile ta moja mala musi jesc skoro ja chwila i odciagam 130 a czuje ze jeszcze jest tyle ze butelki w laktatorze brak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

I dzidziolowi też na pewno będę dziobek smarować.

Dla Gabi na większe mrozy pewnie posmaruję. Tylko jaki krem??

Na cholerę niby?? Kurde czy ludzie nie czują, że się narzucają?? Pogadaj może z Tż żeby z Nią pogadał. Przeciez tak nie może być