Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 19:51   #3691
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5

Czy ktoś ma link do odwrotu z brzucha ? Bo ja nadal nie kuma

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 19:54   #3692
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ale to że ktoś uczy dziecko samodzielnego zasypiania to nie ma nic wspólnego z tym że nie chcę czy nie lubicie z nim przytulać Nie rozumiem problemu. Nie widzę nic złego,niestosownego w tym kiedy wkładamy dziecko do lozeczka czy tam chwilę przy nim siedzimy a dziecko leży spokojnie i potrafi samo zasnąć.
Ej no bez jaj ale to że no moje dziecko zasypia mi na rękach nie oznacza że kocham je bardziej...

Lubię to 👍
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 19:56   #3693
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to że ktoś uczy dziecko samodzielnego zasypiania to nie ma nic wspólnego z tym że nie chcę czy nie lubicie z nim przytulać Nie rozumiem problemu. Nie widzę nic złego,niestosownego w tym kiedy wkładamy dziecko do lozeczka czy tam chwilę przy nim siedzimy a dziecko leży spokojnie i potrafi samo zasnąć.
Ej no bez jaj ale to że no moje dziecko zasypia mi na rękach nie oznacza że kocham je bardziej...
Nikt nic takiego nie napisal ze lulam dziecko = kocham bardziej, zostawiam w lozeczko = nie lubię się przytulac. no trochę przesadzasz.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 19:58   #3694
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Czy ktoś ma link do odwrotu z brzucha ? Bo ja nadal nie kuma
Zaloz fejsa

Kazdy ma inne zdanie na temat wychowywania dziecka,uczenia poszczegolnych rzeczy. Mnie juz ciezko usypiac takiego 8 kg klocka na rekach
Stary 2015-11-15, 20:01   #3695
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Zaloz fejsa

Kazdy ma inne zdanie na temat wychowywania dziecka,uczenia poszczegolnych rzeczy. Mnie juz ciezko usypiac takiego 8 kg klocka na rekach
Dokładnie, każda z nas ma inne metody i nikt nie jedzie drugiej.
Każda wyraża swoją opinię. Jedna lubi i czuje satysfakcje jak dziecko samo zasnie i uważa ze to jest juz czas, druga woli lulac i będzie lulac.

Lena
Stary 2015-11-15, 20:07   #3696
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Wysłałam tz na spacer z M. Od piątku nie był. Po cichu miałam nadzieję, że wreszcie posprzątam i wypróbóje taka czarną pastę z oliwek w słoiczku, którą można twarz umyć albo zostawić na dłużej i wtedy twarz jest głęboko oczyszczona. Kto wie jak to się nazywa?
a tu po 10 minutach słyszę ryk za oknem i tz wraca. Nie mogłam małego uspokoić, dopiero w chuście przestał płakać. Wózek = trauma :/
Chyba piszesz o czarnym mydle, rewelacyjne jest.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
nikt sie nie wyzłośliwia ja tak tego nie odbieram. każdy ma swoje zdanie, każda mama czuje kiedy jest odpowiedni czas na nauke pewnych rzeczy dla jej dziecka i każda robi po swojemu

mi też kilka z was powiedziało że to wcześnie na nauke "nie jedzenia" w nocy, kiedy gośka miała 4 miesiące. ale ja wiedziałam ze ona jest gotowa i po krótkim czasie załapała i pięknie przesypia noce

ja jestem zdania że trzeba uczyć dzieci różnych rzeczy jak najwcześniej. nie wymagać aby już umiały ale pokazywać , wyrabiać nawyki
ale to jest moje zdanie i szanuje jeśli ktoś ma inne podejście
Dokładnie, każda ma swój sposób wychowywania dziecka.
Ja podchodzę do tego tematu podobnie jak indu, staram się wypracować takie nawyki aby mnie i mojemu dziecku dobrze się razem żyło
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:07   #3697
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Wysłałam tz na spacer z M. Od piątku nie był. Po cichu miałam nadzieję, że wreszcie posprzątam i wypróbóje taka czarną pastę z oliwek w słoiczku, którą można twarz umyć albo zostawić na dłużej i wtedy twarz jest głęboko oczyszczona. Kto wie jak to się nazywa?
a tu po 10 minutach słyszę ryk za oknem i tz wraca. Nie mogłam małego uspokoić, dopiero w chuście przestał płakać. Wózek = trauma :/
A u was od zawsze takie przeboje z wózkiem ??

U nas jesli chodzi o wieczorne to ostatnio bardzo czesto jest tak, że misia lezy w srodku miedzy mna a tż-em, troche sie poprzytula, pogada az w koncu przytula sie do poduszki i zasypia. Moim zdaniem moje dziecko potrzebuje jeszcze tego typu bliskosci i ja tez takie momenty staram się wykorzystac na maxa bo strasznie zal, że dzieci tak szybko rosna,

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma

Edytowane przez Domincia_1987
Czas edycji: 2015-11-15 o 20:08
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 20:08   #3698
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Każda wyraża swoją opinię. Jedna lubi i czuje satysfakcje jak dziecko samo zasnie i uważa ze to jest juz czas, druga woli lulac i będzie lulac.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:14   #3699
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Samo sedno!

Dzis akurat zapomnielismy od moich rodziców smoczka i co? Bylo lulanie do tej pory na zmiane ja i TZ, przeszlismy z nim kilometry po chacie, a wiem ze gdyby dostał smoczek usnal by godzine wcześniej. Nie powiem ze cieplo na sercu sie robi jak mala ciepla kulka jest w ciebie wtulona ja w najslodsza poduszke. Co nie zmienia faktu ze wiem ze dalej chce zeby F. zasypial sam.
Dla mnie karmienie jest takim momentem ze jestem tylko ja i on i moge go wtedy glaskac, przytulac, patrzec na niego takiego wtulonego we mnie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:17   #3700
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was planuje jakiś poczęstunek dla bliskich na pół roku?? Bo caly czas myślę nad tym i nie wiem -.-
Nieeee noo, poza tym wtedy wszyscy będą leczyć kaca :P

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub wymiotowal z rana... na basenie byłam sama z D.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Oszaleje dzis. Laurita jest taka marudna, ze szok. Wypadnie zabawka i placze, uderzy się ręką i płacze, nie moze czegos chwycić i placze. I tak caly dzien. Nic jej nie pasuje. Na dodatek sie złości caly dzien, uderza zabawkami, nawet w sowki karuzeli uderzala. Nie wiem o co chodzi, nie robiła tak nigdy. A po minucie sie smieje na przykład sama do siebie
Konrad dzisiaj cały dzień się wydzierał, od 4.30 non stop. Pojechałam do znajomych z Tż, zostawiliśmy go na 3 godziny rodzicom i po powocie zastałam ich upoconych, załamanych i tata powiedział mojej mamie, że nie dziwi się, że jestem taka nerwowa Mój tata, który praktycznie wychował szóstkę swojego rodzeństwa...
Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość

dzis TZ chcial dac malej kawalek zoltego sera ja go ochrzanilam .. zdazylam za reke go zlapac..no nienormalny!
poebao!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Zaraz będziemy ćwiczyć.

Udało mi sie matę skip hopa kupic za £20 ale nie ta piękna co szuuu i fartuch maja tyłka ta kolorowa. O taka

A moja tez marudna dzis, nie wiem o co chodzi.

Sylwusiach moja wczoraj za kabanosa sie brała moja siostrzenica dała jej potrzymać a ta do buzi pcha ale nie posmakował jej
Ona jest bardzo ładna I dla dziecka na pewno bardzo atrakcyjna

Cytat:
Czytałam książke o żywieniu dzieci z lat 90.. O fak. Drugi mies kasza manna, soki trzeci przeciery warzywne. A dla półroczniaków deserek.. Kasza manna z cukrem z owocami i biszkoptami i kakao z cukrem danie na rok.. Mózg !
Mleko zageszczone mąka i slodzone. 1,5 lyzeczki cukru na 100g wody
Jak to się stało, że nie wyglądamy tak?

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Kejti spróbuje jutro z kompotem. Próbuje zrobić i płacze.. żeby nie było tak jak u mychy.
No właśnie

Cytat:
Jejku, szkoda... A Tż nosi w chuście?

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość

Pożyczyłam Xboxa od rodziców, będę dziś ćwiczyć tzn tańczyć ale to równie męczące. Tż idzie na nockę więc będzie cisza i spokój. Wczoraj graliśmy w tenisa i tz przegrywał tak się śmiałam z niego, że później tak się wczul że coś nie ogarnął i jak mi w szczene nie za☠☠☠al, aż się poskladalam. Głowa mnie bardziej bolała niż ta szczęka ale dziś jest okej.
ooo przypomniałaś mi o nintendo wii, jak konrad będzie mniej wyjący to poskaczę sobie do tego

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
u-huuuu tż zrobił kolacje, drineczka do tego, chyba na coś liczy
SEGSY bendom
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:19   #3701
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Samo sedno!

Dzis akurat zapomnielismy od moich rodziców smoczka i co? Bylo lulanie do tej pory na zmiane ja i TZ, przeszlismy z nim kilometry po chacie, a wiem ze gdyby dostał smoczek usnal by godzine wcześniej. Nie powiem ze cieplo na sercu sie robi jak mala ciepla kulka jest w ciebie wtulona ja w najslodsza poduszke. Co nie zmienia faktu ze wiem ze dalej chce zeby F. zasypial sam.
Dla mnie karmienie jest takim momentem ze jestem tylko ja i on i moge go wtedy glaskac, przytulac, patrzec na niego takiego wtulonego we mnie
U mnie karmienie trwa max 5 min :p

U mnie w domu też było tak ze wieczory były nasze. Rodzice czytali nam bajki, lezelismy razem w.łóżku, oglądaliśmy bajki, gadalismy. I ja to przenoszę na swoje dzieci. Mi blanki jest szkoda jak czasem coś robię a ona ogląda tv i sama zasnie. Ze jak to śpi. Beze mnie

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 20:23   #3702
Cos_
Zakorzenienie

Aika udalo ci sie!
Ja kupuje lionhearta tylko teraz nie wiem ktorego,skip hop kosztuje kupe kasy i zdrowy rozsadek bierze gore.
Stary 2015-11-15, 20:30   #3703
Selis
Zadomowienie

Cytat:
U mnie karmienie trwa max 5 min :p

U mnie w domu też było tak ze wieczory były nasze. Rodzice czytali nam bajki, lezelismy razem w.łóżku, oglądaliśmy bajki, gadalismy. I ja to przenoszę na swoje dzieci. Mi blanki jest szkoda jak czasem coś robię a ona ogląda tv i sama zasnie. Ze jak to śpi. Beze mnie
Hehe to się za bardzo nie nacieszysz karmieniem? u nas trwa to trochę dłużej i Franek później sobie lezy przy mnie i sie przytulamy wyglupiamy itp

Ja sobie myślę, że ja tez lubie spac z TZtem, wtulic sie w niego i jakby powiedział od dzis spimy osobno tez byloby mi smutno, wiec nie dziwie sie dziecku przecież ono ma tylko nas, kocha nas bezgranicznie, chce być blisko i tulic się, ale tak jak było tu wspomniane chce żeby i mi i jemu sie dobrze żyło. Choc przytulam moje dziecko milion razy dziennie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:30   #3704
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nieeee noo, poza tym wtedy wszyscy będą leczyć kaca :P

Konrad dzisiaj cały dzień się wydzierał, od 4.30 non stop. Pojechałam do znajomych z Tż, zostawiliśmy go na 3 godziny rodzicom i po powocie zastałam ich upoconych, załamanych i tata powiedział mojej mamie, że nie dziwi się, że jestem taka nerwowa Mój tata, który praktycznie wychował szóstkę swojego rodzeństwa...
poebao!

Ona jest bardzo ładna I dla dziecka na pewno bardzo atrakcyjna

Jak to się stało, że nie wyglądamy tak?

No właśnie

Jejku, szkoda... A Tż nosi w chuście?

ooo przypomniałaś mi o nintendo wii, jak konrad będzie mniej wyjący to poskaczę sobie do tego

SEGSY bendom
Nie wiem jak u Cie, ale u mnie pół placu zabaw miała taki uśmiech
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447619453316.jpg (50,9 KB, 6 załadowań)

Lena
Stary 2015-11-15, 20:32   #3705
201710041131
Konto usunięte

Ja krzesełko mam już zamówione Evolu 2 z tej strony, którą któraś z dziewczyn wklejała, będzie mi pasowało do krzeseł

http://www.tublu.pl/media/mod_produc...96_w020610.jpg

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Nie wiem jak u Cie, ale u mnie pół placu zabaw miała taki uśmiech
O kuwa U mnie placu zabaw nie było, ja ze wsi pochodzę, nawet sklep ze słodyczami do nas PRZYJEŻDŻAŁ
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 20:36   #3706
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Hehe to się za bardzo nie nacieszysz karmieniem? u nas trwa to trochę dłużej i Franek później sobie lezy przy mnie i sie przytulamy wyglupiamy itp

Ja sobie myślę, że ja tez lubie spac z TZtem, wtulic sie w niego i jakby powiedział od dzis spimy osobno tez byloby mi smutno, wiec nie dziwie sie dziecku przecież ono ma tylko nas, kocha nas bezgranicznie, chce być blisko i tulic się, ale tak jak było tu wspomniane chce żeby i mi i jemu sie dobrze żyło. Choc przytulam moje dziecko milion razy dziennie
U mnie zje i nara :p

Dokładnie, każda robi żeby było wygodnie dla siebie.
Jest też szkoła że /przy starszych dzieciach/ nie wchodzi się do łóżek.w sensie dziecko do naszego my do dziecka. Szczerze.. Ha sobie tego nie wyobrazam :p wale to i robię tak jak dyktuje mi serce, czyt.zawijam blanke do siebie albo wbijam do niej :p

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Ja krzesełko mam już zamówione Evolu 2 z tej strony, którą któraś z dziewczyn wklejała, będzie mi pasowało do krzeseł

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

O kuwa U mnie placu zabaw nie było, ja ze wsi pochodzę, nawet sklep ze słodyczami do nas PRZYJEŻDŻAŁ
Ee fajne

Phi widzisz ludzików miszelinow nie było bo się biegało, były za to uśmiechy

U mnie przyjeżdżały tylko lody żółtym samochodem, z melodyjka która pamiętam do dziś

Lena
Stary 2015-11-15, 20:46   #3707
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

żółte samochody aaaaaaa koszmaresko tidu tidu tidu duuuuu

Stary 2015-11-15, 20:48   #3708
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

Super to krzesełko, tylko to już dla siedzącego no nie?
Wiecie co napisałam do tej babki od tego Bloom fresco i kurcze fale nieaktualne już :/ w sumie nie dziwię się, bo za taką cenę...

Cytat:

U mnie przyjeżdżały tylko lody żółtym samochodem, z melodyjka która pamiętam do dziś
Oo tak tak, u mnie też był ten samochód!!! Hmm family frost czy jakoś tak, turu ruru ru ru ruuuu

Pół godziny potanczylam a zmachalam się jak starsza pani wchodząca z zakupami na 4 piętro strasznie kolana mi słabe się zrobiły :/ muszę je wzmocnić niedługo zima przecież! Aaaaa
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:49   #3709
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Widzisz.. Napisałaś ważna rzecz.. Lezy spokojnie i potrafi samo zasnąć. I super. Moje nie potrafi i jak na początku próbowałam odkładać to była to rzeczywiście tresura bo ona nie chciała za nic polezec, darla się i nie miało to sensu bo obie byłyśmy zestresowane. Teraz druga noc odłożyłam do łóżeczka i póki co jest ok, może jest gotowa a wtedy nie była. Każda z nas to wie i czuje i na pewno żadna nie kocha bardziej bo coś tam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 20:49   #3710
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
żółte samochody aaaaaaa koszmaresko tidu tidu tidu duuuuu
Takkkk kurewsko drogie lody które były niedobre

Lena
Stary 2015-11-15, 20:50   #3711
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
probowałam, ale odrazu czopek wypierał mimo zaciskania nog itp.. ale zrobił w koncu trochę rosi: teraz zasypia...

kaja ostatnio sie zastanawiałam.. wybrałas w koncu kuchnie?
Jak długo nie robił kupy?
Stary 2015-11-15, 20:51   #3712
k a j a
Zakorzenienie

Tidu tidu tidu duuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447620657914.jpg (30,7 KB, 0 załadowań)

Lena
Stary 2015-11-15, 20:52   #3713
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nic wspólnego. .każdy robi jak uważa, bo robi to z miloscido dziecka.
Stary 2015-11-15, 20:55   #3714
k a j a
Zakorzenienie

Dziś lena długo spała, mleko mi się zebrało, byłam w staniku i już mnie boli cycek
Niby wyssala ale boli ;(

Lena
Stary 2015-11-15, 21:00   #3715
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja z miłości do dziecka pije karmi. Tak ja kocham że chce żeby miała więcej mleka (nie pisze złośliwie)

Nie wiem czy to magia łóżeczka czy dzień z serii wyjątkowych ale wczoraj jak usnęła o 21 tak karmilam o 2.30 i o 7 wstalysmy. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Znowu spała w dzień 1,5 godz w sumie to może pośpi...

Dominika Ma czasem takie dni "normalnego dziecka" kiedy śpi 2-3 razy, w sumie ze 3 godz albo i ciut więcej, jest fajna, uśmiechnięta a potem znowu maraton marudzaco-placzaco-bezsenny... nie ogarniam tego.

Obstawiam że pierwsza wyjdzie lewa dolna jedynka bo najlepiej widać tylko kiedy.................... .
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:07   #3716
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja z miłości do dziecka pije karmi. Tak ja kocham że chce żeby miała więcej mleka (nie pisze złośliwie)

Nie wiem czy to magia łóżeczka czy dzień z serii wyjątkowych ale wczoraj jak usnęła o 21 tak karmilam o 2.30 i o 7 wstalysmy. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Znowu spała w dzień 1,5 godz w sumie to może pośpi...

Dominika Ma czasem takie dni "normalnego dziecka" kiedy śpi 2-3 razy, w sumie ze 3 godz albo i ciut więcej, jest fajna, uśmiechnięta a potem znowu maraton marudzaco-placzaco-bezsenny... nie ogarniam tego.

Obstawiam że pierwsza wyjdzie lewa dolna jedynka bo najlepiej widać tylko kiedy.................... .

O to fajną miałyście noc 😊 oby tak dalej!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:07   #3717
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

A ja juz nie czekam na zeby . Pierwsze były niemal dwa miesiące temu , pcha do paszczy wszystko , gryzie mnie , skini sie a ta góra nie wychodzi. Zawscieknie sie to biedne dziecjo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 21:11   #3718
k a j a
Zakorzenienie

Monika o to może coś lepiej będzie !

Moja dalej wszystko ssie. Nie gryzie a ssie o.O

Lena
Stary 2015-11-15, 21:11   #3719
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Chciałam sie umyć i położyć ale 3 ostatnie dni moje dziecko wstaje pkt 22:10 a tu juz 22:12 i nie wiem czy czekać czy myć sie

Stary 2015-11-15, 21:14   #3720
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika o to może coś lepiej będzie !

Moja dalej wszystko ssie. Nie gryzie a ssie o.O
Moja już gryzie... Ostatnio lubi moja brodę gryźć

Cytat:
Chciałam sie umyć i położyć ale 3 ostatnie dni moje dziecko wstaje pkt 22:10 a tu juz 22:12 i nie wiem czy czekać czy myć sie
jak pójdziesz się kąpać to możesz być pewna ze się obudzi ;D
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości