Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 08:12   #151
confused women
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do Waszego Forum. Mam 35l, wczoraj nasza córka skończyła 6 lat, a Ja zaczęłam 6 tydz ciąży. Pierwszą wizytę u gina mam 24.11. Miesiąc temu widziałam na kontrolnej wizycie jajeczko, lekarz kazał odrobić pracę domową i niespodziewanie się udało. Staraliśmy się około pół roku. O drugim dziecku myśleliśmy już wcześniej, ale miałam okropną anemię, po ponad pół roku, żelazo w miarę wróciło do normy. Mam też niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox. Mój gin miesiąc temu mówił mi, że mam brać tylko kwas foliowy i jak tylko dowiem się o ciąży odstawić żelazo (sorbifer), bo w pierwszym trymestrze nie można. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane
Hej gratuluję ciąży Na kiedy masz TP? A leczysz się u endokrynologa na niedoczynność czy gin przypisał Ci euthyrox? Bo zastanawiam się czy też nie powinnam go przyjmować, jakie masz TSH? Bo ja 3,5 i podobno powinno być niższe.
Stary 2015-11-14, 10:30   #152
mezzaluna
Raczkowanie

Lazurowa1, mi lekarz na mdłości polecił Mamarin, tabletki z imbirem i vit B6, ale podobno ciężko dostać, jeszcze nie kupiłam. Też się fatalnie czuję, cały czas bym spała, nie mogę nic zjeść bo zaraz mdłości, wczoraj całe popołudnie i wieczór przeleżałam w łóżku, dzisiaj powtórka z rozrywki. Na co dzień mam wręcz ADHD, więc sama siebie nie mogę teraz znieść.
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:48   #153
LitttleHope
Raczkowanie

Gratuluje mamusiom
Oh jak Wam zadroszcze, mam nadzieje , ze tez sie kiedys doczekam
drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:41   #154
pszczolinka
Raczkowanie

Ja na niedoczynność leczę się już ponad 7 lat.Zbyt wysokie TSH było przyczyną, że nie mogłam zajść w pierwszą ciążę przez ponad rok.Żeby zajść w ciążę najlepiej mieć 1,5 i tak teraz miałam w lipcu przy euthyroxie 125.W pierwszym trymestrze trzeba mieć poniżej 2,5 tak mówi moja endokrynolog.Wyniki zrobię w tym tyg i jak by było za wysokie to endo zwiększy mi dawkę.Także confused women udaj się na wizytę do endokrynologa ze swoimi wynikami.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:00   #155
Elfka86
Zakorzenienie

confused women ja mam niedoczynność tarczycy, leczę się u endo od 2 lat z tsh 3,5 powinnaś iść do endokrynologa ja biorąc Euthyrox mam ok. 2-2,5, bez miałam ponad 5
Stary 2015-11-14, 12:00   #156
gusia2011
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!!

Mogę się przyłączyć?

Jestem na początku swojej przygody ciążowej przypuszczałam, że mogłam zajść i obserwowałam wszystko.

Zrobiłam dwa testy apteczne i krew betę z wynikiem 7010 w pon idę do lekarza, więc myślę że spokojnie mogę się już przyłączyć!

aaa coś o sobie mam 25lat, pracuję i studiuję ogólnie się kulam
Stary 2015-11-14, 12:20   #157
*misia*
Zakorzenienie

Lazurowa ja chwilowo mecze się bardziej ze zgaga niż z mdlosciami, w pierwszej ciąży właśnie przez mdlosci m.in. byłam prawie od początku na zwolnieniu i schudłam przeszło 5 kg wymiotujac non stop. Na mdlosci mi doktorowa polecala vomitusheel ale to jest homeopatia, wiec jak kto wierzy.
Witam nowe mamusie
Pszczolinka a czemu lekarz kazał Ci odstawic sorbifer? Pytam bo też go stosowałam i dopiero od 4 dni biore tylko witaminy. Czytałam w necie i nigdzie nie znalazłam info ze sorbiferu nie można w 1 trymestrze.
LittleHope na pewno i Tobie się uda w odpowiednim dla Ciebie czasie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 13:18   #158
wiktom
Raczkowanie

Hej Mamuski.

Melduje sie jako nowa cieżaróweczka Proszę o dopisane do grupy. Termin z OM 21.07.2016, Wiki, 29 lat.

Na wstepie gratuluje Wam wszystkim dwóch kreseczek Ja wiem od wczoraj, dziś drugi test wyszed pozytwnie, wieć uznaję, że mogę do Was dołączyć. To będzie moj drugi bobas, pierwszy synek Olafek ma obecnie 26 miesiecy.

Życze Wam zdrowia, dobrego samopoczucia i wytrwałości
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:44   #159
confused women
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczyny za informacje, w środę mam już wizytę także zobaczę jeszcze co gin na to powie ale skoro tak piszecie to będzie trzeba coś z tym zrobić.. Najgorzej, że w moim mieście nie ma endo z tego co wiem ale myślę że gin powinien mi kogoś polecić.

I witam nowe mamuśki lipcowe

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2015-11-14 o 13:46
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:49   #160
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja Wam polecam sok z natki pietruszki. W natce jest dużo kwasu foliowego i lepiej się przyswaja naturalny a sok jest dobry, jeżeli macie blender to bez problemu można robić i pić codziennie np szklankę czy rozłożyć sobie na kieliszki np 3-5 dziennie i naprawdę jest dobry, robi się z wodą, cukrem i pomarańcza albo cytryna (z pomarańcza lepszy )[COLOR="Silver"]
brzmi smakowicie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Miałaś rację,serduszko bije jak szalone, 7 tydzień, jestem przezakochana w Bąbelku, a żebyście widziały minę mojego TŻ Banan taki mega, myślałam, że mu ryjek pęknie ze szczęścia
Teraz chodzi po mieszkaniu i śpiewa "Będę tatusiem, będę tatusiem" Chyba ma większą radochę niż ja
Witaj, już wrzucam Cię na nasza listę napisz coś o sobie

Cudne uczucie zobaczyć takiego małego swojego robaczka z bijącym serduszkiem
Też chciałabym już uslyszeć serduszko, ale chyba będzie jeszcze za wczesnie.
Cytat:
Napisane przez maaalena Pokaż wiadomość
Ja biorę kwas foliowy i DHA, mam wizytę 18 listopada w środę i nie moge sie doczekać... ciekawa jestem co tak słychać, czy wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!

Mogę się przyłączyć?

Jestem na początku swojej przygody ciążowej przypuszczałam, że mogłam zajść i obserwowałam wszystko.

Zrobiłam dwa testy apteczne i krew betę z wynikiem 7010 w pon idę do lekarza, więc myślę że spokojnie mogę się już przyłączyć!

Witamy ladna beta ktory to już tydzien?

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Mamuski.

Melduje sie jako nowa cieżaróweczka Proszę o dopisane do grupy. Termin z OM 21.07.2016, Wiki, 29 lat.

Na wstepie gratuluje Wam wszystkim dwóch kreseczek Ja wiem od wczoraj, dziś drugi test wyszed pozytwnie, wieć uznaję, że mogę do Was dołączyć. To będzie moj drugi bobas, pierwszy synek Olafek ma obecnie 26 miesiecy.

Witamy
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:05   #161
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Lazurowa1, mi lekarz na mdłości polecił Mamarin, tabletki z imbirem i vit B6, ale podobno ciężko dostać, jeszcze nie kupiłam. Też się fatalnie czuję, cały czas bym spała, nie mogę nic zjeść bo zaraz mdłości, wczoraj całe popołudnie i wieczór przeleżałam w łóżku, dzisiaj powtórka z rozrywki. Na co dzień mam wręcz ADHD, więc sama siebie nie mogę teraz znieść.
Dzięki, musze poszukać. Też zwykle mam ADHD i bardzo je lubię u siebie dlatego ciężko mi zaakceptować siebie leżącą :p w poprzedniej ciąży miałam torecan na receptę ale zjadłam może dwie, trzy tabletki. Nie chce chemii sobie i maluchowi aplikować.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!

Mogę się przyłączyć?

Witaj

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Lazurowa ja chwilowo mecze się bardziej ze zgaga niż z mdlosciami, w pierwszej ciąży właśnie przez mdlosci m.in. byłam prawie od początku na zwolnieniu i schudłam przeszło 5 kg wymiotujac non stop. Na mdlosci mi doktorowa polecala vomitusheel ale to jest homeopatia, wiec jak kto wierzy.
Witam nowe mamusie
Pszczolinka a czemu lekarz kazał Ci odstawic sorbifer? Pytam bo też go stosowałam i dopiero od 4 dni biore tylko witaminy. Czytałam w necie i nigdzie nie znalazłam info ze sorbiferu nie można w 1 trymestrze.
LittleHope na pewno i Tobie się uda w odpowiednim dla Ciebie czasie
Na zgagę w ciąży pomagały migdały i Rennie. Nawet na porodówce podpięta pod oxy miałam na podorężu homeopatia do mnie przemawia jak najbardziej. Poczytam poszukam. Dziękuję

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Mamuski.

hej

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Gratuluje mamusiom
Oh jak Wam zadroszcze, mam nadzieje , ze tez sie kiedys doczekam
Jak mówił miś Uszatek - ma się rozumieć :thumbup: trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 17:13   #162
LitttleHope
Raczkowanie

Lazurowa , Nie dziękuje ;*
Jestem z tych mocno obserwujących się, tempki,szyjki itd. a wiec mialabym pytanko jeśli by któraś chciała odpowiedzieć było by mi Milo. A mianowicie jeśli , któraś z Was prowadzi obserwacje , to jak się zachowuje Wasza szyjka? Jak przed okresem czy jest inaczej? I jak jest ze śluzem? Bo dochodze do wniosku,ze to drugie to chyba każdy ma inaczej.
I wybaczcie ,ze tak się "wbilam" Wam na wątek.
drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:10   #163
gusia2011
Raczkowanie

Hawrodytka - bete robiłam pod koniec 5 tyg następne badanie mam we wtorek

widzę, że też źle się czujecie mam podobnie mdłości i spanie i non stop sikuuu
Stary 2015-11-14, 19:15   #164
marcylina
Wtajemniczenie

Obiecuje ze jutro Was nadrobie.. caly dzien przespalam, mdłości bleh a do tego wlasnie wybieramy sie na urodziny do klubu, nikt nie wie o Groszku.. wiec bede sie gimnastykowac w odpowiedziach czemu nie pije 😉 zyczcie mi powodzenia
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 07:28   #165
gusia2011
Raczkowanie

Dzień dobry!

Nadrobiłam całe 6 str. jutro mam wizytę o 12:20!!! stresuję się troszkę...mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chciałabym drugą betę zrobić i sprawdzić przyrost. Będę w 6tyg i jestem ciekawa czy coś zobaczy. Od dwóch dni mam mega mdłości wstałam godzinę temu i nic nie mogę zjeść ...
Stary 2015-11-15, 08:09   #166
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Dzień dobry!

Nadrobiłam całe 6 str. jutro mam wizytę o 12:20!!! stresuję się troszkę...mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chciałabym drugą betę zrobić i sprawdzić przyrost. Będę w 6tyg i jestem ciekawa czy coś zobaczy. Od dwóch dni mam mega mdłości wstałam godzinę temu i nic nie mogę zjeść ...
qrde dziewczyny, zaczynam wam zazdrościć - też chciałabym zacząć odczuwać jakieś mdłości. Moją jedyną oznaką ciąży - póki co- są powiększone piersi (ku uciesze mojego męża w końcu mam cycki )

Gusia ja też nie mogę się doczekać wizyty i chwili, aż zobaczę jajeczko 3mam kciuki!
Stary 2015-11-15, 08:49   #167
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
qrde dziewczyny, zaczynam wam zazdrościć - też chciałabym zacząć odczuwać jakieś mdłości. Moją jedyną oznaką ciąży - póki co- są powiększone piersi (ku uciesze mojego męża w końcu mam cycki )

Gusia ja też nie mogę się doczekać wizyty i chwili, aż zobaczę jajeczko 3mam kciuki!

ciesz się brakiem wiem co mówię.. ja np. czuję cały dzień jakby mi szklanka oleju zalegała w gardle. Piersi od ok.3tyg są powiększone i obolałe :/ jestem na l4 w pracy, więc zazdroszczę tym co pracują aktywnie
Stary 2015-11-15, 09:01   #168
Arida_
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Witam nowe mamusie, jeżeli któraś chce być dopiasana do początkowej listy prosze o info na priv
Hawrodytka, mdłości to nic fajnego ciesz się tak jak ja z bezobjawowej ciązy Na początku miałam wszystkie objawy, później minęły i zaczęłam panikować, że coś nie w porządku z Bąbelkiem Ale wszystko OK i po prostu taka nasza uroda
Ja w środę miałam imprezę firmową i też musiałam się wymigiwać czemu nawet lampeczki nie wypiję Powiedziałam, że kilka dni wcześniej miałam okropną jelitówkę i nie chcę nowych rewolucji
Miłej niedzieli
Stary 2015-11-15, 13:02   #169
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie.

LittleHope nie pomogę bo nie prowadziłam tego typu obserwacji.

Hawrodytka uwierz, nie ma czego zazdrościć. Moje śniadanie dziś <zygi> czuje się fatalnie. Do tego ta pogoda i odechciewa się wszystkiego.

Dziewczyny uświadomcie mnie. Planuje chodzić prywatnie. Mam dobrego sprawdzonego lekarza. Natomiast chętnie ominęła bym opłaty za badania. Przecież to są kosmiczne kwoty. Jak to z tym lekarzem z Nfz? Zleci badania ale czy je udostępni? Będę mogła z wynikami pójść do mojego prywatnie?
Stary 2015-11-15, 14:03   #170
Arida_
Zadomowienie

Zleci, ale pewnie nie wszystkie tylko te podstawowe. U mnie jest tak, że wyniki będę robić w laboratorium które ma podpisaną um z nfz wiec odbieram osobiście...
Stary 2015-11-15, 16:32   #171
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Ja chodzę prywatnie do ginekologa. Wszystkie badania przed ciążą robiłam również prywatnie (chciałam sprawdzić, czy wina za wcześniejsze poronienie leżała po mojej stronie) - wydałam na nie prawie 2000 zł. W ciąży będę starała się część badań wykonać na lux med, aczkolwiek nie cierpię tam chodzić.

Czekam na mdłości, bo ponoć kobiety, które mają mdłości mają mniejsze ryzyko żeby poronić. Niestety moje wcześniejsze doświadczenia trochę mnie skrzywiły :/
Stary 2015-11-15, 17:08   #172
wiktom
Raczkowanie

Hej Mamuski

Też mam dylemat z ginem. W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i skrzętnie zapisywałam wszystkie wydatki związane z ciążą. Zamin Olafek opuścił brzuszek "kosztował" już ok.4 tyś (wliczałam w to również wszystkie witaminki i leki). Chciałabym ominąć koszty związane z badaniami, dlatego planuję prowadzić ciążę prywatnie i na NFZ. Nie wiem czy bedzie to wykonalne ale plan jest

hawrodytka - nie przejmuj się brakiem mdłości mamuśki raczej z nimi walczą a Ty masz luz Ja w poprzedniej ciąży miałam bardzo sporadycznie, ciąża przebiegała bez problemów a maluszek zdrowy. Teraz tez prawie wcale ich nie mam
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:29   #173
NiEBiE
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć.
U nas w pierwszym cyklu starań (po odstawieniu tabletek) 3 sikane testy pokazały 2 kreseczki, a wg kalendarza z internetu termin mamy na 13.07. W czwartek usg i mam nadzieję, że usłyszę już serduszko. A propos - byłyście na pierwszym USG z TŻ?

Jeśli chodzi o dolegliwości, to mam okropną zgagę, ogólne uczucie ciężkości na żołądku, zmęczenie, bóle pleców i tyle, także nie jest źle.

Dziękuję za przyjęcie.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 19:12   #174
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Czekam na mdłości, bo ponoć kobiety, które mają mdłości mają mniejsze ryzyko żeby poronić. Niestety moje wcześniejsze doświadczenia trochę mnie skrzywiły :/
Pierwsze słyszę nie wymiotowałam ani raz w poprzedniej ciąży, nawet mnie nie mdliło generalnie jakby nie testy to bym nie miała pojęcia, że mogę być w ciąży a ciąża ok i dziecko zdrowe i śliczne teraz też nie wymiotuję, ani mnie nie mdli i wszystko okej serduszko bije trzeba być pozytywnie nastawionym mimo wszystko
Stary 2015-11-15, 19:20   #175
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę nie wymiotowałam ani raz w poprzedniej ciąży, nawet mnie nie mdliło generalnie jakby nie testy to bym nie miała pojęcia, że mogę być w ciąży a ciąża ok i dziecko zdrowe i śliczne teraz też nie wymiotuję, ani mnie nie mdli i wszystko okej serduszko bije trzeba być pozytywnie nastawionym mimo wszystko
Elfko, to tylko pozazdrościć Ci dobrego samopoczucia, oby takie pozostało!

Ja z kolei od razu wiedziałam, że jestem w ciąży i powtarzałam to Tż, żeby się wymigać od odkurzania na przykład.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:08   #176
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Elfko, to tylko pozazdrościć Ci dobrego samopoczucia, oby takie pozostało!

Ja z kolei od razu wiedziałam, że jestem w ciąży i powtarzałam to Tż, żeby się wymigać od odkurzania na przykład.
To tylko taki I trymestr od II się zaczęło skurcze, twardy brzuch, napinania, a od 33 tyg. leżałam z powodu niewydolności szyjki i zagrożenia przedwczesnym porodem, pessar miałam założony, a ilości luteiny, duphastonu, nospy i magnezu, które w siebie wepchałam są ogromne także muszę się cieszyć póki jest dobrze i oby tym razem było lepiej niż poprzednio chociaż jak dla mnie i tak ciąża była ok, bo wśród znajomych miały jeszcze gorzej

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2015-11-15 o 20:10
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 09:28   #177
confused women
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Nie sądziłam, że aż tyle z nas będzie chodziło do gina prywatnie Powiem Wam, że troszkę mnie przeraża jakie będą wiązały się z tym koszty, ale cóż..maleństwo i dobra opieka najważniejsze
Zapisałam się na czwartek do endo, myślicie że powinnam zrobić jeszcze jakieś badania poza TSH, ft3 i ft4? Bo to chyba takie podstawowe..
Stary 2015-11-16, 09:40   #178
Elfka86
Zakorzenienie

confused women na początek wystarczy endo Ci pewnie da więcej, żeby wszystko sprawdzić, ale tsh, ft3 i ft4 to podstawa
Stary 2015-11-16, 09:47   #179
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
confused women na początek wystarczy endo Ci pewnie da więcej, żeby wszystko sprawdzić, ale tsh, ft3 i ft4 to podstawa
Rozumiem, czyli na podstawie tych badań będzie mógł już na pierwszej wizycie dobrać mi lek? Tyle się naczytałam o zagrożeniach dla ciąży wynikających ze zbyt wysokiego TSH i zależy mi żeby już na pierwszej wizycie mógł wdrożyć leczenie..
Stary 2015-11-16, 10:26   #180
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Rozumiem, czyli na podstawie tych badań będzie mógł już na pierwszej wizycie dobrać mi lek? Tyle się naczytałam o zagrożeniach dla ciąży wynikających ze zbyt wysokiego TSH i zależy mi żeby już na pierwszej wizycie mógł wdrożyć leczenie..
mi dobrała lek po samym tsh także myślę, że spokojnie i na pewno od razu zacznie leczyć, bo tarczyca w ciąży bardzo ważna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości