![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Lazurowa1, mi lekarz na mdłości polecił Mamarin, tabletki z imbirem i vit B6, ale podobno ciężko dostać, jeszcze nie kupiłam. Też się fatalnie czuję, cały czas bym spała, nie mogę nic zjeść bo zaraz mdłości, wczoraj całe popołudnie i wieczór przeleżałam w łóżku, dzisiaj powtórka z rozrywki. Na co dzień mam wręcz ADHD, więc sama siebie nie mogę teraz znieść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Gratuluje mamusiom
![]() Oh jak Wam zadroszcze, mam nadzieje , ze tez sie kiedys doczekam ![]()
#154 |
Raczkowanie
|
Ja na niedoczynność leczę się już ponad 7 lat.Zbyt wysokie TSH było przyczyną, że nie mogłam zajść w pierwszą ciążę przez ponad rok.Żeby zajść w ciążę najlepiej mieć 1,5 i tak teraz miałam w lipcu przy euthyroxie 125.W pierwszym trymestrze trzeba mieć poniżej 2,5 tak mówi moja endokrynolog.Wyniki zrobię w tym tyg i jak by było za wysokie to endo zwiększy mi dawkę.Także confused women udaj się na wizytę do endokrynologa ze swoimi wynikami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
confused women ja mam niedoczynność tarczycy, leczę się u endo od 2 lat
![]() ![]() ![]()
#156 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!
Mogę się przyłączyć? Jestem na początku swojej przygody ciążowej ![]() Zrobiłam dwa testy apteczne i krew betę z wynikiem 7010 ![]() aaa coś o sobie mam 25lat, pracuję i studiuję ogólnie się kulam ![]()
#157 |
Zakorzenienie
|
Lazurowa ja chwilowo mecze się bardziej ze zgaga niż z mdlosciami, w pierwszej ciąży właśnie przez mdlosci m.in. byłam prawie od początku na zwolnieniu i schudłam przeszło 5 kg wymiotujac non stop. Na mdlosci mi doktorowa polecala vomitusheel ale to jest homeopatia, wiec jak kto wierzy.
Witam nowe mamusie ![]() Pszczolinka a czemu lekarz kazał Ci odstawic sorbifer? Pytam bo też go stosowałam i dopiero od 4 dni biore tylko witaminy. Czytałam w necie i nigdzie nie znalazłam info ze sorbiferu nie można w 1 trymestrze. LittleHope na pewno i Tobie się uda w odpowiednim dla Ciebie czasie ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuski.
Melduje sie jako nowa cieżaróweczka ![]() Na wstepie gratuluje Wam wszystkim dwóch kreseczek ![]() Życze Wam zdrowia, dobrego samopoczucia i wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny za informacje, w środę mam już wizytę także zobaczę jeszcze co gin na to powie ale skoro tak piszecie to będzie trzeba coś z tym zrobić.. Najgorzej, że w moim mieście nie ma endo z tego co wiem ale myślę że gin powinien mi kogoś polecić.
![]() I witam nowe mamuśki lipcowe ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-11-14 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Lazurowa , Nie dziękuje ;*
Jestem z tych mocno obserwujących się, tempki,szyjki itd. ![]() I wybaczcie ,ze tak się "wbilam" Wam na wątek.
#163 |
Raczkowanie
|
Hawrodytka - bete robiłam pod koniec 5 tyg
![]() ![]() widzę, że też źle się czujecie ![]()
#164 |
Wtajemniczenie
|
Obiecuje ze jutro Was nadrobie.. caly dzien przespalam, mdłości bleh a do tego wlasnie wybieramy sie na urodziny do klubu, nikt nie wie o Groszku.. wiec bede sie gimnastykowac w odpowiedziach czemu nie pije 😉 zyczcie mi powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Nadrobiłam całe 6 str. ![]() ![]()
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gusia ja też nie mogę się doczekać wizyty i chwili, aż zobaczę jajeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesz się brakiem ![]() ![]()
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam nowe mamusie, jeżeli któraś chce być dopiasana do początkowej listy prosze o info na priv ![]() ![]() Hawrodytka, mdłości to nic fajnego ciesz się tak jak ja z bezobjawowej ciązy ![]() ![]() ![]() Ja w środę miałam imprezę firmową i też musiałam się wymigiwać czemu nawet lampeczki nie wypiję ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]()
#169 |
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie.
LittleHope nie pomogę bo nie prowadziłam tego typu obserwacji. Hawrodytka uwierz, nie ma czego zazdrościć. Moje śniadanie dziś <zygi> czuje się fatalnie. Do tego ta pogoda i odechciewa się wszystkiego. Dziewczyny uświadomcie mnie. Planuje chodzić prywatnie. Mam dobrego sprawdzonego lekarza. Natomiast chętnie ominęła bym opłaty za badania. Przecież to są kosmiczne kwoty. Jak to z tym lekarzem z Nfz? Zleci badania ale czy je udostępni? Będę mogła z wynikami pójść do mojego prywatnie?
#170 |
Zadomowienie
|
Zleci, ale pewnie nie wszystkie tylko te podstawowe. U mnie jest tak, że wyniki będę robić w laboratorium które ma podpisaną um z nfz wiec odbieram osobiście...
#171 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę prywatnie do ginekologa. Wszystkie badania przed ciążą robiłam również prywatnie (chciałam sprawdzić, czy wina za wcześniejsze poronienie leżała po mojej stronie) - wydałam na nie prawie 2000 zł. W ciąży będę starała się część badań wykonać na lux med, aczkolwiek nie cierpię tam chodzić.
Czekam na mdłości, bo ponoć kobiety, które mają mdłości mają mniejsze ryzyko żeby poronić. Niestety moje wcześniejsze doświadczenia trochę mnie skrzywiły :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuski
![]() Też mam dylemat z ginem. W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i skrzętnie zapisywałam wszystkie wydatki związane z ciążą. Zamin Olafek opuścił brzuszek "kosztował" już ok.4 tyś (wliczałam w to również wszystkie witaminki i leki). Chciałabym ominąć koszty związane z badaniami, dlatego planuję prowadzić ciążę prywatnie i na NFZ. Nie wiem czy bedzie to wykonalne ale plan jest ![]() hawrodytka - nie przejmuj się brakiem mdłości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć.
![]() U nas w pierwszym cyklu starań (po odstawieniu tabletek) 3 sikane testy pokazały 2 kreseczki, a wg kalendarza z internetu termin mamy na 13.07. W czwartek usg i mam nadzieję, że usłyszę już serduszko. A propos - byłyście na pierwszym USG z TŻ? Jeśli chodzi o dolegliwości, to mam okropną zgagę, ogólne uczucie ciężkości na żołądku, zmęczenie, bóle pleców i tyle, także nie jest źle. ![]() Dziękuję za przyjęcie. ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei od razu wiedziałam, że jestem w ciąży i powtarzałam to Tż, żeby się wymigać od odkurzania na przykład. ![]()
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2015-11-15 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie sądziłam, że aż tyle z nas będzie chodziło do gina prywatnie ![]() ![]() Zapisałam się na czwartek do endo, myślicie że powinnam zrobić jeszcze jakieś badania poza TSH, ft3 i ft4? Bo to chyba takie podstawowe..
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
confused women na początek wystarczy
![]() ![]()
#179 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, czyli na podstawie tych badań będzie mógł już na pierwszej wizycie dobrać mi lek? Tyle się naczytałam o zagrożeniach dla ciąży wynikających ze zbyt wysokiego TSH i zależy mi żeby już na pierwszej wizycie mógł wdrożyć leczenie..
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.