|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Byliśmy w kawiarni i zaspokoiłam swoją ogromną chcicę na sernik z wiśniami w frużelinie
Od tygodnia już mi się chciało Poza tym, to u nas już też leje ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Casa nie wiem jak to jest z ketonami, ale dobrze, że masz niedługo wizytę, to rozwieje Twoje wątpliwości Jerzyczka fajna bryka Super ze strony rodziców U nas teście się uparli, że siostrze męża płacili za wózek dla synka, to nam też muszą. I nie było gadania. ![]() A moja mama ostatnio wpadła w jakiś szał zakupów Już kilka paczek idzie do nas Pochwal się zakupami jak dojdą! niezdara co tam u was? Dawno nie zaglądałaś coś. ![]() Ja też widziałam leżaczek Tiny Love na żywo, ale już dawno poleciałam go oglądać, bo czaję się na niego od samego początku ![]() W załączniku przesyłka od milutkiej ![]() 1.jpg 2.jpg |
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to maluję w dużym pokoju więc jest przewiew i nie śpimy później w tym więc się nie przejmuję Ja sobie nie wyobrażam psa w domu mieć Od zawsze pieski były u nas na zewnątrz w swojej budzie. Kiedy było -10 st i niżej to były brane do środka na noc nie znoszę sierści psa w domu, zapachu psa w domu i w ogóle Zawsze jak przychodzę do koleżanki to mnie coś strzela bo wszędzie ta sierść.. aż się boję cokolwiek jeść u Tż był piesek w mieszkaniu, wiecznie w herbacie, na kanapkach, ręcznikach, pościeli jak już się nie wstydziłam to mu powiedziałam, żeby pies nie wchodził do niego do pokoju i żeby odkurzał częściej itd a jak piesek zdechł to teściowa była wniebowzięta - mówiła że w końcu skończy się koszmar z sierścią tak to piesek jej nie przeszkadzał, ale sierści nie znosiła ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Czarna super rzeczy |
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Sól mam strzykawki nie. A jak tak pod ciśnieniem raz jedną raz drugą dziurkę? Smaruje maścią viks mentolowa pod nosem ale to tylko na chwile działa. W dzień się męczę A na noc zakraplam kropelkami bo bym nie dała rady. :/
|
|
|
|
#1235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Bratu sprawdza się Hartan Mam nadzieję, że u mnie też będzie ok zdrowiejCytat:
Cytat:
Ja mam sznaucera, on nie ma sierści tylko włosy więc w ogóle nie linieje
|
||||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
czarnula śliczne te rzeczy dla córeczki
Oj dzisiaj taki dzień, że słodycze by się pochlaniało ![]() Szarlotka, którą wczoraj upiekłam znika w błyskawicznym tempie, a w lodówce na wieczór już się chłodzi galaretka z bananami i mandarynkami, do tego będzie jogurt waniliowy i posypka czekoladowa
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojakaren Piertusiowata gratki nowego tygodni Jezyczka cudowny wozek ![]() Czarnula sliczne te rzeczy. Kocyk z kotkami jaki piekny Nic nie mow o ciachach. Od wczoraj tak mi sie chce cos slodkiego ze niedlugo chyba zejde... W domu nic nie mamy a w mojej pipidowie sklep zamkniety...:-(
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-15 o 14:41 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zwierzęta w domu to ja jestem dużym zwolennikiem psa czy kota przy dziecku Teraz mam kota i jest jej zdecydowanie mniej ![]() czarnulax Śliczne te kotki mojakaren Uwielbiam galaretkę
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-11-15 o 14:36 |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
czarnula śliczne zakupy, kocyk jest super
Dlaczego się zastanawiasz? Mi się wydaje, że lepiej mieć niż schylać się cały czas, kręgosłup może długo nie pociągnąć. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Ja znalazłam i wydrukowałam obrazki do małych ramek, mąż powiesi ta dużą to będziemy mogli zawieszać małe i zostanie zamówić tylko imię jak już będzie pewne i będzie gotowe chociaż to Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-15 o 15:17 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stosuj kropelek, w ciąży nie wolno! I zrób sobie herbatkę majerankową - 1-2 łyżeczki majeranku na kubek wrzątku. |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój pies to taki trochę leń więc przy zabawie chwile pobiega za patykiem i znudzony... sierść...o la bogaaa...przy labradorze tyle nie miałam...sprzątanie dwa razy w tygodniu...nie pamiętam tych czasów...CODZIENNIE bywało mało |
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, nie udzielałam się dawno, ale zaglądałam
jakoś nie nadążałam za czytaniem i tak wyszło ale tęskniłam ![]() u mnie od jutra 31 tydzień, wszystko już kupione oprócz przewijaka i kosmetyków. Mała ma się dobrze, choć walczymy z cukrzycą ciążową, co nie jest łatwe... Wczoraj przyjechali moi rodzice i do porodu pewnie juz nie zajrzą więc korzystając z ich pomocy zrobiliśmy przemeblowanie i rozstawilišmy łóżeczko dla małej. Trochę wcześnie, ale zapach drewna wywietrzeje chociaż (a my alergicy) i koty się przyzwyczają i zdążą znudzić ![]() Poza tym przytyłam już prawie 9 kg, a tu jeszcze dwa miesiące... Czuję się jak wieloryb.
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-15 o 16:34 |
|
|
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczytałam na necie i wysłałam męża do apteki po najsłabsze kropelki 0.025 żeby mieć w razie czego na noc bo w domu mam tylko xylometazolin 0.1 .... sól i woda morska na zatokowe dla mnie za słabe. .. a wolę nie dopuścić do zapalenia zatok. . ![]() W dzień jakoś daje radę. Spróbuję jeszcze ten majeranek. Nie słyszałam o tym. |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna super, że u was wszystko dobrze, a mała ile waży? Z cukrzycą nie jest łatwo mi coraz gorzej wyniki na czczo wychodzą, znowu dziś przekroczone
+9 kg to dobra waga, a do wieloryba to jeszcze daleko, daleko. Ok chwalę się i ja tak wygląda na ten moment ta rama. Obrazki pewnie będą się zmieniać, a nad nimi będzie imię małego. Rama jest przemalowana ze starego lustra(jest jaśniejsza niż na zdjęciu), obrazki sama drukowałam. |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga świetna ta rama! bardzo fajny pomysł i piękna ozdoba
|
#1246 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie, które nie po raz pierwszy zostają "mamami" - pytanie: czy skurcze przepowiadające to takie coś ala nieregularne bóle menstruacyjne?
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a 9 kg co to jest...są tacy co 25-35 tyją :P tym się trzeba pocieszać |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, fajnie że jeszcze komuś się podoba Wymyśliłam sobie w ramce bo my nad naszym łóżkiem mamy ramki z różnymi napisami i obrazkami tyle że czarno białe, a to jest ściana obok i tak stwierdziłam, że będzie pasować.
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę czym ożywić pokój młodego bo wszystko szaro-białe...
POMOCYYY |
|
|
|
#1250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam 9 kg do przodu i czuję się już jak orka no a wiem, że nie jestem duża, ale no tak jakoś ten balast mnie wkurza ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Ja po wczorajszym zamówieniu będę miała wszystko szaro-biało-miętowe
|
||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam plus 18
ważyłam się 2tyg temu |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie Kasia drobniutka jesteś i stąd tyle |
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga super to wymyslilas! Przepiekna ramka...
A mi chyba ladnie rozeszly sie miesnie brzucha. Jak leze na wznak i chce wstac podpierajac sie rekoma to na srodku brzucha tak sporo powyzej pepka robi mi sie taka wielka gula... I to na pewno nie jest dziecko. Strasznie to wyglada
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewo mięta, błękity, żółty Mogą to być zasłony, pompony, kolorowe literki z imieniem, dywanik itd.
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! Byliśmy w nowootwartej galerii i zaszłam z ciekawości do Rossa jeszcze na chwilę i nie wiem czy taka promocja jest we wszystkich, ale kupiłam płyn do kąpieli z Babydream 1l za 12.99
a 0.5l z pompką też 12.99 ![]() Na 20 idziemy do kina na Listy do M A teraz idę poodpoczywać po łażeniu
|
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
niezdara no to super, zaglądaj częściej
+9kg to nie jest zły wynik ![]() kinga super to wygląda
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Kasia ja mam dwie ściany grafitowe a dwie takie cytrynowe. Do tego białe meble, szara sofa i szare dodatki. Tez się bałam że będzie zbyt poważnie. Dlatego Kupiłam na allegro pompony. Narazie wiszą na karniszu ale chcę je powiesić na haku pod sufitem. Do tego zamówiłam naklejki na ścianę. Wklejalam kilka stron wcześniej. Resztę klimatu zrobią z czasem zabawki
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53468414]Mamusie, które nie po raz pierwszy zostają "mamami" - pytanie: czy skurcze przepowiadające to takie coś ala nieregularne bóle menstruacyjne?[/QUOTE]
U mnie inaczej, ale myśle że każdy może inaczej odczuwać. Zresztą jak te właściwe. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Zabawki i książeczki z czasem zrobią swoje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

Od tygodnia już mi się chciało 

Już kilka paczek idzie do nas

Od zawsze pieski były u nas na zewnątrz w swojej budzie. Kiedy było -10 st i niżej to były brane do środka na noc
u Tż był piesek w mieszkaniu, wiecznie w herbacie, na kanapkach, ręcznikach, pościeli
jak już się nie wstydziłam to mu powiedziałam, żeby pies nie wchodził do niego do pokoju i żeby odkurzał częściej itd