![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: karmelkowe wlosy:))
Byłam w drogerii nie widziałam midowego blonu ale słoneczny był racja-modelka na opakowaniu ma jasne wręcz żółte włosy ale raczej nie bede sie tym kierować przy kupnie tylko tym co Svinecka wie z doświadczenia
![]()
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Oj, mi tez sie bursztynowy blond bardzo podoba, bo chyba najbardziej przypomina (przynajmniej z opakowania i we wzorniku) karmelek. Znalazlam kilka pozytywnych info na francuskich stronie z recenzjami produktow. Dziewczyny pisaly, ze nie wychodzi rudy, tylko wlasnie karmelkowy, troche ciemniejszy niz na opakowaniu
![]() ![]() Najlepiej jest miec kogos, kto bedzie farbowal takim kolorem wlosy, nalozyc od niego troche sobie na pasemko i zobaczyc jak wyjdzie, bo tak to kazdy moze uzyskac inny kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
o tak, mi też podobaja się tego typu kolor. takie jakby pomieszanie ciemny blond ala brąz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
No to teraz sie przyznam,że kupiłam ten bursztynowy bo nie mogłam się powstrzymać
![]()
![]() |
#455 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak tym co jest na opakowaniu nie ma sie co kierowac bo juz milion razy wychodzilo mi co innego
a w ogole wczesniej (jak doczepialam wlosy) farbowalam tygrysim okiem z safiry i tez wyszedl mi karmel ale ciemniejszy co do sprawdzenia ja czasami jak rozrobilam farbe to przed nalozeniem na glowe bralam gdzies spod spodu kosmyk wlosow i ucinalam i sobie go najpierw farbowalam zeby zobaczyc i zawijalam w folie aluminiowa na 10min
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#457 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
podejrzewam ze i tak pojdzie w bloto bo pewnie wyjdzie na maaaksa ciemny
jestem prawie na 100% pewna no ale moze...... tym bardziej ze ten bursztynowy z tych blondow wygladal najciemniej a juz ten sloneczny ktory niby jest jasny wyszedl ciemny dosc a powiedz jaki masz kolor wlosow? sa rozjasniane? EDIT: sory to zwykly bursztyn jest najciemniejszy a nie bursztynowy blond ale i tak wychodza ciemno te castingi Chii pamietaj zeby dlugo trzymac bo farba na poczatku ciemnieje a dopiero po dluzszym czasie staje sie jasniejsza
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Pare stron wcześniej w tym wątku wkleiłam fotki moich włosów,mam rozjaśniane to taki jasny,ale nie bardzo jasny blond dość ciepły odcień...mam jaśniejsze i ciemniejsze pasemka, od spodu włosy wręcz ciemny blond-mysi brąz...
nie bedzie mi przeszkadzać jeśli wyjdzie ciemny, bardziej zależy mi na karmelowym brązie niż blondzie... a ile mam trzymac farbe bo na ulotce pisze chyba 15-20min? fakt burszytynowy z blondów nie wyglada na blond,tak jak pozostale blondy,bardziej przypomina cos jakby rudy albo wlasnie karmel... ale mi nie chodzi o blond tylko wlasnie o karmelkowy brąz..nie wydaje mi sie żeby wyszedl na przyklad czekoladowy braz..to juz bylaby przesada...raczej obawialabym sie ostrej marchewki...
![]() |
#459 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja trzymalam najpierw odrosty z 10min i potem calosc jeszcze z 30 wiec razem jakies 40min
po 15-20 min to moje wlosy wygladaly jak ciemny braz i bylam w szoku bo to przeciez byl blond i to dosc jasny i dopiero po tak dlugim czasie troszke pojasnialy moja kumpela jak nalozyla tez miala najpierw ciemno brazowe ale na koncu wyszedl karmel
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam rozjaśniane włosy a na ulotce są 2 sposoby farbowania i nie wiem który wybrać,odrostów nie mam.... wiec po prostu mam nałożyć farbe na całe włosy chyba...40 minut to sporo...
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Jesli bedziesz najpierw kladla na pasemko to moze zrob tak: pofarbuj 2 pasemka- jedno zostaw na krocej, a drugie na dluzej i zobacz, ktore bedzie lepiej wygladac.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
![]()
up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karmelowy blond!!!!!
Naprawdę w wątku o karmelowych włosach jest wiele na temat nie tylko karmelowego brązu ale i blondu,nie widze potrzeby zakładania nowego wątku, każda z nas ma inny kolor wyjściowy i gdyby każda zakładała wątek"kto ma taki kolor wyjściowy i farbował tą konkretną farbą" zrobiłby sie bałagan. Przejrzyj cały wątek o karmelkowych włosach, poszukaj opinii o tej farbie na kwc,albo na innych portalach-wystarczy się troche wysilić. Ja sama miałam problem jak wyjdzie mi karmel na rozjaśnianych włosach i dziewczyny z wątku o karmleowych włosach mi doradziły, bo mają pojęcie na ten temat,wiec może napisz w tamtym wątku,napewno ktoś Ci coś doradzi
![]()
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz widze taki szampon- to chyba jakas nowosc. A watek o karmelkowych wlosach faktycznie jest na 1 stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
a z tym testem pasemkowym też bedzie problem bo wiadomo,że farbe należy nałożyć jak najszybciej na włosy,nakładając na jedno-dwa pasemka i czekając na efekt 20 i 40minut, pozostała mieszanka zacznie wchodzić z sobą w reakcje i nie wiadomo co nam na głowie wyjdzie. Dlatego raczej tak nie zrobie, po prostu utne pasemko i wydusze ciut farby i ciut mleczka i to nałoże.
a tak poza tym to ciężko mi uwierzyć, że po jakimkolwiek blondzie może wyjść komuś brąz..bo to przecież koloryzacja ton w ton, więc nie jest możliwe by z jasnej blondynki zrobić ciemną brunetke...ale to tylko moje przypuszczenia ![]() czytałam opinie na kafeterii itp. najwięcej dziewczyn chwali najjaśniejsze blondy bo one po prostu rozświetliły naturalny kolor, co do bursztynu pojawiło sie pare pozytywnych opinii ale dziewczyny nie pisały jaki mają kolor wyjściowy, jedna napisała, że jej jasny brąz ten bursztyn fajnie rozświetlił...ale wiadomo,ile włosów tyle opinii ![]()
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
![]()
Przejrzałam cały watek o karmelkowych włosach juz dawno i nie znalazłam tam nic o tym szamponie dlatego jest ten wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Ale ja też przeglądałam cały wątek i nie znlazłam nic o Wellatonie czy Castingu a mimo to osobnego wątku nie założyłam tylko zapytałam w tamtym co myślą i czy testowały te farby... no ale trudno,wątek już jest... mogliby połączyć co prawda... może ktoś przynajmniej testował ten szamopn i się wypowie.
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
![]()
W sumie to mogliby połączyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Loreal ma chyba taką farbę
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
A więc przeprowadziłam test,obciełam pasemko, w miare równych proporcjach nałożyłam patyczkiem kosmetycznym mleczko rozjaśniające i farbe, trzymałam 40minut,spłukałam,wysuszyłam. Efekt prezentuje na fotkach- fotki całych włosów to mój obecny kolor rozjaśniany, fotki pasemka to efekt Castingu bursztynowy blond- jaśniejsza część pasma to mój kolor a ciemniejsza bardziej złocisto-rudawa to Casting. Jestem zadowolona z efektu-odcień ciepły,miodowo-karmelkowy z rudawym połyskiem. Chciałabym żeby takie efekt wyszedł mi na całej głowie co do tego pewności mieć nie mogę po mieszałam składniki na oko-ciut mleczka utleniającego i ciut farby a wiadomo,że jak sie wymiesza całe opakowania to proporcje mogą być inne...ale nie sądze żeby kolor wyszedł mi inny niż na tym moim teście
![]() ![]()
![]() |
#472 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm wyglada po prostu jak rudy
co do dlugosci trzymania farby na glowie - nawet fryzjerka bedzie ci trzymac dluzej jesli bedzie trzeba - kazdy wlos jest inny poza tym po pewnym czasie farba juz i tak przestaje dzialac wiec nie zrobi Ci sie nie wiadomo co na glowie bo po prsotu jej czas wchodzenia w reakcje z wlosami skonczy sie wlasnie gdzies po 40minutach
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Może na fotkach wygląda jak rudy ale wygląda identycznie niemal jak na opakowaniu Castinga (dołączam fotkę).. bo mi nie chodzi o taki karmelek jak Ty masz,Svinecko,taki blond-karmelek , tylko o taki cieplejszy karmelek z miedzianym połyskiem,bardziej naturalny... nie widać wielkiej różnicy na tym pasemku miedzy moim rozjaśnianym blondem a Castingiem-włosy nabrały blasku,ciepła,zrobiły sie bardziej miodowe,karmelkowe-a o taki efekt mi chodziło,bardzo naturalnie to wygląda.
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Wyszło mniej wiecej coś takiego- a o taki kolor właśnie mi chodziło
![]()
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Ale piekny kolorek
![]() ![]() Normalnie nabralam sama ochoty na taki :P Na pewno nie wyjdzie taki jasny, ale moze chociaz karmelkowego blasku moje wlosy by nabraly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
No ten kolorek dziewczyny w różowej bluzeczce to nie moj tylko jakiejś innej ale porównując pasemko pofarbowane kolorek jest bardzo podobny... jutro nałożę farbe na całe włosy i jak dam rade to wkleje fotke.
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Aha, bo tak sie zachwycilam, ze nie doczytalam i juz myslalam, ze tobie tak super wyszlo :P To w takim razie zycze powodzenia. Mam nadzieje, ze wyjdzie ci rownie ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
koniecznie wrzuc fotke jak juz zafarbujesz wlosy
Edit: a skad wiesz jaki ja mam karmelek ;p przeciez nie wrzucilam fotki po castingu ![]() ta fotka w awatarze jest jeszcze przed farbowaniem moze zrobie aktualne jak znajde czas ![]()
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
A mnie jeszcze zainteresowala teraz ta Joanna, o ktorym wspomnial ktos w watku o Karmelkowym blondzie. Szkoda, ze kolor jest taki jasny, bo pewnie u mnie nie wyjdzie.. ale moze chociaz nada blasku. Joanna bedzie zapewne dosc tania, wiec nawet jak nie spodoba mi sie na pasemku, to nie bedzie mi zal jej wyrzucic. Bo Castingu to pewnie jeszcze sprobuje to w jakis ferie (zaluje, ze teraz go nie sprobowalam, ale w sumie nie mialam kiedy), zeby w razie czego zdazylo sie sprac zanim zobacza mnie ludzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.